|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
dzięki Słonko
oj oj oj cały post dla mnie jestem wyjątkowa!!! ![]() klask i:bardzo wyjątkowa to już drugi tak długo mam tu siedzieć na tym padole łez?? ciekawe co na to moja przyszła synowa??? ![]() Cytat:
2) Cytat:
aleś się obkupiła a co to jest ten amarantus czy coś i do czego służy?
|
|
#752 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
zaczęło się od Mercilonu.. teraz skończyłam opakowanie i mam niby normalny okres teraz a mnie po prostu zalewa jak do niedzieli nie przejdzie to idę do lekarza..A anemię już mam niestety.. Cytat:
|
||
|
|
|
#753 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulujemy zabka!Cytat:
Cytat:
Ojoj, Zdrowia zatem! Cytat:
Slodka Hania! Cytat:
![]() O kciukach nie zapomnimy! Nadrabiam dalej... |
|||||
|
|
|
#754 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna Hania Cytat:
Nerolko fajnie, że wpadłaś 3mam mocno kciuki za pobyt Izuli w szpitalu ![]() Postanowiłam sama gotować Szymonowi - dziewczyny jeżeli macie na to czas to polecam! Sprawiło mi to straszną frajdę - dzisiaj mały zjadł na obiad buraczka z ziemniaczkiem, marchewką i piersią z kurczaczka
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Shira a lubię Cię lubię
Amarantus fajnie opisane. I znalazłam bardzo fajne przepisy z amarantusem ![]() Się obkupiłam a jaja będą jak mi Emilie będzie strajki robiła, bo dzisiaj znowu nie chciała jeść,ale w końcu zjadła... |
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Laski dziękuję za odzew! Jesteście niezawodne!
Już obskoczyłam pocztę, poprosiłam panią ( zobaczyła mnie biedną, zdyszaną z dzieckiem w jednej ręce i paczką w drugiej ) i zapakowała mi. Idę robić naleśniki. Madziulko kochana dasz przepis na obiadek z buraczkiem ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sto latek dla dzisiejszych solenizantów!!!!
nie wymieniam, co by nie palnac gafy i nie pominac. A ja dzis maraton z bratem i ojcem. Ugotowalam spagetti bo TZ juz tydzien marudzil. On poszedl z mala na spacer a ja przy garach. Wstawilam dwa prania i 2 czekaja na prasowanie - masakra. Zna ktoras dobry przepis ze szpinakiem mrozonym?? |
||||
|
|
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne
W jedynym garnku gotujesz: buraki, marchewki i ziemniaczki - aż wszystko będzie miękkie, a w drugim pierś z kurczaka. Jak warzywa i mięsko wystygnie wszystko kroisz na kawałki i wrzucasz do blendera - do tego dodajesz jakiś tłuszcz - ja dodałam masło Lurpak - i blendujesz. Gotowe! Ja zrobiłam tego więcej i pomroziłam ![]() Ja małemu będę dawała już buraczka, bo jest wartościowy.
|
#759 |
|
Raczkowanie
|
Ja się ciągle zastanawiam co zrobić z tym wychowawczym.. Hania zjadła dzisiaj pierwszy raz dynię z ziemniakiem.. matko jak to cuchnie a ta zjadła z wielkim apetytem i na koniec uraczyła mnie wielką kupą która pojawiła się niespodziewanie podczas zmiany pieluchy.. i była piękna moja mała
|
|
|
|
#760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie znam przepisu ![]() Cytat:
![]() Właśnie też bym chciała włączyć buraczka. Mój miał jeszcze kiedyś anemię, więc tym bardziej. ( nawet kiedyś chciałam spytać, czy któraś z Was nie zna przepisu na coś z burakiem ). Madziulko jeszcze pytanie z serii pytań niedouczonej mamuśki Mariny - mroziłaś w słoiczkach? Jak mrozisz, to normalnie tak papkę siup do słoika i już do zamrażalki ? I ile może stać pomrożone? I jak odmrozić?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-23 o 16:57 |
||
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta ja też nie wiedziałam co to amarantus ( wogóle pierwszy raz to słowo tutaj usłyszałam
![]() Zrobiłam przegląd w komodzie sary. Dużo ciuchów poszło do pudła. Muszę kupić body z krótkim, wyrosła ze wszystkiego
|
#762 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka a nie boisz się dawać Lurpak?Lurpak to mój ulubiony skandynawski smak masła..ale ono jest chyba dosalane.Póki co ja dodaję oliwę z oliwek.
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Marinka ja nie Madziulka ale ja robię tak: gotuję sobie porcję zupy w większej ilości,dzielę na porcje do 140ml bo Nikoś więcej nie je,wkładam do słoiczków po musztardzie lub przecierach pomidorowych lub do pojemników do prożenia pokarmu Avent. I codzień rozmrażam porcyjkę,a robię ich ok 6 porcji,więc mam gdzieś na ok tydzień jedzonko.Więc nie zastanawiałam się ile może to postać zamrożone...ale raczej bardzo długo może być w zamrażarce.Ale u nas na pewno nie postoi bo za kilka m-cy zmieni się diametralnie rodzaj zupek jakie podajemy dzieciom.
Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2012-01-23 o 17:07 |
|
|
|
#763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od razu tą zblendowaną papkę siup do słoiczków i do zamrażarki Dopiero jak papka się zamroziła to zakręciłam słoiczki ![]() Ile może stać to nie wiem szczerze mówiąc - ja nie mrożę więcej niż na tydzień... Będę rozmrażała w kąpieli wodnej ![]() Cytat:
![]() http://www.mysupermarket.co.uk/#/bra..._in_tesco.html
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-01-23 o 17:18 |
||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
BABONIKU, Madziulko - dziękuję Wam, dobre kobiety !
![]() Kurcze, a myślicie, że może być taka zwykła pierś kurczaka z supermarketu ?...
|
|
|
|
#765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dałam taką zwykłą z supermarketu.
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
No to dziś się biorę za Twój przepisik jak dzieć zaśnie snem nocnym
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko ja już pisałam Beatce że nie przyjadę bo mały coś niewyraźny był w week i nie chcę go brać na pole teraz bo szczepienie mamy w piątek a tak brzydko na polu , żeby znów coś nie złapał a chcę go zaszczepić cholera nie pisałam Wam ale zgubiliśmy rękawiczkę od kombinezona
|
|
|
|
#769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to tak jak ja ![]() ale spokojnie nas o tym powiadomiłaś ![]() Cytat:
dla Żbika!I dla nico starszej mamusi ![]() Cytat:
Gdzie kupiłaś? dla Szymka!Cytat:
no poza pluszowym pociągiem któremu brakowało części Nic nie kupiłam. Ale dzwoniłam do siostry i u siebie dorwała tą biedronkę grającą za 20zł. |
||||
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
dziekujemy mamusiom za zyczenia
![]() Shirko i tobie rowniez najlepszego. Ale mialam dzisiaj do doopy dzien. zaraz wam opisze ale zaba wstala. Po szczepieniu marudna strasznie.
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Eveewe (pewnie zawszę myślę kolejność v i w
) Ja szpinak mrożony Emilie podaję. A tak to tylko póki co zapiekanka makaronowa ze szpinakiem.Szpinak odpowiednio przyprawiony + makaron + pierś.
|
|
|
|
#772 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wszystkiego najlepszego Shira Cytat:
dla Szymka no i kciuki za szczepienie ![]() Cytat:
No i jesteśmy po badaniu Niestety wyszło jak ostatnio ![]() Aparaty słuchowe zamówione, za dwa tyg. je będzie już miała na sobie. No i już...moja córka będzie miała cyber-uszy tragedii nie ma, mieliśmy dużo czasu żeby to zaakceptować.Jak dla mnie tak czy inaczej jest doskonała i kocham ją ponad życie ![]() Będzie dobrze
|
||||||
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w to wierzę ! |
|
|
|
|
#774 |
|
BAN stały
|
Shirka Sto lat
*Marina ja bym zapakowala po prostu w zarny worek, ale wazne ze juz poszlo ![]() My po wizycie, Karol coraz gorzej, osuchowo nie za ciekawie, niby na oskrzela jesze nie weszlo ale nieczysto.. no i mamy antybiotyk
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przepis na buraczkową wstawiałam w klubie ![]() Zaneta a Emi nie za mała na żółtko? Bo moja pediatra najpierw kazała wprowadzić mięso a potem żółtko |
|
|
|
|
#776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Shirka i Zbik
![]() Szymonek ![]() Rewelacyjnie! My o takim spaniu mozemy jedynie pomarzyc. Dziewczyny Zumba to: ZUMBA to fuzja różnych odmian tańca i aerobiku zainspirowana latynoskimi rytmami. Są to innowacyjne zajęcia kształtujące sylwetkę, poprawiające kondycję, wyzwalające potężne dawki pozytywnej energii ! ZUMBA, to połączenie prostych kroków tanecznych, świetnych kombinacji ruchów : merengue, salsa, cumbia, reggaeton, flamenco, samba, taniec brzucha, cha-cha-cha, rumba, twist i wiele innych, które wraz z energetyczną muzyką porywają do zabawy. Atmosfery panującej na zajęciach nie da się opisać, trzeba spróbować i poczuć to na własnej skórze. ZUMBA jest przeznaczona dla wszystkich nie zależnie od wieku, płci, zdolności ruchowych lub doświadczenia w tańcu lub fitnessie, gdyż łatwo ją dostosować do indywidualnych potrzeb i możliwości. Ja bylam pierwszy raz. Poszlam z ciekawosci, zeby zobaczyc jak to wyglada. Ale to chyba nie sa zajecia dla mnie. Brak mi koordynacji ruchowej. Chyba wole tradycyjny aerobik. Cytat:
Jak najbardziej pozytywnie. Cytat:
Dla Was za takie podejscie do tematu, ze to akceptujecie.---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Duzo zdrowia dla Karolka! |
||
|
|
|
#777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Scio nie podawałam jej jeszcze żółtka, wiem że można, ale tak jak piszesz najpierw chce mięsko
|
|
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn aerobik jak najbardziej ale zumba to dla mnie nowość. Ile ja się na tym forum już nauczyłam Cytat:
Ja robiłam tę z wodą smakową. Jest jeszcze ta gazeta z filmami? Kurcze, czemu ja nie wiedziałam o tym? Tak mi zależy... Tż zaciągnij Nie da się?Ja cysia daję i póki co nigdzie się nie wybiorę. Żaneta dzięki Jestem wdzięczna i pewniejsza siebie ![]() Nerola kciuki za wizytę i w ogóle cały pobyt w szpitalu. |
||
|
|
|
#780 |
|
Przyczajenie
|
witam....
czy moge do Was sie wprosic ?? ![]() jestem mamusia Olivki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

klask i:

zaczęło się od Mercilonu.. teraz skończyłam opakowanie i mam niby normalny okres teraz a mnie po prostu zalewa
jak do niedzieli nie przejdzie to idę do lekarza..
już jest taka naprawdę widoczna kreseczka 
Gratulujemy zabka!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)