Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 15:07   #1741
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
o widzisz od razu widziałam ze cos nei tak bo cie nei było
hihih

boszzzz dziewczyny mąż mi właśnie puścił dwa filmiki z sali porodowej co nakręcił zaraz po ubraniu małej, jak leżała obok, a mnie zszywali... Normalnie siedzę i ryczę i ściskam małą
nie wiedziałam, ze cos takiego mamy

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 15:19   #1742
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Stefko wcina pierwszą kaszkę mleczno-ryżową waniliową. Chyba mu smakuje bo mlaska, że aż miło

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a jak u was? zdrowi już jesteście?

no to bardzo adekwatne stwierdzenie do mojej córki też ma często zastosowanie...tylko pytanie co to jest to coś
Taaaa na pytanie co to jest to coś - wzrusza ramionami. Ale przynajmniej się przy tym ładnie uśmiecha

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Bry

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
A mi dziś kończy się podstawowy urlop macierzyński chlip, chlip...
Już???

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
hu ??? mi ????
Też Chcialam zameldowac, że ciacho wyszło

Cytat:
A my dzisiaj bedziemy probowac pierwszego gerberka jestem ciekawa jak Mikulowi bedzie smakowalo
Prosimy o relacje.

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

powracam z wygnania
w czwartek rano jeszcze miałam net, potem była przerwa do piątku rano, ale akurat było karmienie więc nie zdążyłam nic napisać, a potem jak przestał działać tak zadziałał wczoraj przed północą. Nigdy więcej! Normalnie się nudziłam w domu to się chyba nazywa uzależnienie

idę poczytać te "kilka" stron
Noooo eeejjj

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
hihih

boszzzz dziewczyny mąż mi właśnie puścił dwa filmiki z sali porodowej co nakręcił zaraz po ubraniu małej, jak leżała obok, a mnie zszywali... Normalnie siedzę i ryczę i ściskam małą

Ale pamiątka...
Stary 2012-01-22, 15:53   #1743
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry

My bylismy dzisiaj m.in. w hipermarkecie i zerknelam na sloiczki i kaszki i sie zalamalam Kaszki tylko z glutenem od 6 mca, a sloiczki chyba wszystkie maja w skladzie cukier Zerknelam na te najprostsze - marchewke i deserek jablko z gruszka i wyobrazce sobie, ze jablko z gruszka w skladzie mialo jeszcze wode i cukier. No masakra jakas Zdecydowalam juz, ze tutejszych sloiczkow absolutnie nie Czeka nas wyprawa do hiszpanskiej Ceuty i zakup na zapas sloiczkow i kaszek nestle.

Chociaz sloiczkow nie chce chce dawac duzo, sama bede gotowac. Zaopatrzylam sie na razie w jabluszka, marchewke, ziemniaki, kawalek dyni i brokuly mrozone.

No az musialam podzielic sie moim oburzeniem
Stary 2012-01-22, 15:53   #1744
stokrotka_
Zadomowienie

hello Mamuśki

od razu bez bicia przyznaje,,,że nie dam rady pocytować..za dużo się uzbierało.. ale prawie już przeleciałam te pare stron

wielkie dla Franusia z okazji 5 miesiecy skończonych

Natuś..współczuje kochana

Mooonik... jej ja mam zdjęcia od momentu jak wyjeli ją z brzucha jeszcze z pępowiną itd.. takie-tylko dla nas... niesamowicie jest wracać do tych chwil...

aa hej hej seksowna mamusiu aż mi się buźka zaśmiała

mój dzieć zjadł dziś ponad pół słoika jarzynkowej zupki... i chciała jeszcze ale chyba styknie..co??

a zaraz debiut jabłkowy robimy

a pozatym nie wiem co się Sarze porobiło..ale usypia z płaczem:confuse d: w dzień jak ją kładę do łóżeczka wyciąga smoka,pakuje łapki do buzi i się szamota... mamooo...boję się,że to już zeby mogą być tzn. swędzące dziąsełka póki co no ale chociaż tyle,że jak w końcu uśnie to śpi. i nocki odpukać dalej ok są

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 16:38   #1745
mooonik
Zakorzenienie

nooo masakra jak się rozpisały

Asiu cieszę się, że z Marcelkiem wszystko oki wiedziałam,że ta stara prukwa gadała od rzeczy :/

Acelinko jak egzamin??

Aga, Małgoś, Asia, Danika za pamięć
jak tam chorowitki- Martusiowy Bartuś? Lulla, Stokrotka, Danika? Kwilonek?? mam nadzieję,ze wszyscy zdrowi??

dla dzielnych dzieciaczków za szczepienia - na rota my też nie szczepimy

Archi jak tam Piotruś? śpi, nie śpi??

gotowanie grzechotek, gryzaków - ja nie robię tylko po kupnie przelewam wrzątkiem, potem raz na jakiś czas przeleję wodą z kranu.No chyba, że się pies dobierze to idzie pod wrzątek A miśki prałam w loveli- bo mam sporo swoich co pamiętają pożar z poprzedniego mieszkania więc były przejdzione dymem i usmolone, a jak dostajemy od mojej mamci to są często ze szpitala więc wolę wyprać, żeby tam coś poszpitalnego nie było. A jak dostaje nowe, zapakowane w opakowanie to nic nie robię, daje małej od razu do zabawy. Niech się przyzwyczaja
a w kwestii używanego gryzaka- fuuuuuuuuuuujj nigdy a też się napotkałam na takie aukcje...

Ancia - dla Frania na 5m jak to leeeeeeeeeeeeeeci..... a za wynik trzymam kciuki. I dzięki za te tabelki

słoiczki kontra własne gotowanie - ja chcę jak najwięcej gotować sama, ale jestem pewna, że nie uniknę słoiczka- na jakimś wyjściu, wyjeździe itp. A swojego zamrożonego nie będę brać bo się rozbabrze
natomiast jak chodzi o to, które lepsze to podejrzewam że i jedne i drugie z tych samych warzywek będą powstawać a dla mnie będzie to frajda jak córa będzie cieszyć mordkę do mojego jedzonka - tak wiem, próżność przeze mnie przemawia a i jeszcze jak sobie przeglądałam składy to niektóre słoiczki mają jakieś zagęszczacze, albo oszukane ilości owoca i uzupełnione sokiem, bez sensu. Nie wspominając o dodawaniu cukru;/

mam tylko jedną wskazówkę odnośnie gotowania warzywek- robić to w mundurkach, najwięcej witamin jest pod samą skórką i to najczęściej się przy obieraniu wyrzuca. Stąd gotować należy bez obierania, a dopiero gotowe obrać

za mamusie ząbkowe trzymam kciuki, żeby nie było tak źle jak wszyscy straszą

a na koniec mam pytanie- bo o glutenie to wiem po co, ale powiedzcie mi po co się daje do mleka kaszki, kleiki bezglutenowe?? co to daje, albo ma dać?

i dla wszystkich wielkie buziaki jesteście jak narkotyk

no to na koniec

Julitka

Stary 2012-01-22, 17:03   #1746
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
hihih

Ale Ci zazdroszczę
Mój na to nie wpadł

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Byłam w 3 biedronkach i nie ma klocków

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 17:22   #1747
archinta
Zakorzenienie

Czeeee sexi mamuski

Miałam popisac asle jestem tak zmęczona,że w zasadzie zamelduję po prostu, ze zyję

Cytat:
Archi znów na wieś ale Ci fajnie teraz tam snieg pewnie i ślicznie-biało, bo w miescie to raczej brudny snieg, zazdraszczam spacerków
u nas śniegu brak
Cytat:
sie teraz zdenerwiłam bo wswzyscy mówią zeby grzechotki i gryzaki wygotowac i co i dwa gryzaki sie stopiły a jedna grzechotka przestała grzecotac
rodzice zniszczyli zabawki imusza dokupić nowe
uuuu.
Ja nic nie wygotowuje- tylko wyparzam
Cytat:
Dobrze ujęte Piotruś "śpi, nie śpi"
Po jakimś tygodniu w miarę ładnego, jak na Niego spanie, pochwaliłam go tu i co??? I Czasem dojdzie ze snem do praiwe 3h , ale na więcej jego wewnętrzny budzik jakoś mu nie pozwala szkoda

Ide się chyba położyć
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 17:24   #1748
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Asiu cieszę się, że z Marcelkiem wszystko oki wiedziałam,że ta stara prukwa gadała od rzeczy :/

wielki kamien z serducha zrobił BUMMMMMMMMMM

Acelinko jak egzamin??

w końcu ktos tu nabija posty nie

jak tam chorowitki- Martusiowy Bartuś? Lulla, Stokrotka, Danika? Kwilonek?? mam nadzieję,ze wszyscy zdrowi??

dla dzielnych dzieciaczków za szczepienia - na rota my też nie szczepimy

gotowanie grzechotek, gryzaków - ja nie robię tylko po kupnie przelewam wrzątkiem, potem raz na jakiś czas przeleję wodą z kranu.No chyba, że się pies dobierze to idzie pod wrzątek A miśki prałam w loveli- bo mam sporo swoich co pamiętają pożar z poprzedniego mieszkania więc były przejdzione dymem i usmolone, a jak dostajemy od mojej mamci to są często ze szpitala więc wolę wyprać, żeby tam coś poszpitalnego nie było. A jak dostaje nowe, zapakowane w opakowanie to nic nie robię, daje małej od razu do zabawy. Niech się przyzwyczaja
a w kwestii używanego gryzaka- fuuuuuuuuuuujj nigdy a też się napotkałam na takie aukcje...

Ancia - dla Frania na 5m jak to leeeeeeeeeeeeeeci..... a za wynik trzymam kciuki. I dzięki za te tabelki

słoiczki kontra własne gotowanie - ja chcę jak najwięcej gotować sama, ale jestem pewna, że nie uniknę słoiczka- na jakimś wyjściu, wyjeździe itp. A swojego zamrożonego nie będę brać bo się rozbabrze
natomiast jak chodzi o to, które lepsze to podejrzewam że i jedne i drugie z tych samych warzywek będą powstawać a dla mnie będzie to frajda jak córa będzie cieszyć mordkę do mojego jedzonka - tak wiem, próżność przeze mnie przemawia a i jeszcze jak sobie przeglądałam składy to niektóre słoiczki mają jakieś zagęszczacze, albo oszukane ilości owoca i uzupełnione sokiem, bez sensu. Nie wspominając o dodawaniu cukru;/

mam tylko jedną wskazówkę odnośnie gotowania warzywek- robić to w mundurkach, najwięcej witamin jest pod samą skórką i to najczęściej się przy obieraniu wyrzuca. Stąd gotować należy bez obierania, a dopiero gotowe obrać

no co do gotowania i ta mordka ciesząca sie na smakołyki -moje mam to samo , a poza tym to ja uwielbiam cos mieszac miksowac itd dlatego bede to robic z wielgachna przyjemnoscia
co do gotowania -popieram u nas tez wszystko w łupinach
no dobra do rosoła obieram

za mamusie ząbkowe trzymam kciuki, żeby nie było tak źle jak wszyscy straszą

a na koniec mam pytanie- bo o glutenie to wiem po co, ale powiedzcie mi po co się daje do mleka kaszki, kleiki bezglutenowe?? co to daje, albo ma dać?

i dla wszystkich wielkie buziaki jesteście jak narkotyk

no to na koniec
matko świeta co wy na to całe ACTA? za niedługo nic nam nie bedzie można

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2012-01-22 o 17:25
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 17:37   #1749
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Byłam w 3 biedronkach i nie ma klocków
jak jutro w biedrze zobacze to ci mogę kupic, wysyłka nie powinna być droga bo są lekkie

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 17:38   #1750
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
jak jutro w biedrze zobacze to ci mogę kupic, wysyłka nie powinna być droga bo są lekkie
Serio? Kochana jesteś. Przez was się na nie napaliłam a tu klops!

Wymianka.
Stary 2012-01-22, 17:39   #1751
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Kochana jesteś. Przez was się na nie napaliłam a tu klops!
serio serio, mam 4 biedronki w swoim małym mieście także wiesz w której napewno dostanę

25.08.2011

Stary 2012-01-22, 17:55   #1752
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Noooo eeejjj .
coo eeejjjj
na ejjj to wiesz tramwaj staje

Cytat:

Ale pamiątka...
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Mooonik... jej ja mam zdjęcia od momentu jak wyjeli ją z brzucha jeszcze z pępowiną itd.. takie-tylko dla nas... niesamowicie jest wracać do tych chwil...
Cytat:
Ale Ci zazdroszczę
Mój na to nie wpadł

pomijając różne teksty jak np: pani Moniczko dupeczka do góry albo mąż do doktora- tylko żeby mi tam otwór został
to pamiątka mega tylko mąż oberwał w ucho, że tak późno mi to pokazał

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

My bylismy dzisiaj m.in. w hipermarkecie i zerknelam na sloiczki i kaszki i sie zalamalam Kaszki tylko z glutenem od 6 mca, a sloiczki chyba wszystkie maja w skladzie cukier Zerknelam na te najprostsze - marchewke i deserek jablko z gruszka i wyobrazce sobie, ze jablko z gruszka w skladzie mialo jeszcze wode i cukier. No masakra jakas Zdecydowalam juz, ze tutejszych sloiczkow absolutnie nie Czeka nas wyprawa do hiszpanskiej Ceuty i zakup na zapas sloiczkow i kaszek nestle.

Chociaz sloiczkow nie chce chce dawac duzo, sama bede gotowac. Zaopatrzylam sie na razie w jabluszka, marchewke, ziemniaki, kawalek dyni i brokuly mrozone.

No az musialam podzielic sie moim oburzeniem
o właśnie o tym samym mówię

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Po jakimś tygodniu w miarę ładnego, jak na Niego spanie, pochwaliłam go tu i co??? I Czasem dojdzie ze snem do praiwe 3h , ale na więcej jego wewnętrzny budzik jakoś mu nie pozwala szkoda
sexi mamuśko to może będzie miał taki system, co? raz tydzień lepszego spania, raz mniej lepszego? albo może się dopiero rozkręca i dawkuje przyjemności
enyłej mam nadzieję, że sobie i Tobie to unormuje

Cytat:
1. wielki kamien z serducha zrobił BUMMMMMMMMMM

2. w końcu ktos tu nabija posty nie

3. no co do gotowania i ta mordka ciesząca sie na smakołyki -moje mam to samo , a poza tym to ja uwielbiam cos mieszac miksowac itd dlatego bede to robic z wielgachna przyjemnoscia
co do gotowania -popieram u nas tez wszystko w łupinach
no dobra do rosoła obieram

4.matko świeta co wy na to całe ACTA? za niedługo nic nam nie bedzie można
1. domyślam się
2. hahahhaha
3. no to mamy podobne podejście i do rosołu też obieram
4. ACTA mnie przeraża

jedynie się nie mogę nadziwić jak koleś ponad 50lat temu był w stanie przewidzieć co się stanie w następnym wieku?! jestem w szoku jak bardzo fikcja przedstawiona w "folwarku zwierzęcym" czy "roku 1984" staje się coraz bardziej rzeczywista

Julitka

Stary 2012-01-22, 17:57   #1753
danika
Zakorzenienie

mam pytanko
ma któraś może nosidło ergonomiczne? myśle nad TAKIM ale sama nie wiem. Drogie

bo chciałam chuste, ale moja mama jej sobie nie zawiąże a byłoby jej na przyszłość lżej nosić młodą

Cytat:
matko świeta co wy na to całe ACTA? za niedługo nic nam nie bedzie można
jeszcze nie czytałam...ale pewnie bedzie kiepsko z tego co słysze

Cytat:

dobrze ze juz jestes
meldujemy pokrótce, ze u nas już znacznie lepiej ze zdrówkiem

na pytanie nie odpowiem gdyż nie wiem

Cytat:
Miałam popisac asle jestem tak zmęczona,że w zasadzie zamelduję po prostu, ze zyję

Ide się chyba położyć
bidulo kochana a jesteś juz u mamy?

Gunia dzis o 4 zrobila sobie guganie, ale oboje z TZ udawaliśmy że spimy to znudzona i ona poszła spać
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 18:05   #1754
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze ze juz jestes
meldujemy pokrótce, ze u nas już znacznie lepiej ze zdrówkiem

na pytanie nie odpowiem gdyż nie wiem

Gunia dzis o 4 zrobila sobie guganie, ale oboje z TZ udawaliśmy że spimy to znudzona i ona poszła spać
to się ciesze, ze lepiej

nasza od 4nocy punktualnie o 4.30 się budzi i chce się bawić nie chce mleka bo sprawdziliśmy, tylko sobie gadać zaczyna, piszczeć, śmiać itp. a mąż wstaje i smoka wtyka i trwa taka zabawa około godziny a potem śpi do 9

a i właśnie- Julik nauczyła się piszczeć i tak sprawdza nasze uszy i swoje gardło kilkanaście razy na dzień

Julitka

Stary 2012-01-22, 18:30   #1755
anciaahk
kosmitka

Jejku jakoś nie mogę was nadorbić, piszę posta od godziny chyba.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Wstaliśmy dzisiaj o 6.00, Szymon oczywiście już znowu śpi
Nic nie mów, u nas jest codziennie tak samo, pobudka ok 6 i ok 8-9 znowu śpi .
Przesuwamy teraz godziny kąpieli - z 19 na 20, może to przesunie sen o godzinę.
A wy o której kąpiecie i o której kładziecie spać?

Cytat:
no to bardzo adekwatne stwierdzenie do mojej córki też ma często zastosowanie...tylko pytanie co to jest to coś

co do karmienia to ja nigdy sie jakoś nie nakręcałam - stwierdziłam, ze póki jest to niech je - a wygląda,że źródełko wyschło
Co to jest to coś to i ja bym chciała wiedzieć.
A z karmieniem :brawo:!
Cytat:
Stefko wcina pierwszą kaszkę mleczno-ryżową waniliową. Chyba mu smakuje bo mlaska, że aż miło
Jaką kupilaś? Nasz też mlaska.
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
mój dzieć zjadł dziś ponad pół słoika jarzynkowej zupki... i chciała jeszcze ale chyba styknie..co??

a zaraz debiut jabłkowy robimy

a pozatym nie wiem co się Sarze porobiło..ale usypia z płaczem:confuse d: w dzień jak ją kładę do łóżeczka wyciąga smoka,pakuje łapki do buzi i się szamota... mamooo...boję się,że to już zeby mogą być tzn. swędzące dziąsełka póki co no ale chociaż tyle,że jak w końcu uśnie to śpi. i nocki odpukać dalej ok są
Jaką zupkę dawałaś? Sama robiłaś?
Brawa za debiuty :brawo:. A ząbkow wspołczuję, u nas też chyba ząbkowanie w toku.
Cytat:
Żeby dziecko się najadło .
Cytat:
-czy Cię pocieszy, że u nas bywa gorzej, bo pobudki są i co 20 minut? Lub co 5? 3h przerwy to może raz na tydzień mamy.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 18:38   #1756
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
serio serio, mam 4 biedronki w swoim małym mieście także wiesz w której napewno dostanę
Ja mam x biedronek, ale 3 najbliższe objechałam. Tż nie chce dać się namówić na więcej

Wymianka.
Stary 2012-01-22, 18:40   #1757
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanko
ma któraś może nosidło ergonomiczne? myśle nad TAKIM ale sama nie wiem. Drogie
mam ale używałam ze 3 razy i rzuciałam w kąt, mi było nie wygodnie jakoś, dziecku może i tak, ale nie będę klocka cały czas nosić

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Jejku jakoś nie mogę was nadorbić, piszę posta od godziny chyba.
Nic nie mów, u nas jest codziennie tak samo, pobudka ok 6 i ok 8-9 znowu śpi .
Przesuwamy teraz godziny kąpieli - z 19 na 20, może to przesunie sen o godzinę.
A wy o której kąpiecie i o której kładziecie spać?
.
u nas pobudka między 7 a 8 , ale powiem ci że u nas nie ma znaczenia czy później czy wcześniej go kapiemy, czy więcej śpi w dzień czy mniej, robi codziennie jazdy w nocy i koniec, a było już tak dobrze
normalnie boje się każdej nocy
u nas to się odbywa mniej więcej po 19 do 20 jest kąpiel. Ale idziemy dopiero wtedy jak już jest bardzo spanachany

25.08.2011

Stary 2012-01-22, 18:46   #1758
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby dziecko się najadło .
ahaaaa
czyli to nie jest jakiś obowiązkowy punkt diety? nie muszę tego jej podawać i nic się nie stanie?

Cytat:
Ja mam x biedronek, ale 3 najbliższe objechałam. Tż nie chce dać się namówić na więcej
w moich dwóch najbliższych też nie ma, a na jeżdżenie po całym Krk to też sie mąż nie chciał namówić jeszcze ma siostra sprawdzić w domu

Cytat:
u nas to się odbywa mniej więcej po 19 do 20 jest kąpiel. Ale idziemy dopiero wtedy jak już jest bardzo spanachany
jaki jest?
widziałam jak pisałaś o próbkach to dobrze, że dostałaś i możesz sprawdzić co Stasiowi podpasuje a po Oliatum widzę podobnie jak u mojej

Julitka

Stary 2012-01-22, 18:50   #1759
danika
Zakorzenienie

Cytat:
mam ale używałam ze 3 razy i rzuciałam w kąt, mi było nie wygodnie jakoś, dziecku może i tak, ale nie będę klocka cały czas nosić
Małgoś, ale masz to Bondolino? może bym od ciebie odkupiła jak nie używasz ?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 18:59   #1760
cotynato
Zakorzenienie

Zaraz poczytam o tym ,ale tak w biegu między zmianą pieluchy a kąpielą wcześniejszą przez totalne zafajdanie, powiedźcie. Jak to jest. CO powinno być niepokojące przy podawaniu pierwszych pokarmów?
Bo my po marchewce mieliśmy dziś- 3 dnia twardszy brzuszek i zrobiliśmy aż 3 kupy. Co prawda jedna mała, jakby przepowiadacz, przed tą właściwą, ale jednak inaczej Czy sama wysypka to powód do zmartwień?

Wymianka.
Stary 2012-01-22, 19:08   #1761
anciaahk
kosmitka

Laski to skąd brać owocki i soczki bez cukru?

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Małgosia - Co to spanachany???

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Moonik nie wiem, czy to obowiązkowe . A nie chcesz tego dawać?

Stary 2012-01-22, 19:23   #1762
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Małgosia - Co to spanachany???

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Moonik nie wiem, czy to obowiązkowe . A nie chcesz tego dawać?
jeśli to nie jest konieczne i na już to chciałabym to odłożyć, bo z tego co zauważyłam to maja cukier w sobie ;/
choć kiedyś na all widziałam bodajże niemieckie hippy i bobovity i te cukru w składzie nie miały. może mi się uda znaleźć
a co do 1szego pytania- patrzeć na skład lub jeśli to możliwe robić samemu
tak przy okazji- wiecie, ze w danonku tym malutkim dla dzieci jest 2 łyżeczki cukru?

Julitka

Stary 2012-01-22, 19:36   #1763
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Patrz na sklad kazdego sloiczka. Ja na razie patrzylam na nestle hiszpanskie, bo jeszcze tam mamy mozliwosc kupienia na zapas i przynajmniej na stronie podane jest w skladzie, ze nie zawieraja cukru, same owoce.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
jeśli to nie jest konieczne i na już to chciałabym to odłożyć, bo z tego co zauważyłam to maja cukier w sobie ;/
choć kiedyś na all widziałam bodajże niemieckie hippy i bobovity i te cukru w składzie nie miały. może mi się uda znaleźć
tak przy okazji- wiecie, ze w danonku tym malutkim dla dzieci jest 2 łyżeczki cukru?
A potem sie dziwia, ze otyle spoleczenstwo rosnie Sami nas tucza, wpychaja cukry i tluszcze gdzie sie da, jedzenie coraz gorszej jakosci, a potem apele, ze dzieci maja nadwage, ze za malo sie ruszaja itp
Stary 2012-01-22, 19:41   #1764
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Patrz na sklad kazdego sloiczka. Ja na razie patrzylam na nestle hiszpanskie, bo jeszcze tam mamy mozliwosc kupienia na zapas i przynajmniej na stronie podane jest w skladzie, ze nie zawieraja cukru, same owoce.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

A potem sie dziwia, ze otyle spoleczenstwo rosnie Sami nas tucza, wpychaja cukry i tluszcze gdzie sie da, jedzenie coraz gorszej jakosci, a potem apele, ze dzieci maja nadwage, ze za malo sie ruszaja itp
a nie myslicie ze to bardziej kwestia rozumu i nie przesadzania w jedna ze stron???
bo czy naprawde myslisz ze jak dziecko raz na jakis czas zje takiego słoiczka czy co innego co zawiera cukier to od razu bedzie otyłe???

ja myśle ze o kwestia zdrowego rozsądku i tego aby nie pochłaniac tego w tonach
Stary 2012-01-22, 19:49   #1765
lullaby_ml
Zakorzenienie

Apropo cukru-my dzisiaj pierwszy raz sprobowalismy starte jabluszko z gerberka bo nie mialam gdzie kupic dobrego owocka i tam podobno nie ma cukru, niby sam owocek. Ale nie dajmy sie tez zwariowac, cukier prosty jak i zlozony jest praktycznie wszedzie, a zjadajac takiego danonka czy wypijajac sok z dodatkiem cukru nic sie nie stanie i napewno nie przyczynimy sie do nadwagi u naszych maluszkow
Stary 2012-01-22, 19:58   #1766
mooonik
Zakorzenienie

znalazłam ten sprzedawca : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1893781
ma kaszki bez cukru

i dla porównania jabłka-gruszki hipp polski http://www.hipp.pl/?id=289
i niemiecki http://allegro.pl/hipp-mus-owocowy-g...026005673.html
porównajcie składy.

ciekawe, że jedna firma a taka różnica w składzie

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
a nie myslicie ze to bardziej kwestia rozumu i nie przesadzania w jedna ze stron???
bo czy naprawde myslisz ze jak dziecko raz na jakis czas zje takiego słoiczka czy co innego co zawiera cukier to od razu bedzie otyłe???

Cytat:
Apropo cukru-my dzisiaj pierwszy raz sprobowalismy starte jabluszko z gerberka bo nie mialam gdzie kupic dobrego owocka i tam podobno nie ma cukru, niby sam owocek. Ale nie dajmy sie tez zwariowac, cukier prosty jak i zlozony jest praktycznie wszedzie, a zjadajac takiego danonka czy wypijajac sok z dodatkiem cukru nic sie nie stanie i napewno nie przyczynimy sie do nadwagi u naszych maluszkow
jasne że kwestia zdrowego rozsądku ale jak można uniknąć to czemu nie i co innego jedzenie raz na jakiś czas, a co innego codziennie
a cukry występujące w owocach to co innego niż dodanie cukru białego do deseru dla dzieci

Julitka

Stary 2012-01-22, 20:02   #1767
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Nie wiem, może te kaszki tak jak gluten - muszą być wprowadzone, ze względu na ich wagę dla organizmu maluszka. Nie wiem, czy zauważyłaś, ale w tych schematach żywienia dla dzieci z mm jest zupelnie inaczej, można dawać soki czy kompot, a u piersiowych dzieci ta ilość produktów jest o połowę mniejsza. To mnie zastanawia.
A herbatki dajesz? A tam nie ma cukru?
Soki samemu to raczej trudne.
Cytat:
Niby na tych słoiczkach jest informacja, że bez cukru,
Cytat:

Cytat:
Dziewczyny - dać wam wódki!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

A tak w ogole to się tu boję normalnie wchodzić. Jaka ze mnie matka - cukier daję, grzechotek nie parzę, nie chowam wg poradników.
Stresujecie mnie normalnie.

Stary 2012-01-22, 20:05   #1768
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam ten sprzedawca : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1893781
ma kaszki bez cukru

i dla porównania jabłka-gruszki hipp polski http://www.hipp.pl/?id=289
i niemiecki http://allegro.pl/hipp-mus-owocowy-g...026005673.html
porównajcie składy.

ciekawe, że jedna firma a taka różnica w składzie

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

jasne że kwestia zdrowego rozsądku ale jak można uniknąć to czemu nie i co innego jedzenie raz na jakiś czas, a co innego codziennie
a cukry występujące w owocach to co innego niż dodanie cukru białego do deseru dla dzieci
no jasne ze mozna unikac i kazdy robi po swojemu , pisze o takim popadaniu z jednej skrajności w druga....
jeszcze moe powiem ze ta otyłość itd to dla mnie nie kwestia danonków al etez fury słodyczy która dzieci zjadaja, i nie mówie tu o całkowitej izolacji od tego typu przyjemności , ale o braku kontroli albo dawanie nieskończonej ilości

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

[QUOTE=anciaahk;31779638]Nie wiem, może te kaszki tak jak gluten - muszą być wprowadzone, ze względu na ich wagę dla organizmu maluszka. Nie wiem, czy zauważyłaś, ale w tych schematach żywienia dla dzieci z mm jest zupelnie inaczej, można dawać soki czy kompot, a u piersiowych dzieci ta ilość produktów jest o połowę mniejsza. To mnie zastanawia.
A herbatki dajesz? A tam nie ma cukru?
Soki samemu to raczej trudne.

Niby na tych słoiczkach jest informacja, że bez cukru,

Dziewczyny - dać wam wódki!!!!!!!!!!!!!! [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

[/COLOR]A tak w ogole to się tu boję normalnie wchodzić. Jaka ze mnie matka - cukier daję, grzechotek nie parzę, nie chowam wg poradników.
Stresujecie mnie normalnie.[
/QUOTE]

to i ja powinnam sie schowac z toba na razi ejeszcze ni edaje bo nie mam zielonego światła ale potem na pewno cos z tych pyszności zaserwuje
powiem wiecej mojej siostry dzieci jadły i słoiczki i danonki i zyja i mają sie dobrze powiem wiecej sa tak chude że przydaloby sie im troche przybrać-ot taki przykład z zycia ze nei ma co generalizować z żadną ze stron
Stary 2012-01-22, 20:10   #1769
anciaahk
kosmitka

Asiu, też myślę, że ilości słodyczy, czekoladek a potem chipsów zjadanych przez dzieci jest zatrważająca. Moja sis do tej pory dla swojej 1,5 rocznej corci daje deserki hippowe i inne, a też jest drobniutka i szczuplutka, więc faktycznie nie ma co generalizować.
Ale stresss pozostaje .

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
u nas pobudka między 7 a 8 , ale powiem ci że u nas nie ma znaczenia czy później czy wcześniej go kapiemy, czy więcej śpi w dzień czy mniej, robi codziennie jazdy w nocy i koniec, a było już tak dobrze
normalnie boje się każdej nocy
Jakie jazdy w nocy robi Staś?

Stary 2012-01-22, 20:14   #1770
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu, też myślę, że ilości słodyczy, czekoladek a potem chipsów zjadanych przez dzieci jest zatrważająca. Moja sis do tej pory dla swojej 1,5 rocznej corci daje deserki hippowe i inne, a też jest drobniutka i szczuplutka, więc faktycznie nie ma co generalizować.
Ale stresss pozostaje .[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

[/COLOR
Jakie jazdy w nocy robi Staś?
no stressa to ja miałam jak napisałam posta , az poszłam karmic małego i sie wejsc bałam

a żeby nikt nie poczuł sie urażony to wyjasniam ze pisze to po to bo czasem mam wrazenie ze wszystko idzie w jednym kierunku i potem mamusie o innych poglądach moga własnei bac sie cos napisac aby linczu ni ebyło sama sie zastanawiałam czy napisac......
szanuje wasze poglądy i brawo ze takowe macie a napisałam co napisałam bo miałam wrazenei ze za chwile zaczie sie nagonka na wszystkie rzeczy z cukrem i ja osobiści poczułabym sie dziwnei to czytajac a wiedzac ze moje dzieicei taka zjadłozaczełabym sie zastanawiac czy az taka krzywde robie.....a myśle że nie

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2012-01-22 o 20:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości