Krakowianki część XV - piszemy swoją historię - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 12:01   #4711
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię

a ja znowu zaczęłam z pokrzywą i znowu jestem w kropki ale teraz przynajmniej już bez paniki... wiem, że zlezie i będzie lepiej ehhh
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:06   #4712
natalka2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość

I kupiłam jeszcze taki piękny balsam do ust w puszce (malinowy)

po ile?

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:17   #4713
Ineso
Matka Smoka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31767751]

Ineso - zaktualizowałam ZSK[/QUOTE]
buteleczka mi niepotrzebna, bo mam dużo - także dam Ci w oryginalnej.
Cytat:
Ineso w rossmanach (chyba wszystkich ) teraz te olejki są po 11,90
I kupiłam jeszcze taki piękny balsam do ust w puszce (malinowy)
Łudziłam się, że jeszcze taniej
O widziałam na Teneryfie te balsamy w jakimś pamiątkowym sklepie. Słodkie są. Ale się oparłam.
Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
O właśnie poluję na jakąś fajną okazję dokładnie w tamtych rejonach - bo podobno najbardziej gwarantowana pogoda. Na północy podobno raczej chmurzyście i może padać teraz... Jeździliście po wyspie? Jak drogi i wypożyczalnie - wiesz może? Widziałaś motocyklowe ? Byłaś z biura podróży?
Nęci mnie też Fuerteventura...
Byłam na Fuerte rok temu - dużo spokojniejsza, mniej do zobaczenia, ale fajna. Jeśli jechać na Teneryfę to tylko na południe, na północy było po 12-15 stopni w miasteczkach. Południe jest suche, pustynne, północ pięknie zielona - ogólnie jeżdżąc po wyspie zaliczasz wszystkie pory roku, skalę temperatur od 0 do 27 stopni, różne powietrze, wilgotność, itd. Deszcz padał na jakiejś górze raz przez chwilę, u nas w dniu wyjazdu. Była wypożyczalnia motocykli, z tego co tż pamięta to chyba drogo dość. Ale polecam Ci zapytać na forum teneryfa24.pl - tam na bieżąco odpowiada mieszkaniec wyspy, na pewno pomoże. My mieliśmy lekkie przeboje z wypożyczeniem auta, bo zamawialiśmy przez neta - kupiłam kiedyś kupon zniżkowy groupona do holidaycars. Najpierw nie działał kupon, potem był problem z samą rezerwacją. Zeżarło mi to sporo nerwów przed wyjazdem i na miejscu. Ogólnie wyszło nam taniej niż na miejscu, ale bez kolosalnej różnicy i dostalismy samochód na 3 dni a chcieliśmy na 4. Wypozyczalni jest tam masa, są różne promocje, więc zależy jak trafisz. Obok nas najtaniej na 3 dni było za 75 euro - auto typu Panda, bez klimy i radia. My mieliśmy auto z grupy B - VV Polo - polecam, świetnie się spisywał na tych drogach. Byliśmy z Itaki.
Jak jeszcze coś Ci mogę pomóc, to może na pw napisz, żebym tu nie zanudzała wszystkich
Cytat:
Któraś z was dziewczyny szukała kiedyś kubka termicznego, który mozna wrzucić do torby i nie cieknie. Ryfka z Szafy Sztywniary - blogerka z Krakowa, przetestowała ten z Tchibo i podobno świetnie się nadaje.
Ja mam ten polecany przez granatowo - Fjord Nansen i wydaje mi się, że z niego nie cieknie - co prawda nie rzucam nim po torebce, ale wstawiam w miarę na prosto i jest ok.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
zanim pójdę mam jeszcze pytanie odnośnie ZSK:
1. są tam jakieś fajne oleje do włosów? bo póki co stosuję tylko kokosa, jest ok, ale strasznie mi się po tym elektryzują włosy
http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Olej-ry...ORGANICZNY/136
http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Olej-z-...-NATURALNY/141
http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Zloty-olej-jojoba/16
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:20   #4714
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Byłam na Fuerte rok temu - dużo spokojniejsza, mniej do zobaczenia, ale fajna. Jeśli jechać na Teneryfę to tylko na południe, na północy było po 12-15 stopni w miasteczkach. Południe jest suche, pustynne, północ pięknie zielona - ogólnie jeżdżąc po wyspie zaliczasz wszystkie pory roku, skalę temperatur od 0 do 27 stopni, różne powietrze, wilgotność, itd. Deszcz padał na jakiejś górze raz przez chwilę, u nas w dniu wyjazdu. Była wypożyczalnia motocykli, z tego co tż pamięta to chyba drogo dość. Ale polecam Ci zapytać na forum teneryfa24.pl - tam na bieżąco odpowiada mieszkaniec wyspy, na pewno pomoże. My mieliśmy lekkie przeboje z wypożyczeniem auta, bo zamawialiśmy przez neta - kupiłam kiedyś kupon zniżkowy groupona do holidaycars. Najpierw nie działał kupon, potem był problem z samą rezerwacją. Zeżarło mi to sporo nerwów przed wyjazdem i na miejscu. Ogólnie wyszło nam taniej niż na miejscu, ale bez kolosalnej różnicy i dostalismy samochód na 3 dni a chcieliśmy na 4. Wypozyczalni jest tam masa, są różne promocje, więc zależy jak trafisz. Obok nas najtaniej na 3 dni było za 75 euro - auto typu Panda, bez klimy i radia. My mieliśmy auto z grupy B - VV Polo - polecam, świetnie się spisywał na tych drogach. Byliśmy z Itaki.
Jak jeszcze coś Ci mogę pomóc, to może na pw napisz, żebym tu nie zanudzała wszystkich
Dziękuję! Właśnie ta różnorodność, o której piszesz najbardziej mnie tam ciągnie . Dziękuję też za link, na pewno się przyda.
Stary 2012-01-22, 12:43   #4715
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
2. co mogłabym sobie kupić, żeby mieć jakiś fajny, dobrze nawilżający kremik czy serum do mojej mieszanej i świecącej skóry? czy robienie jest skomplikowane?
Jeżeli chodzi o kremy, to naprawdę zachęcam Was do własnych kompozycji na bazie bazy Te gotowe zestawy kremów, są wbrew pozorom cięższe do zrobienia - owszem składniki są odmierzone, jest step by step, ale wymaga to sporej ilości sprzętu, wiedzy conajmniej dla mnie tajemnej o fazach, temperaturach, itp.

Jak kręci się kremy z bazą - najprostszy poradnik.

Sprzęt: bagietka do mieszania (może być ten plastikowy patyczek z zestawów z BU, który chyba każda już ma), łyżeczka plastikowa (niekoniecznie ze sklepów biochemicznych, może być taka po syropie), no i pudełko na krem.

Proporcje: jak mamy łyżeczkę z podziałką to możemy sobie zrobić dowolne proporcje (zachowując zasadę 1-1-3), czyli np. 5ml-5ml-15ml=25ml. jak nie mamy podziałki, liczymy ,,łyżeczkami".

1.Do pudełka na krem (chyba, że któraś ma zlewkę) dajemy 1 łyżeczkę bazy.
2.Następnie 1 łyżeczkę olejów: może być jeden, może być kilka zmieszanych, można tu dodać też opcjonalnie wyciśniętą kapsułkę wit. E lub dwie krople olejku eterycznego (dla zapachu lub dla wzmocnienia działania, np. herbaciany na trądzik).
Mieszamy wszystko bagietką do w miarę jednorodnej konsystencji (nie przejmować się, że nie jest idealna).
3. Dodajemy 3 łyżeczki ,,płynów". Co to może być? Najprostsza rzecz - woda destylowana lub hydrolat lub mieszanka powyższych. Oprócz tego może to być żel HA, gliceryna, d-panthenol. Można to wzbogacić wszystkim, co rozpuszczalne jest w wodzie - czyli np. mocznikiem, kompleksem all in one, niacymidem, liposomami (to, co rozpuszczalne, rozpuszczamy najpierw w hydrolacie lub wodzi i dopiero ten miks dodajemy łyżeczką do całości). Aby nie przesadzić dajemy odrobinkę tego wszystkiego. U mnie zazwyczaj te 3 łyżeczki to na oko: 1 sam hydrolat, 2 hydrolat z kapniętymi liposomai, witaminami, 3 żel Ha z kapką gliceryny.

Mieszamy całość bagietką aż do jednorodnej konsystencji.

Przykładowe zestawy:

Nawilżające: hydrolat migdałowy, olej jojoba, liposomy nawilżające, żel HA lub gliceryna lub hydromanil, mocznik, wyciąg z aloesu.

Regulujący: hydrolat oczarowy, olej tamanu+lniany/lub wiesiołkowy/lub słonecznik, 3 krople olejku eterycznego drzewko herbaciane, liposomy przeciwtrądzikowe, niacymid.

Przeciwstarzeniowy: hydrolat, olej arganowy/róża/malina, kropla oleju śliwkowego (daje zapach marcepanu), kapsułka wit. E, szczypta kompleksu all in one, liposomy dla skóry dojrzałej.

Naczynkowa: hydrolat, olej orzech laskowy+macerat kasztan/lub macerat arnika, liposomy na naczynka lub antyhistaminowe, kompleks all in one.

Można oczywiście robić miksy, czyli tworzyć coś co będzie i na naczynka i dobrze nawilżające, itd. Trzeba po prostu czytać jakie właściwości mają poszczególne składniki.

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2012-01-22 o 12:47
Stary 2012-01-22, 12:45   #4716
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
a ja znowu zaczęłam z pokrzywą i znowu jestem w kropki ale teraz przynajmniej już bez paniki... wiem, że zlezie i będzie lepiej ehhh
Ja z pokrzywy przerzuciłam się na drożdże i CP, efekty są dość dość, wysypu nie miałam (niektórzy mają po drożdżach 2tygodniowy wysyp który potem całkiem mija), plus pazury mi się zrobiły straszliwie mocne (a nawet nie smaruję już odżywkami) no i cera ładniejsza - nawet wczoraj w aptece babeczka jedna się zachwycała nią
Stary 2012-01-22, 12:45   #4717
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Podobno są nawet taniej ale mają złą cenę na kasach? Jutro planuje iść i kupić
A tych balsamów to gdzie szukać?
Nie wiem, słyszałam tylko, że w niektórych miastach ten brzozowy nie jest przeceniony. U nas są wszystkie
A balsamy wiszą tam gdzie wszystkie pomadki ochronne do ust, carmexy itp.

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość

SdC widzę co spotkanie, to czyjś lakier podpatruje!
no to sie wydało

Cytat:
Napisane przez natalka2 Pokaż wiadomość

po ile?
8 zł

Cytat:
Łudziłam się, że jeszcze taniej
O widziałam na Teneryfie te balsamy w jakimś pamiątkowym sklepie. Słodkie są. Ale się oparłam.
To chyba i tak jest niezła promocja bo akurat ten normalnie kosztuje chyba 17-18 zł
Dziękuję za odp w wątku ZSK, nie chcę tam śmiecić Wezmę to masło
Stary 2012-01-22, 12:53   #4718
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Dziękuję! Właśnie ta różnorodność, o której piszesz najbardziej mnie tam ciągnie . Dziękuję też za link, na pewno się przyda.
Jak tylko możesz to jedź na 2 tyg. Chyba, że nie lubisz pieszych wycieczek.
Stary 2012-01-22, 13:05   #4719
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o kremy, to naprawdę zachęcam Was do własnych kompozycji na bazie bazy (...)
Aż sobie skopiowałam Twój post. Przyda się
Stary 2012-01-22, 13:10   #4720
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
hiper, będziesz w domu jutro po południu ? Mógłby TŻ wracając wstąpić po żwirek ?
Tak

Cytat:
Któraś z was dziewczyny szukała kiedyś kubka termicznego, który mozna wrzucić do torby i nie cieknie. Ryfka z Szafy Sztywniary - blogerka z Krakowa, przetestowała ten z Tchibo i podobno świetnie się nadaje. Pomyślałam, że może się jeszcze komuś przyda takie info

http://www.tchibo.pl/Kubek-do-kawy-n...400011366.html
Ja go CHCĘ

Cytat:
buteleczka mi niepotrzebna, bo mam dużo - także dam Ci w oryginalnej.
Ok, super, dzięki
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:14   #4721
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Któraś z was dziewczyny szukała kiedyś kubka termicznego, który mozna wrzucić do torby i nie cieknie. Ryfka z Szafy Sztywniary - blogerka z Krakowa, przetestowała ten z Tchibo i podobno świetnie się nadaje. Pomyślałam, że może się jeszcze komuś przyda takie info

http://www.tchibo.pl/Kubek-do-kawy-n...400011366.html
O, super, dzięki za cynk

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Ja też

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:14   #4722
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Cieszę się Tak naprawdę wszystko jestprosto opisane w zsk: http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Baza-kremowa-1-1-3/53

I jeszcze kilka przepisów: http://zrobsobiekrem.pl/pl/i/Baza-kremowa/66
Stary 2012-01-22, 13:20   #4723
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o kremy, to naprawdę zachęcam Was do własnych kompozycji na bazie bazy Te gotowe zestawy kremów, są wbrew pozorom cięższe do zrobienia - owszem składniki są odmierzone, jest step by step, ale wymaga to sporej ilości sprzętu, wiedzy conajmniej dla mnie tajemnej o fazach, temperaturach, itp.

Jak kręci się kremy z bazą - najprostszy poradnik.

Sprzęt: bagietka do mieszania (może być ten plastikowy patyczek z zestawów z BU, który chyba każda już ma), łyżeczka plastikowa (niekoniecznie ze sklepów biochemicznych, może być taka po syropie), no i pudełko na krem.

Proporcje: jak mamy łyżeczkę z podziałką to możemy sobie zrobić dowolne proporcje (zachowując zasadę 1-1-3), czyli np. 5ml-5ml-15ml=25ml. jak nie mamy podziałki, liczymy ,,łyżeczkami".

1.Do pudełka na krem (chyba, że któraś ma zlewkę) dajemy 1 łyżeczkę bazy.
2.Następnie 1 łyżeczkę olejów: może być jeden, może być kilka zmieszanych, można tu dodać też opcjonalnie wyciśniętą kapsułkę wit. E lub dwie krople olejku eterycznego (dla zapachu lub dla wzmocnienia działania, np. herbaciany na trądzik).
Mieszamy wszystko bagietką do w miarę jednorodnej konsystencji (nie przejmować się, że nie jest idealna).
3. Dodajemy 3 łyżeczki ,,płynów". Co to może być? Najprostsza rzecz - woda destylowana lub hydrolat lub mieszanka powyższych. Oprócz tego może to być żel HA, gliceryna, d-panthenol. Można to wzbogacić wszystkim, co rozpuszczalne jest w wodzie - czyli np. mocznikiem, kompleksem all in one, niacymidem, liposomami (to, co rozpuszczalne, rozpuszczamy najpierw w hydrolacie lub wodzi i dopiero ten miks dodajemy łyżeczką do całości). Aby nie przesadzić dajemy odrobinkę tego wszystkiego. U mnie zazwyczaj te 3 łyżeczki to na oko: 1 sam hydrolat, 2 hydrolat z kapniętymi liposomai, witaminami, 3 żel Ha z kapką gliceryny.

Mieszamy całość bagietką aż do jednorodnej konsystencji.

Przykładowe zestawy:

Nawilżające: hydrolat migdałowy, olej jojoba, liposomy nawilżające, żel HA lub gliceryna lub hydromanil, mocznik, wyciąg z aloesu.

Regulujący: hydrolat oczarowy, olej tamanu+lniany/lub wiesiołkowy/lub słonecznik, 3 krople olejku eterycznego drzewko herbaciane, liposomy przeciwtrądzikowe, niacymid.

Przeciwstarzeniowy: hydrolat, olej arganowy/róża/malina, kropla oleju śliwkowego (daje zapach marcepanu), kapsułka wit. E, szczypta kompleksu all in one, liposomy dla skóry dojrzałej.

Naczynkowa: hydrolat, olej orzech laskowy+macerat kasztan/lub macerat arnika, liposomy na naczynka lub antyhistaminowe, kompleks all in one.

Można oczywiście robić miksy, czyli tworzyć coś co będzie i na naczynka i dobrze nawilżające, itd. Trzeba po prostu czytać jakie właściwości mają poszczególne składniki.
Przekonałaś mnie! Następnym razem kupuję zestaw małego kosmetologa .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:22   #4724

Do kogo się mogę zwracać o broszkę po moim powrocie do Krakowa?
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:24   #4725
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się Tak naprawdę wszystko jestprosto opisane w zsk: http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Baza-kremowa-1-1-3/53

I jeszcze kilka przepisów: http://zrobsobiekrem.pl/pl/i/Baza-kremowa/66
Przed chwilą przeczytałam i już dopisuję się do zamówienia A miałam w tym miesiącu przystopować z kosmetykami...
Stary 2012-01-22, 13:25   #4726
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Ja z pokrzywy przerzuciłam się na drożdże i CP, efekty są dość dość, wysypu nie miałam (niektórzy mają po drożdżach 2tygodniowy wysyp który potem całkiem mija), plus pazury mi się zrobiły straszliwie mocne (a nawet nie smaruję już odżywkami) no i cera ładniejsza - nawet wczoraj w aptece babeczka jedna się zachwycała nią
Drożdże pijesz czy w tabletkach?
Myślę i myślę i myślę i..... co to jest CP
Stary 2012-01-22, 13:27   #4727
Ineso
Matka Smoka

Ja sobie na tej bazie robię też krem do paznokci - jako fazę wodną: woda+keratyna, elastyna, białka jedwabiu. Trochę się klei.
Ogólnie raczej polecam te kremy jako na noc, bo zazwyczaj wychodzą takie, że się po nich świecę.
Stary 2012-01-22, 13:32   #4728
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
też chcę wiedzieć
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:33   #4729
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Do ecrulo. Przepraszam, że nie odpisałam - wypadło mi z głowy .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:40   #4730
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
A mogłabyś zdradzić, czego używasz na pupę i uda? Chodzi mi zarówno o peelingi jak i smarowidła i ewentualną pielęgnację dodatkową
Ola, Mogę Np. wieczorem, bo teraz się pouczę a w pracy mini relaks przed kolejną porcją nauki

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Ecrulo podziwiam Cię iedy Ty jeszcze masz czas na takie smarowania?
Kiedy? Zazwyczaj robię tak, że biorę prysznic włączam jakiś serial, jem kolację, smaruję się i już Dobrze jak to jest jakiś dwudziestominutowy serial, to jest na akurat

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Mnie bardzo zaciekawiła 'maseczka na pupę'
Ecrulo a nie myślałaś o powrocie do prowadzenia bloga? Taka mini notka chociaż raz w tygodniu...
Myślałam, myślałam. Może skonstruuję dzisiaj notkę o moim must have do biustu. Ale to tylko dzięki Tobie

Maseczkę mogę następnym razem opisać, albo tutaj wysmarować w przypływie czasu wolnego

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
oo rany. ciekawe jak wygląda Twoja półka w łazience tyle buteleczek!
i faktycznie widać, że to tak dobrze wpływa na skórę? a kawi/mikro - działają? Zastanawiam się, bo już nie wiem co robić z moją cerą - w niektórych miejscach potrafi być bardzo sucha, mimo że dobrze ją nawilżam, a z drugiej strony robi mi się mnóstwo małych zaskórników, czarnych kropek i już nie wiem co z tym robić Peelingi, maseczki, dokładne oczyszczanie, tonik, krem - wszystko to stosuję.
Mam za dużo kosmetyków. Dwie duże półki w łazience, pralka zastawiona kosmetykami, kilka półek/półeczek w pokoju. Pod łóżkiem w pudełkach
Widać Chociaż ja już nie pamiętam jak moja skóra wyglądała przed, ale nie mam w ogóle problemów z przesuszeniem, co się w zimie bardzo często zdarzało. Dłonie jedynie w tym względzie cierpią.
Mikro polecam z maską algową, wszystko mi ładnie wyciągnęło. Peeling kawitacyjny również, ale mam wrażenie, ze tutaj efek jest krótkotrwały

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Mam ja

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:41   #4731

Cytat:
Super. Dzięki za smsa wczoraj i przekazanie biżuterii.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:45   #4732
Melka88
Zakorzenienie

Olu, 6m zdała dość ważne pytanie.. Czy olejowanie ma sens jak się używa szamponu ze SLES? Nie doszłam jeszcze do kupna szamponu bez sles.. jakie są prócz babydreamu?

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-01-22, 13:52   #4733
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Ola, Mogę Np. wieczorem, bo teraz się pouczę a w pracy mini relaks przed kolejną porcją nauki
Super!

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Olu, 6m zdała dość ważne pytanie.. Czy olejowanie ma sens jak się używa szamponu ze SLES? Nie doszłam jeszcze do kupna szamponu bez sles.. jakie są prócz babydreamu?
Szczerze mówiąc to nie wiem, ale wydaje mi się że tak W końcu SLESy porządnie oczyszczają, więc olej teoretycznie ma 'dostęp' do włosa Istotniejsze wydaje się więc, czy szampon nie zawiera oblepiających włosy silikonów. Ale mogę bredzić Babydream zawiera trochę lżejszy detergent, Coco cośtam Sulfate i to samo mają w składzie szampony z Alterry Ja polecam Nie mają też silikonów właśnie

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 13:59   #4734
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
W końcu SLESy porządnie oczyszczają, więc olej teoretycznie ma 'dostęp' do włosa Istotniejsze wydaje się więc, czy szampon nie zawiera oblepiających włosy silikonów. Ale mogę bredzić Babydream zawiera trochę lżejszy detergent, Coco cośtam Sulfate i to samo mają w składzie szampony z Alterry Ja polecam Nie mają też silikonów właśnie
Zgadza się
Stary 2012-01-22, 14:01   #4735
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc to nie wiem, ale wydaje mi się że tak W końcu SLESy porządnie oczyszczają, więc olej teoretycznie ma 'dostęp' do włosa Istotniejsze wydaje się więc, czy szampon nie zawiera oblepiających włosy silikonów. Ale mogę bredzić Babydream zawiera trochę lżejszy detergent, Coco cośtam Sulfate i to samo mają w składzie szampony z Alterry Ja polecam Nie mają też silikonów właśnie
szampony z Alterry, tak ?
Ja póki co zmywalam Schaumą bez silikonów podobno i Stapizem. Ale wydaje mi się, że efekty są, wczoraj byłam bardzo zadowolona z wlosów, bo byly miekkie i błyszczące
Maski i olejowanie im służą, poza tym jak nigdzie nie wychodzę, a w sumie teraz mało - bo się uczę, to im odpuszczam suszarkę

Kolejna będzie Vatika albo Amla chociaż koleżanka, której dalam trochę oleju kokosowego twierdzi, że po nim jest lepiej niż po Vatice, zresztą - kolejna z przesuszonymi włosami, a po kilku olejowaniach nie tylko ja zobaczyłam różnicę

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-01-22, 14:05   #4736
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie masz problemów ze zmyciem nimi oleju?
Stary 2012-01-22, 14:16   #4737
kasiencja
Pani Buka

musiałam sobie zrobić przerwę w nauce bo przez bite 20 minut jakaś para się kłóciła tak że było ich słychać chyba w całym bloku facet dał mordę non stop, wyzywał ją od szmat i jeszcze gorszych, czasem było słychać jakiś damski głos... brr, patologia jakaś.

ale w tym czasie nałożyłam na wypróbowanie trochę mojego BB Creamu i korektora (właśnie, Hiper, dziękuję bardzo za przekazanie )... BB Cream ładnie mi wyrównał koloryt i w ogóle, ale korektor nie mam cieni pod oczami, o rany! ciekawe jeszcze jak z trwałością, na razie się zakochałam i ciągle się oglądam w lusterku

Ineso, jaka Ty jesteś mądra! dziękuję, też skopiuję Twoje posty i coś postaram się wymyślić, w razie czego będę dopytywać.

Zielona - ja zmywam Alterrą i nie ma problemu.

dobra, wracam do analizowania przyczyn depresji

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:19   #4738
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:

ale w tym czasie nałożyłam na wypróbowanie trochę mojego BB Creamu i korektora (właśnie, Hiper, dziękuję bardzo za przekazanie )... BB Cream ładnie mi wyrównał koloryt i w ogóle, ale korektor nie mam cieni pod oczami, o rany! ciekawe jeszcze jak z trwałością, na razie się zakochałam i ciągle się oglądam w lusterku

Zielona - ja zmywam Alterrą i nie ma problemu.

dobra, wracam do analizowania przyczyn depresji
Musiałaś to napisać ?

Już wsiadam w autobus !

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-01-22, 14:21   #4739
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mal Pokaż wiadomość
Rozowe kiedys mialam wsytskie seszony nagrane jeszcze na CD wiec ogrom plytek!!!! Moge poszukac -ale nie wiem czy opanuje moj chaos w garderobie

Cytat:
Ile było sezonów? Mogę spróbować ściągnąć .
chyba 9

zadowolę się każdą liczbą, ale nie mam pojęcia jak odwdzięczę (ew. mogę wymienić na ciasto)

Cytat:
Publiczne prawo konkurencji na 5 Uwieeeelbiam publiczne gospodarcze, po prostu to jest moje powołanie

Cytat:
Szyrek wybierasz się może jutro na spotkanie?

a, biżuteryjne? Nie zamawiałam nic, więc nie chciałam się pałetac
A u mnie masz matę i łyżeczkę

Cytat:
Napisane przez meg_007 Pokaż wiadomość
jestem biednym studentem jak narazie moja pensja nie pozwala mi na prywatnego gina chociaz jak teraz mialam takie mega problemy z tym numerem to powoli zmienialam zdanie...
W nagłych przypadkach polecam dr Malca na Teligi Zero kolejek i przyjmuje codziennie.

Cytat:
Napisane przez mal Pokaż wiadomość
Porządek może mieć każdy tylko geniusz panuje nad chaosem. - moj ulubiony tekst w momecie gdy slysze ze mam (hmmm delikatnie to ujmijmy) bajzel w pokoju/ aucie/torebce
"Tylko nudni ludzie mają porządek w domu" albo jakoś tak?

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:21   #4740
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
CP http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=428

Biorę od 4 dni 3x2 tabletki, i jak mi paznokcie urosły za ten czas to jakaś magia Włosy to samo

A drożdże normalne, te mokre, zalewam 1/3 kostki wrzątkiem, potem dodaję kakao z mlekiem żeby jakoś wypić Tutaj wątek o drożdżach:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=571906

Edit:
Strona z CP się nie chciała wkleić, zmieniłam link

Edytowane przez blair witch
Czas edycji: 2012-01-22 o 14:24
blair witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości