Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 09:40   #3121
Clood
Zadomowienie

Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16

Hej Dziewczyny

Ale pustkowie, co się dzieje się

Dziś w pracy zasmarkana, gluty po pas, jakoś do 16:00 muszę wytrzymać, a potem goł do babci na kawkę, a potem na cmentarz do dziadka ze świeczką... Nie mam siły dzisiaj tu siedzieć. Pewnie i tak będę jak manekin. ale pocieszam się, że w przyszłym tyg pracuję tylko we wtorek i piątek

a co się okazało w tym mieszkaniu do wynajęcia są dwa pokoje, w tym jeden przechodni... A to nas średnio rajcuje. Bo nie wyobrażam sobie, żeby mi się koleżanka kręciła do kuchni przez nasz pokój. Zero intymności więc lipaaa.
Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:04   #3122
kinia860
Zakorzenienie

HEJ

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość

Cd sukien ślubnych, mnie marzy się dekolt w serce
Mnie tez wlasnie taki dekolt,ale ja mam spory biust

Fari sliczna jest ta suknia ze wstażka ,najladniejszaa z tych wszystkich ktore pokazalas ty i gaja ,bardzo korzystnie wyglada na grubszej PM.

My bylismy wczoraj od 15 do poznego wieczora u brata tz ,zrobilam i zabralam do nich trufle orzechowe i kokosowe,a tz wieczorem przyrzadzil u nich pyszna pizze,zapowiedzial,ze nastepnym razem lazanie zrobi ,zauwazylam ,ze moj tz coraz wiecej czasu w kuchni spedzai oglada strony kulinarne w internecie.Po wiedzial ,ze on bedzie przyrzadzal u nas w domu rozne dziwne potrawy ,a ja bede niby od standardow,taaa mnie juz bokiem wychodzi gotowanie rosolow ,pierogow ,bigosu,chetnie bym sobie poeksperymentowala ,tylko ,ze moj tata tego jesc nie bedzie ,bo on tylko polska kuchnie i zadnych nowosci
Pobawilismy sie z mala ,widzialam ja ostatnio 3 tyg.temu a juz takie duze postepy zrobila ,kosi łapki robi sama ,papa ,heloł,pokazuje jaka duza urosnie,a wczoraj przy mnie sama usiadla z pozycji lezacej,no i pokazuje raczka gdzie jest ciocia
Ja chce bobooooooooooo
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:11   #3123
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
HEJ

Mnie tez wlasnie taki dekolt,ale ja mam spory biust

Fari sliczna jest ta suknia ze wstażka ,najladniejszaa z tych wszystkich ktore pokazalas ty i gaja ,bardzo korzystnie wyglada na grubszej PM.

My bylismy wczoraj od 15 do poznego wieczora u brata tz ,zrobilam i zabralam do nich trufle orzechowe i kokosowe,a tz wieczorem przyrzadzil u nich pyszna pizze,zapowiedzial,ze nastepnym razem lazanie zrobi ,zauwazylam ,ze moj tz coraz wiecej czasu w kuchni spedzai oglada strony kulinarne w internecie.Po wiedzial ,ze on bedzie przyrzadzal u nas w domu rozne dziwne potrawy ,a ja bede niby od standardow,taaa mnie juz bokiem wychodzi gotowanie rosolow ,pierogow ,bigosu,chetnie bym sobie poeksperymentowala ,tylko ,ze moj tata tego jesc nie bedzie ,bo on tylko polska kuchnie i zadnych nowosci
Pobawilismy sie z mala ,widzialam ja ostatnio 3 tyg.temu a juz takie duze postepy zrobila ,kosi łapki robi sama ,papa ,heloł,pokazuje jaka duza urosnie,a wczoraj przy mnie sama usiadla z pozycji lezacej,no i pokazuje raczka gdzie jest ciocia
Ja chce bobooooooooooo
Ale słodko

A co do dekoltu - ja też mam spory biust, może nie wielki ale pełny i właśnie wydaje mi się, że taki dekolt będzie ładniej wyglądał niż na malutkich piersiach bo biust będzie ładnie zaznaczony. Trzeba tylko dobrze 'wielkośc' gorsetu dobrac żeby nie było widac za dużo a taki delikatny zarys

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:17   #3124
kinia860
Zakorzenienie

Aq ja mam wiekszyyyy niz ty i wlasnei moze to wygladac wrecz odwrotnie
Stary 2012-01-22, 12:27   #3125
adela50
Wtajemniczenie

a ja miałam dziś widzieć się z tż-tem,ale jestem dalej wykończona-a przecież to ostatni dzień wypoczynku i nici ze spotkania...Pewnie jakoś w tygodniu będziemy się widzieć
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 12:31   #3126
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Aq ja mam wiekszyyyy niz ty i wlasnei moze to wygladac wrecz odwrotnie
No to rzeczywiście mogło by byc za dużo widac

Laski tż zaprosił mnie na bal z uczelni. Co ubrac? Wypada elegancką ale krótką sukienkę? Bo nie widzi mi się kupowac długiej, wolała bym taką którą jeszcze w przyszłości wykorzystam np na jakieś wesele. Jak byłyście na takim balu to proszę powiedzcie jak wyglądałyście

Stary 2012-01-22, 12:53   #3127
kinia860
Zakorzenienie

Aq no jasne bal nie oznacza odrazu dlugiej sukni,nawet dlugie suknie studniowkowe odeszly do lamusa.Moze mala czarna i fajne dodatki??najlepsza moim zdaniem bedzie.
U nas nie bylo balu absolwentow ani u mnie ani u tz.

Oooo masz tu przykladowy bal absolwentow
kiecki normalne jak na wesele http://www.youtube.com/watch?v=d1IjJ7qkRFk

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2012-01-22 o 12:58

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-22, 13:52   #3128
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Aq no jasne bal nie oznacza odrazu dlugiej sukni,nawet dlugie suknie studniowkowe odeszly do lamusa.Moze mala czarna i fajne dodatki??najlepsza moim zdaniem bedzie.
U nas nie bylo balu absolwentow ani u mnie ani u tz.

Oooo masz tu przykladowy bal absolwentow
kiecki normalne jak na wesele http://www.youtube.com/watch?v=d1IjJ7qkRFk
U mnie właśnie też nie było balu i dlatego nie wiedziałam jak wypada iśc. Uff, dobrze, że bez problemu będę mogła założyc krótką sukienkę.

Czarna sukienka i nude lub kolorowe platformy mi się zamarzyły I do tego duże czarne kolczyki i pokręcone włosy

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

http://www.zeberka.pl/art.php?id=16132

Stary 2012-01-22, 13:58   #3129
sylvi_86
Zakorzenienie

tak mnie naszlo w ten weekend ze chyba zrobie sobie laserowa korekte wzroku..nie chce juz mi sie soczewek nosic :P
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:06   #3130
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Cześć!

Pizza! tez dziś robimy pizzę! Będzie pysznie! A TŻta strzel garnkiem w łeb. Możecie razem eksperymentować przecież

Ja o biustach i sukienkach nic nie napiszę, bo nic nie wiem

Dzieciaki strasznie szybko się rozwijają! Miło patrzeć na te ich postępy. Jednego tygodnia masz raczkującego szkraba, a drugiego leci do Ciebie na dwóch nóżkach. Słodkie ale ja bym nie chciała bobo jeszcze

Postanowiłam sama sobie zrobić bukiet ślubny, a co! Nawet byłam dziś w kwiaciarni po tulipany, ale jak zobaczyłam, że jeden kosztuje 4,50 zł to stwierdziłam, że poczekam do wiosny, która będzie za niecałe DWA MIESIĄCE

A jak nie własnoręczny to jakikolwiek z kwiaciarni. szkoda kasy na wiecheć za 200 zł

Byliśmy wczoraj u babci i ależ matka mnie wkurzyła! Najpierw pierdzieli o tym, jak to daleko jeszcze do ślubu, że pół roku, że coś tam, a chwilę później pyta kiedy idziemy po buty nie skomentuje już tego, że pól roku to było, na początku grudnia auto musi być koniecznie za tysiaka wypożyczone (a wara! jedziemy citroenem teściów, jak się zgodzą - w sumie czemu mają sie nie zgodzić, jak mają drugie?), bukiet tylko od florystki, zaproszenia do bani, bo nie fioletowe i wiecznie obrażona. Szlag by ja trafił. Zamiast się cieszyć z przygotowań to tylko mi nerwy robi nie chce jej widzieć przez kolejny miesiąc. Do tego jeszcze coś zaczęła pierniczyć o tym, że może J. wcale tego ślubu nie chce, może będzie wymuszony jak oświadczyny? J. był obok i słowem się nie odezwał, a ja się mało nie popłakałam. Niby w żartach takie teksty. Potem o tym, że J. pracy nie szuka i kto wie kiedy znajdzie. Tu już mialam na końcu języka tekst o tym, że gdyby nie jej znajomości (wpływowy kochanek) tez by grzała gruche na bezrobociu, ale się ugryzłam. mam jej dość!
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 14:08   #3131
sylvi_86
Zakorzenienie

kurde Gajuś mama to cie powinna wspierac a nie ci tylko problemy robic. to twoje wesele wiec co jej do tego. ona nie placi za nie tylko ty;/
Stary 2012-01-22, 14:11   #3132
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

no właśnie problem z tym, że częśc płaci, więc się szarogęsi plan byl taki, żeby nie płaciła, ale J. stracił pracę i g....wyszło z tego
Stary 2012-01-22, 14:11   #3133
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Cześć!

Pizza! tez dziś robimy pizzę! Będzie pysznie! A TŻta strzel garnkiem w łeb. Możecie razem eksperymentować przecież

Ja o biustach i sukienkach nic nie napiszę, bo nic nie wiem

Dzieciaki strasznie szybko się rozwijają! Miło patrzeć na te ich postępy. Jednego tygodnia masz raczkującego szkraba, a drugiego leci do Ciebie na dwóch nóżkach. Słodkie ale ja bym nie chciała bobo jeszcze

Postanowiłam sama sobie zrobić bukiet ślubny, a co! Nawet byłam dziś w kwiaciarni po tulipany, ale jak zobaczyłam, że jeden kosztuje 4,50 zł to stwierdziłam, że poczekam do wiosny, która będzie za niecałe DWA MIESIĄCE

A jak nie własnoręczny to jakikolwiek z kwiaciarni. szkoda kasy na wiecheć za 200 zł

Byliśmy wczoraj u babci i ależ matka mnie wkurzyła! Najpierw pierdzieli o tym, jak to daleko jeszcze do ślubu, że pół roku, że coś tam, a chwilę później pyta kiedy idziemy po buty nie skomentuje już tego, że pól roku to było, na początku grudnia auto musi być koniecznie za tysiaka wypożyczone (a wara! jedziemy citroenem teściów, jak się zgodzą - w sumie czemu mają sie nie zgodzić, jak mają drugie?), bukiet tylko od florystki, zaproszenia do bani, bo nie fioletowe i wiecznie obrażona. Szlag by ja trafił. Zamiast się cieszyć z przygotowań to tylko mi nerwy robi nie chce jej widzieć przez kolejny miesiąc. Do tego jeszcze coś zaczęła pierniczyć o tym, że może J. wcale tego ślubu nie chce, może będzie wymuszony jak oświadczyny? J. był obok i słowem się nie odezwał, a ja się mało nie popłakałam. Niby w żartach takie teksty. Potem o tym, że J. pracy nie szuka i kto wie kiedy znajdzie. Tu już mialam na końcu języka tekst o tym, że gdyby nie jej znajomości (wpływowy kochanek) tez by grzała gruche na bezrobociu, ale się ugryzłam. mam jej dość!
Z jakiego przepisu robisz pizzę?

A mamę co ugryzło? Od początku planowania przez Was ślubu tak się czepia czy dopiero teraz? Może też ma stresa z powodu tego całego planowania i jej lekko 'odbiło'? A co do tekstu o wymuszonych zaręczynach i ślubie - straszne Ja bym się popłakała na bank

Stary 2012-01-22, 14:16   #3134
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Z przepisu Jota mojego kochanego. To on w zasadzie robi, nie ja ja kroję składniki

Matka od początku się trochę czepiała, ale nie aż tak! Teraz to ją zdecydowanie coś w d....ugryzło. Była juz taka podczas Wigilii. Bleeeeeee. Jak to ma tak dalej wyglądać to wezmę świadkową i z nią poszukam reszty rzeczy. Szkoda tylko, że moja D. kochana mieszka tak daleko (ja z jednej strony Warszawy, prawie na granicy, a ona za przeciwległym krańcem Warszawy, w Józefowie koło Zegrza )
Stary 2012-01-22, 14:39   #3135
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Z przepisu Jota mojego kochanego. To on w zasadzie robi, nie ja ja kroję składniki

Matka od początku się trochę czepiała, ale nie aż tak! Teraz to ją zdecydowanie coś w d....ugryzło. Była juz taka podczas Wigilii. Bleeeeeee. Jak to ma tak dalej wyglądać to wezmę świadkową i z nią poszukam reszty rzeczy. Szkoda tylko, że moja D. kochana mieszka tak daleko (ja z jednej strony Warszawy, prawie na granicy, a ona za przeciwległym krańcem Warszawy, w Józefowie koło Zegrza )
Przepraszam, że takie pytanie zadam (może to wpływ wczoraj oglądanego filmu 'Poznaj mojego tatę' ) ale może ona nie lubi Twojego narzeczonego i nie za bardzo podoba się jej że chcecie wziąc ślub? Wiesz, ma jakąś wizję 'idealnego mężczyzny dla mojej córeczki' a J. wg Twojej mamy do tej wizji nie pasuje czy coś...
I powiem Ci, że może warto rozważyc załatwianie rzeczy ze świadkową - nawet jeśli mieszka dośc daleko, to starac się podczas jednego spotkania załatwiac jak najwięcej. Oszczędziłabyś sobie nerwów a mamie byś w miarę na bieżąco relacjonowała co załatwiasz.

Stary 2012-01-22, 15:09   #3136
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Nie kocha go jakoś szczególnie, ale mówiła, że lubi. Zresztą kto ją tam wie

Problem taki, że obie byśmy musiały brać wtedy z D. wolne z pracy, a że ona ma dość wredną kierowniczkę, nie chcę jej narażać na nieprzyjemności w weekendy też nie zawsze się możemy spotkać, bo studiuje zaocznie, więc widzimy się raz na ok. dwa miesiące, niestety
Stary 2012-01-22, 16:23   #3137
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Gajus przykro mi z powodu mamy, że sie tak zachowuje szkoda mi cie kobito, juz ja bym ci pomogla w przygotowaniach

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 16:27   #3138
asiaczek87
Zakorzenienie

Witajcie Niewiasty
Melanż wczorajszy zaliczony. W sumie drinki i piwko pomogły w konwersacji ale okazało się że Austriak ma mamę polkę więc co nieco rozumiał po polsku

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2012-01-22 o 16:57
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 19:51   #3139
sylvi_86
Zakorzenienie

ale tu dzisiaj cisza ja spedzam kolejny dzien z TŻtem a jutro do work..co zrobic
Stary 2012-01-22, 20:22   #3140
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
Blue - świetne ciuchy, butki miodzio
aaa jakie czerwone śliczności mniam!
Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
wczoraj wizaz był zablokowany od 15, bo kilka komentarzy tu wstawiałam i żaden się tu nie pojawił..a dziś kablówka nie działa...ataki w związku z ACTA-no i dobrze
ja do końca nie wiem o co chodzi z tym podpisaniem ACTA... wszyscy tylko krzyczą o inwigilacji itp. ale czy ktoś to w ogóle przeczytał? widzę tylko mnóstwo zamieszania a nikt nie przytoczył konkretnych przepisów, które weszłyby w życie, ja potrzebuje konkretów... choć wstępnie jestem przeciw ACTA
Cytat:
Napisane przez Clood Pokaż wiadomość
(...) a co się okazało w tym mieszkaniu do wynajęcia są dwa pokoje, w tym jeden przechodni... A to nas średnio rajcuje. Bo nie wyobrażam sobie, żeby mi się koleżanka kręciła do kuchni przez nasz pokój. Zero intymności więc lipaaa.
smutna PIONA za glut do pasa ja tylko kicham i smarkam ;/ dobrze że z gardłem trochę przeszło...
ojej, szkoda że tak wyszło z tym mieszkaniem... ale na rynku jest mnóstwo ofert, na pewno znajdziecie cos korzystnego a mogę zapytac jakie miasto?
Cytat:
No to rzeczywiście mogło by byc za dużo widac

Laski tż zaprosił mnie na bal z uczelni. Co ubrac? Wypada elegancką ale krótką sukienkę? Bo nie widzi mi się kupowac długiej, wolała bym taką którą jeszcze w przyszłości wykorzystam np na jakieś wesele. Jak byłyście na takim balu to proszę powiedzcie jak wyglądałyście
ja miałam plisowaną świecącą niebieską sukienkę za kolano, potem założyłam ją na wesele do koleżanki za 3miesiące
Cytat:
no właśnie problem z tym, że częśc płaci, więc się szarogęsi plan byl taki, żeby nie płaciła, ale J. stracił pracę i g....wyszło z tego
oj, biedna
Gajuś pomysł z własnoręcznie stworzoną wiechecią jest super
a mama... cóż, szkoda, że ugryzłaś się w język ;/ jak tak mozna! nosz... dobrze, że miszkacie na swoim z Jotem
i może masz inną bliską koleżankę, która pomogłaby w przygotowaniach?
a propos darmowych szkół o których ostatnio mówiłam... dostałam w centrum ulotkę z kolejną szkołą za free, nazywa się NOVA www.nova.edu.pl i jest tam dwuletnia szkoła policealna kończona z tytułem technika na kierunku gastronomia, kelner, kucharz, więc spory wybór z dziedziny gastronomii, moim zdaniem idealnie dla Twojego TŻ są też roczne, ale z tego co wiem to tylko dwuletnie są darmowe... ale najlepiej zadzwonic i samemu się dowiedzieć załączam skan ulotki ;]

Fari katalogowa suknie jest super

podcięłam sobie grzywkę i jestem hepi, bo już miałam dość ;]
wczoraj zrobiłam sobie super makijaż eyelinerem i TŻ bardzo się podobał mi też, bo moim zdaniem pasuje mi, a tak dawno tego nie robiłam w sobotę przesiedzieliśmy pół nocy u kolegi, fajne spotkanie, potem nocleg u TŻ i jestem od 15 w domu aaa TŻcik super milusi no, no, serio chłopak się stara ciekawe jak długo mam nadzieję, że zawsze zapytał czy może iść na siłownię, bo wtedy nie spotkamy się miał też 'wspaniały' pomysł, że zaprosi starych kolegów w swoje urodziny na piwo... ale widząc mój wzrok naprostował, że ten dzień spędzi ze mną a kolejnego dnia zaprosi kumpli na piwo NO! i tak ma być w końcu czuję się kochana rrr tez było fajne

boshhh juz nie moge z tym zatkanym kulfonem!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg strona_1_ulotki.jpg (229,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg strona_2_ulotki.jpg (215,9 KB, 5 załadowań)

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 20:35   #3141
rudy_moniq
Zadomowienie

Dziewczyny, są konkrety! mam link do ustawy ACTA, kogo to interesuje niech przeczyta
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...FIN%3APL%3APDF

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
Stary 2012-01-22, 20:42   #3142
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
wczoraj wizaz był zablokowany od 15, bo kilka komentarzy tu wstawiałam i żaden się tu nie pojawił..a dziś kablówka nie działa...ataki w związku z ACTA-no i dobrze
popieram denerwują mnie a ja tak lubię oglądać filmy z TŻ na megavideo itp. serwerach ja chcę spowrotem moje filmiki

Gaja współczuję takich relacji z mamą

Kinia o tak dzieciaki szybko rosną, ja jak byłam na operacji to przez półtora tygodnia Małego nie widziałam i jak przyjechałam do domu to byłam w szoku jak jemu się mimika zmieniła, zachowania, jak już pewnie chodził w zyciu bym nie uwierzyła że dziecko zmienia się tak szybko. Te zmiany zauważyłam bo widzę go codziennie więc dobrze go znałam, każde jego zachowanie, minkę gdybym go widywała rzadziej to pewnie bym nie zauważyła tego

Hej

TZ był wreszcie u mnie oj jak się stęskniłam zapytałam go o ten ślub, co robimy itd. to powiedział że za tydzień mi powie bo musi sobie to przemyśleć, przekalkulować itp rany ja to dziwna jestem, ostatnio chodziłam podkręcona na konkordat, ale dziś przy nim było mi tak dobrze że stwierdziłam (w myślach) że mi wszystko jedno byleby tylko być z nim

Aaaa i dziś mega słodka scenka miała miejsce u mnie w domku!! TZ przyjechał jak Mały jeszcze spał popołudniu. posiedzieliśmy u mnie no i w końcu słyszymy ze Mały buszuje po domu, więc TŻ mówi żebym Małego wpuściła bo ma dla niego kinder-czekoladkę. Mały wszedł, TŻ mu dał batonika, a Mały stanął sobie przed Ł. i coś nawija (w swoim nieartykułowanym języku) i tak rączkami robi jak zestresowane dziecko podczas występu - dosłownie tak się zachowywał jakby stanął stremowany przed Ł. i recytował wierszyk Mojego TŻa aż to rozczuliło - a to nie jest takie łatwe - pierwszy raz go takim widziałam, więc wyobraźcie sobie jak wzruszająco zabawna była ta scena

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
Dziewczyny, są konkrety! mam link do ustawy ACTA, kogo to interesuje niech przeczyta
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...FIN%3APL%3APDF

To fajnie ze się TŻ stara!!!

A z tym Acta to ja nie wiem o co chodzi, wiem ze nie będzie megavideo itp. serwisów, podobno wrzuta.pl też "poleci", a mnie właśnie interesuje to żebym mogła sobie słuchac muzyki online i oglądać filmy na e-kino np.
Z tego co wkleiłaś to ja nic nie wiem bo nie cierpię czytać aktów prawnych - nic z nich nie jarzę możesz mi w skrócie powiedzieć o co chodzi takim ludzkim językiem?
Fari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 21:10   #3143
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
(...)

To fajnie ze się TŻ stara!!!

A z tym Acta to ja nie wiem o co chodzi, wiem ze nie będzie megavideo itp. serwisów, podobno wrzuta.pl też "poleci", a mnie właśnie interesuje to żebym mogła sobie słuchac muzyki online i oglądać filmy na e-kino np.
Z tego co wkleiłaś to ja nic nie wiem bo nie cierpię czytać aktów prawnych - nic z nich nie jarzę możesz mi w skrócie powiedzieć o co chodzi takim ludzkim językiem?
scenka z małym super

nooo, żeby tylko mój TŻ już zawsze był taki kochany

ja niestety jeszcze nie przeczytałam i dziś już nie dam rady
generalnie jest to ustawa przeciw łamaniu praw autorskich... więc obawa jest o to, że zostaną pozamykane wszelkie serwisy społecznościowe, a ich właściciele trafią do więzienia
mogą zostać zamknięte Facebook, demotywatory i inne, w związku z tym, że są nośnikiem linków do serwisów nie posiadających praw autorskich do zamieszczonych treści, już nie wspominając o rapidshare czy YouTube, które zawierają miliony nielegalnych filmów/ mp3/ zdjęć... ah, i będa mogli kontrolować indywidualnych użytkowników, którzy udostępniają takie dane, wliczając oczywiście kary za nielegalne oprogramowanie (sprawdźcie swoje windowsy )
tak w dużym skrócie: chcą zamknąć pół internetu ;P

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:12

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-22, 21:25   #3144
Fari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
scenka z małym super

nooo, żeby tylko mój TŻ już zawsze był taki kochany

ja niestety jeszcze nie przeczytałam i dziś już nie dam rady
generalnie jest to ustawa przeciw łamaniu praw autorskich... więc obawa jest o to, że zostaną pozamykane wszelkie serwisy społecznościowe, a ich właściciele trafią do więzienia
mogą zostać zamknięte Facebook, demotywatory i inne, w związku z tym, że są nośnikiem linków do serwisów nie posiadających praw autorskich do zamieszczonych treści, już nie wspominając o rapidshare czy YouTube, które zawierają miliony nielegalnych filmów/ mp3/ zdjęć... ah, i będa mogli kontrolować indywidualnych użytkowników, którzy udostępniają takie dane, wliczając oczywiście kary za nielegalne oprogramowanie (sprawdźcie swoje windowsy )
tak w dużym skrócie: chcą zamknąć pół internetu ;P
poszaleli??? myślałam że youtube się wybroni, czyli aresy, bearshare'y itp. też polecą?
TZ mi wspominał tylko że "filmowe" serwisy, wrzuta itp.
Stary 2012-01-22, 21:27   #3145
rudy_kot
Wtajemniczenie

Cześć, mnie już głowa boli od tego zamieszania z ACTA. Guzik zrobią, bo przecież jak ta ustawa przejdzie to PO może już zapomnieć o rządzeniu w następnej kadencji, bo ludzie bez internetu żyć nie potrafią. Mnie to oczywiście też denerwuje, mimo że ani do FB nie jestem przywiązana ani do żadnej strony typu megaupload itp, ale nie lubię takich ingerencji, szczególnie, że zaraz będzie kolejna burza w mediach, a i tak za moment ktoś wynajdzie sposób, żeby prawo ominąć. Zresztą, taka powszechna inwigilacja będzie już tylko postępować, mam nadzieję, że nie dożyję czasów, kiedy będą wszczepiać mi chipa w pupę.
Stary 2012-01-22, 21:29   #3146
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fari Pokaż wiadomość
poszaleli??? myślałam że youtube się wybroni, czyli aresy, bearshare'y itp. też polecą?
TZ mi wspominał tylko że "filmowe" serwisy, wrzuta itp.
niestety wszystko co ma 'share' w nazwie jest zagrożone
nie tylko serwisy filmowe, bo prawa autorskie dotyczą wszystkiego; filmów, zdjęć, muzyki, treści, notatek z wykładów

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

lecę spać, dobranoc

Stary 2012-01-22, 21:31   #3147
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Z jakiego przepisu robisz pizzę?
Kochana ciasto na pizze robi sie prosto bez zadnych udziwnien skladnikowych :drozdze ,ciepla woda,sol ,cukier i oliwa z oliwek wtedy wychodzi najlepsze juz np. z olejem takie pyszne nie jest ,ale tez dobre,a oliwa robi swoje.

Gaja przykro mi ,ze twoja mama znowu psuje ci humor i robi przykrosc ,nie tak to powinno wygladac
A co do samodzielnego wykonania bukietu to dobry pomysl ,w internecie sa takie male kursy jak samemu wykonac bukiet slubny.

Marlena fakt jak sie mieszka z takim dzieckiem i widzi go na codzien to nie widac takiej roznicy w jego rozwoju.

Moniq bardzo sie ciesze ,ze widac poprawe u tz ,mam nadzieje ,ze rozmowa pociagnie za soba kolejne decyzje tz.
A co do ACTA to tego tuska to juz na dobre poje....??ale hakerzy naszym pasozyta juz sie za tylki zabrali ,wiec pewnie teraz robia w majtki .
Jak to wejdzie w zycie to chyba juz w ogole nie bedzie zadnej przyjemnosci na necie,niech nam jeszcze wizaz zablokuja
Stary 2012-01-22, 21:37   #3148
Fari
Rozeznanie

Cytat:
A co do ACTA to tego tuska to juz na dobre poje....??ale hakerzy naszym pasozyta juz sie za tylki zabrali ,wiec pewnie teraz robia w majtki .
Jak to wejdzie w zycie to chyba juz w ogole nie bedzie zadnej przyjemnosci na necie,niech nam jeszcze wizaz zablokuja
NO WAY my się nie damy wizaż musi zostać, jestem od niego uzależniona
Stary 2012-01-22, 21:40   #3149
rudy_kot
Wtajemniczenie

To nie Tusk wymyślił, tylko UE, ale jeżeli oni to przepchną ... Słów mi brak. Kiedyś bardzo bardzo popierałam PO, ale ta ich druga kadencja ... Ech, nie krytykuję wszystkiego, ale uważam, że się nie popisali, jak będą następne wybory to ja już nie wiem na kogo głosować

Edytowane przez rudy_kot
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:41
rudy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 21:44   #3150
kinia860
Zakorzenienie

rudy kot ,ale jego reka to podpisze.
A ja juz od dawna nie mam na kogo glosowac ,bo dla mnie obie najwieksze partie sa bandyckie i wsio wiecej sie nie wypowiadam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości