Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1789 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-21, 12:16   #53641
Secret125
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Wg tej strony mam nadwagęPytanie - czemu ważę tak dużo, gdy otoczenie wizualnie daje mi 45-50 kg? Szczególnie, że nie robię NIC.
Nakładanie niewielkiej ilości olejku na końcówki też powinno pomóc
Hm. Na pewno nie masz nadwagi tylko pewnie chodzi o to że ta stronka jest od 10 do max. 20 lat, więc pewnie o to chodzi. Tak jak mówiłam dla młodzieży a dla dorosłych różni się granica normy prawidłowej wagi

Dzisiaj zakupiłam szampon Barwa Szampon tataro-chmielowy, jest bez silikonów i o to właśnie mi chodziło. Jeszcze nie wiem co zrobie z niedawno kupionym Timotei

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:30   #53642
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Secret125 Pokaż wiadomość
Hm. Na pewno nie masz nadwagi tylko pewnie chodzi o to że ta stronka jest od 10 do max. 20 lat, więc pewnie o to chodzi. Tak jak mówiłam dla młodzieży a dla dorosłych różni się granica normy prawidłowej wagi

Dzisiaj zakupiłam szampon Barwa Szampon tataro-chmielowy, jest bez silikonów i o to właśnie mi chodziło. Jeszcze nie wiem co zrobie z niedawno kupionym Timotei
Normy na tej stronce są dla wszystkich, przeczytałam, tylko dopisek jest, że normy dla młodzieży są między 10 a 20 lat, więc mi policzyło już wg dorosłości Aż się zmierzyłam z wrażenia: 92/68/92, nadal nie uważam się za nadwagową, ale wynik BMI powyżej 25 zaskoczył mnie.

Ten szampon jest mocny, ma SLS, i trochę słabo się nadaje do częstego stosowania, bardziej do porządnego oczyszczenia raz za czas. Babydreamu albo mycia odżywką czy OMO próbowałaś ?

kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 12:49   #53643
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
oj tam, oj tam, lepsze boczki niż wystające żebra
Ja tam moich boczków nie wymieniałabym na inne, ewentualnie uda...
Cytat:
no i pięknie juz sie ucieszyło, ze mam prawidłową masę ciała
no to ciekawe jak to jest

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:09   #53644
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Idę spłukiwać garniera. Dziś identycznie jak w ostatnim codzienniku, tylko zamiast olejku Alterka z granatem, olejek brzoza&pomarańcza.
Daj znac po ktorym fajniejszy efekt

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Mysle sobie sprawic cos z wielonienasyconych, bo mam same jedno-
orzechy laskowe, migdal, jojoba. W planach orzechy wloskie do wyprobowania.
Z wielonienasyconych czesto przewija sie na wizazu lniany Dla mnie jednak migdal jest lepszy wiec chyba moje wlosy wola jednonienasycone. A dla Ciebie ktory jest the best z jedno?

Cytat:

A jeśli chodzi o wagę 45 kg to ważyłam tak w tamtym roku na wakacjach i przy tej wadze miałam boczki i to bardzo duże
Boczki Skad ja to znam... Tylko jak to zrobic zeby je zrzucic a przy tym nie pozbyc sie kraglosci z innych miejsc

Cytat:
Rozczesuje zawsze włosy po nałożeniu od bs, a włosy myje zwykle 2 razy w tygodniu więcej przez ten czas już się nieźle poplątają, nawet po jednym dniu już są splątane. Może olejowanie mi jakoś pomoże Mówisz na satynowej poduszce ? Spróbuję, nie mam akurat takiej poszewki, ale trochę materiału się zawsze znajdzie
Tez myje 2-3 razy w tygodniu ale na szczescie nie zauwazylam jakiegos wielkiego platania, uff Mysle ze dzieki pielegnacji platanie powinno Ci sie stopniowo zmniejszac. Olejuj, rob maski przed i po myciu, wzbogacaj polproduktami, nie uzywaj SLS zbyt czesto ani recznika frotte (w ogole) Ja zanim znalazlam w domu satynowa poszewke to owijalam poduszke szlafrokiem z takiego wlasnie sliskiego materialu
Sprobuj raz rozczesac wlosy grzebieniem majac nalozona odzywke ds. Potem splucz, na koniec splucz zimna woda lub jakas plukanka, a pozniej juz nie rozczesuj, tylko delikatnie odsacz nadmiar wody w koszulke lub recznik z mikrofibry, naloz odzywke bs i opcjonalnie jakis stylizator, troche poharmonijkuj/pougniataj i zostaw lub wysusz dyfuzorem. Moze uzyskasz nawet lepszy efekt niz czeszac z bs

Cytat:
Normy na tej stronce są dla wszystkich, przeczytałam, tylko dopisek jest, że normy dla młodzieży są między 10 a 20 lat, więc mi policzyło już wg dorosłości Aż się zmierzyłam z wrażenia: 92/68/92, nadal nie uważam się za nadwagową, ale wynik BMI powyżej 25 zaskoczył mnie
Nie przejmowalabym sie zbytnio tym wynikiem, jesli Ty sie czujesz dobrze i otoczenie postrzega Cie jako osobe szczupla to to jest najwazniejsze i nie ma powodu zeby to myslenie zmieniac Niemniej jednak warto trzymac wage w ustalonych granicach normy przede wszystkim dla zdrowia (choc jak juz pisalam wg norm BMI 18 jest za niskie a dla mnie jest idealne wiec tez troche to naginam - a raczej bede naginac gdy w koncu mi sie uda zrzucic boczusie )

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 13:20   #53645
Secret125
Raczkowanie

Cytat:

Ten szampon jest mocny, ma SLS, i trochę słabo się nadaje do częstego stosowania, bardziej do porządnego oczyszczenia raz za czas. Babydreamu albo mycia odżywką czy OMO próbowałaś ?

Właśnie coś szukałam, aby zmyło oleje, bo z Amlą to miałam duży problem, a na wizażu wiele osób mówiło że dobrze zmywa różnego rodzaju oleje. Próbowałam myć odżywką Panią Potters( chyba tak się nazywała ta odżywka ) ale to nie wtedy kiedy nakładam olejek.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Tez myje 2-3 razy w tygodniu ale na szczescie nie zauwazylam jakiegos wielkiego platania, uff Mysle ze dzieki pielegnacji platanie powinno Ci sie stopniowo zmniejszac. Olejuj, rob maski przed i po myciu, wzbogacaj polproduktami, nie uzywaj SLS zbyt czesto ani recznika frotte (w ogole) Ja zanim znalazlam w domu satynowa poszewke to owijalam poduszke szlafrokiem z takiego wlasnie sliskiego materialu
Sprobuj raz rozczesac wlosy grzebieniem majac nalozona odzywke ds. Potem splucz, na koniec splucz zimna woda lub jakas plukanka, a pozniej juz nie rozczesuj, tylko delikatnie odsacz nadmiar wody w koszulke lub recznik z mikrofibry, naloz odzywke bs i opcjonalnie jakis stylizator, troche poharmonijkuj/pougniataj i zostaw lub wysusz dyfuzorem. Moze uzyskasz nawet lepszy efekt niz czeszac z bs

Dziękuję za rady Dzisiaj na pewno spróbuję. Czyli przez zmyciem Waxa rozczesze włosy Wydaje mi się, że najbardziej włosy plątają mi się podczas snu i też mogę powiedzieć, że mam cały czas rozpuszczone włosy jedynie podczas Wf, ale to rozkaz od pani

Stary 2012-01-21, 13:22   #53646
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie coś szukałam, aby zmyło oleje, bo z Amlą to miałam duży problem, a na wizażu wiele osób mówiło że dobrze zmywa różnego rodzaju oleje. Próbowałam myć odżywką Panią Potters( chyba tak się nazywała ta odżywka ) ale to nie wtedy kiedy nakładam olejek.
Moim zdaniem zmywanie olejow SLSem moze mijac sie z celem, bo wszystko to co olej dobrego zrobi to SLS nastepnie wlosom wydrze.
Ja zmywam albo calosc lagodnym szamponem (Babydream lub Alterra Mandel&Jojoba) albo tylko skalp szamponem a reszte odzywka (Gloria lub Hegron z rozowa nakretka). Praktycznie zawsze udaje sie domyc za pierwszym razem Natomiast zmywania olejow sama odzywka (lacznie ze skalpem) jakos boje sie sprobowac

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 14:12   #53647
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Pottersem Amli nie zmyjesz, bo jest na parafinie - ją chyba faktycznie można zmyć tylko SLSem, ale niech mądrzejsze głowy się wypowiedzą. Poza tym parafina robi na włosie film, a nie ma działania odżywczego - jeśli spróbujesz z jakimś olejem z kuchni, to zobaczysz różnicę - oliwa, lniany, rzepakowy, orzech włoski. Je zmyjesz odżywką
Stary 2012-01-21, 14:26   #53648
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Pottersem Amli nie zmyjesz, bo jest na parafinie - ją chyba faktycznie można zmyć tylko SLSem, ale niech mądrzejsze głowy się wypowiedzą. Poza tym parafina robi na włosie film, a nie ma działania odżywczego - jeśli spróbujesz z jakimś olejem z kuchni, to zobaczysz różnicę - oliwa, lniany, rzepakowy, orzech włoski. Je zmyjesz odżywką

Ja Amlę zmywam szmaponem bez SLS-ów
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 14:29   #53649
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze dodam gwoli ścisłości, że zależy jak amla. Ta z Dabura jest faktycznie na parafinie. Ale jst też amla na kokosie (nop. Jiva)-oczywiscie droższa, ale bardziej odżywcza i pewnie łatwiej ja zmyć.

Dzięki, Demciu, ale nakupiłam już olejów na ZSK. Chyba z 5 po 30ml. do testowania. Potem pomyśłę o większych pojemnościach. Zapisuję stronkę.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 14:49   #53650
Secret125
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Moim zdaniem zmywanie olejow SLSem moze mijac sie z celem, bo wszystko to co olej dobrego zrobi to SLS nastepnie wlosom wydrze.
Ja zmywam albo calosc lagodnym szamponem (Babydream lub Alterra Mandel&Jojoba) albo tylko skalp szamponem a reszte odzywka (Gloria lub Hegron z rozowa nakretka). Praktycznie zawsze udaje sie domyc za pierwszym razem Natomiast zmywania olejow sama odzywka (lacznie ze skalpem) jakos boje sie sprobowac
A gdzie można kupić Babydream ? Już nie pamiętam ale wydaje mi się, że w Rossmanie, nie mylę się ? a do najbliższego mam 30 km. I chyba z tego powodu nie kupiłam. Mam nadzieję, że jednak coś wniknie zanim SLS wypłucze, bo nie mam wyjść, jeśli nie chce mieć tłustych włosów. Ale kiedy nie będę nakładała oleju to zastosuję metodę OMO. Z tą metodą to chyba było tak, że szampon z SLS tylko na sklep, a odżywka na włosy ? Wszystko pozapominałam.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
No właśnie i z tym myciem to masz racje, powiem nawet że z szamponem z SLS trzeba myć bardzo, bardzo dokładnie, bo może się nie domyć. Kupiłam Amle gównie dlatego, aby przyśpieszyć porost włosów. Szukałam coś na przyśpieszenie porostu i znalazłam to jak popatrzyłam na opinie to długo się nie zastanawiałam chodź wiedziałam, że jest na parafinie. Jak skończę, Amle to chyba zakupie kokosowy.

Stary 2012-01-21, 14:51   #53651
ewcia1807
Zakorzenienie

Secret125 w Rossmannie

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-01-21 o 14:56
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 14:54   #53652
Secret125
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Ja Amlę zmywam szmaponem bez SLS-ów
Mówisz o Dabur Amla, który szampon sprostał temu olejkowi ?

Stary 2012-01-21, 15:01   #53653
pati_bc
Rozeznanie

Witam Nowe Lokaski

Ewcia jak jeszcze raz usłyszę, że narzekasz na włosy to... tylko spróbuj śliczne loki

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
umyłam włosiny BD, d/s garnier AiK b/s joaśka z miodem ( dzięki pati_bc ) żel lniany i ciut biedronkowego kremu do rąk i jakoś tak do końca mi nie wyszło,. mozew następne mycie będzie lepsze, włosy myłam pierwszy raz po hennie i takie dziwne były w dotyku, a jak śmiesznie nie chciały się zmoczyć lałam na nie i lałam a one suche
Cieszę się, że się udało. Nie do końca wyszło (chociaż dla mnie jest ładnie) bo to pierwsze mycie po hennie. Wtedy są takie dziwne Z każdym kolejnym myciem, będzie coraz lepiej.
To również jest mój najlepszy minimalistyczny zestaw Czasem jeszcze mieszam garniera z inną odżywką ot tak sobie Ale podobnie jak DMka na długość daje jakaś odżywkę a skalp BD. Z artiste na razie bym uważała bo tam jest ketaryna i jak ją nałożyłam, przy wcześniejszym hennowaniu, chyba przy drugim myciu po hennie to mi poleciała kolorowa woda. Ale babunia czy isana jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Zdjęcia nie chciały się dodać chyba dlatego, że za duży rozmiar miały. Teraz już na prawdę ostatni raz próbuję
Włosy jeszcze nie do końca wyschnięte, trochę jeszcze zlepione odżywką, ale widać, że od góry są mniej skręcone niż od dołu
Dobrze, że udało się dodać bo świetne kręcioły

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-01-21 o 15:12
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 15:08   #53654
ewcia1807
Zakorzenienie

pati_bc

Wiecie co (nie, żebym narzekała) , ale wydaje mi się troszkę, że ta pielęgnacja tak strasznie dużo mi nie daje. Jeśli nie nałożę stylizatora albo wcześniej nie naolejuję włosów, to one już nie są tak pięknie błyszczące czy inne ochy i achy... No fakt, moja pielęgnacja nie trwa bardzo długo, ale troszeczkę czasu minęło
Chociaż wiadomo, ze jak wróciłabym do SLSu to by z czasem się przesuszyły.... tak samo bez olejowania.

No dobra, chyba sama sobie zaprzeczam

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-01-21 o 15:09
Stary 2012-01-21, 15:15   #53655
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Witam Nowe Lokaski

Cieszę się, że się udało. Nie do końca wyszło (chociaż dla mnie jest ładnie) bo to pierwsze mycie po hennie. Wtedy są takie dziwne Z każdym kolejnym myciem, będzie coraz lepiej.
To również jest mój najlepszy minimalistyczny zestaw Czasem jeszcze mieszam garniera z inną odżywką ot tak sobie Ale podobnie jak DMka na długość daje jakaś odżywkę a skalp BD. Z artiste na razie bym uważała bo tam jest ketaryna i jak ją nałożyłam, przy wcześniejszym hennowaniu, chyba przy drugim myciu po hennie to mi poleciała kolorowa woda. Ale babunia czy isana jak najbardziej
dziękuję
jaki olej po hennie mogłabyś mi polecić, mam ochote coś nałożyć na noc, a jutrzejsze mycie zrobie wg Waszych wskazówek

Stary 2012-01-21, 15:34   #53656
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Wiecie co (nie, żebym narzekała) , ale wydaje mi się troszkę, że ta pielęgnacja tak strasznie dużo mi nie daje. Jeśli nie nałożę stylizatora albo wcześniej nie naolejuję włosów, to one już nie są tak pięknie błyszczące czy inne ochy i achy... No fakt, moja pielęgnacja nie trwa bardzo długo, ale troszeczkę czasu minęło
Chociaż wiadomo, ze jak wróciłabym do SLSu to by z czasem się przesuszyły.... tak samo bez olejowania.

Myślę, że kwalifikujesz się właśnie pod lanie
Stylizator ogarnia włosy. Ja bez miałabym niedorobioną szopę. A włosy na pewno są dużo zdrowsze
Stary 2012-01-21, 15:52   #53657
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że kwalifikujesz się właśnie pod lanie
Stylizator ogarnia włosy. Ja bez miałabym niedorobioną szopę. A włosy na pewno są dużo zdrowsze
Chyba masz rację, są zdrowsze, a definiowanie skrętu to chyba inną drogą

Stary 2012-01-21, 16:18   #53658
Rabarba
Raczkowanie

cześć tak się ostatnio zastanawiałam - a gdyby potraktować włosy sokiem aloesowym? jak płukankę np?
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 16:19   #53659
SugarbabyLove
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
Też jestem (nie) szczęśliwą posiadaczka loków, fal... chciałam dodać fotki na osobnym wątku lecz nie rozumiem wielu rzeczy w "regulaminie" tzn w tym co mam opisać.. Ja rzadnej "kuracji " ileśtam miesięcznej nie przeprowadzalam więc nie wkleje fotek przed i po ani nie wiem jaką mam Typologię i nie wiem coto jest w ogóle
Jaich produktów uzywam mogłabym napisać i dodać fotki a nawet spytać o rady ale czy musze podawać te typolologie itp? zeby dodać zdjęcie?
pytam bo nie chce żeby jakiś modelator mi je wywalił bo sie nie zastosowałam do "regulaminu"
Stary 2012-01-21, 16:24   #53660
mysia m
Zakorzenienie

secret, a moze zamiast sie odchudzac, po prostu wiecej sie ruszaj? Ruch jest lepszy od odmawiania sobie jedzenia. Ja mam 163 cm i waze 52kg. Tkanka tłuszczowa stanowi u mnie 18%, jak u sportowców ze wzgledu na intensywny trening rowerowy pod obciazeniem, ktory prowadze w sezonie (od 4-8h jazdy dziennie przy załadunku do 40kg). Zdrowa sylwetka, to umiesniona sylwetka, boczki mozna zmienic w miesnie, tylko trzeba troszke wysiłku. Im wiecej miesni, tym wieksze zapotrzebowanie kaloryczne. W sezonie w moim przypadku to nawet 4-5 tys kalorii! a 2 tabliczki czekolady to tylko 1000kcal. Byłam zdruzgotana w tym sezonie, gdy waga zaczeła spadac do 50kg. Nie nadazałam z podaża kaloryczną. To chyba lepsze od diety? Tym bardziej, ze jeszcze rosniesz, rozwijasz sie. mam nadzieje, ze za bardzo sie nie wymadrzyłam
Stary 2012-01-21, 16:25   #53661
ewcia1807
Zakorzenienie

SugarbabyLove tutaj pokaż nam swoje włoski

Czytałaś pigułkę?

Stary 2012-01-21, 16:26   #53662
mysia m
Zakorzenienie

mam pytanie o krem biedronkowy, ja mam takie zielone opakowanie z kokosem i shea na poczatku składu bez silikonow, nazywa sie Bebeauty to o ten chodzi?
Stary 2012-01-21, 16:28   #53663
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Też jestem (nie) szczęśliwą posiadaczka loków, fal... chciałam dodać fotki na osobnym wątku lecz nie rozumiem wielu rzeczy w "regulaminie" tzn w tym co mam opisać.. Ja rzadnej "kuracji " ileśtam miesięcznej nie przeprowadzalam więc nie wkleje fotek przed i po ani nie wiem jaką mam Typologię i nie wiem coto jest w ogóle
Jaich produktów uzywam mogłabym napisać i dodać fotki a nawet spytać o rady ale czy musze podawać te typolologie itp? zeby dodać zdjęcie?
pytam bo nie chce żeby jakiś modelator mi je wywalił bo sie nie zastosowałam do "regulaminu"
Elo Napisz po prostu dokładnie, jak pielęgnujesz włosy, i dodaj zdjęcia, typologią się nie przejmuj Pomożemy

Mysiu, dokładnie ten.

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-01-21 o 16:31
Stary 2012-01-21, 16:30   #53664
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No fakt, moja pielęgnacja nie trwa bardzo długo, ale troszeczkę czasu minęło
U jednych przychodzi przełom wcześniej a u innych później. Przecież sama widziałaś jaka jest różnica między włosami przed i teraz. Poza tym Ty masz bardzo mocny skręt więc wiadomo, że stylizator ujarzmia Ci loki.

Cytat:
Właśnie! dawaj upę

Cytat:
dziękuję
jaki olej po hennie mogłabyś mi polecić, mam ochote coś nałożyć na noc, a jutrzejsze mycie zrobie wg Waszych wskazówek
A jakie masz?

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
cześć tak się ostatnio zastanawiałam - a gdyby potraktować włosy sokiem aloesowym? jak płukankę np?
Dodawałam soku do maseczek z dobrodzejstwem wszelakim ale jako płukankę nie stosowałam.

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Witamy
Dodaj fotki tutaj. Pytaj. Opisz swoją pielęgnację. Nie musisz podawać typologii. Także zapraszamy ale na początek zaznaczam, że trzeba przeczytać pigułkę i FAQ

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
mam pytanie o krem biedronkowy, ja mam takie zielone opakowanie z kokosem i shea na poczatku składu bez silikonow, nazywa sie Bebeauty to o ten chodzi?
Tak Ślicznotko
Stary 2012-01-21, 16:41   #53665
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dla tych którzy NIE Lubią swoich loków!

Witam!
przejrzałam forum i nie znalazłam takiego wątku więc pomyślałam "czemu nie,może ktoś się znajdzie.." Więc tak- od zawsze mam Loki i od zawsze ich nie lubie. Po myciu się strasznie puszą, mam "szopę" na głowie i nie da się ich ułożyć. Rano jak wstaje to samo, totalny bałagan na głowie, nie znosze tego zwłaszcza że nawet gdy je czeszę obojętnie czy grzebieniem czy szczotką-one nadal się puszą i elektryzują. Próbowałam je trochę "wyprostować" używając odżywek i efekt jest ale nie wielki. Prostownicę mam ale rzadko używam bo bardzo niszczy mi włosy a i efekt jest krótkotrwały.
Podsumując- Nie lubię moich loków ale muszę z nimi żyć! Jeśli jest tutaj jakaś duszyczka która ma tak samo.. proszę bardzo tu chętnie podyskutuję o tym i tamtym

PS: dodaje kilka fotek moich loków.
Pozdrawiam
Sabina.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sierpien2011.jpg (109,3 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011 styczen.jpg (103,9 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlooosy.jpg (20,5 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kkkk.jpg (33,1 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hgfdfghjklkjhgfd.jpg (95,3 KB, 70 załadowań)
Stary 2012-01-21, 16:43   #53666
Rabarba
Raczkowanie

A wiecie, że już nie będą produkować Jantara? bo się źle sprzedaje...
Wyczytałam na fan page'u Farmony
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-21, 16:43   #53667
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
tak tak to ten - świetny dla mnie i zgodnie z przeznaczeniem
niedawno mamie poleciłam stosowanie tego kremu, ale sie ucieszyła, a i żel lniany ugotowała

Pati w domu mam BD, kokosa ( nie bardzo lubie) oliwe z oliwek, rzepakowy w formie kujawskiego, nie tego żółtego z targu, rycynowy i kukurydziany

Stary 2012-01-21, 16:50   #53668
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Pati w domu mam BD, kokosa ( nie bardzo lubie) oliwe z oliwek, rzepakowy w formie kujawskiego, nie tego żółtego z targu, rycynowy i kukurydziany
Powiem Ci, że ja użyłabym tego oleju, który najlepiej na mnie działa
Stary 2012-01-21, 16:50   #53669
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
A wiecie, że już nie będą produkować Jantara? bo się źle sprzedaje...
Wyczytałam na fan page'u Farmony
to będzie niewątpliwie strata, chociaż o wycofywaniu, zaprzestaniu sprzedaży czytam w necie juz od 2 lat
dla samego wizażu powinni zwiększyć produkcję

Stary 2012-01-21, 16:50   #53670
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Jaką pigułkę?
Odżywki używam aktualnie Isany GlattungsBalm
I maskę Dove do farbowanych włosów
Do tego mam szampon z Wella proffesional do Farbowanych.
Proszę fotki. tu są i strasze i nowsze.
Dodam wam że nie lubie swoich loków bo strasznie się puszą po myciu i po czesaniu w ogóle nie chcą się układać jak rano wstaje masakra..
Niestety ciężko jes "wyprostować" odzywkami..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marzec2011.jpg (42,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sierpien2011.jpg (109,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czerown wlosy.jpg (85,3 KB, 27 załadowań)

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości