Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 11:47   #1831
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
- nie martwcie się o mnie U mnie ciążowo wszystko Ok ale psyche mi wysiada, do tego relacje się mi z TŻ-em popsuły i mam strasznego doła...
Odezwe się jak będę w lepszej kondycji psychicznej.

Pozdrawiam Was Wszystkie.
och, przytulam Cię mocno
Trzymaj się dzielnie
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:50   #1832
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Amilcia trzymaj się dzielnie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 11:56   #1833
natalia_23
Zakorzenienie

lucy cieszę się, że z mała wszystko dobrze
masz wieści od Inutil jak się czują z małym Julianem ? jak im idzie poznawanie siebie ?? Jak karmienie ??

zeberka ale miałam dziś sen, w roli głównej byłaś TY !!!!!. Śnił mi się pościg ja z jakim przystojniakiem broniłam Cię, bo ktoś chciał Cię zabić ciągle strzelali do nas, a my jak to w filmach też jest, ciągle byliśmy żywi

amilcia tulę mocno i czekam na smsa "jadę na porodówkę"
Mam nadzeje, że relacje wam się poprawią, jeszcze przed narodzinami Darii

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:07   #1834
black secret
Wtajemniczenie

dzien dobry

Lucy ciesze sie,ze wszysko ok z mala

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
- nie martwcie się o mnie U mnie ciążowo wszystko Ok ale psyche mi wysiada, do tego relacje się mi z TŻ-em popsuły i mam strasznego doła...
Odezwe się jak będę w lepszej kondycji psychicznej.

Pozdrawiam Was Wszystkie.
Trzymaj sie slonce mam nadzieje,ze relacje szybko sie miedzy Toba a Tz poprawia

Ja mam paskudny humor....zbyt dlugo jak jest dobrze, to wiadomo,ze przyjda gorsze dni....
Chce mi sie beczec tylko....i jakos # nie daje mi spokoju, ciagle o tym mysle, jakis taki strach czuje....
Mam ochote uciec i schowac sie przed wszyskimi i wszyskim....

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:19   #1835
katka_19
Wtajemniczenie

Almilcia trzymaj się dzielnie

Lucy wiedziałyśmy, że będzie wszystko dobrze Super, że mała rośnie

Ja dziś też mam nie najlepszy humor, bo dziś zaczynałabym 20 tydzień Ale staram się czymś zajmować... właśnie zastanawiam się jakimi dodatkami "uprzytulnić" mój salon. Jak myślicie?
Nie patrzcie na niepasującą ławę, bo mam zamówioną w kolorze mebli oraz na brak lampy, klamki i innych detali
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg salon.jpg (52,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg salon2.jpg (32,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg salon3.jpg (37,8 KB, 34 załadowań)

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:24   #1836
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
właśnie zastanawiam się jakimi dodatkami "uprzytulnić" mój salon. Jak myślicie?
U mnie to była kwestia dywanu (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80196828/)
Kupiłam taki, tez mam ciemne meble, drzwi, ramę obrazu

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:25   #1837
natalia_23
Zakorzenienie

lucy jeśli chodzi o kosmetyki, wszystkie zalecane płyny do kąpieli typu oliatum itp to niezły biznes bo cena tych produktów w stosunku do ich zawartości jest kosmiczna. Przeważnie mają ok. 65 % ciekłej parafiny, którą można kupić za 2 zł butelkę w aptece. Poza tym, nie jestem za stosowaniem parafiny. Ona tworzy powłokę na skórze, zatyka pory i wydaje się, że skóra jest nawilżona a tak naprawdę jest nawilżona tylko rogowa warstwa naskórka a w środku skóra jest sucha ;/.
Rezygnując z parafiny i przeglądając skład innych płynów dla maluchów ( ziaja, nivea itp wybrałam płyn z Babydream - ma naturalne oleje, nie ma w składzie żadnych konserwantów. Mały nie miał do tej pory żadnej krostki ani zaczerwień itp. Używam z tej samej lini oliwki.
To są moje przemyślenia nt płynów do kąpieli dla dzieci.
Jakbym zdecydowała się na jakiś emolient z parafiną myślę, że sama kupiłabym parafinę w aptece i jakiś naturalny olejek w internecie i wyszłoby o wiele taniej
Do twarzy jak wychodzimy na pole/dwór jeszcze się nie zdecydowałam co kupię ;p. Na razie używam z Dax dostaliśmy 50 ml próbki, ładnie pachnie i nic małemu się nie dzieje, ale za dużo tam konserwantów ;/ i ten skład mi nie pasuje - więc poszukuję czegoś innego
Chusteczki nawilżające ciagle testuję ;d Miałam z babydream niebieskie - nie polecam - jakieś takie suche są, różowe już są o wiele lepsze. Miałam też z pampersa te zielone - są ok ale trochę znów za mokre - pupa strasznie mokra po nich jest ;/. Te z pampersa białe sensitive są fajne . Jeszcze mam do przetestowania z nivea. Nie wiem jak huggies i inne ?? może dziewczyny mają jakąś opinnie ?? chętnie poczytam
Pampersy jak dla mnie te najmniejsze to najlepsze pampers premium - te białe . Miałam też zielone ale one jakies takie szorskie bardziej są.

