|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
powinna być do miesiąca od złożenia wniosku, ale to różnie jest ![]() moonik szybko się uwinęli ale lepiej późno niż wcale
|
|
|
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Juhuuuu
![]() Melduję, że bioderka Kwilona są w porzo Nie mówila już o żadnej kontroli ![]() Poza tym chyba swędzą go dziąsełka bo non stop wpycha paluchy do buzi, śliniąc się niemilosiernie i miał dzisiaj luźną qpkę. ![]() A teraz idę nadrabiać bo znowu ruszyłyście z produkcją
|
#1923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
stokrotko dziękuję i duuuużo zdrówka dla całej rodzinki |
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
SONIA wszystkiego naj, spełnienia marzeń, dużo radości i miłości
|
|
|
|
#1925 | |||||
|
kosmitka
|
Soniu - 100 lat!!!!!! Pociechy z dzieciątka i zdrówka dużo
Małgosia1983 - brawa za bioderka . Ile wizyt mieliście?Cytat:
A bić będę, cienkim paskiem od spodni. ![]() Cytat:
Dlaczego?Aguś ja zaczęłam od kaszki na dobranoc z nestle - takiej co się z wodą rozrabia i do niej daję 2 łyżeczki kaszki manny mlecznej nestle. Ale jeśli Twoja Amelka nie ma takich potrzeb i apetytu, to czytalam w tych poradnikach, że można rozszerzać dając pół łyżeczki normalnej kaszy zmieszanej z Twoim mlekiem. Wiem, że zależy Ci, by Amelka była tylko na Twoim mleku do końca 6 miesiąca, więc to też jest pomysł, unikniesz tak kaszek i słoiczków. Chociaż w tych poradnikach niby też jest napisane, by zacząć rozszerzanie z glutenem od zupek, a kaszki i owoce od 7 mca, no to zaczęłam miesiąc szybciej. Niestety Franek ma taki apetyt, że żal mi go głodzić. Słoiczek owoców zjada na 1 raz. A kaszkę całość. ![]() Cytat:
Z tym ulewaniem to nic nie mów, masakra jakaś, kilka razy dziennie się przebieramy, już nie wiem, czy to od przejedzenia, czy od czego .Zaskoczyłaś mnie tą informacją o karmieniu piersią, nie pomyślałabym, że ma to wpływ na samodzielność dziecka, ale może i coś w tym jest. Ja nie planuję do kiedy będę karmić, życie to zweryfikuje. Na pewno jest tak, jak napisałaś, że to częściej mamie jest trudniej przestać. Lulla Cytat:
. U nas obudził się o 6, ale zjadł i jeszcze pospał do 7.30, więc nie jest najgorzej.Cytat:
Dzisiaj Franuś też marudzi, ulewa, boję się tych ząbków. Chyba cytaty mi zeżarło, ehhhh. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Natka jak u Was te kaszki wplynęły na spanie? I z której jesteś najbardziej zadowolona?
|
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bioderka. eee to chyba nie oznacza od razu swędzących dziaselek i ząbków? oznacza? moja ma tak od ponad tygodnia na pewno kupkę luźną na zmianę z normalna a ślinienie i wpychanie raczek po łokcie do buzi to na porządku dziennym a - no i ulac tez się jej zdarzy ![]() Cytat:
to się nam Aga w naszych paczuszkach nie postarali oj nie ![]() Cotka nie masz czego żałować, ze nie dostałaś ![]() nie boj, dasz rade, jesteś super-hiper mamusia ha! kliknęłam leżaczek fishera na alle za 140zl w przesyłką
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Soniu, wszystkiego najlepszego
![]() Chciałam ponadrabiać, ale jednak wysiedzenie to kosmos. Wracam do wyra z obolałym kręgosłupem i głową- na szczęście tabletka pp zadziałała na nerki- chociaż taka ulga. |
|
|
|
#1928 | |||||
|
Zadomowienie
|
oj produkujecie znowu kochane
![]() Soniu sto lat i spełnienia marzeń Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i pewnie nazwisko typowo polskie, co?Cytat:
za bioderka Cytat:
położyłam Małą na macie na brzuszku, stękała, krzyczała na klocki z biedronki i nagle cisza . a Młoda fiknęła na plecki i Julię na tvnie ogląda maniaczka.aha, dziś historyczna chwila - obniżyłam poziom w łóżeczku . Młoda tak waliła nogami w przewijak od spodu, ze nie było wyjścia....
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-01-23 o 18:41 |
|||||
|
|
|
#1929 |
|
kosmitka
|
Cotka co Ci kobieto??
A w ogóle mam problem z tym karmieniem. Zaczęłam od owoców i kaszek, nie dawałam jeszcze zup. Czy mam dawać już teraz, czy czekać do skończonego 6 mca, by jak najwięcej karmić piersią? Mamy dokarmiające - w jakich godzinach i co już podajecie swoim dzieciom i ile tego jest w ciągu dnia?? U nas mimo tego, że Franek zje cały słoik owoców - dzisiaj dynia z jabłkiem - to i tak cyc jest w ruchu co 2h .
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() ejjj aczemu sie nei komentuje jesiki i vanessy??? w tych czasach dl amnei to normalne imona i o matko mam dwie kolezanki jedna ma dżesike a druga vanesse obie dziewczynki maja sie świetnie i nikomu imie nei przeszkadza ja tam mysle ze własnei to my dorosli zwracamy uwage na takowe imona a dzieci maja to głęboko gdzies od razu przypomina mi sie ostatnio czytany watek na temat imion itd heheh a i nasza dyskusja odnośnie imion jak byłyśmy w ciąży, a tam wszystki ejednym głosem mówiły ze imion sie nei czepiaja bo to wybór rodziców sasasa ![]() Cytat:
a mój mały ma to samo z łapami w buzi slinieniem i kupa-dzis pisałam i jesczez czasem marudzi
|
|
|
|
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Soniu, mnóstwa Miłości płynącej z głębi serca, cierpliwości, zdrowia i pociechy z Mateuszka
Ancia, kaszkę mamy: z bobovita, mleczno-ryżowa. Wizyt na bioderka mieliśmy 3. Po drugiej zalecenie było pieluchować tylko na noc czego nie robiłam. A dziś usłyszałam "stawy rozwijają się prawidłowo" ![]() MoniaZ nie musisz nie musisz Kochana zmieniać nicku Ja źle ujęłam ![]() Mooonik nie wiem czy go swędzą ale pediatra mówila, że są białe i może być taki wkurzony od tego budzi sie w nocy, ma kłopoty z jedzeniem (ale to już jakiś czas), a po masażu dziąseł jest spokojniejszy. Nie wiem. Poczekamy - zobaczymy ![]() A propos cukrów. Na słoiczku gerbera z jabłkiem w składzie jest tylko jablko i wit.c i informacja, że zawiera naturalnie występujacy cukier. To samo z jagodami, mus jablka z brzoskiwnią. Wiem, że dyskusja już zamknięta, ale ja napisze jak u mnie. Narazie podaje Stefkowi ze słoiczka. Na wiosnę będę gotowała sama. W razie "w" będa słoiczki. Tak jak Acelinka większego zgryza mam z tematem gdzie kupić dobre mieso nie faszerowane chemią. A czy coś jest dobre, lepsze bądź gorsze, to zależy od podejścia i predyspozycji dziecka. Alicja mojej siostry miała wysypki po marchewce kupnej. Po słoiczkowej jej nic nie było Z kolei wcinała jablka kupne skrobane łyżeczką, a nie tolerowała słoiczkowych... ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
A ulewa? Podobno najwcześniej zęby mogą dać znać w 3 mc.
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajesz cały? To ja niepotrzebnie katowałam mojego 3ma łyżeczkami tylko? ![]() Chyba nerki przewiałam ? Wstałam w z mdłościami, połamana po nocnej walce z dobraniem pozycji - niegniotącej Filipa i pomagającej znieść zgagę ...i zaczęły się bóle nerek i to takie fest. Wzięłam pół apapu i chyba zaraz poczęstuję się kolejną połową ponieważ tak boli, że masakra. DO tego zjadlam dzisiaj dupkę chleba cieniutką i pół jabłka. Teraz męczę jogurt na który miałam ochotę, ale ledwo połowa weszła i nie wiem czy nie wyjdzie. Mial ktoś coś podobnego? Do tego jeszcze jakby żółądek lekko i podbrzusze. Myślałam może że to okres wraca z wielkim hukiem, ale teraz to już nie wiem. Wszystko na raz, brrr chyba wracam do wyra bo nawet jak siedzę boli |
|
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Małgos nooooooo ulewa troche nigdy tak ni erobił a teraz uleja albo taki serek mu wyleci
a i w nocy sie wczesniej budzi
|
|
|
|
#1935 |
|
kosmitka
|
Małgosia - właśnie miałam to samo napisać, że u nas na słoiczkach czy z bobovity, czy hippa czy gerbera właśnie o tych naturalnie występujących cukrach piszą tylko. Z pozostałą częścią wypowiedzi zgadzam się na 200%.
My tych bioderek mieliśmy raz, teraz za tydzień dopiero drugie, może za późno. A kaszkę mam też mleczno-ryżową .
|
|
#1936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1937 |
|
kosmitka
|
O matko Cotka współczuję kobieto, nie mam pojęcia co to może być.
A czemu dajesz 3 łyżeczki? Ja zaczynałam przez dwa dni po 3 łyżeczki, a potem tyle ile ma ochoty. Owoce pobudzają apetyt mówisz?? Przerzucam się zatem na warzywa .Chociaż owocki też chcę dawać, zawsze na kupki pomogą, bo teraz te kupki są gęstsze i idą z większym trudem, szczególnie po kaszce.
|
|
#1938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aha, a pisałam wam, ze kupiłam ten kubeczek http://allegro.pl/pierwszy-kubek-do-...051035787.html i Mała z niego pije
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-01-23 o 19:05 |
|
|
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obniżymy pewnie, albo jak zacznie siadać, albo lapac za karuzele Cytat:
![]() aha- odnosnie tego cukru to, żeby była jasność mi chodziło o kaszki
|
|
#1940 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Czyli dzisiaj lepiej poszło? A nie chciała więcej słoiczka czy Ty nie chciałaś więcej dawać?? Co pije z tego kubeczka? Muszę zakupić. A dajecie jeść w specjalnych miseczkach czy z normalnej miseczki? Tzn specjalnych mam na myśli dzieciowych. Cytat:
.
|
|
|
#1941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. więc nie wiem sama ![]() nie dałam więcej, żeby brzuszek nie bolał cy cuś z lkubeczka pije herbatkę lub wodę. a miseczkę też mam do kompletu TT to z niej daje.
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie zjadlo prawie pol sloiczka jabluszka i chcial wiecej
teraz nie mam juz watpliwosci ze jarzynki tez mu zasmakuja![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia kiedys wklejałas strone z grzechotka która kupowałac Stefciowi, mogłabys jeszcze raz wrzucic? plissss
ejjj co to zas za nie pisanie czegos bo coś??? kurna to wszystkie nie piszmy i juz -co za obrażanie sie no!!! ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- i z kim bede wymieniac zdania hehe chyba ze soba za niedługo....... |
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hir aj em ajm łejting for ju
|
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja myślałam, że to tak ciągle po te 3 łyżeczki Jaki by produkt nie był i że można trochę więcej później Myślałam, że to tylko wprowadzanie smaków skoro głównym pożywieniem jest cyś ![]() a to dobrze bo Filip po tym to tylko rozdrazniony byl hihi. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-23 o 20:00 |
||
|
|
|
#1946 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My mamy waniliową i jest smakowa I jest w niej cukier ![]() Cytat:
Cytat:
Kubeczek fajny. Stefek też już "sam" trzyma butelkę Uwielbiam te jego malutkie rączki jak dzielnie trzymają ciężką butlę Z drugiej strony to mi uświadamia, że jest już coraz starszy...a ja bym chciala żeby on był moim dzidziusiem ![]() No i to obniżanie lóżeczka....duża panna z Agatki ![]() Cytat:
Bo jak Stefkowi trzecia reka wyrośnie to będzie na Ciebie. Zresztą będziesz miała takiego zięcia :PNoo a w kaszkach jest jest Cytat:
Taka o ![]() Ja chyba nie zakapowalam o co kaman. Bo mnie sie ta dyskusja o jedzeniu podoba bo z każdej wypowiedzi mogę się czegoś dowiedzieć i spojrzeć na coś z innej perspektywy
|
|
#1947 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No i pokazała się druga krecha na dziąśle
Byliśmy u mojej koleżanki, która ma synka 2 mc młodszego od Szymka - 2 kg różnicy a w długości prawie nic Była pod wrażeniem, że Szymon taki kumaty A młody dał popis, gaworzył, śmiał się i do tego zaczepiał Olka, łapał go za rękę i gadał do niego - a matki miały ubaw![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz przy zębach to nic nie pomaga Kleik jest taki sobie a kaszka mleczna manna ok - oba produkty z nestle, a ta ze słoiczka tez okCytat:
![]() Cytat:
Zazwyczaj dostaje pół słoiczka (bo więcej zbytnio nie chce), ok 1-2h po cycu, a jemy owoce (śliwki, jabłko, morela, brzoskwinia, banan, razem albo osobno jak się trafi) i marchewkę (samą albo z jabłkiem) i zupki i jeden obiadek się zdarzył jak narazie. Zazwyczaj je po południowej drzemce czyli ok 13.00.Jeśli mam świeżę jabłko to podaję je przed południem - skrobane łyżeczką więc niewiele, a po południu słoiczek. Wieczorem dostaje butlę: 200 ml mleka + 4 płaskie łyżeczki kleiku bezglutenowego + 2 płaskie łyżeczki kaszki manny. ![]() Soniu wszystkiego najlepszego |
|||||
|
|
|
#1948 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Bardzo możliwe, bo Franek dużo je, ale jak nie dam, to krzyczy. ![]() ![]() Cotka teorie są różne i różnie mamusie robią, ja daję tyle, ile chce, bo tak jak mówisz, rozdrażniłabym go tylko. Dzisiaj po kaszce to jeszcze krzyczał do ojca - coś w rodzaju "am, am". Padaliśmy ze śmiechu.
|
|
|
#1949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nawet z napisanego zwykłego faktu odnośnie Dżeskiki i Wanessy robi się niepotrzebna dyskusja jakbym napisała, że to są złe i brzydkie imiona
Kurcze, albo ja jestem inna albo nie nadążam za zasadami forum, że każdy ma prawo mieć swoje zdanie ![]() Cytat:
Jeśli zależy Ci na karmieniu to ja bym się jeszcze z zupami u Frania poczekała, ale z drugiej strony jak on Taki głodomór to sama nie wiem ![]() Cytat:
a nazwisko Waszak Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-01-23 o 21:38 |
||
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

. Ile wizyt mieliście?
Dlaczego?
.
to się nam Aga w naszych paczuszkach nie postarali oj nie 

Ponoć najbardziej bolesne jest jak ząbek przechodzi przez tą małą dziurkę w szczęce, a potem samo dziąsełko to już pikuś
. a Młoda fiknęła na plecki i Julię na tvnie ogląda
jak tam teraz? zdrowka dla Was oczywiscie nieustannie 

z lkubeczka pije herbatkę lub wodę. a miseczkę też mam do kompletu TT to z niej daje.
i dla Stasia rowniez Małgosiu
A jak sobie posmarowałam bolące podniebienie to ten żel od razu się starł więc lipa - mam bobodent
Bardzo możliwe, bo Franek dużo je, ale jak nie dam, to krzyczy.
Kurcze, albo ja jestem inna albo nie nadążam za zasadami forum, że każdy ma prawo mieć swoje zdanie