|
|
#1861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: zazdroszę zaręczonym dziewczynom...odsłona 48.
Cytat:
sasasa! Mógłby sie jeszcze raz zakochać, tak fajnie za mną latał wtedy
|
|
|
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reszte bajek miałam u kuzyna, tzn. on miał, ale często jeździłam do niego i oglądaliśmy, ale zakochengo miałam w domu i obejrzałam teraz i znam na pamięć a jak Lady doszła do pokoju i ją wzięli na łóżko to się wzruszyłam![]() teraz zastopowałam i mam motywację do sprzątania - jak posprzatam to będzie bajka ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ja nigdy nie wierzyam w przyjaźń damsko-męską, ale jak poznałam tż to sobie mysle "ale super kandydat na przyjaciela". no ale stało się tak, że dalej nie wierzę w przyjań damsko meską
|
||
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się co do bajek. Disney'owskie są przepiękne, takie kolorowe i miłe dla oka, no i pouczające. Ja uwielbiam i chyba będę zbierać na DVD, żeby moje dzieciątko kiedyś oglądało tylko takie bajki.
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezu laski ale miałam sen... śniło mi się że gadałam z wami na jakimś spotkaniu, przyszedł TŻ z dwoma wielkimi paczkami z prezentami i wyjmował je po kolei z celofanu a ja cały czas wypatrywałam pierścionka... i nic. A potem wieczorem Mateusz mówi że widzi co robiłam więc może chcę poćwiczyć. I kazał mi zamknąć oczy, otworzył jakieś pudełko i czułam że obok jest pierścionek więc zaczęłam wymachiwać serdecznym palcem i otworzyłam oczy a tam nic nie było ![]() dostałam okres
|
|
|
|
|
#1865 |
|
MBZ♥
|
kubuś puchatek ten co leciał swego czasu w niedzielę to była porazka
![]() zabili cały urok tej bajki efektami:/ coś jest w tym mówieniu:kocham ![]() a co do bajek to zazdroszczę Hawwie płyt z muzyką z bajek disneya
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my używamy KCKM po piosence - kocham Cię kochanie moje
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie TŻ pierwszy się zakochał i on pierwszy powiedział
I to chyba dwa tygodnie po naszym pierwszym spotkaniu przez sms, a potem jak się spotkaliśmy ![]() ja to mam zamiar zebrać jak najwięcej takich bajek i nie dopuszczać do oglądania przez moje dziecko tych obecnych bo te przyszłościowe też nie będą pewnie lepsze.
|
#1869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dopiero przed chwilą wysłałam smsa do K. ... odpisał, że on. jak mogłam tego nie pamiętać? pewnie dlatego, że u nas to wszystko zaczęło się bardzo szybko
|
|
|
|
|
#1870 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu jest mi przykro że moja grupa tak sie zachowała i już. Cytat:
Z mówieniem Kocham to tż powiedział pierwszy a w poprzednim zwiazku jakoś długo to słowo nie padało i jak ja już planowałam powiedzieć to wszystko się rozpadło a dzis już wiem że nie była to miłość a jakieś szczeniackie zauroczenie, zaślepienie... No zezłosciłam sie na ludzi z roku. Nie przechodzi mi wcale. |
|||
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
to też, zwłaszcza, że mama i tak ciągle na niego narzeka
|
#1872 |
|
MBZ♥
|
Smerfetko ja rozumiem szacunek dla rodziców ale moim zdaniem nie może być tak aby ulegać we wszystkim pod przykrywką wieku, itp
zamierzacie się pobrać, stworzyć rodzinę i jak TŻ sobie to wyobraża?każdy Wasz plan będzie najpierw konsultował z mamą?doczytałam o tym narzekaniu:/ skoro i tak nie spełnia oczekiawań mamy to jak się Jej sprzeciwi i zechce chorować u Ciebie to i tak wiele to nie zmieni. mama będzie miała jeden powód więcej na marudzenie myślę że to problem jest w TZ krępuje się pomieszkiwać u Ciebie bo są tam inne dziewczyny i dlatego wymawia się rodzicami
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2012-01-23 o 13:03 |
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Przesadzacie bo to nóż czy pistolet robi z człowieka mordercę a nie bajka. WSZYSTKO można użyć na dobry i zły sposób - posmarować chleb masłem albo zaciukać drugą osobę. Tak samo w przedszkolu miałam koleżankę, która pod wpływem bajek z Kaczorem Donaldem i Myszką Mickey - czyli niegroźnych i milutkich - widziała że się nadmuchiwali z powrotem w palec jak przejechała ich ciężarówka i dzięki temu żyli. I udusiła naszą świnkę morską. Nie ma sensu tworzyć dziecku złotej klatki i zakazów odnośnie tego, co może oglądać. Powinno poznawać cały świat, wiadomo że nie filmów od lat 18 ale zabranianie dziecku obserwowania, że są bajki, w których nie wszystko jest cukierkowe jest naprawdę niebezpieczne. Jak wtedy ono się słownie wybroni jak w szkole je zaczepią skoro całe życie będzie chowane na Mini Mini ?
|
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Ale na mnie tata też ciągle narzekał. Wiecznie było coś nie po jego myśli. I to jest strasznei wymęczające psychicznie i po pewnym czasie robiłam wszystko pod dyktando tż sie wkurzał, koleżanki odwróciły a ja wiedziałam że inaczej nie można.
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
aż tak się chyba nie konsultuje, ja na pewno sobie na to nie pozwolę, znacyz chce to niech sie konsultuje ale na tej podstwie decyzji nie będę podejmować, więc może sobie darować. Moim zdaniem mama wychowała go tak by cały czas był przy niej, zrobiła z niego faceta niesamodzielnego, by ich nie zostawił. Niestety nie wyszło i pewnie się nie moze z tym pogodzic
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
i co to znaczy ?
u mnie Mateusz powiedział pierwszy kiedyś w szkole pod oknem tak cichutko a mi wtedy serce biło jak szalone a ja pierwszy raz gdzieś na schodach mojego domu i Mateusz to opisuje że czuł się jakby ktoś podarował mu ogromny tort
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa owszem,ale moim zdaniem dziecko w wieku przedszkolnym nie powinno oglądać latających atomówek, które biją wielkiego potwora bo nie rozumie,że to fikcja. W wieku późniejszym owszem może czasami obejrzeć,ale ja wychowałam się na takich bajkach i nie nigdy nie brakowało mi przemocy w bajkach. Bajki powinny uczy,ale przede wszystkim nie powodować stresu u takiego dziecka. I uważam,że obecne bajki mają w sobie nie wiele tego co miały te, które oglądałam ja , czy mój czy nawet moim rodzice.
|
#1878 |
|
MBZ♥
|
Ilsa nie nóż i pistolet,a psychika i wpływ zewnętrznych bodźców czyni z ludzi mordercówi zwyrodnialców
jeśli moge uchronić dziecko przed koszmarami w nocy i nie pozwalać na oglądanie durnowactwa w cartoon network to zrobię to.A dziecko wybroni się jeśli w domu będzie odpowiednio traktowane, będzie mogło porozmawaić z rodzicami na każdy temat. Myslisz że bajka:atomówki mu w tym pomoże to nie chodzi o wychowywanie pod kloszem ale o to odpowiednie traktowanie dziecka.
|
|
|
|
#1879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chcę jeszcze
![]() Cytat:
. Zapytam TŻ wieczorem. Ale coś mi się wydaje, że ja. Chociaż może i nie?I kocham stare bajki Disneya
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu to rodzice, chcemy im pomagać, ale zdarzają się tacy, którzy to wykorzystują albo nie doceniają (albo jedno i drugie). Na szczęście jak się wyprowadzi to mamusia straci kontrole
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, ale nie chodzi o to, że dziecko ma oglądać tylko kolorowe motylki i ptaszki, bo tak naprawdę w każdej bajce jest w jakiś sposób ukazane zło (np. Skaza w Królu Lwie....) tylko chodzi o to, że obecne bajki (głównie japońskie) nie mają nic wspólnego z jakimkolwiek morałem. Jest za przeproszeniem napierdalanka zniekształconych, zdeformowanych postaci z jakimiś wymyślnymi stworami, masa huku, krzyku i niczego to nie wnosi.
Albo np., teletubisie- dla mnie to totalnie nic niewnosząca "bajka" o ile tak to można nazwać i przy okazji niesamowicie paskudni bohaterowie. Mi- starej babie się to nie podoba, a co dopiero małym dzieciom.
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To są starsi ludzie i im sie niestety nie przetłumaczy. http://www.youtube.com/watch?v=5-gT4...eature=related Nie mogę się doczekać wiewiórek Edytowane przez kkasia007 Czas edycji: 2012-01-23 o 13:14 |
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Rany... od poprzedniego postu do tego przebrałam Mrówkę 3 razy....
Ale już wylądowała na balkonie
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
eeeee, Teletubisie są spoko
Tylko nie zapominajmy,że to jest bajka dla dzieci DO 3 r.ż.
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie słodkie
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

sasasa! Mógłby sie jeszcze raz zakochać, tak fajnie za mną latał wtedy
szkoda, że zaraz muszę się zbierać do roboty 

13.03.2008

" więc wczoraj pytam, co znaczy ten skrót, a