Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 19:16   #2731
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
balbinka ciśnienie w oku a ciśnienie krwi podobno nie ma związku, tak słyszałam, ale powiem szczerze, że nie jestem pewna..
Z tego co mówili porwanie nie mogło byc dla okupu, bo rodzice nie są bogaci. Może jakaś niezrównoważona osoba..

w faktach właśie mówią..

dawno temu jakaś kobieta porwała małe dziecko bo sama nie mogła mieć swojego...może i tym razem tak jest??? albo jakiś zbok.... na fakty nie zerknę bo TV okupuja niestety

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:17   #2732
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

ja gole na dotyk tzn na stojąco okrakiem pod prysznicem, gole gole i sprawdzam czy cos kłuje , zazwyczaj udaje mi sie ladnie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:24   #2733
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ja gole na dotyk tzn na stojąco okrakiem pod prysznicem, gole gole i sprawdzam czy cos kłuje , zazwyczaj udaje mi sie ladnie
ja tez na czuja się golę.Ale nie idzie mi to za cholerę. bo nie mam prysznica tylko wannę i na siedząco to robię. a wiadomo,że trzeba się wtedy nagiąć. a że brzuch się wtedy ugniata to momentalnie mi powietrza zaczyna brakować.także schodzi mi niemiłosiernie długo nad tym. no i jak nie kiedy Małe mnie szturchnie to ręka nie tak jak trzeba poleci i krew tryska Tomek raz mi pomagał i powiedział,że nigdy więcej. sobie to umie wygolić ale mnie to już pomóc nie chce chamidło

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-25, 19:29   #2734
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Gosia nie no,gdyby coś bylo nie tak to pewnie,że nie wahałabym się wydać kasy,nawet jakby to był mój ostatni pikacz był.ale ja własnie mówię o tych skanach dla swojego widzimisię...

czyli pozostaje mi czekać co okulista mądrego powie...
To ja wiem kochana,ze jakby trzeba bylo,to bys sie nie zawahala,moze zle napisalam.Tez mi chodzi,ze jak nie ma takiej potrzeby,to wlasciwie po co.A gdyby potrzeba byla,to w angielski gin by sie nami zajal

Cytat:
A ja sie jeszcze praktycznie widze,ale juz czuje,ze niedlugo tez bede leciec na slepo
Stary 2012-01-25, 19:33   #2735
tynka88
Zadomowienie

no ja juz dawno sie nie widzialam, obawiam sie ze po porodzie jak zajrze to moge doznac malego szoku, a co do golenia to niezle mi narazie idzie, ale zawsze sie troszke zatne mimo wszystko

lece szykowac TZ jakas kolacje

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:53   #2736
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tak,mamy wszystko za darmo!Porod rodzinny,znieczulenia do wyboru.Szczepionki skojarzone dla dzieci za darmo i to na wiele rzeczy,za ktore w Polsce trzeba placic,m.in pneumokoki.Super,prawda?

Nie mam wodnistych,mam bialawe i geste dosc,prawie bez zapachu.Gdyby byly wodniste na pewno bym wolala to sprawdzic u lekarza.

Zgadzam sie z toba.
U mnie to nawet nie chodzi o pieniadze,bo jakbym uwazala,ze faktycznie jest taka koniecznosc dla zdrowia dziecka,to pewnie bym pojechala do gina(chociaz tanie to nie jest,ja mam 100 mil do przejechania do przychodni polskiej w Manchesterze i 100 f bym zaplacic musiala),ale wlasciwie po co?Gdyby cos sie dzialo poszlabym tutaj do gina,zeby mnie zbadal,zamiast jezdzic do polskiego tak daleko.No,ale nie dzieje sie nic zlego,wiec dlaczego nie ma mi wystarczyc taka opieka,ktora maja wszystkie kobiety tutaj.

Ja uzywalam sliniaczka jak zaczelam karmic mala lyzeczka.A tak to pieluszke tetrowa podkladalam.
No tez mi sie wydaje ze gdyby cos sie dzialo to by Cie ginekolog obejrzal, przeciez jest to kraj cywilizowany,a ja uwazam ze genaralnie tak jak piszesz wszytsko przy porodzie i po porodzie dookoloa kobiety i dzidziusia jest za darmo, weic jak dla mnie jest to super!
Pozatym wydaje mi sie ze w duzej mierze musimy sluchac wlasnego ciala, tzn jesli czujemy sie dobrze to rowniez wszytsko powinno z ciaza byc dobrze!
Oczywiscie nie zawsze ale z reguly tak

Ja tez gole sie na czuja , potem sprawdzam lusterkiem , a wzgorek tylko boki i gore gole, zostawiam taki trojkacik i tylko go przycinam.

A wiecie co, ostatnio dowiedzialam sie na sr ze od stycznia 2012 wszytsko przy porodzie jest darmowe, porod rodzinny, znieczulenie, pokoje jednoosobowe, no wszytsko!
Czyli my w PL rowniez idziemy w dobrym kierunku

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-01-25 o 19:58
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 19:59   #2737
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
no ja juz dawno sie nie widzialam, obawiam sie ze po porodzie jak zajrze to moge doznac malego szoku, a co do golenia to niezle mi narazie idzie, ale zawsze sie troszke zatne mimo wszystko

lece szykowac TZ jakas kolacje
Ja już uszykowałam kolację, teraz tylko na męża czekam
Dziś dzien mi szybko zleciał, bo z rana sprzątanko, sniadanko, potem ploteczki z koleżanką przy herbatce i tak zeszło....Niestety, dostałam także list ze szpitala, w którym informują mnie, ze jednak mam cukrzycę tzn. wyszło im to równiez w tym ostanim badaniu z lucozade. Nie wiem, jakoś miałam nadzieję, że wyjdzie mi, że jej nei mam, zwłaszcza, że ostanio cukry miałam w normie Przesuneli mi termin wizyty w szpitalu na wcześniejszy a dodatkowo mam iść na spotkanie dla osób z cukrzycą 2h za kilka dni...

Z innych spraw, wczoraj byliśmy na szkole rodzenia, tematycznie 3/4 zajęć poświęcone było karmieniu piersią, więc się trochę wynudziłam, bo już dużo umiałam, nic w sumie nowego. Za to podobała mi się częśc o łagodzeniu bólów porodowych, demonstracja urządzenia TENS, i info o masażu krocza. Nie wiem, czy będę masować, bo gin w Pl odradzał, argumentując, iż tkanki same się rozciągną w strategicznym momencie...Muszę przemyśleć...Zabrano nas także na oddział porodowy, by pokazać jak co wygląda, zaprowadzono nas do pokoju porodowego, gdzie stało łóżko regulowane, i było sterylnie czysto i śmierdziało środkami dezynfekującymi. Można sobie zabrać płytę CD i włączyć, a piłkę przyniosą na żądanie, bo na salach nic nie ma z takiego sprzętu....Na korytarzu zaś stało dwóch oczekujących i zestresowanych tatusiów, Tż się trochę wystraszył, że niedługo on też tak będzie stał i wyczekiwał i się chłopak zdenerwował, ale twardo obstaje przy tym, że chce być obecny przy porodzie

Lecę na jedzonko
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:09   #2738
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A wiecie co, ostatnio dowiedzialam sie na sr ze od stycznia 2012 wszytsko przy porodzie jest darmowe, porod rodzinny, znieczulenie, pokoje jednoosobowe, no wszytsko!
ale że wszędzie w Polsce? czy tylko u was w szpitalu?
Boże, czyżbyśmy wychodzili ze średniowiecza?
Stary 2012-01-25, 20:10   #2739
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Dziś dzien mi szybko zleciał, bo z rana sprzątanko, sniadanko, potem ploteczki z koleżanką przy herbatce i tak zeszło....Niestety, dostałam także list ze szpitala, w którym informują mnie, ze jednak mam cukrzycę tzn. wyszło im to równiez w tym ostanim badaniu z lucozade. Nie wiem, jakoś miałam nadzieję, że wyjdzie mi, że jej nei mam, zwłaszcza, że ostanio cukry miałam w normie Przesuneli mi termin wizyty w szpitalu na wcześniejszy a dodatkowo mam iść na spotkanie dla osób z cukrzycą 2h za kilka dni...

Z innych spraw, wczoraj byliśmy na szkole rodzenia, tematycznie 3/4 zajęć poświęcone było karmieniu piersią, więc się trochę wynudziłam, bo już dużo umiałam, nic w sumie nowego. Za to podobała mi się częśc o łagodzeniu bólów porodowych, demonstracja urządzenia TENS, i info o masażu krocza. Nie wiem, czy będę masować, bo gin w Pl odradzał, argumentując, iż tkanki same się rozciągną w strategicznym momencie...Muszę przemyśleć...Zabrano nas także na oddział porodowy, by pokazać jak co wygląda, zaprowadzono nas do pokoju porodowego, gdzie stało łóżko regulowane, i było sterylnie czysto i śmierdziało środkami dezynfekującymi. Można sobie zabrać płytę CD i włączyć, a piłkę przyniosą na żądanie, bo na salach nic nie ma z takiego sprzętu....Na korytarzu zaś stało dwóch oczekujących i zestresowanych tatusiów, Tż się trochę wystraszył, że niedługo on też tak będzie stał i wyczekiwał i się chłopak zdenerwował, ale twardo obstaje przy tym, że chce być obecny przy porodzie

Lecę na jedzonko
Kurcze to nie ciekawie!
Dziwi mnie tylko ze nie robili Ci tego badania standardowo, dopiero jak powiedzialas ze w Polsce tak Ci wyszlo!
Bedziesz musiala sie troszke pomeczyc do porodu
Ja ide w piatek i bardzo jestem ciekawa co mi wyjdzie

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-25, 20:19   #2740
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

wczoraj fatalnie się czułam cały czas odbijało mi się cholernie i dużo spałam, dzisiaj tak samo mam kiepski dzień albo śpię albo leże...

mały cały czas się wypycha

co do golenia to jeszcze jakoś daje rade - trochę w ciemno, ale jak już nie dam to zawsze mogę liczyć na TŻta, który zrobi to z wielką przyjemnością

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:23   #2741
Flowerbombka
Zadomowienie

Monika83 współczuję przezyć z ciśnieniem
Ja teraz już w obwodzie 75 źle się czuję, ale wlaśnie zastanawiam się czy po ciązy mi nie spadnie...postanowiłam kupić jeden 80 i jeden 75...najwyżej przedłużkę kupię tak jak poradziła mi Koniakonia bodajże...

Chcę te 2 :

http://allegro.pl/elegancki-odpinany...079532083.html

http://allegro.pl/wyprzedaz-biustono...043372520.html

Desia gratuluję zdrowej dziewczynki

Konia brawa za udana wizytę!

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Wygląda na fajny, przetestowałam na piersiach TŻ Potem ładnie mu suteczki stały ale nic nie popłynęło. Sikaliśmy ze śmiechu
Dobre, dobre

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
Ja dziś się obudziłam z wielkim stresem o 8 rano...mąż miał na noc i zawsze wtedy przyjeżdża do domu o 7 rano, a dziś go nie było o 8 w łóżku i się zestresowałam strasznie...szczególnie, że 2 lata temu nie wrócił z nocki i obudził mnie telefonem że miał wypadek...Miałam już najczarniejsze myśli...
wstałam i poszłam sprawdzić czy go nie ma w salonie...siedział sobie oczywiście przy kompie, bo mu się nie chciało spać
Jejku to musiałaś się zestresować....ja tez w nocy się stresowałam bo Tż był w domu rodzinnym pomóc przy remoncie i wrócił dopiero o 5....a ja juz go w kostnicy widziałam, a nie dzwoniłam bo nie chciałam przeszkadzać w razie gdyby jednak jechał akurat..

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
gratulacje ja tez kiepsko spalam dzis, jak sie klade to mi sie powietrzem odbija w przelyku
Tez tak często niestety mam...

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dziewczyny? uzywala ktoras z Was czopkow glicerynowych, czy to dobry pomysl na poporodowe problemy z wyproznieniem?
No ja te czopki miałam podane przed biopsją z szyjki macicy (myslałam że to cos przeciwbólowego) i ledwo wzięłam i zaraz jużleciałam do wc...wszystko ze mnie zeszło, więc jak dla mnie działają super...

Co do szczepionek to ja po rozmowie z koleżankami po biologii i pokrewnych kierunkach odjęłam decyzję, że będziemy szczepic tymi nieskojarzonymi + pneumokoki ale to dopiero później tak jednodawkowo...

A z rota to jest tak, że szczepionka jest tylko na niektóre rodzaje, wystarczy że zaatakuje inny rodzaj i psu na budę te szczepienia..ale akt że jak w przedszkolu czy szkole się pojawi to żadne dbanie o higienę nie pomoże....

Ja dziś postanowiłam coć z sobą zrobić, więc obcięłam włosy z prawie do połowy pleców na takie do brody + podrasowałm kolorek od razu lepiej

No i dzis jak zwykle w środy dostawa w lumpku, wiec ludzi multum i kolejka z 10 osób przede mną...aż tu nagle kobietka na cały regulator że zaprasza bez kolejki panią w ciąży czyli mnie...tak mi się miło zrobiło

A golę się na czuja
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:25   #2742
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:

Czyli,że nawet najzwyklejsza wada wzroku jest wskazaniem do CC?? żartujesz?!! toś mnie teraz wystraszyła.......
Nie, wada wzroku nie jest wskazaniem do cc, wskazaniem są zmiany w siatkówce, a te zmiany mogą być spowodowane dużą wadą wzroku, szczególnie dużą krótkowzrocznością ale to taką gdzieś powyżej -10, ale to też nie jest zasada. Więc spokojnie ja mam -5 z astygmatyzmem i póki co żadnych zmian.
Stary 2012-01-25, 20:27   #2743
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

MoniqW Zia ślicznie wyglądacie i super macie brzuszki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-25, 20:37   #2744
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
a ciśnienie w oku jest jakoś związane z ciśnieniem krwi?tzn że jak ogólne jest za wysokie to to w oku też takie jest?
nie, ciśnienie w oku jest niezależne od ogólnego ciśnienia w organizmie człowieka. Wysokie ciśnienie w oku wskazuje z reguły na jaskrę.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:

czyli,że może się okazać,ze to mętnienie obrazu jest spowodowane za wysokim ciśnieniem właśnie??
oj to musiałoby być bardzo wysokie to ciśnienie żeby powodowało zaburzenia widzenia, a przy bardzo wysokim ciśnieniu występuje ból oczu, głowy, czasem koła tęczowe wokół źródeł światła np wokół lampy.
Stary 2012-01-25, 20:37   #2745
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja lustra używam tylko przy górnej części wzgórka, część robię po omacku a część normalnie
A ja ostatnio bylam z siebie dumna, ogolilam sie tak jak zawsze przed ciaza bez lusterka Na wyczucie, czasem odkladalam maszynke, obejrzalam sie w lusterku czy nie poomijalam i dalej A w ogole to jak sie wychyle na bok, to troszke widze...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:43   #2746
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, słyszałyście o porwaniu półrocznej dziewczynki? Przerażają mnie takie rzeczy( współczuję rodzicom..
slyszalam
co do golenia to ostatnio mąż juz mnie golił i wyszło mu całkiem niezłe i krew sie nie lala
w sobotę jedziemy po łóżeczko i fotelik do samochodu

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-25 o 20:47
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:46   #2747
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
nie, ciśnienie w oku jest niezależne od ogólnego ciśnienia w organizmie człowieka. Wysokie ciśnienie w oku wskazuje z reguły na jaskrę.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

oj to musiałoby być bardzo wysokie to ciśnienie żeby powodowało zaburzenia widzenia, a przy bardzo wysokim ciśnieniu występuje ból oczu, głowy, czasem koła tęczowe wokół źródeł światła np wokół lampy.
dzięki bardzo za wyjaśnienie uspokoiłaś mnie...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-25, 20:50   #2748
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Super Tylko kto to sfinansuje? No i skad nagle wezma tyle sal, aby kazda rodzaca miala swoja? Przeciez takich zmian sie nie wprowadza z dnia na dzien... cos mi sie nie chce w to wierzyc.

Cytat:
Przykro mi, ze jednak tak wyszlo z Twoim cukrem Ale wazne, ze teraz bedziesz pod kontrola, dobrze ze tego przypilnowalas.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
No i dzis jak zwykle w środy dostawa w lumpku, wiec ludzi multum i kolejka z 10 osób przede mną...aż tu nagle kobietka na cały regulator że zaprasza bez kolejki panią w ciąży czyli mnie...tak mi się miło zrobiło
Ale super, na pewno fajne uczucie

Gosiu Masz racje pod tym wzgledem mamy super, to jest jednak komfort nie musiec sie martwic o finanse i korzystac ze wszystkiego na co mamy ochote

Dziekuje wam za odp.w sprawie sliniakow
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:51   #2749
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki bardzo za wyjaśnienie uspokoiłaś mnie...
nie ma sprawy już 9 lat pracuje u okulisty i trochę się nasłuchałam o chorobach oczu
Stary 2012-01-25, 20:53   #2750
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

wczoraj fatalnie się czułam cały czas odbijało mi się cholernie i dużo spałam, dzisiaj tak samo mam kiepski dzień albo śpię albo leże...

mały cały czas się wypycha

co do golenia to jeszcze jakoś daje rade - trochę w ciemno, ale jak już nie dam to zawsze mogę liczyć na TŻta, który zrobi to z wielką przyjemnością
Ale cos cie boli?Czy tylko caly czas sie odbija?
Stary 2012-01-25, 20:55   #2751
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
No tez mi sie wydaje ze gdyby cos sie dzialo to by Cie ginekolog obejrzal, przeciez jest to kraj cywilizowany,a ja uwazam ze genaralnie tak jak piszesz wszytsko przy porodzie i po porodzie dookoloa kobiety i dzidziusia jest za darmo, weic jak dla mnie jest to super!
Pozatym wydaje mi sie ze w duzej mierze musimy sluchac wlasnego ciala, tzn jesli czujemy sie dobrze to rowniez wszytsko powinno z ciaza byc dobrze!
Oczywiscie nie zawsze ale z reguly tak

Ja tez gole sie na czuja , potem sprawdzam lusterkiem , a wzgorek tylko boki i gore gole, zostawiam taki trojkacik i tylko go przycinam.

jakoś ciężko mi w to uwierzyć...pewnie będą to prawo obchodzić szerokim łukiem u mnie w szpitalu nawet nie ma możliwości skorzystania ze znieczulenia zzo...w celu uśmierzenia bólu można ten TENS wypożyczyć za ok 100zł, ale czy ja wiem czy to coś daje...acha i wanne mają też...

Cytat:

Lecę na jedzonko
i co myślisz o tym TENSie?

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja dziś postanowiłam coć z sobą zrobić, więc obcięłam włosy z prawie do połowy pleców na takie do brody + podrasowałm kolorek od razu lepiej
ja też sobie ostatnio trochę skróciłam włosy i odświerzyłam kolorek...zgadzam się, to poprawia humor zdecydowanie
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:55   #2752
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dziewczyny, a kiedy rozkładacie łóżeczka?? Ile przed terminem porodu?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-25, 20:55   #2753
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej kobietki.
Aleście napisały od wczoraj
Byłam u lekarza, przyjął mnie bez problemu.
Dziś zaczęło mnie dodatkowo pobolewać gardło, ale póki co nie ma potrzeby brania antybiotyków, chyba, że będzie ze mną gorzej, to mam dzwonić do doktora i umawiać się na wizytę.
Oczywiście kobity, które rejestrowały się "na numerek" nie przepuściły nawet starowinki, która ledwo na nogach stała, lekarz był zbulwersowany, że ciężarnej nie puścili...
Kupiłam sobie tantum verde na gardło, mam rumianek, maliny. Inhalacje cały czas robię.
No i skończył mi się transfer w internecie mobilnym więc będę zaglądała sporadycznie.
z tymi ludzmi w przychodni to porazka straszna ja po tantum verde mam mega zgage

Cytat:
zapomnialam sie pochwalic... zauwazylam dzis podczas porannego smarowania małego rozstępa na boczku, bede go musiala po prosto polubic
przyzwyczajaj sie heh
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja mam uplawy od poczatku ciazy, najpierw taki plodny sluz, pozniej to sie zmienilo w wodnisty mleczny i do tej pory tak mam. Zawsze rano jak wstaje to na dzien dobry wyleci mi sporo, ale ja przywyklam juz do tego i mam caly czas wkladke, a w dzien zmieniam.
Nic sie nie martw, mysle ze wszystko jest ok
Mysle, ze popuszczanie moczu bys czula, no i czulabys tez inny zapach, ktory latwo rozpoznac. Nie stresuj sie
oj ja tez mam mega upławy od samego początku ciąży
Stary 2012-01-25, 20:57   #2754
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ale cos cie boli?Czy tylko caly czas sie odbija?
nic mnie nie boli, odbijało mi się strasznie wczoraj po salami, a dziś po parówkach. potem miałam małą zgage, ale już jest ok póki co.

czasem mnie boli brzuch po lewej stronie...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-25, 20:58   #2755
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ivonka to wcale nie jest tak,że oni szukają oszczędności w ten sposób. Po prostu co kraj to inaczej. i tu jest tak,że oni uważają,że skoro wszystko jest ok, nic się nie dzieje z dzieckiem czy z matką to nie ma sensu maleństwu przeszkadzać. Bo wg nich dzieciak czuje,kiedy jest podglądany. Wiem,że była dość niedawno dyskusja na ten temat i że jednak to do końca tak nie jest ale ja tylko i wyłącznie piszę to,co słyszę od tutejszych położnych. i czy mi się to podoba,czy nie muszę to zaakceptować. bo prywatne wizyty ze skanem to jednak jest za drogi gips nawet tu...Bynajmniej dla mnie. Podsumowując-nie za nas to powstało,nie za nas to zniknie. maja takie a nie inne podejście,ale czy złe to nie nam to oceniać,bo nie jesteśmy lekarzami i o wielu rzeczach jednak mamy mniejsze pojęcie

a co do tego sposobu na tę kąpiel i melisę to wydaje mi się całkiem interesujący. więc mam prośbę do Karolcy:czy mogłabyś dodać go na 1 stronę?? bo gwarantuję,że większości z nas nie będzie się go potem chciało szukać

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Czyli,że nawet najzwyklejsza wada wzroku jest wskazaniem do CC?? żartujesz?!! toś mnie teraz wystraszyła.......
najzwyklejsza nie bardziej jak ktoś ma bardzo dużą np.-7 (koleżanka miała i lekarz zalecił CC) ja raczej takiej nie mam ale wolę iść się zapytać okulisty...nic to nie kosztuje a będę spokojniejsza.
Kiedyś czytałam że dziewczyna miała wysoką wadę wzroku i rodziła SN i siatkówka jej się odkleiła. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć.

Cytat:
dzięki
ja mam podobną wadęTylko w lewym jest większa niż w prawym.
Wydaje mi się że jeśli chodzi o przeciwskazania do porodu drogami natury to chyba ważne jest cieśnienie w oku. U mnie było ok, trzymam kciuki żeby u Ciebie też wszystko okazało się w porządku

Mnie lekarz pytał na pierwsej wizycie jaką mam wadę(byłam w okularach), jak powiedziałam mu to stwierdził, że to nie problem, więc nie martwcie się dziewczyny. Ale zawsze warto zapytac ginka czy trzeba odwiedzic okulistę
Nie wiem czy tu chodzi o ciśnienie czy o coś innego możliwe że jak piszesz to bardziej o ciśnienie chodzi...
Mój lekarz też powiedział że przy takiej wadzie to nie problem, ale że mogę przejść się do okulisty i zapytać

Ja golę się za pomocą lusterka i bardzo dobrze mi wychodzi. Choć ciężko mi już kąpie się w wannie też tak macie ??

A co do tej porwanej dziewczynki to masakra. Idziesz na spacer z dzieckiem a tu ktoś Cię atakuje i zabiera dziecko
Stary 2012-01-25, 21:01   #2756
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
nic mnie nie boli, odbijało mi się strasznie wczoraj po salami, a dziś po parówkach. potem miałam małą zgage, ale już jest ok póki co.

czasem mnie boli brzuch po lewej stronie...
mi sie tez odbija często
Stary 2012-01-25, 21:05   #2757
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
najzwyklejsza nie bardziej jak ktoś ma bardzo dużą np.-7 (koleżanka miała i lekarz zalecił CC) ja raczej takiej nie mam ale wolę iść się zapytać okulisty...nic to nie kosztuje a będę spokojniejsza.
Kiedyś czytałam że dziewczyna miała wysoką wadę wzroku i rodziła SN i siatkówka jej się odkleiła. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć.

Nie wiem czy tu chodzi o ciśnienie czy o coś innego możliwe że jak piszesz to bardziej o ciśnienie chodzi...
Mój lekarz też powiedział że przy takiej wadzie to nie problem, ale że mogę przejść się do okulisty i zapytać

Ja golę się za pomocą lusterka i bardzo dobrze mi wychodzi. Choć ciężko mi już kąpie się w wannie też tak macie ??

A co do tej porwanej dziewczynki to masakra. Idziesz na spacer z dzieckiem a tu ktoś Cię atakuje i zabiera dziecko
tylko jak będziecie szły do okulisty sprawdzić czy nie ma przeciwskaań do porodu sn to pamiętajcie, żeby nie przyjechać samemu samochodem lepiej mieć transport z przychodni po badaniu, ze względu na zakroplone oczy
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:08   #2758
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Super Tylko kto to sfinansuje? No i skad nagle wezma tyle sal, aby kazda rodzaca miala swoja? Przeciez takich zmian sie nie wprowadza z dnia na dzien... cos mi sie nie chce w to wierzyc.

Przykro mi, ze jednak tak wyszlo z Twoim cukrem Ale wazne, ze teraz bedziesz pod kontrola, dobrze ze tego przypilnowalas.

Ale super, na pewno fajne uczucie

Gosiu Masz racje pod tym wzgledem mamy super, to jest jednak komfort nie musiec sie martwic o finanse i korzystac ze wszystkiego na co mamy ochote

Dziekuje wam za odp.w sprawie sliniakow
Zle sie wyrazilam, mialam na mysli sale jednoosobowe poporodowe, ktore juz istnieja tyle ze byly wczesniej odplatne!
Wiadomo ze nie kazdy sie na nie zalapie bo sa tez sale kilkuosobowe , wiec kto bedzie mial szczescie ze akurat bedzie jedynka wolna to ja dostanie za darmo.
Wiadomo ze nie beda zaraz jakies wielkie remonty itd to juz bylby faktycznie problem ze sfinansowaniem!
Wczesniej np porod rodzinny tam gdzie chce rodzic kosztowal 300 zl, a teraz nagle nic, uwazam ze to duzy krok naprzod!

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
jakoś ciężko mi w to uwierzyć...pewnie będą to prawo obchodzić szerokim łukiem u mnie w szpitalu nawet nie ma możliwości skorzystania ze znieczulenia zzo...w celu uśmierzenia bólu można ten TENS wypożyczyć za ok 100zł, ale czy ja wiem czy to coś daje...acha i wanne mają też...

i co myślisz o tym TENSie?

ja też sobie ostatnio trochę skróciłam włosy i odświerzyłam kolorek...zgadzam się, to poprawia humor zdecydowanie
Dlaczego maja to obchodzic? Skoro szkola rodzenia przy szpitalu o tym mowi plus moj gin, ktory tam pracuje to jakos ciezko mi uwierzyc ze jakos moga sie wymigac
Tzn gdyby chcieli to chyba by buzie na klodke trzymali
A co do znieczulenia to wiem ze jako jedyny szpital w poznaniu podaja bez problemu, wiec mysle ze w razie czego sie zalapie!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-01-25 o 21:16
Stary 2012-01-25, 21:09   #2759
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
tylko jak będziecie szły do okulisty sprawdzić czy nie ma przeciwskaań do porodu sn to pamiętajcie, żeby nie przyjechać samemu samochodem lepiej mieć transport z przychodni po badaniu, ze względu na zakroplone oczy
Jadę z teściową bo też ma wtedy wizytę u okulisty Specjalnie tak dograłyśmy terminy bo mój TŻ ma nasz samochód bo do pracy nim jeździ.
Stary 2012-01-25, 21:12   #2760
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Ja mam teraz -7,5 a jak rodzilam adasia miala -7 i rodzilam sn bo badanie okulistyczne nie wykazalo ryzyka!
Zreszta alegna juz rto wyjasnila kilka postow wczesniej
Ta dziewczyna oprocz zwyklej wady musiala miesc tez zle cisnienie w siatkowce i dlatego sie odkleila

Viki 28.04.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości