|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Mijus, a jak ty sie czujesz? mamy podobny termin
cos cie boli cos cie strzyka? cos cie niepokoi?
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Ja też tak liczę Cytat:
GRATULACJE ![]() |
||
|
|
|
#1203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
łaaaał nie wiem jak ty to zrobiłaś
![]() Cytat:
ja niestety nie pomogę, ale widzę że inne mamusie już sporo rad pisały.niech może zadzwoni do poradni przy szpitalu? Cytat:
ależ miałam gości dziś, padam wykończona na dodatek mnie coś znowu gardło boli
|
|
|
#1204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale generalnie mam ustawiony suwaczek zgodnie z terminem OM i liczy tak jak ty i w sumie też liczę jak ty że niby 35 i dni to jest 36 aż do końca czyli 36 tygodnia i 0 dni, no i z tego co widzę to gin też tak liczy, z tymże pomiędzy zapisuje zwyczajnie 35/36.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Wyprawka już dawno przygotowana , na szczęście, teraz się dodatkowo stresować nie muszę.
|
||||
|
|
|
#1205 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mnie coś przeziębienie łapie, głowa mnie boli, gardło, czuję się kiepsko... Zmęczona jestem bardzo..... Chyba zaraz pójdę spać z synkiem. Jutro rano mam KTG, mam nadzieję że coś się rusza, bo do terminu tylko tydzień został. Może uda mi się zmolestować tż żeby łóżeczko złożył, choć zastanawiam się czy nie lepiej jak złoży jak będę w szpitalu... |
|||
|
|
|
#1206 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze faktycznie są początki a później wszystko się unormujeCytat:
![]() Cytat:
moja przyjaciółka miała monitor i bardzo sobie chwaliła wiadomo trzeba się przyzwyczaić że zanim się wyciągnie dziecko z łóżeczka monitor trzeba wyłączyć i pewnie nie raz zapiszczy ale to moje drugie dziecko i pamiętam jak przez pierwszy tydzień nie spałam i sprawdzałam czy mała oddycha bo spała jak zabita Poza tym teraz nie mieliśmy za wielkich wydatków związanych z wyprawką więc mam nadzieję że będę zadowolona z tego wynalazku ![]() Cytat:
jak ty masz wszystko fajnie zorganizowane ![]() Cytat:
dla Igorka za pierwszy miesiąc ![]() Cytat:
dla AgaMili i Marcelka GRATULACJE!nawojka no pewnie że Cię pamiętamy za chwilę wy będziecie tu rządzić na tym wątku a my lutówki będziemy dochodzić do siebie i się poznawać z dziećmi ![]() Cytat:
![]() A ja dziś znowu w szpitalu byłam u taty i już jest coraz lepiej dobrze że miał dużo szczęścia bo mogło być nieciekawie :/ i jak byłam w tym szpitalu i pomyślałam sobie że już niedługo ja tam będę leżeć to aż mnie ciarki przeszły nie cierpię szpitali jak większość ludzi i pamiętam jaka mnie tam depresja dopadała jak leżałam po pierwszym porodzie tydzień czasu mimo iż opieka była dobra i nie narzekałam na nic tylko sam fakt a teraz jeszcze zostawię w domu córkę ;( to dopiero będę miała deprechę jak tam będę nie daj boże bezczynnie leżeć zanim urodzę
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
cześć,
gratulacje dla wszystkich nowych mamuś i dużo zdrówka dla ich dzieciaczków!!! melduję, że u nas wszystko w porządku mały pięknie je z cycocha, uważam to za nasz duży sukces, bo przez 10 dni pobytu w szpitalu jadł głównie z butelki i piersi nie chciał, ale w domu spróbowałam przez kapturki i jadł, więc po paru łykach mu zabierałam kapturek i dalej jadł już normalnie i tym sposobem się nauczył ![]() dzisiaj go zważyłam i jestem w szoku, bo waży już 3450g, czyli w 10 dni od wyjścia ze szpitala przytył aż pół kilo!!! no ale domaga się co 2-2,5h.... tak to jest grzeczny, mało płacze, raczej stękoli jak coś nie teges. Jedynie co to w nocy ma czasem tak, że się przebudza, poje i wcale nie chce mu się spac, więc siedze z nim 1-2h..... ale teraz już zaczęłam go budzić popołudniami koło 17 żeby do kąpieli już nie spał, to jest lepeij w nocy. Kolki na razie nas omijają i mam nadzieję że w ogóle się nie zaczną. Kupiłam wózek bliźniaczy, żeby móc wychodzić na spacery z moimi dwoma skarbami. Od wtorku jesteśmy codziennie na spacerku tak do godziny. Także na razie dajemy radę. Zobaczymy jaki będzie następny tydzień, bo tż ma drugą zmianę, wiec praktycznie cały dzień będę sama z dzieciorami, więc to dopiero będzie hardcore, żeby wieczorem je oporządzić i położyć spać ![]() ja trochę niedospana chodzę, jak się zloży tak że oba dzieciaki odwalają drzemkę w ciągu dnia w tym samym czasie, to ja też się kładę i udaje mi się zdrzemnąć jakieś pół h. |
|
|
|
#1208 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Samodzielne kompanie już weszło mi w krew...... Cytat:
![]() Moja mi dzisiaj na skype powiedziała ze z chęcią by wszystko rzuciła w pierony i przyleciała do mnie i do Mili ![]() Aga gratki
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie przez to ze byl tak dlugo ze mna to sie boje.. najnardziej nocy.. zeby jego nie obudzic.. a Igor lubi w nocy pobuszowac.. a mamy tylko jeden pokoj i nie moge pojsc polazic znim w drugim.. no chyba ze do lazienki;p
Kasik ja nawet jak moj tzt jest w domu to kapie sama on mi tylko witamike odkreca bo mnie szlag trafia nigdy nie moge sobie poradzic..maluy nie chce spac.. tzt nosi i nosi i konca nie ma.. Klaurencja co zrobilas ze kolki poszly? dajesz cos?? ile razy Ci sie budzi i oktorej zasypia u ktroej wstaje?? Karmisz piersia w konuc?? czy tylko butla?
|
#1210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam ten komfort ze mam osobny pokój ale i tak jest niania włączona i w sumie tż słuszy ale mu to zbytnio nie przeszkadza. Moja jak się obudzi to się od razu drze........ a muszę jej najpierw pampę zmienic bo jak zje to od razu śpi a jak nawet nie śpi to nie chcę ją bardziej rozbudzać zmianą pampy. Rozumiem ze się stresujesz bo u Ciebie jeszcze te kolki, oby poszły w cholere ![]() Powodzonka Co prawda pytasz Klarę ale ja odpowiem. Od 3 dni daję małej profilaktycznie espunisan 2 razy na dobę po 5 kropelek i odpukać kolek już nie ma.
|
|
#1211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A moje dziecię chyba ma disco w brzuchu masakra zauważyłam że ona tak co 2 dzień szaleje a co drugi jest bardzo spokojna aż za bardzo że się martwię
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zwykle czy dla dzieci?
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane, wreszcie mam chwilke by cos naskrobac. Jestesmy jeszcze w szpitalu, maly jest naswietlany. Jest cudny, tz zakochany no po prostu jestem tak szczesliwa ze az ciezko to opisac, juz bym tylko chciala byc w domku, no ale zobaczymy jak malec. Ja dzisiaj mialam przez chwile temperature
ale przeszlo no ispuchlymi stopy, masakra wciazy tego nie malam. Szkoda, mi malego pod tymi lampami bo sie denerwuje goraco mu i te okularki mu przeszkadzaja. Porod mialam ekspresowy akle o tym napisze jak wyjde ze szpitala, gratulacje dla rozpakowanych mam. Kasiahexse twoja dziecina chyba z mojej przyklad wziela ik widzialam porod szybciutki---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- aaa zapomnialam w klubie fotka
|
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie nie boli mnie nic, 2 dni temu miałam tylko całą noc bolesne skurcze, ale mi przeszło i narazie jest ok. Generalnie jest mi ciężko, no ale to raczej normalne Po za tym jest ok a do terminu już tylko 3 dni
|
|
#1217 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I te wózki super sprawa, ale mój synek już za duży, a szkoda, byłoby łatwiej. Z dziećmi wieczorem dasz radę, nie musisz kąpać codziennie Najwyżej trochę im karnacja ściemnieje Cytat:
A może tż ie będą nocne krzyki przeszkadzać? Czasem mężczyźni tak mają że nawet nie słyszą.... Cytat:
Fajnie że malutki kochany, ucałuj go od wizażowych ciotek. _________________________ _______________ A mi dziewczynki ODPADŁ DZISIAJ CZOP!!!!! Nie wiem czy cały czy w kawałku Ale na raty i dość sporo.Jutro KTG to się okaże co dalej. Może wcale nie łapie mnie przeziębienie, tylko to takie przedporodowe osłabienie??? |
|||
|
|
|
#1218 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie dzisiaj coś plecy pobolewają jak na okres i troszkę promieniuje na brzuchol tak bym już chciała żeby coś się ruszyło AgaMili gratulacje
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a masowałyście/wyciągałyście sutki w ciąży ? mi koleżanka radziła żebym tak robiła bo ona jak zaczęła karmić to strasznie jej popękały i krwawiły aż... ja smaruję lanoliną z ziajki ale nie wiem czy nie za krótko
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo ładny no i widze że nie jestem sama z białym wózkiem
nie powiem robię furorę gondolką nei ma takiej osoby która by się nie obejrzała za Michałkowym wózkiem ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- a mój Michalindek dziś chorutki ;( cały dzień go taki brzudki katar męczy calutki dzień płakał bo nei mogł oddychać tż po południu pojechał do apteki kupił aspirator do noska bo tą gruszką to nic wyciągnąc nei mogłam i myślałam że porąbie siekierą to gów.no nie wiem kto takie badziewie wymyślił ale ten aspirator to rewelacja psikłam mu do noska wode a potem aspirator przyłożyłam zassałam i nosek czysty fakt nachodiz mu cały czas ale robię to mu na bieżąco ż emu nie zalega tak ten katar no i olejek zapachowy tż wziął więc odrazu inhalacja wpokoju i kupił też nawilżacz powietrza wiec dziś ostro ze wszytsim jedziemy byle tylko małemu pomóc bo ja to dziś razem z małym płakałam on ze nie moze oddychać chorutki to marudny a ja że nie wiedziałam jak mu pomóc i ulżyć jak tak płakał to mi serce pękało ;( teraz sobie śpi na brzuszku tak mu się lepiej oddycha
|
#1221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a dzis np skusiłam sie jeszcze na kawałek karpatki![]() Dziewczęta, dziekuje za rady odnosnie plesniawek, siegnelismy po babciny sposób z siuskami i po calym dniu jest ciut lepiej, wiec mam nadzieje, ze lada dzien zniknie to cholerstwo
|
|
#1222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm od kilku dni tak dziwnie mnie boli lewy jajnik czy to możliwe że już mogą normalnie zacząć funkcjonować?? czuje się tak jak bym miała owulację ale to mineło dopiero 30dni od porodu więc to chyba nie możliwe wiem ze okres dostane szybciej bo nie karmię piersią ale owulacja??chyba nie za 2 tyg mam wizytę u lekarza okaże sie jak to wszytsko się tam goi
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w ogole to dzien dobry.. u nas nocka w miare i poranek tez juz poprasowalam i sie wykopalam poki maly spi teraz pije kawke i czytam wizaz..o juz nie lece bo sie budzi;p
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Dziś obudzil mnie straszny ból pleców ale zaczynam sie do niego przyzwyczajać Dziewczyny ok 37 tyg , spiące na lewym boku czy wy tez budząc sie macie taki ból w plecach ?I czy wam też tak ''strzyka'' w brzuchu? ![]() Wczoraj z tz spróbowaliśmy wykurzać małą i bylo nawet przyjemnie ale młodej chyba się nie śpieszy na świat więc teraz leże i nabieram sił przez ostatnie dni ![]()
|
|
|
|
#1226 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!!!
Co tu tak pusto? Wstawać mamuśki w dwupakach bo rozpakowane to niech se jeszcze pośpią
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
czubasku, mnie póki co (odpukać) plecy nie bolą A w brzuchu "strzyka" ale to chyba jelita ![]() Monia, dużo zdrówka dla Michasia dph, mała kopie?
|
|
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
Co wchodze poczytac to zawsze tyle juz Was urodziło, że szok
![]() Dzis mam ostatnia wizyte u lekarza przed porodem, chyba ostatnia, zalezy jak bardzo uparte mam dziecko. Bylam jednak na tym slubie i weselu , bo jakie mialam wyjscie? Zdeklarowalismy sie, ze przyjdziemy razem to nie bylo wyjscia, tym bardziej, ze bylo by to bardzo chamskie z mojej strony tak o sobie nie przychodzac, jednak pokryli koszta i za moja osobę. Większosc czasu siedzialam, ale ile mozna siedziec jak wszystko uwiera? Troche tez potanczyłam, jednak welonu nie poszłam łapać:P O cos słonko u mnie wychodzi, musze za moment do tego lekarza mykac, mam nadzieje, ze jak przyjde 15 min przed zamknieciem to mnie jeszcze przyjmie, bo mial mnie budzik obudzic, ale mu nie wyszlo :/ |
|
|
|
#1230 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie to ogolnie wszystko boli, jak wstaje to kregoslup, siedziec ciezko bo brzuch nisko ech co za niedogodnosci noooo ja 4 dni w sumie bez dzisiejszego 3 :P a wpisujac w internetowe kalkulatory ciazy ostatni dzien miesiaczki mam termin na 23 :P no ale lekarzowi ufam bardziej ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

cos cie boli cos cie strzyka? cos cie niepokoi?

GRATULACJE
na dodatek mnie coś znowu gardło boli

Poszalałam w kuchni 
a teraz jeszcze zostawię w domu córkę ;( to dopiero będę miała deprechę jak tam będę nie daj boże bezczynnie leżeć zanim urodzę

ale przeszlo no ispuchlymi stopy, masakra wciazy tego nie malam. Szkoda, mi malego pod tymi lampami bo sie denerwuje goraco mu i te okularki mu przeszkadzaja. Porod mialam ekspresowy akle o tym napisze jak wyjde ze szpitala, gratulacje dla rozpakowanych mam. Kasiahexse twoja dziecina chyba z mojej przyklad wziela ik widzialam porod szybciutki

Dziewczyny ok 37 tyg , spiące na lewym boku czy wy tez budząc sie macie taki ból w plecach ?