Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-24, 20:36   #3151
karolcia198506
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XII

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość
Karolcia olej lniany jest suuuuuuuuuuper
O tak moje włosy go kochają dzięki Wam dziewczyny za polecenie
Stary 2012-01-24, 20:37   #3152
Kalpana
Zakorzenienie

hej

Ramoncia właśnie dzisiaj rozjaśniłam włosy. Nie obeszło się bez dekoloryzacji. Kolor wyszedł bardzo jaśniutki brąz/ciemny blond, czasem wygląda jak lekko rudawy Jeśli bym chciała rozjaśnić do blondu, to musiałabym zrobić drugą dekoloryzację, więc stwierdziłam, że po jakimś czasie się tego podejmę, bo teraz ucierpiała by moja kieszeń i włosy.

Dziewczyny fryzjerka poleciła mi jakąś maskę (nie znam nazwy), wiem że jest ogromna, w białym pojemniku i kosztuje ok. 30zł. Działa, bo nałożona na moje szorstkie po dekoloryzacji włosy sprawiła, że są mięciutkie, błyszczące i cudowne Fryzjerka bardzo ją sobie chwali i powiedziała, że jeśli chcę, to mi ją zamówi. Tylko nie wiem czy się na to decydować, bo wiecie jak to z fryzjerskimi produktami.... No więc brać czy nie brać?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 20:54   #3153
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
na pewno tusz 3w1

w drogerii jasmin
ja też uwielbiam ten olejek alterry dawać na ciało
Kurcze, wczoraj tam wlasnie bylam po tusz i cien ale lakierow nie widzialam. Poza tym nie wiedzialam ze ta drogeria to "sieciowka". A tusz niestety nie spisuje sie na moich rzesach tak jak na twoich Jak narazie moim numerem 1 jest Collosal, 2 - essense, 3 - eveline.

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
najgrosze jest noszenie okularow , keidy wchodzi się z dworu do cieplejszego pomieszczenia, dramat
No to jest masakra jak okulary zaparuja i stoje jak slepiec

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=cyfB5Jnee4M ja chce taki brzuch jak ma ta dziewczyna
Ja mam taki brzuch, bo chuda jestem i nie jestem wcale z tego zadowolona

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
hej

Ramoncia właśnie dzisiaj rozjaśniłam włosy. Nie obeszło się bez dekoloryzacji. Kolor wyszedł bardzo jaśniutki brąz/ciemny blond, czasem wygląda jak lekko rudawy Jeśli bym chciała rozjaśnić do blondu, to musiałabym zrobić drugą dekoloryzację, więc stwierdziłam, że po jakimś czasie się tego podejmę, bo teraz ucierpiała by moja kieszeń i włosy.

Dziewczyny fryzjerka poleciła mi jakąś maskę (nie znam nazwy), wiem że jest ogromna, w białym pojemniku i kosztuje ok. 30zł. Działa, bo nałożona na moje szorstkie po dekoloryzacji włosy sprawiła, że są mięciutkie, błyszczące i cudowne Fryzjerka bardzo ją sobie chwali i powiedziała, że jeśli chcę, to mi ją zamówi. Tylko nie wiem czy się na to decydować, bo wiecie jak to z fryzjerskimi produktami.... No więc brać czy nie brać?
Pokaż sie Ile dalas za dekoloryzacje?
Maala_Czaarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 21:09   #3154
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maala_Czaarna Pokaż wiadomość
Dzisiaj nic nie będzie ze zdjęć, bo kolor nie będzie taki jak naprawdę. Dałam 120zł z farbowaniem i podcięciem końcówek. Ale ta fryzjerka jest na tyle tępa, że nawet mi farby ze skóry nie zmyła Ostatnim razem jak obcinała mi grzywkę, to kazała mi sobie samej zetrzeć włosy z twarzy- nawet mi pędzla nie dała, musiałam się męczyć chusteczką Ale może ja zbyt wiele wymagam

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 21:16   #3155
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Dzisiaj nic nie będzie ze zdjęć, bo kolor nie będzie taki jak naprawdę. Dałam 120zł z farbowaniem i podcięciem końcówek. Ale ta fryzjerka jest na tyle tępa, że nawet mi farby ze skóry nie zmyła Ostatnim razem jak obcinała mi grzywkę, to kazała mi sobie samej zetrzeć włosy z twarzy- nawet mi pędzla nie dała, musiałam się męczyć chusteczką Ale może ja zbyt wiele wymagam
jak tanio
przyzlabym ta farbe na czole, biorac pod uwage ze u mnie dekoloryzacja to 230-300zl, a Ty przeciez masz dlugie wlosy. podciencie koncowek to ok.70zl, chyba ze w takich osiedlowych to sie znajdzie za 50zl. oby dobrze Ci wykonala ten zabieg

pomalowalam paznokcie wibo crocodile cudny jest
zaraz lece wygrzac sie w wannie, umyc wlosy, wypeelingowac, wybalsamowac itp
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2012-01-24 o 21:26
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 21:19   #3156
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
To bardzo mało U mnie dekoloryzacji ponizej 200 zł nie znajdę Jak sie czujesz w jasnych wloskach?
Stary 2012-01-24, 21:22   #3157
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=cyfB5Jnee4M ja chce taki brzuch jak ma ta dziewczyna

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

loluska ładnie Ci w okularach juz ulozylam sobie plan cwiczen i od poniedzialku ruszam

co do brzuszka to mi też się nie podoba. Nie lubię tak widocznie zarysowanych mięśni na kobiecym brzuchy

Kalpana
też jestem ciekawa jak wyszło, koniecznie się pokaż

Ja już po spa, Zajęłam się włosami > maska jajeczna i serum na końce, ciało: depilacja, balsamowanie, buzia> demakijaż, krem pod oczy i na całą twarz. Zaraz ABS

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 21:33   #3158
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Hmm moja jak są braki to zamawia i przychodzą ale później jak masz w pobliżu biuro Avonu to warto się przejść może mają u mnie zawsze tam zamawiają hurtowo i sprzedają

Angel gratuluję 5
napisała mi jednak, że dostanę jedną dobre i to na początek.. chociaż bardziej mi na tej co nie dostanę zależało;p
Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
zdałam czwartkowy egzamin byłam w nagrodę w rossie i kupiłam krem pod oczy, krem do twarzy i dwa olejki z alterry

caate, jednak ten z brzozą też jest w promocji wszystkie na grunwaldzie są po 11,99zł
Gratki
Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
mam

moze nie dla wszystkich beda piekne, ale dla mnie byly
cudne włosy i Ty jesteś baardzo ładna
Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Kitka
gratuluję też uważam że fajnie byłoby się spotkać

to miało być dla motywacji a nie zakompleksienia

Dodałam do albumu foto w okularach A tutaj obiecane z lumpków: szafirowa bluzka jest strasznie wymiętolona, za co przepraszam. Spódnica maxi ma bardzo delikatniutki materiał, gdyby nie to zrobiłabym z niej sukienkę bo fajnie wygląda "ala" sukienka bez ramiączek przewiązana paskiem, ale prześwituje...
Fajne ciuchy I w okularach bardzo ładnie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
śliczne

a ja dziś sobie kupiłam na poprawe humoru ten peeling z białą czekoladą z isany
gdzieś go dorwała;> Bo ja w Lublinie nigdzie go nie widziałam Kupiłam u siebie
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Siedzę z sesą na włoskach Ostatnio staram się lepiej wcierać je w skalp, żeby poprawić cebulki.

Jeszcze mam 2 egzaminy i potem wracam pełną parą do Was
zazdroszcze Ja mam jeszcze 5
Cytat:
hej

hmm zależy jaka maseczka.. może spróbuj poszukać ja gdzieś w necie może taniej bedzie i czekam na foty)

miałam dzisiaj taki chory egzamin gorszej maskry dawno nie widziałam. Sesja zimowa jest zawsze cięzka.
Stary 2012-01-24, 21:35   #3159
lacrimachristi
Zakorzenienie

nalozylam sobie olejek Alterra

wlasnie przed chwila wygralam bilety na rmf maxxx xD
Stary 2012-01-24, 21:51   #3160
loluska
Zakorzenienie

Czeko dzięki

Ja w pon miałam egzamin próbny praktyczny, co jest zabawne nie wykonuje się masażu a pisze projekt... No i miałam 87 % Oby w czerwcu tak poszło

Cieszyłam się że za tydzień ferie a tu zamiast 2 tygodni wolnego, będziemy odrabiać praktyki z czerwca

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:16   #3161
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Maala_Czaarna, Ghana, Lainathiel, Caate,Kitka, snow, karolcia, angel

Dziękuję za opinie Sama wiem, że na co dzień nie chciałabym chodzić. Tak do lampka czy coś mogę założyć ale 24 na dobę na pewno nie

snow
robiłaś zdjęcie przed rozpoczęciem ćw?

lacrimachristi
z tego samego powodu przerwałam, ale dziś powrót

Idę obejrzeń Na Wspólnej
niestety nie

Cytat:
hej

tak bez składu to ciężko doradzić jak to fryzjerska to pewnie napakowana silikonami

Cytat:
Kurcze, wczoraj tam wlasnie bylam po tusz i cien ale lakierow nie widzialam. Poza tym nie wiedzialam ze ta drogeria to "sieciowka". A tusz niestety nie spisuje sie na moich rzesach tak jak na twoich Jak narazie moim numerem 1 jest Collosal, 2 - essense, 3 - eveline.

No to jest masakra jak okulary zaparuja i stoje jak slepiec

Ja mam taki brzuch, bo chuda jestem i nie jestem wcale z tego zadowolona

widzisz a mi np collosal totalnie nie pasował jak widać kolejny raz potwierdza się, że nie wszystko dobre dla każdego

Cytat:

gratulujęa na co?

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:18   #3162
Lainathiel
Wtajemniczenie

snow Dziękuję

Cytat:
hej

Yay!! Super, nie mogę się doczekać zdjęć!!!

Co do ceny - jak już dziewczyny pisały - maluteńko. U mnie też ok 300zł trzeba liczyć... Za samo podcięcie końcówek ostatnio w Pl płaciłam 80zł :/
Fajnie, że się odważyłaś!

Edytowane przez Lainathiel
Czas edycji: 2012-01-24 o 22:20
Lainathiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:22   #3163
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość

Możecie mi zazdrościć bo ja caate widziałam na żywo i wierzcie, jest na co popatrzeć
Mnie też chyba kiedyś mignęła w jakimś ch we Wrocławiu, albo ktoś bardzo bardzo podobny
Ale szybko szłam to mogło mi się przywidzieć.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
na 100000 %
mi to sie marzy wątkowe spotkanie, szkoda że my tak wszystkie po PL rozsiane....
ciekawe czy na żywo by się szło dogadać tak jak na wątku

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 22:24   #3164
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
napisała mi jednak, że dostanę jedną dobre i to na początek.. chociaż bardziej mi na tej co nie dostanę zależało;p
Dobrze że chociaż jedna będzie, na pewno niedługo znowu dadzą promocję to się zamówi
Cytat:

gratuluję wygranej

Dobranoc
Stary 2012-01-24, 22:27   #3165
kobietasukcesu
zawsze mam racje

mala_czarna: jaki tusz z essence jest twoim nr 2?

<3 <3 <3
Stary 2012-01-24, 22:46   #3166
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:

gratki

ja wlasnie go przed chwila zmylam

Cytat:
a dla mnie ten brzuch troche za chudy... cos mi w nim nie gra...

caate ja moge Cie zaprosić do strasznej wawki
mam nadzieje, ze ta propozycja nie jest spowodowana heinekenem bo ja pamietliwa jestem i kiedys wysle Ci pw
Stary 2012-01-24, 22:47   #3167
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
jak tanio
przyzlabym ta farbe na czole, biorac pod uwage ze u mnie dekoloryzacja to 230-300zl, a Ty przeciez masz dlugie wlosy. podciencie koncowek to ok.70zl, chyba ze w takich osiedlowych to sie znajdzie za 50zl. oby dobrze Ci wykonala ten zabieg
ja znam fryzjerkę co tnie długie włosy za 30 zł, a moja babcia oczywiście, że niesamowicie drogo

i robi to dobrze i dokładnie

<3 <3 <3
Stary 2012-01-24, 22:58   #3168
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
ja znam fryzjerkę co tnie długie włosy za 30 zł, a moja babcia oczywiście, że niesamowicie drogo

i robi to dobrze i dokładnie
ja znalam taka za 40zl, ale niestety odeszla ze swojego zawodu. jednak po wielu nietrafnych wyborach,kieruje sie wizazem i tym co dziewczyny polecaja i niestety moja dlugosc to koszt rzedu 60-80zl.
zauwazylam, ze teraz fryzjerzy od siedmiu bolesci zaczeli sie cenic, tlumaczac to krotko "przeciez to Wroclaw' dla mnie np. to jest drogo, uwazam ze 50zl za dlugie wlosy to cena optymalna. pamietam jak bylam mlodsza to chodzilam do fryzjera za 30-40zl i to bylo z modelowaniem. teraz to bez modelowania zbytnio nie chca czlowieka wypuscic wiec i tak sie jest skazanym na te 10-20zl wiecej
Stary 2012-01-24, 23:08   #3169
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Lenka_1987
zdj dla motywacji:
Ja chcę takie ciało/włosy jak dziewczyny ze zdjęć
Ale co ja zrobię jak zawsze znajdę wymówkę. A to ciężki, zalatany dzień i ledwo żyje (jak dziś: przemeblowanie, sprzątanie, zakup nowej lodówki), a to masa prania/sprzątania/prasowania, a to odłożę ćwiczenia na wieczór, a wieczorem gdzieś wyjdę, a to zasiedzę się przed komputerem czy książką do późna, a tak późno wieczorem nie chcę ćwiczyć, żeby się nie rozbudzić... Wiem, że to głupie tłumaczenia i powinnam codziennie rano znaleźć z pół godzinki na ćwiczenia i humor byłby lepszy, i samopoczucie, ale ja leser jestem
Ale trzeba, bo i zastana jestem jak 75latek i brzuch nie za ładny, i tyłek się obwisły robi... Co z tego, że szczupła/chuda jestem jak kostiumu kąpielowego wstydzę się założyć...
A tak dziś od jutra zacznę i w lecie będę się cieszyć piękną sylwetką (tylko, że jutro to dzień, który nigdy nie nadchodzi)
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-24, 23:43   #3170
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

ale źle się czuję, cieszę się , że w piątek idę do tego ginekologa, może nie będę się tak martwić

a tymczasem obejrzałam dzisiaj w sumie 8 odcinków 'Plotkary' jestem maniakiem jutro pobudka o 7 i prosto do lekarza, wiec czas spać dobranoc
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 00:29   #3171
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cześć Dopiero teraz mam czas wejść na neta O świadkach zachciało mi sie czytać

Cytat:
E.J. ja używam na włosy tego, który służy do masażu ciała Z tego co się orientuję, to nie ma z Alterry żadnego olejku typowo do włosów.
Dziękuje poczytałam KWC i rzeczywiście, jest stosowany dowolnie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Ech... też Ci bardzo współczuje. Najgorzej mam przed snem. Nie umiem zasnąć, bo ciągle mam ją przed oczami. Dziękuje za gratulacje.

Jeszcze wiele takich nocy i dni przed Tobą

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Gdybym ja moje włosy umyła tylko szamponem z odżywką i nic na nie nie nakładała to miałabym 2 wyjścia: albo ponowne mycie, albo prostownica. Ale jak np., dam na włosy chociaż odżywkę b/s to już od razu lepiej i układają się jak trzeba (zazwyczaj)
Nie obyło się potem jak mieliśmy wyjść z domu z upinaniem włosów

Ramoncia217 przykro mi trzymaj się

I nadrabiam dalej

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Caate śliczne fotki
Cytat:

->Dziękuje bardzo, że ze mną się tym podzieliłaś.
Domyślam się, jak się czujesz. Najgorsze jest widzieć cierpienie ukochanej osoby. Ja, jak u niej ostatni raz byłam to płakałam, bo nie dawałam już rady. Ona spała, ale co chwile budziła się z bólu... .
Dzisiaj byłam pierwszy raz u niej w mieszkaniu i ciężko było, jak jeszcze widziałam wszędzie jej rzeczy poukładane.

Od śmierci mojej Babci minęły 4 miesiące a ja jak wchodzę do jej pokoju, widzę jej meble, przedmioty, ubrania płaczę.... Nawet nie byłam wczoraj na mszy za nią bo nie daje rady...

Kalpana za odwagę

Cytat:
ja znalam taka za 40zl, ale niestety odeszla ze swojego zawodu. jednak po wielu nietrafnych wyborach,kieruje sie wizazem i tym co dziewczyny polecaja i niestety moja dlugosc to koszt rzedu 60-80zl.
zauwazylam, ze teraz fryzjerzy od siedmiu bolesci zaczeli sie cenic, tlumaczac to krotko "przeciez to Wroclaw' dla mnie np. to jest drogo, uwazam ze 50zl za dlugie wlosy to cena optymalna. pamietam jak bylam mlodsza to chodzilam do fryzjera za 30-40zl i to bylo z modelowaniem. teraz to bez modelowania zbytnio nie chca czlowieka wypuscic wiec i tak sie jest skazanym na te 10-20zl wiecej
Moja fryzjerka ma taką chyba manię co do modelowania bo co ja nieraz jej się nagadałam zeby nie modelowała bo założe czapke, kappur, bo pogoda ale nie, chociaż szczotką musi przy suszeniu poukładać parę kosmyków

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 00:35   #3172
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Jeszcze wiele takich nocy i dni przed Tobą

(...)

Od śmierci mojej Babci minęły 4 miesiące a ja jak wchodzę do jej pokoju, widzę jej meble, przedmioty, ubrania płaczę.... Nawet nie byłam wczoraj na mszy za nią bo nie daje rady...
Współczuje.
Pamiętam, jak umarł mój pradziadek i z 2/3 miesiące później siedziałam u niego w pokoju, a mój wujek, który przyjeżdża kilka razy w roku. Tak powiedział do mnie: "To nie jest poczekalnia".

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 01:17   #3173
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Współczuje.
Pamiętam, jak umarł mój pradziadek i z 2/3 miesiące później siedziałam u niego w pokoju, a mój wujek, który przyjeżdża kilka razy w roku. Tak powiedział do mnie: "To nie jest poczekalnia".
Niektórzy nie są taktowni

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Idę się wykąpać w końcu i spać. Dziś postawa typu demakijaż, balsamowanie ciała, czarna ziaja na uda, sudokrem i brevoxyl na twarz..... I może w nocy mi się przyśni jak polepszyć wygląd swego ciała
Dobrej nocy

Stary 2012-01-25, 07:58   #3174
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dzień dobry.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:01   #3175
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

zaspałam do dermatolog, grrrrrr. no ale to u mnie chyba norma xD
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:27   #3176
marta 85
Wtajemniczenie

Dzień dobry

loluska do twarzy Ci w okularach mi od jakiegoś czasu bardziej podobają się okulary bez oprawy z dołu, a jakie fajne rzeczy upolowałaś

caate na pewno podejdę, będę mogła dłużej popatrzeć na Ciebie

kitka graulacje z oceny napisałaś wczoraj ten referat z taką butlą ?

małaczarna
ile masz wzrostu i ile ważysz? (jeśli to nie tajemnica) jak ktoś uważa się za szczupłą zawsze zadaje to pytanie a pokażesz Nam swoje zdjęcia, bo chyba włosów tez miałaś dać?

DOMOWE SPA
Nie każda z nas ma czas i fundusze, aby pozwolić sobie na wizytę w gabinecie odnowy biologicznej. Na szczęście gabinet SPA możemy urządzić we własnej łazience. Relaks w kąpieli

Kluczowym elementem wieczornej odnowy jest aromatyczna kąpiel, która zrelaksuje, odpręży, a równocześnie wygładzi i nawilży skórę. Najpierw musimy zadbać o odpowiedni nastrój, który pozwoli nam się wyciszyć i uspokoić myśli po całym dniu. W tym celu możemy użyć aromatycznych świec, które zapewnią łagodne światło i relaksujący zapach. Równie przydatny będzie kieliszek ulubionego wina – najlepiej czerwonego – który nie tylko rozluźni, ale i zapewni porcję dobroczynnych dla zdrowia i urody składników – między innymi przeciwutleniających polifenoli. Kiedy już stworzymy odpowiedni nastrój, zajmijmy się przygotowaniem kąpieli. Woda nie powinna być zbyt gorąca – woda o wysokiej temperaturze powoduje wysuszenie skóry, niszcząc jej warstwę lipidową, a także niekorzystnie oddziałuje na układ krążenia (może dojść do zasłabnięcia). Mamy bardzo szeroki wybór produktów, które możemy dodać do wody:
  • Miód nawilży i odżywi skórę, działa również bakteriobójczo
  • Oliwa z oliwek intensywnie nawilży i wygładzi skórę
  • Olejek lawendowy odpręży i zrelaksuje
  • Olejek pomarańczowy bądź cytrynowy doda energii
  • Olejek cynamonowy rozgrzeje (szczególnie pomocny w przypadku przeziębień)
  • Wino oczyści z toksyn
  • Napar z lipy i rumianku nawilży i uspokoi
Możemy użyć również gotowych kosmetyków do kąpieli, które nawilżą i wygładzą skórę, a w ich składzie znajdziemy algi i minerały morskie, miód, mleko, zieloną herbatę bądź wyciąg z migdałów.
Oczyszczanie

W trakcie kąpieli, kiedy skóra jest zmiękczona, a pory są otwarte, należy wykonać wygładzający i oczyszczający peeling całego ciała. W tym celu możemy użyć gotowego kosmetyku bądź sporządzić własny:
  • Gruboziarnistą sól lub cukier mieszamy z oliwą z oliwek i odrobiną miodu
  • Zmielone orzechy łączymy z miodem i mlekiem
  • Zmieloną kawę mieszamy z oliwą z oliwek
  • Zmielone pestki winogrona łączymy z miodem
Sól, cukier, orzechy, pestki bądź kawę możemy także dodać do płynu do kąpieli lub żelu pod prysznic i takim kosmetykiem wymasować ciało. Pamiętajmy, aby skórę masować ruchami okrężnymi od dołu ku górze, czyli od stóp w kierunku dekoltu, a szczególną uwagę poświęćmy miejscom, gdzie naskórek jest najgrubszy i ma skłonność do wysuszania się i rogowacenia – piętom, kolanom i łokciom. Peeling możemy wykonać również szorstką rękawicą. Oczyszczona i dobrze ukrwiona skóra jest odpowiednio przygotowana na przyjęcie odżywczych składników z balsamu do ciała.
Polecamy peelingi do ciała:

Odżywianie i nawilżanie

W całe ciało wmasowujemy odpowiednio dobrany balsam. Możemy wybrać zarówno kosmetyk nawilżający, jak i wyszczuplający i antycellulitowy. Aby w pełni skorzystać z ich działania, owijamy ciało folią i kładziemy się pod ciepłym kocem. Równocześnie należy poświęcić uwagę stopom i dłoniom, w które możemy wmasować większą ilość kremu oraz nałożyć bawełniane rękawiczki i skarpetki. Odpowiednia będzie także podgrzana oliwa z oliwek, w której zanurzamy na kilkanaście minut dłonie bądź stopy.
Godzina we własnym domowym SPA skutecznie zrelaksuje po ciężkim tygodniu i doda energii na kolejne dni, równocześnie wygładzając i nawilżając całe ciało. Czego można chcieć więcej?

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:24   #3177
nieidealna91
Raczkowanie

Cytat:
No ja miałam tak samo. Szampon obojętnie jaki, odżywka w sprayu, suszarka i nic im nie bylo. Jak znajdę u rodziców zdjęcia to Wam pokażę, jakie miałam włosy. Potem zaczęłam kombinować - maseczki, amla, vatika i inne cuda, po czym zaczely mi wypadac wlosy i do tej pory leca. Zostalo mi ich z 60% tego co miałam kiedyś. Niestety zauważyli to też inni Wiec teraz ograniczam sie do minimum jesli chodzi o kosmetyki do wlosow.
Mi też włosy strasznie wypadły;/ Ale ja zawsze miałam mało włosków i teraz też ich nie zawiele.. W dodatku mam okropne problemy ze skórą głowy i nie wiem już co mam robić;/
Znów do dermatologa będę musiała się wybrać

Cytat:
na 100000 %
mi to sie marzy wątkowe spotkanie, szkoda że my tak wszystkie po PL rozsiane....

dopiero z uczelni wróciłam, głowa mnie boli strasznie.... ale za to zaliczyłam dowodzenie na 5
Gratuluje 5
Też bym chciała wątkowe spotkani - pełno ślicznych zadbanych dziewczyn.. Zrobiły byśmy show na mieście:PP

loluśka świetnie wyglądasz w okularach

Wstałam i nie wiem co mam ze sobą zrobić.. Z babcią są problemy, bo boli ją noga, ledwo chodzi i nie wiemy co mamy zrobić. Bo noga ją boli bo za mało chodzi, za mało chodzi bo boli ją noga... i tak w kółko. A nie możemy jej przekonać do laski albo kuli, bo to dama i kto to widział żeby ona chodziła z laską lub kulami...
Zaraz idę wziąć prysznic i ogarnąć mieszkanie..
Stary 2012-01-25, 11:41   #3178
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cześć Zaspałam prawie że do roboty ale dobrze,że mam na 13 więc nie jest źle
Już umyłam włosy, nałozyłam odżywkę do spłukiwania, nakremowałam twarz, jeszcze muszę tylko włosy wysuszyć i się pomalować.

nieidealna91 moja babcia też miała taki pogląd, też nie chciała chodzić ale jak dostała w prezencie taką fajną laske z metalową nóżka i zaczeła próbować chodzić przy jej pomocy to się przekonała

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Lece się szykować, miłego dnia

Stary 2012-01-25, 12:32   #3179
Maala_Czaarna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
widzisz a mi np collosal totalnie nie pasował jak widać kolejny raz potwierdza się, że nie wszystko dobre dla każdego
Ja mam długie ale cienkie rzesy, wiec collosala, za to ze daje mega pogrubienie kocham miloscia bezgraniczna
Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
mala_czarna: jaki tusz z essence jest twoim nr 2?
Multi action różowy. A tego chce wyprobowac https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-mascara.html
Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość

małaczarna
ile masz wzrostu i ile ważysz? (jeśli to nie tajemnica) jak ktoś uważa się za szczupłą zawsze zadaje to pytanie a pokażesz Nam swoje zdjęcia, bo chyba włosów tez miałaś dać?
Ja sie nie uwazam za szczupla - ja wiem ze jestem chuda Mam 160 cm i 43 kg Masakra, ale to przez to ze choruje... A zdjecia wkleje jak cos sensownego znajde, ok?

Cześć dziewczyny Śnieg u mnie pada Cud jakis - pierwszy snieg tej zimy. Idziemy zaraz z tztem na spacerek i do biedry zajdziemy. Jak beda jeszcze peelingi z bebeauty to wezme sobie bo konczy mi sie morelowy a bardzo je lubie. I stwierdzam ze chyba olej z wiesiolka mnie zapycha, bo mam krem z tym i tonik, i zawsze jak czegos uzyje to na drugi dzien mam zapchane pory
Stary 2012-01-25, 12:51   #3180
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
śliczne

a ja dziś sobie kupiłam na poprawe humoru ten peeling z białą czekoladą z isany
ja sobie kupiłam dwa ale dopiero w drugim rossie dorwałam na półce z promocjami
Cytat:

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

loluska ładnie Ci w okularach juz ulozylam sobie plan cwiczen i od poniedzialku ruszam
ten brzuch to jak dla mnie za bardzo męski jest
ja sobie ułożyłam plan pielęgnacji na najblizsze 5 tygodni
Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
najgrosze jest noszenie okularow , keidy wchodzi się z dworu do cieplejszego pomieszczenia, dramat

a mnie ten brzuszek się nie podoba, jakis taki odrzucająco mały

pospamowałam troszkę, a teraz chyba kolejny odcinek Plotkary. Mama mnie w koncu rpzegoni z tego kompa bo dzisiaj nic nie robi ę tylko siedzę na PC i ogladam serial. No ale TŻ chory, wiec jakos zabijam nadmiar wolnego czasu xD
wystarczy kupić dobry płyn do okularów i problem znika ja całe zycie mam okulary i przed wyjsciem używam ten płyn i problem mam z głowy
Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
W końcu udało mi się zrobić wszystko co planowałam, łącznie z moczeniem paznokci w mieszance ciepłych olei. Poza tym pedicure, ale bez lakieru, kremowanie i masaż stóp, dokładna depilacja, balsamy, na dzień mycie, tonik, ziaja ulga, na noc mycie, tonik, acnefan na buzię i oczywiście krem pod oczy z alterry, piłowanie paznokci, ogarnięcie skórek, w końcu są OK, olej na włosy trzymany kilka godzin pod folią, czapką i ręcznikiem, tera już bez tego, zmyję rano.

Trochę ruszyłam ze SPA, czuję się taka piękna i zadbana, a teraz dla podtrzymania efektu regularne dbanie o siebie i ... ćwiczenia

Dziewczyny, zmotywujcie mnie do ćwiczeń jakoś
zawsze wychodze z założenia że jeśli we mnie samej nie bedzie motywacji do ćwiczeń to nikt mi w tym nie pomoże i się nie przełamie :P
Cytat:
Wiem, że jest lepiej i w sumie ciesze się z tego, że nie cierpi. Tylko muszę przywyknąć to myśli, że jej nie ma.
Ja to mam najgorzej z zasypianiem, a potem już jakoś śpię.
trzymaj się, sama nie dawno przez to przechodziłam... hm nie dawno? W sumie 2 lata temu a czuje się jak by to było wczoraj

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości