Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 22:14   #691
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
no własnie mnie wkurza, że jęczę i dalej nic nie robię a przeciez kurna mam świadomość, że jak ja tego nie zrobię to tym bardziej nikt za mnie ale taka mądra w gadaniu jestem

własnie wiesz, ja bym chciała, ja nawet mogłabym jeździć na rowerze czy spacerować, ale ja nie lubię np. jeździć bez celu, np. gdzieś do kogoś, nawek kilka kilometrów to ok, ale tak sobie pojeździć to nie to samo ze spacerowaniem, mogę chodzić, ale gdzieś, tak po mieście to pochodzę z 15 minut i mi się nudzi masz jakiś pomysł jak to zmienić??
na siłownię w Irlandii kilka lat chodziłam, po pracy, ale jechałam zawsze na chama, po ćwiczeniach super sie czułam, ale bardzo nie lubiłam tam jechać, bo sobie myślałam, że jestem zmęczona i że chętnie bym poleżała :hahaha
:

kurna ide pisac ta pracę, bo od tamtej pory napisałam pół strony a przeciez zaraz zrobię się śpiąca

aha ja na ospę nie szczepię, w sumie to nie wiem czemu, nawet sie tematem nie zainteresowałam

jak bys pisala o mnie heheh
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 22:19   #692
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Libra - szkarlatyna to bardzo wysoka gorączka (ciężka do opanowania), kaszel i czerwona wysypka, język podobno ma kolor malinowy. Po chorobie z wewnętrznych części dłoni i stóp lubi złazić skóra.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Mi się na spacerach z Zosią nie nudzi zupełnie. Spacer z nią to same atrakcje. Cel mamy jeden wielki - poznawanie świata
musze tego spróbować

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
jak bys pisala o mnie heheh
czyli nie jestem sama
Stary 2012-01-20, 22:20   #693
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie mnie wkurza, że jęczę i dalej nic nie robię a przeciez kurna mam świadomość, że jak ja tego nie zrobię to tym bardziej nikt za mnie ale taka mądra w gadaniu jestem

własnie wiesz, ja bym chciała, ja nawet mogłabym jeździć na rowerze czy spacerować, ale ja nie lubię np. jeździć bez celu, np. gdzieś do kogoś, nawek kilka kilometrów to ok, ale tak sobie pojeździć to nie to samo ze spacerowaniem, mogę chodzić, ale gdzieś, tak po mieście to pochodzę z 15 minut i mi się nudzi masz jakiś pomysł jak to zmienić??
na siłownię w Irlandii kilka lat chodziłam, po pracy, ale jechałam zawsze na chama, po ćwiczeniach super sie czułam, ale bardzo nie lubiłam tam jechać, bo sobie myślałam, że jestem zmęczona i że chętnie bym poleżała

kurna ide pisac ta pracę, bo od tamtej pory napisałam pół strony a przeciez zaraz zrobię się śpiąca

aha ja na ospę nie szczepię, w sumie to nie wiem czemu, nawet sie tematem nie zainteresowałam
hm , no nie wiem jak to zmienić , my to najczęściej obieramy trasę naokoło objeżdżamy kilka miejscowości ,albo mamy kilka rezerwatów w okolicy i tak sobie do nich jeździmy , ja po prostu lubię po lesie pojeździć albo jadąc przez wieś ogrody sobie u ludzi oglądam
Ale jak ktoś nie lubi to żadna siła go nie zmusi
Ja to bym w siłowni się zanudziła na amen

Trochę się wystraszyłam bo Miko miał ta wysypkę na brzuchu i lekarz w sumie nie był do końca pewny od czego mówił ze chyba odzwierzęce i przepisał jakiś płyn-Novoskabin(to na świerzba) co uzywają w dużych skupiskach ludzi typu domy opieki,noclegownie smarowalismy tym i zeszło do tego emolium
Na szczęście to tylko było , żadnej gorączki bo już bym szkarlatyne podejrzewała
I tak się zastanawiam skąd mógł to mieć , chyba że od chrzestnej która w szpitalu pracuje ,pewnie przywlekła jakieś choróbsko
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-20, 22:21   #694
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra - oto szkarlatyna http://pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82onica
Stary 2012-01-20, 22:27   #695
libra777
Zakorzenienie

taką podobną wysypkę miał tylko że na brzuchu i rumieńce dzisiaj wieczorem ale to może go wiatrem go wysmagało bo zapomnieliśmy pokremować ,gorączki nie było na szczęście
Stary 2012-01-20, 22:30   #696
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Siostra chłopca, którego pilnuje moja mama najpierw wymiotowała i bolał ja brzuch (z przerwami) po 2 dniach dostała gorączki, lekarz stwierdził anginę, po kolejnych 2 dniach dostała wysypki i miała czerwony język.
Stary 2012-01-20, 22:30   #697
ania p
Zakorzenienie

Libra u dzieciaków to różnie bywa . ja np mając ok 4 lAT miałam różyczkę . miałam tylko kilka krostek .
lekarz do końca nie wiedział czy to byla różyczka ale jak miałam badania w ciązy to wyszło że mam przeciwciała więc przeszło .
O ospie też nie raz czytałam o dzieciakach co miały kilka kropek .
Stary 2012-01-20, 22:35   #698
libra777
Zakorzenienie

Jutro jeszcze język dokładnie obejrzę i jak dalej będą takie poliki czerwone to chyba znów pojadę , co prawda wysypka już prawie zeszła po tym płynie więc to chyba raczej nie to .

No wiem że różnie może być i nie muszą być wszystkie objawy , czasem organizm sam może zwalczyć
Stary 2012-01-21, 00:05   #699
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

minka a moze jednak sie skusisz na silownie???
jest Pan Jozef-mowimy-my mlodsi (czyli wszyscy) do niego dziadek jozek,ma 75 lat,kondycha lepsza niz moja;D,moaj to raczej zerowa;p
ale zawsze sie usmieje tam jak nie wiem
Ja mimo,ze zmeczona wychodze to i tak naladowana podwojna energia
urde odpisywalam wam i mi net padl;/

mala oczywiscie nie spi bo po co!spoko jeszcze z pol roku moze usnie wczesniej niz przed 3

zrobilysmy kartki,jutro uzupelnimy srodek,mala miala radoche owijala sie bibula cala itp
a to nasze kartki(sorki za jakosc ze starego tel fotki)
i troche Olinka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0041.jpg (150,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiz1.jpg (81,6 KB, 59 załadowań)
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 07:54   #700
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
zapomniałam napisać.. przezyłam chwilę grozy.. dobrze że tylko chwile w sumie sekundy
Michalina chciała iśc za wujkiem i tatą do piwnicy , oni mają 3 schody z płytek zakonczone listwa metalowa.. Michalina chciała zejśc bez trzymania ze schodów i spadając ustami i troche policzka ma czerwone, od upadku na ustach krwiaka a poleciała najpierw ustami potem czubkiem głowy na kafelki i na głowie fikołek .. pierwsza chwila pomyślałam że kark złamany.. całym ciężarem sie na tej głowie przekreciła ... szok jak sobie przypomne serce mi staje.. na szczescie na tych śladach na twarzy sie skonczyło... drunota taty a i moja wina bo za wolno po nia szłam.. a tata patrzył bo myślał że dziecko schodów sie boi i nie zejdzie.. ehhhhhhh
matko kochana dobrze, że tylko "tyle". My też mamy takie schody do piwnicy, tylko bez metalowych listew, mam fobię jak mały się tylko do klatki zbliża, bo tam tez są schody na góę, na szczęście są drzwi zamykane na klucz (50 letnie - jedyne zamykane w domu ufff) więc tylko pilnuję, żeby zamknięte były

Cytat:
miałam trochę problemów z odczytaniem tego, bo wyrazy się trochę pomieszały, ale sens złapałam
masakra, dobrze, że nic małej się nie stało. Normalnie oczy wokół głowy trzeba mieć

Amelka ostatnio bierze swój rowerek i na stolik i łóżko z nim wchodzi, na łóżku to jeszcze spoko, bo duże i miękko, ale jak na ten stolik w Ikeii wchodzi to aż mnie paraliżuje, on taki mały, że w sekundzie może z niego zlecieć a ta wariatka jeszcze jak mnie zobaczy to się śmieje w głos i buja to samo z parapetem, wchodzi na parapet i skacze, a ostatnio u mamy nawet za klamkę od okna już łapała... a moja mama na 6 piętrze mieszka
zamykam wszystkie pokoje, ale niedługa zacznie sięgać klamki wtedy ja sobie chyba do nogi przywiążę
kubuś już dawno do klamki sięga, spokojnie sobie wszystko otworzy wtedy zryw i trzeba za nim iść

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a mi to przypomniało jak w niedzielę u teściów lenka sobie przypomniała o szopce-pokazuje na półkę gdzie stała i mówi:
'nie ma bozi. Gdzie być?"
babcia: nie ma schowana, już sie święta skończyły
<już akurat wychodziliśmy i mówimy jej że przyjedzie do babci w sobotę>
a lenka: tak i posiukamy bozi
<bozia to o szopkowego jezuska jej chodziło, ofkors>

łączę się w bólu ze zdychaczami żołądkowymi
Sama dalej zdycham-boli mnie żołąd (albo coś z tej parafii) bardzo i muli. Słaba jestem jak nie wiem, na nic siły....więc generalnie leżę. A żem do tego nie przywykła, to mnie plecy od leżenia bolą . Komedia (znaczy no zależy dla kogo ). A jakby tego było mało to framuga przypełzła,a spodziewana była za jakieś 7-10 dni...
A lenus nadal u teściów, no tęsknię za nią już....

minka
, ale mnie ubawiłaś tym opisem, pani musiała mieć minę nietęgą, ale MOŻE wam nikogo na rekonesans nie przyśle...

ja miałam cytrynowy dla lenki, taki z obrazkami jakby na opakowaniu

wiem, że tobie nie dośmiechu, ale jednakowoż fajnie to musiało wyglądać jak co chwila orły leciały

też mamy ledowy i polsata i na kanałach hhd to obraz żyleta.
Dupiasty zawsze możesz na gumtree lub tablicy wystawić

ja też nie, w życiu jak tak zimno bym nie wytrzymała. 2h to jesteśmy poza domem jak jakieś sklepy w międzyczasie zaliczamy, a tak na takim spacerze-spacerze to 1h to maxymalny max

o matko, nieźle się musiałaś wystraszyć. Nie obwiniajcie się, sama wiesz, że przy małym dziecku oczy w tyłku to za mało...najważniejsze, że nic się nie stało (w sensie poważnego)

Moja też ostatnio składała ze mną pranie na wersalce i nagle sie wzięła i sturlała i rypnęła głową o płozy od łóżeczka (mamy takie z kołyską i takie mini-płozy jakby ma) i śliwa na skroni i rozerwana skóra...a jak płakała....a byłam 50cm obok niej....
myślisz, że ktoś weźmie taki??
dobrze, że nic poważnego się nie stało ehhhh te dzieci to nas o łysienie i siwiznę przyprawią szybciej niż myślimy
Cytat:
Własnie przeglądałam zdjęcia Michasi..
pozwólcie że zarzucę ze stycznia 2012 i ze stycznia 2011
ale ona sie zmieniła!!!!

a juz np. P0P może porównać Oliwkę 2010 2011 2012
my juz niedługo też z narodzin z roczku i z dwóch lat!!!! jak ten czas leci.. szkoda że nie można go zwolnić!! Piekne chwile
pamiętam jak te 2 zdjęcia rok temu wstawiałaś te Jej oczyska mnie powalają
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Pić dziecku nie dajesz to biedna liże
a ty co tu jeszcze o tej późnej porze robiłaś???ja już dawno spałam
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,
U nas bez zmian. Czyli kroplówki, zastrzyki, inhalacje i lekarstwa. Gorączka cały czas jest taka ponad 39 i nie bardzo chce schodzić po syropkach więc dają jej coś dożylnie i wtedy na jakieś 5 -6 godzin jest OK. Jedyna nowość to taka że już z cała pewnością wiemy co to jest. Bo w końcu coś się ujawniło. Wykluwało się i wykluwało ale jest. Angina ropna. Jak to ordynator stwierdził ma piękne czopy ropne. Na tle bakteryjnym a nie wirusowym. Ale przynajmniej wiemy co to za bakterie. Dzisiaj jak byłam w szpitalu to przyszedł do mnie i porozmawialiśmy. Proponuje aby mała była na oddziale co najmniej do poniedziałku. Aby ja dobrze podleczyć. Nie bardzo nam to logistycznie pasuje ale OK. W dzień będzie siedziała babcia a w nocy będzie wujek z nią spał. Dzisiaj jeszcze śpi tata. Ale co to za spanie jak co godzinie trzeba mierzyć temperaturę albo coś jej tam podają.
Tylko to takie dziwne że to jednaj angina bo ona apetyt ma i nawet suchary wcina. Nie wymiotuje. Ale ordynator twierdzi że te czopy są duże i jeszcze nie popękały. Nawet dzisiaj jacyś stażyści też je podziwiali.
Niestety dość zaraźliwe pieroństwo ponoć jest. A ja jeszcze wczoraj jadłam z nią jednego lizaczka. Tzn ona jadła a jak jej się znudził więc wepchnęła mi go do buzi. Ona uwielbia mnie karmić.
Lekarz powiedział że zapobiegawczo to mogę tantum Verde psikać. TZ też pojechał dzisiaj do apteki i wykupił różne leki dla wszystkich. No i wszyscy jemy czosnek. Tylko babcia powiedział że go nie będzie jadła.
I teraz czekam czy mi się wykluje czy nie wykluje nic. OCzywiście już poczytałam sobie na ten temat.
Moje wyniki moczu jak na razie OK.

Sorry że tak tylko na swój temat piszę.
biedna mała dobrze, że to "tylko" angina, kubus też normalnie jadł i pił oby szybko przeszło

My z kubusiem drugą noc sami spaliśmy w pokoju tż ze względu na przeziębienie w drugim pokoju

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
jest Pan Jozef-mowimy-my mlodsi (czyli wszyscy) do niego dziadek jozek,ma 75 lat,kondycha lepsza niz moja;D,moaj to raczej zerowa;p

mala oczywiscie nie spi bo po co!spoko jeszcze z pol roku moze usnie wczesniej niz przed 3

zrobilysmy kartki,jutro uzupelnimy srodek,mala miala radoche owijala sie bibula cala itp
i troche Olinka.
świetne te kartki! jezu czemu ja jestem takie antytalencie do wszelkich takich rzeczy??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 08:23   #701
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
i troche Olinka.
świetne
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 08:32   #702
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

i troche Olinka.
a chodzisz do Relaxu?? masz trenera czy sama??

kartki cudne, my też się zaraz za coś bierzemy
Stary 2012-01-21, 08:39   #703
aneczkkaa
Zakorzenienie

P0P do poniedziałku jakos wytrzymacie dobrze ze to tylko angina ropna ufff.... kamień z serca
20-12-14 10 tc
Stary 2012-01-21, 09:20   #704
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry,normalnie 2h spalam hahaha jak mala usnela to ja usnac nie moglam a ona jak juz usnie to je w nocy raz tylko,wiec jak usnac nie moglam to mowie poczekam az sie zbudzi dam papu i pojde spac,a maly lobuz kimal bez papu...i dogadaj sie z taka

Minka nie lubie tej silownii w relaxie,tych wszystkich dokoksowanych pajacy chodzacych przegladajacych se w lustrach i lasek na biezniach w rozmarze 34 z tipsami ktorymi z odleglosci metra moglaby oczy wydrapac;-)tam chodzilam na stepa,ale jak taka mloda magda prowadzila,bo tej Olki tez jakos nie lubie.
Chodze do Galerii tej przy rondzie,ja tam kolezanke mam wiec ona mi mowi czeo iel itd,ale sa normalnie trnerzy i rozpisuja kiedy czego ile min itd.
Ja jade na samych aerobach dla zrzucenia cielska 20 min biezni pod gorke (ale bardzo szybkim tepem ide,NIE BIEGAM,nie nawidze biegac),20 minut orbitreka i 20 minut stepa,ktory wykancza mnie totalnie;p potem jeszcze po 10 minut plus rowerek na koniec 10 badz 15 minut
pierwsze wejscie jest a free ,kolejne 15 zl za nieograniczony czas,karnet za 1 miesiac 129zl (20zl wyrobienie karty czlonkowskiej) wchodzisz kiedy i na ile chcesz.
A.Camus
Stary 2012-01-21, 09:50   #705
aneczkkaa
Zakorzenienie

I my zrobiliśmy laurkę dla Babci

przy okazji pokaże Wam Maciusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09451.jpg (91,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09382.jpg (81,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09389.jpg (80,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09392.jpg (82,6 KB, 45 załadowań)
20-12-14 10 tc
Stary 2012-01-21, 10:00   #706
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Tak a propo wózka mojego,znaczy Ninowego.Skubany wytrzymały jest bardzo,stabilny i chyba nie zasłużył na moje skargi.Nina często do niego wsiada i każe się nim wozić,a wózek jak nowy.

Sara ma hello kitty głęboki na pewno,ale może i głęboko-spacerowy.
ana, nie bij, ale sobie wtedy nie zapisałam nazwy twojego (na tel. czytałam)-podaj samą nazwę znajdę sobie

a gondolę też już przebolałaś?

Cytat:
My mamy ten wózek:
http://allegro.pl/wozek-3-f-z-reg-ra...961687859.html

i jak narazie sprawuje sie super.. i faktycznie jest lekki ale za to taki mocny sie wydaje.. na spacerku jeszcze nie byłysmy bo u nas błoto na drogach - remo ntuja przez cała wioske
dzięks, ale trochę innego szukam

pop, jak dobrze że już wiadomo. Nawet jak się zarazisz, a nie jesteś uczulona na penicylinę, to będziesz mogła brać antybiota i szybko przejdzie. Ale wiesz, że należą ci sie baty jednak-wiesz, że oliwka chora, wiesz że ma bakterię nie-wiadomo-jaką (wtedy nie wiadomo), że jest możliwość, że się zarazisz i jesz z nią lizaka na spółę? no to zbyt odpowiedzialne nie było z twojej strony

Cytat:
ale wracając do tematu to cie podziwiam i zazdroszczę, bo bardzo bym chciała tak mieć, chciałabym tak aktywnie żyć, ale kończy się nie "chcieniu"
ja z tego typu co jak tylko zimno, mokro, ciemno to marzy, żeby wrócić do domu i się pod kocem schować
za młodu to jeszcze się do czegoś nadawałam, a teraz to już du.pa
a ja też brzydzę się wysiłkiem fizycznym (niestety), ale w zasadzie już się z tym pogodziłam, dumna nie jestem, ale co tam. Już się za to nie obwiniam tylko się z tym pogodziłam

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

A propo ospy to jeszcze sie nie zdecydowałam na szczepionkę , sama nie wiem ,szczepi ktoś?
lenka zaszczepiona pierwszą dawką (są dwie)

Cytat:
i troche Olinka.
super robota i super te diabliki ma nasz olinek

Cytat:
dzien dobry,normalnie 2h spalam hahaha jak mala usnela to ja usnac nie moglam a ona jak juz usnie to je w nocy raz tylko,wiec jak usnac nie moglam to mowie poczekam az sie zbudzi dam papu i pojde spac,a maly lobuz kimal bez papu...i dogadaj sie z taka
.
ja rozumiem, że ty z tych co mało snu potrzebują, ale i tak podziwiam już za samo trzymanie pionu

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

aneczka, bo brudne dzieci to szczęśliwe dzieci , super przystojniak
ale ty go dawno nie pokazywałaś

libra, a ty pokaż miko
mrówa, pokaż gabi

aga, no tran jak tran, co tu pisać...mała jedną flachę obaliła

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 10:05   #707
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Dziewczyny piękne te kaucji przygotowujecie dla babci. U nas babcia z okazji swojego święta to siedzi z dzieckiem w szpitalu.

Aneczka - Macius to na zdeciach z tym ciachem wcale nie wyglada na szczulaczka. Ale slodziak z niego straszny.

Ewitka- ja tego lizaka to jadlam z nią rano a dopiero po potem dowiedziałam się ze ma ta bakterie. Wcześniej nie wiedziałam. Teraz juz nic nie jem. Zreszta nie mam jak bo mnie odseparowano od dziecka. Tylko przez internet się widzimy. Dobrze ze jest ta technika

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 10:22   #708
Darusiaaaa
Zakorzenienie

evitka sen jak sen,ale na 13 spadam na trening

Popiku 3mam kciuki za poniedzialkowe opuszczenie oddzialu...
chyba wyciagne Amelie na spacer,Oli idzie zaraz spac tz kima po pracy to wezme srocha chociaz na troche zanim pojde bo wroce to juz po 15 bedzie,na 16 do babci ale to chyba autkiem...
A.Camus
Stary 2012-01-21, 10:25   #709
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
I my zrobiliśmy laurkę dla Babci

przy okazji pokaże Wam Maciusia
ale dawno Maciusia nie widziałam słodziutki z tymi upaćkanymi łapkami
U nas śnieg mokry pada, byliśmy na polu pół godz bo sypie w oczy i nam łzy lecą. Mały znowu mokry kurna miał tylko body na ramiączkach i cienką bawełnianą bluzkę. Spodnie od kombinezonu, pod spodem rajtuzki cienkie, czapka, szalik, rękawiczki nie\ był za ciepło ubrany...przecież nie włożę mu bluzki z krótkim i gołych nóg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-21, 10:31   #710
Baobabek
Zakorzenienie

Kubulek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2066.jpg (182,5 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2051.jpg (65,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2052.jpg (154,0 KB, 38 załadowań)

Stary 2012-01-21, 10:38   #711
Baobabek
Zakorzenienie

cd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2042.jpg (119,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0811.jpg (104,5 KB, 44 załadowań)

Stary 2012-01-21, 10:40   #712
evitka21
Zakorzenienie

bao, ale on jest przystojny (żeby nie powiedzieć po swojsku śliczny)

Stary 2012-01-21, 10:44   #713
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a ty co tu jeszcze o tej późnej porze robiłaś???ja już dawno spałam
??
ale mnie rozśmieszyłaś
Tż klucza do domu zapomniał i wypadało na niego poczekać
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ana, nie bij, ale sobie wtedy nie zapisałam nazwy twojego (na tel. czytałam)-podaj samą nazwę znajdę sobie

a gondolę też już przebolałaś?

Ten Evitka
http://allegro.pl/smoby-wozek-dla-la...039305240.html

gondola leży w Niny namiociesama spacerówka jest super i śmiało polecam,ale przez wzgląd na śmiechu wartą gondole nawet się nie zastanawiaj nad zakupem

Ja zaliczyłam godzinny spacer z koleżanką i dziećmi.Jezu jaka pizgawicaZmarzła m jak cholera.Byle do wiosny

Zdjeć dzieci się posypało.Jakie one już duże

Pop będzie dobrze.Trzymajcie się dziewczyny

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Bao rzeczywiście ładny ten kombinezonI czapka jaka dobrana

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-21, 10:47   #714
Baobabek
Zakorzenienie

cd, nie moge wiecej niz 2/3 zdjecia na raz wstawic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2045.jpg (91,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1957.jpg (108,7 KB, 43 załadowań)

Stary 2012-01-21, 10:49   #715
Baobabek
Zakorzenienie

eva -
Cytat:
ale mnie rozśmieszyłaś
Tż klucza do domu zapomniał i wypadało na niego poczekać

Ten Evitka
http://allegro.pl/smoby-wozek-dla-la...039305240.html

gondola leży w Niny namiociesama spacerówka jest super i śmiało polecam,ale przez wzgląd na śmiechu wartą gondole nawet się nie zastanawiaj nad zakupem

Ja zaliczyłam godzinny spacer z koleżanką i dziećmi.Jezu jaka pizgawicaZmarzła m jak cholera.Byle do wiosny

Zdjeć dzieci się posypało.Jakie one już duże

Pop będzie dobrze.Trzymajcie się dziewczyny

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Bao rzeczywiście ładny ten kombinezonI czapka jaka dobrana
aaaaa no to chyba,że tak, myślałam, że na bezsenność cierpisz
a czapka i szalik z tej samej kolekcji co kombinezon. Mnie tez sie on strasznie podoba i chyba go zostawie nawet dla córeczki

Stary 2012-01-21, 11:01   #716
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
eva -
aaaaa no to chyba,że tak, myślałam, że na bezsenność cierpisz
a czapka i szalik z tej samej kolekcji co kombinezon. Mnie tez sie on strasznie podoba i chyba go zostawie nawet dla córeczki
Śmiało nadaje się dla dziewczynki

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-01-21, 11:27   #717
sara 85
Zakorzenienie

Evitka- wózek taki średni, ten materiał lipny, gondola plastik, nie wiem czy wytrzymały ten wózek bo na razie stoi w kącie i średnio Zosie interesuje. Czy kupiłabym go jeszcze raz- musiałabym się zastanowić. Wizualnie mi się podoba i na zdjęciu też ładnie wygląda. Jedynie co to się leciutko nim jeździ i fajnie bo ma skrętne koła.
zobaczymy jak na dworze będzie.

Pop-dobrze że wiadomo co jest Oliwce, oby szybko jej przeszło

Darusia- śliczne laurki Oliwka jak zawsze przeurocza

Aneczka- Maciuś słodko wygląda umazany tą czekoladą laurka też fajna

My może w przyszłym roku coś z Zosią zrobimy dla dziadków.

Bao- Kubuś słodziak i jaki ma fajny kombinezon

a u nas dzisiaj ksiądz chodził, Zosia dostała cukierka od niego, zjadła i za chwile z tekstem "ksiądz ma ciuciu" i dostała drugiego

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2012-01-21 o 12:41
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:08   #718
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Evitka- wózek taki średni, ten materiał lipny, gondola plastik, nie wiem czy wytrzymały ten wózek bo na razie stoi w kącie i średnio Zosie interesuje. Czy kupiłabym go jeszcze raz- musiałabym się zastanowić. Wizualnie mi się podoba i na zdjęciu też ładnie wygląda. Jedynie co to się leciutko nim jeździ i fajnie bo ma skrętne koła.
zobaczymy jak na dworze będzie.

Czyli nasze 3 miesięczne zastanawianie się o kant dupy można rozbić,bo szroty kupiłyśmy

Stary 2012-01-21, 13:20   #719
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dziękuje za komplementy to prawda dawno go nie pokazywałam sama nie wiem czemu ostatnio ważył 11 kg, on ma taką pyzatą buzię i wygląda na grubszego niż jest muszę go zważyć bo wydaje mie sie że przytył (od jakiegoś czasu ślicznie zjada wszystkie posiłki tfuu... odpukać w nie malowate! )

Bao Kuba jest prześliczny
20-12-14 10 tc
Stary 2012-01-21, 14:00   #720
evitka21
Zakorzenienie

sara, a ty masz ten? http://allegro.pl/smoby-wozek-glebok...055042219.html

hehe to ja już nie wiem co kupię...jak przeglądam all to mało co mi się podoba, a jak już mi się podoba np ten HK, to kosztuje sporo za sporo (no, ale powiedzmy-babcia) i jeszcze się okazuje że lipa....to ja już nie wiem....może zostanie ten co ma teraz-niedawno kupiłam jej w lumpku parasolkę klasyczną, ale tak porządniej wykonaną, mocny stelaż. I furorę robi-wzięłam go do chaty (poprzedni w wózkarni trzymałam i na spacery tylko był zabierany)-wszystko w nim wozi i tapicerkę ściąga i sama na rurkach też jeździ

ana, dzięki za linka, taki ładny na foto, tyle kasy i ch.uj no

bao, na tej fotce co młody gra na parapecie, to jakbyś mi powiedziała że ma 3-4 latka to bym uwierzyła

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości