|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
teraz ściągam tylko awaryjnie, jak wracam po kilku godz. do domu to z jednej 80-100ml. A z butli mały zjada niewiele, 150 ml to wystarczająco, czasem troszkę zostawia.
|
|
|
#812 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() A teraz poubolewam nad Twoim dzisiejszym pechem Przeżywałam to tydzień temu. Tzn. bez wymiany lamp, ale przed przeglądem pojechałam olej wymienić i okazało się że jakaś poważna usterka wahacza jest i trzeba było robić. I 7 stów poszło, a samochód ma 19 lat ![]() Współczuję bardzo... Cytat:
![]() A co do tego zęba to jest to raczej zupełnie niemożliwe, bo przecież szósta to już trzonowy ząb (czy przedtrzonowy). W mleczakach nie ma 6. w ogóle. No to nie zaszczyciłaś nas dziś swoją obecnością zbyt długo ![]() Cytat:
Cytat:
Ładne są ![]() Ale coś więcej o sobie musisz napisać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-23 o 21:23 |
|||||||
|
|
|
#813 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla Shirki wszystkiego naj z okazji 18-stki ![]() Cytat:
dla Natana i Cytat:
Jestem ale powiem Wam nie bylo tak strasznie jak myślałam , oczywiscie tęskniłam za Krystkiem ale czas szybko mi zleciał bo tyle roboty
|
|||||
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2009/04/Spanakopita.html http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2008/...zpinakiem.html (to drugie uwielbiam) Nie pomogę, bo przestałam już w ogóle odciągać. Bo i tak nigdy Tymkowi tego odciągnietego jeszcze nie dawałam.
|
|
#815 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z czasem pewnie bedzie coraz łatwiej Cytat:
Cytat:
też wierze, że bedzie dobrze jakoś tak mądrze napisałaś Cytat:
a co do przęglądu to wpadaj do Telikowa, tu na jednej stacji kontroli facet za flaszkę robi(warunek jest ze trzeba z nim ta flaszkę zrobićP) Cytat:
własnie wyobraziłam sobię Domka w takim malutkim rozmiarze ciuszków ![]() Cytat:
zdrówka żeczę i trzymam kciuki za endo ![]() Cytat:
ostatnio Jaś zjadł ok 160 ml no to nadrobiłam
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#817 |
|
Wtajemniczenie
|
i jeszcze
Shira wszystkiego naj dla Ciebie i Żbika stawiasz coś?? ?a ja dziś padnięta 2 noc z rzędu Jasiek się budzi na jedzenie co 2-3 godziny co prawda zasypia zaraz po karmieniu, ale ja padam do tego w dzień marudnicki strasznie jest niby mu nic nie dolega, ale ani minuty nie pobawi się sam tylko na rączkach, no ewentualnie samolota pozwoli sobie zrobić złościć się na niego przecież nie potrafię więc frustracje przerzuciłam na Tzta ach nie zacytowało mi jeszce kilku postów nerolko trzymam kciuki Brumku a dziś nic nie napiszesz co uwas? same odpowiedzi na inne posty tylko widzę
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-23 o 21:25 |
|
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Melduję, że oddajemy kompa do naprawy, więc pewnie mnie trochę nie będzie, bo ze stacjonarnego nie lubię korzystać.
Powodzenia Dziewczynki! |
|
|
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby większość źródeł podaje, że po skończonym 7 m-cu, ale pediatrzy często zalecają wcześniejsze podawanie ze względu na żelazo zawarte w burakach.
|
#820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chatkę wysprzątałam i hm.. nudzę się jakoś
|
|
|
|
|
#821 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuje dziewczyny za Wasze odpowiedzi. Kajool to czemu odciagasz, jak Szymek nie pije? Ania a jak jestes w szkole lub w pracy, to co Adas je? No i widze, ze sporo maluchy Wam zjadaja. Antek max zjada 100 ml, ale to rzadkosc. |
||||
|
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadnego skoku w tym terminie nie ma A może i u Was zęby się wykluwają? Wtedy ponoć gorzej się śpi.A przerzucanie frustracji nieźle sobie wykombinowałaś Biedny chłopina ![]() Cytat:
![]() U nas dziś miło i spokojnie. Tymuś cały dzień nie zapłakał ani razu (kłamię - raz zapłakał, jak go na spacer ubierałam ). Ząb ciut większy niż wczoraj, nie mogę się nim nacieszyć ![]() Aaaa i mam newsa! Tymek zaczął sam z siebie nóżki łapać i pakować do buzi. Może to za dużo powiedziane, bo zdarzyło się tylko kilka razy i do buzi jeszcze ciężko było włożyć, ale pewnie jesteśmy na dobrej drodze ![]() A z mniej radosnych wieści to to, że przez cały ten tydzień od 7.30 do 17.30 nie mamy wody A zła jestem, bo to nie żadna awaria, tylko "renowacja zaworów". W środku zimy
|
|
#823 |
|
Raczkowanie
|
wita, sie po weekendowej nieobecności
![]() jak Was nadrobić? i jeszcze fb ))u nas wszystko ok. dziadkowie i babcie zadowoleni z kubków ze zdjęciem małej zrobiłam i pomroziłąm zupkiMajce: pierś z kurczaka z ziemniaczkiem i marchewką (warzywa kupiłam w arkadii w sklepie eko) lecę nadtrabiać przynajmniej ostatnie 2 strrony paaaa |
|
|
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
o nowy wątek, mogę się przyłączyć? wkońcu... podczytuje Was od jakiegoś czasu, w zeszłym tygodniu mój synek zaczął raczkować i zdałam sobie sprawe, że kurcze taki dorosły już chłopak - czas najwyższy żeby do Was napisać i podziękować Wam za dziesiątki nieocenionych informacji i porad! ![]() synek raczkuje, a ja widze będe raczkować tutaj z nim, aby wszystko ogarnąć na forum bo zarejestrowałam się na wizazu specjalnie dla Was jestem mamą Jasia, urodził sie 24 czerwca, miał być Jasiem od początku a dodatkowo sam sobie wybrał imię bo urodził się w swoje największe w roku świętojańskie imieniny
|
|
|
|
#825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym się właśnie bała wyjeżdżać i bym wróciła do przychodni szukać właścicieli- debili( przepraszam za wyrażenie ale nie potrafię takich kierowców inaczej nazwać) i niechby swoje fury na chwilę odstawili. Cytat:
Będzie dobrze, my tu kciuki trzymamy Cytat:
Jaaaccciieeeeeeee mało Cię ![]() Cytat:
![]() Na pewno wypróbuję. W ogóle dziewczyny fajne przepisy czasem wklejacie ![]() Wczoraj robiłam Brumkowe danie Kurczaka w cieście francuskim Pyccccccccchhhhhhhhhhaaaa aaaa! Tylko to zawijanie trochę nieestetycznie mi wyszło, przy następnym podejściu się poprawię ![]() Brumek a tego fileta to surowego zawijać w tym cieście francuskim? Bo ja się zastanawiałam i ostatecznie trochę podsmażyłam ![]() Pokroiłam w kostkę
|
||||
|
|
|
#826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Millenium przeczytałam w ciąży chyba w tydzień, tak mnie te książki wciągnęły, a później od razu film w necie oglądałam.
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież na liście leków refundowanych go nie ma? ![]() Cytat:
Może nie innych- byłam normalną nastolatką, z takimi samymi kompleksami(zawsze wśród rówieśników źle się czułam z wiadomych powodów). A po za tym ciesz się,że teraz wykrywają takie rzeczy tak wcześnie, bo dzieci lepiej się rozwija jak szybciej maja aparaciki ![]() Cytat:
Właśnie mam to samo z Leną, znów zaczęła mi po dwa razy w nocy jeść, ale w dzień wszystko jest blee...
|
|
#829 | |||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla solenizantow: Zbika, Szymonka, Malwinki i Kornelci
No i dla mamy Shiry oczywiscie ![]() Nerolko - a moze wez materac albo lozko polowe? (karimata tez dobra, ale moge Cie bolec kosci) Marzenko- mi okres tez jeszcze nie wrocil... wiem - to nie jest odpowiedz na Twoje pytanie tak tylko sie chwale![]() AgaG - ja w ogole nie odciagam, niestety nie pomoge Cytat:
ja tez, ale juz sie nie odzywam, bo znowu wyjde na zacofana i niekumata ![]() Cytat:
Cytat:
duzo zdrowka!!! |
|||
|
|
|
#830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wspolczuje wody, moja babcia buja sie z tym od kilku miesiecy ale u nich rury wymieniaja (w zimie )Cytat:
![]() Szymek dziekuje cioci Telik za zyczenia Cytat:
Wlasnie ogladam LIsa, mowia o tym ACTA
|
|
|
#831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie bym mu nawet przez głowę ich nie przecisnęła
Dzisiaj właśnie patrząc na te małe rozmiary zdałam sobie sprawę, że ON przecież jeszcze całkiem niedawno takie właśnie nosił Rosną te dzieciaczki niesamowicie!AgaG ja ściągam 140ml z obu. Domek zjada gdzieś 80-150ml. Zależy ![]() ![]() Cytat:
Biedny Tżecik ![]() Cytat:
A z tą wodą to macie przekichane... ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie kroję w kostkę nawet.Cytat:
|
|
#833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kajool jak to refundacja na nutre jednaj jest pod warunkiem że się ma zaświadczenie od alergologa?
ja już nic nie czaję. Co to ta ACTA? - jakas polityczna sprawa chyba, ale nie jestem na bieżąco .. a Ty co wpadasz jak po ogień ![]() Cytat:
moja też strajkuje z jedzeniem mleka Cytat:
fajnie..Cytat:
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
To wychodziło przez 6 tygodni - jakoś od grudnia do zeszłego tygodnia (co sobotę jedna płyta z filmem, ale jedna część podzielona na dwie płyty)
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Marzenka, Patik, Brumek - Klarusia Bambalusia codziennie dostarcza nowych wrazen, wiec specjalnie dla Was kilka numerkow z wczorajszej wyprawy na basen:
- zafascynowala sie skakaniem do wody, jak zwiedzalysmy basen wyrwala mi sie i podbiegla do takiego podium do skakania, "bo ona chce tak jak duzi chlopcy"! na glowke znaczy sie... ledwo zdazylam..- koniecznie chciala wlezc do jakuzzi pelnego (szt. 5!) ponurych lysych karkow stala nad tym jakuzzi i ciagnela mnie do srodka. wyobrazilam sobie moja malutka dziewczynke posrod nich...![]() - i najlepsze: w szatni jest pelno przewijakow dla niemowlat i jedno krzeselko do karmienia takie wypasione z tacka (po co? ). na zyczenie panny wsadzilam ja do tego krzeselka i w pewnym momencie przechodzi taka smutna starsza pani, a Klara do niej z usmiechem: POPROSZE SNIADANIE!![]() zaznaczam, ze byla 19.30 pani sie dzwnie popatrzyla i poszla zakladac suche majtasy..a dzis pokazywalam jej zdjecia Wasze i maluszkow w Klubie - patrzy na piekna Patik i mowi: O, CIOCIA
|
|
|
|
#836 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
ale dziś pędzicie ![]() Najlepszego dla Szymka i Krzysia za 7 miesięcy!! Cytat:
obraziłas się na nas?? trzymam kciuki za wizytę w szpitalu! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które już rozszerzyły dietę maluszkom
![]() Codziennie podajecie deserek? Dzisiaj Radek zrobił swoją pierwszą klocko podobną kupkę ![]() Ale gniótł bidulek, to po marchewce bo przez ostatnie dwa dni mu podawałam. Brumek znowu się muszę do Ciebie zwrócić ![]() Twój blog jest dla mnie mega zaje.bisty. Przerwałam przeglądanie bo się strasznie głodna zrobiłam ![]() Idę do klubu, przekopiuję co nie co na temat rozszerzania diety. |
|
|
|
#838 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że Domek już się ma lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję kochane za miłe słowa. Teraz idę spać...to był długi męczący dzień... Dobranoc |
|||||||
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meszares bombową masz córcie zwłaszcza z tym śniadaniem.
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

Przeżywałam to tydzień temu. Tzn. bez wymiany lamp, ale przed przeglądem pojechałam olej wymienić i okazało się że jakaś poważna usterka wahacza jest i trzeba było robić. I 7 stów poszło, a samochód ma 19 lat 
mała akrobatka moja
wyczułam dziś palcem takie twarde coś w tej okolicy i się zastanawiam co to może być..

*

ale powiem Wam nie bylo tak strasznie jak myślałam , oczywiscie tęskniłam za Krystkiem ale czas szybko mi zleciał bo tyle roboty 

?

A zła jestem, bo to nie żadna awaria, tylko "renowacja zaworów". W środku zimy