|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Promocje w Sephorze, Douglasie, Marionnaud + OT ;) cz. kolejna ;)
A ja właśnie dostałam info o tym kremie BB prosto od źródła:
Krem DAYWEAR ANTI-OXIDANT BB CREME SPF 35 będzie dostępny od lutego 2012 w perfumeriach Sephora. Korci mnie.
|
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znamy cenę? ciekawi mnie również jakie jest jego zadanie, czy coś kryje, daje kolor? Właśnie wykończyłam swoje zasoby podkładowe i szukam czegoś lekkiego, ale jednocześnie jednak chroniącego
|
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam M i ktoś wcześniej pisał że przeceny nawet do 50% ważne do 24.01 Oczywiście nic nowego nie dołożyli tylko to samo co po sylwestrze wyłożone tak leży.
Dziewczyny mam prośbę. Wczoraj mierzyłam suknię ślubną Nerina firmy Emmi Mariage i się zakochałam. Koszt to 4700zł w salonie współpracującym. Znajdzie się dobra duszyczka która przechodzi koło tego salonu w Warszawie na Targowej 20B (róg Kijowskiej) i sprawdziła cenę sukni Nerina w ich firmowym salonie? Jak będzie znaczna róznica w cenie to przejadę się do Warszawy żeby ją zamówić ![]() Dzięki wielkie z całego serduszka.
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Też pomyslałam o odsubskrycji teraz...
|
|
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy w D. lub S. jest gosh? Pamiętam że kiedyś był w D. ale na stronie już nie mają w ich markach.
|
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
W żadnej z S. nie widziałam Gosha. Pamiętam, że kiedyś w D. były balsamy z Gosha, ale jakoś ostatnio już ich tam nie spotykam. Wiem, że kolorówkę można w Naturze znaleźć.
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Nie udzielają informacji o cenie przez telefon trzeba osobiście iść
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie w marcu u nas.
|
|
|
|
|
#4211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę apteczne, naturalne lub marek typowo kosmet. typu Ella Bache, Thalgo.Cytat:
Ciekawi mnie coraz bardziej, ale jak będzie kosztował 200 zł to sobie odpuszczę. |
||
|
|
|
|
#4212 |
|
Konto usunięte
|
Z gornopolkowych kremow swietny jest Day Wear EL.
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;31839524]Z gornopolkowych kremow swietny jest Day Wear EL.[/QUOTE]
i smierdzi ogorkami
|
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
pachnie ogórkami, ten zapach jest boski
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na paragonie z D. jest liczba punktów przed czy po transakcji?
![]() ps. ide dziś na łowy do S. W zamyśle mam spray Friedy, ale może coś wyhaczę ciekawego oby nie
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#4220 |
|
Rozeznanie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;31840392]Może poproś kierowniczkę do telefonu i pwoiedz,jaka jest sytuacja, że masz bardzo daleko,żeby przyjechać sprawdzić cenę, a jak najbardziej jesteś zainteresowana kupnem
[/QUOTE]Salony z sukniami ślubnymi to jest specyficzny biznes, standardem są takie pomysły jak: - niemożność zrobienia sobie zdjęć w mierzonych sukienkach - nieudzielanie informacji o cenach przez telefon (nawet w przypadku gdy np. mierzyło się daną suknię dzień wcześniej i zapomniało się zapisać sobie ceny) - niemożność przymierzenia sukni we właściwym rozmiarze (z każdego modelu jest często jedna, najczęściej np. 38-40, panie ją upinają szpilkami i każą sobie wyobrażać, że będzie pięknie dopasowana) - ograniczenia w liczbie mierzonych sztuk Ogólnie to jest taki hardcore, że obsługa w Sephorze to przy tym pikuś. Jak szukałam tego lata sukienki to nieraz szczękę zbierałam z podłogi, w głowie mi się nie mieściły takie obyczaje (i to przy potencjalnym zakupie garderoby za parę tysięcy PLN!). Więc problem przedstawiony wyżej zupełnie mnie nie dziwi. |
|
|
|
|
#4221 | |
|
Konto usunięte
|
Dla mne krem smierdzi, ale jest naprawde fajny, wiec daje rade
. Po rozsamorowaniu na twarzy praktycznie juz go nie czuc.---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
o jejku, faktycznie to chore...
Ja swoją suknię ślubną zamawiałam u dziewczyny, która zajmuj się projektowaniem i szyciem na miarę (ma do pomocy super krawcową). Moja sukienka była niestandardowa, ale widziałam bardziej tradycyjne - piękne, które wykonała. Cenowo z zakupem materiału wcale nie wychodzi drogo. Polecam zainteresowanie się młodymi projektantami. Jest taniej, przyjemniej i na dodatek autorsko. |
|
|
|
|
#4223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szczęka opada! Czy to nie jest strzelanie sobie w nogę-stawianie klientom takich ograniczeń? Ja rozumiem, że egzemplarz do mierzenia może być jeden, bo to są jednak spore koszta, zwłaszcza, że taki model się lekko niszczy od mierzenia a i sklepy mają ograniczony metraż, żeby pokazywać modele w każdym rozmiarze, zakaz robienia zdjęć też jakoś rozumiem, w końcu wprawna krawcowa odtworzy taką sfotografowaną sukienkę za mniejsze pieniądze, ale to niepodawanie cen i niepozwalanie zmierzenia nawet każdej sukienki w sklepie jest dziwne co najmniej
|
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że część problemu bierze się stąd, że marża na tych produktach jest gigantyczna (nie wierzę, że uszycie sukienki wg zrobionego wcześniej projektu + materiały + robocizna + ewentualny marketing to parę tysiaków, sorry), a klientki, niestety, dają się tak traktować, i niejednokrotnie uważają to za część uroku związanego z "jedyną okazją w życiu".
Ja akurat zakaz fotografowania uważam za chory, jak ktoś ma coś spektakularnego do sprzedania i robi to w sposób profesjonalny, to sprzeda to tak czy siak, dobry produkt zawsze się obroni, a nie każdy chce ryzykować, że odtworzona kopia będzie gorsza od oryginału. A ja chcę w domu na spokojnie obejrzeć sobie, czy naprawdę wyglądałam tak fajnie, jak mi sprzedająca wmawiała, i móc porównać kreacje albo z kimś się skonsultować. Z innych kwiatków dodam zwyczaj zamawiania sukienki pół roku wcześniej, opłacania sporej, kilkusetzłotowej zaliczki, a wszystko na podstawie właśnie kreacji w rozmiarze o 3 za dużym albo za małym i ze ślepą wiarą w to, że "się doskonale dopasuje". |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciekawe czy nie lepiej do DE jechac i tam sukienke kupic. |
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jakaś dobra dusza mogłaby mi wysłać smsa z Sephorowymi VIPami?
Mam telefon w Play. Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-01-25 o 17:34 |
|
|
|
|
#4227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.[/QUOTE]I ja tym bardziej gdy spojrzalam na date rejestracji - 01.2012
Edytowane przez martiryb Czas edycji: 2012-01-25 o 17:27 |
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4229 | |
|
Konto usunięte
|
Dużo jest zbanowanych na stałe wizazanek, styl wypowiedzi był inny niż Aneczki (moim zdaniem)
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Biznes ślubny ogolnie nabrał rozpędu. Salony ślubne jak widać wyciskają z tego, ile mogą Wiadomo, że przyszła żona szuka możliwie najpiękniejszej, idealnej dla siebie i możliwie nienajdroższej sukienki, szkoda,że polityka salonów jest niedostosowana
|
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak to jest z tym ślubem i całą otoczką wokół niego.
Ja właśnie wróciłam z mierzenia sukni i pani o dziwo pozwoliłam mi zrobić zdjęcie Cena sukni w Toruniu to 5tys. Nie wiem ile taka suknie kosztuje bezpośrednio w salonie firmowym (może mniej może więcej) gdyby róznica była ok 1tys (bo i takie się zdarzają między salonami) to bym pojechała po nią do Warszawy.Ja osobiście bym się nie zdecydowała na szycie przez krawcową. Jestem perfekcjonistką i muszę widzieć co kupuję a nie wyobrażam sobie gdybym odbierając suknie od krawcowej ujrzała coś co nie przypomina mojej wymarzonej sukni.
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

ciekawi mnie również jakie jest jego zadanie, czy coś kryje, daje kolor? Właśnie wykończyłam swoje zasoby podkładowe i szukam czegoś lekkiego, ale jednocześnie jednak chroniącego

Daywear występował w wersji barwiącej. Pewnie EL chce troszkę na popularności BB skorzystać
Wolę apteczne, naturalne lub marek typowo kosmet. typu Ella Bache, Thalgo.