Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 14:21   #1741
aaagga
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

no muszę się wam pożalić bo już ryczę od 15 minut: a powód błahy
po prostu kolejna dziewczyna pisze do mojego TŻ na NK: że spotkała go raz 12 lat temu i nie może zapomnieć
żeby nie było dziewczyna w moim wieku (26 lat) mężatka z 2 dzieci,a nie jakaś samotna poszukująca
ja sie pod niego podszyłam i pytam ją, żeby mi przypomniała: a ona że była wtedy młoda i tyle
a najlepsze że on takie wiadomości dostaje regularnie od różnych dziewczyn, z różnych części Polski (był w wojsku w jakiejś kompani reprezentacyjnej)

nooooo ludzie co ten chłop w młodości wyprawiał (ma 32 lata) że po tylu latach laski go nie mogą zapomnieć???!!!!!!!!!!!!

ja tam go o nic teraz nie podejrzewam, absolutnie. Chłopak ciężko pracuje po 16h/dobę i to z moim wujkiem - więc jestem go pewna. jesteśmy razem 10 lat, w tym 3 po ślubie. A jak się go pytam co to za dziewczyny to on mówi że to było tak dawno że nawet dokładnie nie pamięta (ale one jakoś pamiętają) a poza tym tylko ja zaglądam na jego konto bo on normalnie nie ma czasu

ale te panny to mi go za bardzo rozpuszczą, obrośnie mi chłop w piórka

a ja nie dość że w ciąży, przekroczyłam już 100 kg, to jeszcze po pracy on musi się mną zajmować, bo z tymi nerkami jestem w kiepskiej formie, że jak wstanę na godzinę z łóżka to krwawię z pęcherza to on mi gotuje, myje mi włosy, sprząta,...
więc same rozumiecie że ja czuje się super atrakcyjna i się sama nakręcam (nie muszę chyba pisać że jestem mega zazdrosna)

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:27   #1742
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
No wlasnie po to was pytam co wy o tym sadzicie :P
mozna powiesic w ramce z podpisem synus corus albo cos .. nei wiem
no kwestia artystycznosci duszy:P:P
eee... nie widzi mi się to
już lepiej wyglądają odciski gipsowe rączki/nóżki ale brzuch?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

aaggaa, kobieta zawsze będzie pamiętała o facecie. On o niej nie zawsze
Odpisuj im, że "sorry, ale nie nic takiego nie pamiętam" czy coś takiego. Albo zwyczajnie ignoruj. No cóż, był facet rozrywany w przeszłości
Ale to Ciebie wybrał, Ciebie kocha. Tobą się zajmuje więc głowa do góry kochana

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:27   #1743
tynka88
Zadomowienie

my falbanki nie mam z tego wzgledu co balbinka, tak samo baldachimu.

chodza za mna nalesniki z serem i sałataka jarzynowa, ale to jutro

cziqa ja tez porzadkuje, to chyba prawda ze im blizej porodu tym sie wiecej sprzata, nie wiem ale tak jakos wydaje mi sie ze jak ogarne tak super dom, to latwiej mi bedzie sie dostosowac do nowej sytuacji.

Mravka to twoje mebelki powinny sie latwo czyscic, ja mam takie klasyczne fronty z płyty z wgłębieniami , moze pozniej wkleje zdjecie, i u mnie jest ciezko doczyscic, wlasnie dzis mam za soba polowe kuchni, a tych szafek mam w cholere duzo.
Znalazlam w szafce butelke wodki zostawiona na chrzciny jeszcze z wesela, bylo wiecej ,ale gdzies wsiąkły??

Mój synek tez ma coraz czesciej czkwaki, zwlaszcza rano

Jolka super ten kombinezon szlafroczek sexi

Kubusewa, ja o takich odciskach nie myslalam. Upamietniam swoj stan zdjeciami, mam duzo zdjec z usg, 3 testy ciazowe, cos z tego wymodze , jakis ladny pamiatkowy album.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-20 o 14:31
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:29   #1744
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
No wlasnie po to was pytam co wy o tym sadzicie :P
mozna powiesic w ramce z podpisem synus corus albo cos .. nei wiem
no kwestia artystycznosci duszy:P:P
Ja miałam taki pomysł i w pierwszej ciąży i w drugiej , ale jakoś nie zrobiłam, nie mam za bardzo gdzie to trzymać, z tż się smialiśmy ,że bylaby to duuuuża doniczka .....na ścianach to wolę wieszać zdjęcia dziecka samego,nasze wspólne itd. niż np. test ciążowy
Ja jakoś mam taką refleksję,że potem jak już jest dziecko to te pamiątki są wszystkie fajne, ale samo dziecka jest takim cudem ,że o tych wszystkich fotkach z ciąży itp. pamiątkach ja osobiście zapominam, nie czuję żalu ,że np. po Ninie nie mam tego odlewu cieszę się z dziecka, a taki odlew to raczej by już na mnie wrażenia nie zrobił.Ale to ja
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:32   #1745
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
eee... nie widzi mi się to
już lepiej wyglądają odciski gipsowe rączki/nóżki ale brzuch?

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

aaggaa, kobieta zawsze będzie pamiętała o facecie. On o niej nie zawsze
Odpisuj im, że "sorry, ale nie nic takiego nie pamiętam" czy coś takiego. Albo zwyczajnie ignoruj. No cóż, był facet rozrywany w przeszłości
Ale to Ciebie wybrał, Ciebie kocha. Tobą się zajmuje więc głowa do góry kochana

on sam o sobie tak mówi
głupia jestem! mogłam sobie sobie brzydkiego chłopa wziąć! tylko do łóżka bym zawsze musiała światło gasić i mocno zamykać oczy

Stary 2012-01-20, 14:35   #1746
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

on sam o sobie tak mówi
głupia jestem! mogłam sobie sobie brzydkiego chłopa wziąć! tylko do łóżka bym zawsze musiała światło gasić i mocno zamykać oczy
Torbę na głowę byś takiemu załozyła i też może być
Ale będziecie mieć ładne dziecko

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-20, 14:37   #1747
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu kolejna dziewczyna pisze do mojego TŻ na NK: że spotkała go raz 12 lat temu i nie może zapomnieć
żeby nie było dziewczyna w moim wieku (26 lat) mężatka z 2 dzieci,a nie jakaś samotna poszukująca
ja sie pod niego podszyłam i pytam ją, żeby mi przypomniała: a ona że była wtedy młoda i tyle
a najlepsze że on takie wiadomości dostaje regularnie od różnych dziewczyn, z różnych części Polski (był w wojsku w jakiejś kompani reprezentacyjnej)

nooooo ludzie co ten chłop w młodości wyprawiał (ma 32 lata) że po tylu latach laski go nie mogą zapomnieć???!!!!!!!!!!!!

ja tam go o nic teraz nie podejrzewam, absolutnie. Chłopak ciężko pracuje po 16h/dobę i to z moim wujkiem - więc jestem go pewna. jesteśmy razem 10 lat, w tym 3 po ślubie. A jak się go pytam co to za dziewczyny to on mówi że to było tak dawno że nawet dokładnie nie pamięta (ale one jakoś pamiętają) a poza tym tylko ja zaglądam na jego konto bo on normalnie nie ma czasu

a ja nie dość że w ciąży, przekroczyłam już 100 kg, to jeszcze po pracy on musi się mną zajmować, bo z tymi nerkami jestem w kiepskiej formie, że jak wstanę na godzinę z łóżka to krwawię z pęcherza to on mi gotuje, myje mi włosy, sprząta,...
więc same rozumiecie że ja czuje się super atrakcyjna i się sama nakręcam (nie muszę chyba pisać że jestem mega zazdrosna)

No mają widocznie dziewczyny jakieś braki i uderzają we wspomnieniowe miłości, pewnie był dla nich fajny i domyślam się,że jest przystojny ( do reprezentacyjnej to kakaludków trolli nie biorą raczej ), więc próbują odswieżyć to co było ......
A że miał miłostek parę....za mundurem panny sznurem , więc wiesz....

Ty jesteś Jego Żoną, Tobie ślubował miłość i teraz będziecie mieć Wasze Dziecko, to są rzeczy najważniejsze więc głowa do góry....
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:40   #1748
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Aaggga ale po co się denerwujesz o coś co było? przecież to przeszłość jest,on te dziewczyny znał zanim poznał Ciebie przecież. gorzej gdyby on teraz nadal z nimi kontakt utrzymywał... a widzisz,że on wcale do tego wagi nie przywiązuje,że jakaś tam iksińska nie może o nim zapomnieć...kocha Ciebie i to widać bardzo ( wystarczy wrócić do postów opisujących Twoje męki w szpitalu jak to martwił się o Ciebie no i jak teraz troszczy się o to żebyś Ty nie musiała nic robić). a tej babce możesz odpisać to co karolca zasugerowała...
Btw te dziewczyny chyba maja jakiś "problem" w swoich związkach skoro odświeżają stare znajomości... bo normalna zajęta kobieta takich głupot by na 100% nie pisała...

Monia dzięki za info odnośnie Tesco... zaraz zerknę co tam ciekawgo mają...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2012-01-20 o 14:42
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:41   #1749
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

o matko co za dzień
matka do mnie przyjechała i zaczęła mi na nerwy działać od wejścia, zaczęło sie znów przestawianie wszystkiego w kuchni i sprzątanie w miedzy czasie znów poszła królika pogłaskać, a mala jej nie toleruje przez psa, i mala ja niezłe ugryzła i gadanie ze muszę ja oddać bo ona do dziecka i bla bla bla w miedzy czasie maz z jakimś drobiazgiem dzwonił ehhh w leb sobie strzelić tylko!!! na koneic matka oświadczyła ze ona raczej do dziecka nie będzie do nas przychodzić bo moje mieszkanie nie jest urządzone po jej myśli i źle sie tu czuje i nie mam z kim o tym pogadać bo maz nie przepada za swoja teściowa właśnie przez to wtrącanie sie jej w nasze życie
do tego mam zgagę cały czas nawet mleko nie pomaga
do tego nie dostałam jeszcze kasy z zusu i nie mogę sie tam dodzwonić!!

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-20 o 14:47
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:43   #1750
aalegna
Wtajemniczenie

Jolkaaa no to się nieźle obkupiłaś, fajnie że udały się zakupy i to w tak promocyjnej cenie
aaagaa skoro już wchodzisz na konto męża to spławiaj laski i tyle do mojego też się jedna odzywała o byle gówno,a to żeby jej jakiś program do obróbki zdjęć polecić, a to żeby podsunąć pomysł jaki aparat kupić, by tylko złapać jakiś kontakt. W końcu zaczęłam sprawdzać jego konto na fb i jak tylko była jakaś wiadomość od niej to usuwałam i mąż nawet nie wiedział że ona do niego pisała i się w końcu odczepiła my się już kilka lat temu rozstaliśmy się właśnie przez to że jakaś jego była zaczęła się odzywać i próbowała go odzyskać... no i odzyskała ale na 3 m-ce tylko bo wrócił do mnie!!! Ale ja teraz jestem czujna na takie zaczepki choć mąż zapewnia że to nic złego. Twój facet jest teraz z Tobą, spodziewacie się dzieciątka i na pewno nie w głowie my inne laski z młodzieńczych lat, więc główka do góry będzie dobrze!
Stary 2012-01-20, 14:45   #1751
Aguśkaa83
Zakorzenienie

No ja w koncu zasiadlam
Mama mi konczy jeszcze sprzatanie, obiadek zjedlismy, maz wytrzepal dywany i pojechal do pracy.
Ostatnio cos mnie na porzadki bierze, w I ciazy w ostatnich tygodniach tez mialam cos takiego.

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
-największe zaskoczenie dla mnie: po porodzie sn -jeśli jest rana krocza- nie siadamy przez ok. 2 tygodnie dla własnego dobra. Tylko na boczkach. Wg. fizjoterapeutki wszystkie koła poporodowe i poduszki są szkodliwe dla wewn. narządów rodnych i dla mięśnia który był przecięty przy nacinaniu. Ponoć pomoże to zapobiec późniejszemu obniżaniu się i wypadaniu narządów rodnych.No cóż...
Wiesz co przepraszam, ze tak wybuchlam smiechem, ale jak ja kocham te teoretyczne wywody. Owszem siedzi sie na jednym posladku raz jednym raz drugim, ale majac dziecko na reku i je przystawiajac w pozycji siedzacej do piersi, nie da sie siedziec na bokach tylko. No chyba ze sie rodzi w luksusowych warunkach i zamiast drewnianych krzesel w szpitalu i sa wygodne fotele, ktore umozliwiaja siedzenie tylko na bokach. Poza tym wyobrazasz sobie nie siedziec przez 2 tygodnie choc na chwile na calej pupie?? Czasem sie klapnie pupa cala bo nie da sie tak ciagle na bokach a poduszka poporodowa ma pomoc wlasnie w tym zeby rana nie miala kontaktu z siedziskiem. Wiesz co, uwierz mi ale teoria a praktyka to dwie rozne sprawy i wszystko sie fajnie mowi.
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
witam ja dziś w końcu w lepszym nastroju, powiem tak odstawiłam wczoraj i przedwczoraj kawę bo się naczytałam przyczyn dlaczego dziecko jest mnniejsze i była wymieniona też kofeina, aczkolwiek ja piłam tylko 1 filiżankę dziennie, myślicie że to mogło zaszkodzić dziś już nie wytrzymałam i zrobiłam sobie kawe bo chodziłam przecież jak struta... no i od razu jest lepiej. Ale nie wiem czy pozwalać sobie nadal na tą 1 filiżanke czy zrezygnować
Kochana mysle, ze tu chodzi o naduzywanie kawy i to takiej prawdziwej fusiatej i mocnej, a chyba nie pijesz takiej.
Ja pozwalam sobiena jedna filizanke dziennie slabej rozpuszczalnej albo takiej zbozowej i moja dzidzia jest w gornych granicach normy wiec prosze sobie tu nie wkrecac
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć piękne

Witam się z Wami w średnim nastroju... jakieś dołki mnie łapią ostatnio... ze strachu, z niewiedzy, z niepewności jak to wszystko będzie ...a poród zbliża się wielkimi krokami i trochę dziś znowu przez moja wagę, która rośnie z każdym dniem niewiedząc czemu...?

Wczoraj wybrałam się z mężem do sklepu autem oczywiście...po kosmetyki dla maluszka i chciałam aby mąż sobie coś kupił bo miał imieniny...a ja siedząc w domu nic mu nie mogłam kupić... Kupił sobie fajne jeansy NO i powiem Wam że szybko nam poszło ...a i tak jak wróciłam miałam twardnienie za twardnieniem... każde wstanie to twardnienie! przez cały dzień wczoraj na bank ponad 15x... dziś już z 5x... a jest 11:00 muszę je liczyć ale wcale nie słabną pomimo 8x 1/2 fenoterolu! i troszkę mnie to martwi...

Aguśka fajny pomysł z tą lista do spakowania dla Męża! Odgapiam

* dziewczyny jakie macie nawilżacze powietrza???... ja dziś w nocy tak się męczyłam ze stwierdziłam jednak że musimy mieć nawilżacz i kropka.

* Do dziewczyn z rwą kulszową: wiecie co mi przeszła jak ją wyleżałam w szpitalu, więc polecam dużo leżeć...a przynajmniej tak mi się wydaje...no możliwe tez że synek się przekręcił i już nic nie uciska...
Ale za to zaczął się jakiś czas temu u mnie ból spojenia łonowego jak nie urok to sraczka...

* Nadrobiłam Was i miałam tyle do napisania i mi wyleciało z głowy... no nic może potem nadrobię
Mala wszystko sie okaze na wizycie co z ta szyjka
Bo widzisz, ja teraz nie mam takich twardnien a szyjke mam 2,2 cm.
Bywa ze przez caly dzien nie mam wcale albo tylko 1 czy 2 skurcze.
Bol spojenia tez mam.;/
Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Musze odpoczac po szpitalu bo strasznie zmeczona jestem...Ide sie położyć. Później Was poczytam.Nie rozpisujcie sie za bardzo.
Super ze juz jestes w domku!
Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
mój niestety ma w zwyczaju przynieść coś i zostawić na wierzchu- teraz postanowiłam nie chować i już szukał jakiś dokumentów bo się schować nie chciało..
To u mnie jest to samo. Wszelakie papiery ja pakuje do teczek i chowam bo tak to by moglo lezec i lezec. I albo by Filip potargal albo by sie zapodzialo.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:46   #1752
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No mają widocznie dziewczyny jakieś braki i uderzają we wspomnieniowe miłości, pewnie był dla nich fajny i domyślam się,że jest przystojny ( do reprezentacyjnej to kakaludków trolli nie biorą raczej ), więc próbują odswieżyć to co było ......
A że miał miłostek parę....za mundurem panny sznurem , więc wiesz....

Ty jesteś Jego Żoną, Tobie ślubował miłość i teraz będziecie mieć Wasze Dziecko, to są rzeczy najważniejsze więc głowa do góry....
Znam kolesia co pracuje w wojsku. Brzydki jest, taki świński blondyn do tego, a zachowuje się jak najprzystojniejszy samiec na ziemi, i że wszystkie panny na niego lecą a w towarzystwie potrafił gadać i piciu i dupach (dosłownie). I to byłoby wszystko na temat

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-20, 14:46   #1753
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
o matko co za dzień
matka do mnie przyjechała i zaczęła mi na nerwy działać od wejścia, zaczęło sie znów przestawianie wszystkiego w kuchni i sprzatanie w miedzy czasie znów poszła krolika pogłaskać, a mala jej nie toleruje przez psa, i mala ja niezłe ugryzła i gadanie ze musze ja oddac bo ona do dziecka i bla bla bla w miedzy czasie maz z jakąś ☠☠☠☠☠☠☠ą dzwonił ehhh w leb sobie strzelić tylko!!! na koneic matka oswiadczyla ze ona raczej do dziecka nie bedzie do nas przychodzic bo moje mieszkanie nie jest urządzone po jej myśli i zle sie tu czuje i nie mam z kim o tym pogadać bo maz nie przepada za swoja teściowa właśnie przez to wtrącanie sie jej w nasze zycie
a to sobie wymówkę znalazła... szczerze to nie ogarniam- co ma piernik do wiatraka.. ech nie denerwuj się,bo to niczego nie zmieni. niech sobie teraz gada,a zobaczysz,że jak urodzisz to od razu zapomni o tym co powiedziała

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-20, 14:46   #1754
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dziewczyny a co robicie z laktatorem, smoczkami, butelkami? Wyparzacie je jakoś?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:46   #1755
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
o matko co za dzień
matka do mnie przyjechała i zaczęła mi na nerwy działać od wejścia, zaczęło sie znów przestawianie wszystkiego w kuchni i sprzatanie w miedzy czasie znów poszła krolika pogłaskać, a mala jej nie toleruje przez psa, i mala ja niezłe ugryzła i gadanie ze musze ja oddac bo ona do dziecka i bla bla bla w miedzy czasie maz z jakąś ☠☠☠☠☠☠☠ą dzwonił ehhh w leb sobie strzelić tylko!!! na koneic matka oswiadczyla ze ona raczej do dziecka nie bedzie do nas przychodzic bo moje mieszkanie nie jest urządzone po jej myśli i zle sie tu czuje i nie mam z kim o tym pogadać bo maz nie przepada za swoja teściowa właśnie przez to wtrącanie sie jej w nasze zycie
tylko spokój może cie uratować
a mama faktycznie nieczuła skoro odwiedziny wnuka będzie uzależniała od urządzenia mieszkania nieładnie sie zachowała, ale pewnie jak maleństwo się urodzi to nie będzie już zwracała uwagi na pierdoły, a ty się już za dużo nie denerwuj, pamiętaj o maluszku w brzuszku
Stary 2012-01-20, 14:50   #1756
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Znam kolesia co pracuje w wojsku. Brzydki jest, taki świński blondyn do tego, a zachowuje się jak najprzystojniejszy samiec na ziemi, i że wszystkie panny na niego lecą a w towarzystwie potrafił gadać i piciu i dupach (dosłownie). I to byłoby wszystko na temat
bo mundur maskuje wszelkie niedoskonałości

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny a co robicie z laktatorem, smoczkami, butelkami? Wyparzacie je jakoś?
no,ale to dopiero przed użyciem-tak mi się wydaje... wystarczy chyba wrzątek,ale nie wiem... Konia, Aguśka poprawcie jak się mylę

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-20, 14:50   #1757
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

powiem szczerze, ze moglabys miec 2 wyjscia

*albo pogadasz z nim powaznie i powiesz mu, ze taki znajomosci ci sie nie podobaja - ale wtedy musisz wyjasnic bardzo dokladnie dlaczego tak jest, co ci sie nie podoba, jak ty to odczuwasz... bo jakby nie bylo, po facecie zazwyczaj splywa to jak po kaczce, ale w kobiecie moze sie gotowac od wspominek o dawnych dziewczynach... sama to przerabialam dosc hardcorowo jeszcze rok temu... o malo do rozwodu nie doszlo

*albo dasz temu spokoj i pogodzisz sie z tym tak jak jest

ale na boga, dziewczyno, nie podszywaj sie pod jego konto ... takie rzeczy moga sie szybko wydac, a wtedy wiecej z tego szkody niz pozytku...
pomysl tez sobie, jak ty bys sie czula, gdyby to twoj maz czytal jakies twoje wiadomosci?

Ja dawno temu mialam taka sytuacje, ze chlopak podczytywal o czym pisze na gg... i uwierz mi, bylo mi z tym okropnie, bo raz, ze wpychal sie bez pozwolenia w moje prywatne sprawy, dwa, bardzo mocno zachwialo to nasze zaufanie wobec siebie
Stary 2012-01-20, 14:52   #1758
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:

Mój też nic nie musi robić a panny do niego wypisują jakieś.. Widzę że twó TŻ to istny przystojniak skoro tak panny za nim latały, współczuje Ci sytuacji ale nie przejmuj się To z tobą jest, będziecie mieli dzidzię a Nimi się nie przejmuj..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:55   #1759
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Kochana mysle, ze tu chodzi o naduzywanie kawy i to takiej prawdziwej fusiatej i mocnej, a chyba nie pijesz takiej.
Ja pozwalam sobiena jedna filizanke dziennie slabej rozpuszczalnej albo takiej zbozowej i moja dzidzia jest w gornych granicach normy wiec prosze sobie tu nie wkrecac
troche sie z tym nie zgadzam

kawa fusiasta jest zdrowsza od rozpuszczalnej... z prostej przyczyny... kawa rozpuszczalna jest wysuszonym koncentratem kawy... w 1 lyzeczce kawy rozpuszczalnej jest kilkakrotnie wiecej kofeiny niz w 1 lyzeczce fusiastej
Stary 2012-01-20, 14:56   #1760
Karo89
Zakorzenienie

Hej.

Ja tylko na chwilę, nadrobiłam i wracam z powrotem do nauki jutro egzamin, a w niedzielę następne 2 :/ po weekendzie pewnie wpadnę na dłużej...

Co do krwi pępowinowej to myśmy myśleli, nawet wczoraj o to Tżta zapytałam wieczorem, ale jakoś nadal nie jesteśmy przekonani do tego.
nie wiem czy nas stać na to tak na prawdę, to po pierwsze, a po drugie, to się zastanawiam czy faktycznie jest sens w to inwestować, skoro małe szanse są na wykorzystanie jej w przyszłości... dlatego nie wiem, ale raczej nie...

Aaagga podpisuję się pod słowami Karolci. Ciebie wybrał, Ciebie kocha! A te laski ignoruj...

Cytrynka jak ona może tak mówić Ty masz urządzić swoje mieszkanie po jej myśli, żeby przychodziła do dziecka?! ech...

pościeli do wózka ja nie kupuję, jakąś podusię włożę i do tego kocyk.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:57   #1761
mag_99
Rozeznanie

ale mam nadrabiania -ponad 4 strony i to tylko od wczoraj wieczorem

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
się melduję )))) a kg się nie martwię, i tak na wakacje wrócę do siebie! muszę a dzidzia będzie mieć sexi mamę jak to tżt mnie pociesza hehe :P
Imię wybrane - Fabian (kwestia gustu) ale nam z TŻtem się podoba, a to najważniejsze.. wiem że są przezwiska typu Pawian.. ale są gorsze imiona i przezwiska do nich, a na syna będziemy w skrócie mówić fabio
życzymy Fabianowi wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszych imienin tak, tak dziś Fabiana/Sebastiana
Cytat:
czy wszystkie z Was sprawdzają swoją wage z rana ? Przed jedzeniem? i tak liczą te dodatkowe kg ?
ja się w ogóle nie ważę - tyle co u gina raz na miesiąc

idę dalej nadrabiać a nie wiem czy się wyrobię bo na 16.40 mam wizytę

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 14:58   #1762
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
bo mundur maskuje wszelkie niedoskonałości
niby tak, jak pracuje się na reprezentacyjny stanowisku a nie jako mechanik od samolotów

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-20, 14:59   #1763
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

aaagaa tez miałam podobne przejścia z mężem swojego czasu, jednoczesne spotykał sie ze mna i z inna laska, ponoć tylko łóżko ich łączyło a ja to cos więcej, później ja dla mnie zostawił a rok później laska zaczęła go męczyć na nk a to kawka a to ciasteczka piwko itp i wiadomo jak to by sie skończyło! tym bardziej ze ona go do domu zapraszała! jezu szalałam z zazdrości! do tej pory mi to wypomina glupek
Stary 2012-01-20, 15:01   #1764
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Tak przed pierwszym uzyciem trzeba przemyc pod biezaca woda i przez 5 minut pogotowac w wodzie. Potem wysuszyc dokladnie.
Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość

no,ale to dopiero przed użyciem-tak mi się wydaje... wystarczy chyba wrzątek,ale nie wiem... Konia, Aguśka poprawcie jak się mylę
Jak nowa butelka, laktator czy smoczek to zawsze trzeba przemyc pod biezaca woda i pogotowac 5 minut.
Pozniej przy dziecku to ja juz nie gotowalam wyparzalam tylko wrzatkiem po kazdym umyciu, ale wyparzalam tez krotko bo miesiac czasu, pozniej juz tylko mylam.
A ja juz sobie teraz pogotowalam wysuszylam wszystko, zeby bylo naszykowane bo ja za miesiac spodziewam sie rodzic ale popakowalam wszystko szczelnie w folie
A przed uzyciem jeszcze wyparze wrzatkiem.
SZYMONEK

Stary 2012-01-20, 15:01   #1765
aaagga
Raczkowanie

dzięki dziewczyny
mądre z was kobiety, ja chyba faktycznie mam zbudynienie ciążowe mózgu

a co do odlewów gipsowych stópek i rączek, to mój znajomy pracuje w firmie co składa te zestawy i powiedział mi że samemu można sobie kupić składniki o wiele taniej. ja tak zrobiłam jak urodziła się moja chrześnica 1,5 roku temu i kuzynka rok temu i mają fajne pamiątki za darmo od nas. mojemu synkowi też zamierzam zrobić (tamtym dziewczynkom robiłam około 2 tyg po urodzeniu)

jak chcecie to wam zdradzę jakie to składniki i jak to zrobić

Stary 2012-01-20, 15:01   #1766
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

kawa fusiasta jest zdrowsza od rozpuszczalnej... z prostej przyczyny... kawa rozpuszczalna jest wysuszonym koncentratem kawy... w 1 lyzeczce kawy rozpuszczalnej jest kilkakrotnie wiecej kofeiny niz w 1 lyzeczce fusiastej
cos ty! pierwsze słyszę tzn wiem ze rozpuszczalna to koncentrat ale...

Aguska a jak suszyć? samo schnie czy wycierasz?

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-20 o 15:05
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:03   #1767
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Tak przed pierwszym uzyciem trzeba przemyc pod biezaca woda i przez 5 minut pogotowac w wodzie. Potem wysuszyc dokladnie.
ok, dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 15:11   #1768
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

No widzisz, myslalam, ze w fusiatej jest wiecej kofeiny
Dobrze wiedziec.
Ale w zbozowej to juz nie ma kofeiny, wiec taka na pewno nie powinna zaszkodzic. Przynajmniej ja mam taka kawe Inke, ktora mozna podawac dzieciom od 3 roku zycia

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Aguska a jak suszyć? samo schnie czy wycierasz?
Nie wycieram. Klade na recznik papierowy czysty i schnie caly dzien i noc, chociaz smoczki te uspakajacze trzeba dodatkowo wycisnac bo w srodku smoczka zostaje woda. Wiec wycisnac z niego wode i wrzatkiem jeszcze polac i czasem smoczek taki musi dluzej schnac zeby go mozna bylo spakowac do folii. Bo wiadomo, jakby bylo gdzies w srodku troche wilgoci to mogloby gnic.
SZYMONEK

Stary 2012-01-20, 15:12   #1769
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny
mądre z was kobiety, ja chyba faktycznie mam zbudynienie ciążowe mózgu

a co do odlewów gipsowych stópek i rączek, to mój znajomy pracuje w firmie co składa te zestawy i powiedział mi że samemu można sobie kupić składniki o wiele taniej. ja tak zrobiłam jak urodziła się moja chrześnica 1,5 roku temu i kuzynka rok temu i mają fajne pamiątki za darmo od nas. mojemu synkowi też zamierzam zrobić (tamtym dziewczynkom robiłam około 2 tyg po urodzeniu)

jak chcecie to wam zdradzę jakie to składniki i jak to zrobić
To może wrzuć ten przepis na maila?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-20, 15:14   #1770
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
aaagaa tez miałam podobne przejścia z mężem swojego czasu, jednoczesne spotykał sie ze mna i z inna laska, ponoć tylko łóżko ich łączyło a ja to cos więcej, później ja dla mnie zostawił a rok później laska zaczęła go męczyć na nk a to kawka a to ciasteczka piwko itp i wiadomo jak to by sie skończyło! tym bardziej ze ona go do domu zapraszała! jezu szalałam z zazdrości! do tej pory mi to wypomina glupek
no to ładnie... wiesz, chyba po prostu musieli tym laskom dogodzić (konia mi to uświadomiła )

a co do mamy: to ciesz się że z Tobą nie mieszka na stałe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości