|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
to dobrze ze jakos poszło najazniejsze ze do przodu![]() ucałuj Frania |
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
![]() A ja wygotowałam wszystko- i kolejne też wygotuję mogę sobie być tą matką wariatką
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1714 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zamiast iść spać to siedzimy do późnaCytat:
![]() i
|
|
|
#1715 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
. Kiedyś się zastanawiałam, jak wyczyścić kupione miśki w sklepie, ale ponieważ nie wpadłam na żaden pomysł, to ich nie wyczyściłam. I Franek takie brudne miętoli, fujjjj.![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Franek ucałowany .
|
|
|
#1716 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja zmykam buziaki i kolorowych
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- a jutro jedziemy na obiad do teściów z okazji dnia babci i dziadka. A najlepsze, że mówię do męża dziś żeby zadzwonił i się zapytał czy możemy się wprosic na obiad no i ten dzwoni i tak okręcił rozmowę, że teściowa sama zaproponowała żebyśmy wpadli na obiad to się nazywa inteligentna rozmowa, prowadząca do zamierzonego celu hehe
|
|
#1717 |
|
kosmitka
|
Martusia my też jutro mamy obiadek u teściów z okazji dnia babci i dziadka, aż z wrażenia omal o swojej babci nie zapomniałam
. Faaaaaaaajnie teraz jest móc to świętować.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
. Moja mama mi musiała przypominać, ze nie tylko Fisiek ma babcię .Ok mały o dziwo śpi już od ponad godziny, więc czas korzystać. Kolorowych |
||
|
|
|
#1719 |
|
Rozeznanie
|
A my dzisiaj gościliśmy dziadków
Bardzo sympatycznie było, Olek wręczył prezenty (ramki ze zdjęciami i dyplomy dla najlepszej babci i dziadka na świecie ) i był tak podekscytowany, że jak wstał o 9 rano to o 18 zaczęły mu oczy latać Dziadki na szczęście tak już jechali więc mały padł i prześpi chyba całą noc ![]() Kupiliśmy dziś fajny śliniak, w mothercare. Taki gumowy idealny do słoiczków. Do tej pory szorowałam ręcznie bawełniane Dostał też od dziadków pakę ciuchów rozmiar 74. Znowu nie mogę nic kupować bo szafę już mamy wypchaną ![]() Lu - zdrowia!!! Ja gotowałam gryzaki i nic się nie działo. Polecam szczególnie ten pierwszy z Aventa. Olek go uwielbia. Resztą szybko się nudzi. Acha - od poniedziałku w Lidlu jest szeroka oferta dla maluchów. Mnie szczególnie interesują zabezpieczenia. Bramki na schody itp. Myślę, że warto zajrzeć Dla mnie to też był dzień pełen wrażeń. Padam na ryjek... Dobranoc |
|
|
|
#1720 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczorajsza impreza udana (wiadomo, bez muzyki, goście przygnębieni po pogrzebie...zawsze wszystko na raz się zwala i komplikuje ) Szymon dał popis grzeczności nawet spał tam 1,5h Potem pojechał do domu z dziadkami i bez zbędnego płaczu zasnął wtulony w moją piżamęSłyszałyście, że w Biedronce były wózki spacerowe? Ciotka tż miała wczoraj taki i powiem szczerze, że całkiem fajny ![]() Cytat:
Jakoś specjalnie bardziej marudny nie jest, ale szoruje po dziąsłach wszystkim czym się da. Czasami przy jedzeniu widać, że mu to dokucza. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zaczęłam podawać jakoś tydzień przed ukończeniem 4mc, zaczęłam od jabłuszka w słoiczku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
Ancia dla Franusia, duży mężczyzna![]() Natka ja mam smoka z canpolu do kaszek i jest do ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- co do grzechotek to ja wyparzałam, a miski jak sie tylko dało to pralam
|
|
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
![]() Mooooonia łer ar ju??? Ancia gratulacje egz. i buziaki dla Franciszka ![]() Widze na tapecie gryzaki. Ja nie gotuję. Tylko myję w gorącej wodzie. Wrzucę do takiej ledwo co zagotowanej posiedzą trochę i tyle. Miśki słyszałam jest dobrze wrzucić do zamrażalnika - podobno wybije roztocza :brzyda: - nie próbowałam.
|
#1724 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam miłe panie
![]() juz mi troche lepiej to i humor powrócił za to koniec u nas z karmieniem piersią. wymiękłam - młoda mi od trzech dni spała po zjedzeniu obu cyców aż godzinę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak byłam dzieckiem to moje maskotki lądowały w zamrażalniku 2 razy do roku, i ze 2-3 razy na słońcu bo miałam straaaaszną alergię na roztocza (dalej mam)przytulam |
|||||
|
|
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jak powiedziała Kwilonka pediatra "no coś mu ewidentnie przeszkadza"
A ja przytulam. Cytat:
Pewnie, że jest dobrze! I
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to bardzo adekwatne stwierdzenie do mojej córki też ma często zastosowanie...tylko pytanie co to jest to coś ![]() co do karmienia to ja nigdy sie jakoś nie nakręcałam - stwierdziłam, ze póki jest to niech je - a wygląda,że źródełko wyschło ![]() idziemy niebawem na obiad do teściów. Chetnie bym została w domu bom jeszcze słabizna, ale trza...bo to pierwszy dla nich dzien babci i dziadka
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Rozeznanie
|
Ooo... danika - nam też chyba źródełko wysycha
coraz więcej muszę dokarmiać mm. Po moim zdarza się, że jeszcze jest głodny. Nie przestaję póki brak mleka już mnie do tego nie zmusi. Niech pociągnie jeszcze ile cycki dadzą ![]() Dzisiaj w nocy budził się chyba co godzinę marudząc... Mąż wziął go do nas do łóżka bo już mieliśmy dość wstawania. Rano obudził się z piskiem i prawie całe pięści wkładał do buzi. Posmarowaliśmy dziąsełka i luz. Chyba czekają nas nieprzespane noce dziewczyny przez te zęby... Dzisiaj spróbuję dać Olkowi kaszkę. Mam jeden smoczek trójprzepływowy Aventu więc powinniśmy dać radę. Wczoraj jadł ziemniaczki z marchewką - no nie bardzo mu na początku podchodziły.. ale zjadł Dzisiaj w menu jabłko z jagódką
|
|
|
|
#1730 | |||
|
Zadomowienie
|
dżem dobry
my dzis megawyspane. mała obudziłam się po 6ej, zjadła o 7ej, zasnęła jeszcze do 8:40, obudziła sie a ja niewzruszona wetknęłam jej smoczek dałam tygryska i dziecię spało z mamunią jeszcze do 10ej.Anciu fakt, kiedy to zleciało ![]() A mi dziś kończy się podstawowy urlop macierzyński chlip, chlip... Melduję, że zakupiłam w Biedronce pluszowe klocki oraz biedronkę. czadowa jest. Wszyscy mnie pytają jak to możliwe, że taka zabawka tylko 20 zł kosztowała ![]() Danika - dzielna z Ciebie mama, że tyle karmiłaś Gunia wzięła pyszności i witaminki od mamusi.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wyglądają te klocki ? U mnie już nie ma a nie wiem czy jest sens na wyprawy w inne miejsca?
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coś w tym stylu ale jest ich więcej i jeszcze ładniejsze, no i są czadowe. na pewno długo posłużą. no a w smyku te klocki po 60 zł
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-01-22 o 13:24 |
|
|
|
|
#1734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie
pogoda dziś nijaka więc zostajemy w domu, a po południu wizyta braciszka z żonką i synkiem Tobiaszkiem(11 miesięcy) z okazji Dnia Babci i Dziadka Michasia już wczoraj wręczyła conieco dziadkom, więc dziś czas na drugiego wnuka. A że między Tobiaszem a Michasią jest 6 miesięcy różnicy to jest wesoło przy okazji każdego spotkania![]() Ancia - wszystkiego naj dla Frania Ja grzechotki i gryzaki tylko przelewam gorącą wodą, a maskotki to piorę co jakiś czas jak już widzę,że za bardzo wymiętolone .A używane bym też nie kupiła, maskotki to może, wogóle dziwię się, jak można wystawić, no ale. A już pomysł majtasów to wymiata ciekawe czy ktoś sie skusi hihi---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- takie dokładnie?http://fanbiedronki.pl/gazetka/2011....uszowe,zabawki |
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/klocki-pluszowe-pr...059932824.html
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Heja moje najlepszejsze kochane sexowne mamuski
witam sie neidzielnie ![]() niedawno powsałam z łozka bo leżelismy sobei z malutkiem a co takie neidzielne lenistwo uwielbiam to i całowanki przytulanki z malutkiem![]() Acelinka w sobote chyba bede przejezdzac przez twoja miejscowosc wiec moze jakby sie dalo te klcuszki bym oddebrala? |
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
![]() powracam z wygnania w czwartek rano jeszcze miałam net, potem była przerwa do piątku rano, ale akurat było karmienie więc nie zdążyłam nic napisać, a potem jak przestał działać tak zadziałał wczoraj przed północą. Nigdy więcej! Normalnie się nudziłam w domu to się chyba nazywa uzależnienie idę poczytać te "kilka"
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj bedziemy probowac pierwszego gerberka
jestem ciekawa jak Mikulowi bedzie smakowalo
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

.
. Ja nie wiem, kiedy to minęło. A ściślej rzecz biorąc skończy za ok 40 minut, o 23.45
to dobrze ze jakos poszło

. Moja mama mi musiała przypominać, ze nie tylko Fisiek ma babcię 
) Szymon dał popis grzeczności
nawet spał tam 1,5h 

my dzis megawyspane. mała obudziłam się po 6ej, zjadła o 7ej, zasnęła jeszcze do 8:40, obudziła sie a ja niewzruszona wetknęłam jej smoczek dałam tygryska i dziecię spało z mamunią jeszcze do 10ej.