|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53461 |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
AgRafka bosko !!!! jaki kolor jaki blask
ja tego blasku Wam zazdroszczę, ciekawe czemu u mnie tak go mało..hmmm ale w sumie dopiero zaczynam
|
|
|
|
#53462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym Cię zapytać , co to jest " henna gloss "- wspominałaś już o tym , ale to chyba nie jest zwykłe hennowanie? Nie kumam |
|
|
|
|
#53463 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
Milentuna, a Ty gdzieś zniknęła? Pokazuj włoski! Sposób hennowania glossem właśnie opisałam tutaj.
|
#53464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
#53465 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam i sie melduje
. U mnie byla stagnacja, hennowe eksperymenty i powolne wykanczanie starych odzywek. Wlosy urosly i chyba nareszcie zaczyna sie cos dziac. Tzn, sa na tyle dlugie, ze formuja poskrecane pukle, i coraz mniej tych krotkich, wiecznie spuszonych pasemek-strakow, ktore byly za krotkie, zeby dolaczyc do loka. Czyli jest postep. Dzis OMO przy uzyciu szamponu miodowego TBS, prostej odzywki do mycia, jako ds Garnier karite. I chyba pozostanie jedna z najlepszych dla mnie, obok TBS bananowego. Mam po tych solidnych emolientach naprawde niezle wlosy, przynajmniej w dzien po myciu bo jeszcze nie opanowalam ''efektu dnia drugiego'' i powraca niesmiertelny loose bun albo polsmieszny warkocz. L cysteiny jeszcze nie wyprobowalam, choc mam od dwoch tygodni A po nastepnej wyplacie ---ho ho. Bedzie sie dzialo. Jak nic wpadna maski Bingo ze snella .
|
|
|
|
#53466 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam zdjęcie po Ziaji Ulga
Ten olejek myjący spowodował u mnie kolejny przełom, ostatni był po keratynie już dość dawno. Aha, kolor to pozostałości szamponetki Mariona (farbowałam w wigilię )
|
#53467 |
|
Zakorzenienie
|
pati,
po mleczku ziaja do twarzy, jest małe, sie nada doskonale. Syn nie chciał oddac po kubusiu, powiedział: mamusiu, ale mnie nie wolno brac twoich rzeczy.. cwaniak jeden ![]() agrafko, dziekuję ślicznie. Co to tez hibiskus potrafi , piekne! kascysko, bardzo dobrze, ze się ustosunkowalas, bo robisz to fachowo ![]() felekbezszelek, świetna strona, dzieki ![]() eiri, ło matko! cudne! niech no ja dorwe tą Ulge.
|
#53468 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
jutro po ziaje ulgę marsz \ zbankrutuję przez was |
|
|
|
|
#53469 |
|
Zakorzenienie
|
eiri włoski piękne!
I chyba ja się skuszę
|
#53470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ten skręcik jaki regularny-jak od dobrego fryzjera.Kolejna fabryka czekolady! U Demki-gorzkiej, u Ciebie-mlecznej. Aż idę sobie nutelli zjeść!
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-19 o 19:45 |
|
|
|
|
#53471 | ||
|
Rozeznanie
|
Ag Rafko już się zachwycałam na plotkowym, wiec teraz tylko
Cytat:
cudowne!!!! lśniące! pofalowane! i kolor czekoladki![]() Muszę dorwać ten olejek, muszę ![]() Cytat:
a butelka się nada
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-01-19 o 19:47 |
||
|
|
|
#53472 |
|
Strażnik Wizażu
|
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-01-19 o 20:07 |
|
|
|
#53473 |
|
Kazar Lady
|
wykupimy cały zapas w sklepach i będzie jak z jantarem
|
|
|
|
#53474 |
|
Wtajemniczenie
|
Hihi, olejek gwiazdą wieczoru
![]() ![]()
|
#53475 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny wpadlam tylko poweidziec, ze ogladalam Twoje zdjecia DMkAnia i masz sliczne wlosy i szybko chyba rosna, super.
|
|
|
|
#53476 |
|
Raczkowanie
|
i ja sie skusze
kolejny punkt na liscie... A z Jantarem to mam masakre pozostaje mi zamowic na allegro, dzisiaj bylam juz lacznie w 8 aptekach i nigdzie nie maja, i tylko jak pytam to wywalaja oczy na wierzch bo nie wiedza co to jest jak to jest wlasciwie z nim naprawde wlosy szybciej rosna? Czytalam, opinie na KWC ale jestem ciekawa waszych opini ![]() Ugotowalam zel lniany... hmm ![]() szklanka wody, 2 lyzki siemienia, gotowalam ok 15 min na malym ogniu i co? nie wiem udalo mi sie odcedzic moze z ok lyzeczke "zelu" co wlasciwie nie przypomina zelu tylko jakas gume jakiegos gluta wielkiego jutro sprobuje to zaaplikowac na wlosy ale beda jaja chyba cos zle zrobilam tylko co mozna zle zrobic w tak prostym przepisie haha
|
#53477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łaaaaaa ![]() BOSKO!!!! Szkoda że Ziaja nie płaci mi za reklamę ;] |
|
|
|
|
#53478 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() chyba za długo gotowałas, mi szybciej to szlo, jednak glut jest, wiec spoko, a z odcedzaniem pisałam ostatnio, ze mialam problem jak poczekałam trochę, teraz odcedziłam wrzątek i poszło jak z płatka ![]() co sie odwlecze
|
|
|
|
|
#53479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Codziennie tutaj zaglądam , ale jestem tak dramatycznie zaharowana, że tylko podczytuję i uciekam. Wkrótce włoski pokażę -JUTRO ZACZYNAM URLOP |
|
|
|
|
#53480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze za drugim razem wyjdzie
|
|
#53481 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
teraz gotowałam od razu podwójną porcję, ale na pewno krócej niż 10 min, bardziej 5 ( nie mierzyłam czasu ale szybko mi poszło) dość rzadkie przecedzałam, nawet płukanke na cieplo robiłam, ale jak wystygło konsystencja glutowa była oki to porzednie zanim przecedziłam to nerw mnie brał i 3 sitek używałam i rozcieńczałam i nic |
|
|
|
|
#53482 |
|
Zakorzenienie
|
Dwie łyżki siemienia to może za dużo? Jak jeszcze używałam solo żelu to na szklanicę wody dawałam taką kopiatą łyżkę siemienia, i gotowałam 15 minut.
|
#53483 |
|
Raczkowanie
|
AgRafka - Twoje włosy!!! Są boskie!
Co do żelu - ja zalewam wrzatkiem i gotuję dosłownie parę minut mieszając po czym odcedzam po chwili - a dokładniej przelewam wszystko na sitko i zostawiam do wystudzenia - przecedzi się do końca
|
|
|
|
#53484 |
|
Zakorzenienie
|
Ag Rafko uwielbiam twoje włosy
Eiri mniam, jakie lśniące ![]() i juz widzę te napady na sklepy w poszukiwaniu Ziaji |
|
|
|
#53485 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj olejowałam włosy oliwą z oliwek, dotąd dawałam ją tylko do odżywki "wszystko co jest w domu"
i jest całkiem całkiem Chociaż rano jak otworzyłam oczy i zobaczyłam takie bardzo mocne zawijasy po bokach to się aż bałam iść zobaczyć do lustra co jest z resztą włosów. Sianko w niektórych miejscach jest, ale to chyba od spania. Zdjęcia próbowałam robić, ale nie bardzo widać. I jest fajnie bo takie puchate, wyglądają na gęstsze
|
|
|
|
#53486 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() zaraz myję włosy po hennie ![]() mam omijać proteiny, czy oliwę z oliwek też, przez pierwsze dni, czy niekoniecznie? Kokosa nie używam już
|
|
|
|
|
#53487 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam troche nauki ale nie wiem niby się uczyłam ale wydaje mi się, że nic nie umiem Włoski może i potrzebują chyba się przyzwyczaiły do slsu sama nie wiem... bo ja nim całe lata myłam tak naprawdę to Hipp jest moim pierwszym szamponem bez slsu skalp się buntuje na te slsy zwłaszcza w zimę więc postanowiłam hippa kupić zobacze przy następnym myciu może w końcu uda mi się domyć włosy przy skalpie a tak szałwia działa prostująco Cytat:
![]() Cytat:
miałam zdać sprawozdanie .... kupiłam żel biosilk ten mini buteleczka w rossmanie tylko zapomniałam która z was mi go polecała...eiri ? wystylizowałam włosy siostry w zeszłą sobotę rano w wieczorem jak wróciła do domu miała je w stanie idealnym wiecie co wracam dziś rano z urzędu.... idę sobie chodnikiem i.... orła wywinęłam próbowałam się zasłonić płaszczem przez drogę ale za krotki jest
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-01-20 o 08:27 |
|||
|
|
|
#53488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anwen -dzięki za reklamę bloga Miałam niecną misję osiągnąć 4000 wejść do końca stycznia, teraz to chcę 4500 a może nawet 5000? :PPłukanka z żelu ksantanowego jest bardzo OK bałam się czy się włosy nie pokleją bo na twarz jest ponoć lepki ale nic z tych rzeczy ![]() Nie wiem jak się toto spisało jako żel bo jeśli późno myję to wolę nie kręcić żeby rano nie było masakry. Ale nawilżające jest przyjemnie i wreszcie nie mam wrażenia zakurzonych włosów ![]() proporcje na oko: 0,5ml gumy x. z ZSK na 150ml wody, do tego po kilka kropli mleczka pszczelego, kwasu hial, aloesu 10x i olejku bawełnianego |
|
|
|
|
#53489 |
|
Zakorzenienie
|
agatka89, ja z zelem lnianym to robie tak, ze odcedzam go przez metalowe sitko do parzenia herbaty, bo tam sa maluśkie dziurki i wszytsko elegancko sie odfiltrowuje, wlewam wrzątek , poruszam troche tym sitkiem i ziarenka zostaja a glut przepływa. Ze szklanki wody zostaje mi niecałe pół szklanki brązowego gluta.
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2012-01-20 o 08:55 |
|
|
|
#53490 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Wydaje mi się, że mam zadatki na falowaną (tak też wynika z pytań w pierwszym poście) i chciałabym do Was dołączyć Powoli zaznajamiam się z informacjami w pierwszym poście, mam nadzieję, że uda mi się przez to wszystko przebrnąć w ten weekend i wyciagnać konstruktywne wnioski ![]() O włosy konkretnie zaczęłam dbać w sierpniu. Nie używam silikonów, slsy sporadycznie do oczyszczenia. Przed każdym myciem nakładam coś na włosy (chyba, że wybitnie nie mam czasu) albo olej, albo jakąś kombinowaną maskę z olejami. Z kosmetyków aktualnie mam olej kokosowy, odżywkę alterra morela&pszenica, odżywkę b/s joanna balsam z apteczki babuni, wcierka jantar. Szampony: żel babydream, aloesowy equillibra, kostka lush (do oczyszczania) i selsun blue raz na miesiąc ze względu na łupież. O pielęgnacji włosów piszę też co miesiąc na moim blogu (myślę, że jutro powstanie kolejny post), zdjęcia mam też w albumie, chociaż są juz mocno nieaktualne bo wczoraj obcięłam 20 cm połamanych końcówek Po myciu zawijam włosy w turban z koszulki, czeszę tangle teezerem czasem na sucho czasem na mokro (i sama już nie wiem kiedy im lepiej). Nie suszę suszarką, nie prostuję, kręcę lokówką od wielkiego dzwonu. W planach mam jeszcze zakup czegoś do zabezpieczenia końcówek, żeby nie musieć więcej ich tak obcinać, a myślę, że sam kokos może nie wystarczyć. Mam nadzieję, że mi trochę pomożecie w zdefiniowaniu ślicznych fal, a teraz zabieram się za dalszą lekturę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

. 
)

skalp się buntuje na te slsy zwłaszcza w zimę więc postanowiłam hippa kupić zobacze przy następnym myciu może w końcu uda mi się domyć włosy przy skalpie