Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1787 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 18:04   #53581
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Ja z moimi włosami kiedyś miałam tak, że jak były bardziej zniszczone (prostownicą, farbą) to się dużo lepiej kręciły. Jak były już zregenerowane, zadbane, nawilżone to rozprostowywały się
Teraz mam tak, że czym bardziej zadbane, nawilżone włoski tym bardziej skręcone, a jak np. były przesuszone to zaczynały się rozprostowywać; więc odwrotnie niż jeszcze kilka lat temu
Miałam identycznie i teraz też mam identycznie
Stary 2012-01-20, 18:17   #53582
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
czyli też nie możesz codziennie?
Ni chu chu, włosy myję co 2 dni i nie uśmiecha mi się częściej Wcieram więc średnio co 2 dni i nie robię tej przerwy po 3 tygodniach, tylko jakoś po 1,5-2 miesiącach, albo czasem mi się zapomni:P
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 18:29   #53583
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Ni chu chu, włosy myję co 2 dni i nie uśmiecha mi się częściej Wcieram więc średnio co 2 dni i nie robię tej przerwy po 3 tygodniach, tylko jakoś po 1,5-2 miesiącach, albo czasem mi się zapomni:P
ano włąśnie, ja też używam, jak mi sie przypomni, z prostymi było łatwiej, bo po masażu grzebień i dalej się leciało

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 18:45   #53584
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość

miałam troche nauki ale nie wiem niby się uczyłam ale wydaje mi się, że nic nie umiem
Włoski może i potrzebują chyba się przyzwyczaiły do slsu sama nie wiem... bo ja nim całe lata myłam tak naprawdę to Hipp jest moim pierwszym szamponem bez slsu skalp się buntuje na te slsy zwłaszcza w zimę więc postanowiłam hippa kupić zobacze przy następnym myciu może w końcu uda mi się domyć włosy przy skalpie bo do slsów nie mam zamiaru wracać

A próbowałaś dokładnie masować skalp? Ja też całe życie myłam szamponami z slsami, teraz przerzuciłam się na mycie odżywką i nie mam problemu z niedomytymi włosami nawet przy skalpie, ale na masaż skalpu tą odżywką poświęcam dobre kilka minut
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 18:51   #53585
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
ano włąśnie, ja też używam, jak mi sie przypomni, z prostymi było łatwiej, bo po masażu grzebień i dalej się leciało
wogole z prostymi jest latwiej czasem mam ochote je wyprostowac. Ale bede twarda

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

wiecie co ja wogole mam problem jak mam myc skalp osobno i reszte wlosow osobno, czuje ze szamponem nie daje rady umyc calego skalpu tyl i poczatek jest okej ale ten srodek to masakra albo to takie wrazenie moze jest

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:00   #53586
Lenka_1987
Zadomowienie

Dziewczyny, jak już pisałam nie używam silikonów, myję włosy odżywką, olejuję i coraz bardziej wciągam się w wątek, chcę mieć coraz ładniejsze, bardziej skręcone loki.
Zawsze myślałam, że żele, tak samo jak pianki, lakiery niszczą, wysuszają włosy, ale wiele z Was ich używa... Mam zamiar spróbować z żelem, ale jakimś sklepowym na początek. Co byście poleciły, żeby ładnie podkreśliło loki, nie zaszkodziło włosom i dało się zmyć odżywką?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
dziewczyny kończy mi się joanna naturia len i rumianek i chcę kupić inną teraz tylko nie wiem którą. Polecicie coś? czy to bez różnicy i wszystkie są dobre?
wstawiam linki

1. Z pokrzywą i zieloną herbatą
2. z makiem i bawełną
3. z miodem i cytryną
4. z miętą i wrzosem
Ja polecam z miodem i cytryną jest dla mnie porównywalna do tej co masz teraz.
1. i 4 są nieco gorsze jak dla mnie, gorzej loki po nich wyglądają niż po tej co masz i po 3.
2. nie używałam więc się nie wypowiem
Stary 2012-01-20, 19:03   #53587
ewcia1807
Zakorzenienie

Lenka_1987 sporo Dziewczyn robi własnoręcznie żel lniany https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619
I godny polecenia jest jeszcze czarno-pomarańczowy żel Isana z Rossmanna, choć nie każdemu podpasowuje

Jeszcze Dziewczyny na pewno coś polecą

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:04   #53588
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam cały komplet (6 sztuk)... Nie moja wina, mąż mnie namówił
A 6 joanna naturia to jaka jest? Myślałam, że ich tylko 5
Stary 2012-01-20, 19:09   #53589
agatka89
Raczkowanie

Lenka_1987 żele Bielenda graffiti sa wporzadku. Ja mam z jedwabiem.

zapuszczam do talii

Stary 2012-01-20, 19:15   #53590
kascysko
Zakorzenienie

Lenka, żele Bielenda są słabsze od Isany - wszystko zależy, jaki efekt chcesz otrzymać. Isana zrobi Ci sucharki jak talala do odgniatania, ale nie każdy lubi taki efekt, Bielenda delikatniejsza. A ja do tego wszystkiego mam piankę Isana Locken - ją nakładam na całe włosy, a żel tylko na końce. I jest objętość
Stary 2012-01-20, 19:19   #53591
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
A 6 joanna naturia to jaka jest? Myślałam, że ich tylko 5
Jest 5. Pomyliłam się, bo pisałam posta z pamięci, potem się poprawiłam
Stary 2012-01-20, 19:28   #53592
Secret125
Raczkowanie

Witajcie
Chciałabym do was dołączyć i zadbać o moje włosy aby były atutem
Mam kręcone włosy, pewnie jak większość z was i chciałabym o nie zadbać.
Będzie już 1,5 roku jak odstawiłam prostownice, która mi bardzo zniszczyła włosy. Widzą blog jednej z Wizażanek o historiach innych dziewczyn i ich przemian, coś w mnie wstąpiło. Te historie są bardzo motywujące. Jakiś czas temu zakupiłam olejek Amla i nakładałam na włosy kilka razy. Ale za każdym razem się zniechęcałam bo myłam po 2 razy głowę, a w niektórych miejscach były pozostałości. Postanowiłam jeszcze raz spróbować. Może tym razem się uda

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:34   #53593
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:

bardzo dziękuję za dokładny opis kupię dwie joanna len i może pokrzywa i zielona herbata. miód i cytryna troszkę się boję aby nie rozjaśniała. a ta z makiem i bawełną nadaje się do posmarowania włosów w ciągu dnia? może obciążać? dziewczyny chyba pisały że jest najcięższa ze wszystkich naturii?
A nie boisz, się, że ta z lnem i rumiankiem Ci rozjaśni? Rumianek też ma właściwości rozjaśniające
Stary 2012-01-20, 19:41   #53594
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Secret125 Pokaż wiadomość
Witajcie
Chciałabym do was dołączyć i zadbać o moje włosy aby były atutem
Mam kręcone włosy, pewnie jak większość z was i chciałabym o nie zadbać.
Będzie już 1,5 roku jak odstawiłam prostownice, która mi bardzo zniszczyła włosy. Widzą blog jednej z Wizażanek o historiach innych dziewczyn i ich przemian, coś w mnie wstąpiło. Te historie są bardzo motywujące. Jakiś czas temu zakupiłam olejek Amla i nakładałam na włosy kilka razy. Ale za każdym razem się zniechęcałam bo myłam po 2 razy głowę, a w niektórych miejscach były pozostałości. Postanowiłam jeszcze raz spróbować. Może tym razem się uda
Hejo
Amla jest na parafinie, więc nie bardzo pomoże... a może coś z kuchni - oliwa z oliwek na przykład, kokosek, winogronowy ? I pokaż włoski, proszę
I ot do Ciebie - ile masz wzrostu, że chcesz się odchudzić do 40 kg ? W podobnym wieku odchudziłam się drastycznie do takiej wagi (a mam 156 cm wzrostu w porywach) i włosy poleciały... Teraz ważę... 18 kg więcej, mam się za szczupłą laskę (rozmiar 36/38). Nie poczuj się urażona, zaciekawiło mnie to i chciałam poznać powody
Stary 2012-01-20, 19:45   #53595
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Cytat:
Mam zdjęcie po Ziaji Ulga Poprawiałam dziś wczorajszy smalec i na umyte włosy nałożyłam tylko Curly Kick Goldwella, widać lekkie rozpirzenie, bo jednak troszkę nawilżenia by się przydało, ale i tak jest ok.

Ten olejek myjący spowodował u mnie kolejny przełom, ostatni był po keratynie już dość dawno.

Aha, kolor to pozostałości szamponetki Mariona (farbowałam w wigilię )
]

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość

Ugotowalam zel lniany... hmm
Ja też!

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No, ale niestety nie mogę się chwalić, jak to wydobywałam skręt -zawsze tak się kręciły
Zazdroszczem

Kurde, poucinało mi posty znów. Wiem tylko, że widziałam mnóstwo pięknych falek i lokasków.

Dziewczyny, zamierzam dziś umyć włosy odżywką, pierwszy raz, mam do wyboru tylko te z apteczki babuni, alterkę i joannę b/s, któraś się nada?

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 19:49   #53596
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
wogole z prostymi jest latwiej czasem mam ochote je wyprostowac. Ale bede twarda

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

wiecie co ja wogole mam problem jak mam myc skalp osobno i reszte wlosow osobno, czuje ze szamponem nie daje rady umyc calego skalpu tyl i poczatek jest okej ale ten srodek to masakra albo to takie wrazenie moze jest
ja najpierw mocze łep, nakładam odżywkę na długość, rozbełtuję BD w słoiczku pomału wylewam na głowę, myję całą tą pianą - ona spływa sobie po włosach ( tu pewnie źle robię) ugniatam ze dwa razy spłukuję i daję odżywkę d/s
samą odżywką tak na stałe jeszcze mi nie idzie

Stary 2012-01-20, 20:06   #53597
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Denko, denko denko denko....
Też by mi się o przydało
Zwłaszcza jeśli chodzi o kosmetyki do włosów...
A ja zamiast zużywać to co mam wciąż dokupuję Dziś kupiłam placentę, a planuję jeszcze bingo 2 maski kupić

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Po niedzieli się przejdę do drogerii obwącham i sprawdze wszystkie gorzej będzie jak się zauroczę wszystkimi zapachami u mnie często decyzję podejmuje nos nie no 5 nie mogę kupić

W tesco widziałam kiedyś po niecałe 3 zł. Kupiłabyś 5 wydałabyś 15 zł, a zapas byś miała na dłuższy czas

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
byłam u fryzjera w poniedziałek i na drugi dzień chciałam iść, żeby mi przykleili moje włoski z powrotem

chyba będę musiała, bo za krótkie jednak są co proponujesz?
Ja mogę zaproponować od siebie drożdże, pokrzywę, skrzyp, ale w szczególności drożdże
Zewnętrznie szampon ALPECIN C1 kiedyś przyspieszył mi wzrost włosów i maska WAX ta zagraniczna to sprawdziło się u mnie
Stary 2012-01-20, 20:08   #53598
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

W tesco widziałam kiedyś po niecałe 3 zł. Kupiłabyś 5 wydałabyś 15 zł, a zapas byś miała na dłuższy czas

a u mnie w tesco nie ma ani bingosi ani joasiek ( tylko pokrzywowa i miodowa) i w ogóle jakieś marnie zaopatrzone te sklepy

Stary 2012-01-20, 20:16   #53599
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:

Lenka_1987 ale piekne zawijasy! I sliczny kolorek taki cieply brazik

Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie moich włosów.

Co do koloru to bardzo dziękuję za komplement, ale całe życie myślałam, że jestem blondynką Albo zdjęcie przekłamane (robione w pomieszczeniu, w pochmurny dzień, bez lampy) albo ja daltonistką jestem. Jak będzie ładna, słoneczna pogoda to postaram się zrobić jakieś fotki i wrzucić

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
moim postanowieniem noworocznym jest niechodzenie do fryza zawsze opitoli mnie za krotko. Ostatni raz bylam w listopadzie i nie wiem kiedy znow pojde, a niech rosna... A marza mi sie takie do pasa moze sie uda
To mamy podobne marzenie
Piękne, zadbane loki do pasa

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
oj Ewcia ja chyba nie przełknę tych drożdży!!!!!!!!!:nie :
Kiedyś jadłam Humavit- taki preparat z drożdżami, może być w zamian?

No i pokrzywkę sobie piję
A jakie pijesz?? Drożdże Babuni są według mnie bardzo dobra w smaku (w biedronce, lidlu po 85 gr). Innych nie przełknę

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Lenka_1987 sporo Dziewczyn robi własnoręcznie żel lniany https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619
I godny polecenia jest jeszcze czarno-pomarańczowy żel Isana z Rossmanna, choć nie każdemu podpasowuje

Jeszcze Dziewczyny na pewno coś polecą
Wiem, ale na początek wolałabym coś sklepowego

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Jest 5. Pomyliłam się, bo pisałam posta z pamięci, potem się poprawiłam
Już doczytałam. Myślałam, że nie wiem o istnieniu jakiejś
Stary 2012-01-20, 20:17   #53600
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Lenka, żele Bielenda są słabsze od Isany - wszystko zależy, jaki efekt chcesz otrzymać. Isana zrobi Ci sucharki jak talala do odgniatania, ale nie każdy lubi taki efekt, Bielenda delikatniejsza. A ja do tego wszystkiego mam piankę Isana Locken - ją nakładam na całe włosy, a żel tylko na końce. I jest objętość
łaaaa ja uwielbiam objętość!! jak mi sie skonczy bielenda to kupie isane bo wlasnie jestem ciekawa tych sucharkow, po bielendzie nigdy mi nie wychodza. Czuje ze moim lokensom tego potrzeba Ostatnio patrzylam na ta pianke i juz mialam brac ale cos mnie po lapkach popiescilo i nie wzielam Kurcze no i kolejna pozycja na mojej liscie. Dziewczyny toz to grzech jest i jak tu oszczedzac haha

zapuszczam do talii

Stary 2012-01-20, 20:20   #53601
Lenka_1987
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pytanie. Nałożyłam olej rzepakowy na włosy dziś wieczorem. Mam wolne do środy, a do wtorku nie planuję nigdzie wychodzić. Czy jeśli zostawię ten olej na włosach do wtorku rano to będzie z pozytywnym skutkiem, czy raczej mogę "przedobrzyć" i zaszkodzić włosom?
Stary 2012-01-20, 20:23   #53602
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
a u mnie w tesco nie ma ani bingosi ani joasiek ( tylko pokrzywowa i miodowa) i w ogóle jakieś marnie zaopatrzone te sklepy
u mnie tez nie ma, joasiek tak samo ;/ u mnie w miescie to nawet jantaru nie dostaniesz zacofanie... grrr

zapuszczam do talii

Stary 2012-01-20, 20:24   #53603
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
łaaaa ja uwielbiam objętość!! jak mi sie skonczy bielenda to kupie isane bo wlasnie jestem ciekawa tych sucharkow, po bielendzie nigdy mi nie wychodza. Czuje ze moim lokensom tego potrzeba Ostatnio patrzylam na ta pianke i juz mialam brac ale cos mnie po lapkach popiescilo i nie wzielam Kurcze no i kolejna pozycja na mojej liscie. Dziewczyny toz to grzech jest i jak tu oszczedzac haha
ja już zapisuję w wordzie, potem drukne, wiecznie tylko zapisuję i kupuję a w sumie mam jeden schemat ( taki jak DMka) który pasuje moim włosom

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
u mnie tez nie ma, joasiek tak samo ;/ u mnie w miescie to nawet jantaru nie dostaniesz zacofanie... grrr
moze za duże sklepy wybieramy? Mam plan jutro polatać po małych drogeryjkach

Stary 2012-01-20, 20:26   #53604
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Osobiście w obecnych warunkach stawiam raczej na kremy do loków niźli psikadła. Idzie o to, by zatrzymać jak najwięcej wody.
Dla kogoś, kto będzie blisko, pod tym samym parasolem, smrodek może być wyczuwalny. Ale jest na to sposób - złamać nos TŻowi To skutecznie osłabia zmysł zapachu
Masz na mysli jakies sklepowe kremy czy samoróbki? Bardzo mnie to ciekawi bo nie radze sobie z syndromem dnia trzeciego, a czesto tez drugiego.
Narzeczony spojrzal na moj monitor i mowi "TŻ? co to, tygodnik zuzlowy?"

Cytat:
niecaly miesiac pielegnacji nie widze jakis wielkich efektow pewnie jest za wczesnie a chcialabym chcialaaa nadal suche i nijakie
Chyba troche jest tak ze na swoje wlosy czesto patrzy sie bardziej krytycznie niz na cudze... Moim zdaniem Twoje sa bardzo ladne

Cytat:
gdzie i za ile?
też chce
Nie pytalam i nie pytam, bo to prezencior Ale podejrzewam ze w Euro rtv agd i pewnie cos kolo 200zl, tyle kosztowala jak patrzylam w necie. Kochany

Cytat:
No i zdaj relacje
Ladnie pofalowane i objetosc fajna Puch nawet niewielki... Aczkolwiek bede miala pelniejsza ocene kiedy uzyje jakiegos stylizatora (lniany sie skonczyl) i bede miala troche wiecej czasu, bo teraz sie spieszylam wiec pewnie moze byc lepiej

Cytat:
Hejo
Amla jest na parafinie, więc nie bardzo pomoże... a może coś z kuchni - oliwa z oliwek na przykład, kokosek, winogronowy ? I pokaż włoski, proszę
I ot do Ciebie - ile masz wzrostu, że chcesz się odchudzić do 40 kg ? W podobnym wieku odchudziłam się drastycznie do takiej wagi (a mam 156 cm wzrostu w porywach) i włosy poleciały... Teraz ważę... 18 kg więcej, mam się za szczupłą laskę (rozmiar 36/38). Nie poczuj się urażona, zaciekawiło mnie to i chciałam poznać powody
Wlasnie, prosimy o fotki
Tez sie mocno odchudzalam, jako 15-latka, ale wlosy to mi chyba teraz bardziej wypadaja Albo nie widzialam bo mialam jasniejsze... Ale faktem jest, ze trzeba uwazac zeby niczego waznego organizmowi nie brakowalo. Z BMI wychodzi, ze 40kg to niedowaga nawet przy wzroscie 1,50 (chyba ze cos pokrecilam ). A jednak troche cialka do kochania musi byc, nie sama skora i kosci

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 20:37   #53605
Secret125
Raczkowanie

Cytat:
Hejo
Waga na mój wzrost jest prawidłowa do jakiej dążę W porównaniu do Twojego wzrostu jestem niższa o 8 cm

Stary 2012-01-20, 20:42   #53606
Miskaa78
Kazar Lady

nie wytrzymałam i nałożyłam odżywkę na pól godziny, poradzcie odgnieść fale teraz, czy moze lepiej już rano? Pogniotą się bardzo?

Stary 2012-01-20, 20:48   #53607
Secret125
Raczkowanie

Postaram się dodać jak najszybciej, jak tylko zrobię, aktualne zdjęcia.
Jeśli chodz i moje włosy to największy problem mam z plątaniem się włosów od spodu. Wcześniej jak jeszcze nic nie wiedziałam o włosach kręconych to je czesałam na sucho, codziennie i widomo jak to wyglądało, ale nia miałam problemu z plątaniem się włosów

Stary 2012-01-20, 20:52   #53608
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Waga na mój wzrost jest prawidłowa do jakiej dążę W porównaniu do Twojego wzrostu jestem niższa o 8 cm
BMI = 18,26(dla tego, do czego dążysz), niedowaga jest poniżej 18,5. Ja: 156 cm i ważę 58-59 kg. Jesteś jeszcze na etapie, że możesz rosnąć wysokościowo, więc... nie zaburzaj tego, no Ale zrobisz co zechcesz, mi tam powodzenie u płci przeciwnej wróciło dopiero jak przytyłam

Włosy przeczesz jak masz odżywkę d/s na nich powinno pomóc. Chociaż osobiście mokre, względnie proste włosy mam już za biust i nie czesałam ich od roku - odkąd byłam u fryzjera ostatnio

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-01-20 o 21:00
Stary 2012-01-20, 21:08   #53609
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Chyba troche jest tak ze na swoje wlosy czesto patrzy sie bardziej krytycznie niz na cudze... Moim zdaniem Twoje sa bardzo ladne
dziekuje kochana moze faktycznie masz racje, tak samo jak patrzy sie na swoje kompleksy czesto niedostrzegane przez osoby trzecie moze jestem zbyt wymagajaca... Chcialabym juz odrazu miec cudo na glowie a tu trzeba czekac

zapuszczam do talii

Stary 2012-01-20, 21:27   #53610
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Teoretycznie to lekka niedowaga - BMI cos kolo 18,2, ale przyznam szczerze, ze ja sie najlepiej czuje wazac tak 52-53kg (przy moim 1,71m), a to tez daje BMI tak kolo 18, takze rozumiem. Wazylam tez juz wiecej bo 61kg i nie moge teraz patrzec na zdjecia z tamtych czasow np. w bikini, mimo ze wtedy nie czulam sie wcale nieatrakcyjnie i wtedy tez zakochal sie we mnie TŻ Wazylam tez pozniej 50kg (jakos samoistnie mi waga tak zjechala) ale tu znow troche szkielecik Teraz waze 55kg i chetnie zrzucilabym troche brzuszka, wtedy bym byla bardzo usatysfakcjonowana Ale zadnych drakonskich diet, tylko ograniczyc slodycze (fast-foodow nie jadam) i sport sport jeszcze raz sport. Dobra koncze offtopowac

Cytat:
Postaram się dodać jak najszybciej, jak tylko zrobię, aktualne zdjęcia.
Jeśli chodz i moje włosy to największy problem mam z plątaniem się włosów od spodu. Wcześniej jak jeszcze nic nie wiedziałam o włosach kręconych to je czesałam na sucho, codziennie i widomo jak to wyglądało, ale nia miałam problemu z plątaniem się włosów
Jesli wloski placza sie np. na drugi dzien po myciu to moze spij na satynowej poduszce (powloczce)? No i sprobuj przeczesywac grzebieniem gdy masz odzywke jak radzi Kascysko Poza tym na wiosne bedzie lepiej, nie bedzie szalikow ktore koltunia

Cytat:
dziekuje kochana moze faktycznie masz racje, tak samo jak patrzy sie na swoje kompleksy czesto niedostrzegane przez osoby trzecie moze jestem zbyt wymagajaca... Chcialabym juz odrazu miec cudo na glowie a tu trzeba czekac
Ehh tez bym chciala... Nawet nie musi to byc "teraz zaraz" Wystarczyloby mi gdybym miala pewnosc ze kiedys tez beda takie jak ma tu wiele Dziewczyn - jak z reklamy

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości