Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 11:26   #1561
rabarbar83
Rozeznanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ach- w ogóle to zapomniałam napisać ,ze pozdrowiłam Caltea od Was. Dziękuje bardzo i pisała, ze może te wszystkie przypadłości Leosia są związane z ząbkowaniem : temp., katarek, brzydka kupka, doszły im jeszcze ulewki i brak apetytu i snu

Czemu natura tak to sobie wymyśliła Przez ząbkowanie do szpitala trafić

Danika
- zdrówka kochana
biedny Leonek

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Bry

Ja jak miałam 7 mies. (w św. Bożego Narodzenia) bardzo dużo spałam i mamie nie ma co ukrywać to pasowało, bo mogła przygotować wszytko na święta. Jak chciała mnie obudzić okazało się, że byłam nieprzytomna. Miałam 40 stop. gorączki. W domu nie mieliśmy jeszcze telefonu, więc chwilę trwało zanim przyjechało pogotowie. Cudem mnie uratowali. I wszystko przez ząbkowanie właśnie
coraz bardziej boję się tego ząbkowania

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
A tak wogle to witam się porannie po ładnie przespanej nocy (od 22 do 7,30 ciągiem), za nami już masaż, a przed szczepienie, także prosimy o kciuki
Współczuję wszystkim mamom, którym dzieciaczki szaleją w nocy, ale pewnie będzie tak, że jak Wasze dzieciaczki będą już ładnie spać to mojej się odmieni i będzie dokazywać
za szczepionki
Stary 2012-01-20, 11:29   #1562
gerda
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez aniula47 Pokaż wiadomość
Dajecie te kaszki butlą? One są do zrobienia z wodą czy mlekiem? Macie specjalne smoczki do kaszki czy jak ? Sama się nad tym zastanawiam
ja daje na noc w butelce, smoczek do kaszki młodej nie podpasywał i je z normalnego

Monia ja mam 3 duże butle i 3 na herbatke

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 11:34   #1563
rabarbar83
Rozeznanie

mam pytanko
czy wasze dziciaczki chrumkają czasem nad ranem?
Hania niby nie ma katarku, pediatra ją osuchiwała i niby zdrowa ale takie z siebie dzwięki wydaje jakgdyby miała mega zatkany nos i gardełko...może to przez suche powietrze być? co wieczór jej zakraplam nosek wodą morską ale nic to nie zmienia rano mi charczy jak stary gaźnik
Stary 2012-01-20, 11:39   #1564
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
lula a jaka to wit D podajesz... bo znalazlam ale dla niemowlakow karmionych piersia....
ja karmie mm i tez daje wit d

kaileightza wizyte

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
mam pytanko
czy wasze dziciaczki chrumkają czasem nad ranem?
Hania niby nie ma katarku, pediatra ją osuchiwała i niby zdrowa ale takie z siebie dzwięki wydaje jakgdyby miała mega zatkany nos i gardełko...może to przez suche powietrze być? co wieczór jej zakraplam nosek wodą morską ale nic to nie zmienia rano mi charczy jak stary gaźnik
a na brzuszku tez tak charczy? bo Kaja miała takie cos i na brzuszku jnie charczała, okazało sie ze jeszcze nie miała do konca wyksztalconego czegos tam a na noc zakraplam jej nosek sola morska

Stary 2012-01-20, 11:49   #1565
rabarbar83
Rozeznanie

a i jeszcze jedno głupie pytanie
jeśli jest napisane że coś jest od np. 4 miesiąca to jak wy to rozumiecie??? czyli że po skończonym pełnym 4 mc czy w trakcie trwania tego miesiąca czyli skończone 3 mc i np. 10 dni zamotałam się

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
j
kaileightza wizyte[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------
a na brzuszku tez tak charczy? bo Kaja miała takie cos i na brzuszku jnie charczała, okazało sie ze jeszcze nie miała do konca wyksztalconego czegos tam a na noc zakraplam jej nosek sola morska
na brzuszku nie, może to coś z krtanią że jeszcze nie wykształcone? bo w sumie od urodzenia tak chrumka tylko teraz chyba już powinno to się jakoś uspokajać a jest dalej i drażni mnie bardzo bo nie wiem czy coś jej się tam nie blokuje strasznie to nieprzyjemne odgłosy

kaileight:kciuki również
Stary 2012-01-20, 12:08   #1566
agus1978
Wtajemniczenie

[QUOTE=rabarbar83;31736033]a i jeszcze jedno głupie pytanie
jeśli jest napisane że coś jest od np. 4 miesiąca to jak wy to rozumiecie??? czyli że po skończonym pełnym 4 mc czy w trakcie trwania tego miesiąca czyli skończone 3 mc i np. 10 dni zamotałam się

Ja dawałam małej jabłuszko jeszcze jak miała trzy miesiace i chyba 2 tygodnie...a teraz skonczyła juz 4 miesiące więc jej daje juz zupki i przeciery.
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

na brzuszku nie, może to coś z krtanią że jeszcze nie wykształcone? bo w sumie od urodzenia tak chrumka tylko teraz chyba już powinno to się jakoś uspokajać a jest dalej i drażni mnie bardzo bo nie wiem czy coś jej się tam nie blokuje strasznie to nieprzyjemne odgłosy

Michasia też w zasadzie od urodzenia mi charczy ...lekarka tłumaczy własnie nie do końca wykształconą krtanią...poza tym od listopada wieczny katar, ale teraz ma krople dla alergików i tfu tfu jest dobrze. Ale rano wstaje to tak jakby nosek zapchany, ale to chyba jest z suchego powietrza w nocy, bo potem przechodzi.
Idziemy za chwilę na szczepienie...brrr
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:16   #1567
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Idziemy za chwilę na szczepienie...brrr

Rabarbar u nas te odgłosy nie były jakies głosne i meczace

Stary 2012-01-20, 12:20   #1568
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
eloł

Dziś już nocka troszkę mniej fajna- 4 pobudki

nooo

oj Ty mój bidoku

Pytałam już czy łykasz probiotyki?? I zapodaj sobie jakies dobre witaminki!

A mi włosy też lecą raz juz niby jest oki to po chwili masakra.

Takiego snu zazdroszcę!
ja mam pobudkę koło północy, potem 3-4 i rano przed 6
No wlasnie nie biore ja tez sen mam ostatnio do bani, ale nie przez malenstwo, dzisiaj zasnelam chyba cos po 4:30 i jestem tak masakrycznie niewyspana ze koniec, co sie ze mna dzieje?

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Jesteś zadowolona z tego cyfrowego polsatu? Tam są jakieś ograniczenia? To jest na modem taki co się wtyka do komputera? Pytam bo przymierzam się do zmiany.
My też podajemy już codziennie wit.D. Wczesniej co drugi dzień.
Rybka powiem Ci tak-jak tylko nam sie skonczy umowa to ja zrywamy i nie przedluzamy, temat rzeka i mnostwo opowiadania, straszne cyrki i jaja na infolinii, brak zgodnosci danych, czyli jeden doradca mowi tak a drugi calkowicie temu przeczy i mnostwo mnostwo innych. Na korzysc powiem ze net chodzi w miare ladnie(no moze poza wczorajszym dniem)

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej

i mnie dopadło choróbsko....czuje sie jakby mnie tramwaj przejechał, smarkam, kicham, kaszle przyjechała moja mama i bawi młodą bo sie boję ją zarazić. A ja przynajmniej moge troche poleżeć to korzystam
Kuruj sie

Cytat:
moja lekarka powiedziala ze wit D jest w mleku i wystarczy ale moze uda mi sie gdzies kupic i zaczne malej dawac..... Nie chcialabym tez zeby miala jakies niedobory albo cos innego.....
NOm, mi to samo pow polozna

Cytat:
lula a jaka to wit D podajesz... bo znalazlam ale dla niemowlakow karmionych piersia....
Podaje taka http://www.zakatekzdrowia.com.pl/san...t-p-12034.html

Cytat:
Ach- w ogóle to zapomniałam napisać ,ze pozdrowiłam Caltea od Was. Dziękuje bardzo i pisała, ze może te wszystkie przypadłości Leosia są związane z ząbkowaniem : temp., katarek, brzydka kupka, doszły im jeszcze ulewki i brak apetytu i snu

Czemu natura tak to sobie wymyśliła Przez ząbkowanie do szpitala trafić

Danika
- zdrówka kochana
Jej co Ty mowisz? takie ciezke zabkowanie? napisz jej ze za nia tesknimy bardzo
Stary 2012-01-20, 12:22   #1569
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Dziewczyny a co to tych zupek dla dzieci. To jak wy je robicie? Bo czytałam, że ziemniaka z marchewką ugotować do tego masło i kaszka manna np. Po 1 nie brzmi to apetycznie a po 2. jeszcze bez kaszki bym chciała. I nie wiem co i jak

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:34   #1570
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Lula wybacz ze Ci tak smece .... ale czy na twoim opakowaniu pisze ze ta wit jest dla maluszkow karmionych piersia... ? Bo ja znalazlam pare ale wszedzie to jest napisane.....
Stary 2012-01-20, 12:46   #1571
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lula wybacz ze Ci tak smece .... ale czy na twoim opakowaniu pisze ze ta wit jest dla maluszkow karmionych piersia... ? Bo ja znalazlam pare ale wszedzie to jest napisane.....
Na opakowaniu jest napisane bla bla bla i:
"(...) koncowke kapsulki nalezy przekrecic i oderwac, zawartosc wcisnac bezposrednio do buzi dziecka lub dodac do sciagnietego pokarmu matki.
Noworodki karmione piersia(jesli matka nie przyjmowala wit D3 w ciazy: od pierwszego dnia zycia; jesli matka przyjmowala wit D w ciazy od 3 tyg) potem bla bla bla i:"niemowleta i dzieci: zawartosc jednej kapsulki dziennie).(...)" No, czyli ja cos pochrzanilam, nie ma wzmianki o karmieniu mm, wiec nie masz sie chyba czym przejmowac

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2012-01-20 o 13:01
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 12:56   #1572
kaileight
Zadomowienie

Dziękujemy za wszystkie kciuki za wizytę u dermatologa Super kobieta- oby więcej takich lekarzy. Dużo nowych zaleceń, maści, zmiana mojej diety i mleka dziecka- mam nadzieję że coś to da

Cotka

Piękna ta sukienka którą wkleiłaś- skąd ona jest?

Anciahk

Dziękuję pięknie za tabele- wydrukowałam już sobie.

Gdzieś padło pytanie o ilość butelek. Tak więc, używamy Aventu, mamy:4 butelki 250 ml i 4 butelki 125 ml

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
a i jeszcze jedno głupie pytanie
jeśli jest napisane że coś jest od np. 4 miesiąca to jak wy to rozumiecie??? czyli że po skończonym pełnym 4 mc czy w trakcie trwania tego miesiąca czyli skończone 3 mc i np. 10 dni zamotałam się[COLOR="Silver"]
Wg mnie jeśli jest napisane "od 4 miesiąca" to wtedy można podawać gdy dziecko skończyło 3 miesiące i np. 10 dni. A jeśli po 4 to znaczy że musi te 4 miesiące skończyć i wtedy dopiero. Ale faktycznie trochę zamota z tym jest

Cytat:
witajcie

do mamuś których dzieci mają już ząbki: poprzedniej nocy Kaja obudziła się o 22 i marudziła i płakała, i to na pewno od ząbka bo jak jej dałam gryzaka to rzuciła się na niego, jak lew na padline a dzisiejsza nocka była ok, więc moje pytanie te ząbki wychodzą jak chcą, nie powinno jej to męczyć codziennie?[COLOR="Silver"]
Niee... Może męczyć np 1 noc a potem chwila spokoju i tak na zmianę. Nie musi wcale codziennie

Cytat:

3- przeplywowy z aventu.... uwazam ze jest bardzo dobry. Mialam specjalny smoczek do kaszek z TT ale nic nie lecialo a mala sie meczyla....
Ja mam Canpolu 3 i do kaszki. Jest zupełnie do niczego

tusia872 Oby nastepne nocki były lepsze
Stary 2012-01-20, 13:08   #1573
lullaby_ml
Zakorzenienie

Mialam wam mowic-wczoraj mielismy kolede na szczescie nie byl proboszcz tylko jakis fajny xiadz, ogolnie oczywiscie to byla nasza pierwsza koleda bo zawsze wracalismy pozno z pracy i nie dalo rady, xiadz wypytal o wszystko po czym zapytal o nasze nazwisko i przy tym zapytal czy jestesmy bez slubu, wiec my ze tak i ze chcielibysmy sie zapytac jak to wyglada z chrztem a on na to ze kiedy zamierzamy sie pobrac i czy w ogole planowalismy wiec my ze oczywiscie ze tak, i ze w sumie to myslelismy juz nad ty 2 lata temu, xiadz pow ze w takim razie fajnie by bylo jakby zrobic wszystko przy jednej okazji i ochrzcic malenstwo w czasie naszego slubu, oczywiscie jesli chcemy wczesniej to nie ma problemu ale wg niego tak po prostu bedzie za jednym razem ogolnie bardzo milo sie rozczarowalismy, jeszcze Ł zaproponowal ze odwiezie ich do domu bo t nasze osiedle tu jest spore, wiec po paru godz przyszedl xiadz, wyszedl jeszcze z Ł na fajke () i powiem wam ze to jest chyba pierwszy w zyciu xiadz ktory zrobil na mnie dobre wrazenie, ciekawe co by powiedzial proboszcz
Stary 2012-01-20, 13:11   #1574
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Niee... Może męczyć np 1 noc a potem chwila spokoju i tak na zmianę. Nie musi wcale codziennie
o to teraz nie wiem czy się cieszyć a jak długo wychodził mu ząbek?
super, że w koncu trafiliście na dobrego lekarza

też miałam do kaszki z canpolu, nic przez niego nie leciało

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Mialam wam mowic-wczoraj mielismy kolede na szczescie nie byl proboszcz tylko jakis fajny xiadz, ogolnie oczywiscie to byla nasza pierwsza koleda bo zawsze wracalismy pozno z pracy i nie dalo rady, xiadz wypytal o wszystko po czym zapytal o nasze nazwisko i przy tym zapytal czy jestesmy bez slubu, wiec my ze tak i ze chcielibysmy sie zapytac jak to wyglada z chrztem a on na to ze kiedy zamierzamy sie pobrac i czy w ogole planowalismy wiec my ze oczywiscie ze tak, i ze w sumie to myslelismy juz nad ty 2 lata temu, xiadz pow ze w takim razie fajnie by bylo jakby zrobic wszystko przy jednej okazji i ochrzcic malenstwo w czasie naszego slubu, oczywiscie jesli chcemy wczesniej to nie ma problemu ale wg niego tak po prostu bedzie za jednym razem ogolnie bardzo milo sie rozczarowalismy, jeszcze Ł zaproponowal ze odwiezie ich do domu bo t nasze osiedle tu jest spore, wiec po paru godz przyszedl xiadz, wyszedl jeszcze z Ł na fajke () i powiem wam ze to jest chyba pierwszy w zyciu xiadz ktory zrobil na mnie dobre wrazenie, ciekawe co by powiedzial proboszcz
fajniy ksiądz Wam sie udał u mojej mamy był taki burak opowiadający głupoty, 4 razy podczas 10min telefon mu dzwonił i chyba był przekonany, że kolęda była udana bo koperte szybko zainkasował

Stary 2012-01-20, 13:15   #1575
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

też miałam do kaszki z canpolu, nic przez niego nie leciało

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

fajniy ksiądz Wam sie udał u mojej mamy był taki burak opowiadający głupoty, 4 razy podczas 10min telefon mu dzwonił i chyba był przekonany, że kolęda była udana bo koperte szybko zainkasował
A zobacz co za gnom a my uszykowalismy koperte ale xiadz jej nie wzial tylko ze fakt jest taki ze ten xiadz jest z poznania i ma zupelnie inna mentalnosc niz wszyscy Ci ktorzy sa na wioskach i malych miasteczkach, nie jest takim konserwatysta.
Stary 2012-01-20, 13:17   #1576
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

też miałam do kaszki z canpolu, nic przez niego nie leciało[COLOR="Silver"]

[
No już miesiąc wychodzi i ledwo się przez dziąsło przebił. Ale na szczęście nie marudzi, tylko się ślini..
Stary 2012-01-20, 13:20   #1577
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No już miesiąc wychodzi i ledwo się przez dziąsło przebił. Ale na szczęście nie marudzi, tylko się ślini..
wlasnie mialam pisac apropo slinienia bo bylam ostatnio w ciezkim szoku-jak bylismy u pedi, powiedzialam jej ze Mikul starsznie sie slini, naprawde produkuje masakryczne ilosci slinki i zapytalam jak to moze sie miec do zabkowania a ona mi powiedziala ze slinienie sie nie ma absolutnie nic wspolnego z zabkowaniem, po prostu dzieci w tym wieku produkuja tyle slinki
Stary 2012-01-20, 13:26   #1578
gerda
Zadomowienie

Cytat:
o matko, strach się bać

Lulla fakt zależy skąd ksiądz jest,a le teraz to ciężko trafić na jakiegoś przyjemnego i otwartego

Stary 2012-01-20, 13:26   #1579
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
A zobacz co za gnom a my uszykowalismy koperte ale xiadz jej nie wzial tylko ze fakt jest taki ze ten xiadz jest z poznania i ma zupelnie inna mentalnosc niz wszyscy Ci ktorzy sa na wioskach i malych miasteczkach, nie jest takim konserwatysta.
no to na fajnego ksiedza trafiłas
ja nie daje kasy u nas nastawieni tylko na to nia wiec u mnie zawsze rozczarowanie
Cytat:
miesiac dobrze ze przy tym nie marudzi i trzymam kciuki zeby wreszcie wyszedł

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 13:26   #1580
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Byliśmy wczoraj u pedi i wszystko super maluszek się dobrze rozwija, jak to Pani doktor powiedziała... książkowo waży już 7335g. Nasz mały klocek kochany... Pani doktor pozwoliła nam już jeść mieszane słoiczki. Bo na razie jedliśmy tylko pojedyncze jarzynki i owocki. Kupiłam więc jagódkę z jabłkiem i polecane przez Was ziemniaczki z marcheweczką. Możemy też już jeść kaszki... mmm będzie uczta
Była też trzecia dawka hexy. Mały płakał tylko przy ukłuciu, potem już luz. Mój dzielny! I jestem trochę zawiedziona, bo chciałam szczepić na rotawirusy i na ostatnim szczepieniu doktor powiedziała, że następnym razem. A jak wczoraj przyszliśmy to powiedziała, że to za późno. Że trzeba było na poprzednim... i wiecie co - no zgłupiałam Ale uspokajała mnie, że nie mam czego żałować. Wy szczepiłyście na rotawirusy? Pozdrowionka
Stary 2012-01-20, 13:28   #1581
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
wlasnie mialam pisac apropo slinienia bo bylam ostatnio w ciezkim szoku-jak bylismy u pedi, powiedzialam jej ze Mikul starsznie sie slini, naprawde produkuje masakryczne ilosci slinki i zapytalam jak to moze sie miec do zabkowania a ona mi powiedziala ze slinienie sie nie ma absolutnie nic wspolnego z zabkowaniem, po prostu dzieci w tym wieku produkuja tyle slinki
Najczęściej ślinienie się oznacza, że rozwijają się ślinianki,a zaraz potem rosną zęby. A dziecko się ślini
Stary 2012-01-20, 13:31   #1582
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Cotka

Piękna ta sukienka którą wkleiłaś- skąd ona jest?
Z zamówień zbiorowych. Teraz są podobne, z inną górą
https://picasaweb.google.com/1121387...9/ODZIEZDAMSKA

Wymianka.
Stary 2012-01-20, 13:33   #1583
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Była też trzecia dawka hexy. Mały płakał tylko przy ukłuciu, potem już luz. Mój dzielny! I jestem trochę zawiedziona, bo chciałam szczepić na rotawirusy i na ostatnim szczepieniu doktor powiedziała, że następnym razem. A jak wczoraj przyszliśmy to powiedziała, że to za późno. Że trzeba było na poprzednim... i wiecie co - no zgłupiałam Ale uspokajała mnie, że nie mam czego żałować. Wy szczepiłyście na rotawirusy? Pozdrowionka
Nie Szczepimy tylko te podstawowe

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Z zamówień zbiorowych. Teraz są podobne, z inną górą
https://picasaweb.google.com/1121387...9/ODZIEZDAMSKA
aaaaaaa....ale fajne rzeczy..połowę bym zaadoptowała. A ledwo wczoraj kupiłam 2 sukienki w bonprix
Stary 2012-01-20, 13:40   #1584
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, strach się bać

Lulla fakt zależy skąd ksiądz jest,a le teraz to ciężko trafić na jakiegoś przyjemnego i otwartego
Tak, w tych czasach ciezko trafic na kogos nie nastawionego na kase i uczciwego.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
no to na fajnego ksiedza trafiłas
ja nie daje kasy u nas nastawieni tylko na to nia wiec u mnie zawsze rozczarowanie

miesiac dobrze ze przy tym nie marudzi i trzymam kciuki zeby wreszcie wyszedł
Ja tez nie chcialam nic dawac bo jak uslyszalam o tym naszym proboszczu to stwierdzilam ze koleda bedzie ciezka, ale na szczescie przyszedl normalny koles

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj u pedi i wszystko super maluszek się dobrze rozwija, jak to Pani doktor powiedziała... książkowo waży już 7335g. Nasz mały klocek kochany... Pani doktor pozwoliła nam już jeść mieszane słoiczki. Bo na razie jedliśmy tylko pojedyncze jarzynki i owocki. Kupiłam więc jagódkę z jabłkiem i polecane przez Was ziemniaczki z marcheweczką. Możemy też już jeść kaszki... mmm będzie uczta
Brawa dla maluszka

Cytat:
Najczęściej ślinienie się oznacza, że rozwijają się ślinianki,a zaraz potem rosną zęby. A dziecko się ślini
Mowie tylko co uslyszalam, ze produkowanie slinki nie ma nic wspolnego z pojawianiem sie zabkow.
Stary 2012-01-20, 13:53   #1585
kaileight
Zadomowienie

Cytat:

Mowie tylko co uslyszalam, ze produkowanie slinki nie ma nic wspolnego z pojawianiem sie zabkow.
No tak, bo wszyscy myślą, że jak dziecko się ślini, to znaczy, że zęby rosną. A to oznacza rozwój ślinianek. A dopiero potem pojawiają się zęby. Chciałam jakoś tak to wytłumaczyć, ale coś mi nie wyszło
Stary 2012-01-20, 14:02   #1586
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, bo wszyscy myślą, że jak dziecko się ślini, to znaczy, że zęby rosną. A to oznacza rozwój ślinianek. A dopiero potem pojawiają się zęby. Chciałam jakoś tak to wytłumaczyć, ale coś mi nie wyszło
no własnie

Moonik tak próbki dostałam testuje narazie, z AA dostałam dla niemowląt i jest bardzo fajna , a w Oilatum już nie kąpie bo wręcz zaostrzał małemu tą suchość skóry

Gerda mój też się budzi z płaczem raz na dwa trzy dni, albo np dwa dni pod rząd, ale z takich hiterycznym że nie idzie go uspokoić przed 15-20 minut, dopiero po posmarowaniu dziąsła żelem po kilku minutach przechodzi i mały zasypia

Ancia czyli piszesz że żadnych zmian w spaniu :/ eh kiedy nasze wybawienie przyjdzie :/
Mały mi jazdy takie w nocy robi, od płaczu histerycznego po budzenie się co godzina, półtorej i jeść wcale nie chce , a wierci się wierci aż sie rozplacze i smoka wypluwa ehh
a było już tak dobrze
zauważyłam że się wierci jak się przekręci na plecki, jak śpi na boczku jest w miarę

Acelinko jesteś moim guru w gotowaniu dla Nataki :P

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2012-01-20 o 14:05
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:02   #1587
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Juz zczailam o co chodzi
Stary 2012-01-20, 14:32   #1588
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Z mundrej książki: (str. 301)

"późniejsze wprowadzanie innych pokarmów

obecnie uważa sie, że im później wprowadzamy do diety dziecka alergen, tym mniej prawdopodobne jest wystąpienie nadwrażliwości. Dlatego nie rozszerzaj jadłospisu dziecka przed 5, 6 mies. a nawet niekiedy później"

Piszą też, że najlepiej zacząć od kleików ryżowych, warzywa lepiej wprowadzić przed owocami, nie solić dań dla dzieci.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:32   #1589
cotynato
Zakorzenienie

Kurcze, nudna jestem, ale tę marchewkę to chyba lepiej ugotować? Bo chyba jednak podam samą marchewkę. Masakra z tym karmieniem

Wymianka.
Stary 2012-01-20, 14:40   #1590
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Z mundrej książki: (str. 301)

"późniejsze wprowadzanie innych pokarmów

obecnie uważa sie, że im później wprowadzamy do diety dziecka alergen, tym mniej prawdopodobne jest wystąpienie nadwrażliwości. Dlatego nie rozszerzaj jadłospisu dziecka przed 5, 6 mies. a nawet niekiedy później"

Piszą też, że najlepiej zacząć od kleików ryżowych, warzywa lepiej wprowadzić przed owocami, nie solić dań dla dzieci.

A co to za książka? Ja juz sama nie wiem jak to z tym wprowadzaniem jest

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości