Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 10:57   #1861
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Hejloł, witam Was po dłuuugiej rozłące.
Dziecię uspane, ale pewnie nie da matce za długo poplotkować. Dziękuję za wszystkie wyrazy współczucia i sympatii.
U nas już całkiem dobrze, choć było ciężko.
Archi Wam pisała co u nas, dodam tylko, że na ten szpital zbiegło się kilka przyczyn: temp. od ząbkow (wychodzą nam dwie dolne jedynki), katar spływający do gardła+ zwiększone ulewanie - stąd dławienie się, kaszel nie mam pojęcia od czego, może od zbyt wysokiej temp. po napaleniu w kominku lub suchego powietrza. W każdym razie trafiłam do szpitala z dzieckiem w naprawdę ciężkim stanie, podejrzewanym nawet o krztusiec, a wyszłam z dzieckiem, które w wypisie ma jako rozpoznanie choroby katar i zastosowane leczenie nasivin. Same wiec widzicie, że przezwisko Bzik jak najbardziej pasuje do mojego syna. Ale nie ma tego złego... jakby Leone nie zaczął się dusić przy pediatrze, to nie dostałby skierowania do szpitala tylko zastrzyki z zinatu przez co najmniej tydzień, bo już wypisywała nam receptę.
Młody zdrowy jak ryba, wazy 7 kg, wszystkim serwowal usmiechy i nawet salowe porywaly go na rece

Któraś z Was pytała też o moje cycki i objaw R. Tak, potwierdziła się diagnoza, na oddziale odwiedziła mnie laktatorka i stwierdziła, ze jestem przypadkiem książkowym. Na razie ładuję wit. B6 do końca lutego, a potem zobaczymy. Ponieważ w mojej miejscowości mam wątpliwy zaszczyt być pierwszą zdiagnozowaną osobą, to nasi specjaliści nie wiedzą jak sobie ze mną poradzić. Dlatego laktatorka ma nawiązać kontakt z laktatorką krakowską i obie chcą mnie wysłać do kardiologa, który miał do czynienia z kobietami karmiącymi cierpiącymi na objaw R. Zasugerowała przejście na butlę, ale ja się jeszcze nie poddaję. Smiala się, ze lubi takie...zdesperowane

No tak, Leonisław gotowy do dawania matce w kość. Może jeszcze pójdzie spać, to chociaz bym poczytala co u Was. Widze, ze Wasze maluszki tez sie mecza z zebiszczami, biedaczki. mam nadzieje od jutra byc na bieżąco.
Celtus kochana nareszcie jestes przede wszystkim super ze Leos juz czuje sie dobrze a jesli moge cos doradzic-jak moje dziecie mialo masakryczny katar to jeden lek przepisal nam wlasnie nasivin a nasza pedi Mucofluid i to jest rewelacyjne, katarek ladnie po tym schodzi i po paru dniach juz prawie nie bylo po nim sladu, moze sprobuj tez?
Co do piersi-podziwiam i chyle czola
Stary 2012-01-23, 10:58   #1862
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej laseczki
kurde nie wiem czy si emartwic ale moje dziecie zazwyczaj z rana robiło 1 kupke , czasem po południu druga ale nei zawsze, a wczoraj z rana były 2 jedna normalna i za jakis czas taka wodnista, wieczorem znów 3 normalna, a dzis to samo najpierw normalna a za godz taka wodnista i chyba ze slusem bo cos sie tam ciągneło
kurcze do tego mam wazenie ze czasem troche marudzi, no i dzis sie obudził przed 3 a zawsze wstaje 5-6, kurcze nie wiem czy sie martwic-na razie obserwuje
myśle ze moze zaczna mu sie zębole, jak myslicie to możliwe?
Od innej kupki i częstrzej kupki to raczej nie zęby
A dzieci - sama wiesz różny humor mają. Może jakiś skok, albo mała odmiana, żeby za nudno nie było ?
Mój od kilku dni też budzi się w nocy, jak nigdy

A poza tym co za noc miałam. Obudziłam się bo mi marudził mały. Tak mi niedobrze było... masakra. Do tego paląca zgaga przy odbiciu i pobolewanie nerek. A jak pomyślałam o jedzeniu to aż mną trzęsło.
Mały spał koło nas więc jakieś wygibasy musiałam robić żeby spać z głową wyżej. W efekcie jestem połamana, dalej mi niedobrze, a rano jeszcze test robiłam i aż mi się ręcę trzęsły
Niby jak patrzę na Fisia to miło wspominam i wszystkim mówię, że jeszcze jedno, jeszcze jedno!Ale w nocy jak zasnąć nie mogłam i pomyślałam... to mi się te gorsze strony przypomniały

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:58   #1863
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
a widziałyście co nasi polscy hakierzy zrobili ze strona premiera
http://kontakt24.tvn.pl/temat,strona...na,170074.html
jacy oni zdolni, ciekawe jak się będą dzisiaj wspaniale rządzący z tego tłumaczyć

ja o tej stronie nie słyszałam, a czasem ogladam tu

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:59   #1864
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
o nie! stamtad bralam desperatki i chirurgow, to co teraz

i bardzo dobrze.... caly sejm powinni zamknac....

Moonik a sprawdz sobie ta stronke.... ja na niej ogladalam chirurgow...

☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠
Stary 2012-01-23, 11:01   #1865
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
o nie! stamtad bralam desperatki i chirurgow, to co teraz

Widzialam wczoraj sie smialam bo podobno zahakowano blog Kasi Tusk a okazalo sie ze bylo po prostu jedno wiecej "e" w adresie, nie makelifeeasier jak u Kasi tylko makelifeasier taki maly sabotaz

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A dzieci - sama wiesz różny humor mają. Może jakiś skok, albo mała odmiana, żeby za nudno nie było ?

A poza tym co za noc miałam. Obudziłam się bo mi marudził mały. Tak mi niedobrze było... masakra. Do tego paląca zgaga przy odbiciu i pobolewanie nerek. A jak pomyślałam o jedzeniu to aż mną trzęsło.
Mały spał koło nas więc jakieś wygibasy musiałam robić żeby spać z głową wyżej. W efekcie jestem połamana, dalej mi niedobrze, a rano jeszcze test robiłam i aż mi się ręcę trzęsły
Niby jak patrzę na Fisia to miło wspominam i wszystkim mówię, że jeszcze jedno, jeszcze jedno!Ale w nocy jak zasnąć nie mogłam i pomyślałam... to mi się te gorsze strony przypomniały
Nie chce wyjsc na doktor B ale ostatnio czytalam gdzies ze maluszki przysypiajace noc potrafia sie budzic po paru mc znowu pare razy bo wlasnie jest wtedy czas zabkowania, moze to jest to?

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
i bardzo dobrze.... caly sejm powinni zamknac....

Moonik a sprawdz sobie ta stronke.... ja na niej ogladalam chirurgow...

☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠
To jest najlepsza strona seriali online
Stary 2012-01-23, 11:02   #1866
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Dziecię uspane, ale pewnie nie da matce za długo poplotkować. Dziękuję za wszystkie wyrazy współczucia i sympatii.
.
hej nasza matko desperatko mam nadzieje, ze juz wyczerpaliscie limit chorob i problemow na caly rok Kochana trzymam kciuki za Twoje karmienie, zeby lekarze umieli Ci pomoc
Ubuziakuj Bzika w czółko od ciotki

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:03   #1867
SONIA004
Zadomowienie

Moniczko pisałam parę zdań ponad 2 godziny! Mały marudny w każdej pozycji, pcha wszystko do buzi... Od 2 dni był cudowny! Uśmiechnięty, gaduła i piszczek... więc albo to skoku dalszy ciąg, albo zębole (bo jak mu pomasowałam paluchem dolne dziąsełko to jakby lepiej, poza tym ma na nim czerwone żyłki- tylko nie wiem czy one wcześniej tam były czy dopiero teraz się pojawily)

Caltea witaj zdeterminowana mamusiu!!! za wagę Leonka!!! Dobrze, że jesteście w domku kochani

Małgosiu możliwe, że Staś w ten sposób demonstruje swoje zniecierpliwienie i zdenerwowanie spowodowane bólem dziąseł, a możliwe, że to ta olejuszka... A poważna jeszcze ta ciemieniucha?? Musisz to stosować?
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:09   #1868
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

test
nocy wspolczuje

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
jacy oni zdolni, ciekawe jak się będą dzisiaj wspaniale rządzący z tego tłumaczyć

ja o tej stronie nie słyszałam, a czasem ogladam tu
ze znowu dużo ludzi chciało jednocześnie obejrzeć czy to naprawdę coś się stało ze strona premiera to tak żałosne tłumaczenia ze aż śmieszne

dzieki za iitv zapomniałam o niej. Kiedyś tam gossip girl ogladalam ale z dna na dzień zaczęła się dziwnie mulic i nie dało się normalnie obejrzeć odcinka. Poki co ost odc chirurgów mam a desperatki ściąga m teraz z innego serwera

Julitka

Stary 2012-01-23, 11:10   #1869
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Widzialam wczoraj sie smialam bo podobno zahakowano blog Kasi Tusk a okazalo sie ze bylo po prostu jedno wiecej "e" w adresie, nie makelifeeasier jak u Kasi tylko makelifeasier taki maly sabotaz

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Nie chce wyjsc na doktor B ale ostatnio czytalam gdzies ze maluszki przysypiajace noc potrafia sie budzic po paru mc znowu pare razy bo wlasnie jest wtedy czas zabkowania, moze to jest to?

To jest najlepsza strona seriali online
nie strasz-mój ostatnio zaczyna si ebudzic

ejjjjjjjjj pomocy jak ktoś mi powie kto śpiewa kotka kłopotka to ucałuje

wiecie póki mozna zaopatrzam sie w piosenki dla dziecka a ni emoge znalesc nigdzie kotka bo ni ewiem kto wykonuje buuuuu

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Caltea witaj kochana współczuje przejsc szpitalnych no i piersiowych
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:10   #1870
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzień dybry
Nie było mnie cały weekend, bo mieliśmy taki wyjazdowy- babcino-dziadkowy W sobotę pojechaliśmy do moich rodziców, a na wieczór pojechaliśmy do znajomych. A dziadki, z okazji ich święta dostali Młodą do pilnowania Wczoraj obiad, drudzy dziadkowie i tak zleciało W prezencie daliśmy ramkę z wklejonym odbiciem stópki Kamilki (jak miała 2 tygodnie) i obok zdjęciem naszej trójki.
Na razie moje dziecię leży na brzuszku i uśmiecha się do żabki, ale znając życie zaraz będzie nerw... Ubierzemy się i lecimy na dwór, wieczorkiem poczytam co tam u Was się działo
Stary 2012-01-23, 11:15   #1871
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
test
nocy wspolczuje

ze znowu dużo ludzi chciało jednocześnie obejrzeć czy to naprawdę coś się stało ze strona premiera to tak żałosne tłumaczenia ze aż śmieszne

dzieki za iitv zapomniałam o niej. Kiedyś tam gossip girl ogladalam ale z dna na dzień zaczęła się dziwnie mulic i nie dało się normalnie obejrzeć odcinka. Poki co ost odc chirurgów mam a desperatki ściąga m teraz z innego serwera
hy hy no a kiedy indziej miałam takie atrakcje ale 1 kreska , więc to chyba znowu nerki ;(

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:16   #1872
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
nie strasz-mój ostatnio zaczyna si ebudzic

ejjjjjjjjj pomocy jak ktoś mi powie kto śpiewa kotka kłopotka to ucałuje

wiecie póki mozna zaopatrzam sie w piosenki dla dziecka a ni emoge znalesc nigdzie kotka bo ni ewiem kto wykonuje buuuuu

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Caltea witaj kochana współczuje przejsc szpitalnych no i piersiowych
To http://mp3.eduskrypt.pl/album-kotek_...dzieci-50.html ?
Stary 2012-01-23, 11:16   #1873
mooonik
Zakorzenienie

Asia a to? http://www.youtube.com/watch?v=llMYvhg1EvE
zespol hula hop

Julitka

Stary 2012-01-23, 11:17   #1874
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
hy hy no a kiedy indziej miałam takie atrakcje ale 1 kreska , więc to chyba znowu nerki ;(

No ladnie, tescik

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Niech mnie ktos wykopie do prasowania i sprzatania bo mi sie nie chce
Stary 2012-01-23, 11:21   #1875
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
a pewnie nie można po tej olejuszce natłuszczać skóry, co?
idź spać kobieto no, już już już , choć na chwilkę
no właśnie nie koniecznie, ale i tak kremem posmaruje te ranki co by się goiły szybciej
se pospałam może z 5 minut , mały ma inne plany wobec mnie
obudził się z płaczem, posmarowałam dziąsełko, usnał bez smoka na 5 minut i obudził się z uśmiechem nie ogarniam mego dziecia
teraz sobie w najlepsze guga w leżaczku

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Małgosiu możliwe, że Staś w ten sposób demonstruje swoje zniecierpliwienie i zdenerwowanie spowodowane bólem dziąseł, a możliwe, że to ta olejuszka... A poważna jeszcze ta ciemieniucha?? Musisz to stosować?
no właśnie poważna, jak nie posmaruje jeden dzień to znowu wyskakują strupki i wychodzi ropka... zaczerwienienia nie ma, na szczescie, bo od nabiału dodatkowo to było czerwone.
Widać ewidentnie że małemu olejuszka nie pomoże muszę poprosić pediatrę o skierowanie do dermatologa

Cotka bałaś się ciąży hehe ja tez mam stracha, ale na 99% myśle że to nie to

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:21   #1876
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
hehe niezle a to mi cos przypomnialo, idę zapytać
a mialas juz z nerkami problemy?

Asia jakie piosenki kompletujesz? moze i ja bym cos dla malej pozgrywala bo nie mam nic takiego. a tego kotka to szczerze mowiac pierwszy raz odsluchalam

Lulla to Ty mnie a ja Ciebie, bo tez mam prasowanie do ogarniecia

madzialena
milego dnia!

Julitka

Stary 2012-01-23, 11:23   #1877
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Asia a to? http://www.youtube.com/watch?v=llMYvhg1EvE
zespol hula hop
dziekuje

ale neistety nia ma do pobrania
bede musiała sama spiewac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:28   #1878
mooonik
Zakorzenienie

Asia napisz mi maila wysle CI

Julitka

Stary 2012-01-23, 11:29   #1879
lullaby_ml
Zakorzenienie

Musze to powiedziec-ost Mikul do perfekcji opanowal przekrecanie sie na brzuszek ale przed minuta przekrecil sie z brzuszka na plecki

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Asia napisz mi maila wysle CI
To ja tez poproszem
Stary 2012-01-23, 11:32   #1880
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Moniczko pisałam parę zdań ponad 2 godziny! Mały marudny w każdej pozycji, pcha wszystko do buzi... Od 2 dni był cudowny! Uśmiechnięty, gaduła i piszczek... więc albo to skoku dalszy ciąg, albo zębole (bo jak mu pomasowałam paluchem dolne dziąsełko to jakby lepiej, poza tym ma na nim czerwone żyłki- tylko nie wiem czy one wcześniej tam były czy dopiero teraz się pojawily
a jakby to skok to Wy juz na końcówce, tak? no chyba ze następne ząbki ida

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
no właśnie nie koniecznie, ale i tak kremem posmaruje te ranki co by się goiły szybciej
se pospałam może z 5 minut , mały ma inne plany wobec mnie
obudził się z płaczem, posmarowałam dziąsełko, usnał bez smoka na 5 minut i obudził się z uśmiechem nie ogarniam mego dziecia
teraz sobie w najlepsze guga w leżaczku

no właśnie poważna, jak nie posmaruje jeden dzień to znowu wyskakują strupki i wychodzi ropka... zaczerwienienia nie ma, na szczescie, bo od nabiału dodatkowo to było czerwone.
Widać ewidentnie że małemu olejuszka nie pomoże muszę poprosić pediatrę o skierowanie do dermatologa

Cotka bałaś się ciąży hehe ja tez mam stracha, ale na 99% myśle że to nie to
haha Malgos właśnie chciałam Cie pytać o to

a jakim kremikiem smarujesz? może tez by ten f18 pomógł?

super Miki

napiszcie mi w k kochane mejliki
chyba, ze jeszcze ktos ma ochotę to oczywiscie sie podziele

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2012-01-23 o 11:34
Stary 2012-01-23, 11:55   #1881
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry ale u nas dzis piękne słoneczkowypijemy mleczko i śmigamy na spacerek
Cytat:
no to oby tak dalej i szybko mijało nie męczyło malutka

a chmurkę się robi tak: [mysle]....swoj tekst...[/ mysle]

tylko bez spacji w drugim nawiasie
o dzięki
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Co do zupek... to mam zamiar wykorzystać słoiczki gerbera i mrozić w nich zupki dla Marcela-po podpisywane z czym są i co pare dni mu zmieniać.W jeden dzień zrobic z 2-3 różne zupki, a potem odmrażać.
dobry pomysł
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
kleik ryżowy często jest zalecany na początku rozszerzenia diety dziecka i w Pl i tutaj nawet zalecają go. jest to łagodne dla brzuszka a przyzwyczaja dziecko do innej konsystencji pokarmu.. nie umiem tak dobrze napisać po co..bo bym musiała wziąść opakowanie i przepisać.. ale w każdym razie jest dobry a jak ja dodaje do butli na noc to Sara śpi całą noc

b
zdrówka dla całej Waszej trójeczki
Cytat:
moje dziecię nauczyło się mówić "neeee"nieraz jej wyjdzie "niiieee" i teraz co coś do niej powiem-to mi odpowiada "nieeee"
dzisiaj chciałam ją przetrzymać chwilę...i siedziała u męża na kolanach..zaraz mnie zakrzyczycie.. ale puściłam jej bajkę edukacyjną dla niemowląd baby einstein z you tuba
patrzę po 3 minutach dosłownie..a Sara bez odbioru.. podchodzę bliżej patrzę na nią i do męża: Ona chyba śpi..
a On: nie wiem,
to ja do Sary : a co Ty śpisz??
a ona główka w górę uśmiech i takie dłuuugie : neeeeeeee

padliśmy oboje normalnie. aż się pozbierać nie mogłam. wiem,że to tak przypadkowo..ale to było takie słodkie...
pięknie
Cytat:
dziewczyny co może być mojemu dziecku, ja już nie wyrabiam
spać nie chce, budzi się co godzina a od piątej to już co 20-30 minut.
drapie się przy tym niemiłosiernie po buzii , głowie.
no i łapka do buzi na chama, czy naprawdę to zęby, bo ja osiwieje nie długo wory pod oczami mam kosmiczne
nie mam pojecia ale ściskam mocno oby się Stasiowi poprawiło

Cytat:
Archi Wam pisała co u nas, dodam tylko, że na ten szpital zbiegło się kilka przyczyn: temp. od ząbkow (wychodzą nam dwie dolne jedynki), katar spływający do gardła+ zwiększone ulewanie - stąd dławienie się, kaszel nie mam pojęcia od czego, może od zbyt wysokiej temp. po napaleniu w kominku lub suchego powietrza. W każdym razie trafiłam do szpitala z dzieckiem w naprawdę ciężkim stanie, podejrzewanym nawet o krztusiec, a wyszłam z dzieckiem, które w wypisie ma jako rozpoznanie choroby katar i zastosowane leczenie nasivin. Same wiec widzicie, że przezwisko Bzik jak najbardziej pasuje do mojego syna. Ale nie ma tego złego... jakby Leone nie zaczął się dusić przy pediatrze, to nie dostałby skierowania do szpitala tylko zastrzyki z zinatu przez co najmniej tydzień, bo już wypisywała nam receptę.
Młody zdrowy jak ryba, wazy 7 kg, wszystkim serwowal usmiechy i nawet salowe porywaly go na rece

Któraś z Was pytała też o moje cycki i objaw R. Tak, potwierdziła się diagnoza, na oddziale odwiedziła mnie laktatorka i stwierdziła, ze jestem przypadkiem książkowym. Na razie ładuję wit. B6 do końca lutego, a potem zobaczymy. Ponieważ w mojej miejscowości mam wątpliwy zaszczyt być pierwszą zdiagnozowaną osobą, to nasi specjaliści nie wiedzą jak sobie ze mną poradzić. Dlatego laktatorka ma nawiązać kontakt z laktatorką krakowską i obie chcą mnie wysłać do kardiologa, który miał do czynienia z kobietami karmiącymi cierpiącymi na objaw R. Zasugerowała przejście na butlę, ale ja się jeszcze nie poddaję. Smiala się, ze lubi takie...zdesperowane

No tak, Leonisław gotowy do dawania matce w kość. Może jeszcze pójdzie spać, to chociaz bym poczytala co u Was. Widze, ze Wasze maluszki tez sie mecza z zebiszczami, biedaczki. mam nadzieje od jutra byc na bieżąco.
hej kochana

Cytat:

test
Cytat:
Musze to powiedziec-ost Mikul do perfekcji opanowal przekrecanie sie na brzuszek ale przed minuta przekrecil sie z brzuszka na plecki
pięknie

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:24   #1882
agus1978
Wtajemniczenie

Witam poniedziałkowonoc uznana za dobrą, pobudka o 6 na mleko i potem jeszcze pospałyśmy do 7.30 i trzeba było wstać wyrobić sie na masaż. Teraz dziecię drzemie, mama wypiła kawę i ma czas chwilę na wizaż.
Może trochę do tyłu z wypowiedziami jestem, też pamiętam, że najsmaczniejsze było to, co się samemu zerwało lub wyrwało z ziemi i nikt sie nie przejmowal tym, że to brudne albo trzeba dobrze wyczyścić...teraz jest taka mania czyszczenia wszystkiego i dbania o to, żeby dziecko nic nie złapało, tak samo z cukrem i solą - nie da się tego uniknąć, bo zawsze gdzieś to się znajdzie; nawet w tych słoiczkach dla dzieci coś napewno w jakichś ilościach jest - tzw normy unijne....wrrr...ale i tak każdy robi tak, jak uważa i jak mówi instynkt

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

[QUOTE=lullaby_ml;31788620]Musze to powiedziec-ost Mikul do perfekcji opanowal przekrecanie sie na brzuszek ale przed minuta przekrecil sie z brzuszka na plecki

moje dziecię to dalej leniwe w tym temacie, ale wybaczam jej to widząc, jak się mocuje ze stópkami, wczoraj to nawet jej się udalo ściągnąć skarpetkę

Caltea dobrze,że już w domku i że wszystko ok z Leosiem a problemów z piersiami to współczuje..

Poczytałam właśnie o tym ACTA - i mamy totalną inwigilację...jak w jakichś starszych książkach science-fiction..

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-01-23 o 12:09
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:24   #1883
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
a jakby to skok to Wy juz na końcówce, tak? no chyba ze następne ząbki ida
koniec 18 tyg. więc miałam nadzieję na cuuuuudnie pogodne i uśmiechnięte dziecko a tu marud
jak nie skoki to żębole ale przeżyjemy i to

Małgoś a może spróbuj zamiast olejuszki wysmarować główkę Stasia Emolium... nam to pomogło zlikwidować ciemieniuche (no jakieś minimalne krosteczki na czubku czasem się pojawiają)
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:24   #1884
danika
Zakorzenienie

strasznie mi muli internet wiec niestety nie pocytuje wszystkiego co bym chciała

Cytat:
z tym smoczkiem możecie mnie zlinczowac ale w paru sytuacjach jak sie darł to nie leciałam umyc tylko szybki liz i do dzioba
ja czasem jak spadnie tym plastikiem na dół to wcale nie myje ale raczej przelewam wrzątkiem ze 2-3 razy dziennie

Cytat:
dziewczyny co może być mojemu dziecku, ja już nie wyrabiam
spać nie chce, budzi się co godzina a od piątej to już co 20-30 minut.
drapie się przy tym niemiłosiernie po buzii , głowie.
no i łapka do buzi na chama, czy naprawdę to zęby, bo ja osiwieje nie długo wory pod oczami mam kosmiczne
współczuje...pewnie to faktycznie zęby

Cytat:
jeśli chodzi o cukier w produktach dzieciowych.... specjalnie nie unikamy i nie szukamy bezcukrowych)

Chciałam napisać, że my już po skoku... ale po dzisiejszym poranku nie jestem tego taka pewna...
słoiczków jeszcze nie daje, ale daje herbatki. Samej wody nie wypije małpiszon mój, herbatki tez nie chce ale juz prędzej tez jakos specjalnie nie bede unikać

Cytat:
hej laseczki
kurde nie wiem czy si emartwic ale moje dziecie zazwyczaj z rana robiło 1 kupke , czasem po południu druga ale nei zawsze, a wczoraj z rana były 2 jedna normalna i za jakis czas taka wodnista, wieczorem znów 3 normalna, a dzis to samo najpierw normalna a za godz taka wodnista i chyba ze slusem bo cos sie tam ciągneło
kurcze do tego mam wazenie ze czasem troche marudzi, no i dzis sie obudził przed 3 a zawsze wstaje 5-6, kurcze nie wiem czy sie martwic-na razie obserwuje
myśle ze moze zaczna mu sie zębole, jak myslicie to możliwe?
ja myśle ze jest wszystko ok zębole jak najbardziej mogą sie zaczynać

Cytat:

witam z domowego szpitala.. ja choroby cd. Sara już zakatarzona nieźle..a mąż właśnie pojechał do lekarza po zwolnienie,bo też go rozłożyło.. normalnie cud,miód i orzeszki.. szczepienie w związku z tym też już pewnie przełożone będzie z środy na kolejny tydzień..
zdrówka życzymy u nas tez mały szpitalik, ja prawie straciłam głos ale juz sie przynajmniej dobrze czuje a Olga smarka

Cytat:
cześć kochana ciesze sie bardzo, ze wszystko ok. A tobie współczuje tego Raynauda...że też musiało na ciebie trafić

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowonoc uznana za dobrą, pobudka o 6 na mleko i potem jeszcze pospałyśmy do 7.30 i trzeba było wstać wyrobić sie na masaż. Teraz dziecię drzemie, mama wypiła kawę i ma czas chwilę na wizaż.
no to porządna nocka

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2012-01-23 o 12:26
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:51   #1885
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Może trochę do tyłu z wypowiedziami jestem, też pamiętam, że najsmaczniejsze było to, co się samemu zerwało lub wyrwało z ziemi i nikt sie nie przejmowal tym, że to brudne albo trzeba dobrze wyczyścić...teraz jest taka mania czyszczenia wszystkiego i dbania o to, żeby dziecko nic nie złapało, tak samo z cukrem i solą - nie da się tego uniknąć, bo zawsze gdzieś to się znajdzie; nawet w tych słoiczkach dla dzieci coś napewno w jakichś ilościach jest - tzw normy unijne....wrrr...ale i tak każdy robi tak, jak uważa i jak mówi instynkt

moje dziecię to dalej leniwe w tym temacie, ale wybaczam jej to widząc, jak się mocuje ze stópkami, wczoraj to nawet jej się udalo ściągnąć skarpetkę

Caltea dobrze,że już w domku i że wszystko ok z Leosiem a problemów z piersiami to współczuje..

Poczytałam właśnie o tym ACTA - i mamy totalną inwigilację...jak w jakichś starszych książkach science-fiction..
Mi ACTA traci bardzo orwellem, taka niby futurystyczna idea panstwa w panstwie, niby since fiction a tak naprawde wlasnie w tym momencie to nasza rzeczywistosc, przerazajace.

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2012-01-23 o 12:53
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 12:57   #1886
gerda
Zadomowienie

świat się kończy, moje dziecię po raz pierwszy nie chciało słoiczka i jak jej próbowałam dać, to był płacz, wolała butle, nie poznaję jej

Danika
zdrówka dla Ciebie i Olgi

Stary 2012-01-23, 13:01   #1887
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
świat się kończy, moje dziecię po raz pierwszy nie chciało słoiczka i jak jej próbowałam dać, to był płacz, wolała butle, nie poznaję jej

Danika
zdrówka dla Ciebie i Olgi
dzięki

może się Kai chciało pić
Stary 2012-01-23, 13:05   #1888
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

Małgoś a może spróbuj zamiast olejuszki wysmarować główkę Stasia Emolium... nam to pomogło zlikwidować ciemieniuche (no jakieś minimalne krosteczki na czubku czasem się pojawiają)
co ty gadasz poważnie ? Jak podziała to chyba na rękach Cię będe nosiała

Co ja bym bez was zrobiła

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 13:08   #1889
danika
Zakorzenienie

Mamiszcza bardzo proszę mi poradzić co sie teraz kupuje chłopakowi na komunię? chrzeniakowi znaczy... a przynajmniej ile kasy powinnam sobie szykować
Stary 2012-01-23, 13:12   #1890
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzięki

może się Kai chciało pić
nie wiem o co szło, ale wtrąbiła 150ml mleka z kaszką co jej się rzadko zdarza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości