Krakowianki część XV - piszemy swoją historię - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 10:53   #4981
Melka88
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki część XV - piszemy swoją historię

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Dziękuję To coś jak Babydream, tak?
I jak dobrze zrozumiałam to raz na 2 tyg. taki szampon i zmyje warstwy silikonów
Barwa nie ma silikonów, ale ma sles. Zmyje silikony
Babydream nie ma silikonów, nie ma sles. Ale chyba może nie zmyć wszystkich silikonów, bo niektóre są tak upierdliwe, że reagują tylko na sls i sles.

Tak ja rozumiem
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2012-01-25 o 10:54
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:53   #4982
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Nie będę się tutaj wdawać w dyskusję, bo jestem w pracy, ale... ACTA sama w sobie nie powoduje ograniczenia wolności słowa, tylko jej jakieś wydumane wykorzystanie. ACTA nie daje możliwości cenzurowania interentu sama w sobie. Takich przepisów jest pewnie cała masa w polskim prawie, tylko nikt z tego nie korzysta.

Kwestia z dietą, przepisami - możesz to potwierdzić jakimś artykułem? Bo idąc tym tropem - nie będzie można pożyczać koszulek markowych adidasa, bo pożyczający nie zapłacił (w końcu ACTA nie dotyczy tylko internetu). Dlatego pytałam Ciebie, bo myślałam, że powołasz się na jakieś wiarygodne źródło - nie na filmik z yt, bo właśnie próbuję dojść do tego skąd te rewelacje na yt się biorą . Po prostu chcę poznać obie strony, a nie tylko tą panikującą.

Poza tym w świetle polskiego prawa (i z tego co wiem w ACTA też) przestępcą jest ten, który udostępnia, a nie ten, który pobiera - zagraniczne serwery rozwiązują problem ściągania nielegalnego oprogramowania, bo Ty ściągać możesz.

Jest zapis o domniemaniu winy w ACTA? Właśnie nie wiem czemu to znika po podpisaniu :/.
W tym artykule masz odpowiedź na większość pytań:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...dpowiedzi.html

Kilka cytatów:
Artykuł 11 (ACTY) bdotyczy natomiast postępowań w sprawach cywilnych, w których obowiązuje zasada, że ciężar dowodu spoczywa na tym, kto wysuwa jakieś twierdzenie. Wspomniany artykuł ACTA mówi o tym, że sąd może zobowiązać domniemanego sprawcę naruszenia (pozwanego) do ujawnienia informacji np. o osobach zaangażowanych w produkcję towarów naruszających prawo własności intelektualnej.

Przepis ten może prowadzić do przerzucenia ciężaru dowodu na osobę, której zarzucono naruszenie. Wystarczy, by posiadacz praw złożył "uzasadniony wniosek", a pozwany będzie musiał ujawnić wszystko, co wie w sprawie.

ACTA to umowa międzynarodowa, która - zanim zacznie obowiązywać - musi być ratyfikowana przez Sejm w drodze ustawy. Jeśli to się stanie, niepotrzebne będą dodatkowe regulacje - ACTA zacznie bezpośrednio obowiązywać. Co więcej normy prawne wynikające z umowy ratyfikowanej w drodze ustawy (takiej jak ACTA) mają pierwszeństwo względem prawa krajowego.

Porozumienie będzie miało wpływ na polski porządek prawny. Jako umowa międzynarodowa ratyfikowana w drodze ustawy ACTA będzie miała pierwszeństwo przed krajowymi aktami prawnymi. Ponadto jej ogólne zapisy stanowić będą klucz do interpretowania polskich przepisów.

Co do koszulki adidasa
ACTA jest porozumieniem dotyczącym metod egzekwowania praw własności intelektualnej, nie wprowadza zatem co do zasady nowych rozwiązań dotyczących prawa materialnego.

A każdy przepis i receptura to własność intelektualna. Mowa o tym tutaj:
ACTA
Artykuł 5: Definicje ogólne
h) własność intelektualna odnosi się do wszystkich kategorii własności intelektualnej stanowiących przedmiot postanowień sekcji 1–7 części II porozumienia TRIPS
Stary 2012-01-25, 10:55   #4983
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ok, pomyślę, co jeszcze mogłoby się przydać, może coś mokrego
Muszę na teraz kupić jakieś żarło na wagę w takim razie, bo Melon właśnie skonsumował wszystko
Właśnie siedzę i przeglądam paszteciki, oni to chyba specjalnie przedłużają, żebyśmy coś domówiły

Mojemu zostało pół małego opakowania, bo nowe niestety wczoraj rozrzucił po całym mieszkaniu i teraz pewnie łazi po kątach i zasysa resztki...
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31833123]Uważam, że Tusk & Company po prostu dostali straszną kasę w łapę za przepchnięcie ACTA, a teraz boja się z tego wycofać, pomimo, że cała sprawa już zalatują "pierwszą wojną internetową".[/QUOTE]
I jeszcze te żenujące wyjaśnienia, że strona sejmu została zablokowana z powodu dużego zainteresowania... Czy oni myślą, że jesteśmy krajem idiotów?
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Czyli prawie wszyscy będą w sądach a nasi faceci będą mieli pracę
Albo stracą pracę, bo sami staną się przestępcami...
Cytat:
Banana ?
banana split
Stary 2012-01-25, 10:55   #4984
SdC
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31832605]
blair Ci ślicznie wyjaśniła o co kaman, więc chyba już rozumiesz jakie to chociązby dla nas, bloggerek zagrożenie.
Nie mówiąc o tym, że jakby na to nie patrzeć kontrolowanie z kim rozmawiam i o czym to naruszenie mojej prywatności co prowadzi do niczego innego jak cenzury. Ledwo uwolniliśmy się od cenzury komunistycznej, to teraz będziemy mieć cenzurę tuskową. No rewelacja.
Udowadnianie swojej niewinności to jedna z najtrudniejszych rzeczy w sądzie. I zarazem najczęściej przegrywa się w sądach własnie w takich sporach. Udowodnić winę jest znacznie łatwiej niż udowodnić swoją niewinność...[/QUOTE]

O co kaman to ja wiedziałam . Bardziej mi chodziło o powołanie się na jakieś artykuły .

Tematu naruszania prywatności nie poruszłam, bo też się z tym nie zgadzam - zresztą to jest sprzeczne z konstytucją. Samo śledzenie i tak pewnie mechaniczne i nastawione na słowa klucze - nikt przecież nie będzie w stanie tego czytać .

Nadal się będę upierać, że ACTA sama w sobie nie ma nic wspólnego z cenzurą .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:00   #4985
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
O co kaman to ja wiedziałam . Bardziej mi chodziło o powołanie się na jakieś artykuły .

Tematu naruszania prywatności nie poruszłam, bo też się z tym nie zgadzam - zresztą to jest sprzeczne z konstytucją. Samo śledzenie i tak pewnie mechaniczne i nastawione na słowa klucze - nikt przecież nie będzie w stanie tego czytać .

ACTA jako ratyfikowana w drodze ustawy umowa międzynarodowa ma pierwszeństwo nad krajowymi aktami prawnymi - a konstytucja jest aktem prawnym.... Więc zapisy w ACTA są wyznacznikiem ponad konstytucją.
Stary 2012-01-25, 11:02   #4986
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
W tym artykule masz odpowiedź na większość pytań:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...dpowiedzi.html

Kilka cytatów:
Artykuł 11 (ACTY) bdotyczy natomiast postępowań w sprawach cywilnych, w których obowiązuje zasada, że ciężar dowodu spoczywa na tym, kto wysuwa jakieś twierdzenie. Wspomniany artykuł ACTA mówi o tym, że sąd może zobowiązać domniemanego sprawcę naruszenia (pozwanego) do ujawnienia informacji np. o osobach zaangażowanych w produkcję towarów naruszających prawo własności intelektualnej.

Przepis ten może prowadzić do przerzucenia ciężaru dowodu na osobę, której zarzucono naruszenie. Wystarczy, by posiadacz praw złożył "uzasadniony wniosek", a pozwany będzie musiał ujawnić wszystko, co wie w sprawie.

ACTA to umowa międzynarodowa, która - zanim zacznie obowiązywać - musi być ratyfikowana przez Sejm w drodze ustawy. Jeśli to się stanie, niepotrzebne będą dodatkowe regulacje - ACTA zacznie bezpośrednio obowiązywać. Co więcej normy prawne wynikające z umowy ratyfikowanej w drodze ustawy (takiej jak ACTA) mają pierwszeństwo względem prawa krajowego.

Porozumienie będzie miało wpływ na polski porządek prawny. Jako umowa międzynarodowa ratyfikowana w drodze ustawy ACTA będzie miała pierwszeństwo przed krajowymi aktami prawnymi. Ponadto jej ogólne zapisy stanowić będą klucz do interpretowania polskich przepisów.

Co do koszulki adidasa
ACTA jest porozumieniem dotyczącym metod egzekwowania praw własności intelektualnej, nie wprowadza zatem co do zasady nowych rozwiązań dotyczących prawa materialnego.

A każdy przepis i receptura to własność intelektualna. Mowa o tym tutaj:
ACTA
Artykuł 5: Definicje ogólne
h) własność intelektualna odnosi się do wszystkich kategorii własności intelektualnej stanowiących przedmiot postanowień sekcji 1–7 części II porozumienia TRIPS
Przyznaję, że nie czytałam TRIPSu, bo miałam przyjemniejsze sprawy na głowie. Logo adidasa jest chyba własnością intelektualną, zresztą w artykule jest też poruszony temat części zamiennych , co jest właśnie własnością materialną .

Tematu ACTA już nie ruszam, bo nikt nie wie jak będzie i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytania .
Stary 2012-01-25, 11:03   #4987
Malla
Nie depcze krokusów

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31832605]hard znów Ty i te Twoje mądrości...
Diety dzielą się na diety dla ludzi z nadwagą i dla ludzi otyłych. Osoby otyłe bardzo często mają problemy z ciśnieniem, sercem, układem krążenia, stawami, itd. W takich przypadkach na początku diety ruch nie jest wskazany, ponieważ jedynie obciąża dodatkowo organizm. Dopiero po osiągnięciu pewnego BMI można zacząć się ruszać.[/QUOTE]
Myślę, że Hard nie miała na myśli aż tak skrajnego przypadku nadwagi...
Cytat:
Nie jest to dokument bezpośrednio o cenzurze, ale takie będą jego skutki, bo:
a) łatwo można uciszyć wypowiedzi ludzi niewygodnych,
b) odgórna blokada przez operatora stron mogących zawierać bezprawne treści jest niczym innym, jak cenzurą.
Stary 2012-01-25, 11:05   #4988
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
I jeszcze te żenujące wyjaśnienia, że strona sejmu została zablokowana z powodu dużego zainteresowania... Czy oni myślą, że jesteśmy krajem idiotów?
Ależ skąd! Jesteśmy krajem którego naród w sobotnią noc odczuwa przemożną niepowstrzymaną chęć do przeglądania strony sejmu, po prostu nikt się nie może oprzeć takiej pokusie i w sobotnie noce pragnie zaczytywać się w sejmowych informacjach

Sdc, a wracając jeszcze do kwestii tego, że w polskim prawie ściąganie karane nie jest - to przez to ze ACTA to akt nadrzędny będzie karane

Logo adidasa jest własnością intelekutalną, ale koszulka z logiem nie jest (bo materialna). Natomiast kradzieżą własności byłoby gdybyś koleżance na jej koszulce odrysowała to logo
Stary 2012-01-25, 11:16   #4989
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
ACTA jako ratyfikowana w drodze ustawy umowa międzynarodowa ma pierwszeństwo nad krajowymi aktami prawnymi - a konstytucja jest aktem prawnym.... Więc zapisy w ACTA są wyznacznikiem ponad konstytucją.

Już sama konstytucja wyznacza Ci hierarchię aktów normatywnych, ona jest na samym szczycie, dopiero poniżej są ustawy międzynarodowe ratyfikowane - one mają pierwszeństwo w kolizji z rodzimymy ustawami.
Miałam tę tematykę na jednym z wykładów i z tego co pamiętam, to nie tylko TK polskie, ale także niemiecki, uważają że " o ile prawo wspólnotowe może mieć pierwszeństwo przed ustawami prawa krajowego, o tyle nie oznacza to, że ma automatycznie pierwszeństwo także przed Konstytucją "

Tutaj będą niezłe rozkminy prawne, ale jeśli sejm ratfikuje ustawę to można by się pokusić o zaskarżenie jej do TK, on orzeka w takich sprawach nie bez kozery przyznano mu chyba takie uprawnienie.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-01-25, 11:21   #4990
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:

Już sama konstytucja wyznacza Ci hierarchię aktów normatywnych, ona jest na samym szczycie, dopiero poniżej są ustawy międzynarodowe ratyfikowane - one mają pierwszeństwo w kolizji z rodzimymy ustawami.
Miałam tę tematykę na jednym z wykładów i z tego co pamiętam, to nie tylko TK polskie, ale także niemiecki, uważają że " o ile prawo wspólnotowe może mieć pierwszeństwo przed ustawami prawa krajowego, o tyle nie oznacza to, że ma automatycznie pierwszeństwo także przed Konstytucją "

Tutaj będą niezłe rozkminy prawne, ale jeśli sejm ratfikuje ustawę to można by się pokusić o zaskarżenie jej do TK, on orzeka w takich sprawach nie bez kozery przyznano mu chyba takie uprawnienie.
Tzn. prawo ma, ale nie automatyczne Przypuszczam że zaskarżą, już grupa europosłów chce to zrobić.

Swoją drogą jestem w szoku po zwierzeniach Miglaskiego wczorajszych... Normalnie makabra jakaś
Stary 2012-01-25, 11:23   #4991
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Tzn wbrew pozorom jest to prawdą Działania hakerskie w tym przypadku polegały na wygenerowaniu fikcyjnego ruchu sieciowego, ale tak dużego żeby padły serwery.

Kupiłam se wczoraj torebkę! O taką - http://www.fantastic.pl/wyszukiwarka...NCI,p,1143593/ za 69 zł (przeceniona z 139 zł).
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:31   #4992
Melka88
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31833960]Kupiłam se wczoraj torebkę! O taką - http://www.fantastic.pl/wyszukiwarka...NCI,p,1143593/ za 69 zł (przeceniona z 139 zł).[/QUOTE]

Bardzo ładna

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2012-01-25, 11:37   #4993
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Logo adidasa jest własnością intelekutalną, ale koszulka z logiem nie jest (bo materialna). Natomiast kradzieżą własności byłoby gdybyś koleżance na jej koszulce odrysowała to logo
Według mnie wzrośnie ilość składanych wniosków patentowych o byle co.

Pamiętacie sprawę z opatentowaniem przez Apple odblokowywania telefonu przez przejechanie palcem po ekranie dotykowym?
http://komorkomania.pl/2011/10/27/ap...ersyjny-patent
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31833960]Tzn wbrew pozorom jest to prawdą Działania hakerskie w tym przypadku polegały na wygenerowaniu fikcyjnego ruchu sieciowego, ale tak dużego żeby padły serwery.[/QUOTE]
To standardowa metoda ataku, ale tłumaczenia stanowią kolejny dowód na manipulację przekazywanymi obywatelom informacjami. To jawne pokazywanie, że media nie są wolne - wprawdzie każdy o tym wie, ale to było po prostu bezczelne.
Stary 2012-01-25, 11:42   #4994
Konto usunięte

Cytat:
Bardzo ładna
Dzięki Jest fajna bo mięciutka i lekka

Cytat:
To standardowa metoda ataku, ale tłumaczenia stanowią kolejny dowód na manipulację przekazywanymi obywatelom informacjami. To jawne pokazywanie, że media nie są wolne - wprawdzie każdy o tym wie, ale to było po prostu bezczelne.
Oczywiście, że tak, zgadzam się z Tobą w 100%

Dziewczyny, zamawiam sobie Awani. Chcecie się podpiąć? Ale szybka decyzja, bo o 14 chcę złożyć zamówienie.

Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Czas edycji: 2012-01-25 o 12:04
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:54   #4995
2016070953
Konto usunięte

Uważam że jak ktoś jest zdrowy, nie powinien dopuścić do tego żeby się tak roztyć żeby potem być zmuszonym stosował dietę (szczególnie taką która neguje ruch). ale to moje zdanie.
Jak komus się nie podoba to trudno.
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:02   #4996
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
Uważam że jak ktoś jest zdrowy, nie powinien dopuścić do tego żeby się tak roztyć żeby potem być zmuszonym stosował dietę (szczególnie taką która neguje ruch). ale to moje zdanie.
Ale mało kto dopuszcza się do takiego roztycia się będąc 100% zdrowym. Najczęściej są to sytuacje kiedy ludzie zabijają stres czy płacz jedzeniem, albo zaczynaja przyjmować leki, albo następuje jakieś załamanie nerwowe, przeżywają tragedie, itd... Poza tym jest to również uwarunkowane genetycznie. Są ludzie którzy mają predyspozycje do tycia, a są tacy którzy mogą jeść wszystko w dowolnych ilościach i nie tyją nawet kg.
Mało jest takich ludzi co to sobie jedzą codziennie hamburgery, tyją, a później dochodzą do wniosku że najwyższa pora schudnać
Stary 2012-01-25, 12:12   #4997
SdC
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31834917]Ale mało kto dopuszcza się do takiego roztycia się będąc 100% zdrowym. Najczęściej są to sytuacje kiedy ludzie zabijają stres czy płacz jedzeniem, albo zaczynaja przyjmować leki, albo następuje jakieś załamanie nerwowe, przeżywają tragedie, itd... Poza tym jest to również uwarunkowane genetycznie. Są ludzie którzy mają predyspozycje do tycia, a są tacy którzy mogą jeść wszystko w dowolnych ilościach i nie tyją nawet kg.
Mało jest takich ludzi co to sobie jedzą codziennie hamburgery, tyją, a później dochodzą do wniosku że najwyższa pora schudnać [/QUOTE]

Ja niestety . No ale mam też wymówkę . Uwarunkowanie genetyczne . Od lutego akcja odchudzanie-oszczędzanie z TŻtem .
Stary 2012-01-25, 12:24   #4998
Konto usunięte

Cytat:
Ja niestety . No ale mam też wymówkę . Uwarunkowanie genetyczne . Od lutego akcja odchudzanie-oszczędzanie z TŻtem .
Taaa... bo ty jesteś OTYŁA Proszę Cię, Ty nawet nadwagi specjalnie nie masz. Myślę, że w Twoim przypadku jest to kwestia wyłącznie komfortu psychicznego. Ja jestem na dukanie od 16.01 i czuje się już znacznie lepiej
Stary 2012-01-25, 12:30   #4999
Lenkapuma
Zakorzenienie

Odnośnie ACTY jeszcze, tutaj jest wypowiedź jednego z muzyków, czyli osoby o interesy której ACTA potencjalnie ma dbać. Polecam posłuchać http://www.youtube.com/watch?v=eYu-X...ure=plpp_video

Edytowane przez Lenkapuma
Czas edycji: 2012-01-25 o 12:32
Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:36   #5000
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Jasne - jak ktoś jest zdrowy.

Znam osobiście Wizażankę, która ma problemy metaboliczne, hormonalne, cukrzycę i inne takie, które wpływają na wagę ciała, nie mówiąc już o lekach, jakie bierze. Kiedyś myślałam, że to bardzo rzadkie, ale wbrew pozorom sporo dziewczyn jest zgrupowanych w odpowiednim wątku (nie pamiętam nazwy) - żadna dieta im nie pomoże Pracowałam z tak grubą kobitką, że jak przyszła do pracy z niemowlęciem, to zapytałam, czyje to, bo po niej nie było widać - ma poważnie chorą tarczycę.
Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Odnośnie ACTY jeszcze, tutaj jest wypowiedź jednego z muzyków, czyli osoby o interesy której ACTA potencjalnie ma dbać.
Byle nie Zbigniewa Hołdysa

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-01-25 o 12:37
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:44   #5001
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31834917]Ale mało kto dopuszcza się do takiego roztycia się będąc 100% zdrowym. Najczęściej są to sytuacje kiedy ludzie zabijają stres czy płacz jedzeniem, albo zaczynaja przyjmować leki, albo następuje jakieś załamanie nerwowe, przeżywają tragedie, itd... Poza tym jest to również uwarunkowane genetycznie. Są ludzie którzy mają predyspozycje do tycia, a są tacy którzy mogą jeść wszystko w dowolnych ilościach i nie tyją nawet kg.
Mało jest takich ludzi co to sobie jedzą codziennie hamburgery, tyją, a później dochodzą do wniosku że najwyższa pora schudnać [/QUOTE]
Plus różne choroby - zab. układu nerwowego, zab. hormonalne, genetyczna.

Od przejścia z nadczynności w niedoczynność tarczycy minęło u mnie już kilka lat, a mimo ruchu i w miarę racjonalnej diety wciąż mam problemy z prawidłowymi proporcjami ciała.

Diety są stosowane najczęściej u osób z górną granicą prawidłowej wagi i nadwagą. Dosyć często to one są przyczyną zwiększenia się problemu
(chodzi mi o wszelkie diety cud - jednoskładnikowe, radykalnie zmniejszające kalorycznośc etc.)

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:50   #5002
Lenkapuma
Zakorzenienie

Odnośnie ostrzelania autobusu http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Ot, zabawa.

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 12:58   #5003
Konto usunięte

Cytat:

Byle nie Zbigniewa Hołdysa
klask i:
Stary 2012-01-25, 13:01   #5004
2016070953
Konto usunięte

jak ja bym zaczęła zajadac stresy i płacze to bym 100 kilo ważyła
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:02   #5005
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś czytałam na którymś portalu że acta byla wysyłana do organizacji różnych, w tym oprócz organizacji: tvn, tvp, polsat, jeszcze w 2010 roku. A przecież nasze media nie miały pojęcia o istnieniu ACTA do ostatniego piątku/soboty
Stary 2012-01-25, 13:34   #5006
Ineso
Matka Smoka

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;31834420]
Dziewczyny, zamawiam sobie Awani. Chcecie się podpiąć? Ale szybka decyzja, bo o 14 chcę złożyć zamówienie.[/QUOTE]
Ale dlaczego tak szybko? nowa dostawa czy jak? nie zglądałam ostatnio, zaglądnęłabym, ale w pracy nie mam jak

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Każdy ma swoje sposoby na radzenie sobie z powyższymi - jedni jedzą, inni piją, jeszcze inni zadręczają innych.

Ej, o co chodzi z Hołdysem?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 13:35   #5007
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Odnośnie ostrzelania autobusu http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
Ot, zabawa.

Cytat:
Ja zajadam
Stary 2012-01-25, 13:37   #5008
Ineso
Matka Smoka

Acha, wiem, że o jedzeniu było wczoraj - ale mi się jak zwykle z opóźnieniem przypomniało - jestem od pewnego czasu fanką mieszania kuraka oraz warzyw z kaszą jęczmienną zamiast ryżu. Pycha. Nawet nielubiący kaszy tż przełyka z apetytem.
A z zup-kremów: szpinakowa. Z jajkiem na twardo jako wkładką
Stary 2012-01-25, 13:37   #5009
Konto usunięte

Cytat:
Dziś czytałam na którymś portalu że acta byla wysyłana do organizacji różnych, w tym oprócz organizacji: tvn, tvp, polsat, jeszcze w 2010 roku. A przecież nasze media nie miały pojęcia o istnieniu ACTA do ostatniego piątku/soboty
Czytałam to dzisiaj właśnie. No niestety - wszyscy kłamią...

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Ale dlaczego tak szybko? nowa dostawa czy jak? nie zglądałam ostatnio, zaglądnęłabym, ale w pracy nie mam jak
Mogę na Ciebie poczekać do wieczora. Np. do 20:00. Może tak być? Wtedy zamówię jutro z samego rana.
Stary 2012-01-25, 13:39   #5010
Ineso
Matka Smoka

hiper - niestety będę w domu po 20, a zanim jeszcze obejrzę. Pewności nie mam czy bym coś wzięła, więc nie chcę Cie trzymać. Dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości