Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 17:09   #1921
gerda
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Jej, a my jeszcze czekamy na decyzje, ciekawa jestem kiedy wplynie kasa

powinna być do miesiąca od złożenia wniosku, ale to różnie jest

moonik
szybko się uwinęli ale lepiej późno niż wcale

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 17:31   #1922
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Juhuuuu
Melduję, że bioderka Kwilona są w porzo
Nie mówila już o żadnej kontroli
Poza tym chyba swędzą go dziąsełka bo non stop wpycha paluchy do buzi, śliniąc się niemilosiernie i miał dzisiaj luźną qpkę.

A teraz idę nadrabiać bo znowu ruszyłyście z produkcją
Stary 2012-01-23, 17:42   #1923
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Juhuuuu
Poza tym chyba swędzą go dziąsełka bo non stop wpycha paluchy do buzi, śliniąc się niemilosiernie i miał dzisiaj luźną qpkę.

rewelacja!! super, że macie już spokój z bioderkami

stokrotko dziękuję i duuuużo zdrówka dla całej rodzinki
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 17:53   #1924
danika
Zakorzenienie

SONIA wszystkiego naj, spełnienia marzeń, dużo radości i miłości
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:03   #1925
anciaahk
kosmitka

Soniu - 100 lat!!!!!! Pociechy z dzieciątka i zdrówka dużo

Małgosia1983 - brawa za bioderka . Ile wizyt mieliście?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ale bic ni ebedziesz jakby co?)
a zamawiałas u tego co wklejałam ? bo na allegro miał najtaniej w media markt prawie 500 zł kosztował
Nie, bo nie mial w sprzedaży, kupiłam w electro pl za 234 plus przesyłka 19 zł, to i tak wyszło niedrogo.
A bić będę, cienkim paskiem od spodni.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a ja bym tam mogła 3 lata a co
zresztą ja też mam zalecenie karmić jak najdłużej z poradni onkologicznej

czytałam, czytałam myślę, że będzie ok z tym naszym planem glutenowym. A od czego zaczęłaś go wprowadzać? Od tej kaszki co Natka polecała czy słoiczków na dobranoc?
Onkologicznej? Dlaczego?
Aguś ja zaczęłam od kaszki na dobranoc z nestle - takiej co się z wodą rozrabia i do niej daję 2 łyżeczki kaszki manny mlecznej nestle. Ale jeśli Twoja Amelka nie ma takich potrzeb i apetytu, to czytalam w tych poradnikach, że można rozszerzać dając pół łyżeczki normalnej kaszy zmieszanej z Twoim mlekiem. Wiem, że zależy Ci, by Amelka była tylko na Twoim mleku do końca 6 miesiąca, więc to też jest pomysł, unikniesz tak kaszek i słoiczków.
Chociaż w tych poradnikach niby też jest napisane, by zacząć rozszerzanie z glutenem od zupek, a kaszki i owoce od 7 mca, no to zaczęłam miesiąc szybciej.
Niestety Franek ma taki apetyt, że żal mi go głodzić. Słoiczek owoców zjada na 1 raz. A kaszkę całość.
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no w 6 mies. każą mięso dawać, a młoda nawet takich zupek nie je. a może taką brokułową jej dam jak acelinka piosała? moze marchewka Agatce nie smakuje? boje się tak na siłę dawać, żeby nie zrazić małej....

u nas też ząbek jak nic - płacz, gryzienie, ślinienie, ulewanie ale takie już z żołądka z glutem
A owoce też jej nie smakują? Czy nie zaczynasz od owoców?
Z tym ulewaniem to nic nie mów, masakra jakaś, kilka razy dziennie się przebieramy, już nie wiem, czy to od przejedzenia, czy od czego .
Zaskoczyłaś mnie tą informacją o karmieniu piersią, nie pomyślałabym, że ma to wpływ na samodzielność dziecka, ale może i coś w tym jest. Ja nie planuję do kiedy będę karmić, życie to zweryfikuje. Na pewno jest tak, jak napisałaś, że to częściej mamie jest trudniej przestać.
Cytat:
kofam cie wiesz?

Lulla

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej I u nas idzie ząb - wczoraj pojawiły się dwie takie gulki/zgrubienia w miejscach dolnych jedynek, 10 pobudek w ciągu nocy i rano już było widać cienką linię w miejscu prawej jedynki - mam nadzieję, że szybko pójdzie

Ja daję żeby Szymek bardziej się najadł na noc, bo w innym wypadku budzi się np o 2 i robi sobie przerwę w spaniu, albo chce cyca co godzinę.
Jejćććć, a smarujesz czymś dziąsełka? Nic nie mów o pobudkach . U nas obudził się o 6, ale zjadł i jeszcze pospał do 7.30, więc nie jest najgorzej.
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
zanim nadrobię to mam pytanie co dostałyście w przesyłce od hippa? w mojej jest tylko łyżeczka i schemat rozszerzania diety- to tyle tylko miało być???
U mnie był sloiczek z pierwszym jabłkiem i kupony zniżkowe do Rosmana, w rosmanie dostałam drugą paczkę i tam poza łyżeczką był słoiczek dynia z indykiem. Aha i był krem na odparzenia w obu paczkach.

Dzisiaj Franuś też marudzi, ulewa, boję się tych ząbków.
Chyba cytaty mi zeżarło, ehhhh.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Natka jak u Was te kaszki wplynęły na spanie? I z której jesteś najbardziej zadowolona?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:18   #1926
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Juhuuuu

za bioderka.
eee to chyba nie oznacza od razu swędzących dziaselek i ząbków? oznacza?
moja ma tak od ponad tygodnia na pewno kupkę luźną na zmianę z normalna a ślinienie i wpychanie raczek po łokcie do buzi to na porządku dziennym a - no i ulac tez się jej zdarzy

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

U mnie był sloiczek z pierwszym jabłkiem i kupony zniżkowe do Rosmana, w rosmanie dostałam drugą paczkę i tam poza łyżeczką był słoiczek dynia z indykiem. Aha i był krem na odparzenia w obu paczkach.

Dzisiaj Franuś też marudzi, ulewa, boję się tych ząbków.
wiedziałam, wiedziałam ze któraś pisała o słoiczku i zniżkach do rossa to się nam Aga w naszych paczuszkach nie postarali oj nie Cotka nie masz czego żałować, ze nie dostałaś

nie boj, dasz rade, jesteś super-hiper mamusia

ha! kliknęłam leżaczek fishera na alle za 140zl w przesyłką

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:18   #1927
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Soniu, wszystkiego najlepszego

Chciałam ponadrabiać, ale jednak wysiedzenie to kosmos.
Wracam do wyra z obolałym kręgosłupem i głową- na szczęście tabletka pp zadziałała na nerki- chociaż taka ulga.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:21   #1928
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

oj produkujecie znowu kochane

Soniu sto lat i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem Ponoć najbardziej bolesne jest jak ząbek przechodzi przez tą małą dziurkę w szczęce, a potem samo dziąsełko to już pikuś (wiecie o co mi biega?)
ten opis ciut przypomina poród

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
odpisuje od dwóch godzin..normalnie armagedon w domu.. wszyscy chory..i na chwilę obecną Sara płacze od ponad godziny niemal bez przerwy,wcześniej usnęłam padnięta płaczem u mnie na rękach... masakra normalnie

oj zdrówka dla całej Rodzinki
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Niedaleko mnie dziewczyna obecnie lat 20 i jej mąż lat 33 mają córkę ok. 2-letnią Vanessę, a teraz urodziła im się córka ... Jessicca. Nie komentuje
ja też nie komentuje, ale zdanie mam jak ty i pewnie nazwisko typowo polskie, co?

Cytat:
Juhuuuu

za bioderka

Cytat:

Aguś ja zaczęłam od kaszki na dobranoc z nestle - takiej co się z wodą rozrabia i do niej daję 2 łyżeczki kaszki manny mlecznej nestle. Ale jeśli Twoja Amelka nie ma takich potrzeb i apetytu, to czytalam w tych poradnikach, że można rozszerzać dając pół łyżeczki normalnej kaszy zmieszanej z Twoim mlekiem. Wiem, że zależy Ci, by Amelka była tylko na Twoim mleku do końca 6 miesiąca, więc to też jest pomysł, unikniesz tak kaszek i słoiczków.
Chociaż w tych poradnikach niby też jest napisane, by zacząć rozszerzanie z glutenem od zupek, a kaszki i owoce od 7 mca, no to zaczęłam miesiąc szybciej.
Niestety Franek ma taki apetyt, że żal mi go głodzić. Słoiczek owoców zjada na 1 raz. A kaszkę całość.

A owoce też jej nie smakują? Czy nie zaczynasz od owoców?
Z tym ulewaniem to nic nie mów, masakra jakaś, kilka razy dziennie się przebieramy, już nie wiem, czy to od przejedzenia, czy od czego .
Zaskoczyłaś mnie tą informacją o karmieniu piersią, nie pomyślałabym, że ma to wpływ na samodzielność dziecka, ale może i coś w tym jest. Ja nie planuję do kiedy będę karmić, życie to zweryfikuje. Na pewno jest tak, jak napisałaś, że to częściej mamie jest trudniej przestać.

wiesz, te moje kumpele to nie pracowały do tego czasu wiec pewnie to związek miało z tą niesamodzielnością. a Małej chyba marchewka nie leży jak dałam jej z hipp dynie z ziemniakiem to wrąbała pól słoiczka ( a wg mnie to ohuda ). a co do owoców zjdła trochę jablka z marchewka z bobofruta. jutro spróbuję inne owocki.

położyłam Małą na macie na brzuszku, stękała, krzyczała na klocki z biedronki i nagle cisza . a Młoda fiknęła na plecki i Julię na tvnie ogląda maniaczka.

aha, dziś historyczna chwila - obniżyłam poziom w łóżeczku . Młoda tak waliła nogami w przewijak od spodu, ze nie było wyjścia....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2012-01-23 o 18:41
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:23   #1929
anciaahk
kosmitka

Cotka co Ci kobieto??

A w ogóle mam problem z tym karmieniem. Zaczęłam od owoców i kaszek, nie dawałam jeszcze zup. Czy mam dawać już teraz, czy czekać do skończonego 6 mca, by jak najwięcej karmić piersią?

Mamy dokarmiające - w jakich godzinach i co już podajecie swoim dzieciom i ile tego jest w ciągu dnia??

U nas mimo tego, że Franek zje cały słoik owoców - dzisiaj dynia z jabłkiem - to i tak cyc jest w ruchu co 2h .

Stary 2012-01-23, 18:28   #1930
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
zanim nadrobię to mam pytanie co dostałyście w przesyłce od hippa? w mojej jest tylko łyżeczka i schemat rozszerzania diety- to tyle tylko miało być???

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

a pewnie, ze przezyjecie, przezyjemy, my są mamy niezniszczalne

my w zeszlym roku dawalismy 500zl

no i jak tam Marcelek?
jak skompletujesz to podeślij jaka listę czy cus
u nas bajki są już jakieś ha! mąż kiedyś ściągał

trzymam kciuki, zeby szyyyyyyyyybko wychodził i nie męczył Ciebie ni Szymka
dzieki za odp. i jak śpi w takim razie po tej kaszce? przesypia cala nockę?

jejku biedactwo jak tam teraz? zdrowka dla Was oczywiscie nieustannie

a co sie Sonia nie chwali nic

Soniczku wszystkiego najwspanialszego Kochana. Samych szczęśliwych chwil
U nas w paczuszce pierwszej był krem na odparzenia, łyżeczka, słoiczek z jabłuszkiem i jakieś ulotki i kupony do rossmanna a w tej z rossmanna oprócz łyżeczki i kremu była wlaśnie dynia z ziemniakami i jakiś sok

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:35   #1931
aa2
Zakorzenienie

jestem i ja

ejjj aczemu sie nei komentuje jesiki i vanessy??? w tych czasach dl amnei to normalne imona i o matko mam dwie kolezanki jedna ma dżesike a druga vanesse obie dziewczynki maja sie świetnie i nikomu imie nei przeszkadza ja tam mysle ze własnei to my dorosli zwracamy uwage na takowe imona a dzieci maja to głęboko gdzies
od razu przypomina mi sie ostatnio czytany watek na temat imion itd heheh
a i nasza dyskusja odnośnie imion jak byłyśmy w ciąży, a tam wszystki ejednym głosem mówiły ze imion sie nei czepiaja bo to wybór rodziców sasasa

Cytat:
Juhuuuu

bardzo si eciesze kochana

a mój mały ma to samo z łapami w buzi slinieniem i kupa-dzis pisałam i jesczez czasem marudzi
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 18:47   #1932
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Soniu, mnóstwa Miłości płynącej z głębi serca, cierpliwości, zdrowia i pociechy z Mateuszka

Ancia, kaszkę mamy: z bobovita, mleczno-ryżowa.
Wizyt na bioderka mieliśmy 3. Po drugiej zalecenie było pieluchować tylko na noc czego nie robiłam. A dziś usłyszałam "stawy rozwijają się prawidłowo"
MoniaZ nie musisz nie musisz Kochana zmieniać nicku Ja źle ujęłam
Mooonik nie wiem czy go swędzą ale pediatra mówila, że są białe i może być taki wkurzony od tego budzi sie w nocy, ma kłopoty z jedzeniem (ale to już jakiś czas), a po masażu dziąseł jest spokojniejszy.
Nie wiem. Poczekamy - zobaczymy

A propos cukrów. Na słoiczku gerbera z jabłkiem w składzie jest tylko jablko i wit.c i informacja, że zawiera naturalnie występujacy cukier. To samo z jagodami, mus jablka z brzoskiwnią.
Wiem, że dyskusja już zamknięta, ale ja napisze jak u mnie. Narazie podaje Stefkowi ze słoiczka. Na wiosnę będę gotowała sama. W razie "w" będa słoiczki. Tak jak Acelinka większego zgryza mam z tematem gdzie kupić dobre mieso nie faszerowane chemią.
A czy coś jest dobre, lepsze bądź gorsze, to zależy od podejścia i predyspozycji dziecka.
Alicja mojej siostry miała wysypki po marchewce kupnej. Po słoiczkowej jej nic nie było Z kolei wcinała jablka kupne skrobane łyżeczką, a nie tolerowała słoiczkowych...

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:

a mój mały ma to samo z łapami w buzi slinieniem i kupa-dzis pisałam i jesczez czasem marudzi
My też się cieszymy
A ulewa? Podobno najwcześniej zęby mogą dać znać w 3 mc.
Stary 2012-01-23, 18:47   #1933
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka co Ci kobieto??

A w ogóle mam problem z tym karmieniem. Zaczęłam od owoców i kaszek, nie dawałam jeszcze zup. Czy mam dawać już teraz, czy czekać do skończonego 6 mca, by jak najwięcej karmić piersią?

Mamy dokarmiające - w jakich godzinach i co już podajecie swoim dzieciom i ile tego jest w ciągu dnia??

U nas mimo tego, że Franek zje cały słoik owoców - dzisiaj dynia z jabłkiem - to i tak cyc jest w ruchu co 2h .
A owocki nie pobudzają tylko apetytu?
Dajesz cały? To ja niepotrzebnie katowałam mojego 3ma łyżeczkami tylko?

Chyba nerki przewiałam ? Wstałam w z mdłościami, połamana po nocnej walce z dobraniem pozycji - niegniotącej Filipa i pomagającej znieść zgagę ...i zaczęły się bóle nerek i to takie fest. Wzięłam pół apapu i chyba zaraz poczęstuję się kolejną połową ponieważ tak boli, że masakra. DO tego zjadlam dzisiaj dupkę chleba cieniutką i pół jabłka. Teraz męczę jogurt na który miałam ochotę, ale ledwo połowa weszła i nie wiem czy nie wyjdzie. Mial ktoś coś podobnego? Do tego jeszcze jakby żółądek lekko i podbrzusze. Myślałam może że to okres wraca z wielkim hukiem, ale teraz to już nie wiem. Wszystko na raz, brrr chyba wracam do wyra bo nawet jak siedzę boli

Wymianka.
Stary 2012-01-23, 18:50   #1934
aa2
Zakorzenienie

Małgos nooooooo ulewa troche nigdy tak ni erobił a teraz uleja albo taki serek mu wyleci a i w nocy sie wczesniej budzi
Stary 2012-01-23, 18:50   #1935
anciaahk
kosmitka

Małgosia - właśnie miałam to samo napisać, że u nas na słoiczkach czy z bobovity, czy hippa czy gerbera właśnie o tych naturalnie występujących cukrach piszą tylko. Z pozostałą częścią wypowiedzi zgadzam się na 200%.

My tych bioderek mieliśmy raz, teraz za tydzień dopiero drugie, może za późno. A kaszkę mam też mleczno-ryżową .

Stary 2012-01-23, 18:51   #1936
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
jestem i ja

ejjj aczemu sie nei komentuje jesiki i vanessy??? w tych czasach dl amnei to normalne imona i o matko mam dwie kolezanki jedna ma dżesike a druga vanesse obie dziewczynki maja sie świetnie i nikomu imie nei przeszkadza ja tam mysle ze własnei to my dorosli zwracamy uwage na takowe imona a dzieci maja to głęboko gdzies
od razu przypomina mi sie ostatnio czytany watek na temat imion itd heheh
a i nasza dyskusja odnośnie imion jak byłyśmy w ciąży, a tam wszystki ejednym głosem mówiły ze imion sie nei czepiaja bo to wybór rodziców sasasa

Sama bym tego wszystkiego lepiej nie ujela

Cytat:
Soniu, mnóstwa Miłości płynącej z głębi serca, cierpliwości, zdrowia i pociechy z Mateuszka

Ancia, kaszkę mamy: z bobovita, mleczno-ryżowa.
Wizyt na bioderka mieliśmy 3. Po drugiej zalecenie było pieluchować tylko na noc czego nie robiłam. A dziś usłyszałam "stawy rozwijają się prawidłowo"
MoniaZ nie musisz nie musisz Kochana zmieniać nicku Ja źle ujęłam
Mooonik nie wiem czy go swędzą ale pediatra mówila, że są białe i może być taki wkurzony od tego budzi sie w nocy, ma kłopoty z jedzeniem (ale to już jakiś czas), a po masażu dziąseł jest spokojniejszy.

A propos cukrów. Na słoiczku gerbera z jabłkiem w składzie jest tylko jablko i wit.c i informacja, że zawiera naturalnie występujacy cukier. To samo z jagodami, mus jablka z brzoskiwnią.
Wiem, że dyskusja już zamknięta, ale ja napisze jak u mnie. Narazie podaje Stefkowi ze słoiczka. Na wiosnę będę gotowała sama. W razie "w" będa słoiczki. Tak jak Acelinka większego zgryza mam z tematem gdzie kupić dobre mieso nie faszerowane chemią.
A czy coś jest dobre, lepsze bądź gorsze, to zależy od podejścia i predyspozycji dziecka.
Alicja mojej siostry miała wysypki po marchewce kupnej. Po słoiczkowej jej nic nie było Z kolei wcinała jablka kupne skrobane łyżeczką, a nie tolerowała słoiczkowych...

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

My też się cieszymy
A ulewa? Podobno najwcześniej zęby mogą dać znać w 3 mc.
Ale dobre to jabluszko ze sloiczka, az sama zaluje ze nie jestem niemowleciem

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Chyba nerki przewiałam ? Wstałam w z mdłościami, połamana po nocnej walce z dobraniem pozycji - niegniotącej Filipa i pomagającej znieść zgagę ...i zaczęły się bóle nerek i to takie fest. Wzięłam pół apapu i chyba zaraz poczęstuję się kolejną połową ponieważ tak boli, że masakra. DO tego zjadlam dzisiaj dupkę chleba cieniutką i pół jabłka. Teraz męczę jogurt na który miałam ochotę, ale ledwo połowa weszła i nie wiem czy nie wyjdzie. Mial ktoś coś podobnego? Do tego jeszcze jakby żółądek lekko i podbrzusze. Myślałam może że to okres wraca z wielkim hukiem, ale teraz to już nie wiem. Wszystko na raz, brrr chyba wracam do wyra bo nawet jak siedzę boli
Cotka kurcze jedz na do lekarza, kurcze nie mam pojecia co to moze byc
Stary 2012-01-23, 18:52   #1937
anciaahk
kosmitka

O matko Cotka współczuję kobieto, nie mam pojęcia co to może być.

A czemu dajesz 3 łyżeczki? Ja zaczynałam przez dwa dni po 3 łyżeczki, a potem tyle ile ma ochoty. Owoce pobudzają apetyt mówisz?? Przerzucam się zatem na warzywa.
Chociaż owocki też chcę dawać, zawsze na kupki pomogą, bo teraz te kupki są gęstsze i idą z większym trudem, szczególnie po kaszce.

Stary 2012-01-23, 19:03   #1938
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

A czemu dajesz 3 łyżeczki? Ja zaczynałam przez dwa dni po 3 łyżeczki, a potem tyle ile ma ochoty. Owoce pobudzają apetyt mówisz?? Przerzucam się zatem na warzywa.
Chociaż owocki też chcę dawać, zawsze na kupki pomogą, bo teraz te kupki są gęstsze i idą z większym trudem, szczególnie po kaszce.
Anciu, Agatka zjadła pół słoiczka dyni z ziemniakiem, a po 40 minutach był dziki krzyk o mleko

aha, a pisałam wam, ze kupiłam ten kubeczek
http://allegro.pl/pierwszy-kubek-do-...051035787.html
i Mała z niego pije

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2012-01-23 o 19:05
Stary 2012-01-23, 19:10   #1939
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
aha, dziś historyczna chwila - obniżyłam poziom w łóżeczku . Młoda tak waliła nogami w przewijak od spodu, ze nie było wyjścia....
cos Ty? moja tak wali w przewijak, ze podskakuje do góry cały ale jeszcze nie obniżam, trzeba dbać o kręgosłup obniżymy pewnie, albo jak zacznie siadać, albo lapac za karuzele

Cytat:

bo ... a zreszta boje sie cos napisać wiec nie napisze nic

aha- odnosnie tego cukru to, żeby była jasność mi chodziło o kaszki

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 19:13   #1940
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Anciu, Agatka zjadła pół słoiczka dyni z ziemniakiem, a po 40 minutach był dziki krzyk o mleko

i Mała z niego pije
Jejć nic nie mów. A dynia to owoc czy warzywo?
Czyli dzisiaj lepiej poszło? A nie chciała więcej słoiczka czy Ty nie chciałaś więcej dawać??
Co pije z tego kubeczka? Muszę zakupić.

A dajecie jeść w specjalnych miseczkach czy z normalnej miseczki? Tzn specjalnych mam na myśli dzieciowych.
Cytat:

Pisz mi tu, bo jak nie to .

Stary 2012-01-23, 19:25   #1941
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
cos Ty? moja tak wali w przewijak, ze podskakuje do góry cały ale jeszcze nie obniżam, trzeba dbać o kręgosłup obniżymy pewnie, albo jak zacznie siadać, albo lapac za karuzele

a myślałam, ze będzie mi gorzej, za nisko, ale jest OKI. a mała zaczęła zaczepiać karuzelkę.....

Cytat:
Jejć nic nie mów. A dynia to owoc czy warzywo?
Czyli dzisiaj lepiej poszło? A nie chciała więcej słoiczka czy Ty nie chciałaś więcej dawać??
Co pije z tego kubeczka? Muszę zakupić.

A dajecie jeść w specjalnych miseczkach czy z normalnej miseczki? Tzn specjalnych mam na myśli dzieciowych.

Pisz mi tu, bo jak nie to .
matka wikipedia pisze, ze "Dynie często są spożywane jako warzywa" . więc nie wiem sama
nie dałam więcej, żeby brzuszek nie bolał cy cuś z lkubeczka pije herbatkę lub wodę. a miseczkę też mam do kompletu TT to z niej daje.

Stary 2012-01-23, 19:51   #1942
lullaby_ml
Zakorzenienie

Moje dziecie zjadlo prawie pol sloiczka jabluszka i chcial wiecej teraz nie mam juz watpliwosci ze jarzynki tez mu zasmakuja

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:

Monika...
Stary 2012-01-23, 19:55   #1943
aa2
Zakorzenienie

Małgosia kiedys wklejałas strone z grzechotka która kupowałac Stefciowi, mogłabys jeszcze raz wrzucic? plissss

ejjj co to zas za nie pisanie czegos bo coś??? kurna to wszystkie nie piszmy i juz -co za obrażanie sie no!!!

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

i z kim bede wymieniac zdania hehe chyba ze soba za niedługo.......
Stary 2012-01-23, 19:56   #1944
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia kiedys wklejałas strone z grzechotka która kupowałac Stefciowi, mogłabys jeszcze raz wrzucic? plissss

ejjj co to zas za nie pisanie czegos bo coś??? kurna to wszystkie nie piszmy i juz -co za obrażanie sie no!!!

Hir aj em ajm łejting for ju
Stary 2012-01-23, 19:58   #1945
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Małgos nooooooo ulewa troche nigdy tak ni erobił a teraz uleja albo taki serek mu wyleci a i w nocy sie wczesniej budzi
Hmm , u nas też od jakiegoś czasu serek, ale to już ho ho. Pediatra mówi, że to może być z przejedzenia. I to też nigdy nie ulewał a był taki czas że trochę serka popuścił
Cytat:

O kurdę ja myślałam, że to tak ciągle po te 3 łyżeczki Jaki by produkt nie był i że można trochę więcej później Myślałam, że to tylko wprowadzanie smaków skoro głównym pożywieniem jest cyś
a to dobrze bo Filip po tym to tylko rozdrazniony byl hihi.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-01-23 o 20:00
Stary 2012-01-23, 20:13   #1946
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm, to może dziewczyny dzieciaczków już ząbkujących zdiagnozują

Cytat:

Ała....

Cytat:
Małgosia - właśnie miałam to samo napisać, że u nas na słoiczkach czy z bobovity, czy hippa czy gerbera właśnie o tych naturalnie występujących cukrach piszą tylko. Z pozostałą częścią wypowiedzi zgadzam się na 200%.

My tych bioderek mieliśmy raz, teraz za tydzień dopiero drugie, może za późno. A kaszkę mam też mleczno-ryżową .
Eee. Jakby było coś nie tak to by kazali przyjechać szybciej na kontrolę
My mamy waniliową i jest smakowa I jest w niej cukier

Cytat:
Sama bym tego wszystkiego lepiej nie ujela

Ale dobre to jabluszko ze sloiczka, az sama zaluje ze nie jestem niemowleciem
A kto Ci zabroni podjeść troszkę Mikulencji?

Cytat:

i Mała z niego pije
Mały łasuch
Kubeczek fajny. Stefek też już "sam" trzyma butelkę Uwielbiam te jego malutkie rączki jak dzielnie trzymają ciężką butlę Z drugiej strony to mi uświadamia, że jest już coraz starszy...a ja bym chciala żeby on był moim dzidziusiem
No i to obniżanie lóżeczka....duża panna z Agatki

Cytat:

Monia, a o co chodzi? Czemu się boisz? Lepiej mi powiedz co jest w tych słoikach o czym nie wiem Bo jak Stefkowi trzecia reka wyrośnie to będzie na Ciebie. Zresztą będziesz miała takiego zięcia :P
Noo a w kaszkach jest jest

Cytat:

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

i z kim bede wymieniac zdania hehe chyba ze soba za niedługo.......
http://www.google.pl/imgres?q=canpol...w=1366&bih=603
Taka o
Ja chyba nie zakapowalam o co kaman. Bo mnie sie ta dyskusja o jedzeniu podoba bo z każdej wypowiedzi mogę się czegoś dowiedzieć i spojrzeć na coś z innej perspektywy
Stary 2012-01-23, 20:15   #1947
19natka88
Zakorzenienie

No i pokazała się druga krecha na dziąśle

Byliśmy u mojej koleżanki, która ma synka 2 mc młodszego od Szymka - 2 kg różnicy a w długości prawie nic Była pod wrażeniem, że Szymon taki kumaty A młody dał popis, gaworzył, śmiał się i do tego zaczepiał Olka, łapał go za rękę i gadał do niego - a matki miały ubaw

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
i dla Stasia rowniez Małgosiu

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
odpisuje od dwóch godzin..normalnie armagedon w domu.. wszyscy chory..i na chwilę obecną Sara płacze od ponad godziny niemal bez przerwy,wcześniej usnęłam padnięta płaczem u mnie na rękach... masakra normalnie
Współczuje i trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie

Cytat:

U mnie był deserek, łyżeczka, próbka kremu, schemat i bony do rossmana

trzymam kciuki, zeby szyyyyyyyyybko wychodził i nie męczył Ciebie ni Szymka
dzieki za odp. i jak śpi w takim razie po tej kaszce? przesypia cala nockę?
Z powodu zębów nocki są fatalne, przebudza się co chwilę ale nie robi sobie przerw tak jak kiedyś.

Cytat:
Juhuuuu

Cytat:
Jejćććć, a smarujesz czymś dziąsełka? Nic nie mów o pobudkach . U nas obudził się o 6, ale zjadł i jeszcze pospał do 7.30, więc nie jest najgorzej.

Smarowałam może ze 2 razy - różnicy brak A jak sobie posmarowałam bolące podniebienie to ten żel od razu się starł więc lipa - mam bobodent

Natka jak u Was te kaszki wplynęły na spanie? I z której jesteś najbardziej zadowolona?
Za pierwszym razem chciał cyca dopiero o 5 rano, ale i tak się przebudzał teraz przy zębach to nic nie pomaga Kleik jest taki sobie a kaszka mleczna manna ok - oba produkty z nestle, a ta ze słoiczka tez ok

Cytat:
ten opis ciut przypomina poród

heh faktycznie mnie ten moment ominął

Cytat:

Ja bym podawała zamiennie z jabłkiem, np co 2 dzień

Zazwyczaj dostaje pół słoiczka (bo więcej zbytnio nie chce), ok 1-2h po cycu, a jemy owoce (śliwki, jabłko, morela, brzoskwinia, banan, razem albo osobno jak się trafi) i marchewkę (samą albo z jabłkiem) i zupki i jeden obiadek się zdarzył jak narazie. Zazwyczaj je po południowej drzemce czyli ok 13.00.Jeśli mam świeżę jabłko to podaję je przed południem - skrobane łyżeczką więc niewiele, a po południu słoiczek. Wieczorem dostaje butlę: 200 ml mleka + 4 płaskie łyżeczki kleiku bezglutenowego + 2 płaskie łyżeczki kaszki manny.

Soniu wszystkiego najlepszego

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 20:18   #1948
anciaahk
kosmitka

Cytat:
nie dałam więcej, żeby brzuszek nie bolał cy cuś z lkubeczka pije herbatkę lub wodę. a miseczkę też mam do kompletu TT to z niej daje.
Też się tego brzuszka obawiałam, ale jak je i chce i nic nie boli, to teraz daję tyle, ile chce zjeść. Dzisiaj dynia też u nas była, ale z jabłkiem. Śmierdziało niemilosiernie, ale wsuwał jak zwariowany.
Cytat:
Moje dziecie zjadlo prawie pol sloiczka jabluszka i chcial wiecej teraz nie mam juz watpliwosci ze jarzynki tez mu zasmakuja
Hihih ma apetyt. Od kiedy chcesz dawać więcej?
Cytat:
Hmm , u nas też od jakiegoś czasu serek, ale to już ho ho. Pediatra mówi, że to może być z przejedzenia. I to też nigdy nie ulewał a był taki czas że trochę serka popuścił
Z przejedzenia? Bardzo możliwe, bo Franek dużo je, ale jak nie dam, to krzyczy.
Cytat:
O kurdę ja myślałam, że to tak ciągle po te 3 łyżeczki Jaki by produkt nie był i że można trochę więcej później Myślałam, że to tylko wprowadzanie smaków skoro głównym pożywieniem jest cyś
a to dobrze bo Filip po tym to tylko rozdrazniony byl hihi.
Cotka teorie są różne i różnie mamusie robią, ja daję tyle, ile chce, bo tak jak mówisz, rozdrażniłabym go tylko. Dzisiaj po kaszce to jeszcze krzyczał do ojca - coś w rodzaju "am, am". Padaliśmy ze śmiechu.

Stary 2012-01-23, 20:20   #1949
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Widzę, że nawet z napisanego zwykłego faktu odnośnie Dżeskiki i Wanessy robi się niepotrzebna dyskusja jakbym napisała, że to są złe i brzydkie imiona Kurcze, albo ja jestem inna albo nie nadążam za zasadami forum, że każdy ma prawo mieć swoje zdanie

Cytat:
[
Onkologicznej? Dlaczego?
Mieszać z moim mlekiem to nie bardzo, bo ja 30 ml ściągam w pół godziny Wolałabym z wodą albo te słoiczki Hippa, a potem będę tą kaszkę NAtki mieszać z warzywami, a potem z zupkami.
Jeśli zależy Ci na karmieniu to ja bym się jeszcze z zupami u Frania poczekała, ale z drugiej strony jak on Taki głodomór to sama nie wiem

Cytat:
ja też nie komentuje, ale zdanie mam jak ty i pewnie nazwisko typowo polskie, co?
a skąd wiesz jakie ja mam zdanie na ten temat ? a nazwisko Waszak

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-01-23 o 21:38
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 20:24   #1950
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Też się tego brzuszka obawiałam, ale jak je i chce i nic nie boli, to teraz daję tyle, ile chce zjeść. Dzisiaj dynia też u nas była, ale z jabłkiem. Śmierdziało niemilosiernie, ale wsuwał jak zwariowany.

Hihih ma apetyt. Od kiedy chcesz dawać więcej?

Z przejedzenia? Bardzo możliwe, bo Franek dużo je, ale jak nie dam, to krzyczy.

Cotka teorie są różne i różnie mamusie robią, ja daję tyle, ile chce, bo tak jak mówisz, rozdrażniłabym go tylko. Dzisiaj po kaszce to jeszcze krzyczał do ojca - coś w rodzaju "am, am". Padaliśmy ze śmiechu.
teraz odczekam jakies 3 dni i sprobuje mu podawac codziennie po troszku a apetyt to ma masakryczny

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości