Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 15:54   #811
Phynn
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Podbijam ostatni i wrzucam wczorajszy, mógłby ktoś zerknąć, proszę
(późno wstałam)
1.kubek kakao na mleku 2% , 2 kromki razowego, pół wędzonej makreli i warzywa już nie pamiętam jakie ,ale były na pewno
/jabłko/inka z mlekiem/
2. owsianka na mleku 6łyż. płatków owsianych po: 1,5 dużej mandarynki i pomarańcza
3. rozłożone w czasie: kawa roz. z mlekiem, garść nerkowców,4 kostki gorzkiej czekolady i serek homo nat.180g
4. obiado-kolacja: podwójna porcja ( bo mi bardzo smakowało ) czyli taki duuuży pojemnik sałatki ( brązowy ryż, tuńczyk kawałki, kapusta pekińska, cebula, koperek, sałatka meksykańska ze słoika (groszek, kukurydza, czerwona fasola, papryka itp,),w sosie chrzanowym)
5. dosłownie przed samym snem :serek wiejski 200g i wielgachne jabłko.
jak dla mnie ten jadłospis jest świetny. nie jest pod linijkę, nie jest idealny, ale jest super. widać, że nie żyjesz tylko komponowaniem posiłków i myśleniem o jedzeniu nie mówiąc już o tym, że jakościowo również wypada to całkiem fajnie.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 15:55   #812
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

U
1. płatki ciniminis z mlekiem, kawa
2. banan,grucha, sok marchewkowy
3. kasza gryczana, pupleciki z indyka w sosie pomidorowym, buraczki na ciepło
4. kaszka nestle kakaowa (taka dla dzieciaczków), kawa
5. sałatka: mix sałat, kurczak, brokuł, kukurydza, grillowana cukinia, mozarella, sos jogurtowy,orzechy włoskie

* niedzielne, 12,5 godziny w pracy
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 16:20   #813
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
jeśli masz dużo ruchu, to mało tu tego jedzonka. choć chyba troszkę wrzuciłaś z jadłem na luz, czy mi się zdaje ?
chyba tak

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
tak, jak na 45 km na rowerze to BARDZO LADNIE, bardzo za mało.
bylo ponad 46km nawet
a ziemniakow nie musialam liczyc,dali mi na talerz tyle,wiec sie wysilac nie musialam

Dzisiejsze U.

1.owsianka(szklanka mleka 3,5%,5łyżek płatków,łyżka otrębów żytnich,pomarańcza,cynamo n)
2.2kromki razowego z masłem,wędliną i warzywami,jabłko
3.indyk na oliwie z brązowym ryżem i warzywami
4.jabłko,paczuszka mini marchewek,inka karmelowa z mlekiem
5.wiejski z papryką,kromka razowego z masłem

ponad 2litry wody
rower 46km
bieganie 20min z TŻ
i takie tam cwiczenia podłogowe
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 16:29   #814
gosinek13
Raczkowanie

Moje ( mam nadzieje lepsze ) P : dopiero zaczynam więc prosze o wsparcie i ocene

ś: 2 kromki razowego ; jedna z szynką , sałatą i pomidorem druga z serem i sałatą
herbata z cytryną

Io: 200 ml barszczu

IIo: zapiekanka z ryżu i resztek gołąbków ( taki mix tego co zostało ) z serem na wierzchu, herbata z cytryną

P: jogurt froop kiwi jabłko

K: bułka ; pół z szynką sałatą i pomidorem , pół z serem i sałatą, herbata z cytryną

Potem pewnie zjem jeszcze jabuszko i wypije herbate

I jak ? Z góry dziękuje za opinie
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 16:33   #815
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
tak, jak na 45 km na rowerze to BARDZO LADNIE, bardzo za mało.
to,że ktoś przejechał 45 km to nie znaczy,że musi na siłe wepchnąć siebie więcej jedzenia, bo jeszcze przypadkiem schudnie 20 gr. Zakładając, że jadłospis orzeszka jest jadłospisem 'jem co,ile i kiedy mam ochote' to nie przesadzajmy dziś zje mniej,jutro więcej i świat się nie zawali
Stary 2012-01-23, 17:17   #816
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
to,że ktoś przejechał 45 km to nie znaczy,że musi na siłe wepchnąć siebie więcej jedzenia, bo jeszcze przypadkiem schudnie 20 gr. Zakładając, że jadłospis orzeszka jest jadłospisem 'jem co,ile i kiedy mam ochote' to nie przesadzajmy dziś zje mniej,jutro więcej i świat się nie zawali
no schudnac to akurat nie schudnie, chyba że z mięśni, bo jak sie je tak mało i tyle rusza to organizm nie jest taki głupi, zmagazynuje tłuszczyk na "gorsze czasy"
ok, widzę, że jest taki, "jem na co mam ochote", ale to nie oznacza ze nie moge miec uwag. Wrecz przeciwnie, chyba po to on sie tu znajduje? Więc wypowiem się o tym dzisiejszym:

Dzisiejsze U.

1.owsianka(szklanka mleka 3,5%,5łyżek płatków,łyżka otrębów żytnich,pomarańcza,cynamo n) - około 400-500 kcal
2.2kromki razowego z masłem,wędliną i warzywami,jabłko 300 kcal
3.indyk na oliwie z brązowym ryżem i warzywami - 400 kcal
4.jabłko,paczuszka mini marchewek,inka karmelowa z mlekiem 300 kcal
5.wiejski z papryką,kromka razowego z masłem 300 kcal

Nie wiem ile ważysz, ile masz wzrostu, ale zakładam że masz zapotrzebowanie 2000 kcal(przy średniej aktywności:bieganie, spacer), a w tym jadłospisie już wychodzi o 200-300 mniej, bo 1700-800.
Zakładając że na rowerze spalisz minimum 1200 (tak by sugerowały kalkulatory, że średnio wyjdzie te 300 kcal na 10 km), to zostawiasz sobie na podstawowe funkcjonowanie "leżę i pachnę" 500-600 kcal, tylko że Twój organizm jedynie na to potrzebuje około 1300.
Więc, no sorry, ale to nie jest utrzymanie, bo masz mocno ujemny bilans.
Zresztą, zwróć uwagę, sportowcy którzy codziennie na treningach spalają takie ilości kalorii, jedzą bardzo dużo. I to nie jest bez sensu

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
U
1. płatki ciniminis z mlekiem, kawa <duuzo cukru, no i ciezko sie nimi najeść, ale raz na jakiś czas są ok
2. banan,grucha, sok marchewkowy <to nie posilek, jedynie przekąska
3. kasza gryczana, pupleciki z indyka w sosie pomidorowym, buraczki na ciepło <fajnie, smacznie bardzo
4. kaszka nestle kakaowa (taka dla dzieciaczków), kawa <nie wiem ile tej kaszki, ale jesli sie najadlas to ok
5. sałatka: mix sałat, kurczak, brokuł, kukurydza, grillowana cukinia, mozarella, sos jogurtowy,orzechy włoskie <fajnie

* niedzielne, 12,5 godziny w pracy
Moje R:
I. omlet z 2 jajek i 2 lyzek maki razowej na lyzeczce masla, posmarowany cienko serem mielonym sernikowym (taki waniliowy, tlusty, dlatego tylko dla smaku), z owocami mrożonymi, kawa z mlekiem
II. serek wiejski 3% z ogorkiem i cebulką, grahamka z plastrem sera zoltego light i pomidorem
III. kilka mandarynek, ryż brązowy z fasolką szparagową, kukurydzą, groszkiem i oliwą, pierś z kurczaka z musztardą i keczupem (niewiele, ale musialam ;d mam @ i jadlabym tylko tluste i slodkie ;d)
będzie:
lekkie aeroby, zebym nie umarla z bolu brzucha ;f
IV. znow piers z kurczaka, zjem ryz brazowy z jablkiem i cynamonem
V. tunczyk z wody lub ser bialy poltlusty z warzywami i oliwa

+ dwa gryzy czekoladowego wafelka, dwie lyzki tego serka co w sniadaniu, staram sie duzo pić

Edytowane przez riddle92
Czas edycji: 2012-01-23 o 17:18
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:09   #817
Jorelia
Rozeznanie

Moje wychodzenie z głupiej, rygorystycznej diety ---> U (mam bardzo zwolniony metabolizm...i brak okresu. Ale wagę w normie)

1. Owsianka: 30g płatków, serek wiejski, jabłko, cynamon, imbir.
2. Dwie kromki chleba razowego z jajkiem na twardo, sałatą i pomidorem,
kawa z mlekiem.
3. Makaron pełnoziarnisty(40g) z mielonym mięsem indyczym, duszonymi na oliwie pieczarkami, cukinią i papryką.
4. Kawa z mlekiem, dwie mandarynki.
5. Sałatka z gotowanym kurczakiem, mixem sałat, pomidorem, cebulą i łyżką oliwy z oliwek.

Około 1500kcal

Ruchu dziś niewiele, trochę szybkiego marszu. Ale trzy razy w tygodniu chodzę na fitness.

Wiem, że mało ale jedząc więcej - tyję... Nie wiem czy mam stopniowo zwiększać, czy może lepiej od razu wskoczyć na 2000kcal?
Pomóżcie, proszę

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...

Edytowane przez Jorelia
Czas edycji: 2012-01-23 o 18:13
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:13   #818
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
no schudnac to akurat nie schudnie, chyba że z mięśni, bo jak sie je tak mało i tyle rusza to organizm nie jest taki głupi, zmagazynuje tłuszczyk na "gorsze czasy"
ok, widzę, że jest taki, "jem na co mam ochote", ale to nie oznacza ze nie moge miec uwag. Wrecz przeciwnie, chyba po to on sie tu znajduje? Więc wypowiem się o tym dzisiejszym:

Dzisiejsze U.

1.owsianka(szklanka mleka 3,5%,5łyżek płatków,łyżka otrębów żytnich,pomarańcza,cynamo n) - około 400-500 kcal
2.2kromki razowego z masłem,wędliną i warzywami,jabłko 300 kcal
3.indyk na oliwie z brązowym ryżem i warzywami - 400 kcal
4.jabłko,paczuszka mini marchewek,inka karmelowa z mlekiem 300 kcal
5.wiejski z papryką,kromka razowego z masłem 300 kcal

Nie wiem ile ważysz, ile masz wzrostu, ale zakładam że masz zapotrzebowanie 2000 kcal(przy średniej aktywności:bieganie, spacer), a w tym jadłospisie już wychodzi o 200-300 mniej, bo 1700-800.
Zakładając że na rowerze spalisz minimum 1200 (tak by sugerowały kalkulatory, że średnio wyjdzie te 300 kcal na 10 km), to zostawiasz sobie na podstawowe funkcjonowanie "leżę i pachnę" 500-600 kcal, tylko że Twój organizm jedynie na to potrzebuje około 1300.
Więc, no sorry, ale to nie jest utrzymanie, bo masz mocno ujemny bilans.
Zresztą, zwróć uwagę, sportowcy którzy codziennie na treningach spalają takie ilości kalorii, jedzą bardzo dużo. I to nie jest bez sensu
jeju,jaka analiza,no ludzie bez przesady nie bede w siebie wpychac jedzenia na sile, porcje nie są małe,nie chodze głodna,na obiad jem to co daje mama
i ciekawe,ze tak umiesz policzyc kalorie,skoro nie podałam ani ile ryżu,ani ile mięsa,nie wiesz ile daje masła na chleb,ani jaką wędline jem,wiec Twoje wyliczenia mogą sie nijak miec do stanu faktycznego.

Ale dziekuje za troske.
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:00   #819
poppy seed
Zakorzenienie

Utrzymanie
1. dwa gofry bananowo-owsiane z mąki orkiszowej z masłem orzechowym i dżemem z czarnej porzeczki kawa z mlekiem.
2. pół woreczka brązowego ryżu, gulasz wieprzowy, surówka z czerwonej kapusty, marchwi itp.
3. garść mieszanki studenckiej, duży kawałek pomelo. kubek zielonej herbaty z syropem z dzikiej róży.
4. talerzyk sałatki gyros, pół bułki dyniowej z masłem.

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:08   #820
nikol12
Rozeznanie

MOje U ( wzorowałam sie na tych zalacznikach od Ilty ) :
I : 30g pł. kukurydzianych, szklanka mleka 2%, 1,5 kromki razowca ( 1 z masłem, a pół z dżemem), jabłko
II ( szkoła) : batonik ciniminis, jablko
III ( szkoła) : jogurt gratka do picia, duża marchewka
IV ( szkoła) : bułka grahamka, mandarynki
Obiadokolacja ( o 17.30) : talerz zupy krupnik, kromka razowca, 2 parówki wieprzowo drobiowe z ketchupem ( wiem, że obiad taki niekonkretny) deser : pasek gorzkiej czekolady
VI : kubek gorzkiego kakao, 2 herbatniki

I jak ?

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2012-01-23 o 19:36
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:20   #821
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
jeju,jaka analiza,no ludzie bez przesady nie bede w siebie wpychac jedzenia na sile, porcje nie są małe,nie chodze głodna,na obiad jem to co daje mama
i ciekawe,ze tak umiesz policzyc kalorie,skoro nie podałam ani ile ryżu,ani ile mięsa,nie wiesz ile daje masła na chleb,ani jaką wędline jem,wiec Twoje wyliczenia mogą sie nijak miec do stanu faktycznego.

Ale dziekuje za troske.
policzylam na oko, i tak jestem przekonana że nawet nie zbliżasz się do swojego zerowego bilansu jaką jesz wędline to nie az takie ważne, ile masła dajesz też nie aż takie ważne, a nawet jak ten obiad był większy to i tak więcej niż 2000 kcal w tym jadłospisie nie ma.
zresztą, sama możesz sobie policzyć, ile jesz, i sama sobie odpowiedziec
analiza jest dlatego, zebys zrozumiala,ze jak sie duzo rusza to trzeba duzo jeść, i to co masz to wcale nie jest utrzymanie,bo masz uciete kalorie, mocno uciete.
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:20   #822
Milka1224
Rozeznanie

Utrzymanie

I polenta (z 4 łyżek) z tunczykiem wsw, ziołami, pomidorem, oliwkami

II miseczka rosołu z pełnoziarnistym makaronem, na drugie fasolka szparagowa na krojonych pomidorach z bazylia

III kawałek tortu orzechowo-kawowego z maltikeksami, ziarenkami kawy i wiśniami, kieliszek szampana

IV sałatka z kaszy gryczanej, tuńczyka, ogórka, cebulki, oliwek, pekinki z musztarda francuską - na ciepło - zapieczona z ricottą

I grahamka na ciepło na pół - z ricottą, sałatą, pomidorem/ kilkoma plastrami wedliny z piersi indyka, sałatą, pomidorem i oliwkami

II pomarancza, kubek goracego mleka z łyżką gorzkiego kakao

III gnocchi zapiekane ze szpinakiem (z dużą ilościa pieprzu i czosnkiem), wędzonym turbotem i gorgonzolą,

IV serek wiejski z surówką z czerwonej kapusty, mandarynki i orzecha, gruba grzanka z chleba fasolowego

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-01-23 o 19:22
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:45   #823
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
Utrzymanie
1. dwa gofry bananowo-owsiane z mąki orkiszowej z masłem orzechowym i dżemem z czarnej porzeczki kawa z mlekiem.
2. pół woreczka brązowego ryżu, gulasz wieprzowy, surówka z czerwonej kapusty, marchwi itp.
3. garść mieszanki studenckiej, duży kawałek pomelo. kubek zielonej herbaty z syropem z dzikiej róży.
4. talerzyk sałatki gyros, pół bułki dyniowej z masłem.
Fajnie- smacznie&zdrowo. 4 posiłki bo późno wstałaś czy tak wolisz?

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
I polenta (z 4 łyżek) z tunczykiem wsw, ziołami, pomidorem, oliwkami
II miseczka rosołu z pełnoziarnistym makaronem, na drugie fasolka szparagowa na krojonych pomidorach z bazylia
III kawałek tortu orzechowo-kawowego z maltikeksami, ziarenkami kawy i wiśniami, kieliszek szampana
IV sałatka z kaszy gryczanej, tuńczyka, ogórka, cebulki, oliwek, pekinki z musztarda francuską - na ciepło - zapieczona z ricottą

I grahamka na ciepło na pół - z ricottą, sałatą, pomidorem/ kilkoma plastrami wedliny z piersi indyka, sałatą, pomidorem i oliwkami
II pomarancza, kubek goracego mleka z łyżką gorzkiego kakao
III gnocchi zapiekane ze szpinakiem (z dużą ilościa pieprzu i czosnkiem), wędzonym turbotem i gorgonzolą,
IV serek wiejski z surówką z czerwonej kapusty, mandarynki i orzecha, gruba grzanka z chleba fasolowego
kolorowo i smacznie dobry taki chleb fasolowy?
Stary 2012-01-23, 20:10   #824
gosinek13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Moje ( mam nadzieje lepsze ) P : dopiero zaczynam więc prosze o wsparcie i ocene

ś: 2 kromki razowego ; jedna z szynką , sałatą i pomidorem druga z serem i sałatą
herbata z cytryną

Io: 200 ml barszczu

IIo: zapiekanka z ryżu i resztek gołąbków ( taki mix tego co zostało ) z serem na wierzchu, herbata z cytryną

P: jogurt froop kiwi jabłko

K: bułka ; pół z szynką sałatą i pomidorem , pół z serem i sałatą, herbata z cytryną

Potem pewnie zjem jeszcze jabuszko i wypije herbate

I jak ? Z góry dziękuje za opinie
oceni ktoś ??
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 20:17   #825
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Pokaż wiadomość
Fajnie- smacznie&zdrowo. 4 posiłki bo późno wstałaś czy tak wolisz?
tak wolę
generalnie staram się słuchac swojego organizmu i jem wtedy, kiedy jestem głodna. pięc posiłków jest najczęściej w dni szkolne (teraz mam ferie), ale ten dodatkowy to zazwyczaj coś słodkiego do kawy po obiedzie

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 20:18   #826
zielona_zabcia
Rozeznanie

U;

I.dwie kanapki z masłem, serem żółtym, papryką/pomidorem i cebulką;
zielona herbata;
II.rogal drożdżowy z masłem i marmoladą, kubek ciepłego mleka;
2h wygłupów na łyżwach, po wypad do maca z klasą- i owocojogurt i ciastko jabłkowe;
III.spaghetti z mięsem mielonym drobiowym i różnymi warzywami na patelnię z sosem pomidorowym i parmezanem;
deser;pasek czekolady kawa
IV.grahamka z masłem i puszką makreli w sosie pomidorowym,
miseczka sałatki greckiej (z fetą ale bez oliwek bo nienawidzę)

w czasie dnia mandarynki, ciasteczka korzenne serduszka, sok pomarańczowuy, dwie kawy z mlekiem i cukrem,

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 20:37   #827
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

nie przejmuje sie tym,że coś ma dużo cukru albo tłuszczu, albo tym,że w każdym posiłku powinno być białko i że owoc to nie posiłek straciłam ponad 4 lata na zaburzenia odżywiania i zdecydowanie wystarczy ale dzięki za ocenę.

U:
1. miseczka twarożku ze szczypiorkiem,pomidorem i rzodkiewka, kromka razowca
cappucino milki o smaku białej czekolady
2. sałatka owocowa polana syropem z agawy, kawa
3. ryż, tuńczyk z grilla, surówka z pekinki
soczek wiśniowy
4.omlet z szynka,kukurydza,pieczark ami i papryka polany ketchupem
Stary 2012-01-23, 20:45   #828
Becia012
Raczkowanie

Dzisiejsze Utrzymanie:
Śniadanie: Pełnoziarniste drożdżowe racuchy z bananem, posmarowane masłem orzechowym i posypane cynamonem; waniliowy jogurt pitny.
Śniadanie2: 2 kromki chleba orkiszowego z masłem, szynką i papryką; jabłko.
Obiad: Pieczony kurczak w ziołach, ziemniaki, wiosenna surówka.
Podwieczorek: Serek homogenizowany z miodem, migdałami, borówkami amerykańskimi i aromatem waniliowym; kawa z mlekiem.
Kolacja: Duża grahamka z masłem, szynką, jajkiem i rzeżuchą<3; pomidor z cebulką.
Becia012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:00   #829
kremcia94
Przyczajenie

Moje dzisiejsze R :
I śniadanie : 1 kromka chleba orkiszowego z chudym twarogiem z rzodkiewką, kilkoma pomidorkami koktajlowymi i zielona herbata
II śniadanie : to samo co na I śniadanie (2 kromki chleba), jabłko
Obiad : drobiowe pulpety z sosem pomidorowym na łyżce oleju, sałatka z pomidorami, kukurydzą i rzodkiewką, biały ryż
Kolacja : serek wiejski i kromka chleba żytniego.
+ woda, czerwona herbata.
Wiem, że trochę monotonnie na początku dnia, ale miałam zabiegany dzień i nie miałam możliwości niczego innego przygotować.
kremcia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 21:27   #830
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dzisiejsze R

I 5:30 kanapki z ciemnego chleba z wędliną drobiową i ogórkiem\

II ok 9:00 bułka wieloziarnista z twarożkiem z ogórkiem i rzodkiewką

III ok 11:30 to samo co wyżej

IV 13:30 maleńka miseczka pomidorowej z domowymi kluseczkami i pierogi... (w pracy)

V 17:00 serek wiejski z mieszanką studencką

VI 21:00 pół wędzonej makreli
Stary 2012-01-23, 21:30   #831
Juka22
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny
moja kolejna prośba o sprawdzenie jutrzejszego menu
1. omlet biszkoptowy (jajka,2 łyżki mąki żytniej), plus mus z mrożonych truskawek i paru łyżek serka homo posypane mielonymi migdałami
2. grahamka z sałatą, smażoną na oliwie piersią kurczaka, pomidorem i czerwoną cebulką, jabłko
3. zupa ogórkowa z brązowym ryżem + udko z kurczaka z zupy
4. twaróg biały (nie wiem tylko ile ?chyba pół) ze szczypiorkiem

(mam pytanie jeżeli jest to zbyt mala ilość posiłków czy można jako ostatni posiłek wypić odzywkę białkową??) dzięki za odpowiedź
pozdrawiam
Stary 2012-01-23, 21:39   #832
zabqa92
Raczkowanie

u ?mam nadzieje, chociaż mój metabolizm chyba leży i kwiczy..

I.
3 kromki razowca z masłem, szynką, rzodkiewką, serek wiejski, kawa z mlekiem
II
sałatka z brązowym ryżem, tunczykiem, kukurydza, ogórkiem,serek wiejski znów, herbata
2 paski gorzkiej czekolady

pomiędzy jabłko
III.
bułka wieloziarnista z szynka, ogórkiem, rzodkiewka, kawa z mlekiem
...?
zabqa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:02   #833
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dzisiejsze U/P:

I: deser bonti,
II: 4 kanapki ciemnego chleba z masłem, kiełbasą i żółtym serem,
III: krupnik z ziemniakami,
IV: talerz ryżu z warzywami i sosem serowym, 3 czekoladki,
V: 3 kromki jasnego chleba z masłem, jajecznica z 2 jaj, parówka, słodzona herbata,
VI: jabłko
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 22:15   #834
pysia124
Raczkowanie

Na wadze już 44,5 jestem naprawdę happy

Dzisiejsze P :

kawa z mlekiem
Iś: duża miska płatków (cookie crisps, chocapic, kangus ) na mleku 1,5% , 3 kromki żytniego z margaryną i : dwie z dżemem wiśniowym , jedna z miodem ---> ogroomnie się najadłam .. ale wstałam dziś mega głodna

lód hello kitty (taki malusieńki .. a szkoda ) , lizak czekoladowy, jabłko

o: dwie głębokie miski zupy pomidorowej zabielanej z dużą ilością makaronu pełnoziarnistego

jabłko

p: buła pszenna (około 110g ) z margaryną , jakąś szynką wieprzową i ogórkiem , kilka łyżek fasolki po bretońsku (prosto z garnucha )

k: 3 parówki drobiowe , buła pszenna jw. z margaryną i pomidorem , ketchup

i jak ?
Stary 2012-01-23, 22:54   #835
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia124 Pokaż wiadomość
Na wadze już 44,5 jestem naprawdę happy

Dzisiejsze P :

kawa z mlekiem
Iś: duża miska płatków (cookie crisps, chocapic, kangus ) na mleku 1,5% , 3 kromki żytniego z margaryną i : dwie z dżemem wiśniowym , jedna z miodem ---> ogroomnie się najadłam .. ale wstałam dziś mega głodna

lód hello kitty (taki malusieńki .. a szkoda ) , lizak czekoladowy, jabłko

o: dwie głębokie miski zupy pomidorowej zabielanej z dużą ilością makaronu pełnoziarnistego

jabłko

p: buła pszenna (około 110g ) z margaryną , jakąś szynką wieprzową i ogórkiem , kilka łyżek fasolki po bretońsku (prosto z garnucha )

k: 3 parówki drobiowe , buła pszenna jw. z margaryną i pomidorem , ketchup

i jak ?
fajnie, ładne P zdrowo, smacznie i bez przesady w żadną stronę (mówię tu o opychaniu się słodyczami/jedzeniu przesadnie zdrowo), choć wcisnęłabym gdzieś garść orzechów/koktajl z awokado itp., bo brakuje nnkt.

edit: czemu jesz margarynę? polecam zamienić na masło, jest zdrowsze i z tego powodu lepsze dla każdego, a tym bardziej na P, bo ma jednak trochę więcej kcal

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2012-01-23 o 22:55
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 01:44   #836
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
jak dla mnie ten jadłospis jest świetny. nie jest pod linijkę, nie jest idealny, ale jest super. widać, że nie żyjesz tylko komponowaniem posiłków i myśleniem o jedzeniu nie mówiąc już o tym, że jakościowo również wypada to całkiem fajnie.
Dziękuję wrzucam jeszcze z dziś.
1. kubek kakao-kawy na mleku 2% ,pół mandarynki,potem 3 tosty ( z trzech kromek chleba tostowego z ziarnami, dwa z serem żółtym, szynką, marchewką, cebulą i pieczarkami, i jeden z samym serem żółtym,pieczarkami,pomido rem i bazylią, wszystkie z ketchupem)
/jabłko/
2.owsianka na mleku ( 6 łyż.owsianych) po:pomarańcza
3.kawa roz.z mlekiem, serek homo nat 180g i garść nerkowców
4.późny obiad: przed jeszcze jedna garść nerkowców, spora porcja przepysznej wołowiny ( z bardzo dobrego źródła) w ostrym sosie, miseczka małych buraczków i 3 łychy soczewicy z czymś tam ( ogólnie to obiad z kuchni indyjskiej)
5. już 1,5 godz. po obiedzie była kolacja, bo Tż mnie zaprosił , a ja jemu nie umiem odmówić więc: w sumie nie wiem jak opisać to danie .. na dnie taka pierzynka z surowych warzyw(marchew,pietruszka ,seler i por) na to mielone wołowe mięso duszone z dużą ilością cebuli i na to ser żółty, wszystko jeszcze podgrzane w mikrofali i na to sporo ketchupu ( tak wiem ale uwielbiam ketchup) <--- porcja była mega, byłam pełna.
6. i to dość późno, bo i późno idę spać : kawa rozpuszczalna z mlekiem, pół kostki twarogu półtłustego, pomidor i kawałek kalarepy

herbaty różne i woda

jak na to patrzę to mi się dużo wydaję, czuję się przejedzona, oceni ktoś ????
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 08:06   #837
mpati86
Zadomowienie

U:

Grahamka z serkiem typu włoskiego i serem żółtym/ z masłem orzechowym, twarożkiem i dżemem jagodowym; banan; kawa z mlekiem

Jogurt naturalny; jabłko

Ryż pełnoziarnisty; warzywa gotowane; mielony drobiowy smażony na oliwce w bułce tartej

Chleb ziarnisto- razowy z serkiem typu włoskiego; wieśniak; pomidorki koktajlowe
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 10:38   #838
DreamsComeTrue
Przyczajenie

Dzisiejsze U w stronę R

I-2 kromki żytniego z żurawiną,posmarowane ramą i na to po plasterku drobiowej i grubym plasterku zotarelli light +duże jabłuchooo+mała miseczka gorącej grochowej z chudą kiełbaską i małą ilością ziemniaczków i łyżką makaronu

II-Smakija light wiśniowa (ta mniej tłusta)+garść muesli&granola z orzechami

III-(nie wiem jeszcze czy napewno)-krewetki w tempurze+zupa z kalamarami,krewetkami,mar chewką,pieczarkami i makaronem ryżowym lub (jeśli w domu będę jeść)-pierś z kurczaka z sosem sojowym i wegetą,podsmażone na łyżce oleju+kalafior na parze (pewnia taka duuuża salaterka) doprawiony solą z garścią startego sera żółtego (zapieczone)+ziemniaki gotowane z koperkiem

IV-3 jajka sadzone na łyżeczce oleju (patelnia przesmarowana ręcznikiem papierowym z olejem) z koperkiem,doprawione solą z dodatkiem sosu pomidorowego (keczup,mleko,miód)+reszt a kulki mozarelli light

+1,5 l wody lub więcej
+ew. jakaś herbatka jaśminowa zielona
+wysiłek : jeśli pojadę na zakupy-duuuużo chodzenia ;D

I jak ?

Edytowane przez DreamsComeTrue
Czas edycji: 2012-01-24 o 10:53 Powód: zmiana ;)
DreamsComeTrue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 10:47   #839
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DreamsComeTrue Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U w stronę R

I-2 kromki żytniego z żurawiną,posmarowane ramą i na to po plasterku drobiowej i grubym plasterku zotarelli light +duże jabłuchooo

II-Smakija light wiśniowa (ta mniej tłusta)+garść muesli&granola z orzechami

III-(nie wiem jeszcze czy napewno)-krewetki w tempurze+zupa z kalamarami,krewetkami,mar chewką,pieczarkami i makaronem ryżowym lub (jeśli w domu będę jeść)-pierś z kurczaka z sosem sojowym i wegetą,podsmażone na łyżce oleju+kalafior na parze (pewnia taka duuuża salaterka) doprawiony solą z garścią startego sera żółtego (zapieczone)+ziemniaki gotowane z koperkiem

IV-3 jajka sadzone na łyżeczce oleju (patelnia przesmarowana ręcznikiem papierowym z olejem) z koperkiem,doprawione solą z dodatkiem sosu pomidorowego (keczup,mleko,miód)+reszt a kulki mozarelli light

+1,5 l wody lub więcej
+ew. jakaś herbatka jaśminowa zielona
+wysiłek : jeśli pojadę na zakupy-duuuużo chodzenia ;D

I jak ?
Moim zdaniem powinnaś zrezygnować z lightów bo to sama chemia

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 15:30   #840
Maddie
Wtajemniczenie

Dzisiejsze R -> U.

I: owsianka potrójnie kokosowa 5 łyżek płatków owsianych&żytnich, łyżka otrębów pszennych na połowie szklanki mleka, z wiórkami kokosowymi, 2 łyżkami Danio Intenso Kokos i resztką Fitelli Kokosowej (jakieś hmm 10-15 g ).

II: sałatka owocowa: pół jabłka, pół gruszki, pół banana i kiwi polane 100g homo nat i posypane łyżeczką płatków migdałów (robiłam dwie porcje, stąd te połówki), mała kromka grahamu z masłem orzechowym.

III: 40g kuskusu, sos z połowy puszki pomidorów, połowy puszki ciecierzycy, papryki i zielonego groszku; 2 ogórki konserwowe.

Przegryzka w pracy - 3 mandarynki.

IV: Pudełeczko sałatki o nazwie "Lunch grecki" -> http://www.witamina-zph.pl/index.php?id=produkty&id2=5.

Jillian Michaels 30 days shred lvl 1

V: chyba kromka grahamu z bieluchem, jajkiem na twardo i warzywami.

Do picia woda, herbata zielona i czerwona, kawa z mlekiem. Mam nadzieję, że idę w dobrym kierunku
Maddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości