|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
moje dziecko to mały oszust, niby spi ale jak tylko wstaje xrby sobie pojsc yo on steka i otwiera oczy a jak leze kolo niego to spi -oszustek jak nic
a w ogole to dxien doberek bylismy dzis u pediatry pewnie kciukow nie było bo nikt nie pamitał ![]() Acelinko zazdraszczam że już Natalci możesz jedzonko przygotowsc
|
|
|
|
#1472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Daj daj. Najpierw zrobię ten torcik od Moni a potem rogaliki Cytat:
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od siebie powiem, że ja będę dawać gluten po skończonym 5 mies. A inne cudeńka gotowane po skończonym 6 mies. A kto mi zabroni haha
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Rozeznanie
|
diabołek przysnął przy cycku jakimś cudem przy kompie to może zdążę napisać nim się ocknie ...tylko nie wiem czy pamiętam tak z głowy
![]() rogaliki krucho-drożdżowe 0,5 kg mąki kostka masła 2 jajka pół kostki drożdży (chyba 50g) śmietana 2 łyżki (ja daje praktycznie cały mały kubeczek łatwiej mi wyrobić ciasto) łyżeczka cukru drożdże rozcieram z cukrem i mieszam ze śmietaną (musi być w temperaturze pokojowej) odstawiam mąkę z masłem robię tak jak na kruszonkę trochę nożem siekam a potem zagniatam ręką, robię dołek do dołka daję szczyptę soli, jajka i wlewam drożdże, zagniatam na gładkie ciasto, musi być dość wilgotne, wkładam do lodówki na pół godzinki z ciasta robię wałeczek, kroję na 4 części, każdą rozwałkowuje na cieniutki placek kroję na 8 lub 16 trójkątów na krawędź każdego daję masę makową (mogą być też powidła, jabłka itp) i zwijam w kształt rogalika, 180 st aż się zrumienią, po ostygnięciu posypuję cukrem pudrem i wcinam jeden za drugim ![]() w tych rogalikach fajne jest to że można je zamrozić i nic nie stracą ze smaku i kruchości no dobra pampers pełen czas złapać drugi oddech i obrabiać Hanutka
|
|
#1476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
a jabłuszko?
|
|
|
|
#1478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja tez, ale jakby była doprawiona
![]() Cytat:
![]() mrożonke ![]() Cytat:
![]() mała cwaniak, ale słodki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1479 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam...dzień paskudny więc spędzony w domu...jutro młoda ma szczepienie więc wolalam nie ryzykować, tym bardziej, że chyba udaje walka z wiecznym katarem (tfu tfu)....oby w końcu sobie poszedł precz
Gluten - z tego co czytałam, to dzieciom na piersi daje sie go w 5 miesiącu zycia, a na mm w 6 miesiącu; dla mnie to jest też czarna magia co i jak tym bardziej, że Misia narazie nie może jeść nic co z mlekiem jest, a szkoda, bo są już kaszki czy potrawy z glutenem; byłoby łatwiej no ale... W temacie snu....dziecię na szczęście przesypia całą noc (wieczorem jej daje mleko z kleikiem ryżowym) ale mam przygotowaną wodę lub herbatkę w razie czego. Więc Monia może spróbuj dawać Olivce wodę lub herbatkę, albo samego smoka...może sie przestawi jakoś.. Lullaby - pociesze cię, że ja też od porodu mialam juz chyba z 5 czy 6 antybiotyków...wieczny problem z migdałami...nawet mam już skierwowanie na oddzial na wycięcie ich..brrr Czy Wasze dzieci też tak się ślinią? u małej to ze trzy cztery śliniaczki n adzień potrzeba
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, paskudnie dzisiaj u nas a ja wyrodna matka-wariatka nie popatrzałam przez okno że pada i polazłam do reala
jak już się wyturlałyśmy z klatki to mi się nie chciało wracać, więc folia na wózek i wio, ale paskudnie było. Jak ładnie Michaśka śpi i za szczepienie
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ja tak na szybko bo mały chyba zaraz jednak si e obudzi hehe
a po 17 mamy miec gosci(a swoja droga myslałam ze juz koniec wedrówek z odwiedzinami do małego i jakże sie myliłam heeeeeeee)no a wiec weszlismy do gabinetu i mówie do babki ze przyszlismy z ta ocena neurologiczna ale nich najpierw zbada małego i go pooglada i zobaczy czy nie jest zablady itd, no i w miedzy czasei jak on abadała małego to ja jej stresciłam co usłyszałam u neurolog no i pediatra sama stwierdziłaz e cos jest nie tak z ta ocena i w ogóle jak zobaczyła malutka to powiedziała ze na dzien dzisiejszy ja widzi to wcale ni edawałaby skierowania do neurologa bo widzi ze mały zaczoł sam głowke trzymac itd no ale ja jej powiedziałam co usłysałam ze cos nei tak z ta ocena i ona sie nei zgadza, od razu pytałam o to serduszko i zasinienie i ona powiedziała ze zadnego zasinienia nie ma itd powiedziała ze mały piekni ejuz podnosi głókwke jak sie go łapie za nadgarski to on sie az wyrywa do siadu, powiem wiecej naet na rehabiitacje nes w koncu nie skierowała bo powiedziała ze ejst wszystko dobrze, dała nam na wszelki wypadek skierowanie do innego nam dała neurologa ale mamy isc dopiero za miesiac-dała tak zebysmy spokojniejsi byli |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka, tu wklejam, bo tam nie dam rady.
Tu ona nawet na manekina była za mała
|
|
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
Aa2...pewnie uspokoiłaś się trochę tym, co usłyszałaś od pediatry...i brawo dla Marcelka za główkę
![]() Michasia główke trzyma od urodzenia ładnie (na brzuchu i w pionie)...a teraz zaczęła ją podnosić na leżąco.tak jakby chciala zobaczyć co tam przed nią ciekawego jest, do siadu sie już rwie... Acelinko dziecię me tak śpi praktycznie od urodzenia...chyba sie nasłuchała modłów błagalnych jeszcze w brzuszku i stwierdziła..."niech ci będzie moja rodzicielko" i (nie) dzięki ale dzięki za kciuki
|
|
|
|
#1484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ty pewnie o wiele spokojniejsza
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia bardzo się cieszę
|
#1487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na Natalke tez chyba podziałały Cytat:
![]() a to one są bez rozmiarówki, takie uniwersalne? Fajna ta wpaski! Lepsza niż w kwiatki Ale Zobaczymy, najwyżej spróbuje opylić kuzynce, ona chudzinka że ho ho to w razie "w" będzie dobra ![]() Asieńko, super wieści
|
||
|
|
|
#1488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=acelinka;31721960]a mówisz że takie modły działają?
to na Natalke tez chyba podziałały Narazie chyba tak
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
zobaczcie jakie fajne fototapety.aż sie chce dac na ścianę
http://allegro.pl/fototapeta-fototap...044907141.html |
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1493 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za pierwszy obiadek Szymka![]() a to wy taka kaszke tylko w słoiczkach dajecie? czy taka normalna też ![]() Cytat:
tu jest fajnie opisane z glutenem ja juz chyba wiem o co cho ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Lulla mi tez wypadają włosy masakrycznie Małgosia Kamila tez w dzien spi tylko na kanapie w łóżeczku no way
|
|
|
#1494 |
|
kosmitka
|
Zgodnie z obietnicą wklejam. Te z bobovity jakoś mi się nie zgadza, bo dałam dzisiaj kaszkę a z tego wynika, że powinnam dać w 7 mcu dopiero, no ale warto poczytać.
Schemat nr 2 dotyczy rozszerzania diety przy karmieniu piersią, bo obcięło.
|
|
#1495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana ze smokiem to ona spi.... wiec nie da sie jej oszukac..... pozyjemy zobaczymy.... ![]() Cytat:
cos mi juz swita w tej mojej glowie..... ![]() Aa2 super ze wizyta pozytywna....
|
|
#1496 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdolna mamusia z Ciebie! Ja się jeszcze boję "samodzielnie" coś gotować.. zresztą my dopiero zaczynamy przygodę z "dorosłym" jedzonkiem .Dziś pół porcji kaszki sinlac zniknęło w mgnieniu oka... chyba trzeba będzie pełną porcję wprowadzić ![]() Cytat:
Małgosiu ja sobie "ostrzę pazurki" na to ciacho https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=4460 Jeszcze go nie robiłam, na razie nie jem jeszcze jajek... ale jak wprowadzę i będzie ok to spróbuję Cytat:
![]() Cytat:
no i super!!!wiedziałam, że tak będzie!!! Marcelek to okaz zdrowia! |
||||
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
hej Babole
zaczęłam nadrabiać..ale zjadło mi cytaty.. i nie mam siły normalnie..z nosa mi woda leci dosłownie dzisiaj byliśmy z Sarą na ważeniu...i Sara waży 6780 w bodziaku ale ogólnie wszystko dobrze powiedziała by dawać jedzonko i obserwować.. tu to wogóle light w tych sprawach..pytam-co pokolei..a Ona.. no albo gotuj powoli i mrozić.. albo słoiczki po 4 m-cu..obojętnie co.ale tak co 3 dni nowość,by wiedzieć w razie "w"co jest grane. to jutro dostanie zupkę jarzynową Sara Lulla... temat włosów u mnie na tapecie tez...poszłam do takiego naj fryzjera tu i pytałam o jakiś ich szampon albo coś na wypadanie włosów- a ta kobietka do mnie-czy to moje dziecko? a ja tak. a ile ma? no 4 m-ce.. to niestety ...ale nic z szamponów itd. nie pomoże musi wypaść co musi.. mówiła ,że jej też leciały garściami..ale pokazała mi przy skórze mojej głowy,że odrastają powoli włosy.. no i mówiła,by w aptece w środki na wzmocnienie włosów się zaopatrzyć-wzmocni napewno. aa2 wiedziałam,że będzie dobrze szkoda tylko,że przez babę się nerwów najedliście niepotrzebnych małgosia dobrze powiedziałaś tej lekarce...co za nietakt wrrrrr...
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2012-01-19 o 19:24 |
|
|
|
#1498 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dżizas dziewczyny net mi sie zepsul i prawie pol dnia siedzialam i odinstalowywalam i instalowalam, naprawialam, resetowalam i doopa
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Lulla mi też właśnie zaczęły wypadać garściami tak jak i przy porzedniej trójce mi fryzjerka poradziła aby przez ten czas myć włosy dziecięcym szmponem bo delikatny
myśmy z macisiem wczoraj byli na ważeniu i ma6400 tylko na cycu |
|
|
|
#1500 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama bym sobie zjadla taka jarzynkeCytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() cotka glupie pytanie-jak podalas Filipkowi jabluszko? w sensie na lyzeczce? Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

super..... i zawsze bedziesz sama gotowala ??
za szczepienie