|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Ale przecież Ukrainki wcale szybciej się nie starzeją, więc to nie tłumaczy jej wyglądu Po prostu ma taki typ urody, takie rysy.. Oprócz tego, że ma kilka zmarszczek nie ma w jej wyglądzie niczego nieestetycznego. Bardziej od jej zestawów, które sama opisuje jako "najnowsze trendy" denerwuje mnie jej podejście do bloga i do sławy.. W rozmowach z kilkoma portalami opisana jest jako "topowa polska bloggerka" a na dodatek chwali się, że "suma jaką zarabia na blogu ma na końcu wiele zer". Przydałoby się jej choć trochę pokory..Dziwi mnie też to, że wzięła się właściwie znikąd - inne bloggerki np. Jessy, JestemKasia czy Maff od dłuższego czasu funkcjonują w świecie mody i ich popularność stopniowo wzrastała. Na początku miały 100 obserwatorów, później z każdym dniem o kilkanaście więcej i tą drogą doszły do kilku tysięcy. Biorą udział w wielu akcjach, są pokazywane na setkach stron. Ich popularność nikogo nie dziwi. A Glamourina nagle wyrosła spod ziemii - nikt o niej wcześniej nie słyszał, a tutaj nagle pojawia się z liczbą fanów na fb wynoszącą ponad 8600 osób. Kilka miesięcy temu miała ich zaledwie 20 kilka. Na jej blogu nie widać, żeby ktoś się nią specjalnie interesował- dostaje bardzo mało komentarzy, z których połowa podchodzi od niej samej (wystarczy spojrzeć na raking na dole strony). Na swoim facebooku dzieli się z "fanami" każdą informacją - nawet tym, że jest na jednym zdjęciu razem z uczestniczką Top Model. Co prawda na tym zdjęciu ledwo ją widać, jest w oddali, trudno wogóle się domyśleć, że to ona. Dawno nie widziałam takiego parcia na szkło :< Chwali się tym, że firmy chcą z nią współpracować i płacą jej krocie.. Wczoraj próbując odeprzeć atak negatywnych komentarzy na forum bloggerek na FB dała do zrozumienia, że firmy codziennie zasypują ją ofertami współpracy i stąd jej zarobki. Napisała również, że gdyby podała konkretną sumę to liczba odwiedzin jej bloga na pewno wzrosłaby 100 krotnie. Wiem, że zaglądanie ludziom do portfela to typowo polski zwyczaj, jednak przyznajcie same, że ta sprawa pachnie dosyć specyficznie. Dla potwierdzenia swoich zarobków Glamourina wstawiła wczoraj na forum bloggerek prt screena swojej skrzynki mailowej.. Trzeba jej przyznać - firmy naprawdę są zainteresowane pracą z nią i oferują jej duże kwoty. Gdyby faktycznie posiadała swoich fanów, którzy by jej bronili i aktywnie komentowali jej bloga byłoby to logiczne. Jednak sytuacja prezentuje się zupełnie inaczej.. A co do Kasi T - wszystkie magazyny pisały o tym, ze założyła własnego bloga, więc dostała na starcie spore wsparcie i rewelacyjną reklamę, stąd u niej tak rewelacyjne staty. Z reklam na blogu mogłaby spokojnie utrzymywać wielodzietną rodzinę, dlatego może sobie pozwolić na tak drogie zakupy. Jednak są to pieniądze uczciwe zarobione - cóż z tego, że minimalnym wysiłkiem i prawie zerowym nakładem pracy..
Zapraszam na mojego bloga ![]() chocarome.blogspot.com fashion, love & company moda, inspiracje, kosmetyki, zdjęcia i diety Edytowane przez chocarome Czas edycji: 2012-01-25 o 13:17 |
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1113 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
no, to jak to mowia - komu w droge, temu czas
bylo milo Was poznac ![]() a czy nie chodzilo o to, ze niby jest polska bloggerka? ![]() Cytat:
btw, w takiej sytuacji mozna odmowic wysylki towaru... Cytat:
.
|
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1115 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
A mnie rozwala to, że ktoś może uważać figurę Kissie za idealną...Ona wygląda gorzej niż wychudzone modelki, one przynajmniej są proporcjonalne
A Kissie ma figurę 14letniego, wysportowanego chłopca z wielką głową i ogromnymi sylikonami.
|
|
|
|
#1116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyznam Ci szczerze, że masz rację - faktycznie dość mocno zbulwersowała mnie postawa Glamouriny i dlatego tak aktywnie wypowiadam się na jej temat W końcu sama wrzuca do Internetu swoje zdjęcia, więc chcąc niechcąc naraża się na negatywne komentarze, wystawia się na widok internautów i staje się osobą w pewnym sensie publiczną. Od dłuższego czasu regularnie czytam blogi związane z modą, brałam udział w kilku spotkaniach bloggerek i staram się być na bieżąco z wszystkim co dzieje się w świecie szafiarek. Nie da się ukryć, że obecnie mamy kilka najpopularniejszych i najbardziej wyróżniających się bloggerek - m. in Maff, charlize, jestemkasia, Jessy.. Każda z nich odniosła ogromny sukces i jest rozpoznawalna. Firmy chcą z nimi współpracować, pragną realizować ich projekty - i nikogo to specjalnie nie dziwi. Są młode, piękne i utalentowane. Spełniają swoje marzenia, idą do przodu, mają na siebie niebanalny pomysł. Jednak mimo tego nadal pozostają normalnymi dziewczynami. Nie opowiadają na prawo i lewo o tym jakie kokosy zbijają na prowadzeniu własnych blogów, nie przechwalają się zarobkami, nie chcą z każdej swojej czynności czerpać zysków. I właśnie dlatego zdobyły na facebooku i gfc tysiące fanów, którzy w razie czego są w stanie z całej siły je bronić i je wspierać. Mają tysiące wielbicieli, którzy na każdym kroku dają im znać jak bardzo je uwielbiają. I właśnie dlatego tak bardzo poruszyła mnie afera związana z Glamouriną. Prawda jest taka, że przed tą sprawą była znana w bardzo małym środowisku, a jej statystyki były naprawdę niskie (nawet w porównaniu do innych mało popularnych bloggerek) . Dlatego wszystkich zdziwiło, kiedy w rozmowie z popularnym portalem zuchwale wypowiadała się o swoich zarobkach. Na pytanie innej strony jakie są jej plany na przyszłosć "skromnie" odpowiedziała, że nie może doczekać się kiedy zostanie projektantką i zacznie projektować własne ubrania. To dosyć dziwne podejście do blogowania - większość dziewczyn prowadzi swoje strony dla przyjemności, a nawet jeśli czerpią z tego jakieś korzyści zupełnie się z tym nie obnoszą. A Glamourina postępuje wręcz odwrotnie - patrząc na jej wypowiedzi na temat tej mini afery, możnaby odnieść wrażenie, że ona cieszy się z tego, ze jej sprawa wywołała taki rozgłos, bo "statystyki zaczęły szaleć" (jak sama to zgrabnie ujęła..). Całą sprawę skomentowała bardzo mało rzeczowo i właściwie nie zaprzeczyła podejrzeniom, które padały ze strony innych szafiarek. Dodatkowo dziewczyny z blogosfery odkryły, że Glamourina sama stworzyła swoją stronę na WIKIPEDII. Stworzyła własną notkę biograficzną, w której opisała swoje domniemane sukcesy. To potwierdza fakt, że ta dziewczyna jest zdolna do wszystkiego, byleby polepszyć swoje statystyki i zarabiać na blogu jeszcze więcej.. Jej nieskromne wypowiedzi o własnym blogu: Her blog soon became popular[6] and attracted the attention of sponsors. She initially worked mainly with Polish online clothing stores which wanted to publicize their brands to her readers. After a few months she started to be invited at many events by Polish and international brands. The blog showcases her styling creations, which are worn by herself instead of a hired model. Some of her outfits are created on assignments or for sponsored events.[ Przecież to aż razi w oczy. Dziewczyny zarzucają jej, że sama pcha się tam gdzie wcale jej nie chcą - wysyła maile do firm z opisem tego jak bardzo jej zależy by wziąć udział w akcji modowej (tak podobno było z akcją Gatty) a później pisze, że jej blog uzyskuje coraz większych sponsorów i jest zapraszana na prestiżowe eventy. Dla mnie to wszystko to jedna wielka ściema i przykład zadufania w sobie. Nie mam do Glamouriny nic osobistego - być może jest przyjazną i bardzo sympatyczną osobą, absolutnie w to nie wątpię. Jednak jej poczynania w sieci ukazują ją w zupełnie innym swietle. Nie krytykuję jej wyglądu - każdy ma swój gust i dlatego jej styl jednym się podoba, a drugim niestety nie. Nie podoba mi się ( a z tego co wiem dosyć dużo osób ma na ten temat podobne zdanie) jej podejście do blogowania, brak przejrzystości w tłumaczeniu skąd ma tylu fanów na fb, chwalenie się zarobkami, robienie z siebie diwy polskiej blogosfery i dopisywanie sobie nieprawdziwych zasług.. Chodzi mi tylko i wyłącznie o to
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit. Chyba, że ktoś już samą zainteresowaną pytał, a jej odpowiedzi nie satyfakcjonowały pytającej. Wtedy jest to problem osobisty osoby, która pytała :P Edytowane przez anlaya Czas edycji: 2012-01-25 o 14:18 |
|
|
|
|
#1119 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tu gdzie "Weryfikowalność"? Żeby w to wierzyć pokaż wiarygodne i niezależne źródła tych informacji. Wątpie, żeby ktoś miał dostęp do jej e-mail lub do e-mail agencji PR. |
|||
|
|
|
#1120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaobserwowałam, że ludzie tak podchodzą do jej bloga, tzn. jak widać nie wszyscy. Idiotycznie nie komentują...porównaj życie normalnych studentów(tzn. większości), których ledwo stać na akademik i dziewczę, które miało co chciało Nie dziwię się im, że ich to wkurza. I nie dziwię się, że łączą ją z polityką jej ojca. Chyba mi życie wypaczyło mózg, bo ja tutaj widzę zależność
|
|
|
|
|
#1121 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Chryste Panie! To, że napisałam iż jest Ukrainką było tylko jako ciekawsotka a nie aluzją do jej wyglądu ... A tu już takie poruszenie ..
Tak się składa, że bardzo lubię blogi Ukrainek czy Rosjanek ...
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2012-01-25 o 14:31 |
|
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja się przyznaję od razu że nie wchodzę na blogi modowe Wejdę czasami na te, które tutaj podajecie a blog na którym spędziłam najwięcej czasu (oprócz swoim) to blog Kissie którą kiedyś przez 1h oglądałam i nie wierzyłam co widze.
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
Chocarome, osobą, która najbardziej rozstrząsa tutaj postać Glamouriny jesteś Ty. Jak tak Cię to mierzi, to zapytaj ją skąd ma tylu fanów. Cieszę się, że nie jestem częścią szafiarskiej blogosfery, zniesmacza mnie współzawodnictwo o tytuł najmodniejszej, najpopularniejszej, najśliczniejszej. Kiście się dalej w swoim towarzystwie kłamliwej adoracji. |
|
|
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie Glamourina to istna kopia Florence Welch. To taka ciekawostka ode mnie, może kojarzycie tę wokalistkę
|
|
|
|
#1126 |
|
BAN stały
|
Dodam, że:
|
|
|
|
#1127 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
No nie, bez przesady
Nie o to mi chodziło.Po prostu modowe blogi są domeną bardzo młodych dziewcząt a jeśli widzę laskę po 30stce, która się codziennie wygina do zdjęć poprzebierana w coraz to nowe ciuszki .... cóż, nie uważam, że taka kobieta jest "za stara", ale właśnie raczej "jak jej się chce w to jeszcze bawić" ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() Obrończyni z 2 wiadomościami na koncie hehe ciekawe ![]() Cytat:
|
|
#1129 |
|
BAN stały
|
Nie, ale musiałam coś napisać.
Ale i tak jeszcze brak dowodów - czy może ktoś wie coś więcej? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1119 Edytowane przez sokk_ka Czas edycji: 2012-01-25 o 15:22 |
|
|
|
#1130 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chyba nie do końca mnie zrozumiałyście
Ale pewnie to moja wina, bo niejasno opisałam swoje myśli. Absolutnie nie mam nic do Glamouriny, szanuję ją jako osobę - zaintrygowało mnie jedynie to, że chwali się zarobkami, a tak właściwie nikt o niej wcześniej nie słyszał, a dziewczyny, które wcześniej wchodziły na jej bloga mówią, ze miała 24 obserwatorów, a później nagle ten licznik Google zniknął, a pojawiła się facebookowa strona z potężną liczbą. Ale w sumie tutaj chodzi bardziej o e- marketing, pozycjonowanie i inne sposoby pozyskiwania fanów, a nie o samą Glamourinę Także nie zarzucajcie mi proszę, ze się jej czerpiam, bo to nie było moim celem! Nie chcę nikomu obrabiać tyłka ![]() Cytat:
Tak więc niestety nie do końca rozwiązało to sprawę, bo właściwie niczego się od niej nie dowiedziałyśmy. Choć teraz dochodzę do wniosku, że w sumie pozyskiwanie fanów nie do końca czystymi zagraniami nie jest obecnie czymś rzadkim, więc niewarto z tego robić wielkiej sprawy. Każdy sam decyduje czy pozyskuje fanów za drodze rozwijania bloga, czy też kupuje ich na allegro. Teoretycznie nikt nie musi się ze swoich decyzji rozgrzeszać ![]() Cytat:
Chciałam poruszyć temat kupowania fanów na allegro i dziwnych zasad, którymi rządzi się świat blogów Broń boże nie chciałam obsmarować Glamouriny jako osoby. Nie krytykuję jej wyglądu ani stylu ![]() Dziewczyny z forum bloggerek na pewno mają na to dowody, gdyż to one doszły do tego, że to sama Glamourina dodała swoją notkę biograficzną na Wikipedii ( forum bloggerek: http://www.facebook.com/groups/224097184318311/ ) Cytat:
- wiem to z doświadczenia zarówno znajomych bloggerek jak i własnego). Choć w sumie nic mi do tego, bo to jej sprawa, czy sama zgłasza się do firm, czy one do niej. W pierwszej opcji nie ma absolutnie nic złego, pod warunkiem, że ktoś nie chwali się tym na prawo i lewo ![]() Cytat:
Marzenia napędzają nas do działania i potrafią nieźle zmotywować, nie ma w nich nic złego.Jednak kiedy o czymś marzymy używamy raczej zwrotów typu "chciałabym" "marzę, aby w niedalekiej przyszłosci..", "moje marzenie to.." a nie "czekam z niecierpliwością kiedy.." lub "nie mogę się doczekać". Zwrot I look forward to jest używany raczej w odniesieniu do bliskiej przyszłości Dlatego trochę zdziwiła mnie wypowiedź Glamouriny.Cytat:
![]() Ja tak samo, choć niestety poznałam zaledwie 4 Prawda jest taka, że nawet jedna z moich ulubionych bloggerek jest Rosjanką.Cytat:
Dostałam bardzo niejasną odpowiedź, bez żadnych konkretów. Gdyby było inaczej z calą pewnością nie powiedziałabym o tej sprawie ani jednego złego słowa![]() Cytat:
Zapraszam na mojego bloga ![]() chocarome.blogspot.com fashion, love & company moda, inspiracje, kosmetyki, zdjęcia i diety Edytowane przez chocarome Czas edycji: 2012-01-25 o 15:26 |
|||||||
|
|
|
#1131 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A dlaczego tak robisz? Cytat:
![]() W necie nic nie da się ukryć. Jej artykuł na wiki został stworzony 9 listopada przez Americanpatriot. Widać tutaj: http://en.wikipedia.org/w/index.php?...action=history Ten użytkownik napisał kilka innych artykułów o innych gwiazdach - jak widać w "User contributions". Więc... co to jest? Kłamstwo ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1132 |
|
po prostu Em :)
|
UU czy ogółem?
|
|
#1133 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Rozeznanie
|
Zainteresował mnie ten kurs ukraińskiego, poszperałam trochę w necie i przypadkiem znalazłam w googlu to: http://www.goldenline.pl/nataliia-grytsuk
Jak tak sobie poczytałam jej profil na goldenline, to wydała mi się całkiem sympatyczna i do rzeczy. Jej stylizacje natomiast w ogóle mnie nie przekonują, pomysl ze stroną na wikipedii angielskiej wydaje mi dziwny i zbędny (inne bloggerki chyba nie mają not biograficznych na wiki), zaś pseudonim mega pretensjonalny. Ciekawe, czy wkrótce przeczytam o niej na pudelku
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I serio, to w jaki sposób (Wy-bloggerki) pozyskujecie "fanów" (sic! czy nie lepszym określeniem byłoby zwykłe "obserwatorów" - nawet jeśli mowa o FB?) kompletnie mnie nie interesuje. Skoro jakaś część tego blogowego światka stała się produktem, to nic dziwnego, że chwyta się wszystkich sposobów, żeby funkcjonować na rynku. Pomijam fakt, że fashion-blogowe środowisko jest bardzo... specyficzne (jak nie tworzą kółeczka wzajemnej adoracji, to same kreują się na modowe guru kupując fanów, a te z kółeczka zaraz wyśledzą całą historię życia tamtej - oczywiście to tak z lekką nutą ironii - bez urazy)i cieszę się, że jestem tylko biernym obserwatorem. A po tym wszystkim zaczynam się zastanawiać, czy w ogóle powinnam zaglądać na blogi... Serio, dajmy sobie już z tym spokój, a jak ktoś ma taką potrzebę, to może założyć osobny wątek. |
|
|
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
ojej. wpisałam w google 'Kissie' i się przestraszyłam. nie, nie chodzi o figurę (tu nie miałabym zastrzeżeń oprócz nieproporcjonalnych boobs'ów).
szczegolnie tutaj sie przestraszylam http://reniferu.pl/wp-content/upload...acebook_04.jpg
|
#1137 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
P.s. ciekawe... w Hobby ma psychological literature, soft skills improvement, marketing... chyba zna się na rzeczy. |
|
|
|
|
#1138 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1139 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Forbidden You do not have permission to access this document. |
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórym to się chyba w A prywatę to niech sobie niektóre wizażanki uprawiają u siebie na blogach, które... a tu niespodzianka... też są modowe. Miejcie trochę godności dziewczyny , jak chcecie obrzucić swoje przeciwniczki błotem, to chociaż postronnych osób nie wciągajcie w bagienko przy chlewie .
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

Po prostu ma taki typ urody, takie rysy.. Oprócz tego, że ma kilka zmarszczek nie ma w jej wyglądzie niczego nieestetycznego. Bardziej od jej zestawów, które sama opisuje jako "najnowsze trendy" denerwuje mnie jej podejście do bloga i do sławy.. W rozmowach z kilkoma portalami opisana jest jako "topowa polska bloggerka" a na dodatek chwali się, że "suma jaką zarabia na blogu ma na końcu wiele zer". Przydałoby się jej choć trochę pokory..

W końcu sama wrzuca do Internetu swoje zdjęcia, więc chcąc niechcąc naraża się na negatywne komentarze, wystawia się na widok internautów i staje się osobą w pewnym sensie publiczną. 

- wiem to z doświadczenia zarówno znajomych bloggerek jak i własnego).
)