|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Tzn ja tak daje... u mnie na opakowaniu tez inaczej jest napisane... po prostu nie robie bardzo gestej zeby sie brzuszek przyzwyczail.... ![]() wlasnie tez sobie zamowilam ta kaszke ze sloiczka... ale poczekam az skonczy 5 mscy
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Noł łej
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co może być mojemu dziecku, ja już nie wyrabiam
![]() spać nie chce, budzi się co godzina a od piątej to już co 20-30 minut. drapie się przy tym niemiłosiernie po buzii , głowie. no i łapka do buzi na chama, czy naprawdę to zęby, bo ja osiwieje nie długo wory pod oczami mam kosmiczne
|
|
#1835 | |||
|
Zadomowienie
|
witajcie
Cytat:
moja młoda miała jak dotad tylko jedną ciężką ząbkową noc i na to jej żel pomógł![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() widziałam dyskusje o cukrze, też bym chciala go oszczędzić, ale niestety dodowany jest do wszytkiego, a coś czuje, że Kaja po mam,usi pokocha czekolade i słodkości ![]() stałysmy się posiadaczkami ostatniego biedronkowego hipcia, ciekawe co to za cudo, bo póki co mąż je ma ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- my mamy Calgel, a co mała marchewki nie chciała ?czadowa chmurka
|
|||
|
|
|
#1836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takze to zabki i trzeba to jakos przeczekac.... A moze niech Tz sie nim zajmie a Ty sobie odespij noc... ?? No nie wiem.... Wspolczuje.... ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- jakos jej nie bardzo smakowala....a ze nie mam jeszcze blendera to jej ta marchewke starlam na tarce...a potem jak koopka byla to widzialam kawaleczki marchewki.... wiec zoladek nie strawil..... ![]() takze stawiam na sloiczki....
|
|
#1837 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Czytam na bieżąco, ale jakoś nie mogę się wbić... ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() klask i:Tak ma być Poza tym, ja się znów powtórzę, różne zdania dają wachlarz różnych możliwości a po przemyśleniu możemy wybrać najlepszą opcję dla nas i naszego dziecka (ja tam przelewam wrzątkiem od czasu do czasu gryzaki i grzechotki, a jak mamy nową zabawkę, to młody taką od razu dostaje jeśli chodzi o cukier w produktach dzieciowych.... specjalnie nie unikamy i nie szukamy bezcukrowych )Małgosiu współczujęa nie ma Staś jakiejś wysypki? Mój mati czasem tak się drapie a do tego ciągnie się za uszy jak jest zmęczony... Chciałam napisać, że my już po skoku... ale po dzisiejszym poranku nie jestem tego taka pewna ...
|
||
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki
![]() kurde nie wiem czy si emartwic ale moje dziecie zazwyczaj z rana robiło 1 kupke , czasem po południu druga ale nei zawsze, a wczoraj z rana były 2 jedna normalna i za jakis czas taka wodnista, wieczorem znów 3 normalna, a dzis to samo najpierw normalna a za godz taka wodnista i chyba ze slusem bo cos sie tam ciągneło ![]() kurcze do tego mam wazenie ze czasem troche marudzi, no i dzis sie obudził przed 3 a zawsze wstaje 5-6, kurcze nie wiem czy sie martwic-na razie obserwuje myśle ze moze zaczna mu sie zębole, jak myslicie to możliwe? |
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sab simplex nie daje jeśli nie potrzeba, bo wkońcu to lek jakaś chemia, jeszcze mi się przyzwyczai i będzie dopiero problema tż rano do pracy na cały dzień, do tego fizyczna, a ja karmię cyckiem więc wchodzę tylko ja w rachubę cykiem lubie karmić , aby się nie budził tak często to już było by superCytat:
![]() mój sie drapie od razu jak się obudzi, na czole przy lini włosów to ma zdrapane do krwi dzień w dzień, się strupy z tego brzydkie robią, musi go to swędzieć, nie wiem może to przez olejuszkę, bo ona wysusza, ale jak ma jeszcze tą ciemieniuchę, co prawda coraz mniej, ale trzeba być systematycznym bo powraca. ide spać z małym bo padam na pyszczek
|
|
|
#1840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas mozna podawac paracetamol od 3 msca jesli chodzi o kropelki to mala ma gazy ....i to nie tak ze ja niepotrzebne faszeruje..... zelem co 3 h ?? ja mam dentinox i mozna juz po 20 min posmarowac znowu....
|
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak zacznę gotować jak już młoda zacznie więcej jeść![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- ja tez moge co 20min, tylko nie częściej niz 6x na dobe |
|
|
|
|
#1842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie zapomnialam dopisac ze nie czesciej niz 6 razy na dobe ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Gerda a gdzie Ty mieszkasz jesli mozna wiedziec ??
|
|
#1843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak będzie się inaczej zachowywał - dużo inaczej, miał gorączkę to wtedy trzeba działać Cytat:
a co sie działo z rana?? Cytat:
i prędzej bym skazę podejrzewała niż ząbki no chyba, ze trafiła się Wam kumulacja i macie to i to na raz, to przytulam oboje i mocno trzymam kciuki, zeby jak najszybciej minęło
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Monik na szczescie nic sie nei pieni inie ma goraczki, siedze cały czas z termometrem hehe, teraz drzemie w bujaku wiec zobaczymy jak sie bedzie zachowywał jak wstanie, może tylko cos mu sie poprzestawiało chwilowo al ebedzie ok, mam nadzieje na razie obserwacja pełna para
|
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Monia małopolska
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
sory u mnie też tak pisze
co i tak nie zmienia faktu ze te 6 razy to bym wykorzystała w nocy a dzień mi cały zostaje ![]() a paracetamol doczytałam że od 6mc jest dawkowanie na ulotce a po 3 mc po konsultacji z lekarzem a pierdy to i mój ma, ale gazy muszą odchodzić, szkoda że czasem są bolesne dla dziecka, ale czasem nie Cytat:
A zębiska idą bo po posmarowaniu żelem mały się uspokaja
|
|
|
#1848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zeby nie bylo..... ![]() http://www.amazon.co.uk/Calpol-Infan...7309963&sr=8-2 u nas w zasadzie po skonczonym 2 mscu ...ale to zazwyczaj jak dziecko jest po szczepieniu....
|
|
#1849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze to tylko chwilowe ![]() Cytat:
idź spać kobieto no, już już już , choć na chwilkę
|
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
hello
witam z domowego szpitala.. ja choroby cd. Sara już zakatarzona nieźle..a mąż właśnie pojechał do lekarza po zwolnienie,bo też go rozłożyło.. normalnie cud,miód i orzeszki.. a jakby było mało ACTA zablokowała w nocy FAILSONIC-A a mieliśmy tam wykupione konto...i duuuupa... nawet nie będzie jak filmów pościągać ![]() tak więc...tym optymistycznym akcentem..witamy poniedziałek
|
#1851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hey wspolczuje choroby.... boshe co to ta ACTA ??
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
Hejloł, witam Was po dłuuugiej rozłące
.Dziecię uspane, ale pewnie nie da matce za długo poplotkować . Dziękuję za wszystkie wyrazy współczucia i sympatiiU nas już całkiem dobrze, choć było ciężko. Archi Wam pisała co u nas, dodam tylko, że na ten szpital zbiegło się kilka przyczyn: temp. od ząbkow (wychodzą nam dwie dolne jedynki), katar spływający do gardła+ zwiększone ulewanie - stąd dławienie się, kaszel nie mam pojęcia od czego, może od zbyt wysokiej temp. po napaleniu w kominku lub suchego powietrza. W każdym razie trafiłam do szpitala z dzieckiem w naprawdę ciężkim stanie, podejrzewanym nawet o krztusiec, a wyszłam z dzieckiem, które w wypisie ma jako rozpoznanie choroby katar i zastosowane leczenie nasivin . Same wiec widzicie, że przezwisko Bzik jak najbardziej pasuje do mojego syna. Ale nie ma tego złego... jakby Leone nie zaczął się dusić przy pediatrze, to nie dostałby skierowania do szpitala tylko zastrzyki z zinatu przez co najmniej tydzień, bo już wypisywała nam receptę. Młody zdrowy jak ryba, wazy 7 kg, wszystkim serwowal usmiechy i nawet salowe porywaly go na rece ![]() Któraś z Was pytała też o moje cycki i objaw R. Tak, potwierdziła się diagnoza, na oddziale odwiedziła mnie laktatorka i stwierdziła, ze jestem przypadkiem książkowym . Na razie ładuję wit. B6 do końca lutego, a potem zobaczymy. Ponieważ w mojej miejscowości mam wątpliwy zaszczyt być pierwszą zdiagnozowaną osobą, to nasi specjaliści nie wiedzą jak sobie ze mną poradzić. Dlatego laktatorka ma nawiązać kontakt z laktatorką krakowską i obie chcą mnie wysłać do kardiologa, który miał do czynienia z kobietami karmiącymi cierpiącymi na objaw R. Zasugerowała przejście na butlę, ale ja się jeszcze nie poddaję. Smiala się, ze lubi takie...zdesperowane![]() No tak, Leonisław gotowy do dawania matce w kość. Może jeszcze pójdzie spać, to chociaz bym poczytala co u Was. Widze, ze Wasze maluszki tez sie mecza z zebiszczami, biedaczki. mam nadzieje od jutra byc na bieżąco. |
|
|
|
#1855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monia ja mam Dentinox N i na nim wyraźnie pisze "powtarzać nie częściej niż 2-3 razy dziennie". no i bądź tu mądry człowieku, w nocy nie stosować
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widziałyście co nasi polscy hakierzy zrobili ze strona premiera http://kontakt24.tvn.pl/temat,strona...na,170074.html
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
Caltea witaj
|
|
|
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
Caltea witaj
![]() Indygo ja mam ang Dentinox i napisane jest ze mozna po 20 min znowu smarnac.... ![]() normalnie idzie zwariowac.... A i jeszcze napisane jest ze mozna od urodzenia stosowac ten zel....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-01-23 o 10:57 |
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
zaraz kogoś pogryzę mam czas na allegro, a ten net działa tak, że
![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

) jest 4, 5 lub 6-7 łyżek stołowych. Z biszkoptami kupiłam taką gotową w słoiczku Hippa od 4 m-ca. Od jutra będziemy testować... bo jak nie trzeba to akurat dziś dziecko zasnęło o 20 

moja młoda miała jak dotad tylko jedną ciężką ząbkową noc i na to jej żel pomógł
a mój TŻ kupuje mi już 3 tydzień i nie może dojechac do sklepu
to były czasy 
?

klask i:

i prędzej bym skazę podejrzewała niż ząbki