Do pupy sudocrem mi jakoś nie podszedł i żałuje, ze go kupiłam ( na razie testowałam z tej próbki co się w szpitalu dostaje ) dla mnie na razie nr 1 to linogag ten zielony.

Mikołaj 19.11.2011

Edytowane przez natalia_23
Czas edycji: 2012-01-24 o 12:26
Stary 2012-01-24, 12:33   #1838
agatkaa1
Zakorzenienie

Katka fajowe masz mieskzanko prosimy o więcej

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-01-24, 12:39   #1839
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Almilcia trzymaj się dzielnie

Lucy wiedziałyśmy, że będzie wszystko dobrze Super, że mała rośnie

Ja dziś też mam nie najlepszy humor, bo dziś zaczynałabym 20 tydzień Ale staram się czymś zajmować... właśnie zastanawiam się jakimi dodatkami "uprzytulnić" mój salon. Jak myślicie?
Nie patrzcie na niepasującą ławę, bo mam zamówioną w kolorze mebli oraz na brak lampy, klamki i innych detali
Sliczny masz salon a tamto przejscie to do jadalni??
No wlasnie prosimy wiecej fotek

Natalia ja uzywam sama dla siebie chusteczek babydream tych niebieskich od lat i jestem bardzo zadowolona Kupuje zawsze 4x80 i musze miec pudelko w lazience i w pokoju ood reka
A uzywam ich do wszyskiego doslownie
choc nie ukrywam,ze nivea sa rewelacyjne, szkoda,ze duzo drozsze. Ale mysle,ze dla dziecka akurat to nivea bede chciala jesli nie bedzie mialo po nich problemow ze skora.

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:45   #1840
zebrawpaski
Zakorzenienie

HEJ!

Natalia- to Ci sen/koszmar, dobrze, że ocalałyśmy, dzięki, że mnie broniłaś
Czy te kosmetyki o których piszesz to z ROSsMANNA? Ja właśnie uzywam balsamu dla ciężarnych Babydream z rossmanna. To pewno ta sama linia. Dobrze, że mamy tu Ciebie i nas możesz oświecić
Jak przyjdzie czas to pewnie będę miała wiele pytań

Lucy nie panikuj, dobrze, że po wizycie i że z małą ok.
Łatwo pisać a ja tez mam wizje...A miało być tak pięknie, kolejne wizyty w późniejszej ciąży miały być już tylko przyjemnością. Brzuch mnie boli jak się poruszam, jak nogę zginam, mam wrażenie, że dziecko mam nisko i że go gniotę jak ruszam nogą....
Na szczęście ostrożnie się przyznam, że zaczynam coraz częściej czuć lekkie łaskotania i mrowienia w brzuszku...
A Lucy- od kiedy Kasiahexe urodziła, a wspominałas, że terminy miałyście blisko siebie, to za każdym razem jak tu wchodze wydaje mi się, że zobacze info Lucy rodzi
A jesteś pewna, że jak pojedziesz do szpitala na usg to Cię zostawią na dłużej?

amilcia- kochana- macie teraz nerwowy czas więc o kłotnie nie trudno...
moc pozytywnej energii posyłam aby wszystko wróciło do normy
i czekamy na małą Darię

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 12:45   #1841
pani22ka
Zakorzenienie

ja do demakijażu używam huggies ogórkowych od pociągowej wyprawy na Krym uznaje tyle je (papmpersy mi za bardzo dzieckiem pachniały )

Stary 2012-01-24, 12:47   #1842
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Sliczny masz salon a tamto przejscie to do jadalni??
No wlasnie prosimy wiecej fotek

Natalia ja uzywam sama dla siebie chusteczek babydream tych niebieskich od lat i jestem bardzo zadowolona Kupuje zawsze 4x80 i musze miec pudelko w lazience i w pokoju ood reka
A uzywam ich do wszyskiego doslownie
choc nie ukrywam,ze nivea sa rewelacyjne, szkoda,ze duzo drozsze. Ale mysle,ze dla dziecka akurat to nivea bede chciala jesli nie bedzie mialo po nich problemow ze skora.
dla mnie są za suche, żeby dobrze umyć pupę malucha - musiałam użyć 3-4 sztuk te różowe są wydaje mi się bardziej mokre i schodziło 1-2 szt. Wszystko zależy do czego się ich używa ;d

Mikołaj 19.11.2011

Edytowane przez natalia_23
Czas edycji: 2012-01-24 o 12:49
Stary 2012-01-24, 12:48   #1843
zebrawpaski
Zakorzenienie

natalia - co do chusteczek to znajomi chwalą gage z Tesco lub dadę z Biedronki- ja sama jednych i drugich chętnie używam

katka- widzę, że gustujemy w podobnych rzeczach
własnie od jakiegoś czasu pokazuję Tz-owi takie drzwi jak u Ciebie w mieszkaniu
pięknie mieszkasz
mnie podobnie jak pani brakuje dywanów na podłodze

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-24, 12:54   #1844
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
HEJ!

Natalia- to Ci sen/koszmar, dobrze, że ocalałyśmy, dzięki, że mnie broniłaś
Czy te kosmetyki o których piszesz to z ROSsMANNA? Ja właśnie uzywam balsamu dla ciężarnych Babydream z rossmanna. To pewno ta sama linia. Dobrze, że mamy tu Ciebie i nas możesz oświecić
Jak przyjdzie czas to pewnie będę miała wiele pytań
tak kochany rossmann

MNie tymi kosmetykami zaraziła moja była nauczycielka - jest maniaczką czytania składu INCI
To co napisałam to tylko moje przemyślenia po rozmowach z nauczycielami, tym co gdzieś tam przeczytałam - każdy może mieć inne zdanie.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ja do demakijażu używam huggies ogórkowych od pociągowej wyprawy na Krym uznaje tyle je (papmpersy mi za bardzo dzieckiem pachniały )
no tak pampersy do twarz też ich bym nie używała ;p

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

tak o dada z biedroki wiele dobrego słyszałam i o pampersach i chusteczkach, tylko nie mam po drodze do biedronki i jakoś jeszcze nie zdarzyłam kupić żeby przetestować ale pewnie jak skońvzą mi się moje ogromne zapasy ;p wybiorę się właśnie do biedronki

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-01-24, 12:58   #1845
zebrawpaski
Zakorzenienie

katka- a na ściany coś przewidziałaś?? Może jakiś tryptyk? zobacz na allegro- niektóre bardzo ciekawe

eh- nie mogę się doczekać kiedy ja Wam takie zdjęcia będę wklejać...

karotka- ja dostałam @ po # mniej więcej podobnie jak w normalnym cyklu czyli 28 dni, za pierwszym razem miałam łyżeczkowanie bo nie oczyściłam się całkowicie a za drugim # samoistne
co kobieta to inaczej ale ja zwłaszcza po pierwszym # w następnym cyklu przy @ krwawiłam tak mocno, ze zastanawiałam się czy na noc prócz podpaski nie zkładać pieluch dla dorosłego...hektolitry krwi sie ze mnie wylewały
pierwszy dzień krwawienia (przy samoistnym #) policz jak pierwszy dzien okresu i od tego zacznij liczyć nowy cykl

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

prince polo- Twoja kuchnia też pięknie się prezentuje, chętnie zobaczymy jej drugą część

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

natalia- właśnie oprócz chusteczek znajomi badzo sobie chwalą pampersy biedronkowe- ze względu na jakość i cenę

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-24, 13:00   #1846
karota11
Zadomowienie

No tak mi się wydawało,z e od pierwszego dnia #, bo ginek powiedział, zeby traktowała jak okres ;/
Dobra czekam, bo może to tylko tak sobie poplamiło, bo na @ trochę za wczesnie bo jak policzyłam to dzisiaj 19 dni od pierwszego dnia #
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:03   #1847
zebrawpaski
Zakorzenienie

ide coś się pokręcić po kuchni koło obiadu ale nie wiem na ile mi to wyjdzie bo coś mi mdło...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-24, 13:05   #1848
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
no tak pampersy do twarz też ich bym nie używała ;p
one miały być do wszystkiego wtedy koleżanka mnie poczęstowała tymi ogórkowymi i się zakochałam, dla mnie to po prostu mokra chusteczka. Nie wiem jak się sprawdza na pupie maluszka, ale na moim oku potraktowanym solidnym tuszem się sprawdzają

Stary 2012-01-24, 13:08   #1849
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
No tak mi się wydawało,z e od pierwszego dnia #, bo ginek powiedział, zeby traktowała jak okres ;/
Dobra czekam, bo może to tylko tak sobie poplamiło, bo na @ trochę za wczesnie bo jak policzyłam to dzisiaj 19 dni od pierwszego dnia #
różnie organizm reaguje....i wszystko jest możliwe bo po # nic nie jest takie samo!!!!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-01-24, 13:10   #1850
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
różnie organizm reaguje....i wszystko jest możliwe bo po # nic nie jest takie samo!!!!!!
eh, a przed # miałam takie piekne, regularne co do dnia 28 dniowe cykle
Nie chciałabym ich stracić
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:15   #1851
agatkaa1
Zakorzenienie

wiesz możesz teraz dostać np wcześniej a później wróci do normy i kolejna już będzie co 28 np....ale hmmm z tego co mnie się wydaje to chyba każdej z Nas się cykle wydłużyły.....ale to nie znaczy że i u Ciebie tak będzie!! KAŻDY ORGANIZM JEST INNY~!!!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-01-24, 13:24   #1852
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
lucy cieszę się, że z mała wszystko dobrze
masz wieści od Inutil jak się czują z małym Julianem ? jak im idzie poznawanie siebie ?? Jak karmienie ??
nie mam
Nie chcę do niej dzwonić i zadręczać milionem pytań (chociaż mnie korci). Czekam cierpliwie, aż sama się odezwie. Widocznie potrzebuje więcej czasu na odpoczynek i ogarnięcie wszystkiego.
Cytat:
A Lucy- od kiedy Kasiahexe urodziła, a wspominałas, że terminy miałyście blisko siebie, to za każdym razem jak tu wchodze wydaje mi się, że zobacze info Lucy rodzi
A jesteś pewna, że jak pojedziesz do szpitala na usg to Cię zostawią na dłużej?

Natalia, Maksikola - dziękuję Wam za opinie w sprawie kosmetyków
dużo pozytywnych opinii słyszałam o tych produktach Oilatum itd.
ale powiem szczerze, że cena troszkę mnie przeraziła. Wiadomo - na pierwszy raz mogłabym kupić (nie będę przecież na dziecko żałować), ale zdaję sobie realną sprawę, że byłoby ciężko... . Szukałam więc jakiegoś tańszego zamiennika (ja na składzie się kompletnie nie znam :/). Dobrze, że piszesz Natalia o tej serii rossmannowskiej. Z pewnością wezmę pod uwagę
O linomagu słyszałam, też jestem na tak.
Sudocrem chyba tylko do odparzeń i jakichś poważniejszych ranek?

Mokre chusteczki kupiłam z chaggisa (kiedyś w biedronce była promocja 3pak za 7,99), zielone pampers (czteropak za 19,90) i nivea soft&creme (czteropak za 19,00) Jakie są? Nie wiem - okaże się w praniu

Pospałam dwie godzinki, bo z racji wczesnej wizyty u ginki musiałam wstać o 7:00
Dzisiaj skręcamy łóżeczko, bo dostaliśmy wczoraj od kuzynki Tz

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Katka, salon piękny! uwielbiam takie półki montowane do ściany bez wsporników Tez mi się takie marzą, ale ja mam meble z ikei z serii malm (średni brąz) i bardzo ciężko dostać takie w tym kolorze nawet w ikei ich nie ma....

Wg mnie też brakuje dywanu. Ale nie wiem, czy jakiegoś takiego małego, rzuconego gdzieś przypadkiem, czy większego
A na ścianę nad sofą wrzuciłabym jakiś obraz na płótnie. Najlepiej widok na jakieś miasto nocą

Prince, Twoja kuchnia też fajna. Taka nowoczesna

Karotka, mój cykl po # się nie zmienił. Wiadomo - tak jak pisze Agatka, po # nic nie jest takie samo - ale też nie ma reguły Może u Ciebie też będzie bez zmian.
Stary 2012-01-24, 13:28   #1853
natalia_23
Zakorzenienie

Młody śpi i śpi a ja chciałam z nim na spacer iść

lucy asia pewnie jak znajdzie czas to się odezwie, a my musimy być cierpliwe
też kupiłam czteropaki na promocjach a teraz testuję ;d
Co do ceny, fakt róznica jest bo za babydream zapłaciłam 8,99 za 500 ml a oliatum chyba cos koło 60 zł ( za co ta cena to nie wiem chyba za tą parafinę, co można za 2 zł kupić w aptece, no ale biznes się kręci )

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
eh, a przed # miałam takie piekne, regularne co do dnia 28 dniowe cykle
Nie chciałabym ich stracić
może aż tak bardzo ci się nie zmieni,
Ja przed ciążą miałam 31 dniowe po # 29 ( przynajmniej ten jeden co miałam )

Mikołaj 19.11.2011
Stary 2012-01-24, 13:33   #1854
Lucy1111
Zakorzenienie

Aha, któraś pytała, czy mnie zostawią w szpitalu....
Więc tak, na pewno. W szpitalu zostawiają albo na jedną, albo na cztery dobry (by dostać kasę od NFZ). A ja jestem zdrowa, wyniki mam dobre, zależy mi tylko na usg :P Więc jest nadzieja, że jeśli poszłabym jutro z rana, to mogliby mnie wypuścić popołudniu, bo dzień przyjęcia=1doba.
No ale pewności nie mam :/
Stary 2012-01-24, 13:44   #1855
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
HEJ!

Na szczęście ostrożnie się przyznam, że zaczynam coraz częściej czuć lekkie łaskotania i mrowienia w brzuszku...
ja on niedzieli czuję :P tzn wtedy na 100% się przekonałam że to to
położyłam się po kąpieli na plecach z wyprostowanymi nogami i położyłam ręce na podbrzuszu tak, że ręce prawie całe obejmowało chwilę tak poleżałam i poczułam wyraźne puknięcie od środka i tak z 3 razy no później dziecię sobie gdzieś "poszło"
a wczoraj nawet tż wyczuł jak mu kazałam rekę położyć i też jest zdania że z niczym innym tego pomylić nie można,
teraz czuję tez jak ręki nie mam położonej (dla mnie to tak jakby mikroskurcz tak bym to porównała) może dlatego że wiem już jak to czuć
ale jak pod reką czuję to świetne uczucie jest
wczoraj znów po zjedzeniu krokietów czułam wyraźne kopanie ze 3-4 puknięcia pod rząd

możesz właśnie wieczorkiem tak spróbować poleżeć chwilę spokojnie na plecach, ale to cierpliwym trzeba być i akurat trafic w aktywność dziecka
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-01-24 o 13:45
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 13:57   #1856
zebrawpaski
Zakorzenienie

Alfa- moje dziecko właśnie uruchamia lekkie drgania po jedzeniu- chyba na wskutek dostarczania glukozy(?)a także jak się gwaltownie ruszę- wsatnę z krzesła czy z łózka to ono też sie chyba przemieszcza
cóż - pod ręką to ja długo jeszcze nieczego nie poczuję bo ja jestem "gruboskórna" i sporo sadełka na brzuchu mam

maksikola- jak weekendowa impreza się udała?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-01-24, 14:02   #1857
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Alfa- moje dziecko właśnie uruchamia lekkie drgania po jedzeniu- chyba na wskutek dostarczania glukozy(?)a także jak się gwaltownie ruszę- wsatnę z krzesła czy z łózka to ono też sie chyba przemieszcza
cóż - pod ręką to ja długo jeszcze nieczego nie poczuję bo ja jestem "gruboskórna" i sporo sadełka na brzuchu mam
ponoć właśnie tak jest że skok cukru we krwi energii do ruchu dostarcza
no krokiety mu zasmakowały i dziś kanapka z nutellą, ale jak jadłam z wędlinką to cisza
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 14:11   #1858
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Boski salon!!!!!!!!!!! moim zdaniem jak by byly inne kolory scian bylo by lepiej(ale ja poprostu jasnych scian nie lubie moze dlatego ) a tak to moze jakies obrazy? np Wasze wspolne zdj duze na plutnie czy cos takiego???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 15:01   #1859
aaaggusia
Rozeznanie

lucy, super ze z Emi wszystko ok, wiedzialam ze tak bedzie. ja tez zaczynam schizowac bo moj maly od dwoch dni jakos malo aktywny, wczesniej czulam go po jedzeniu a teraz cisza. da pare kopniakow w dzien a pozniej w nocy jak sie obudze to czuje ze buszuje, no ale dla mnie to za malo. a wizyte mam dopiero w piatek i nie wiem jak wytrzymam. w dodatku ulozyl sie jakos dziewnie i jak kopie to znowu tak pionowo w dol...

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 17:18   #1860
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

witajcie Kobity, ale tu pustki
dzis mialam wizyte u endo, wiec moge Wam cos nie cos powiedziec o wynikach tsh, ft3 i ft4, otoz: tsh jest ok jesli jest 1-2 (najlepsze do zachodzenia w ciaze), jesli takie wychodzi nie ma prawa byc zly wynik w ft3 i ft4, jesli bedziecie w ciazy tsh moze byc mniejwiecej 2,5 jesli przekroczy nalezy sie zastanowic nad pigulami. Jesli chodzi o ft3 i ft4 nie pamietam czy juz pisalam, ale inna znajoma lekarka poiwedzla ze najlepsze proporcje to 1:2 czyli np ft3 jest 3 to ft4 powinno byc w granicach 1,5...
i to tyle, powiedziala mi ze jak tylko zafasolkuje odrazu badanie tsh i do niej na wizyte...ale poiwem Wam ze mam stracha przed kolejnymi staraniami

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Karotka ja dostalam pierwsz @ po # jakos po 31 dniach i teraz mam mniejwiecej dlugosci cyklu jak przed # ale niestety nie mam juz objawów jakie wystepowaly tuz przed @ wtedy mialam pewnosc ze za 2-3 dni bedzie @ teraz nie ma ,,, buuuu.
Ja stracilam Malenstwo 2 listopada tzn mocniejsze plamienia sie zaczely 31 pazdziernika, 2 listopada wyladowalam w szpitalu i nie bylo juz co ratowac , ronienie w trakcie ;( jeden z lekarzy powiedzial ze wspolzyc dopiero mozna jak bedzie pierwsz @, o dziecko starac sie moge po 3 miesiacach, choc jeden mowil nawet o 6 - aaaa poronienie mialam samoistne tzn lekarze pomogli jedynie aplikujac pigulki dowcipnie bylo to dla mnie bardzo traumatyczne ;( ......Moze juz bysmy sie starali ale mamy teraz troche spraw mieszkaniowych i stresu - a niechcialabym zaszkodzic na samym poczatku fasolce....

Agusia na kiedy masz termin???

super macie kuchnie, salony i bardzo mi sie podoba lodowka ta z zamrazalnikiem podwojnym zaraz lookne ile kosztuje, moze do mojej przyszlej kuchni dopasue tylko my to musimy miec minimu 2 metrowa

Alfa, Zeberka, to musi byc cudowne uczucie czuc malenstwo w srodku , mam nadzieje ze tego doczekam

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Lucy, snilo mi sie ostatanio ze Twoj prezent mi sie popsul, normalnie jak sie obudzialam sprawdzilam czy jest caly

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Black a co sie stalo w twoich relacjach z TZ ze masz dola?

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Eseska czy Ty juz zaczelas starania czy jeszcze czekasz?? Cos mi sie wydaje ze znow kilka znas bedzie mialo terminy blisko siebie jak Inutil, Sofcia, Bacha

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

wogole to chcialabym zeby juz byl marzec-kwiecien czuje ze to bedzie fajny czas, w sumie to moze duzo zmienic sie w moim zyciu w tym czasie.... ale narazie cssssssssssssiiiiiiiiiiii iiiiiiii

ale zem sie rozpisala - ale chyba prowadze monolog wszystkie gdzies wywialo buuuu - ja siedze po godzinach - probuje sie skupic na robocie...
a wogole moze ktoras mi pomoze zdiagnozowac mojego Tz ostatnio ma goraczke tzn w ciagu dnia i wieczorem rano jest oki, ostatnio bolal go brzuch wczoraj i dzis bardzo glowa...nie mam pojecia co mu jest-nie ma kaszlu ani kataru, jutro idzie do lekarza...

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Berbie, Panika, Agatka, Katka, wszystkie Natalki, Maksikolka hmm pewnie Którąs ominełam w takim razie dla wszystkich moc pozytywnej energiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiii

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

aaa wlasnie sobie uzmyslowilam, ze dawno nie robilam zadnej bizuteriii ciagle cos....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg

Edytowane przez kunegunda.bis
Czas edycji: 2012-01-24 o 17:05
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości