|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Dzień dobry
![]() Mały zasnął, mama chwilę powizazuje i zabieram się za sprzątanie. Maż poodkurzał podłogi a teraz wpatruje się jak zaihipnotyzowany w akwarium, nie moge z niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale lekarze nawet zgodni z przepisywaniu leków![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co się stało?? nadal choroba męczy?
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Martunia - Ty chyba pisałaś, że chcesz dość szybko założyć Zuziolkowi kolczyki, założyłaś?
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1684 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Dziecie dosypia, a ja wizazuje Dzisiaj chyba bedzie ciezki dzien, glowa caly czas mnie boli i czuje, ze cos po gardle splywa - znaczy sie cos mnie lapie. Ratuje sie herbata z cytrynka i moimi witaminkami, mam nadzieje, ze corci nie zaraze, bo w piatek chcialam szczepic Przydalaby sie dzisiaj babcia, zeby dziecia zabrac na dluuugi spacer, a ja myk pod kolderke, no ale niestety trzeba sobie samemu radzic. za zdajace egzaminy
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Witam łikendowo
![]() Dziś nocka zupełnie do Maż na spaecrku z małym (mimo,że właśnie coś snieg zaczął sypać) miałam odespać ale trzeba się pakowac- znów na wiochę śmigamy na kilka dni. Ancia kciuki za egz ![]() Sis- czyżbyś się z nami solidaryzowała i dlatego nie śpisz ![]() A jak samopoczucie? Lepiej już?? |
|
|
|
#1686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to spałyśmy tyle samo dzisiaj u mnie zapowiada się jak w ubiegły tygodniu, czyli jakieś 4 godziny snu, chyba że stanie się cud i wiedza sama zacznie mi napływać do głowy ![]() a w Cieszynie chyba dobrze ja tam się tylko bujam po uczelni, raz byłyśmy na rynku - bardzo przyjemny Cytat:
Pojechałam z Talką do teściówki jednak przed południem, bo pomyślałam że popołudniem znów wszystko poprzymarza i będzie masakra na drodze. Teściówka zachwycona kalendarzem z Niunią, nie umiała się napatrzeć i przeglądała go w kółko
|
||
|
|
|
#1687 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam sobotnio
Cytat:
inikt nie wiedział za co a po 2 latach firma plajtła![]() no i zeby ni ebyło to ja przeciwnikiem słoiczków nie jestem ale troche mni esmieszy tekst ze nie wiadomo skad warzywa, przeciez tak naprawde tez nei wiemy co w słoikach dlatego dla mnie błedne koło ![]() Cytat:
Cytat:
Archi znów na wieś ale Ci fajnie teraz tam snieg pewnie i ślicznie-biało, bo w miescie to raczej brudny snieg, zazdraszczam spacerków ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Acelinka moi tesci etez zachwyceni kalendarzem tez go ogladali i oglądali a tesciu kombinował gdzie powiesic oczywiscie najlepiej tak zeby wszyscy widzieli hehe , mamy tez jechac do meza wujka w nastepny weekend i oczywiscie chca zabrac kalendarz zeby sie pochwalic hehe
|
|||
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się sobotnio popołudniowo
![]() Dziecię sobie drzemie, już w sumie ponad godzinę, coś dzis jej skacze temperatura - chyba dzis odreagowuje szczepionkę. No ale spacer zaliczony i przy okazji kupiłam małej spodnie dresowe w Smyku za 15zł (przecena aż z 19,99zł). Ancia, Acelinka - za egzaminy![]() Mamy karmiące już słoiczkami - czy Wasze dzieci zjadają cały czy pół słoiczka? Michasia z reguly zjada pół, ale czasem mam wrażenie, że chciała by więcej, ale nie wiem, czy mogę jej dać więcej...? Dziecię moje zaczęło sięgać po swoje stópki, zwłaszcza przy przewijaniu i po kąpieli, a jak sie mocuje sama ze sobą, żeby ich dosięgnąć...przesłodko to wygląda |
|
|
|
#1689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No heloł ja się przebudziłam o 23.30 i byłam wyspana ale usnęłam bez problemu z powrotemCytat:
a szkoda bo nie mogę się już tego słodkiego widoku doczekać
|
|||
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
ejjja Monia to gdzie czy ja przeoczyłam cos? bo chyba jej dawno tu nie czytałam?
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja daje maks. pół bo nie chce jej przekarmiać za bardzo bo jak mi się rozsmakuje to jeszcze cyckiem zacznie gardzić dziękuje za kciuki, bardzo się przydadzą ![]() ![]() moje dzieci śpią a ja im straszliwie zazdroszcze ciekawe o której Natka pójdzie spac skoro teraz taką drzemke sobie robi
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
jezu zabierzcie nam telewizor-ogladamy reczną co za emocje....tylko czemu oni tera nie rzucili?????????????? no nic przynajmniej rwemis sasasa
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
no fakt, nie ma jej od wczoraj...
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
sie teraz zdenerwiłam bo wswzyscy mówią zeby grzechotki i gryzaki wygotowac i co i
rodzice zniszczyli zabawki imusza dokupić nowe |
|
|
|
#1695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak przy okazji wszystkim Agnieszkom wszystkiego naj z okazji naszych imienin NO tak, koniec drzemki przed nocnym spaniem...no to chwila zabawy, mleczko z kleikiem i spać.... ![]() Słodkich i kolorowych...
|
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnei siedze na allegro i bede mu zamawiac
|
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja już tyle wygotowałam i nic
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wygotowywałam, kilka zabawek trafiło do mikrofali w sterylizatorze a reszta normalnie przepłukana tylko pod zlewem
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
i co nic sie z nimi ni estało? mi gryzaki sie stopiły
a w dwóch grzechtkach te kulki co w srodku sa nie grzechotaja nie wiem czemu---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- wiecie co ? jestem w szoku ![]() kupiłybyście używany gryzaczek? ![]() natknęłam sie na allegro na sprzedaz uywanych i jakos tak zrobiło mi sie bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eee no bo racezj to takie mało higieniczne , powiem wiecej natknełam sie ostatnio jak szukałam jakis fajnych slipów dla męza na uzywane majty mój mąz si esmiał i mówi i co w opisie? że mało noszone.............:haha ha: |
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi majtami to dobre hehe
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Ajm bek
uwazam dzien babci za mega udany, niedawno wrocilismy do domku tak na szybko z tego co pamietam- sisku jasne ze sie solidaryzuje a tak powaznie to nie wiem o co chodzi, po prostu znowu jakos nie moge spac, przez 3/4 ciazy tak mialam![]() Asik ja tez nie wygotowalam zabawek, gryzaczek tak, aaaa i w zyciu bym nie kupila uzywanego gryzaczka ![]() Mialam was pytac-gdzie kupujecie jabluszka i marcheweczki ktore dajecie maluszkom? bo zastanawialam sie nad jakims sklepem eko zeby bylo jak najmniej tych wszystkich sztucznosci. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Asik doczytalam wlasnie-uzywane majty???? feeeeeeee moze jeszcze w opisie bylo:"malo noszone z prawie niewidocznym pasem startowym"?![]()
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co kochana z gryzakiem ci sie nic nie stało? nasz sie cały stopił hehe no własnei dla mnei to obrzydliwe-no al ecoż moze ktos to kupuje-niewiem co do warzywek ja bede kupowała w sklepie osiedlowym, oni zaopatruja sie na giełdzie-pewnosci nie mam ze sa super naturalne ale teraz to jak juz pisałam z niczym tej pewnosci miec nie będziemy miały Lu a jak sie czujesz? |
|
|
|
|
#1703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wyłączyłam mecz zaraz na początku jak przegrywali, bo stwierdziłam że szkoda moich nerwów ![]() Cytat:
jak ewidentnie spadną w miejscu gdzie mogą się ubrudzić, n. jak mi ostatnio spadła w przychodni, albo jak poleci głeboko pod łóżko gdzie wiadomo ze nie do końca odkurzone jest ![]() Cytat:
Tobie i wszystkim wątkowym Agusiom ![]() Cytat:
co innego plastikowe grzechotki od kogoś z rodziny dostać, umyć ... ale od obcej osoby?a z majtami padłam ![]() chyba wsytawie stringi bo już dawno dawno nie nosze |
||||
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele osób dostaje w "spadku" takie rzeczy Ja nie miałam po kim- nie wiem czy na szczęście czy nieszczęście, ale to tak tania rzecz, że w sumie dziwi mnie dalsza sprzedaż ;pJa tam mam laktator używany, co wydawało mi się strasznie obrzydliwe, ale w chwili kryzysu, kiedy było mi szkoda 300 zł kupiłam o połowę tańszy, oby mieć wyoparzyłam i umyłam go x razy , ale to i tak nie zmienia faktu, że noiwy nie był ![]() ![]() Może te aukcje są skierowane do ludzi, których nie stać. Sama nie wiem ?Asia , może za długo gotowałaś? Albo jakiś szajs i tyle ;p |
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
no własnei z tymi grzechotkami....mały sie nimi bawił wczesniej a dzis cos nas podkusiło i je ugotowalismy jednym słowem-juz nigdy wiecej tego nei zrobie, biedna dziecko ma rodziców niszczycieli, dobrze ze wiem gdzie zakupic te co sie rozleciały to kupimy
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() reszta to ok dl amnie ciuszchy itd -nei mam niz przeciw ![]() Cotus a laktator tez ok przeciez to raczej jakos higienei nie zagraża? ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- a co do rozwalonych grzechotek czy szajs, w sumei moze i tak?- nie wiem , dużo tego na rynku i podejrzewam ze wiele z nas ma ten szajs rozwaliła si emiedzy innymi taka http://allegro.pl/grzechotka-z-gryza...046522702.html Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2012-01-21 o 21:59 |
|
|
|
|
#1706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez tak zalatwilam wodny gryzak, wzial i sie stopil, wredny. ![]() A grzechotki tez najpierw wygotowalam przed pierwszym uzyciem. Gryzakow na razie jeszcze nie dokupilam, ale jak kupie wodny to juz tylko przeleje goraca woda
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki kochana, lepiej, strepsils neo cos tam sa super i praktycznie nie czuje juz bolu gardla, wezme sobie na noc polopirynke i powinno byc si
|
|
|
#1708 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej jest tu kto?
![]() Cytat:
fajnie że na wioskę jedziecie, będziesz mogła troszkę odetchąć świezym powietrzem i chwilą spokoju, jak babcia się małym zajmiedobrze dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Martus jestem ja
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- a swoja doga zamiast isc spac jak dziecie spi to my siedzimy z mezem po nocach heheh |
|
|
|
#1710 |
|
kosmitka
|
Dziękuję za kciuki, poszło mi jakotako, mam nadzieję, że mimo wszystko do przodu
.Małgosia - mówisz, że dr B jest tylko jedna ? to pocieszające.Acelinko - dzięki, że napisałaś o tym wygotowywaniu grzechotek, ja chyba nawet nie zawsze myję, żadnej nie gotowałam czy nie myłam jakoś szczególnie. Aż lżej na duszy, że nie ja jedna .A co do słoiczków to nie mam schizy, że ani one dobre, ani złe, jak każde inne jedzenie. Mam, to daję, potem chcę coś gotować i tyle. Nie mam obaw ani przed jednym, ani drugim .I zmykam spać, kolorowych mamusie .Aga pisałam Ci o tym glutenie, że też daję jak Ty planujesz, czyli po skończonym 5 mcu - więc to chyba może być. Na koniec - Franciszek skończył dzisiaj 5 miesięcy . Ja nie wiem, kiedy to minęło. A ściślej rzecz biorąc skończy za ok 40 minut, o 23.45 .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

i ja i Zuzia i też mała dostała cebion i drosetux 

Dzisiaj chyba bedzie ciezki dzien, glowa caly czas mnie boli i czuje, ze cos po gardle splywa - znaczy sie cos mnie lapie. Ratuje sie herbata z cytrynka i moimi witaminkami, mam nadzieje, ze corci nie zaraze, bo w piatek chcialam szczepic

fajnie że na wioskę jedziecie, będziesz mogła troszkę odetchąć świezym powietrzem i chwilą spokoju, jak babcia się małym zajmie