|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53941 |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
|
|
|
|
#53942 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#53943 |
|
Strażnik Wizażu
|
|
|
|
|
#53944 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja czegoś takiego nie zauważyłam u siebie
|
#53945 |
|
Kazar Lady
|
a jak ja !!
czy po tygodniu po hennie moje włoski juz moga oleje inne przyjmować czy za wczesnie, bo ten alterry sie do mnie usmiecha a nie chce kuku sobie zrobić.
|
|
|
|
#53946 |
|
Rozeznanie
|
To nie wiem
Ale jak widzę, to nie tylko mi ciemnieją. Już nie pierwszy raz właśnie mnie pytają czy farbowałam. Może to przez to, że żel zatrzymuje wodę we włosie i przez to jest ciemniejszy? Bo rano czułam jakbym miała wilgotne włosy Zamówiłam na DOZie CP od razu dwa opakowania, najwyżej się z kimś podzielę, a chociaż nie będę musiała latać do apteki.
|
|
|
|
#53947 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53948 |
|
Kazar Lady
|
ooooo dzięki !
![]() goopawkę mam dzis cały dzień, wybaczcie a na serio tesknie juz za olejowaniem, taki krótki czas a taki nałóg, nawet do fajek by sie tak szybko nie przyzwyczaił ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- FelekBezSzelek a myslisz, ze długo 2 opakowania zjesz? Ja sie podzieliłam z córkąi musze dokupić tez chce taki przyrost jak Yarrowia nie wiem, czy chwaliłam - ale mega jest ![]()
|
|
|
|
#53949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53950 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy okazji skończyły się problemy z paznokciami ![]() Cytat:
Mam świadomość, że natury nie zmienię, mogę sobie potupać ze złości i bezradności a potem żyć z tym co mam na głowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z takiimi włosamii...pigułkę i faq przeczytaj koniecznie, nie musisz na raz ![]() Cytat:
przy najbliższej okazji zrobię jeszcze jakieś nowe fotki do porównania długości, bo sama jeszcze w ten przyrost nie wierzę
|
|
|
#53951 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lniany ugotowany, mam nadzieję że jutro o nim nie zapomnę i w końcu użyję
|
|
#53952 |
|
Kazar Lady
|
Yar jesli mamy podobne wlosy to ja po encanto widze oczami duszy topielicę - za mało włosów bym miała po wyprostowaniu i taki efekt murowany, to fajnie wychodzi na naprawde grubych czy dużej ilości włosach, czyli nie takich jak moje.
aaaaa olejek.. lece nakladać DMka nie gniewasz za lolę? |
|
|
|
#53953 |
|
Rozeznanie
|
No w życiu Was nie nadrobię. Podczytuję wprawdzie po cichu od piątku (jak TŻ nie ma w pobliżu, bo uważa, że na głowę dostałam
), ale cytować to już nie miałam jak. Dziś wyjechał, więc piszę wreszcie.Skomentuję co najbardziej zapamiętałam: eiri-co za przecudna burza fal!!!! Chatul, wreszcie!!! Tak nam skąpiłaś takich cudów, o, okrutna! Chcę więcej ![]() Yarr, zaraz dogonisz porostem kascysko-naszą Porostową Królową! Rozumiem kryzys... Tyle że mnie świerzbi ręka do nożyczek, jak widzę Twoje cieniowanie. Kusi mnie, by sobie wycieniować wyzej, aby sie układały właśnie jak Twoje. Ale boję sie,że zetnę fale i zostaną mi proste kikuty, bo moje falują niżej(przynajmniej z przodu). A tak mi się podobają fryzurki w Waszym kształcie(jak np. Ty, Volyova, Milena, Benek...). Chociaż jak patrzyłam na te za ucho pati czy eiri(kiedyś, bo teraz juz mają do ramion), też mi się takich chciało..., że nie wspomnę o słynnym cudnym kalafiorku Rybiorka! ale moje krótsze będą prostsze... Kascysko-piknie po tej cysteinie! Jak ślicznie uniesione! Maciek, ryzykowne to było wstawiać babom tak długie wlosy! A ten skręt! Najpierw się obślinimy, a potem bedziemy miały mord w oczach! Zadatek na korkociągi (choć pewnie Tobie nie zależy). Można by je ciut nawilżyć-faceta trudno będzie namówić do olejowania i nakładania masek pod czapkę, ale może ulegniesz... Podobny problem możesz mieć ze spinaniem pod prysznicem. Osobiście podpinam tego typu klamrą (zbieram na samym czubku głowy jak do kucyka, okręcam 2 razy wystawiając końcówkę w kierunku czoła i przypinam-nie wiem, czy zrozumiale wyłuszczyłam, moze poźniej wrzucę zdjęcie-nie wygląda pieknie, ale nic się nie plącze , nie wyłazi i nie zmoczy, mnie lekko rozprostowuje fale, ale Tobie to nie grozi). Oby tylko Cię nikt tak nie ujrzał ![]() Miss, włosy włosami-cudne, ale jakaś Ty piękna! (Oko, usto, cero Rabarbo, też mnie ciekawi efekt po fryzjerze. ![]() Juliszko, mam nadzieję,że już lepiej!!! Myszko, myślami jestem przy Tobie (przy Was Aaaaa, przyszla paczka z ZSK. Jutro testowanie. Chyba z 4 gratisy dostałam...
|
#53954 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Nie myłam kłaki w żółtej wodzie jakaś rura pękła podobno, więc teraz paskudna woda przez jakiś czas...ale fajny skręt jest na mokro Cytat:
![]() Jeszcze gdzieś nam Basię wywiało ooo i jeszcze katie100!
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-01-24 o 21:12 |
||
|
|
|
#53955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na olej i odżywkę bez spłukiwania MUSISZ się koniecznie dać namówić! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#53956 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() wazne ze skret jest nie mów zanim nie spróbujesz
|
|
|
|
|
#53957 |
|
ma zielone pojęcie
|
Próbowałyście kiedyś wzbogacać czymś żel lniany?
|
#53958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Ja jedynie paroma kroplami oleju, ale teraz dodaję olej do d/s, więc już do zelu nie- nie chcę przesadzić. I tak mi się jakieś obciążone ostatnio wydają. Myłabym je co dzień najchętniej. Zapuszczana grzywka pod czapką i od ciągłego odgarniania przetłuszcza się okropnie. Chyba czas na zestaw minimum, ale z drugiej strony tyle nowosci do testowania!
|
|
#53959 | |
|
Strażnik Wizażu
|
O coś w tym stylu
![]() No właśnie nie... Cytat:
|
|
|
|
|
#53960 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#53961 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To i tak za droga zabawa dla mnie, ale chyba sobie niedługo nawalę jakiego silikona i raz wyprostuję, żeby sobie ulżyć,o. Cytat:
![]() Nie chce mi się mierzyć włosów bo głupoty wychodzą, więc nigdy się nie dowiemy czy kacysko dogoniłam, wszystko będzie na oko Albo w końcu złapię za nożyczki i będzie po zawodach Huhu,to musiała być duża paczka, jak aż 4 gratisy? ![]() Jak już jesteś to zapytam Ciebie i przy okazji inne hennujące, które pojawiły się na stronie Khadi No i jak to wygląda w ogóle - odpisują czy zdjęcia zostaną wykorzystane, jak długo to trwa? No, moje są z natury mocne, ale zdarzają się słabsze miesiące, nawet pisałam na offtopach co poradzić na rozdwajanie i łamanie. W końcu nie zrobiłam nic poza łykaniem tych tabsów i się poprawiły ![]() olejem, ekstraktem z aloesu, nmf, hmmm...może nawet keratyną? Różne rzeczy próbowałam wrzucać, nic się nie chciało mieszać i pomimo niewielkich ilości obciążało
|
|
|
#53962 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
No, dośc spora (napisałam w plotkowym), ale jednak gratisy 3, nie 4. DOść dawno wysyłałam zdjecia do Khadi, nie pamietam jak długo trwało. Ale odpisali dosć szybko. Tyle że nie mieli mnie u siebie, bo nie kupowałam u nich, więc musieli sprawdzić, czy zakupiłam u ich oficjalnego odbiorcy(nie pamiętam, czy odbiorca musiał potwierdzić). Pani wyjaśniła, ze ładnie wyszło farbowanie, wiec w drodze wyjatku uznają moje zdjecia i wyślą gratis hennę. Kontakt mailowy bezproblemowy, więc Ci dokładnei wszytko powiedzą. Razem z henną możesz zamówić inne rzeczy w ramach darmowej wysyłki. Opłaca się. W dodatku można powtórzyć, ale warunkiem jest farbowanie innym kolorem.
|
|
#53963 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I się zastanawiam czy dawać na włosy ![]() Ja tylko miód dodawałam. I na szczęście normalnie się mieszał z żelem.
|
|
#53964 |
|
Rozeznanie
|
Jeśłi sporo, to moze też usztywnić. Ale spróbować nie zaszkodzi, a nuż posłuży. Ja tak do końca nie ogarniam, kiedy humektanty puszą (na pewno ma to coś wspólnego z punktem rosy), ale dziewczyny mówiły, ze jak wilgotno, trza uważać. Chociaż dziś mrozi... Diabli wiedzą.
|
#53965 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Chociaż „trochę” się obawiam...
|
|
#53966 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już mam czas to gotuję na wywarze np z prawoślazu, lipy, rumianku, skrzypu, lukrecji
Do płukanki lniano-ziołowej dodawałam już pantenolu, jedwabiu czy keratyny sprawdza się ![]() Dzisiaj nie zrobiłam żadnej płukanki. Puch stulecia :P |
|
|
|
#53967 |
|
ma zielone pojęcie
|
Jak się sprawdzał pantenol? Jakie były efekty po nim?
|
#53968 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Jestem, a jakoby mnie nie było
jedną .....Tonę w papierach (wiem, że narzekam ciągle, ale nie wiem jak to robie, że mam tyle pracy, a teraz koniec semetstru, a ja oprócz opisówek mam spr z awansu, jestem protokolantem rady i stos innych papierów). Nawet nie wiem o czym piszecie. Zaglądam, ale nie mam czasu czytać. Za to moje imię mi nie umknęło, ha ![]() To spadam suszyć włosy (na to czas znaleźć muszę, nawet w chorobie włosy musiały byc umyte ).
|
|
|
|
#53969 |
|
Zakorzenienie
|
Skalp szalał z radości
![]() Włosy bardzo poprawne, gładkie i conieco skrętu Chwilowo odstawiłam bo nie wiem czy gliceryna (że niby pantenol na glicerynie) nie robi efektu przykurzenia |
|
|
|
#53970 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam wrażenie że moje włosy są takie... ble...
W sensie oklapnięte, zbite... (kurcze, nie mam jak zrobić zdjęcia). Mimo, że juz suche i odcisnięte z sucharów, wyglądaja trochę jakby mokre były. Pisałyście cos o obciążeniu ale ja co prawda olejuję przed każdym myciem (co ok. 2-3 dni) wraz ze skalpem ale za każdym razem myję BD i to raczej 2 razy. Włosy sż strasznie tępe, więc "myję" jeszcze odżywką Potters z aloesem i nakładam Alterrę morela lub Garnier Karite na troszkę (ok. 15min)ds. Później płukanka lniana albo nie (jak pamiętam), jako bs daję Isanę bobassu no i żelik lniany. Co może być przczyną? Dodam, że włosy moje zniszczone prostowaniem od... od kiedy pojawiły się w PL prostownice - choć wcześniej też się niestety nie poddawałam... No i kupę lat uzywałam tony kosmetyków, jak mi sie zdawało, z wyższych półek - na dzień dzisiejszy wiem, że to samo zło czyli sls, silikony i inne zakazane środki. W związku z tym ciężko mi uwierzyć, że przedobrzyłam, szczególnie że staram się o nie dbać jako CG od kilku tygodni dopiero... Macie jakiś typ? Może tak ma być po prostu? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Ale jak widzę, to nie tylko mi ciemnieją. Już nie pierwszy raz właśnie mnie pytają czy farbowałam. Może to przez to, że żel zatrzymuje wodę we włosie i przez to jest ciemniejszy? Bo rano czułam jakbym miała wilgotne włosy

nasza zakręcona kropcia007 robiła, sprawdź jak to u niej wyglądało...wrzucała zdjęcia, ma je chyba nawet w albumie...

myłam kłaki w żółtej wodzie
ooo i jeszcze katie100!