|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Jak bylam w ciazy to sie tam wciskalam bez mala |
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo masakra. Ale wymyślili. Oglądacie "Na Wspolnej" ? Z Piotra geja zrobili. Chyba przestanę to oglądać
Jestem i Przy okazji subskrybuje. |
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
to po kąpieli zje i zasypia, nie ważne że np pół godziny przed kąpielą dopiero wstała.I też dzisiaj zjadła o 18stej a zawsze je o 17stej.Zasneła,wstała przed 19stą o 19:30 kąpiel, papanie i spać. U mnie wanna jest,wanienka już za mała.Teraz to w sumie mniej chlapie, bo dostała kaczki do zabawy ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
I rozumiem, że ge.ja z niego zrobili? |
||
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
słodki to musiał być widok.. ja czekam, aż moja zacznie swoje stópki pożeraćAle jaja w tym na wspólnej.. doczekaliśmy się pedałków
|
|
|
|
|
#95 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja za pierwszym razem mialam takie nerwy ze szok, w ogole jak juz wyszłam i wzięlam ten druk do wpłacenia na kolejny egzamin, to bylam tak zdenerwowana, ze przez 5 minut doslownie siedzialam i patrzylam na tą kartkę, i nie wiedzialam co napisac, a wystarczylo wpisac imie i nazwisko dzisiaj po prostu mialam juz gdzies czy zdam czy nie, bylam pewna ze nie zdam. i nie denerwowalam sie przez to. Ogolnie gdybym dostala innego egzaminatora to pewnie by mnie oblal, bo na rondzie mi zza wysepki na drugim pasie wyjechal czyli nie ustąpienie pierwszenstwa, pozniej przejechalam po bialej, na swiatlach mi zgasl, drugi raz sie przydusil, na miescie na ręcznym ciut sie stoczyl na gorce, parkowanie tez mi za dobrze nie wyszlo. na jakims malym skrzyzowaniu na stopie przegapilam okazje i utkwilam na kilka minut. Ale wazne jest jak jezdzisz, on widzial ze jezdzilam plynnie, i tłumaczylam mu wszystkie blędy. Stwiedzil ze musialam juz wczesniej jezdzic bo za dobrze mi to idzie( a to nie prawda, dokupilam tylko 12 godzin), Jak egzaminator widzi ze pewnie jezdzisz to zdasz. i to jest najwazniejsze. bedzie ok. kuz trzymam kciuki |
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa jakbym mój egzamin czytała
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczak - czas na moj prysznic, ale juz mam koncowke piffka i ide. |
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
O Ja pierdziele.
Piotr to ten mąż Małgosi ? ![]() Nie no to wolę zdecydowanie wątek, jak Rysio z Klanu umrze. |
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
melduję się i ja
Bartessa brawo gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() i z tego co widzę to u Filipa nie jest to spowodowane pojawieniem się Lilki, a normalna faza rozwoju , bo inne dwulatki na moim lutowym wątku zachowują się identycznie ![]() Filip nie jest agresywny, ale zdarzyło mu się ostatnio parę raze plasknąć Lilę, czy nas ugryźć. On robi to i się śmieje , po prostu chyba sprawdza jaka będzie reakcja na zachowanie i nie zdaje sobie sprawy że kogoś to boli...Poza tym zrobił się bardziej płaczliwy, czasem jakaś drobnostka powoduje wielki płacz, np że dostał zieloną słomkę a chciał czerwoną, czy że mleko jest za zimne
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
jutro powtórka o 11stej to zobaczę. Ale wiecie co, jak takie pierdoły wymyślają to aż mi wstyd się przyznać że to oglądam Chyba zostanę scenarzystką. Idę spać, a co. Agni widzę Cię widzę ![]() |
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze że robi to również w czasie jedzenia - wkłada wtedy do swojej umorusanej buzie stopę w rajstopkach i potem ma takie piękne kolorowe paluchy na rajstopach. Wieczorem przeważnie wygląda już jak pół nieszczęścia.
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie dlaczego pytam,
bo dzisiaj była dyskusja na ten temat. Czy powinno się oddawać takiemu dziecko, jak zbije? Ja uważam, że nie.Że trzeba wytłumaczyć, że to boli i że nie jest to przyjemne. A sa pewne osoby w moim otoczeniu, którzy uważają, że trzeba dać klapsa, aby dziecko wiedziało, że nie można tak robić. Mało tego klapsa dostało i nie od mamy ani od taty,tylko od babci ![]() A Ja mówię, że nie wyobrażam sobie takiej sytuacji u mnie w życiu ! Od wychowywania są rodzice, a nie że każdy może sobie dać klapsa mojemu dziecku, bo dziecko uderzyło. No i gadka szmatka.... ale się zbulwersowałam. |
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#109 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
W ostatniej chwili zauważyłam że już na nowym gadamy. Ale tempo
![]() Cytat:
Że nie dostrzega - się nie zgodzę: widać, słychać i czuć, że Ty do tego Żbika coś tam jednak czujesz ![]() Cytat:
To i ja się przyznam - JA TEŻ ![]() Ale się obśmiałam Z jaką pewnością to piszecie ![]() Cytat:
To musi cudnie wyglądać, co? ![]() Cytat:
Cytat:
A wzrost robi wrażenie Cytat:
)8 kg - wow! Super Cytat:
I też uważam, że jesteś dobrą mamą. Z dnia na dzień coraz lepszą i cierpliwszą, co widać po każdym poście Cytat:
Ale nie przestaniesz nas kochać? ![]() Cytat:
Też kiedyś miewałam depresyjne nastroje, a nawet coś więcej niż nastroje, ale na szczęście było minęło Pewnie własne mieszkanko by pomogło...Cytat:
A dla następnego dziecka trzeba będzie kupić, jeśli ta nie przetrwa...2.
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou moja może nie palce z nóg, ale daje jej kaszkę a ona sprawdza palcami czy może być i potem wyciera sobie oczka, ucho, drapie się. I po zjedzeniu kaszki wygląda jak bałwanek.Potem jeszcze kaszkę po południu wyciągam z nosa, bo nie da się dokładnie umyć, bo ucieka. Ciaprok mały z niej i tyle. ja tam lubie, jak się ubrudzi i jest szczęśliwa
Ja jak byłam mała jadłam rosół rękoma podobno a potem jak już miałam dość to brałam michę i piłam i makaron znajdował się na włosach ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Dziubek nie oglądałaś jak Hanka z M jak miłość umierała |
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
NEVER !!!!!!!!!!!!!!!
Szymek będzie błogosławiony między niewiastami no dobra może z niewiastami to przesadziłam ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- oglądałam ale nie wiem co w tym śmiesznego
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O żesz, muszę powtórkę oglądać jutro! Brumku dziękuję, aż mnie za serducho ścisnęło ![]() O, patik dzięki za cynk z Hippa! ( ja już dzisiaj własnie podałam małemu samo Hipp ) BARTESSA ![]() i jak zwykle miałam coś skrobnąć jeszcze, ale tak to jet, jak się ma zakuty łeb. A tequila fajną masz dupcię Witaj!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek to było tak tragiczne, że aż głupie.
Patik |
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#116 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Melduje sie i ja.
![]() no teraz mam nadzieje ze bede na bierzaco ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() A u drugiego jakos nie mogłam wyczuc drążka i złapałam go za kolano, a on na to: jeszcze parę centymetrów dalej i będziemy mieć tu problem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzięki patikCytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#117 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leży w szufladzie nie ruszane w zasadzie, bo dostaliśmy to jak Tymcio miał 1 miesiąc i nie zwracał na to najmniejszej uwagi. Więc rzuciłam w kąt i zapomniałam. Masz rację, że pora wyciągnąć Cytat:
Z tej strony (romantycznej) Cię nie znałam ![]() Cytat:
edit: o, Marina napisała to samo D: Cytat:
![]() Cytat:
Co za konowałka Mamad, Ty sama dobrze wiesz, że nie ma mało kalorycznego mleka, że po 6 miesiącu nie trzeba dawać MM (przecież i tak wprowadzasz inne pokarmy), że ząbkowanie może mieć gigantyczny wpływ na apetyt! Wiesz to, więc uwierz sobie, bo masz rację. Ty nie ona. Chcoaiż doskonale rozumiem, że to musiała być bardzo przykra sytuacja. Kiedy Ci wyskoczyła z tym, że to pierwsze dziecko, wytrącając takim wrednym tekstem wszystkie argumenty Choć oczywiście racji nie miała. Mi by się pewnie z miejsca płakać zachciało. Dzielna jesteś że w ogóle z nią próbowałaś polemizować i wywalczyłaś to skierowanie Walczysz jak lwica o swoje dziecko i o UU i ja to podziwiam ![]() Cytat:
![]() Jeszce 3 strony nadrabiania mi zostały ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Nie może być!!! Brawo!!!!! Jesteś wielka!!! Super!!! Jestem naprawdę pod wrażeniem, bo wiem że to cieżka sprawa i dużo osób zdaje po 5 albo i więcej razach
|
|
#118 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Nie powinni tego robic rodzice a na pewno juz inne osoby nawet jezeli jest to babcia. |
||
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo odpadną mu spotkania z ulubienicą
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja jestem inna bo dla mnie to nie było głupie
to ja oglądałam inne zakończenie bo myślałam,że ją uśmiercili z powodu guza na mózgu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

słodki to musiał być widok.. ja czekam, aż moja zacznie swoje stópki pożerać
egzamin w środę, w sobotę jeszcze mam jazdy i we wtorek

Że nie dostrzega - się nie zgodzę: widać, słychać i czuć, że Ty do tego Żbika coś tam jednak czujesz
Z jaką pewnością to piszecie 

klask i:
a mnie pewnie przepisał do innej szkoły
Z tej strony (romantycznej) Cię nie znałam
Choć oczywiście racji nie miała. Mi by się pewnie z miejsca płakać zachciało. Dzielna jesteś że w ogóle z nią próbowałaś polemizować i wywalczyłaś to skierowanie