|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22
Cytat:
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ograniczenie na nabiał-1kg dziennie. Nie można tego przekraczać. Jogurtów staraj się używać jako dodatek np do sosów, a nie jeść jako osobny posiłek, bo mają więcej W+T niż białka. Makrela jest okej, ale na kolacje lepiej jej nie jeść, bo ma dużo soli. Kolacje lepiej białkowe, a to makrele zjedz na II śniadanie. Warto pić zieloną herbatę
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() dzis I dzien przerwy od wagi nawet nie jest ciezko bo jestem u rodzicow a tu jest waga wskazówkowa i jest niedokładna;p jestem juz po sniadanku: warkocz z łososia wędzony ![]() i na obiad tez planuje rybke z piekarnika z warzywkami;D taki rybny dzien dzis;D a pozatym czeka mnie duzooooooooooooo nauki;/ milego dnia;* Edytowane przez angelus122 Czas edycji: 2012-01-20 o 07:40 |
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
U mnie po fazie uderzeniowej, ktora skonczylam tydzien temu waga stanela, jak zakleta. A wczoraj, mimo ze lada dzien bede miala @ spadek o -0.6 kg (po P) i dzis po PW o kolejne -0,2 i jest 87,9 kg. Wczoraj zrobilam kurczaka w galarecie (oczywiscie uzylam zelatyny) i polecam to wszystkim tym, ktorym znudzily sie pieczone udka. Upieklam tez ciasto jogurtowe, ktore mi zupelnie nie wyszlo. A najsmieszniejsze jest to, ze "normalne" ciasta wychodza mi naprawde super. Nie wiem, co jest grane, ale chyba do konca diety zostane przy wiesniaku z cynamonem i nutelli. Milego dnia i zycze Wam ogrooooomnych spadkow!!!
|
#485 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
Niestety, tak może się zdażyć też to przeżywałamjak zaczęłam dietę chyba w lutym zeszłego roku. O rany, jak ten czas leci---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
AMEN Zasady są jasno określone - najpierw lektura i test. Jeśli wyjdzie Ci w tescie, że na U masz być 3 dni - to jesteś na niej trzy dni. Jeśli 5 - to pięć. Koniec kropka. Aby nie narobić sobie problemów należy do zaleceń tej diety stosować. Dużo gorsze dla organizmu jest przedłużanie samowolne U niż "drobne grzeszki", które niestety nam sie w późniejszym etapie diety przytrafiają - One jednak też są bee i nie należy ich pochwalać.![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Fenris - jak się czujesz??? ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
i bądź tu mądra i rozgryź magię funkcjonowania organizmu ![]() Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Ale jestem rozgarnięta - Życzę wspaniałego i SZALONEGO wypoczynku )P.s. wybacz, że dopiero dziś ale ja wczoraj miałam klapki na oczach - tylko myslałam o jedzeniu hi hi hi ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Na szczęście dziś już wreszcie wróciłam na właściwe tory i juz nie myślę tylko o żarciu i słodkościach. Całe szczęście, że juz mi przeszło, bo to niebezpieczne jest w moim przypadku. Wtedy bardzo łatwo jest mi sięgnąć po coś niedozwolonego na diecie. Niestety. Dobrze, że wytrwałam. UFF ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Jeśli lubisz szpinak to możesz zrobić łososia wędzonego ze szpinakiem, sosem jogurtowym. Ja do tego jeszcze lubę kluseczki dukanowe. Pychotka |
|||||||
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Szlachcianka
Ile w sumie zużyłaś otrębów i ile w tym było pszennych ? Icoteraz
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Fenris Martuś jak się czujesz ??? Cytat:
![]() toż on dopiero od ostatniej fazy ![]() noooo coś się ruszyło, po proteinkach - 0,3kg w niedzielę minie mi 2 tyg na diecie i tylko 2kg poleciało ![]() a może i to dobrze, co będę zbyt szybko gubić
|
|
#488 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=magda_lena40;317332 43]Szlachcianka
Ile w sumie zużyłaś otrębów i ile w tym było pszennych ? /[QUOTE] na całą pierś zuzylam 4 łyżki, ale podzieliłam się mięskiem z mężem. Cytat:
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Szlachcianka;317335 58][QUOTE=magda_lena40;317332 43]Szlachcianka
Ile w sumie zużyłaś otrębów i ile w tym było pszennych ? / Cytat:
ufff, bo już mnie troszkę to zakręciło dla 5kg faktycznie nie powinno się (to tylko moje zdanie) dukać powinno ładnie spaść
|
|
#490 |
|
Rozeznanie
|
dziś proteinki... i lepiej bo po wczorajszych warzywkach i wypitym morzu cisowianki jestem dziś dosłownie napuchnięta (ja szybko to zauważam, bo wystarczy że jak splatam dłonie, to palce czuć napuchnięte, a normalnie to jest "luz")
dzisiaj dzień rybno-serowy, nawet kupiłam sobie dorsza wędzonego, bo trochę mam dość makreli ![]() pytanie... u mnie w sklepie (zresztą w marketach większych tez widziałam) jest ser biały mielony. Zawartość tłuszczu 3%, czyli jak we wieśniaku light z piątnicy... może by w dietę wpleść??? zamiast pseudo-serków homo? i w smaku to nawet jest lepsze i większe możliwości, bo nawet Dukanowy sernik można szybciej zrobić
|
#491 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz co ja tez piekłam ostatnio jogurtowe i wyszedł mi sernik---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- aaaa, jescze sie pochwale, może za wczesnie na radosć ale dzis wszystkie wzrosty poszły precz, to motywuje
|
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi generalnie o to, że na dukanie obowiązkowe są 2-3 łyżek otrębów dziennie w wersji: 2 owsiane, 2owsiane+1pszenna albo po prostu 3owsiane (tak przynajmniej było, o ile nic nie mylę). Ty nie jesteś na Dukanie, więc nie musisz tego przestrzegać Ale jakby co to z otrębami jest właśnie tak, jak Ci wyżej napisałam ![]() Cytat:
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2012-01-20 o 10:28 |
||
|
|
|
#493 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam cieplutko
![]() Cytat:
![]() Roztrzepujesz całe surowe jajko widelcem (normalnie dodawało się troszkę mąki, aby się takie ciasto zrobiło, więc myślę, że jak na dukanie chce się mieć bardziej "kluskowate" kluski to możesz dodać łyżeczkę maizeny, ja jednak robię bez) i wylewasz te dobrze roztrzepane jajko na gotujący się wywar lub zupkę przez widelec aby się sadzone nie zrobiło . Oczywiście jajek możesz dać więcej jak masz dużo zupy (mniej więcej 4 jajka na 2 l zupki ) i ot cała filozofia ![]() Cytat:
![]() Ja w sumie bym chciała ćwiczyć ale po całodziennej walce z moją trójką bąbli nie mam już siły, a w nocy często gotuję lub piekę na następny dzień więc nawet nie ma kiedy ćwiczyć Czekam na wiosnę, to będę siedziała niemal cały dzień z dzieciaczkami na ogródku to trochę jednocześnie pospalam Cytat:
![]() Ja też od jakiegoś czasu myślę o "zimnych nóżkach" widziałam przepis na którymś z blogów mniam ![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj stoję po warzywkach ale pocieszam się tym, że wczoraj jednak był spadek, bo właśnie dziś waga pokazała wczorajszą najniższą wagę. Czyli wczoraj spadłam o 0,3 Nie jest źle ![]() Kurczę muszę sobie upiec jakieś ciasteczka, które będę mogła zabrać ze sobą jutro do babci, bo babcia pewnie jakieś swoje ciacho wyciągnie, a to grozi wpadką
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko uważaj, bo te ciastka uzależniają
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2012-01-20 o 10:56 |
|
|
|
|
#495 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro kupuję wiadereczko ![]() Cytat:
![]() cóż, będę próbować
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko żeby nie było, że jakieś nieścisłości wprowadzam
![]() Wg czatu z doktorkiem możemy jeść nabiał do 2% tłuszczu (to w książce była mowa o 3 czy 4 procentach). Więc jak ktoś kupuje bardziej tłusty to na własne ryzyko
|
|
|
#497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eksperymentuję sobie z różnymi aromatami |
|
|
|
|
#498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale skoro jem wieśniaka light 3% to taki serek wychodzi praktycznie tak samo... a z wieśniaka serniczka nie zrobię
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
A propos serków przeróżnych... Niektóre z Was pewnie wiedzą o istnieniu takiego cuda, ale ja dowiedziałam się dzisiaj, więc się tą wiedzą podzielę (może przyda się nowym dukankom
Byłam dzisiaj na zakupach w Lidlu i znalazłam taki oto serek: Linessa Light soft cheese do smarowania kanapeczek (z dukanowego chlebka oczywiście ). Ma bardzo dobre parametry:Białko 11g Węgle 3, 9 Tłuszcz 0,2. Nie pamiętam niestety ile kosztował, bo wyrzuciłam paragon, ale nie był jakiś przerażająco drogi (jak wszystko w Lidlu ).Polecam! Właśnie szamię pyszną kanapeczkę z tym serkiem |
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Z otrębami w lanych to nie wiem jak to będzie, ale warto spróbować
![]() Dziewczyny przypomnijcie mi ile można w ciągu dnia skrobi kukurydzianej spożyć? I jak to jest w połączeniu z otrębami ![]() Nie chce mi się książki wertować (przyznaje się A szukam przepisu na takie ciacha, które mogę pożreć od razu wszystkie ![]() Na razie wygrywają te: http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...lni-dukan.html i te: http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...owe-dukan.html ale te owsiane też pysznie wyglądają
|
#501 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie, herbatka tylko z miodem, choc znajomi pili z rumem. Mialam napisac pascha ukrainska ![]() Pascha , to tradycyjna potrawa rosyjska lub ukraińska, przygotowywana z twarogu, mleka, śmietany, masła, z dodatkiem jajek, wanilii i bakalii Gdybyh tak wyeliminowac maslo i bakalie, mleko dac odtluszczone i jogurt zamist smietany, ewentualnie zagescic mlekiem w proszku, to byloby po dukanowemu ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Fakt, ze wiecej roboty, bo mielic trzeba ale sie da.
|
|
#502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
także twój wybór, ja stosowałam się do 1 łyżki i było ok
|
|
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
No to już mam wytłumaczenie, dlaczego tak ostatnio wariowałam z jedzeniem. Właśnie dostałam prawie 2 tyg. wcześniej @
![]() Jak mi juz przejdzie to muszę wybrać się do ginekologa. Tak na wszelki wypadek. a dopiero co byłam i niby wszystko było ok Nic, na razie nie bedę się tym przejmowała. Niedawno byłam chora i na dodatek miałam cholernie stresujący czas w pracy... |
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
Ja o dziwo tez dostalam @, ale tylko o kilka dni za wczesnie. I super!!! Wieczorno- nocnym wedrowkom do lodowki mowimy stanowcze NIE!!!
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, a mi sie wyjzad opóxnia o jeden dzień ;( buuuuu, ale bedzie dzien dłuższy to na to samo wyjdzie, wlasnie obiadek sie robi szaszłyczki z cyca z pieczarkam papryka cebulka i suroweczka z kiszonej mniam mniam
|
#507 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Czuję się lepiej (byłam już w pracy), ale jeszcze nie do końca dobrze. Bardzo bolą mnie ręce i głowa i coś mi pika w klatce piersiowej co jakiś czas. Jak będę miała siłę i czas to nadrobię wątek. Miłego dnia! |
|
|
|
#508 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dodam szczyptę kakao![]() Cytat:
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
a ja się boje stanąć na wadze
bo wczoraj i dzisiaj miałam taki dobry obiadek, że będzie "+" a nie "-" rolada wołowa z której był piekny sosik do tego kluski z twarogu i suróweczka (ogórek kiszony z cebulką i skropione oliwą) a na deser serniczek musze wam powiedzieć, że nawet nie przeszła mi przez głowe taka myśl "że mozna być na diecie i takie pyszności wcinać"
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj przejrzalam wartosci energ. wedlin z Indykpola na stronie producenta. I niby wszystkie parametry sa ok. Dzis bedac w sklepie cos mnie tknelo i spytalam pania, czy moge poczytac, co jest napisane na etykietach tych wedlin (mam na mysli te wedliny, ktore panie kroja, nie te, ktore sa paczkowane) i wiecie co? Prawie w kazdej z nich sa skorki wieprzowe. Przejrzalam 6 albo 7 rodzajow wedlin, nie wiem tylko, czy wszystkie byly z Indykpola, ale na pewno kazda z nich byla szynka z indyka, albo pieczonym (wedzonym) filetem. Co o tym sadzicie? A moze ja popadam pomalu w paranoje?
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

za następne 

Nie wiem, czy to jest prawidłowy objaw. A może zrobiłam coś nie tak? Na śniadanie owsianka z jogurtem nat i cynamonem, potem w pracy sałatka z twarożku, tuńczyka, jajek i szczypiorku, na obiad nuggetsy na jogurcie w otrębach pszennych, kolacja czysty twarożek ziarnisty i duuuużo piłam herbatki.
też to przeżywałamjak zaczęłam dietę chyba w lutym zeszłego roku. O rany, jak ten czas leci

i

Czekam na wiosnę, to będę siedziała niemal cały dzień z dzieciaczkami na ogródku to trochę jednocześnie pospalam