|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do włosów.Częsc II.
jaka jest różnica między mango a papryką - do tej pory chodziłam do fryzjera (miałam farbę + pigment rudy)
Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2012-01-23 o 09:33 |
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz przykład wizażanki Doriskaaa tu papryka: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=567 A tu mango: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=566
|
|
#1593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam bardziej na głowie mango ale papryka bardziej kusi
|
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Marze o takim odcieniu rudego http://www.celebritygossip.com/celeb...ger/pictures/# Teraz mam blond na poziomie 9
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Troche miedzi też tam jest, to taki złocisto-miedziany jaśniutki blond, ale chyba bede musiała zmieszać dwie farby
|
#1597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Reese ja też takiego szukam , a cece extra świetlisty miedziany blond? ale nie znam tych farb
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyglada fajnie ale 10 chyba z ajasna, ja bym celowała raczej w poziom 9, do tego musi mieć złocisty odcień
|
|
#1599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak znajdziesz odcień idealny to daj znać
|
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
No, to mam Alfaparf na głowie
. Jaśniuteńki, stonowany, ale nie zgaszony rudy, mieszanka 8,4 z 8,34, ale wygląda jak z poziomu 9. Włosy............. |
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
Będą, będą
.
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Zadowolona jesteś
, ładniej niż poprzednio?Ja dzisiaj też farbowałam odrost 8.43 Vitalitys Wczoraj robiłam test na kosmyku przy skórze/ na odroście i trochę po całości Goldwell Thopic 8K + 8N, niestety wystąpiła u mnie nadwrażliwośc, swędzenie i małe krostki na czole koło malowanego miejsca, po posmarowaniu kremem trochę pomogło, kolor niestety porażka
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
kathy 8.43 mieszalas z poziomem 7 czy z naturalka
ja zo to musze pochwalic kolor po artego, odswiezone saszetka joanny daje cudny efekt, duzy plus dla koloru a co do pielegnacji bezsilikonowej - kupilam dzisiaj nwa odzywke z timotei do wlosow zniszczonych z orzechem brazylijskim i calkiem fajny efekt podobno jest tez maseczka z tej serii i sadze, ze sie skusze; chociaz dopiero po zakupie maski z rb
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko mniej utleniaczaja mam cały komplet Tonizujący z RB dzisiaj dokupiłam szampon i spray, ty też Tonizującą?
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
kathy tak, tez tonizujaca, jest boska
, zaraz trafi na liste
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
Kathy, jestem bardzo zadowolona! Ładniej, dużo jaśniej, teraz mam bardzo jasny. Włosy po Majirelu wydawały mi się ok, nie miałam zniszczonych ale jak teraz miałam robione Alfaparfem to widać różnicę, po Majirelu nie były zniszczone, a po Alfie są jak odżywione, wyglądają jak po regeneracji, połysk, gładkie.....
Na rudo farbowałam Lisap, Majirel, Matrix i Alfaparf, jakbym miała je uszeregować od najgorszej do najlepszej, 0d 0 do 10 to wyglądało by to tak: - 5 Lisap- zgiń, przepadnij, koszmarze fryzjerski ![]() + 5 Majirel- nie było źle +9 Matrix- włosy w bardzo dobrej kondycji, ładny połysk (niestety za mały wybór w rudościach) +10 Alfaparf- włosy w doskonałej kondycji, piękny połysk Jak na razie (nie poznałam np. Vitalitys, Artego, Keune, itp) Alfaparf jest absolutnym przebojem, z dosłownie leciutką przewagą nad Matrixem. Goldwell Thopic 8K, jak robiłam Matrixem 8K to miałam wybór u tej fryzjerki, właśnie pomiedzy Matrixem a Goldwellem i odradzała mi Goldwella. Z Matrixa ten odcień jest bardzo ładny, polecam, taki zgaszony rudy. Edytowane przez AniaAga Czas edycji: 2012-01-24 o 14:34 |
|
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie ,
poczytałam wątek i nadal studiuję i dołączam do grona rudzielców poszukujących idealnej rudości, dzisiaj zakupiłam paprikę, w lutym malowanko, a to mój obecny kolor Delia - rudy 7.4http://imageshack.us/photo/my-images/190/s6306273.jpg/ Edytowane przez Kisia_1 Czas edycji: 2012-01-24 o 12:12 |
|
|
|
#1610 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Przyczajenie
|
farbowalam 11 lat na glownie czarno -niebiesko czarny z pallette. 3 do 4 tyg temu stwierdzilam, ze zmienaim kolor, naturalnie jestem platynowa blondynka ( a przynajmniej bylam taka majac 17 lat), potem byla faza czerwieni i potem czarny. zmieniajac kolor uzylam rozjasniacza joanna, potem garnier miedziana czerwien i
efekt wczoraj rozjasniacz joanna i farba plomienna iskra z joanny ) efekt prawie zadowalajacy czekam az calosc bedzie miala piekny pomaranaczowy kolor. Nie ukrywam, ze to forum ogromnie mi pomoglo. Dodatkowo kupilam szampon isana do wlosow rudych zobaczymy jak sie sprqwdzi.zdj 1 sciagniecie po czarnym, zdj 2 wczorajsza koloryzacja na zdjeciu 2 wlosy maja generalnie jeden odcien z lekkimi pasemkami, ale sama nakladalam rozjasniacz mysle jeszcze o zakupie http://www.ph-progress.pl/index.php?...cat=36&pID=363 ale nie wiem na ile skuteczna.
Edytowane przez galore Czas edycji: 2012-01-25 o 19:36 |
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
To chyba zależy od tego, czy Twoje włosy się łatwo rozjaśniają. Ja użyłam wody 6% i była za słaba, zniszczyłam włosy, a efektu nie było prawie żadnego. Gdybym miała ten zabieg kiedyś powtórzyć, to użyłabym 9%- bo moje włosy ciężko się rozjaśniają:/
|
|
|
|
#1614 |
|
Nindżopesz
|
Przyszłam się pożalić i pokazać efekty, chyba mnie szlag trafi z tymi farbami
![]() Chantalem się machnęłam po raz drugi, bardzo jasnym tycjanem + średnim złotym blondem + oksydantem 6%, myślałam, że jakoś lepiej złapie i rozjaśni a tu ciemny rudy nadal... I jeszcze 4 kolory - na górze dość jaskrawy ciemny rudy, na długości ciemny rudo-blond, od spodu ciemny blond a na końcach sprany naturalny rudy. Pierwsza fotka w świetle dziennym, kolejne dwie z lampą. Chcę wrócić do koloru, który uzyskiwałam wycofaną Belle Color 75 (ostatnia fota) i nie wiem, może przy nastepnej okazji nie dodawać tego blondu? Jeszcze mi zostało ponad pół tubki każdego koloru. Póki co kombinuję żeby zrobić henna gloss dla ujednolicenia koloru. |
|
|
|
#1615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejku, jakbym miała takie piękne długie włosy, to chyba bałabym się cokolwiek z nimi robić Jak to jest mozliwe, że tak urosły? Moje to już chyba ze trzy lata w miejscu stoją
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Trochę się boję kombinować ze wszystkimi farbami po kolei, wiadomo każde nałożenie oksydantu po całości niszczy włosy więc już trudno, będą jakie są, wyrównam je henną zmieszaną z cassją. Chantala zużyję na odrosty tylko nie wiem czy nadal mieszać tycjan z blondem a może właśnie więcej blondu dołożyć? To są życiowe dylematy ![]() Moje też stały w miejscu bo się wykruszały na końcach po rozjaśnieniu na blond ale pomogło olejowanie i picie pokrzywy
|
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
przeważnie 6% ![]() po 9% włosy są w bardzo złym stanie ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Julianna skuś się koniecznie na szampon z tej serii, bez sles, podwójnie dobry efekt cena bardzo fajna płaciłam ok 18 zł za 200 ml
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2012-01-26 o 20:54 |
|
|
|
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz będę robić przed każdym farbowaniem ze trzy serie, jak już farba będzie wypłukana. Liczę że to coś jednak da i odżywi trochę włosy przed farbowaniem...
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Mam pytanko, czy któraś z Was jest z Gdańska? Chodzi mi dokładnie o to, czy orientujecie się, czy w Gdańsku można gdzieś kupić farbę Vitality's? W Emporium i Werze nie ma niestety :/ Ja wiem, że mogę zamówić przez Internet, ale płacić tak co chwile za dostawę to się nie opłaca, skoro można by było kupić ją tu, lokalnie ![]() Co do farby, zostanę chyba na dłużej, jestem już po 14 myciach (myje włosy codziennie), kolor się trochę wypłukał, ale moje włosy nadal mają fajny, miedziany kolor, tak więc jestem bardzo zadowolona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

ale papryka bardziej kusi
, a cece extra świetlisty miedziany blond? ale nie znam tych farb

jak znajdziesz odcień idealny to daj znać

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)