|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22
Cytat:
A ja dzis jeszcze na PW. Na sniadanie pozarlam w biegu pare plasterkow wedliny drobiowej z resztka ugotowanego wczoraj brokola, potem maly jogurt naturalny ze slodzikiem i aromatem (to chyba 2gie sniadanie mialo byc, tez w biegu) a na obiad wcielam wlasnie grilowana piers i salatke z polowy papryczki zielonej i salaty. Moze jeszcze dopchne wiesniaka potem. Ehh nic mi sie dzis nie chce. Chyba sie nudze jak mam wolne. Musze jakas dodatkowa prace znalezc
|
|
#512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ...ja mialam jakies zalamanie...okropny nastroj mialam w czasie diety ..i od tygodnia jem normalnie ...ale i tak musze wrocic na dukana ...niewiem czy ta pogoda mnie dobija czy tez dieta? a juz tak dobrze szlo
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
INFO dla zainteresowanych:
Ale pędzicie . Nie wiem czy was dogonię.Nie mogę stracić "świątecznych kg". Wpadają mi grzechy, nie mogę patrzeć na mięso. Liczę , że mi rozum wróci. Po Mistrzostwach Europy w piłce ręcznej.
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
1988anna, Magda_lena40
Cześć, dzięki za odpowiedź. Oczywiście, że czytałam pierwszą stronę wątku, gdzie jest napisane, że faza uderzeniowa ma trwać od 3 do 5 dni i pod żadnym pozorem nie można jej przedłużać. Test wykazał mi, że mam stosować ją przez 7 dni, czyli inaczej niż to było napisane na 1 stronie. Znalazłam tam również tekst o tym, że książka była napisana wiele lat temu i nie brano pod uwagę różnych czynników wpływających na chudniecie. Mam wydanie książki ( „Metoda doktora Dukana”) z 2009, gdzie jest wyraźnie napisane, że kiedy chcemy zrzucić więcej niż 20 kg to fazę I można przedłużyć do 7, a nawet do 10 dni. Czy przez 2 lata aż tyle się zmieniło? Moje pytanie nie wynikało z niewiedzy. Chciałam tylko znać Wasze zdanie na ten temat.
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
kur.....deeeeeee, kobity pojechałam do decathlon po kostium koapielowy, przymierzyłam ich z 10 i nic nie kupiłam, ratunkuuuuu, kolejna motywacja!!!!!!!!!!!!, ale powiem wam jeszcze że niektórzy producenci są beznaziejni, no jak można uszyć kostium w rozmiarze 48 z ramiączkami 0,5cm skrzyżowanymi na plecach, ja osobiście przymierzałam 44 i 46 i wyglądałam jak przygotowana do wedzenia szynka, ja mam jeszcze jeden big problem to jest big cyc i kostiumy nie odciete pod biustem spłaszcaja te moje bimbały i wyglada to jeszcze gorzej, był jeden dobry bo miał miejsce na biust - odciety był pod biustem - ale wiecie co.... to był kostium ciążowy ;(
|
#517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Test bierze pod uwagę różne czynniki, co chyba widać, gdy się go rozwiązuje. Gdy korzystasz tylko z informacji w książce to jedyny czynnik jaki bierzesz pod uwagę to to, ile ważysz. Ten test nie jest zrobiony po to, żeby nam życie utrudniać, tylko żeby je ułatwiać, więc powinno się przestrzegać tego, co w nim wychodzi.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2012-01-20 o 19:41 |
||
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
Tak jest!
![]() Będę się stosowała. Dziękuję za reprymendę
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam zmęczona, zła, miałam wszystkiego dosyć, więc jeśli za ostro Ci odpowiedziałam, to przepraszam, nie chciałam
![]() Powodzenia w dukaniu
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2012-01-20 o 19:51 |
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
magda_lena : no co Ty, nie ma sprawy
ja zdaję sobie sprawę z tego, że to mój 6 dzień dukania dopiero i na pewno wielu rzeczy jeszcze nie wiem ![]() Dlatego za każdą pomoc jestem wdzięczna ![]()
|
#521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie jutro bedzie juz dzien 14 fajnie i jutro ostatni dzien P+W wiec trzeba to wykorzystac i zaopatrzyc organizm w porcje witaminek na 3 dni![]() no i wlasnie rozwazam jadlospis i chyba jutro zrobie sobie babeczki marchewkowe ( marchew stara na tarce+jajko+otreby+przypr awy) a na obiad moze salatke z warzyw na patelnie i makreli zobaczymy wiem ze jutro bede robic faworki dla rodzinki wiec musze byc silna i zrobic sobie w zamian cos dobrego
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
I ja wracam do Was juz od poniedzialku
![]() Wybaczcie ze sie nie odzywalam, ale dopiero co sie pozbieralam po wyjezdzie i swietach, na dodatek zmienili mi hormony i caly dzien siedze i placze nie mam na nic ochoty
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() gratuluje kolejnych spadków ![]() i tego, że nie którym się w końcu ruszyło ![]() oraz życze cierpliwości i wytrałości tym, na których waga się obraziła ![]() wczoraj miałam kiepski dzień, ale dziś już się poprawiłam ![]() a w ogóle dziś skorzystalam z super przepisów z kociego bloga ![]() cola z kawą więc zrobiłam bułeczki maślane . W smaku są super, w prawdze troche mi przywarły do papilotek, ale w smaku sa super. Zjadłam jedną na spróbowanie dodałam bananowy aromat i są pycha ![]() na jutro wiec, nie bede nic specjalnie kombinować: rano zjem jajecznice z szynką, albo sadzone, albo jajka na miękko, które uwielbiam. Na drugie śniadanie zjem babeczki (p0łowa porcji, o ile wcisne), do pracy wezme sobie rybke (niestety pange, ale ostatnio ani łosoś ani pstrąg, ani makrela mi jakoś nie podchodzą ), a na kolacje u TŻ to napewno zjem bielucha z jakimś aromatem ![]() swoją drogą, chciałabym mieć więcej czasu na gotowanie i więcej pięniedzy, eh....... dziś na Realu nie kupiłam niezbyt wiele (ryba, serki homo, bieluchy, twarożek, kefir, mleko w proszku, cola light) i zapłaciłam 70 zł masakra jakaś. Nie wiem ile bym musiała zarabiać gdybym tak codziennie chciała jeść łososie, owoce morza i jakieś cuda nie widy eh....a jak Wy sobie z tym radzicie? Ja jakoś nie umiem bardziej przyoszczędzić. Może w sumie dlatego, że kupuje tylko na Realu. Czasami coś w Biedronce. Ale generalnie oprócz Reala to nigdzie nie kupuje nie jeżdze samochodem, więc jechanie na drugi koniec miasta (bo u mnie w zadupiastej dzielnicy nie ma żadnego sklepu) tramwajem czy autobusem mi się średnio usmiecha ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
ja tak mam i bez hormonów (nie licząc anty)
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-01-20 o 21:59 |
|
|
|
|
#524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pysia, niestety tanie jedzenie jest niestety przewaznie niezdrowe.Bylas kiedys w USA? Oj tam to dopiero junkowe jedzonko jest tanie. Rzad wyplaca dotacje farmom, ktore produkuja np masowke kurczakowa, hormonalnie szprycowane mieso, zboza i warzywa na ciezkich nawozach etc. I takie o to papu trafia do supermarketow oraz sieciowek restauracyjnych. Straszne
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
tak, słyszałam o tym. Nawet TŻ mi film o tym puścił
masakra......ale generalnie mi chodziło, że u nas jest tak drogo w porównaniu do naszych zarobków ![]() nawet gdzieś ostatnio widziałam ranking państw UE, ile w danym kraju mozna kupić za średnią wypłate (wiadomo, ze wszedzie są inne wypłaty i inne ceny). I Polska zajęła przedostatnie miejsce, wyprzedziliśmy tylko... Rumunie masakra, człowiek uczciwie zarabia i nie stać go na godne życie. W.urwia mnie ten kraj
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
pysia1987 no anty anty to sa, zmienili mi niby mniejsza ilosc hormonow a ja dzisiaj caly dzien przeryczalam i tak od 2 tyg
|
#527 |
|
Przyczajenie
|
A propos ceny diety - dla mnie jest ultratania, ale może dlatego że naprawdę zadawalam się byle czym (brak czasu na jedzenie). Bardzo często jest to prostu gotowana z przyprawami pierś kurczaka +, w dni warzywne, sałatka z brokułów, pomidorów czy innych sałat. Dla mnie szybkie, syte, smaczne (uwielbiam kurczaka i surowe warzywa) a waga leci.
Gdyby nie ciągłe grzeszki, byłabym dawno na trzeciej fazie... Znalazłam dzisiaj w folderze swoje zdjęcia zaraz sprzed rozpoczęcia diety. Poza załamaniem ("Ja tak wyglądałam?!?") przyszło też mega zadowolenie - samo porównanie ze stanem obecnym uświadamia człowiekowi, że było warto.
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od prawie 3 lat to samo mam i odpukac narazie wszystko jest oki
|
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
WITAM W NOWYM WATKU
! ZBIERAM SIE I OD PONIEDZIALKU GRZECZNIE DUKAM! ZAZDROSZCZE WSZYSTKIM NAJWYTRWALSZYM CUDOWNYCH WYNIKOW I GRATULUJE!!!WITAM NOWE PANIE ORAZ STARA BRYGADE ...DO ZOBACZENIA...
Dukan od 03.05.2011... Start: 93kg Cel -60kg Ifaza -5kg IIfaza-2kg 22.05.2011 86kg... 27.05.2011 85kg ...03.06.201184kg...18.0 6.201183.3kg...21.06.2011 .82.4kg ...29.06.2011.81.4kg...0 1.07.2011.80,9kg...moze niedlugo zobacze 7...19.07.2011. |
|
|
|
#530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ze jestem studentka i mieszkam sama to kombinuje jak moge, zeby sie wyrobic finansowo pocieszam sie jedynie tym, ze slodycze tez sa drogie;p
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja dziś spadek o 0,4 kg wczoraj zanotowałam niewielki wzrost, ale dziś juz powróciło wszystko do normy ![]() ide sobie robić jajka na miękko ![]() tak właśnie patrze na moją wagę i mam akurat równe 10kg mniej niż w maju 2010. Bosheee, jak ja musialam wyglądać skoro teraz wyglądam nieciekawie, a co dopiero 10kg temu
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2012-01-21 o 08:28 |
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak daja mi w kosc i to strsznie...
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ewentualnie pomęcz się jeszcze przez te 3 miesiące, albo...już zacznij starania
|
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
o, no to super
![]() to jasne, poczekaj jeszcze, 3 miesiące to nie tak dużo
|
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
Pysiu - zgadzam się z Tobą zupełnie. Mój Tż mówi, że to jest dieta... ale dieta portfela
no ale cóż... coś za coś. Też kupuję w biedronce i realu. W biedronce: twaróg chudy, serki lekkie z piątnicy, szynkę babuni, filet wędzony, makrelę wędzoną, owoce morza - krewetki black tiger, ryby mrożone cole I różne warzywka Więcej produktów dukanowych w biedrze nie zauważyłam ![]() W realu kupuję serki homo Maćkowy, aromaty, otręby Kasa niestety idzie, ale coś trzeba jeść. Póki co czuję się dobrze, efekt jakiś jest. Niestety nie widzę go zupełnie, ponieważ mam zepsutą wagę, a brzuch jest ogromny, taki jak był. |
|
|
|
#537 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej dukającym
![]() U mnie dzisiaj spadek o 0,4 ![]() Ciacha upieczone, więc bezpiecznie mogę iść do babci nie powinnam polec ![]() Cytat:
przepraszam ale nie mogę się nie uśmiechać jak to czytam, bo to tak jakbym czytała o sobie ale ciążówki nie są takie złe ja mam ciążowy (używany po razie w trakcie dwóch ciąż) i jest naprawdę niezły więc jeszcze posłuży (o ile go mole nie zjedzą )Cytat:
Mam zamrażalkę pełną mintaja (hit miesiąca w Tesco) i udek (też promocja w Tesco) a filety kupuje mi mama na swoim osiedlu,, bo tam jest sklep mięsny specjalizujący się w drobiu i często mają ciekawe ceny fileta z kuraka (ostatnio 12,90). Nabiał zaś w Tesco lub Lidlu (mam te sklepy pod nosem). Jak się z promocji kupuje to nie jest tak źle acha, a wędlin nie kupuję ze względu na ten syf co zawierają (a ekologiczne są bardzo drogie, za drogie jak na moją kieszeń)tylko co jakiś czas piekę sobie cycka w foli, marynowanego wcześniej w przyprawach. Kroję go potem jak wędlinę i przynajmniej wiem co jem
|
|
#538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nawet na stare fotki wolę nie patrzeć, bo wyglądałam jak kulka... zwłaszcza na twarzy... zazdroszczę dziewczynom, które mimo nadprogramowych kg tu i tam, mają zgrabną twarz i... biust... ![]() mi całe szczęście twarz wyszczuplała przez ostatnie lata, ale cucki niestety nie urosły ![]() a tak porównując... mnie też jest równo 10kg mniej niż rok temu... i to uważam za powód do dumy...
|
|
#539 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zresztą po porannym ważeniu , więc łatwiej o motywację.Nie idę na grupowe oglądanie meczu (alkohol ). Przyjdzie do mnie koleżanka to ją zmuszę do kibicowania.Mecz o 16,15 ![]() Cytat:
Jem jakieś inne ze starych zapasów i czuję do bani. Ale spróbuję się pozbierać.
|
|
#540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a przeciez mam troche do zrzucenia, conajmniej 10kg zeby zalapac sie w widelki w miare zdrowej wagi. Ehh mam nadzieje, ze jak juz spadnei waga, to odrazu 2kg za jednym zamachem. hmm z drugiej strony wiadomo czyja matka jest nadziejeDzis na obiad gulasz wolowy, pyrka w kombiwarze....
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

dodam szczyptę kakao

eh....

, więc łatwiej o motywację.
). Przyjdzie do mnie koleżanka to ją zmuszę do kibicowania.