Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-22, 21:27   #3031
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII

Cytat:
Napisane przez NUTELLA87 Pokaż wiadomość
czy dla waszych Tż pół godziny też równa się 5 godzinom a podobno to kobiety nigdy nie są gotowe na czas...
tak tak dalej denerwuj babę przed okresem..

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

angelinmyheart gratki
moj zawsze mowi, ze bedzie za 20 minut a jest za 2 h xD to jest po prostu norma
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 21:54   #3032
Lenka_1987
Zadomowienie

Ale sobie dziś SPA zrobiłam
Maska z żółtka, oleju, placenty i miodu na 3 godziny
Depilacja depilatorem -> bolało bardzo, bo dawno tego nie robiłam, nie wiem, czy dokładnie, jutro będzie poprawka przy dziennym świetle, przy oknie
Zmycie maski jajecznej joanną czerwoną po około 3 godzinach
Peeling kawowy ciała
Balsamowanie
Peeling mechaniczny buzi
Maseczka ziaja oczyszczająca (z szarą glinką)
Maseczka ziaja nawilżająca (z zieloną glinką)
Tonik i krem na buzię
Moczenie stóp
Pumeksowanie
Duża warstwa kremu na stopy + skarpetki na noc

Będzie jeszcze masaż paznokci, skórek przy paznokciach i łapek specyfikiem aptecznym.
Z moimi skórkami już lepiej. Może to zmywacz je tak przesuszył? od 1,5 tygodnia nie maluję paznokci niczym, ale we wtorek wieczorem już zrobię sobie jakiś porządny manicure

Zastanawiam się, czy nie przetestować dziś mojego olejowego nabytku na włosach, ale chyba dam sobie spokój dziś, nie chcę przedobrzyć. I tak olejuje co 2 dzień, a dziś maska dodatkowo była, więc starczy, olej dam jutro na noc.
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 22:18   #3033
ghana
Zakorzenienie

a ja do tegow syztskiego zafiniszowałam jedwabiem na kocnowki i maska na dłonie jestem niesamowicie śpiąca, zatem dobranoc Wam
Stary 2012-01-22, 22:37   #3034
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez Maala_Czaarna Pokaż wiadomość

Zary też u mnie nie ma Bida w Kołobrzegu Co do zabiegów to właśnie dostałyśmy maila od naszej babki z kosmetologii, że na następnych zajęciach robimy sobie oczyszczanie twarzy+maseczka algowa, a potem mikro Cieszę się bardzo, bo za darmo można sobie spróbować
Ten kuferek z biedronki też mam i szczerze mówiąc nie lubię w nim nosić kosmetyków - beznadziejnie się go otwiera.

Siedzę już kilka godzin nad pracą z chemii kosmetycznej i końca nie widać

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Te z nonicare? Wydaje mi się, że w granicach 20-30 zł, ale dokładnie się im nie przyglądałam a w Skarbie nie ma cen.
mi wlasnie ten luz podoba sie w tym kuferku, przechylam otwieram, grzebie i jest trzymam tam wszelkie plyny i balsamy, ktore zawsze przewracaja sie, a tak to mam je z glowy

dziewczyny, tak zachwalacie te olejki z alterry, a skoro teraz jest promocja to moze i ja sie skusze tylko ktory jest najlepszy do wlosow?
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-22, 23:38   #3035
julianna-p
Wtajemniczenie

hej Wszystkim dawno nie pisalam bo mialam b duzo na glowie, teraz wreszcie mam odrobine wiecej czasu
nie moglam pisac, ale jako, ze staalam sie podczytywac :
caate przykro mi z powodu zwiazku i ciesze sie, ze dobrze sobie radzisz

angel wspolczuje i moge powiedziec, ze doskonale rozumiem, dwa dni wczesniej zmarl moj dziadek ; gratuluje piatki

co do mojej nieco zapomnianej pielegnacji to najmocniej odczulam w niej ostatnio brak pozytywnego nastawienia. wiecie, zauwazylam, ze moge wcierac w cialo i 20 balsamow dziennie, a skrzywiona mina zabije caly efekt
powiedzcie mi czym sie rozni wax polski od zagranicznego

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 08:13   #3036
NUTELLA87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
mi wlasnie ten luz podoba sie w tym kuferku, przechylam otwieram, grzebie i jest trzymam tam wszelkie plyny i balsamy, ktore zawsze przewracaja sie, a tak to mam je z glowy

dziewczyny, tak zachwalacie te olejki z alterry, a skoro teraz jest promocja to moze i ja sie skusze tylko ktory jest najlepszy do wlosow?
ja używam tego z granatem dla mnie jest świetny

-stawiam sobie cele, które realizuję, powoli... ale realizuje
NUTELLA87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 08:30   #3037
samaraNW
Zakorzenienie

witam
ale mi się nie chce jechać na uczelnie... pewnie się trochę nalatam i naczekam za wpisami

Cytat:
najlepszy podobno jest z brzozą i pomarańczą, ale jego chyba nie przecenili. są jeszcze z polecanych do włosów dwa: avocado&granat i migdały&papaja
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 08:55   #3038
marta 85
Wtajemniczenie

Dzień dobry

angelinmyheart bardzo mi przykro odnośnie babci i gratulacje z oceny

julianna-p też ostatnio się zastanawiałam nad tym bo chciałabym spróbować zagranicznego

W biedronce jest przecena szczotek do modelowania za 1 zł coś takiego jak na zdjęciu, jeszcze jest w niej uchwyt

Nawilżanie włosów

Woda jest podstawowym składnikiem organizmu, który jej pozbawiony – umiera. Często nie zdajemy sobie sprawy, że taka sama zasada odnosi się do włosów – brak nawilżenia objawia się nadmierną łamliwością, rozdwajaniem końcówek, brakiem elastyczności i blasku.
Przyczyny utraty wilgoci we włosach

Problem niewystarczającego nawilżenia dotyczy nie tylko osób, które od zawsze zmagają się z przesuszonymi pasmami. Właścicielki włosów ze skłonnością do przetłuszczania często bagatelizują konieczność dostarczania fryzurze odpowiedniej porcji wilgoci, co prowadzi najczęściej do znacznego pogorszenia kondycji włosów, a jedynym ratunkiem jest wówczas intensywna kuracja regenerująca. Głównymi przyczynami przesuszenia pasm są:
  • Nadmierna ekspozycja na słońce bez stosowania preparatów ochronnych z filtrami UV
  • Kąpiele w morskiej bądź chlorowanej wodzie
  • Częste stosowanie urządzeń do modelowania – lokówki, prostownicy, termoloków
  • Codzienne stosowanie kosmetyków do stylizacji – lakierów, żeli, pianek
  • Częste zabiegi farbowania i rozjaśniania
Dyskusyjny pozostaje wpływ stosowania suszarki na kondycję włosów. Suszenie gorącym powietrzem z odległości mniejszej niż 20 cm bez wątpienia negatywnie oddziałuje na pasma. Negatywny wpływ jest jednak znacznie mniejszy przy chłodniejszym powietrzu i stosowaniu kosmetyków termoochronnych. Więcej szkody powodować może natomiast pozostawianie włosów do samodzielnego wyschnięcia – wilgotne pasma są bardziej narażone na mechaniczne uszkodzenia.
Sposoby na nawilżenie włosów

Do dyspozycji mamy pokaźne grono kosmetyków drogeryjnych i aptecznych, które stworzone są specjalnie do włosów pozbawionych blasku, kruchych i łamliwych. W ich składzie spotkać można najczęściej olejki roślinne – np. migdałowy i oliwa z oliwek – proteiny mleka i pszenicy, masło shea. Aby kuracja była skuteczna, do każdego mycia należy stosować odpowiednio dobrany szampon. Po myciu konieczne jest nałożenie nawilżającej odżywki, a 1-2 razy w tygodniu maski, której działanie potęguje owinięcie głowy ręcznikiem i ogrzewanie ciepłym powietrzem z suszarki. Na półce powinien zagościć także jedwab do włosów w płynie, który, nałożony na lekko wilgotne bądź suche pasma, chroni je przed utratą nagromadzonej wilgoci. Częstym błędem popełnianym przy jego stosowaniu jest aplikacja zbyt dużej ilości, co daje efekt nieświeżych, przetłuszczonych włosów. Wystarczy jedna kropla roztarta na dłoniach, którymi delikatnie przeczesujemy fryzurę.
Naturalne kosmetyki do nawilżania

Dobrą formę włosów pomogą również przywrócić naturalne składniki, które znajdziemy we własnej spiżarni. Należą do nich:
Sporządzone z nich maski nakładać należy na co najmniej 20-25 minut, gdyż najczęściej działają wolniej niż ich drogeryjne odpowiedniki. Z nagietka przygotowujemy natomiast napar do ostatniego płukania włosów podczas mycia.
Rozpoczynając walkę o lśniące i zdrowe włosy, warto uzbroić się w cierpliwość. Choć nieraz już po pierwszym zastosowaniu intensywnie działających kosmetyków zauważyć możemy efekt, to utrzymuje się on tylko do następnego mycia. Aby pasma się zregenerowały, potrzebny jest co najmniej miesiąc. Równocześnie warto stosować suplementy diety wzmacniające włosy, zawierające niezbędny do ich wzrostu i odbudowy krzem.

Miłego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szczotka.jpg (20,1 KB, 3 załadowań)

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 09:23   #3039
ghana
Zakorzenienie

Cytat:

j mam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-papaya.html
Stary 2012-01-23, 09:28   #3040
samaraNW
Zakorzenienie

zostawiłam wiadomość w klubie
Stary 2012-01-23, 09:31   #3041
karolcia198506
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziś do pracy na 12 Jak mi się uda to skoczę do Rossmanna po jakiś olejek Alterra i do drogerii niesieciowej zobaczyć czy przecenili już wycofywane kosmetyki Essence na 3,99
Stary 2012-01-23, 10:56   #3042
Kitka:)
CABIN CREW

cześć Piękne

ja dziś wolne od szkoły więc mam zamiar się pouczyć i trochę pospamowac...i mam zamiar w szafach porządki zrobić bo już nic nie mogę w nich znaleźć w planach też zrobienie listy must have kosmetycznych

mala-czarna
oglądałam twoje lumpkowe łowy i..... mega są, ja też chcę takie lumpy u siebie....

w ogóle korci mnie żeby włosy na czarno pomalować ale nie wiem czy to dobry pomysł....

miała któras z was tę maskę http://allegro.pl/kallos-maska-nably...050472683.html

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:08   #3043
Lenka_1987
Zadomowienie

Witam z nad kubka gorącej porannej kawki. Skończę i trzeba poprawić wczorajszą depilację. Ja korzystając z wolnego przedłużonego weekendu odpocznę sobie dziś porządnie i znów porządnie poSPAmuję, bo ostatnio jechałam na podstawach to raz, a dwa taka przemęczona byłam, że ledwo żyję
Stary 2012-01-23, 11:17   #3044
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
cześć Piękne

ja dziś wolne od szkoły więc mam zamiar się pouczyć i trochę pospamowac...i mam zamiar w szafach porządki zrobić bo już nic nie mogę w nich znaleźć w planach też zrobienie listy must have kosmetycznych

mala-czarna
oglądałam twoje lumpkowe łowy i..... mega są, ja też chcę takie lumpy u siebie....

w ogóle korci mnie żeby włosy na czarno pomalować ale nie wiem czy to dobry pomysł....

miała któras z was tę maskę http://allegro.pl/kallos-maska-nably...050472683.html
Co masz na liście napisane?

Z czarnym możesz spróbować, w sumie i tak kolor po czasie sie wypłucze

A maska ciekawa, ja niestety nie miałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14586.jpg (34,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 98227.jpg (35,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 107116.jpg (37,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 107119.jpg (47,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 107189.jpg (36,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 107192.jpg (42,2 KB, 6 załadowań)

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:29   #3045
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Co masz na liście napisane?

Z czarnym możesz spróbować, w sumie i tak kolor po czasie sie wypłucze

A maska ciekawa, ja niestety nie miałam
a więc tak:
-Amla
- jakiś jeszcze olej do włosow, zależy od funduszów, może sesa albo heenara
- żel pod prysznic Alterry (2 sztuki, jeden na pewno jagodowy )
-peeling do ciała Joanny malinowy albo ananasowy
- serum Eveline antycellulitowe
-serum Eveline do biustu
- jakaś baza pod cienie
- czerwony lakier do paznokci (bo wszystkie już zgęstniałe)
-henna do brwi czarna
-jakaś maska/odżywka do włosów- tutaj sie zastanawiam cały czas
-puder essence fix&matte
-tusz do rzęs eveline volume celebrities

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Stary 2012-01-23, 14:08   #3046
samaraNW
Zakorzenienie

zdałam czwartkowy egzamin byłam w nagrodę w rossie i kupiłam krem pod oczy, krem do twarzy i dwa olejki z alterry

caate, jednak ten z brzozą też jest w promocji wszystkie na grunwaldzie są po 11,99zł
Stary 2012-01-23, 14:12   #3047
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cześć
Ja u K. od wczoraj jestem i teraz śpi obok mnie
Nie pisałam nic bo miałam humoru bo byliśmy posprzeczani ale jakoś to wyprostowaliśmy...
Skorzystałam wczoraj, że K. był w pracy na noc i pooglądałam sobie filmy do 3 nad ranem.
I tak jadę od wczoraj na podstawach podstaw bo nie mam jak poszaleć z pielęgnacją Ale oczywiście był balsam na cialo, demakijaż, krem na twarz, krem do rąk.... I chyba tyle

Angel gratuluję oceny
I podziwiam bo ja jeszcze nigdy podczas trzech lat studiów nie uzyskałam takiej oceny

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
zdałam czwartkowy egzamin byłam w nagrodę w rossie i kupiłam krem pod oczy, krem do twarzy i dwa olejki z alterry
gratuluję

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:20   #3048
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
gratuluję

postanowiłam polenić się do 15-ej, a potem siadam do nauki, tylko tak strasznie mi się nie chce...
Stary 2012-01-23, 14:23   #3049
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:

caate, jednak ten z brzozą też jest w promocji wszystkie na grunwaldzie są po 11,99zł
Gratulacje
Stary 2012-01-23, 14:29   #3050
kobietasukcesu
zawsze mam racje

samara: gratuluję zdania.

julianna: współczuję straty dziadka

---

caate: ja najbardziej z alterru lubię brzoza&pomarańcza, ale on nie jest objęty promocją niestety.

Dzisiaj mam w końcu zamiar zahaczyć o naturę i obrabować szafę catrice, zanim na amen znikną wycofywane rzeczy.

Muszę sobie trochę mózg zrelaksować między poranno-popołudniowym załatwianiem, a wieczornym zatonięciem w papierach.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:30   #3051
lacrimachristi
Zakorzenienie

samaraNW gratulacje

ja od wczoraj siedze z lnianym i alterra na głowie (migdal i papaja) polecam!!
Stary 2012-01-23, 14:30   #3052
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:

postanowiłam polenić się do 15-ej, a potem siadam do nauki, tylko tak strasznie mi się nie chce...
Dasz radę

Stary 2012-01-23, 14:33   #3053
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
samaraNW gratulacje

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
samara: gratuluję zdania.

caate: ja najbardziej z alterru lubię brzoza&pomarańcza, ale on nie jest objęty promocją niestety.

jednak jest, ja dzisiaj go kupiłam i na stronie rossa też jest napisane, że jest w promocji
Stary 2012-01-23, 14:34   #3054
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:

mi też się nie chce

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:38   #3055
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
mi też się nie chce
a dużo masz nauki? bo mi został jeden cholerny egzamin i zero motywacji
Stary 2012-01-23, 14:44   #3056
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
a dużo masz nauki? bo mi został jeden cholerny egzamin i zero motywacji
mnóstwo

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 14:44   #3057
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Ja dziś zrobiłam sobie wolne od wszystkiego

Mam pytanie odnośnie olejków z Alterry - używacie do włosów tych olejków które są do ciała? Bo jakoś mi umknął ten szczegół

Stary 2012-01-23, 14:49   #3058
CABIN CREW

Cytat:

gratulacje

ja zjadłam obiadek, obejrzałam gotowe na wszystko i pewnie zaraz też do nauki...od jutra mam znowu od 8 zajęcia, nienawidzę tego- muszę wstawać o 5.40 :/

ZALATANA......
Stary 2012-01-23, 14:59   #3059
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
gratulacje

ja zjadłam obiadek, obejrzałam gotowe na wszystko i pewnie zaraz też do nauki...od jutra mam znowu od 8 zajęcia, nienawidzę tego- muszę wstawać o 5.40 :/

dobra, nie ma zmiłuj, trzeba się wziąć do roboty
Stary 2012-01-23, 15:05   #3060
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Największy plus dziś to to, ze włosy mi same wysychają umyłam je szamponem z odżywką i nawet nie nakładałam na nie jedwabiu, ciekawe jak się ułożą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości