Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 12:13   #1141
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Dzien dobry, Mysiaki
cala noc Nietopik wiercil mi dziure w brzuchu i chyba trzeba bylo odespac,bo dopiero sie obudzilam

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
My już dostaliśmy nianię babyono, od całej rodziny męża na święta jako prezent dla nas. Także nie mamy w niej monitora oddechu. Możesz napomknąć że taki monitor to coś fajnego, lub że widziałaś u koleżanki lub gdzieś, bo takto pewnie nie wpadną na to, chyba że mają znajomych z małym dzieckiem.
no wlasnie niby maja, tylko nie wiem, czy ci znajomi maja taki monitor...
troche glupio mi sie prosic, bo drogie te nianianie z monitorem jak czort
Cytat:
Napisane przez DarkLady
P.S. Dostałam dziś od męża tulipanka, całkiem ładny
no to dla mezusia
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
IGNACY
MATEUSZ
BARTOSZ/BARTŁOMIEJ
IGNAŚ

Cytat:
Napisane przez Zuzia
ja mam to 2 w 1
http://allegro.pl/monitor-oddechu-ni...064633291.html
i choc nie spałam po nocach w szpitalu patrząc czy oddycha, nadal nie załozyliśmy go
mąż kupił chyba żebym się uspokoiła ale nianię będziemy wykorzystywać na 100%
Czyli mowisz, ze w sumie niepotrzebny ten monitor?
niania przyda mi sie najbardziej jak juz pojade na sezon letni do siebie do domu na Mazury - tutaj w mieszkaniu raczej nie ma opcji,zebym nie uslyszala "kwilenia"...

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
tak mamy kupiliśmy używany z angelcare ja na twoim miejscu coś bym na ten temat przygadała bo dla naszych rodziców teściów takie rzeczy to abstrakcja i często nie wiedzą nawet że coś takiego istnieje
wlasnie najbardziej podobaja mi sie te z angelcare i slyszalam,ze sa bardzo dobre...
musze pogadac z tztem, jak tu zagadac tesciowa

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć Wam

Pierwsza nocka za nami mały budził się jak w zegarku co 2 godziny, dostawał butlę (mleko moje, ale nie mogę karmić piersią) i zasypiał jedynie czasem miał małe foszki

No i z racji, że 3 dni spędził sam pod tymi lampami ma teraz braki w czułościach i ostatecznie spał z nami

Mąż w Kościele, ja pójdę wieczorem... dzisiaj przychodzą teściowie zobaczyć małego... jakoś średnio mam na to ochotę...

No i 90% ciuszków jest za wielka na tego mojego gapcia... nawet te 0-3 miesięcy muszę iść na łowy i poszukać szczupłych długich ubranek

Co do nacięć itp. to ja mam jedno nacięcie, ale ponoć genialnie się zagoiło i teraz nie czuję już z reguły jakiegoś dyskomfortu

Poza tym wczoraj weszłam na wagę... jestem na zero

Teraz pewnie będę tu zaglądała rzadziej, chociaż nigdy nie wiadomo, bo tatuś zajmuje się małym pierwszorzędnie i bardzo się cieszy, że może go np. karmić
Teraz ma 2 tyg. tacierzyńskiego, potem ferie, więc mamy dobry miesiąc na ogarnięcie Tymusia
Ale super, ze u Was wszystko tak pieknie wyglada
czlowiek az zaczyna wierzyc, ze tez tak bedzie mial dobrze

nie dziwie sie,ze nie masz ochoty na tesciow ja to sie boje,ze moi beda chcieli tu przychodzic non stop, a ja wtedy oszaleje

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ale super będziecie mieć piękną pamiątkę
tak sie ciesze
jak pytalismy fotografa o cene, to malo szczeki nie musialam zbierac z podlogi, taka walna, wiec myslalam, ze nie dla nas takie bajery
a tu prosze, bedziemy mieli duzo taniej profesjonalna sesje
ekstra

Dzisiaj niedziela z tztem, bo od jutra juz idzie do pracy. Mam zmiar prawie cala przelezec w lozku

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:21   #1142
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Hej Kochane od wczoraj próbuje wam coś napisać gratuluję nowym mamusiom mnożą się nam dzieciaczki...
Faellivrin,ja mam nieco inne odczucia,jeśli chodzi o cc (ale nic się nie bójcie dziewczyny),ale ja swój poród opisze dopiero po powrocie do domuWidzę,że Boroo ma taki problem z imieniem jak my - też się nie możemy zdecydować:/ buziaki dla was

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:27   #1143
pearpearl
Wtajemniczenie

Agawoo

Ciekawe, co z AgaMili?

Stary 2012-01-22, 12:28   #1144
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Dzień doberek kochane
Jestem już przeterminowana, dzwoniłam jeszcze dziś na oddział położniczy no i niestety idę dziś do szpitala. Więc zaszłam powiedzieć Wam do następnego poklikania, trzymajcie za nas kciuki - mam nadzieję, że szybko mnie rozkręcą
Życzę Wam wszystkiego dobrego nie mam do żadnej z Was numeru tel. więc odezwę się dopiero jak wrócę.
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:46   #1145
paulaLbn
Raczkowanie

u nas jak mały był na mleku modyfikowanym to tez Bebilon podawalismy i było ok

a co do wagi to ja juz na minusie kilogram
Stary 2012-01-22, 12:50   #1146
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Mi jest strasznie słabo i mam okropne zawroty głowy, jak mi nie przejdzie za parę godzin to zadzwonię na oddział zapytać co robić, ciśnienie mam dobre. Idę się położyć, może jak się zdrzemnę to mi będzie lepiej. Może to objaw zbliżającego się porodu?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:58   #1147
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Mi jest strasznie słabo i mam okropne zawroty głowy, jak mi nie przejdzie za parę godzin to zadzwonię na oddział zapytać co robić, ciśnienie mam dobre. Idę się położyć, może jak się zdrzemnę to mi będzie lepiej. Może to objaw zbliżającego się porodu?
nie sadze, zeby to był objaw porodu, raczej stawiałabym na niskie cisnienie. Napij się moze kawki albo zdrzemnij sie

Boro mi sie podoba najbardziej imie
- Leon ( ale zdaje sobie sprawe ze to chyba nietypowe, i raczej ludzie dziwnie reagowali jak mowilam ze jak bede miala syna to tak się bedzie nazywał)
- Jan
-Antoś

jakoś wczoraj tż mnie namówił ale wiecej było dyskomfortu niz przyjemności:rolleys: I juz zapowiedzialam ze teraz dopiero po połogu Lenka jak siedziała tak siedzi, a mnie co jedynie pobolewał leciuteńko brzuch jak na okres.
A w nocy juz miałam schizy Tak boje sie ze przyjdzie mi rodzić jak nie bedzie tż ze po nocach spac nie moge
dzis odpuszczam, bo mnie chyba jakaś deprecha przedporodowa łapie, ale jutro jedziemy gdzies do CH połazić, moze ruszy a jak nie to ostatecznie wypije ten dziadowski olejek rycynowy

Ciekawe jak AgaMili?

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-01-22 o 13:05
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:02   #1148
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dzień doberek kochane
Jestem już przeterminowana, dzwoniłam jeszcze dziś na oddział położniczy no i niestety idę dziś do szpitala. Więc zaszłam powiedzieć Wam do następnego poklikania, trzymajcie za nas kciuki - mam nadzieję, że szybko mnie rozkręcą
Życzę Wam wszystkiego dobrego nie mam do żadnej z Was numeru tel. więc odezwę się dopiero jak wrócę.
No to kciuki zaciśnięte

Haniula ja nie wiem czy tak można założyć że to od niskiego ciśnienia, bo ja np mam teraz wysokie i też jest mi słabo i takie tam (oczywiście nie cały czas).

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:06   #1149
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dzień doberek kochane
powodzenia

U mnie dzień do
Za oknem szaro, pada deszcz od rana... Tż idzie na popołudniówkę
Ryczeć mi się chcę...

Zaczęłam dziś 36tydzień
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:19   #1150
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

No to kciuki zaciśnięte

Haniula ja nie wiem czy tak można założyć że to od niskiego ciśnienia, bo ja np mam teraz wysokie i też jest mi słabo i takie tam (oczywiście nie cały czas).
Ja nie zakładam, poprostu objawy u mnie takie wystepują przy niskim ciśnieniu. Sądzac po pogodzie za oknem takie dziś chyba jest, wiec dlatego napisałam
Niemniej raczej na objaw porodu mi to nie wygląda , ale moze akurat

Lucy no to witam w klubie widze ze nastrój mamy taki sam..
Stary 2012-01-22, 13:46   #1151
Dark lady
Zakorzenienie

Mi się właśnie zdawało że przed porodem to ma się przypływ energii. Ja tam mam też taki humor, ale to też dlatego że moje ciśnienie jest coraz wyższe, trochę leki pomagają, ale niedużo, no i być może dołączę do mam lutowych co dzieciątka w styczniu będą miały, a jakoś tak za bardzo to nie chcę.

A pogoda jest masakryczna, nic tylko spać i spać, nawet się śmiać nie chce

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-22, 13:51   #1152
ultraradiola
Wtajemniczenie

cześć mamusie

wczoraj tz wrócił z delegacji przespał się tylko 3 godzinki i już musiał ze mną jechać na izbę przyjęć miałam strasznie wysokie ciśnienie 164/98 tam mnie dokładnie zbadali (pani doktor czuła główkę powiedziała że szyjka już się prawidłowo ukształtowała i że widzi jaki śluz) podpięli pod ktg, usg i na szczęście z maluszkiem wszystko w porządku. Pani doktor chciała mnie już na oddziale zostawić ale że na dyżurze był mój ginekolog powiedział żebym poszła do domku dostałam tabletki i mam zgłosić się do niego we wtorek.
Odkąd tż w domu już bym chciała strasznie mieć malutkiego przy sobie Już doczekać się nie mogę porodu - nawet dzisiaj zabraliśmy się za wykurzanie małego

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Mamusie kochane czy któraś moze mi powiedziec czym wykurzyc plesniawkiz buzi małego? Jak sie tego pozbyc
Znam tylko aftin ale ponoć bardzo skuteczny ja już na wszelki wypadek zakupiłam

Cytat:
Teraz ma 2 tyg. tacierzyńskiego, potem ferie, więc mamy dobry miesiąc na ogarnięcie Tymusia
czy mogłabyś powiedzieć jak dokładnie tz załatwił ten urlop tacierzyński i ile to trwało ??

Cytat:
Dziewczyny.... Mamy kolejnego dzieciaczka na forum

Kasiahexe urodziła Małą Livkę o 7.04! Mierzy 50cm, waży 2740g, jest zdrowa i cudowna
serdeczne gratulacje

ciekawe jak tam AgaMili

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:00   #1153
Lucy1111
Zakorzenienie

zrobiłam ciasteczka francuskie z budyniem i kiwi... ciekawe, czy będą zjadliwe (pieką się teraz)

Ultra, ale czad - widać główkę?! no to co? niedługo będziesz miała Maleństwo po drugiej stronie brzuszka?

Hania, ja też przy przytulankach więcej dyskomfortu odczuwam niż przyjemności.... Leżąc na plecach dostaję zadyszki, na boku, boli mnie łono....na jeźdźca się nie da, bo mam za duży brzuch

No właśnie, ciekawe jak tam Aga
Stary 2012-01-22, 14:04   #1154
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
a co do wagi to ja juz na minusie kilogram
ja pierdykam
jak Wy to robicie, Dziewczyny?

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Boro mi sie podoba najbardziej imie
- Leon ( ale zdaje sobie sprawe ze to chyba nietypowe, i raczej ludzie dziwnie reagowali jak mowilam ze jak bede miala syna to tak się bedzie nazywał)
- Jan
-Antoś
sliczne
ale ja to w ogole mam fiola na punkcie tradycyjnych imion, jednak zdaje sobie sprawe, ze niektorym w ogole sie one nie podobaja...

I mnie deprecha dopadla :/

Cytat:
powodzenia

U mnie dzień do
Za oknem szaro, pada deszcz od rana... Tż idzie na popołudniówkę
Ryczeć mi się chcę...

Zaczęłam dziś 36tydzień
to moze za 36 tydzien i zeby deprecha poszla sie kochac ?

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
cześć mamusie

wczoraj tz wrócił z delegacji przespał się tylko 3 godzinki i już musiał ze mną jechać na izbę przyjęć miałam strasznie wysokie ciśnienie 164/98 tam mnie dokładnie zbadali (pani doktor czuła główkę powiedziała że szyjka już się prawidłowo ukształtowała i że widzi jaki śluz) podpięli pod ktg, usg i na szczęście z maluszkiem wszystko w porządku. Pani doktor chciała mnie już na oddziale zostawić ale że na dyżurze był mój ginekolog powiedział żebym poszła do domku dostałam tabletki i mam zgłosić się do niego we wtorek.
Odkąd tż w domu już bym chciała strasznie mieć malutkiego przy sobie Już doczekać się nie mogę porodu - nawet dzisiaj zabraliśmy się za wykurzanie małego
super, ze tz juz jest - bedziesz duzo spokoniejsza
i nie zaszalejcie tam za mocno przy wykurzaniu Malego, bo jeszcze mu guza nabijecie

Stary 2012-01-22, 14:06   #1155
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
I mnie deprecha dopadla :/

to moze za 36 tydzien i zeby deprecha poszla sie kochac ?
no to pijemy, niech i moja i Twoja deprecha se idzie w cholerę
Stary 2012-01-22, 14:12   #1156
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ultra, ale czad - widać główkę?! no to co? niedługo będziesz miała Maleństwo po drugiej stronie brzuszka?
no mam taką ogromną nadzieje że już bardzo blisko godziny "zero" Pani doktor jakoś ją tam wyczuła podczas badania powiedziała "o i czuję główkę"

Cytat:
super, ze tz juz jest - bedziesz duzo spokoniejsza
i nie zaszalejcie tam za mocno przy wykurzaniu Malego, bo jeszcze mu guza nabijecie
\

właśnie dlatego miała dzisiaj obawy że skoro ona czuła główkę to nie chciałam żeby tz nabił małemu guza czy coś ale był bardzo delikatny

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:15   #1157
eliza1984
Zadomowienie

Hej mamusie
narazie nie jestem w stanie was podczytywać i nie wiem jak robią to inne mamusie,niby mam czas bo Nikolcia dużo śpi i jest mało absorbujaca ale dopiero od wczoraj jesteśmy w domciu tj od 19.30 w wieczorem.
Malutka ładnie je ,ale brodawki tak mnie bolą ,że aż czasmi syczę przez zęby.Kupiłam maść purelan i ona troszkę pomaga,a z nakładek jeszcze nie chce korzystać,ale zobaczymy jak będzie.Malutka dostała żółtaczki ,ale nas nie naświetlali tzn jej i puścili do domku więc tylko 2 noce spędziłysmy w szpitalu.Jesteśmy z mężem zakochani w niuni,posiadanie dziecka jest czymś nie wyobrażalnie cudownym.A w ogóle malutka częstko je i brak mi snu więc jak się unormuje mam nadzieje ,że szybko choć trochę nadrobię.trzymam kciuki za jeszcze nie rozpakowane.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:16   #1158
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się właśnie zdawało że przed porodem to ma się przypływ energii. Ja tam mam też taki humor, ale to też dlatego że moje ciśnienie jest coraz wyższe, trochę leki pomagają, ale niedużo, no i być może dołączę do mam lutowych co dzieciątka w styczniu będą miały, a jakoś tak za bardzo to nie chcę.

A pogoda jest masakryczna, nic tylko spać i spać, nawet się śmiać nie chce
Kochana najwazniejsze zeby maluszek wyszedł cały i zdrowy, a nawet jak to sie stanie w styczniu to juz nic mu nie bedzie groziło Moze by mial jakies pojedyncze cechy wczesniactwa, ale to tez nie powiedziane. Mi tak gin tłumaczył jak w 35tc stwierdzil ze poród tuz tuz.
wysokie cisnienie mogloby maluchowi bardziej zaszkodzić niz troszke wczesniejsze pojawienie na świecie.
Głowa do góry, szykuj wyprawke do reszty i spokojnie wyczekuj

pearl pamietam, ze Ty chciałas malego Jasia jakby chłopiec był czy mi sie pomyliło?
Lucy u mnie tylko pozycja od tyłu na boku wchodzi w gre inaczej mi za mocno i mnie boli
ultra a włoski są? tż nie smyrały ?
Stary 2012-01-22, 14:19   #1159
agacia_cz
Zadomowienie

ultradiola tż musi złożyć prośbę o tacierzyński 7 dni przed planowanym urlopem i jest
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:19   #1160
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
no mam taką ogromną nadzieje że już bardzo blisko godziny "zero" Pani doktor jakoś ją tam wyczuła podczas badania powiedziała "o i czuję główkę"
chyba posikałabym się z radości, gdybym to samo usłyszała na wtorkowej wizycie

mam nadzieję, że szyjka zaczęła mi się w końcu skracać, bo w zeszłym miesiącu miałam jeszcze bardzo długą - 5cm
Stary 2012-01-22, 14:20   #1161
klaurencja
Raczkowanie

Hejka

nadrobilam was podczas obiadku Glodomorra ma 4 tygodnie, a. W srode bedzie juz niemowlakiem
Stary 2012-01-22, 14:52   #1162
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
no to pijemy, niech i moja i Twoja deprecha se idzie w cholerę
no to siup

Cytat:
pearl pamietam, ze Ty chciałas malego Jasia jakby chłopiec był czy mi sie pomyliło?
dokladnie tak
no, ale kogo innego moze chciec Małgosia?
Cytat:
Napisane przez Haniula
ultra a włoski są? tż nie smyrału?

moze mial jakies dodatkowe doznania

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hejka

nadrobilam was podczas obiadku Glodomorra ma 4 tygodnie, a. W srode bedzie juz niemowlakiem
ale ten czas leci
za Filipka !

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Dziewczyny, rozmawialam przed chwila z Agatkiem, ktora jest mega smutna i mega wyczerpana. Ma problem z karmieniem. Tutaj moje pytanie do MAMUS KARMIACYCH - co zrobic, jak dziecko je, a pozniej idzie spac i po pol godzinie budzi sie z krzykiem i burczy jej w brzuszku i caly czas chce cycucha, ale chyba najwidoczniej sie nie najada, no bo po pol godzinie wlasnie znowu jest glodna

polozne mowily jej, ze niby Mala dobrze ssie i jest ok i wypuscili je wczoraj do domu, ale wlasnie tam zaczely sie problemy

Agatek ma laktator medeli mini electric, ale mowi, ze minimum potrzeba 40 minut, zeby cos sciagnac, a Mala jak tylko sie obudzi, to placze i wiadomo, ze jej sie nie powie "zeby poczekala"
Agata mowi, ze bola ja (.)(.), probuje sobie rozmasowywac, ale juz traci wiare i kazala A. pojechan po bebilon, nakarmili Mala i wtedy spala 3 godziny

pyta tez, co zrobic z odciagnietym pokarmem - do lodowki, zamrozic, a jak tak, to jak pozniej sie go podgrzewa

kazala Was wszytskie pozdrowic i przeprosic,ze nie zaglada, ale jest wykonczona

Stary 2012-01-22, 14:58   #1163
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Nie mam jak Was nadrobic laseczki niestety. My nadal w szpitalu. Mam ogromny problem z podniesieniem sie i wstawaniem z lozka. Brzuch boli okropnie wtedy Kochane! Mam do Was ogromna prosbe! Ciagle nie mozemy zdecydowac sie na imie dla malego. Na bank nie chce Kuby, Adasia, Michala, Stasia. Blagam pomozcie! Wybierzcie moze po 3 imiona, a moj TZ sobie poczyta i cos na pewno razem wymyslimy
My będziemy chyba wybierać między Aleksandrem, Mateuszem, Filipem albo Karolem

Sama nie wiem które fajniejsze

Cytat:
Poza tym wczoraj weszłam na wagę... jestem na zero
JAK TO SIĘ ROBI?

Cytat:
chyba posikałabym się z radości, gdybym to samo usłyszała na wtorkowej wizycie

mam nadzieję, że szyjka zaczęła mi się w końcu skracać, bo w zeszłym miesiącu miałam jeszcze bardzo długą - 5cm
Szyjka 5 cm? to fakt - długa. U mnie prawie 2 tyg temu było miękko i 1,4mm - no i oczywiście Pani dr czuła główkę. Ale mnie jakoś wcale nie opadł brzuch Chciałabym wytrzymać do końca stycznia, bo mam jeszcze pewne zobowiązania zawodowe. Ale już męczę się w nocy - bardzo boli mnie spojenie, kość krzyżowa i stawy bodrowe na leżąco.
Wieczorkiem podjeżdżam do szpitala w którym będę rodzić na kontrolne KTG - nie czuję żadnych skurczy, ale mój małż stwierdził że nie zaszkodzi sprawdzić.
Powiem szczerze, żę bardzo się boję - bo nie znoszę szpitali. Od razu się denerwuję jak mam tylko tam wejść

Edytowane przez snesha
Czas edycji: 2012-01-22 o 15:00
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:59   #1164
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie blisko skoro czuć główkę Trzymam kciuki żeby się szybko i ładnie potoczyło.

Cytat:
Kochana najwazniejsze zeby maluszek wyszedł cały i zdrowy, a nawet jak to sie stanie w styczniu to juz nic mu nie bedzie groziło Moze by mial jakies pojedyncze cechy wczesniactwa, ale to tez nie powiedziane. Mi tak gin tłumaczył jak w 35tc stwierdzil ze poród tuz tuz.
wysokie cisnienie mogloby maluchowi bardziej zaszkodzić niz troszke wczesniejsze pojawienie na świecie.
Głowa do góry, szykuj wyprawke do reszty i spokojnie wyczekuj
Wyprawka gotowa . Torba częściowo spakowana, jutro idę zrobić jeszcze mofro, mocz i cukier to będzie do odbioru we wtorek, no i koło południa telefon do gina. No i zobaczymy czy maluszek wyczeka jeszcze chwilkę (jeszcze z tydzień chociaż powinien) czy się już bierze za wychodzenie.
Cały czas tylko o nim myślę, bo on najważniejszy jest w tym wszystkim. Bardzo go kocham i się martwię o niego. No ale dobrze że chociaż naszykowane mam wszystko.

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-22, 15:07   #1165
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hej Mamusie!!!
Gratuluje nowym rodzicom i trzymam kciuki za pozostałe porody.
Ja już w środę będę miała moja Michalinkę (25.01. mam cesarke). We wtorek rano mam juz byc na oddziale. Trzymajcie kciuki, bo boje sie bardzo i tak samo bardzo jestem podekscytowana
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 15:15   #1166
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

troche glupio mi sie prosic, bo drogie te nianianie z monitorem jak czort

Czyli mowisz, ze w sumie niepotrzebny ten monitor?
niania przyda mi sie najbardziej jak juz pojade na sezon letni do siebie do domu na Mazury - tutaj w mieszkaniu raczej nie ma opcji,zebym nie uslyszala "kwilenia"...

wlasnie najbardziej podobaja mi sie te z angelcare i slyszalam,ze sa bardzo dobre...
musze pogadac z tztem, jak tu zagadac tesciowa

Cześć

moi wszyscy znajomi co mieli monitory oddechu mówią, że można przez to osiwieć ;P Mówili , że mieli więcej stresu jak był fałszywy alarm niż jakby tej niani nie mieli. I do tego to pikanie monitora ponoć jest denerwujące ciągle pi pi pi pi pi . Pipczenie im się śniło po nocach. Słyszałam, że monitorki raczej poleca się dla wcześniaczków.

Dziś tż ma ostatni dzień tacierzyńskiego i od jutra jesteśmy z Alanem sami w domku chlip. To były bardzo fajne dwa tygodnie we czwórkę (ten czwarty to kot ). Życzymy miłej niedzieli.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!!!
Ja już w środę będę miała moja Michalinkę (25.01. mam cesarke). We wtorek rano mam juz byc na oddziale. Trzymajcie kciuki, bo boje sie bardzo i tak samo bardzo jestem podekscytowana
Ciężaróweczka to będą Ci się te dni teraz dłużyły Zaopatrzyłaś się w wielkie gaciory antygwałty z wysokim stanem?? przydają się baaaaardzo po cc
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 15:19   #1167
czubasek20
Zakorzenienie

hej

dopiero co wstałam z łóżka. Dziwnie sie dziś czuje. cały czas mam uczucie ciągniecia brzucha w dół. Szwagierka mówi żebym zadzwoniła do prowadzącej bo może mi się akcja zaczyna ale to nie są skurcze i tak poleguje od rana

lece nadrobic

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 15:33   #1168
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć
moi wszyscy znajomi co mieli monitory oddechu mówią, że można przez to osiwieć ;P Mówili , że mieli więcej stresu jak był fałszywy alarm niż jakby tej niani nie mieli. I do tego to pikanie monitora ponoć jest denerwujące ciągle pi pi pi pi pi . Pipczenie im się śniło po nocach. Słyszałam, że monitorki raczej poleca się dla wcześniaczków.

Dziś tż ma ostatni dzień tacierzyńskiego i od jutra jesteśmy z Alanem sami w domku chlip. To były bardzo fajne dwa tygodnie we czwórkę (ten czwarty to kot ). Życzymy miłej niedzieli.
To mnie pocieszylas. Moze faktycznie bedzie nam lepiej bez monitora W sumie tez juz spotkalam sie z opiniamii, ze najbardziej przydaja sie przy wczesniakach czy u dzieci z problemami z drogami oddychania.

Powodzenia i wytrwalosci bez tatusia Moja siostra mowila, ze jak zaczela zostawac sama z dzidzia, to wtedy najlepiej i najszybciej odnajdywali wspolny jezyk

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Ciezaroweczka, kciuki mocno zacisniete!!!

Stary 2012-01-22, 15:35   #1169
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

łaaał napisz nam jak wrazenia po wczorajszym wieczorze ja się ledwo sama do wanny mieszczę, a co dopiero z tż
było miło ale po kapieli i nieudanych próbach wykurzania zasnęłam.

Cytat:
jakoś wczoraj tż mnie namówił ale wiecej było dyskomfortu niz przyjemności:rolleys: I juz zapowiedzialam ze teraz dopiero po połogu Lenka jak siedziała tak siedzi, a mnie co jedynie pobolewał leciuteńko brzuch jak na okres.
Miałam wczoraj to samo Nawet nie skończyliśmy bo tak bolało .

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość

Szyjka 5 cm? to fakt - długa. U mnie prawie 2 tyg temu było miękko i 1,4mm - no i oczywiście Pani dr czuła główkę. Ale mnie jakoś wcale nie opadł brzuch Chciałabym wytrzymać do końca stycznia, bo mam jeszcze pewne zobowiązania zawodowe. Ale już męczę się w nocy - bardzo boli mnie spojenie, kość krzyżowa i stawy bodrowe na leżąco.
Wieczorkiem podjeżdżam do szpitala w którym będę rodzić na kontrolne KTG - nie czuję żadnych skurczy, ale mój małż stwierdził że nie zaszkodzi sprawdzić.
Powiem szczerze, żę bardzo się boję - bo nie znoszę szpitali. Od razu się denerwuję jak mam tylko tam wejść
Ja tez jakoś nie czuje żeby mi opadł brzuch (oprócz ciągłego biegania do wc) a ginekolog i położna powiedziały że opadł. Główkę to już prowadząca czuła w 34 tyg.

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!!!

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 15:35   #1170
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
ja pierdykam
jak Wy to robicie, Dziewczyny?
no własnie nic nie robimy, to samo leci, przynajmniej u mnie tzn. nie jem slodyczy, i raczej zdrowe rzezcy bo karmie, ale jem ciagle bo smoczur wyciaga wszystko

Cytat:
no to siup

dokladnie tak
no, ale kogo innego moze chciec Małgosia?

moze mial jakies dodatkowe doznania

ale ten czas leci
za Filipka !

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Dziewczyny, rozmawialam przed chwila z Agatkiem, ktora jest mega smutna i mega wyczerpana. Ma problem z karmieniem. Tutaj moje pytanie do MAMUS KARMIACYCH - co zrobic, jak dziecko je, a pozniej idzie spac i po pol godzinie budzi sie z krzykiem i burczy jej w brzuszku i caly czas chce cycucha, ale chyba najwidoczniej sie nie najada, no bo po pol godzinie wlasnie znowu jest glodna

polozne mowily jej, ze niby Mala dobrze ssie i jest ok i wypuscili je wczoraj do domu, ale wlasnie tam zaczely sie problemy

Agatek ma laktator medeli mini electric, ale mowi, ze minimum potrzeba 40 minut, zeby cos sciagnac, a Mala jak tylko sie obudzi, to placze i wiadomo, ze jej sie nie powie "zeby poczekala"
Agata mowi, ze bola ja (.)(.), probuje sobie rozmasowywac, ale juz traci wiare i kazala A. pojechan po bebilon, nakarmili Mala i wtedy spala 3 godziny

pyta tez, co zrobic z odciagnietym pokarmem - do lodowki, zamrozic, a jak tak, to jak pozniej sie go podgrzewa

kazala Was wszytskie pozdrowic i przeprosic,ze nie zaglada, ale jest wykonczona
kurcze nie wiem co zrobic jak sie nie najada, mi jak mały płakał w szpitalu to dałam butelke, jak wrócilismy do domu to dalej butla, a w miedzy czasie swoje odciagałam laktatorem i podawałam na zmiane z modyfikowanym, po jakichs dwoch dniach wystarczalo juz tylko moje mleczko, bo jego ilosc sie zwiekszyła, takze modyfikowane odstawilismy

Co do podgrzewania i przechowywania to ja trzymałam w lodówce, a jak mały chciał jeść to do podgrzewacza, ale chyba mozna tez podgrzac w goracej wodzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości