Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 12:05   #1951
Jamee
Zakorzenienie

Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość

A jaki macie rozmiar ? może przez to są lekkie ?
Ja mam 13 chyba a TŻ 24

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:07   #1952
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki,
jestem załamana po dzisiejszej wizycie u weterynarza. stan kotka jest krytyczny, ta doba będzie decydująca. Bardzo proszę o kciuki dla mojego maleństwa
Bardzo mocno trzymam kciuki bo również kocham kotki

Wiem co przeżywasz. Mój kot tez zachowywał się podobnie, ale miał do tego jeszcze szramę na brzuchu (jakby o płot zahaczył jak skakał) poszłam z nim do weterynarza, a ten idiota stwierdził, że kot może mieć wściekliznę (mimo, że był szczepiony) bo w okolicy grasują wściekłe kuny i że pewnie ta rana na brzuchu od walki z kuną. Nie wspomnę, ze wyglądała jak cięta ewidentnie. Ja nie miałam 18 lat wiec kazał przysłać tatę, mi powiedział, że trzeba zrobić zabieg i potrzebuje zgodzę. Tata poszedł a on kazał mu podpisać zgodę na uśpienie. Wysłał kota do badania i okazało się, że to było zwykłe zakażenie od przecięcia i można go było wyleczyć. Płakałam chyba przez tydzień non stop Co to za rzeźnik był. Omija go teraz szerokim łukiem jak mam coś do załatwienia u weterynarza wolę jechać 20km.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
nam odradzili białe obrączki u 3 jubilerów.mówili że się scierają ,rysują i że będzie to widać na pewno b.niż na żółtym złocie.z pierścionkiem nic sie nie dzieje raczej jest z błyszczącego białego złota niż matowego.mieszane mi sie podobają tyle że różne mity chodzą odnośnie powiększania-niby że nie da rady ,ale ktoś tutaj pisał że da rade.no i podobno w mieszanych biały kolor staje sie żółty .fuck i jak tu co wybrac...
Na pewno da się zmieniać rozmiar w mieszanych bo my jesteśmy umówieni z jubilerem, że 2 tygodnie przed ślubem sprawdzimy czy pasują, a jeśli nie to mamy przyjechać zmniejszyć/zwiększyć je. Ja bym brała takie jakie mi się najbardziej podobają niezależnie co kto mówi.
Doszłam do wniosku, ze jak się zniszczą to na którąś rocznice kupimy sobie nowe i zrobimy odnowienie przysięgi.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2012-01-20 o 12:08
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:07   #1953
a u d r e y
Wtajemniczenie

A jeszcze takie pytanie mi się nasunęło, bo po praktykach w domach dziecka wiem że szalenie popularny jest trend proszenia o maskotki i zwożenia ich do domów dziecka co pracowników doprowadza do szału, bo ostatnią rzeczą jakiej dzieciaki potrzebują są zabawki i pomyślałam żeby poprosić gości aby przynieśli kosmetyki pielęgnacyjne (pampersy, oliwki, kremy itp) dla niemowląt, żeby oddać to później o domu dziecka. Na stronie domu małego dziecka w krk jest wykaz najpotrzebniejszych rzeczy to mogłabym przy okazji zaproszeń dodawać do nich karteczke z adresem strony...
TŻt uważa że to wydziwianie i kombinowanie ale kurde wina i słodyczy nam nie trzeba, a niech chociażby ktoś kupi paczke huggiesów za 25 zł i już się uzbiera dla maluchów ...
Stary 2012-01-20, 12:08   #1954
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
W sumie zamówię 80 tych zaproszeń, więc nawet jak cena będzie wyższa to raczej nie będzie majątek więc luzik.
I własnie myślę nad tekstem bo te są takie sztampowe, takie już z każdej strony oklepane... Mam pare projektów, zobaczymy co mi z tego wyjdzie
no niby wiele nie podrożeją, ale jeszcze nie ma nowej aukcji... boję się, ze więcej tych zaproszeń nie będzie....
Stary 2012-01-20, 12:09   #1955
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
na razie nie wiadomo konkretnie, lekarz pobrał krew do badań. prawdopodobne zatrucie jakąś trucizną, nie zwykłe pokarmowe. Ogólnie wskutek tego prawdopobnie niewydolność nerek i porażenie nerwów tylnych łapek, bo biedactwo nie może na nie stanąć. Teraz go pilnuję, żeby leżał na poduszce elektrycznej, bo ma minimalną temperaturę. Dobrze, że szef dał mi dziś wolne, weszłam na wizaż bo kompletnie nie wiem co ze sobą zrobić
Kochana, nawet nie wiesz jak Cię rozumiem i strasznie współczuję niecałe 2 miesiące temu przeżywałam to samo z moim psiakiem... mam szczerą nadzieję ze u Twojego maluszka skończy się to szczęśliwiej

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:10   #1956
misiak17
Wtajemniczenie

Dziewczyny widziałyście

http://www.youtube.com/watch?v=eJWlavnM6b0

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:10   #1957
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczynki,
jestem załamana po dzisiejszej wizycie u weterynarza. stan kotka jest krytyczny, ta doba będzie decydująca. Bardzo proszę o kciuki dla mojego maleństwa
Cytat:
na razie nie wiadomo konkretnie, lekarz pobrał krew do badań. prawdopodobne zatrucie jakąś trucizną, nie zwykłe pokarmowe. Ogólnie wskutek tego prawdopobnie niewydolność nerek i porażenie nerwów tylnych łapek, bo biedactwo nie może na nie stanąć. Teraz go pilnuję, żeby leżał na poduszce elektrycznej, bo ma minimalną temperaturę. Dobrze, że szef dał mi dziś wolne, weszłam na wizaż bo kompletnie nie wiem co ze sobą zrobić
Trzymajcie sie dzielnie trzymam mocno kciuki

Cytat:
:kciuki

LadyStar, po raz kolejny wychodzi że chyba jesteśmy 1 gustem w 2 ciałach, bo ja jestem na 90% zdecydowana na http://allegro.pl/verso-eleganckie-z...045482607.html :P
hehe to biorac pod uwage jeszcze nasze przyjaciolki to jestesmy juz 4
co utwierdza mnie w przekonaniu ze musze pojechac ogladnac sukienki do tego miejsca gdzie zamowilas moze w poniedzialek

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:11   #1958
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Jesteście strasznie okropne, jeśli się Was nie śledzi na bieżąco!!!!!!!!!

Cytat:
do dziewczyn, które mają kota, pilne!
Ojej Kochana strasznie mi przykro. Sama mam 3 koty i nie wyobrażam sibie, gdyby coś miało się im stać. Niestety jedna kotka, dawno temu, zatruła się czymś okropnym i jej koniec nie należał do najprzyjemniejszych. Mam nadzieję, że Twój kot jest na tyle silny, by poradzić sobie z tym zatruciem!!!!!!

Cytat:
fuksjowe dziewczynki popatrzcie jakie piękne buty w zarze za 119
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...L%2BPEEP%2BTOE
Kurka! Nena jesteś wielka Właśnie znalazłam buty dla mnie http://www.zara.com/webapp/wcs/store...ECCION-ZAPATOS
Normalnie muszę do Gliwic jechać, bo nie wytrzymam!!!!!!!

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31723112]dziewczyny kiedy spisuje się protokół u księdza?[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
to macie fajnie, mniej problemów my mimo że mieszkaliśmy blisko siebie dosyć, to jednak różne parafie są. Ale w każdym razie dzięki
NMZC jak coś- zawsze do usług!

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
haaaaaaaaaaaaa ty to jednak jesteś lepsza niż ja
E tam, czasem mi się po prostu udaję inteligentnie dopiec tym, którzy mnie wkurzą

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Do kiedy ta promocja i jakiej próby są?
Jutro mamy zamiar kupić obrączki.
Dałam zadanie TŻ, by sprawdził po ile są na Długiej na wprost Sowy w Raciborzu obrączki tradycyjne, 5 lub 4 milimetrowe próby 585 i nie poszedł, wkurzył mnie, bo ja latam, a on jak już jest w tym Raciborzu, to nie umie zajść i się spytać, gosz_m E87 i J... (zapomniałam nicku <zawstydzony>) może Wy się orientujecie?
Wiesz, ja byłam tylko u 3 jubilerów, w tym w Yesie. Ale nie pamiętam nawet cen. Wzięliśmy tak, gdzie nam się podobało najbardziej, pod kątem towaru, obsługi, podejścia do klienta, no i koszty robocizny braliśmy pod uwagę- ale to raczej porównywalne jest.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Skąd dokładnie jesteś, bo gdzieś mi chyba umknęło? Ja jestem z Raciborza, mieszkam blisko centru, a już całkiem przy centrum pracuję. Zawsze mogę się przejść i zapytać
Coś czuję, że we wtorek idę na rozmowę do firmy, gdzie pracujesz. Biurowiec Batory???

Jamee gratuluję obrączek! Śliczne są!!!! Takie klasyczne
Wczoraj byliśmy na tańcach. Coraz mniej nas zostało. Ciekawe ile os. przyjdzie za tydzień na kolejny stopień. Mój R. najpierw mówił, że już nie chce chodzić, ale potem w domu coś pod nosem mówił, że w tym miesiącu dużo wydatków, bo i za tańce trzeba będzie znowu zapłacić... Na razie nie poruszam tematu. Niech sam dojedzie do tego, czy warto czy nie warto dalej chodzić. Zapytam go w okolicach wtorku. Zobaczymy co powie. Ale muszę być grzeczna w tym tyg, muszę go jakoś urobić Od wczoraj mamy umowę, że przy nim nie korzystam z kompa, w ogóle. Na razie do niedzieli. Ale pod groźbą karalną, postawiliśmy takie warunki, ze wolę się tego trzymać!

A co do spraw może nie przedślubnych, ale przedmałżeńskich- kupiliśmy pościel i poszewki wczoraj. Mamy kołdrę, poduchy i poszewki. Poszło trochę kaski, bo chcieliśmy coś porządniejszego. Ale już mamy i kolejny wydatek do wspólnego mieszkania można odhaczyć.
Dziaj jedziemy odebrać garnitur TŻta oraz poszukać wódki. Jeśli nie znajdziemy żadnej ciekawej promocji kupujemy w normalnej cenie. Nie chcemy więcej czekać, czasu coraz mniej, a za chwilę będą inne wydatki, dlatego lepiej je rozplanować

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:14   #1959
Jamee
Zakorzenienie

Idę sobie zrobić cappuccino z Dolce Gusto i biorę się do nauki. Henrykowie śląscy mnie przyzywają wpadnę wieczorkiem

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:15   #1960
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
no niby wiele nie podrożeją, ale jeszcze nie ma nowej aukcji... boję się, ze więcej tych zaproszeń nie będzie....
NIE STRAAAASZ może jak im idą i podniosą cenę to będzie ich więcej... aj hołp soł...
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Trzymajcie sie dzielnie trzymam mocno kciuki

hehe to biorac pod uwage jeszcze nasze przyjaciolki to jestesmy juz 4
co utwierdza mnie w przekonaniu ze musze pojechac ogladnac sukienki do tego miejsca gdzie zamowilas moze w poniedzialek
hehe dokładnie
jedź, jedź, zachęcam
Stary 2012-01-20, 12:20   #1961
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
A jeszcze takie pytanie mi się nasunęło, bo po praktykach w domach dziecka wiem że szalenie popularny jest trend proszenia o maskotki i zwożenia ich do domów dziecka co pracowników doprowadza do szału, bo ostatnią rzeczą jakiej dzieciaki potrzebują są zabawki i pomyślałam żeby poprosić gości aby przynieśli kosmetyki pielęgnacyjne (pampersy, oliwki, kremy itp) dla niemowląt, żeby oddać to później o domu dziecka. Na stronie domu małego dziecka w krk jest wykaz najpotrzebniejszych rzeczy to mogłabym przy okazji zaproszeń dodawać do nich karteczke z adresem strony...
TŻt uważa że to wydziwianie i kombinowanie ale kurde wina i słodyczy nam nie trzeba, a niech chociażby ktoś kupi paczke huggiesów za 25 zł i już się uzbiera dla maluchów ...
uważam to za bardzo dobry pomysł. Bo zabawek w domach dziecka już nawet nie chcą od młodych. Po co im kolejne graty. A pampersy, czy inne rzeczy do pielęgnacji niemowląt są nie tylko bardzo potrzebne, ale i drogie, więc jeśli taki ośrodek miałby to dostać w prezencie, odczułby nie tylko radość z daru, ale i ulgę finansową.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-01-20, 12:22   #1962
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Kurka! Nena jesteś wielka Właśnie znalazłam buty dla mnie http://www.zara.com/webapp/wcs/store...ECCION-ZAPATOS
Normalnie muszę do Gliwic jechać, bo nie wytrzymam!!!!!!!
fajne a chcesz je jako ślubne, czy takie po prostu?? jakbyś była w Zarze, to miałabym do Ciebie prośbę

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:22   #1963
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Mam właśnie przed sobą akt notarialny, mieszkanie jest wreszcie oficjalnie moje i TŻa będziemy to dziś oblewać drinkami z Martini
serdeczne gratulacje!
Cytat:
ja mam dla Babci apaszkę z Tally Wejl za 15 zł taką w róże a na metce ma napis totaly sexy
Ciekawe czy babcia to "wyhaczy"
Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Moja babcia daleko mieszka, ale posłaliśmy jej z siostrą kubek z napisem super babcia i postać rysunkowa babci, plus kartka z życzeniami
Super pomysl
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Laseczki, wiecie, co ja ostatnio znalazłam w księgarni??? I od razu kupiłam? Ania z Wyspy Księcia Edwarda!!!!!! normalnie niepublikowany wcześniej, grubaśny tom zamykający historię Ani, który został wydany dopiero w 2009 roku! Bo sprzedał maszynopis Jej syn dopiero w latach 80tych. Normalnie nie wierzyłam, ale to rzeczywiście przez nią napisane... Już się nie mogę doczekać, żeby doczytać do końca i zobaczyć, jak to wszystko zakończyła
I jeeeeeeeeeeeee serio serio? A czemu "Ania"? Nie rozumiem tytulu Czy to nie to o czym ja mysle?!
Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Mamy obrączki

Tż przyjechał wczoraj po mnie i mówi, że musimy iść na miasto coś załatwić. No i poszliśmy, zorientowałam się dopiero koło jubilera Są śliczne, jak mierzyłam moją to nie chciałam jej ściągać a jak zobaczyłam obrączkę na palcu TŻta to myślałam, że się poryczę ze wzruszenia, szczęścia i w ogóle.

A to szczegóły techniczne obrączek
Próba: 585
Waga: 7,39 g
Cena: 1400 zł w cenie mamy jeszcze grawer jeśli się zdecydujemy i czyszczenie

A oto one (zdjęcia nie oddają ich uroku)

Cytat:
cześć dziewczynki,
Nena bardzo mi przykro...mojej kotce Weterynarz stwierdzil anemie i podejrzewal, ze albo ma robaki (w sco watpimy, 11 lat z nami byla i zadnych robakow nie widzielismy, dostawala tabletki na odrobaczenie, jadla fasolke zaprawiana w occie wiec jakby miala to by jej to zabilo robale!) albo zjadla jakas trutke/ewentualnie mysz(lub cos podobnego), ktora zjadla trutke... pozniej ja podleczyli, bylo juz lepiej i sie stracila na 4 doby, myslelismy ze poszla gdzies zdechnac, bo zwierzeta podobno tak robia, ale wrocila pewnego dnia (w urodziny mojego Tżta) ok godz 22... pojechalismy znowu do weta i stwierdzili ze niby wszystko ok, a "odeszla" po paru dniach, pozniej jak powiedzielismy jak umierala itd to wet stwierdzila ze miala chora watrobe - co sorry dzieki za takie leczenie pozniej na forum gdzies wyczytalam, ze jak kot nie je 2 dni to jego watroba sama sie trawi, a jej nie bylo 4 dni i wrocila poturbowana, nie umiala stawac na tylna nozke, caly bok jakby miala strzaskany... podejrzewamy, ze auto ja walnelo i tak oto mojego kochanego kotka nie ma juz przeszlo rok a ja ciagle za ta tesknie
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:24   #1964
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
uważam to za bardzo dobry pomysł. Bo zabawek w domach dziecka już nawet nie chcą od młodych. Po co im kolejne graty. A pampersy, czy inne rzeczy do pielęgnacji niemowląt są nie tylko bardzo potrzebne, ale i drogie, więc jeśli taki ośrodek miałby to dostać w prezencie, odczułby nie tylko radość z daru, ale i ulgę finansową.
o to mi dokladnie chodzi, miałam kilka mcy praktyki w domu małego dziecka więc wiem co i jak im jest bardzo potrzebne, a taki zestaw kosmetyków z hippa krem, szapon, oliwka czy cokolwiek to koszt przeciętnego bukieciku który po tygodniu zwiędnie...
Tylko teraz mam zagwozdkę jak to ładnie ująć, żeby nie zapisać pół zaproszenia
Jakieś pomysły?
Stary 2012-01-20, 12:24   #1965
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
cześć dziewczynki,
Cytat:
Trzymam mocno kciuki
Mam nadzieję, że biedactwo wydobrzeje.
Pewnie gdzieś na zewnątrz coś zjadł A jest dużo osób, ktore bezmyślnie rozkładają wszelakiej maści trutki.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:26   #1966
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie znajomi zbierali zabawki dla dzieci i pozniej zaden dom dziecka nie chcial im przyjac tych zabawek, co bylo niezbyt przyjemne dla nich, bo chcieli zrobic cos z dobrego serca, a istnialo ryzyko ze zostana z cala masa zabawek, na szczescie jakies siostry zakonne przyjely zabawki. Wiec wydaje mi sie ze Twoj pomysl jest zdecydowanie lepszy niz zbieranie zabawek. Mozesz tez zadzwonic bezposrednio do jakiegos domu dziecka i zapytac co konkretnie potrzebuja i wtedy poprosic gosci o przyniesienie. My sie ciagle zastanawiamy na co zamienic kwiaty, pierwsza mysl byla ze wino, bo uwielbiamy je i mamy kolekcje z roznych miejsc na swiecie w ktorych bywalismy i bywali znajomi, ale po dluzszym zastanowieniu doszlismy do wniosku ze jest ryzyko, ze dostaniemy jakies badziewne wina, ktorych nikt nie bedzie mial ochoty sie napic, bo nie kazdy zna sie na winach. Slodycze ja bym bardzo chetnie przygarnela bez zadnych ograniczen , ale tez boje sie ze dostaniemy glownie jakies bombonierki wiec sama nie wiem... szukam inpiracji wiec wszelkie pomysly mile widziane

Stary 2012-01-20, 12:28   #1967
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
NIE STRAAAASZ może jak im idą i podniosą cenę to będzie ich więcej... aj hołp soł...

hehe dokładnie
jedź, jedź, zachęcam
obserwowałam aukcje z zaproszneiami wcześniej i było tak, że jak się jedna partia kończła to już startowała z kolejną aukcją. A teraz ani widu ani słychu. Moze czeka aż wykupią wszystkie w promocji i wtedy nową otworzy.
Stary 2012-01-20, 12:34   #1968
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Mamy obrączki

Tż przyjechał wczoraj po mnie i mówi, że musimy iść na miasto coś załatwić. No i poszliśmy, zorientowałam się dopiero koło jubilera Są śliczne, jak mierzyłam moją to nie chciałam jej ściągać a jak zobaczyłam obrączkę na palcu TŻta to myślałam, że się poryczę ze wzruszenia, szczęścia i w ogóle.

A to szczegóły techniczne obrączek
Próba: 585
Waga: 7,39 g
Cena: 1400 zł w cenie mamy jeszcze grawer jeśli się zdecydujemy i czyszczenie

A oto one (zdjęcia nie oddają ich uroku)
super , gratuluję !
Cytat:
Uważam, że to bardzo dobry pomysł. Takie rzeczy przecież schodzą w bardzo szybkim tempie, są ciągle potrzebne, a koszt też nie jest najmniejszy. Więc jeśli każdy z gości coś przyniesie , to na pewno odciąży to dom dziecka.

Chatko - trzymam kciuki I brawo, że zaszłaś już tak daleko.

Gosza - nie mogę tekst powiedziany w autobusie do pewnej wścibskiej i wszystkowiedzącej pani mnie rozwalił na łopatki Jesteś mega

Nareszcie weekend Znów mam zjazd na uczelni, ale na szczęście tylko w sobotę ! Poza tym jutro idę na urodzinki do TŻta. Wczoraj tez u niego byłam (bo wczoraj je miał), ale jutro będzie je odprawiał. Dziś zamierzam upiec mu tort
Wczoraj jak wyszłam z domu o 9 rano to wróciłam o 21.30. bo do 15 miałam lekcje, a potem zostałam pilnować dzieci na dyskotece szkolnej (swoją drogą to się wybawiłam hehe, Waka waka w wykonaniu moim i uczennic 6 kl - super, Shakira i jej świta mają na noc ). Potem jechałam pędem do TŻcika z życzeniami, a potem do domu spać, bo byłam padnięta.

Tak w ogóle to muszę się pochwalić, że w środę TŻ został właścicielem działki (po długich bojach) oznacza to, że możemy zacząć załatwiać formalności związane z budową domu

Buziaki

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:35   #1969
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
fajne a chcesz je jako ślubne, czy takie po prostu?? jakbyś była w Zarze, to miałabym do Ciebie prośbę
Początkowo bardzo chciałam zielone zamszowe buty do ślubu. O określonym pigmencie zieleni. Tylko nigdzie nie mogłam znaleźć takich, jakie by mi odpowiadały, więc koncepcja legła w gruzach. Ale z dniem dzisiejszym i dzięki Tobie pośrednio odkryłam te oto buciki i jeśli tylko będą pasowały na moją nogę to z pewnością pójdę w nich do ołtarza, wykorzystam je na plener, a podczas zabawy będę miała moje taneczne waniliowe buciki
Fakt, nie chciałam otwartych butów, ale te są tak piękne, że nawet otwarty nosek mi nie przeszkadza i na pewno wykorzystam je jeszcze!!!!!
No i ta cena promocyjna- jestem na tak!

Do Gliwic wybieram się w przyszłym tyg, wiec obowiązkowo podskoczę do Zary. Pisz śmiało, co mogę dla Ciebie zrobić

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-01-20, 12:35   #1970
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
O kurcze ale świetny pomysł Ja już napisałam o winie i słodyczach.
Jeśli nie chcesz zajmować pół zaproszenia to może takie wkładki zrób do każdego?

Dziewczyny ponawiam pytanie, ktoś ma wzór takich winietek?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wi.jpg (27,7 KB, 17 załadowań)
Stary 2012-01-20, 12:39   #1971
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
nam odradzili białe obrączki u 3 jubilerów.mówili że się scierają ,rysują i że będzie to widać na pewno b.niż na żółtym złocie.z pierścionkiem nic sie nie dzieje raczej jest z błyszczącego białego złota niż matowego.mieszane mi sie podobają tyle że różne mity chodzą odnośnie powiększania-niby że nie da rady ,ale ktoś tutaj pisał że da rade.no i podobno w mieszanych biały kolor staje sie żółty .fuck i jak tu co wybrac...
Mieszane można zmniejszać. Dziewczyny już ci doradzały co można zrobić w razie gdyby jednak te z białego złota się porysowały. Większość jubilerów daje dożywotnią gwarancję, a nawet jeśli trzeba za to cos zapłacić, to nie jest to kosmiczna suma. Wszystko co ma się bez przerwy na palcu się z czasem "zużywa" Taka kolej rzeczy. Ja mam dla ciebie jedną rade i tym też sama kierowałam się przy wyborze obrączek- Wybierzcie to co wam się podoba

Cytat:
Coś czuję, że we wtorek idę na rozmowę do firmy, gdzie pracujesz. Biurowiec Batory???
O, a jakie stanowisko?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:39   #1972
melod_y
Zakorzenienie

potem bym żałowała, więc poproszę dzisiaj kciuki o 16. Mam test z angielskiego.
Na dodatek mam @ i żyć mi sie nie chce, a co dopiero produkować się na tym egzaminie

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:41   #1973
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość

Tak w ogóle to muszę się pochwalić, że w środę TŻ został właścicielem działki (po długich bojach) oznacza to, że możemy zacząć załatwiać formalności związane z budową domu

Buziaki
my wlasnie dostalismy warunki zabudowy do dzialki TZ i jestem taka szczesliwa bo to kolejny krok do posiadania wlasnego domku i w zwiazku z tym moge juz zaczac projektowac

Stary 2012-01-20, 12:42   #1974
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Na dodatek mam @ i żyć mi sie nie chce, a co dopiero produkować się na tym egzaminie
i bez zaliczenia nie wracaj
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:42   #1975
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie znajomi zbierali zabawki dla dzieci i pozniej zaden dom dziecka nie chcial im przyjac tych zabawek, co bylo niezbyt przyjemne dla nich, bo chcieli zrobic cos z dobrego serca, a istnialo ryzyko ze zostana z cala masa zabawek, na szczescie jakies siostry zakonne przyjely zabawki. Wiec wydaje mi sie ze Twoj pomysl jest zdecydowanie lepszy niz zbieranie zabawek. Mozesz tez zadzwonic bezposrednio do jakiegos domu dziecka i zapytac co konkretnie potrzebuja i wtedy poprosic gosci o przyniesienie. My sie ciagle zastanawiamy na co zamienic kwiaty, pierwsza mysl byla ze wino, bo uwielbiamy je i mamy kolekcje z roznych miejsc na swiecie w ktorych bywalismy i bywali znajomi, ale po dluzszym zastanowieniu doszlismy do wniosku ze jest ryzyko, ze dostaniemy jakies badziewne wina, ktorych nikt nie bedzie mial ochoty sie napic, bo nie kazdy zna sie na winach. Slodycze ja bym bardzo chetnie przygarnela bez zadnych ograniczen , ale tez boje sie ze dostaniemy glownie jakies bombonierki wiec sama nie wiem... szukam inpiracji wiec wszelkie pomysly mile widziane
wiesz, bo to jest tak, że bardzo często zdarza się że ludzie przywozili używane zabawki i tego w domach dziecka jest na prawdę mnóstwo! wiem po sobie ile się tego pozbywali bo co z tym robić? córka koleżanki mojej mamy rok temu tez chciała zabawki żeby oddać do przedszkola mojej mamy i wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt że 80% to były maskotki... co z tym robić? moja mama i koleżanki kupiły wtedy gry eedukacyjne, ale reszta nie widziała i naznosili miśków

Teraz się zastanawiam czy napisać to w zaproszeniu czy dołączyć karteczkę, czy po prostu odnośnik do strony, na stronie pisze jakie pampersy potrzebne, tzn 1,2,3 patyczki do uszu, oliwki i różne rzeczy i kwestia czy wypisać to gotowe, czy odsyłac gości do strony, chyba lepsze to pierwsze? wybiorą coś z listy...

melod_y jak ja się cieszę że na SUMie już nie mam angola :P
Stary 2012-01-20, 12:44   #1976
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:50   #1977
201705121336
Konto usunięte

ktoś pisał o inwestowaniu w przyszłość -tzn kupnie kołdry i pościeli.właśnie wczoraj przyszła do mnie zamówiona pościel z allegro,kołdry i poduszki mają przyjść w pon.domówiłam jeszcze 1 komplet pościeli bo mama też chciała a wspólna przesyłka taniej wyjdzie wódkę załatwił nam szwagier będziemy mieć finlandie smakową i czystą ,oraz wino .może uda załatwić sie barmana ale to zależy jaki będzie koszt.w przyszłym tyg będziemy szukać b .intensywnie obrączek bo złoto przecież idzie w górę ..

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

jeszcze jedno po ile wódki liczyłyście na os?my liczylismy 0,7 na os i to jest razem z poprawinami.wina nie licze .
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:51   #1978
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Początkowo bardzo chciałam zielone zamszowe buty do ślubu. O określonym pigmencie zieleni. Tylko nigdzie nie mogłam znaleźć takich, jakie by mi odpowiadały, więc koncepcja legła w gruzach. Ale z dniem dzisiejszym i dzięki Tobie pośrednio odkryłam te oto buciki i jeśli tylko będą pasowały na moją nogę to z pewnością pójdę w nich do ołtarza, wykorzystam je na plener, a podczas zabawy będę miała moje taneczne waniliowe buciki
Fakt, nie chciałam otwartych butów, ale te są tak piękne, że nawet otwarty nosek mi nie przeszkadza i na pewno wykorzystam je jeszcze!!!!!
No i ta cena promocyjna- jestem na tak!

Do Gliwic wybieram się w przyszłym tyg, wiec obowiązkowo podskoczę do Zary. Pisz śmiało, co mogę dla Ciebie zrobić
a bo bardzo podobają mi się te buty i są w śmiesznej cenie, więc i tak pewnie ich nie ma
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...BLEATHER%2BBOW
najwyżej dwa dni przed Twoim wyjazdem, zadzwonię do sklepu i zapytam o nie i w razie czego puszczę Ci przelew, co ??

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:52   #1979
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
my wlasnie dostalismy warunki zabudowy do dzialki TZ i jestem taka szczesliwa bo to kolejny krok do posiadania wlasnego domku i w zwiazku z tym moge juz zaczac projektowac
woooohoooo

a nie znasz kogoś kto by zrobił projekt kuchni? szukam i szukam, ale ofety projektantów to nie to o co mi chodzi, oni oferują projekt, nadzór, znalezienie materiałów itp, a u mnie kuchnie zrobi TŻt, materiały sami znajdziemy, chodzi mi tylko o praktyczne rozmieszczenie wszystkich szafek itp..
Stary 2012-01-20, 12:58   #1980
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

O, a jakie stanowisko?
Telemarketer. Nic specjalnego, ale coś trzeba robić. Tylko że na pół lub 3/4 etatu... więc zobaczymy czy mi się opłacać w ogóle będzie, bo musze 15 km dojeżdżać. Ale na rozmowę idę.

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Powiem tak- jako show- wow!!!!
Ae jako kobieta, która jednak chciałaby mieć swój wkład, przede wszystkim swój wkład w organizację ślubu i wesele, mimo wielkich emocji, wielkiej euforii, wielkiego szczęścia, po jakimś czasie miałabym niedosyt i w pewnym stopni żal do TŻta, że pozbawił mnie planowania tego ważnego dnia i załatwił mnie w ten sposób, że i tak musiałabym się zgodzić. Bo nie myślałabym o tym, czy w danym momencie jestem gotowa na ślub, ale o tym jak TŻ się napracował, ilu ludzi zatrudnił, jaki on jest w ogóle wspaniały...
Wiem wredna jestem, ale szczera. Jesteśmy kobietami i pewne rzeczy muszą być z nami uzgadniane, nawet gdy wszystko wydaje się piękną historią!

Niemniej jednak podziwiam tego pana, bo wykazał się niezwykłą charyzmą, pomysłowością, odwagą i oryginalnością!!!!!!!!!!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości