Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 16:39   #1801
cziqua
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

a ja biorę się za rozbieranie......... choinki padam już na twarz ale posprzątam dzisiaj i jutro dzień lenia

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:41   #1802
ivonka7
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wiesz co przepraszam, ze tak wybuchlam smiechem, ale jak ja kocham te teoretyczne wywody. Owszem siedzi sie na jednym posladku raz jednym raz drugim, ale majac dziecko na reku i je przystawiajac w pozycji siedzacej do piersi, nie da sie siedziec na bokach tylko. No chyba ze sie rodzi w luksusowych warunkach i zamiast drewnianych krzesel w szpitalu i sa wygodne fotele, ktore umozliwiaja siedzenie tylko na bokach. Poza tym wyobrazasz sobie nie siedziec przez 2 tygodnie choc na chwile na calej pupie?? Czasem sie klapnie pupa cala bo nie da sie tak ciagle na bokach a poduszka poporodowa ma pomoc wlasnie w tym zeby rana nie miala kontaktu z siedziskiem. Wiesz co, uwierz mi ale teoria a praktyka to dwie rozne sprawy i wszystko sie fajnie mowi.
Nie przepraszaj, możesz się śmiać, ale nie wiem skąd pomysł że sa to "teoretyczne wywody". Osoba która nam to przekazała jest matką po 2 porodach sn i fizjoterapeutką z 10 letnią praktyką - jej się udało praktycznie nie siadać, więc dlaczego ja mam mieć z tym problem. Tam gdzie będę rodzić są wygodne fotele do karmienia, fakt. A w domu można podłożyć poduszkę pod jeden z pośladów i już cały ciężar nie opiera się na tkankach krocza.

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

a co do odlewów gipsowych stópek i rączek, to mój znajomy pracuje w firmie co składa te zestawy i powiedział mi że samemu można sobie kupić składniki o wiele taniej. ja tak zrobiłam jak urodziła się moja chrześnica 1,5 roku temu i kuzynka rok temu i mają fajne pamiątki za darmo od nas. mojemu synkowi też zamierzam zrobić (tamtym dziewczynkom robiłam około 2 tyg po urodzeniu)

jak chcecie to wam zdradzę jakie to składniki i jak to zrobić
Super że podałaś te "domowe" przepisy Widziałam właśnie takie małe rameczki z małymi stópkami -wyglądają super i myślę że to świetna pamiątka. Dla mnie ta wersja dentystyczna wydaje się najbardziej odpowiednia, na pewno bezpieczna pod wzgl. możliwości stosowania jej wewnątrz organizmu.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:50   #1803
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Tez o tym slyszalam, ze tylko smak jest lagodniejszy, a nie kawa sama w sobie.
smak kawy zalezy od rodzaju i sposobu palenia... a kofeina sama w sobie jest substancja bezsmakowa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tez pije jedna slaba kawke z rana,ale to chyba nie powod mysle ze dziecko jest male.Kofeina jest tez w czekoladzie,herbacie itp.
to nie kofeina, tylko substancje pochodne kofeiny... i to juz wystarczajacy powod zeby dzialaly one podobnie, ale jednak inaczej niz sama kofeina
Stary 2012-01-20, 16:53   #1804
MoniaHan
Wtajemniczenie

Aguska dzisiaj wspominalas o liscie co na wszelki wypadek Tz ma wziac do szpitala. teraz juz wiem ze chyba i zdjecia trzeba porobic, a najlepiej poprzyklejac kartki na danych szafkach, szufladach itd, juz wyjasniam dlaczego
wbiega do mnie Tz do sypialni 5 min temu (jest w domu obok i przygotowuje wszystko na jutrzejsze polowanie, lacznie 3 stoly: jadalny obiadowy, drinkowy i sniadaniowy, opisalam jemu wszystko szczegolowo, zrobilam rysunki aby wiedzial co gdzie ustawiac, napisalam nazwy pokoi itd aby wiedzial gdzie jaki stol jest, i kazalam zrobic zdjecia aby to sprawdzic i co zobaczylam na zdjeciach....przygotowal 2 stoly drinkowe (to by sie dyrektor jutro zdziwil jak wchodzi a tam na kawowym stole to 4 stol - ale Tz mial go nie przygotowywac, a tam na wejsciu od razu gosci wita rano stol zastawiony alkoholem tak sie usmialam, pokazalam jeszcze raz wszystko i poszedl poprawiac i jeszcze sie sprzecza ze na kartkach byy 2 stoly drinkowea jak prasowal dzis serwetki to pytam go ''Piotrus a kiedy ty ostatnio prasowales?'' w Warszawie jak mieszkalismy - odpowiada....(3,5 roku temu), ale w sumie to ty mi prasowalas koszule do pracy.
ale i tak dobrze ze mi pomaga

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:53   #1805
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
no to się poryczałam , dostałam od tż piękny bukiet na 10 rocznice znajomości, poszedł do sklepu teraz, więc wpadłam się pochwalić
10 kremowych róż z odcieniem delikatnego różu
Super

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 16:55   #1806
cziqua
Zadomowienie

nie wiem jak wy ale ja uwielbiam łamańce językowe
http://pl.wikiquote.org/wiki/%C5%81a..._j%C4%99zykowe
a najbardziej lubie jak mój mąż próbuje to wymawiac

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:00   #1807
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ale mam nadrabiania -ponad 4 strony i to tylko od wczoraj wieczorem

życzymy Fabianowi wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszych imienin tak, tak dziś Fabiana/Sebastiana

ja się w ogóle nie ważę - tyle co u gina raz na miesiąc

idę dalej nadrabiać a nie wiem czy się wyrobię bo na 16.40 mam wizytę
Synuś dziękuje ), już chrzestny napisał czy dzisiaj jego chrześniak ma imieniny:p

Powodzenia na wizycie!

Mravka - Piękna ta kuchnia Twoja!

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:01   #1808
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
nie wiem jak wy ale ja uwielbiam łamańce językowe
http://pl.wikiquote.org/wiki/%C5%81a..._j%C4%99zykowe
a najbardziej lubie jak mój mąż próbuje to wymawiac
Dżdżystym rankiem gżegżółki i piegże, zamiast wziąć się za dżdżownice, nażarły się na czczo miąższu rzeżuchy i rzędem rzygały do rozżarzonej brytfanny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:01   #1809
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Super że podałaś te "domowe" przepisy Widziałam właśnie takie małe rameczki z małymi stópkami -wyglądają super i myślę że to świetna pamiątka. Dla mnie ta wersja dentystyczna wydaje się najbardziej odpowiednia, na pewno bezpieczna pod wzgl. możliwości stosowania jej wewnątrz organizmu.
ależ proszę i cieszę się że komuś też sie przyda
uwielbiam wszelkie "domowe" sposoby, zwłaszcza że z zawodu jestem chemikiem i też pracuje w lab (tzn. pracuje do porodu, bo potem jestem zwolniona: umowa do dnia porodu)

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:02   #1810
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Nie przepraszaj, możesz się śmiać, ale nie wiem skąd pomysł że sa to "teoretyczne wywody". Osoba która nam to przekazała jest matką po 2 porodach sn i fizjoterapeutką z 10 letnią praktyką - jej się udało praktycznie nie siadać, więc dlaczego ja mam mieć z tym problem. Tam gdzie będę rodzić są wygodne fotele do karmienia, fakt. A w domu można podłożyć poduszkę pod jeden z pośladów i już cały ciężar nie opiera się na tkankach krocza..
To zdanie, ktore napisalas najbardziej mnie rozbawilo:
"nie siadamy przez ok. 2 tygodnie dla własnego dobra. Tylko na boczkach."
Nie jest to mozliwe. Zobaczysz sama. A jesli Ci sie to uda, ze przez 2 tyg nie usiadziesz na pupie wogole (biorac pod uwage, ze bedziesz tez na pewno przystawiac malca w pozycji siedzacej) to pochwal sie wtedy bede bila Ci brawo.
Ja w szpitalu na poczatku siadalam na posladkach, bo bolalo i na pupie sie nie dalo po prostu. Ale w domu juz tak nie bolalo i siadalam na calej pupie. A rana zagoila mi sie szybko, nie mialam z nia zadnych problemow.
A odnosnie poduszki, to napisalas wczesniej, ze fizjoterapeutka powiedziala Wam: "wszystkie koła poporodowe i poduszki są szkodliwe dla wewn. narządów rodnych i dla mięśnia który był przecięty przy nacinaniu."
A teraz napisalas: "w domu można podłożyć poduszkę pod jeden z pośladów". Czyli jednak poduszka jest ok?

Ivonka ja wiem, ze to co Tobie ktos mowi, to bierzesz sobie powaznie do serca (bo mowisz, ze oparte jest to na badaniach itd) tak jak to ze uzywanie kapturkow hamuje laktacje, ale naprawde nie warto brac tego zupelnie powaznie, bo w praktyce czesto robi sie inaczej, zeby tylko nie bolalo, zeby ulzyc, zeby karmic, itd...

Dlatego pogadamy jak urodzisz.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:08   #1811
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
no to się poryczałam , dostałam od tż piękny bukiet na 10 rocznice znajomości, poszedł do sklepu teraz, więc wpadłam się pochwalić
koniakonia maz mial gest
Moj teraz sie ogranicza do kwiatow 1-2 razy w roku, to co bedzie za 10 lat
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:15   #1812
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Moja kawa też tak wyglada rozpuszczalna albo zbożowa - słaba, no 1/4 kubka mleka i 1 łyżeczka cukru

A tak poza tym to witam pisze do Was już z domu a nie ze szpitala!! Nareszcie. Napatrzyłam się, nasłuchałam jak kobiety sie drą przy porodzie i mam dość Buuu czeka nas to niedługo...Ale bądźmy dobrej myśli

Obejrzałam zdjęcia. Śliczne brzuszki macie też bym wrzuciła zdjęcia ale to dopiero jak kupimy nowy aparat, chyba że do tego czasu urodze to pokaże Wam już nie zdjecia brzucha tylko zdjęcia synka
super że już w domku

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki ... szczerze Wam powiem, że nie mam siły Was nadrabiać
chciałam jednak wrzucić temat od siebie : Odlew gipsowy Waszego brzuszka ciążowego - co o tym sądzicie ?? jakby Wam zaproponowali - zrobiłybyście ??

Ja na pewno bede robic odciski naszych (naszej 3) odciski dłoni i stóp
Jakoś nie za bardzo mnie kręcą takie pamiątki...chociaż odlew stópki czy rączki dzidziusia może zrobie

Cytat:

on sam o sobie tak mówi
głupia jestem! mogłam sobie sobie brzydkiego chłopa wziąć! tylko do łóżka bym zawsze musiała światło gasić i mocno zamykać oczy

Też nie jestem za tym, zeby logować się i sprawdzać męża...tak samo nie wydaje mi się fair przeszukiwanie telefonu męża, a wiem, że dużo kobiet to robi...
w każdym razie wydaje mi się że trzeba sobie ufać....sama pisałaś że dużo pracuje i raczej nie miałby czasu na skoki w bok...
nie zamartwiaj się tym, ze jakaś głupia lala szuka przygód i wysyła wiadomości, bo twój mąż (z tego co pisałaś wcześniej wnioskuję) na pewno bardzo Cię kocha i olewa te wiadomości

A tak w ogóle to strasznie mnie wkurzają te portale nk i fb...mam wrażenie że dużo związków się rozpadło przez to "odświerzanie starych znajomości"

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
o matko co za dzień
matka do mnie przyjechała i zaczęła mi na nerwy działać od wejścia, zaczęło sie znów przestawianie wszystkiego w kuchni i sprzątanie w miedzy czasie znów poszła królika pogłaskać, a mala jej nie toleruje przez psa, i mala ja niezłe ugryzła i gadanie ze muszę ja oddać bo ona do dziecka i bla bla bla w miedzy czasie maz z jakimś drobiazgiem dzwonił ehhh w leb sobie strzelić tylko!!! na koneic matka oświadczyła ze ona raczej do dziecka nie będzie do nas przychodzić bo moje mieszkanie nie jest urządzone po jej myśli i źle sie tu czuje i nie mam z kim o tym pogadać bo maz nie przepada za swoja teściowa właśnie przez to wtrącanie sie jej w nasze życie
do tego mam zgagę cały czas nawet mleko nie pomaga
do tego nie dostałam jeszcze kasy z zusu i nie mogę sie tam dodzwonić!!
współczuję Ci tej sytuacji z mamą...czasem trzeba takie uwagi poprostu lekceważyć...jedym uchem wpuszczać drugim wypuszczać...inaczej możnaby ześwirować...
a mama na pewno po przyjściu dzidziusia na świat nie będzie zwracała uwagi na to co gdzie masz w mieszkaniu

Cytat:
aaagaa tez miałam podobne przejścia z mężem swojego czasu, jednoczesne spotykał sie ze mna i z inna laska, ponoć tylko łóżko ich łączyło a ja to cos więcej, później ja dla mnie zostawił a rok później laska zaczęła go męczyć na nk a to kawka a to ciasteczka piwko itp i wiadomo jak to by sie skończyło! tym bardziej ze ona go do domu zapraszała! jezu szalałam z zazdrości! do tej pory mi to wypomina glupek
Wyszarpałabym taką za włosy

Cytat:
to się chwali

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Aguska dzisiaj wspominalas o liscie co na wszelki wypadek Tz ma wziac do szpitala. teraz juz wiem ze chyba i zdjecia trzeba porobic, a najlepiej poprzyklejac kartki na danych szafkach, szufladach itd, juz wyjasniam dlaczego
wbiega do mnie Tz do sypialni 5 min temu (jest w domu obok i przygotowuje wszystko na jutrzejsze polowanie, lacznie 3 stoly: jadalny obiadowy, drinkowy i sniadaniowy, opisalam jemu wszystko szczegolowo, zrobilam rysunki aby wiedzial co gdzie ustawiac, napisalam nazwy pokoi itd aby wiedzial gdzie jaki stol jest, i kazalam zrobic zdjecia aby to sprawdzic i co zobaczylam na zdjeciach....przygotowal 2 stoly drinkowe (to by sie dyrektor jutro zdziwil jak wchodzi a tam na kawowym stole to 4 stol - ale Tz mial go nie przygotowywac, a tam na wejsciu od razu gosci wita rano stol zastawiony alkoholem tak sie usmialam, pokazalam jeszcze raz wszystko i poszedl poprawiac i jeszcze sie sprzecza ze na kartkach byy 2 stoly drinkowea jak prasowal dzis serwetki to pytam go ''Piotrus a kiedy ty ostatnio prasowales?'' w Warszawie jak mieszkalismy - odpowiada....(3,5 roku temu), ale w sumie to ty mi prasowalas koszule do pracy.
ale i tak dobrze ze mi pomaga
ale faceci są słodcy jak są tacy nieporadni
fajnie, ze Ci pomaga i możesz sobie odpoczywać w domku
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 17:16   #1813
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Monia heheh pomysl z karteczkami bylby na pewno dobry! Ale super, ze sie tak stara, jednak ich trzeba dopilnowac
SZYMONEK

Stary 2012-01-20, 17:41   #1814
ewcisz
Raczkowanie

Witajcie wieczornie! Co do żelaza to ja od 2 miesięcy biorę tardyferon ale wydaje mi się że z tym wchłanianiem to kiepsko u mnie bo wyniki krwi się nie poprawiły a wręcz nadal tendencja spadkowa. Czytałam ostatnio że wchłanianie żelaza poprawia wit. C więc tabletkę popijam sokiem z czarnej porzeczki i ogólnie dużo cytrusów wcinam zobaczymy czy się poprawi.
A wczoraj byłam na wizycie i ok. szyjka bez zmian znaczy cały czas 1,5 cm ale lekarz raczej nie kazał się martwić gdyż twarda i zamknięta więc odpoczywać zobaczymy co dalej

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 18:13   #1815
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcisz Pokaż wiadomość
Witajcie wieczornie! Co do żelaza to ja od 2 miesięcy biorę tardyferon ale wydaje mi się że z tym wchłanianiem to kiepsko u mnie bo wyniki krwi się nie poprawiły a wręcz nadal tendencja spadkowa. Czytałam ostatnio że wchłanianie żelaza poprawia wit. C więc tabletkę popijam sokiem z czarnej porzeczki i ogólnie dużo cytrusów wcinam zobaczymy czy się poprawi.
A wczoraj byłam na wizycie i ok. szyjka bez zmian znaczy cały czas 1,5 cm ale lekarz raczej nie kazał się martwić gdyż twarda i zamknięta więc odpoczywać zobaczymy co dalej
Szyjka rzeczywiscie krociutka, ale jesli lekarz nie kazal sie martwic to na pewno nie ma co sie stresowac.
A ktory masz tydzien ciazy?
Ja mam szyjke 2,2 cm, tylko ze moja delikatnie sie rozchyla od strony dzidzi, ale lekarz tez na razie nie kazal sie martwic, tylko wiecej odpoczywac. Odpoczywam ile moge bo przy 2,5latku to nie tak latwo
SZYMONEK

Stary 2012-01-20, 18:49   #1816
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wycieram. Klade na recznik papierowy czysty i schnie caly dzien i noc, chociaz smoczki te uspakajacze trzeba dodatkowo wycisnac bo w srodku smoczka zostaje woda. Wiec wycisnac z niego wode i wrzatkiem jeszcze polac i czasem smoczek taki musi dluzej schnac zeby go mozna bylo spakowac do folii. Bo wiadomo, jakby bylo gdzies w srodku troche wilgoci to mogloby gnic.
dziekuje kochana
Cytat:
no to ładnie... wiesz, chyba po prostu musieli tym laskom dogodzić (konia mi to uświadomiła )

a co do mamy: to ciesz się że z Tobą nie mieszka na stałe
taaa a my chyba tych swoich chłopów nie doceniamy przynajmniej ja teraz i marnuje sie jego potencjał a co do mamy to pod jednym dachem byśmy nie wytrzymały razem oj nie! cale życie koty darlysmy
Stary 2012-01-20, 18:55   #1817
88natka
Zadomowienie

Cytat:
dziekuje kochana

taaa a my chyba tych swoich chłopów nie doceniamy przynajmniej ja teraz i marnuje sie jego potencjał a co do mamy to pod jednym dachem byśmy nie wytrzymały razem oj nie! cale życie koty darlysmy
ja z moją też ale teraz jak widujemy się raz albo 2 na rok to jest super. Prawie codziennie dzwonie do domu i z nią rozmawiam. Wcześniej wole nie wspominać co było, mamy podobne charaktery, mama zawsze miała racje a jak nie miała to i tak miała

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:02   #1818
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
współczuję Ci tej sytuacji z mamą...czasem trzeba takie uwagi poprostu lekceważyć...jedym uchem wpuszczać drugim wypuszczać...inaczej możnaby ześwirować...
a mama na pewno po przyjściu dzidziusia na świat nie będzie zwracała uwagi na to co gdzie masz w mieszkaniu

Wyszarpałabym taką za włosy
mam nadzieje ze mamie sie odwidzi

co do szarpania za wlosy to jestem za na szczęście juz jest spoko
byliśmy z mężem na spacerze i juz sie uspokoiłam na szczęście

88natka ja jestem strzelec moja matka panna zodiakalna wiec nigdy nie mogłyśmy sie dogadać, ja roztrzepana ona pedantyczna

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-20 o 19:05
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:15   #1819
88natka
Zadomowienie

Cytat:
mam nadzieje ze mamie sie odwidzi

co do szarpania za wlosy to jestem za na szczęście juz jest spoko
byliśmy z mężem na spacerze i juz sie uspokoiłam na szczęście

88natka ja jestem strzelec moja matka panna zodiakalna wiec nigdy nie mogłyśmy sie dogadać, ja roztrzepana ona pedantyczna
ja jak mieszkałyśmy razem to non stop się kłóciłyśmy, słyszałam tylko wyzwiska a teraz naprawdę jest super Teraz wiem że czasem było z mojej winy ale czasem bez powodu. Mojej mamie ciężko zapanować nad nerwami. Teraz moja siostra się żali że ma już dość. A brat chociaż jest najmłodszy to ma najlepiej bo jemu zawsze wszystko było wolno.

niespodzianka
Stary 2012-01-20, 19:18   #1820
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
no prosze

Dziewczynki, ktore naklejki kupujecie? Mam na mysli na sciane podobaja mi sie te Gosi tez bym chciala zamowic ale nie wiem ktore... .
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:20   #1821
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
jak miło
Stary 2012-01-20, 19:22   #1822
19claudia91
Rozeznanie

Oj poleżałam dobre pół h bo zaczął brzuch mnie boleć dosyć mocno jak na okres, i plecy czułam się jak bym miała zacząć rodzić.. :/
Właśnie z nienacka wzięła mnie ochota na frytki domowej roboty! I musiałam je zrobić :p

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:22   #1823
Roksape
Zadomowienie

Hej
Nadrabiam po łebkach bo jakoś ostatnio nie mam czasu pisać, a co gorsza czytać o czym sobie plotkujecie

Dzisiaj byłam na szybkich zakupach, kupiłam 3 koszule do szpitala, pieluszki tetrowe, czapeczki i resztę rzeczy z ubrań które mi brakowało dla małej.

Dziewczyny mam problem, u mnie w moim miasteczku mam problem ze znalezieniem stanika do karmienia tyle co ja dzisiaj miejsc odwiedziłam to po prostu masakra.
Zamierzam zamówić z allegro tyle, że ja zawsze kupowałam push-up staniki i nie wiem jaką rozmiarówkę wziąść. Te staniki to zawsze miały rozmiar 38/85 a tak z ciekawości zmierzyłam się i mam rozmiar pod biustem 85 a w biuście 100 i jak któraś się zna to niech mi powie jaka to miseczka odpowiada tym wymiarom?
I Aguśkaa Ty już zamawiałaś te staniki, możesz podać jaki link i czy są dobre?
No i czy sprzedawca Rajrodzica jest ok?
pierwszy raz zamawiam brakujące rzeczy przez all i tak myślę, że jak kupię pare u tego samego sprzedawcy to jak je połączyć, żeby była jedna zapłata.
Sory, że ja tak ale to mój mąż ubóstwia sobie zakupy przez allegro.

Mój synio chyba zaczyna zwalniać mi w dzień łóżeczko dla małej bo nie chce zbytnio spać, a on w nocy na łóżku już spi tylko drzemki w dziecięcym miał
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:22   #1824
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
ja jak mieszkałyśmy razem to non stop się kłóciłyśmy, słyszałam tylko wyzwiska a teraz naprawdę jest super Teraz wiem że czasem było z mojej winy ale czasem bez powodu. Mojej mamie ciężko zapanować nad nerwami. Teraz moja siostra się żali że ma już dość. A brat chociaż jest najmłodszy to ma najlepiej bo jemu zawsze wszystko było wolno.
na szczescie juz nam sie z mamami jako tako ułożyło i tamte czasy nie powrócą
Stary 2012-01-20, 19:28   #1825
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Właśnie z nienacka wzięła mnie ochota na frytki domowej roboty! I musiałam je zrobić :p
Może poczułaś ten zapach u mnie? Bo niedawno smazyłam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:29   #1826
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
no prosze

Dziewczynki, ktore naklejki kupujecie? Mam na mysli na sciane podobaja mi sie te Gosi tez bym chciala zamowic ale nie wiem ktore... .
ja się zastanawiam nad tymi, bo też chciałam z kubusiem http://www.ebay.co.uk/sch/Baby-/2984...p3911.c0.m1538
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej
Nadrabiam po łebkach bo jakoś ostatnio nie mam czasu pisać, a co gorsza czytać o czym sobie plotkujecie

Dzisiaj byłam na szybkich zakupach, kupiłam 3 koszule do szpitala, pieluszki tetrowe, czapeczki i resztę rzeczy z ubrań które mi brakowało dla małej.

Dziewczyny mam problem, u mnie w moim miasteczku mam problem ze znalezieniem stanika do karmienia tyle co ja dzisiaj miejsc odwiedziłam to po prostu masakra.
Zamierzam zamówić z allegro tyle, że ja zawsze kupowałam push-up staniki i nie wiem jaką rozmiarówkę wziąść. Te staniki to zawsze miały rozmiar 38/85 a tak z ciekawości zmierzyłam się i mam rozmiar pod biustem 85 a w biuście 100 i jak któraś się zna to niech mi powie jaka to miseczka odpowiada tym wymiarom?
pierwszy raz zamawiam brakujące rzeczy przez all i tak myślę, że jak kupię pare u tego samego sprzedawcy to jak je połączyć, żeby była jedna zapłata.

Mój synio chyba zaczyna zwalniać mi w dzień łóżeczko dla małej bo nie chce zbytnio spać, a on w nocy na łóżku już spi tylko drzemki w dziecięcym miał
ja kupowałam takie, na dole podana jest tabela rozmiarów. http://allegro.pl/2szt-bialy-czarny-...942415690.html

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2012-01-20 o 19:30
Stary 2012-01-20, 19:30   #1827
ewcisz
Raczkowanie

Cytat:
Szyjka rzeczywiscie krociutka, ale jesli lekarz nie kazal sie martwic to na pewno nie ma co sie stresowac.
A ktory masz tydzien ciazy?
Ja mam szyjke 2,2 cm, tylko ze moja delikatnie sie rozchyla od strony dzidzi, ale lekarz tez na razie nie kazal sie martwic, tylko wiecej odpoczywac. Odpoczywam ile moge bo przy 2,5latku to nie tak latwo
Właśnie dziś zaczynamy 30 wiec jeszcze musi wytrzymać ale lekarz powiedział że póki wszystko zamknięte to odpoczywać i nie "dopuszczać" żeby za często twardniał brzuch (za często znaczy ponad 8 dziennie)

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:31   #1828
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

jak dla mnie najlepsze frytki to te z Biedronki w żółtym dużym opakowaniu nawet domowe się przy nich chowają

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:31   #1829
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Oj poleżałam dobre pół h bo zaczął brzuch mnie boleć dosyć mocno jak na okres, i plecy czułam się jak bym miała zacząć rodzić.. :/
ojej, ale już Ci przeszło??

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej

Co do tematu staników to Ci nie pomogę, bo sama mam z tym problem...też chcę zamówić przez allegro, ale co do zakupów większej ilości przedmiotów u tego samego sprzedawcy, to ja ostatnio tak robiłam, że nie klikałam kup teraz tylko dodawałam rzeczy "do koszyka" i jak skompletowałam to potwierdzałam zakupy i to wtedy wszystko naraz zapłaciłam jednym przelewem
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:33   #1830
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dla tych co beda mialy corki
http://mainhg.demotywatory.pl/upload...asha85_500.jpg

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
jak dla mnie najlepsze frytki to te z Biedronki w żółtym dużym opakowaniu nawet domowe się przy nich chowają
oj wy znow o jedzeniu swoja droge tez lubie te frytki

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-20 o 19:41
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości