Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 17:58   #511
lukkija
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22

Cytat:
Napisane przez akuku Pokaż wiadomość
a ja się boje stanąć na wadze
bo wczoraj i dzisiaj miałam taki dobry obiadek, że będzie "+" a nie "-"
rolada wołowa z której był piekny sosik do tego kluski z twarogu i suróweczka (ogórek kiszony z cebulką i skropione oliwą) a na deser serniczek
musze wam powiedzieć, że nawet nie przeszła mi przez głowe taka myśl "że mozna być na diecie i takie pyszności wcinać"
Ach brzmi apetycznie i prawie dukanowo. Ja generalnie unikalabym 'sosów wlasnych' spod miesa, bo jest w nich tluszczyk, ktory raczej powinien sie wytopic i zginac z naszego pola widzenia. Ja wszystkie swoje miesidla gotuje (w kombiwarze) albo griluje, ale moze po prostu jestem ekstremistka. W 2 fazie z tego co wiem, nie powinnismy uzywac ani oliwy ani innych olejow czy tluszczy zwierzecych. Oliwa niby zdrowa ale to 40 kcl w malej, plaskiej lyzeczce.

A ja dzis jeszcze na PW. Na sniadanie pozarlam w biegu pare plasterkow wedliny drobiowej z resztka ugotowanego wczoraj brokola, potem maly jogurt naturalny ze slodzikiem i aromatem (to chyba 2gie sniadanie mialo byc, tez w biegu) a na obiad wcielam wlasnie grilowana piers i salatke z polowy papryczki zielonej i salaty. Moze jeszcze dopchne wiesniaka potem.
Ehh nic mi sie dzis nie chce. Chyba sie nudze jak mam wolne. Musze jakas dodatkowa prace znalezc
Bedzie:63
A wedlug Dukana 01.06.15 powinno byc 61kg--->niedowiarek
lukkija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 18:04   #512
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Czuję się lepiej (byłam już w pracy), ale jeszcze nie do końca dobrze. Bardzo bolą mnie ręce i głowa i coś mi pika w klatce piersiowej co jakiś czas.

Jak będę miała siłę i czas to nadrobię wątek.

Miłego dnia!
Wracaj do zdrowia
Cytat:
Napisane przez zlota jagoda Pokaż wiadomość
Ale te składniki akurat mogę pominąć bo to dodatek dodam szczyptę kakao
Nie wiem czemu, ale myślałam, że już je robiłaś i dlatego o nich piszesz

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 18:52   #513
beate5454
Raczkowanie

Hej dziewczyny ...ja mialam jakies zalamanie...okropny nastroj mialam w czasie diety ..i od tygodnia jem normalnie ...ale i tak musze wrocic na dukana ...niewiem czy ta pogoda mnie dobija czy tez dieta? a juz tak dobrze szlo
Stary 2012-01-20, 19:19   #514
Iloa
Rozeznanie

INFO dla zainteresowanych:
Ale pędzicie . Nie wiem czy was dogonię.
Nie mogę stracić "świątecznych kg". Wpadają mi grzechy, nie mogę patrzeć na mięso.
Liczę , że mi rozum wróci. Po Mistrzostwach Europy w piłce ręcznej.
Stary 2012-01-20, 19:22   #515
agasobo
Zadomowienie

1988anna, Magda_lena40

Cześć, dzięki za odpowiedź. Oczywiście, że czytałam pierwszą stronę wątku, gdzie jest napisane, że faza uderzeniowa ma trwać od 3 do 5 dni i pod żadnym pozorem nie można jej przedłużać.
Test wykazał mi, że mam stosować ją przez 7 dni, czyli inaczej niż to było napisane na 1 stronie. Znalazłam tam również tekst o tym, że książka była napisana wiele lat temu i nie brano pod uwagę różnych czynników wpływających na chudniecie. Mam wydanie książki ( „Metoda doktora Dukana”) z 2009, gdzie jest wyraźnie napisane, że kiedy chcemy zrzucić więcej niż 20 kg to fazę I można przedłużyć do 7, a nawet do 10 dni. Czy przez 2 lata aż tyle się zmieniło?

Moje pytanie nie wynikało z niewiedzy. Chciałam tylko znać Wasze zdanie na ten temat.

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:23   #516
foca
Raczkowanie

kur.....deeeeeee, kobity pojechałam do decathlon po kostium koapielowy, przymierzyłam ich z 10 i nic nie kupiłam, ratunkuuuuu, kolejna motywacja!!!!!!!!!!!!, ale powiem wam jeszcze że niektórzy producenci są beznaziejni, no jak można uszyć kostium w rozmiarze 48 z ramiączkami 0,5cm skrzyżowanymi na plecach, ja osobiście przymierzałam 44 i 46 i wyglądałam jak przygotowana do wedzenia szynka, ja mam jeszcze jeden big problem to jest big cyc i kostiumy nie odciete pod biustem spłaszcaja te moje bimbały i wyglada to jeszcze gorzej, był jeden dobry bo miał miejsce na biust - odciety był pod biustem - ale wiecie co.... to był kostium ciążowy ;(
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:37   #517
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
1988anna, Magda_lena40

Cześć, dzięki za odpowiedź. Oczywiście, że czytałam pierwszą stronę wątku, gdzie jest napisane, że faza uderzeniowa ma trwać od 3 do 5 dni i pod żadnym pozorem nie można jej przedłużać.
Test wykazał mi, że mam stosować ją przez 7 dni, czyli inaczej niż to było napisane na 1 stronie. Znalazłam tam również tekst o tym, że książka była napisana wiele lat temu i nie brano pod uwagę różnych czynników wpływających na chudniecie. Mam wydanie książki ( „Metoda doktora Dukana”) z 2009, gdzie jest wyraźnie napisane, że kiedy chcemy zrzucić więcej niż 20 kg to fazę I można przedłużyć do 7, a nawet do 10 dni. Czy przez 2 lata aż tyle się zmieniło?

Moje pytanie nie wynikało z niewiedzy. Chciałam tylko znać Wasze zdanie na ten temat.
Na pierwszej stronie jest napisane:

Cytat:
PRZECZYTANIE KSIĄŻKI I ZROBIENIE TESTU JEST OBOWIĄZKOWE! BEZ TEGO NIE ZACZYNAJ DIETY !

Obie książki Dukana (do pobrania):
Pierwsza: "Nie potrafię schudnąć"
Druga: "Metoda doktora Dukana"

Test do obliczenia dlugosci poszczegolnych faz (po polsku) znajduje się na stronie
< www . dieta dukan/oblicz-swoja-wlasciwa-wage > (usuń spacje)
Przedłużenie uderzeniówki, nie tylko nie pomaga, ale SZKODZI !!!
Pytałaś o przedłużenie pierwszej fazy w stosunku do tego co wyliczył Ci test. Pytań na ten temat jest mnóstwo, a nasza odpowiedź zawsze jedna i ta sama, dlatego znajduje się ona w pierwszym poście.
Test bierze pod uwagę różne czynniki, co chyba widać, gdy się go rozwiązuje. Gdy korzystasz tylko z informacji w książce to jedyny czynnik jaki bierzesz pod uwagę to to, ile ważysz.
Ten test nie jest zrobiony po to, żeby nam życie utrudniać, tylko żeby je ułatwiać, więc powinno się przestrzegać tego, co w nim wychodzi.

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2012-01-20 o 19:41
Stary 2012-01-20, 19:45   #518
agasobo
Zadomowienie

Tak jest!
Będę się stosowała.
Dziękuję za reprymendę

Antek 18.11.2012
Stary 2012-01-20, 19:50   #519
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jest!
Będę się stosowała.
Dziękuję za reprymendę
Wczoraj byłam zmęczona, zła, miałam wszystkiego dosyć, więc jeśli za ostro Ci odpowiedziałam, to przepraszam, nie chciałam
Powodzenia w dukaniu

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2012-01-20 o 19:51
Stary 2012-01-20, 20:06   #520
agasobo
Zadomowienie

magda_lena : no co Ty, nie ma sprawy ja zdaję sobie sprawę z tego, że to mój 6 dzień dukania dopiero i na pewno wielu rzeczy jeszcze nie wiem
Dlatego za każdą pomoc jestem wdzięczna

Antek 18.11.2012
Stary 2012-01-20, 20:42   #521
angelus122
Raczkowanie

Cytat:
magda_lena : no co Ty, nie ma sprawy ja zdaję sobie sprawę z tego, że to mój 6 dzień dukania dopiero i na pewno wielu rzeczy jeszcze nie wiem
Dlatego za każdą pomoc jestem wdzięczna
3mam kciuki

u mnie jutro bedzie juz dzien 14 fajnie i jutro ostatni dzien P+W wiec trzeba to wykorzystac i zaopatrzyc organizm w porcje witaminek na 3 dni
no i wlasnie rozwazam jadlospis i chyba jutro zrobie sobie babeczki marchewkowe ( marchew stara na tarce+jajko+otreby+przypr awy) a na obiad moze salatke z warzyw na patelnie i makreli

zobaczymy wiem ze jutro bede robic faworki dla rodzinki wiec musze byc silna i zrobic sobie w zamian cos dobrego
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 21:55   #522
paulinika
Zakorzenienie

I ja wracam do Was juz od poniedzialku
Wybaczcie ze sie nie odzywalam, ale dopiero co sie pozbieralam po wyjezdzie i swietach, na dodatek zmienili mi hormony i caly dzien siedze i placze nie mam na nic ochoty
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 21:58   #523
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Hej dziewczyny melduje się
gratuluje kolejnych spadków
i tego, że nie którym się w końcu ruszyło
oraz życze cierpliwości i wytrałości tym, na których waga się obraziła

wczoraj miałam kiepski dzień, ale dziś już się poprawiłam
a w ogóle dziś skorzystalam z super przepisów z kociego bloga
cola z kawą oczywiście light jutro i pojutrze po pracy bede u TŻ, więc musiałam sobie coś już zrobić bo u Niego nie chce mi sę pichcić więc zrobiłam bułeczki maślane . W smaku są super, w prawdze troche mi przywarły do papilotek, ale w smaku sa super. Zjadłam jedną na spróbowanie no a teraz jem moją "kolacje" białkową, czylli lody dodałam bananowy aromat i są pycha a praktycznie same białko
na jutro wiec, nie bede nic specjalnie kombinować:
rano zjem jajecznice z szynką, albo sadzone, albo jajka na miękko, które uwielbiam. Na drugie śniadanie zjem babeczki (p0łowa porcji, o ile wcisne), do pracy wezme sobie rybke (niestety pange, ale ostatnio ani łosoś ani pstrąg, ani makrela mi jakoś nie podchodzą ), a na kolacje u TŻ to napewno zjem bielucha z jakimś aromatem i pewnie wypije red bulla lighta co by nie zasnąć u Niego za szybko

swoją drogą, chciałabym mieć więcej czasu na gotowanie i więcej pięniedzy, eh....... dziś na Realu nie kupiłam niezbyt wiele (ryba, serki homo, bieluchy, twarożek, kefir, mleko w proszku, cola light) i zapłaciłam 70 zł masakra jakaś. Nie wiem ile bym musiała zarabiać gdybym tak codziennie chciała jeść łososie, owoce morza i jakieś cuda nie widy eh....

a jak Wy sobie z tym radzicie? Ja jakoś nie umiem bardziej przyoszczędzić. Może w sumie dlatego, że kupuje tylko na Realu. Czasami coś w Biedronce. Ale generalnie oprócz Reala to nigdzie nie kupuje nie jeżdze samochodem, więc jechanie na drugi koniec miasta (bo u mnie w zadupiastej dzielnicy nie ma żadnego sklepu) tramwajem czy autobusem mi się średnio usmiecha

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Wybaczcie ze sie nie odzywalam, ale dopiero co sie pozbieralam po wyjezdzie i swietach, na dodatek zmienili mi hormony i caly dzien siedze i placze nie mam na nic ochoty

ja tak mam i bez hormonów (nie licząc anty)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2012-01-20 o 21:59
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 22:23   #524
lukkija
Raczkowanie

Cytat:
Bidula, wiem jak to jest

Pysia, niestety tanie jedzenie jest niestety przewaznie niezdrowe.Bylas kiedys w USA? Oj tam to dopiero junkowe jedzonko jest tanie. Rzad wyplaca dotacje farmom, ktore produkuja np masowke kurczakowa, hormonalnie szprycowane mieso, zboza i warzywa na ciezkich nawozach etc. I takie o to papu trafia do supermarketow oraz sieciowek restauracyjnych.

Straszne
Stary 2012-01-20, 22:33   #525
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

tak, słyszałam o tym. Nawet TŻ mi film o tym puścił masakra......
ale generalnie mi chodziło, że u nas jest tak drogo w porównaniu do naszych zarobków
nawet gdzieś ostatnio widziałam ranking państw UE, ile w danym kraju mozna kupić za średnią wypłate (wiadomo, ze wszedzie są inne wypłaty i inne ceny). I Polska zajęła przedostatnie miejsce, wyprzedziliśmy tylko... Rumunie ja chcac byc na diecie naprawde musze z wielu rzeczy rezygnować bo dukanowe jedzenie sama sobie kupuje, mimo, ze mieszkam z mama jeszcze. Licze kazdy grosz, zanim pójde do kina, czy umówie się z koleżanką przemyśle najpierw 5 razy, czy mnie stać w tym miesiącu na taki wypad masakra, człowiek uczciwie zarabia i nie stać go na godne życie. W.urwia mnie ten kraj

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-01-20, 22:37   #526
paulinika
Zakorzenienie

pysia1987 no anty anty to sa, zmienili mi niby mniejsza ilosc hormonow a ja dzisiaj caly dzien przeryczalam i tak od 2 tyg
Stary 2012-01-20, 23:04   #527
Ryu
Przyczajenie

A propos ceny diety - dla mnie jest ultratania, ale może dlatego że naprawdę zadawalam się byle czym (brak czasu na jedzenie). Bardzo często jest to prostu gotowana z przyprawami pierś kurczaka +, w dni warzywne, sałatka z brokułów, pomidorów czy innych sałat. Dla mnie szybkie, syte, smaczne (uwielbiam kurczaka i surowe warzywa) a waga leci.
Gdyby nie ciągłe grzeszki, byłabym dawno na trzeciej fazie...

Znalazłam dzisiaj w folderze swoje zdjęcia zaraz sprzed rozpoczęcia diety. Poza załamaniem ("Ja tak wyglądałam?!?") przyszło też mega zadowolenie - samo porównanie ze stanem obecnym uświadamia człowiekowi, że było warto.
Ryu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 23:07   #528
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
pysia1987 no anty anty to sa, zmienili mi niby mniejsza ilosc hormonow a ja dzisiaj caly dzien przeryczalam i tak od 2 tyg
to może Ci te tabletki nie odpowiadają po prostu?
Ja od prawie 3 lat to samo mam i odpukac narazie wszystko jest oki

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-01-21, 00:37   #529
AGUSIA1973
Raczkowanie

WITAM W NOWYM WATKU! JEST POZNO ALE NADROBIE WSZYSTKO W DZIEN!ZAGLADAM RZADKO BO WSTYD MI SIE PRZYZNAC ALE WAGA STOI BO GRZESZYLAM! ZBIERAM SIE I OD PONIEDZIALKU GRZECZNIE DUKAM! ZAZDROSZCZE WSZYSTKIM NAJWYTRWALSZYM CUDOWNYCH WYNIKOW I GRATULUJE!!!WITAM NOWE PANIE ORAZ STARA BRYGADE ...DO ZOBACZENIA...
Ifaza -5kg
IIfaza-2kg
22.05.2011 86kg... 27.05.2011 85kg...03.06.201184kg...18.0 6.201183.3kg...21.06.2011 .82.4kg...29.06.2011.81.4kg...0 1.07.2011.80,9kg...moze niedlugo zobacze 7...19.07.2011.77.6!!!!!...10.08.2011.76.6kg...
AGUSIA1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 06:54   #530
angelus122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
tak, słyszałam o tym. Nawet TŻ mi film o tym puścił masakra......
ale generalnie mi chodziło, że u nas jest tak drogo w porównaniu do naszych zarobków
nawet gdzieś ostatnio widziałam ranking państw UE, ile w danym kraju mozna kupić za średnią wypłate (wiadomo, ze wszedzie są inne wypłaty i inne ceny). I Polska zajęła przedostatnie miejsce, wyprzedziliśmy tylko... Rumunie ja chcac byc na diecie naprawde musze z wielu rzeczy rezygnować bo dukanowe jedzenie sama sobie kupuje, mimo, ze mieszkam z mama jeszcze. Licze kazdy grosz, zanim pójde do kina, czy umówie się z koleżanką przemyśle najpierw 5 razy, czy mnie stać w tym miesiącu na taki wypad masakra, człowiek uczciwie zarabia i nie stać go na godne życie. W.urwia mnie ten kraj
oj tak jedzonko Dukanowe odchudza tez ładnie portfel;p bo niestety i mieska i rybki sa u nas w kraju dosc drogie;/ ja przewaznie robie zakupy w biedronce albo carfurze, bo mam po drodze, a rybki kupuje w sklepie rybnym bo mam pewnosc ze sa swieze a ze jestem studentka i mieszkam sama to kombinuje jak moge, zeby sie wyrobic finansowo pocieszam sie jedynie tym, ze slodycze tez sa drogie;p
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 08:26   #531
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dzień dobry
Ja dziś spadek o 0,4 kg wczoraj zanotowałam niewielki wzrost, ale dziś juz powróciło wszystko do normy
ide sobie robić jajka na miękko później bułeczki maślane z kakao, a później do pracy

tak właśnie patrze na moją wagę i mam akurat równe 10kg mniej niż w maju 2010. Bosheee, jak ja musialam wyglądać skoro teraz wyglądam nieciekawie, a co dopiero 10kg temu

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2012-01-21 o 08:28
Stary 2012-01-21, 08:31   #532
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
to może Ci te tabletki nie odpowiadają po prostu?
Ja od prawie 3 lat to samo mam i odpukac narazie wszystko jest oki
Jesteem na 200% pewna ze to tabletki...lekarka nie chce mi zmienic bo i tak za ok 3 miesiace bede konczyc by w czerwcu zaczac starac sie o brata dla mojej mlodej ale i tak daja mi w kosc i to strsznie...
Stary 2012-01-21, 08:50   #533
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Jesteem na 200% pewna ze to tabletki...lekarka nie chce mi zmienic bo i tak za ok 3 miesiace bede konczyc by w czerwcu zaczac starac sie o brata dla mojej mlodej ale i tak daja mi w kosc i to strsznie...
a no chyba, że tak
to ewentualnie pomęcz się jeszcze przez te 3 miesiące, albo...już zacznij starania

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-01-21, 08:54   #534
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
a no chyba, że tak
to ewentualnie pomęcz się jeszcze przez te 3 miesiące, albo...już zacznij starania
Nie teraz nie bo chce sie na weselu mym wybawic
Stary 2012-01-21, 09:22   #535
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

o, no to super
to jasne, poczekaj jeszcze, 3 miesiące to nie tak dużo

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2012-01-21, 09:44   #536
ashley88
Raczkowanie

Pysiu - zgadzam się z Tobą zupełnie. Mój Tż mówi, że to jest dieta... ale dieta portfela no ale cóż... coś za coś. Też kupuję w biedronce i realu.
W biedronce:
twaróg chudy,
serki lekkie z piątnicy,
szynkę babuni,
filet wędzony,
makrelę wędzoną,
owoce morza - krewetki black tiger,
ryby mrożone
cole
I różne warzywka
Więcej produktów dukanowych w biedrze nie zauważyłam
W realu kupuję serki homo Maćkowy, aromaty, otręby
Kasa niestety idzie, ale coś trzeba jeść.
Póki co czuję się dobrze, efekt jakiś jest. Niestety nie widzę go zupełnie, ponieważ mam zepsutą wagę, a brzuch jest ogromny, taki jak był.
ashley88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 10:27   #537
zlota jagoda
Raczkowanie

Hej dukającym

U mnie dzisiaj spadek o 0,4 Mam nadzieję, że nie zaprzepaszczę tego dzisiejszymi warzywkami hmm ale planuje spacerek z dzieciarnią i babcią więc może będzie oki

Ciacha upieczone, więc bezpiecznie mogę iść do babci nie powinnam polec

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
kur.....deeeeeee, kobity pojechałam do decathlon po kostium koapielowy, przymierzyłam ich z 10 i nic nie kupiłam, ratunkuuuuu, kolejna motywacja!!!!!!!!!!!!, ale powiem wam jeszcze że niektórzy producenci są beznaziejni, no jak można uszyć kostium w rozmiarze 48 z ramiączkami 0,5cm skrzyżowanymi na plecach, ja osobiście przymierzałam 44 i 46 i wyglądałam jak przygotowana do wedzenia szynka, ja mam jeszcze jeden big problem to jest big cyc i kostiumy nie odciete pod biustem spłaszcaja te moje bimbały i wyglada to jeszcze gorzej, był jeden dobry bo miał miejsce na biust - odciety był pod biustem - ale wiecie co.... to był kostium ciążowy ;(
przepraszam ale nie mogę się nie uśmiechać jak to czytam, bo to tak jakbym czytała o sobie ale ciążówki nie są takie złe ja mam ciążowy (używany po razie w trakcie dwóch ciąż) i jest naprawdę niezły więc jeszcze posłuży (o ile go mole nie zjedzą )

Cytat:

swoją drogą, chciałabym mieć więcej czasu na gotowanie i więcej pięniedzy, eh....... dziś na Realu nie kupiłam niezbyt wiele (ryba, serki homo, bieluchy, twarożek, kefir, mleko w proszku, cola light) i zapłaciłam 70 zł masakra jakaś. Nie wiem ile bym musiała zarabiać gdybym tak codziennie chciała jeść łososie, owoce morza i jakieś cuda nie widy eh....

a jak Wy sobie z tym radzicie? Ja jakoś nie umiem bardziej przyoszczędzić. Może w sumie dlatego, że kupuje tylko na Realu. Czasami coś w Biedronce. Ale generalnie oprócz Reala to nigdzie nie kupuje nie jeżdze samochodem, więc jechanie na drugi koniec miasta (bo u mnie w zadupiastej dzielnicy nie ma żadnego sklepu) tramwajem czy autobusem mi się średnio usmiecha
Ja kupuję hurtem na promocjach Mam zamrażalkę pełną mintaja (hit miesiąca w Tesco) i udek (też promocja w Tesco) a filety kupuje mi mama na swoim osiedlu,, bo tam jest sklep mięsny specjalizujący się w drobiu i często mają ciekawe ceny fileta z kuraka (ostatnio 12,90). Nabiał zaś w Tesco lub Lidlu (mam te sklepy pod nosem). Jak się z promocji kupuje to nie jest tak źle acha, a wędlin nie kupuję ze względu na ten syf co zawierają (a ekologiczne są bardzo drogie, za drogie jak na moją kieszeń)
tylko co jakiś czas piekę sobie cycka w foli, marynowanego wcześniej w przyprawach. Kroję go potem jak wędlinę i przynajmniej wiem co jem

Mój pazurkowy wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863

zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 11:34   #538
Aiesha
Rozeznanie

Cytat:

tak właśnie patrze na moją wagę i mam akurat równe 10kg mniej niż w maju 2010. Bosheee, jak ja musialam wyglądać skoro teraz wyglądam nieciekawie, a co dopiero 10kg temu
skądś znam to uczucie...
ja nawet na stare fotki wolę nie patrzeć, bo wyglądałam jak kulka... zwłaszcza na twarzy... zazdroszczę dziewczynom, które mimo nadprogramowych kg tu i tam, mają zgrabną twarz i... biust...

mi całe szczęście twarz wyszczuplała przez ostatnie lata, ale cucki niestety nie urosły

a tak porównując... mnie też jest równo 10kg mniej niż rok temu... i to uważam za powód do dumy...

wzrost 176cm
start: 92
kolejne podejście: cel 1: "85"
cel 2: 83
cel 3: 79
do wakacji
cel 4: ...
Aiesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 11:49   #539
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Myślę, że odpowiedź znajdziesz na pierwszej stronie wątku, napisaną wyróżniającymi się literami.

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Czuję się lepiej (byłam już w pracy), ale jeszcze nie do końca dobrze. Bardzo bolą mnie ręce i głowa i coś mi pika w klatce piersiowej co jakiś czas.

Jak będę miała siłę i czas to nadrobię wątek.

Miłego dnia!
Moje biedne kochanie! Trzymam za Ciebie kciuki.
Cytat:
Napisane przez Iloa Pokaż wiadomość
INFO dla zainteresowanych:
Ale pędzicie . Nie wiem czy was dogonię.
Nie mogę stracić "świątecznych kg". Wpadają mi grzechy, nie mogę patrzeć na mięso.
Liczę , że mi rozum wróci. Po Mistrzostwach Europy w piłce ręcznej.
Przeczytałam 6 ostatnich stron forum i wracam na dobrą drogę.
Zresztą po porannym ważeniu , więc łatwiej o motywację.
Nie idę na grupowe oglądanie meczu (alkohol ). Przyjdzie do mnie koleżanka to ją zmuszę do kibicowania.
Mecz o 16,15
Cytat:
Mnie się leki skończyły antydepresyjne.
Jem jakieś inne ze starych zapasów i czuję do bani.
Ale spróbuję się pozbierać.
Stary 2012-01-21, 12:51   #540
lukkija
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aiesha Pokaż wiadomość
skądś znam to uczucie...
ja nawet na stare fotki wolę nie patrzeć, bo wyglądałam jak kulka... zwłaszcza na twarzy... zazdroszczę dziewczynom, które mimo nadprogramowych kg tu i tam, mają zgrabną twarz i... biust...

mi całe szczęście twarz wyszczuplała przez ostatnie lata, ale cucki niestety nie urosły

a tak porównując... mnie też jest równo 10kg mniej niż rok temu... i to uważam za powód do dumy...
A mnei jest 10kg wiecej niz w zeszlym roku buuu. Ale wiem, ze to glownie od hormownow, bo naprawde sie nie objadalam. W sumie jadlam jak na 3 fazie z okazjonalnymi grzeszkami. Ryzu, makaronow, ziemniakow, slodyczy i chleba z rzadkimi wyjatkami i zawsze pelnoziarnisty) w ogole sie nie tykalam a 10 na plusie mam. U mnei waga teraz ciagle taka sama. Od tygodnia nic sie nie zmienia mimo, ze zrobilam w tym czasie P a dzis koncze PW. W poniedzialaek bedzie mijal moj 3 tydzien. Schudlam w granicach 1,5kg max 2kg. Strasznie malo a przeciez mam troche do zrzucenia, conajmniej 10kg zeby zalapac sie w widelki w miare zdrowej wagi. Ehh mam nadzieje, ze jak juz spadnei waga, to odrazu 2kg za jednym zamachem. hmm z drugiej strony wiadomo czyja matka jest nadzieje.
Dzis na obiad gulasz wolowy, pyrka w kombiwarze....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości