|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Sara pogardziła
![]() Chodzik to wiem jak wygląda, a biedronka to jaka? pokażecie? dzisiaj zrobię napada na biedronkę. W piątek byłam w jednej, to zostały tylko 1 klocki ( które już kiedyś kupiłam za większą kasę )Cytat:
Ale i tak ![]() Niech tak zostanie, a z czasem nie będziesz myśleć czego się nie budzi tylko będziesz spać
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Lili zrobiłam dzisiaj brokuł Emilie.
Wzięłam go ugotowałam, wcześniej pokroiłam na małe różyczki. Osobno ugotowałam kasze manne. Do brokuły dodałam ciut masełka. Razem wszystko potraktowałam blenderem i wyszła ciapka. I Emilie dzisiaj dostanie brokuł ![]() Pisze Ci, bo prosiłaś ![]() Na dniach będę więcej robiła potrawek dla Emi, więc dam znać. To nie jest na prawdę trudne |
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy ZĘBA!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- I kończymy dziś 5 miesięcy ![]()
|
#544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dziś pomidorówka. Cytat:
|
|||
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#546 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A piesek BOSKI, wogóle kocham psy, zwłaszcza takie duże ![]() Cytat:
Cytat:
Ale za to zostało mase tych zabawek( wczoraj było dosyc sporo) do kąpieli(musicie sobie poszukac w gazetce) i jakby któras chciała, to mogę kupic i podesłac(po 20PLN), ale wiadomośc na PW. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
Uciekam, bo Julcia marudkuje. |
||||
|
|
|
#547 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam się!
Cytat:
![]() 2025 w Parzyworach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no problem! Cytat:
![]() ![]() klask i:tak my 3 noc bez karmienia nocnego, ale za to zwrócono mi syna 10 pobudek ach cudownie....
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ja się boję jak karmię żeby mały mi nie ugryzł brodawki .... czasem mocniej przyciśnie ale jeszcze nie boli ale czuję jak kluje ten ząbek ja rosół już nastawiłam i się gotuje, królik się rozmraża .... dziś nigdzie do teściowej nie jadę a w ogóle z TZ coś się dogadać od wczoraj nie możemy to mam wszystko w ...... wiadomo gdzie
|
||
|
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu super. Oklaski dla Tymkowego zebala i za 5 miesięcy. U nas za 4 dni ale zęba niet.
Dziewczynki pozniej sie pochwale autem bo nie chce zapeszac A w ogóle to dzien dobry jakaś nie wychowana jestem :pSent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow! To brawa (i za jedno, i za drugie )
|
|
|
|
|
#552 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ajjj co to była za noc! Hania o 1 postanowiła krzyczeć, krzyczeć i jeszcze raz krzyczeć! Dałam smoka - nic, piciu - nic, mleka - nic.. wzięłam do siebie - źle.. do łóżeczka - źle.. w końcu padła po jakiejś godzinie.. od 6 znowu źle.. wzięłam do siebie, zjadła i spałyśmy do 8.. ale łeb mi pęka przez to nocne wariowanie.. No i dzień dobry w ogóle ![]() Gulasz mi się robi na obiad.. mm uwielbiam gulasz |
|||
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() brumek to suuper to świetny Wam prezent Tymek zrobił ![]() zmywamy sie na basen i po nim wskoczę do biedrony zobacze czy u mnie te zyrafki są zanetka jak mozesz to pliss wklejaj co tam codziennie Emi gotujesz bo ja też zaczęłam małej gotować i potrzebuję inspiracji ![]() dziś u mnie kasza jaglana z marchewką. wczoraj był brokuł z ziemniakami i marchewką
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karoline, nie dogodzisz, nie dogodzisz dla Majki!Telik, usmiałam się z Jaśkowego pSIKUSA Ja czekam na gości, znaczy się jeszcze trochę sprzątam... Dzis drugi dzień z kolei kot sąsiadów nalał mi pod drzwiami Jeszcze raz i będzie dym ![]() Scio, jak dziś zdrówko, lepiej? Słoneczko, kurujcie się! Stronczek, jakie auto wypatrzyliście? Youyou, miałam już dawno pytać - znaleźliście gościa, który uszkodził Wam auto? Żaneta daj znać jak tam brokuły będą Emi smakowały! A tak w ogóle, BRY! Miłej niedzieli! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-01-22 o 11:13 |
|
|
|
|
#555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam u nas noc z przebojami - o 3 Karola wyspana zaczęła broić, udało mi się jakoś ją spacyfikować na szczęście i jakoś do 7mej dospałyśmy. Karolcia tak ładnie się już buja na czworakach ![]() Dziś od rana boli mnie głowa ![]() Zaraz zbieramy się i jedziemy dziadków poodwiedzać. Zrobiłam laurki ze zdjęciem K., wierszykiem i odciskiem dłoni. Super wyszło
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua
dzięki troche lepiej. Antybiotyk zaczął działać i już tak nie kaszle. Dziewczyny mam taką prośbę. Czy oprócz wklejania przepisów tu na głównym mogłybyście wklejać je w klubie |
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Scio wyczytałam, ze musi mieć 86% tłuszczu, aktualnie miałam w domu 82% to jej dałam, te z Biedronki masło. Ja kalafior kupiłam,ale jeszcze mam obawy bo ostatnich kupach ze śluzem właśnie po kalafiorze. I napaliłam się cholernie na tą kasze jaglaną i na ziarna amarantusa, które można wprowadzać po skończonym 6 miesiącu.W ogóle jak wyczytałam, że można dodawać słonecznik itd ale oczywiście mielony to jakiegoś poweru dostałam do gotowania. Planuje cały czas co i jak i gdzie. Używałaś makaronu pełnoziarnistego? a ryż już podałaś?
Youyou nie ma problemu.Ja jestem w trakcie poszukiwań kaszy bo póki co mam z nią problem. Chce coś podać już z rybką z łososiem albo mintajem , bo można po 6 miesiącu no i jeszcze kurczak w ruch pójdzie na pewno... Wodauqa dam znać dam ![]() Brumek i w sumie objawy chyba miał tylko takie, że nie chciał jeść prawda? a mojej nic nie idzie nic...Uciekam do tatusia na obiadek ![]() DZISIAJ DZIEŃ DZIADKA ! |
|
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua mamy na oku Audi A4 kombi, 2003 r. 1.8 turbo benzyna (190 KM) powinno wymiatac.
Ja tez zaczęłam Wiki gotować. Ostatnio ugotowalam na parze ziemniaczki, marchewke i brokuly. Zblendowalam ziemniaki i marchew i ziemniaki z brokulami. Wyszły mi dwa smaki. Niedługo mięsko Bede wprowadzać. Idziemy chyba na drzemke.. Marud sie włączył mojej damie. Popieram Scio z tymi przepisami. Wodaqua wklej tam proszę swoje ziemniaczki. Planuje je zrobić a przepis gdzies sie Juz zagubil w gąszczu postów Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko dla doświadczonych mamuś; Jakie powinny być kupki po podawaniu dziecku glutenu?
|
#560 | ||
|
Zadomowienie
|
Jak ja na to czekam!Cytat:
Cytat:
![]() Proszę: Ziemniaki do obiadu: ziemniaczki gotujemy jak zawsze, wody nie solimy, dorzucamy kostkę rosołową, ziele angielskie i listek laurowy. Po ugotowaniu odcedzamy, sypiemy zioła prowansalskie, dodajemy masła na oko i śmietany jaką tam mamy w lodówce też na oko (ja w wersji light dorzucam jogurt naturlany) i ubijamy tłuczkiem na minimalnym ogniu. Powstaje taka fajna papka jak puree. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Bella, ja doswiadczona nie jestem, ale po prawie 2 tygodniach podawaniu glutenu, kupy Zosi się nie zmieniły, jakoś nie widzę wpływu glutenu na nią. Coś Cię niepokoi? |
||
|
|
|
#561 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua dziekuje. Juz wpisałam sobie do mojego zeszytu z przepisami.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua tak, do tej pory były plastelinowe kupki i zielone do tej pory(po nutramigenie) a tak raz na dobę są rzadsze,żółte.
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ryż daje, w końcu je kleik ryżowy. Makaron kupuje taki w kształcie ryżu z pszenicy durum, bez jajek. Ale musze luknąć w sklepie, czy te pełnoziarniste mają jajka w składzie. Ja mam takie same jak przed glutenem - zielone i twarde (zielone po nutrze, twarde po mięsie). |
|
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
Ło, a może to nie gluten, tylko przewody pokarmowe Dziewczynek się normują?
A przy plastelinowycj miały problemy z wypróżnianiem? Bo Zosiak trochę tak
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
A i odrobina prywaty- Agata dziś po raz pierwszy zjadła pełną porcje kaszki mlecznej bobovity (ze 120 ml) na zwykłym mm. Teraz obserwuje
|
|
|
|
#566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi się przyda. Gotujesz już większe ilości, czy najpierw na próbę? Będziesz mroziła? Ile Ci tego wyszło? Ugotowałaś kaszę mannę ze względu na gluten czy żeby było gęstsze ? Cytat:
za jedno i drugie!
|
||
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mają troszkę problem przy plastelinkach...
|
|
#568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego jaja sprawdzasz w makaronach? bo nie doszłam do tego jeszcze
|
||
|
|
|
#570 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
http://fanbiedronki.pl/gazetka/2011....,dla,niemowlat Cytat:
![]() Edytowane przez agadus Czas edycji: 2012-01-22 o 12:08 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

)
"

klask i: