|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cześć ! Czytam was cały dzień ale jakoś tak nie wiem co wam pisać
![]() Przesiedziałam dzisiaj na tyłku cały dzień nie robiąc praktycznie nic prócz złożenia suchego i powieszenia mokrego prania. Mam małe wyrzuty sumienia, ale ja już nie wiem to chyba przez tą ciążę już tak. TŻ był trochę na mnie zły ehh.. Syn w dzień nie śpi, choć o 17 pojechaliśmy do sklepu to cały czas przespał i później płakał bo zmęczony. Ale była kąpiel kolacja i dopiero niedawno go zmorzyło. Szkoda mi go, bo do południa chodzi zmęczony, ale jak próbuję go uśpić to niestety nic nie wychodzi. Leżakowanie wczoraj się udało, dzisiaj już uciekał z łóżka ot i taka to robota. A i muszę wam powiedzieć, że mała Gabrysia waży już 2100 i dzisiaj jest już w domku. Prawie miesiąc już minął, bo urodziła się 27. Ja urodziłam aż 14 dni po terminie. Wg, mnie to już było trochę późno bo ilość wód płodowych się zmniejszyła i było ich mało. Ale tak po za tym wszystko ok. Teraz jednak wolała bym o czasie urodzić, bądź chwilę przed.
|
|
#2522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
brzuch ciążowy likwiduje
|
|||
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby tak dalej! ja codziennie... Chyba zamieszkał w niej na stałe ![]() Dzięki kochane za słowa uznania mam nadzieję, że do końca sesji nie przyniosę Wam wstydu.Aguśka TŻ to tylko facet, więc cóż można wymagać mój dziś nareszcie przewiózł łóżeczko od koleżanki do moich rodziców - takie zwykłe drewniane i tam będzie stać i czekać na nasz powrót z Wawy Muszę powoli rozglądać się za turystycznym i materacykiem, ale to dopiero po przeprowadzce kupimy, bo bez sensu teraz i potem się z nim ciągać...
|
|
#2525 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aguśka dobre i papucie
|
|
#2526 | |||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() O rany to juz naprawde niedlugo!Juz torby zaczynaja byc pakowane! Cytat:
Kazdy dzien z dzieckiem to przygoda,nigdy nie wiadomo co sie stanie.Cytat:
Cytat:
(kupa nie moja-obca byla)Cytat:
Do mnie mial dzisiaj dotrzec przewijak na lozeczko,a pomylili adresy.Napisali,ze przepraszaja i ma dojsc w ciagu najblizszych dni.Mam nadzieje. Cytat:
|
|
#2527 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
r.62 cm, mniejszych już nie było...
|
||||||
|
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale biedna jestes, ale jak juz peknie to bedzie lepiej?
Uciekam spac dziewczynki, odezwe sie jutro po wizycie bo przed rano pewnie nie dam rady! Kolorowych snow
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-24 o 21:36 |
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Wtajemniczenie
|
no to juz Was nadrobilam, 3 strony mialam
![]() pempek wredny szef, na pewno znajdziesz prace - zycze Ci tego. emigra tez kupilam ten termometr dzisiaj, przeceniony byl w tesco z £38 na £25. w ogole to caly dzien robilam zakupy bedac w lozku i mam juz wszystko tak naprawde - tzn bede miec pod koniec tego tygodnia, jeszcze tylko poprosze kolege aby mi przywiozl czopki glicerynowe i sol fizjologiczna. dzisiaj juz moge swobodnie chodzic - malutka jakos moze inaczej ulozona - nie wiem, gdyby tak bylo do konca to byloby fajnie.bo moge troszke rzeczy zrobic i humorek lepszy. |
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie sie ciesze, ze chociaz te papucie dziecko ma hihi
Cytat:
A wiadomo, ze twarde, zeby przy ucisku zapadala sie klatka a nie wszystko co pod ratowanym. Nie raz masowalam na lozku, bo na sali 3osobowej lezalo 4 chorych i nie bylo gdzie na szybko przelozyc. (masakra! nie da sie skutecznie tego robic na miekkim podlozu) Konia ogrodek z hamakami i lezaczkami i wachlujacymi panami ma coraz wieksze wziecie
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rożek przed użyciem trzeba wyprać? |
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prałam wszystko zanim się Nina urodziła, bo nie wiemy kto dotykał tego itd. zresztą to leży też w sklepach,no ogólnie dużo syfu na tym może być
Monia fajnie,że się lepiej czujesz
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też mam ten laktator z TT ciekawe czy będziemy zadowolone ![]() ja też przed terminem spodziewanej @ już podejrzewałam, że jestem w ciąży ale na test było za wcześnie i jakoś nie podchodziłam do tego poważnie więc zdażyło się poalkoholować i inne niedozwolone rzeczy. A w 6 tyg zjadłam tatara, bo nie mogłam wytrzymać jak w domu wszyscy jedli! Ale niedużo... Teraz też mam wyrzuty sumienia. Cytat:
przede wszystkim za nerki malutkiej! Powodzenia
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
88natka mamy tego samego dnia wizyte
i jaki ladny avatarek
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-24 o 22:27 |
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
od tej daty tylko miesiąc nam zostanie
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
a no wlasnie przeciez zapomnialam dopisac wczesniej:
desia i konia trzymam kciuki za wizyty!!! evcia super ze egzamin zdany na 5!!! konia aby szybko peklo!! natka ale mama fajna niespodzianke Wam zrobila przysylajac ten kalendarz. tez sie ciesze ze dzis sie dobrze czuje w miare, ale ciaza to jedna niewiadoma i z dnia na dzien tak jak mnie zmoglo ostatnio to brak slow. Aguska moj Tz wczoraj dostal jak byk kartke z tym co ma kupic i na pierwszej pozycji 'papier toaletowy'- BIALY I BEZZAPACHOWY, przyjezdza z papierem koloru bez/pomarancz o zapachu miodowym
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-24 o 22:37 |
|
|
|
#2541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawia mnie jak to możliwe jaśniej się nie dało tego wyjaśnić, musimy im wybaczać![]() mój czasem też ma różne przygody![]() ![]() dlatego zakupy wolę robić sama, a tż( bagażowy) ![]() ![]() Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-01-24 o 22:48 |
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan moj maz tez dzis poszedl po papier toaletowy z dokladnymi wytycznymi i kupil gorszej jakosci twierdzac ze musimy przetesowac
ehh ci faceci
|
|
|
|
#2543 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
leżę i kwiczę rozjaśniłaś mi dzień swoimi "wyścigami z cudzą kupą" ![]() co do serka - 2 tyogodnie temu zgrzeszyłam z jednym serkiem camembert figura turek - pisze na opakowaniu (a tak mi się przynajmniej wydaje) że z pasteryzowanego. Zyje, nic mi nie jest. Smaka mam okropnistego na serek z przerostem niebieskim/zielonym, ale się nie odważę. I na początku, gdy jeszcze byłam przed testem, zdarzył mi się desperados, winczaczo a i chyba nawet taxi driver (szampan, mirinda, plasterek jakeigos cytrusa) ale lekarz uspokoił, że dziecko jeszcze nie czerpało z mojego organizmu. Cytat:
więc urozmaicam - fioletowy pajac, zielona kurteczka, bezowe spiochy, niebieskie body,Ahhhhh. To ja się ruszę i zrobię biszkopt z truskawkami. I jako, że już po cukrzycy ciążowej, z toną CUKRU. Zło i rozpusta! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż ostatnio miał za zadanie kupić kilogram mięsa na spaghetti. Dzwonił do mnie stojąc pod sklepem, żeby się upewnić jakie ma wziąć i wtedy mu powiedziałam "tylko pamiętaj żeby ci pani zmieliła, bo nie mamy maszynki". Powiedział "dobra". Po 20min przyjechał do domu i wręcza mi mięso... w kawałku
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo nie pozwoli sobie poradzić. Więc:1) odkurza dywany i myje podłogę 2) otrzepuje narzuty, ściera kurze szczotką elektrostatyczną. 3) szoruje blaty alkoholem 4) patrzy na podłogę 5) "k*%#a jego p*&^%$#@!a mać!!!" 6) zaczynam się dusić ze śmiechu. Niezmiennie od 3 lat mieszkania razem ![]() Albo akcja "naprawianie" albo jest to potem doszczętnie zniszczone, albo zniszczy zepsuje coś pzy okazji (ostatnio lutował pilota nad dywanem...) albo mu się uda i puszy się cały dzień
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
To moj maz ostatnio jak odkurzal (rzadko sie to zdarza, ale zmusilam go
![]() A jak skonczyl to caly mokrusi byl oj z takimi drinkami to nie ma bata zebys nie przyszla ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (2 użytkowników i 1 gości) Aguśkaa83 Nie no ide spac, bo nie wypada zebym ze soba gadala
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-25 o 00:07 |
|
|
|
|
#2548 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dziendoberek, ja dziś od czwartej nei spie...
Pisalam Wam o moich skokach cisnienia, w niedziele jak mi skoczylo do 170 (a od piatku bralam leki na zmniejszenie cisnienia) wyladowalam na izbie przyjec. Spedzilismy z TZ upojny wieczor i pol nocy w szpitalu, zrobili KTG i badania krwi na CITO. Na szczescie wszystkie wyniki moje i malego byly ok, wiec tylko kazali zwiekszyc dawke lekow i odeslali do domu (na patologi i tak nie bylo miejsc). W pn bylam u swojego gina, ktory stwierdzil ze nie wygladam na osobe z nadcisnieniem, jak zobaczyl ze jestem w kozakach to powiedzial ze widac to chocby po tym. Zrobil usg, posprawdzal przeplywy, stwierdzil ze wszystko jest idealnie, maly wazy juz 1400g Na zwiekszonych lekach wszystko bylo ok, ale wczoraj jak sie obudzilam mialam cisnienie 72/57 Pempek, glowa do gory, ja wierze, ze takie rzeczy zawsze odwroca sie na korysc osoby pokrzywdzonej. Zobaczysz, znajdziesz lepsza prace od tej obecnej i bedziesz sie cieszyla ze tak sie stalo! Wspomnisz moje slowa Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie najlepszym specyfikiem na usta jest niebieska szminka Bebe. Zadne inne typu Nivea nie dzialaja tak jak powinny, a wrecz mam wrazenie ze jeszcze bardziej wysuszaja mi usta. Cytat:
Cudo Cytat:
Cytat:
Mojemu bratu i jego zonie polozna mowila zeby sprawdzac na karku, stopy sie nie licza. Jak odwiedzalismy ich malego to mial lodowate stopy i raczki, ale oni uparcie twierdzili ze wszystko jest jak nalezy bo maly ma cieply kark. Tylko jak np. dziecko spalo przykryte to mial i cieply kark, i cieple raczki stopki. Dziecko im caly czas chorowalo, a moja i mojej mamy prywatna opinia jes taka, ze bylo mu za zimno (inna rzecz jest taka ze jego mama siedziala w grubej polarowej bluzie bo bylo jej zimno, a maly latal cienko ubrany bo przeciez mial cieply kark). Teraz jak z nim zostaję (ma juz 2 latka) to jak czuje ze ma zimne stopy to sie go pytam czy mu zimno, on mowi ze tak (ale kark ma cieply) i prosi zeby mu ogrzac stopki...Cytat:
Dzieczyny, czy wszystkie czesci od laktatora TT (glownie chodzi mi o raczke) oraz smoczki (te do buzi, nie od butli) mozna bezpiecznie gotowac? Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty (Desia, aby nereczki byly ok) i bardzo wspolczuje wam wszystkich pojawiajacych sie problemow. Ja zmykam sie uczyc, w sobote mam egzamin (a'la obrona) konczacy moje studia podyplomowe, mam nadzieje ze nie zmarnowalam 1,5 roku nauki... Alez sie rozpisalam |
||||||
|
|
|
#2549 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Byłam wczoraj na USG, Madzia ułożona miednicowo a mamy już 34 tydz, więc prawdopodobnie czeka nas cesarka, mam kolejną wizytę 16 lutego i wtedy będę wiedzieć już na 100%. Wolałam rodzić naturalnie, ale cóż, najważniejsze że wszystko z Nią w porządku, waży 2448g i ma długie nogi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Lekarz na wizycie powiedział że już jest bezpiecznie. Zobaczymy ile szyjka wytrzyma.
i teraz martwię się że pajacyki będą za luźne na Ewe, oby nie.

oby tak dalej! 
mam nadzieję, że do końca sesji nie przyniosę Wam wstydu.

przede wszystkim za nerki malutkiej! Powodzenia

nie widywalysmy sie za często... tym bardziej mi smutno!