|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
dawno temu jakaś kobieta porwała małe dziecko bo sama nie mogła mieć swojego...może i tym razem tak jest??? albo jakiś zbok.... na fakty nie zerknę bo TV okupuja niestety
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
ja gole na dotyk
tzn na stojąco okrakiem pod prysznicem, gole gole i sprawdzam czy cos kłuje , zazwyczaj udaje mi sie ladnie
|
#2733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2734 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
no ja juz dawno sie nie widzialam, obawiam sie ze po porodzie jak zajrze to moge doznac malego szoku, a co do golenia to niezle mi narazie idzie, ale zawsze sie troszke zatne mimo wszystko
![]() lece szykowac TZ jakas kolacje
|
#2736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozatym wydaje mi sie ze w duzej mierze musimy sluchac wlasnego ciala, tzn jesli czujemy sie dobrze to rowniez wszytsko powinno z ciaza byc dobrze! Oczywiscie nie zawsze ale z reguly tak Ja tez gole sie na czuja , potem sprawdzam lusterkiem , a wzgorek tylko boki i gore gole, zostawiam taki trojkacik i tylko go przycinam. A wiecie co, ostatnio dowiedzialam sie na sr ze od stycznia 2012 wszytsko przy porodzie jest darmowe, porod rodzinny, znieczulenie, pokoje jednoosobowe, no wszytsko! Czyli my w PL rowniez idziemy w dobrym kierunku
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-25 o 19:58 |
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Dziś dzien mi szybko zleciał, bo z rana sprzątanko, sniadanko, potem ploteczki z koleżanką przy herbatce i tak zeszło....Niestety, dostałam także list ze szpitala, w którym informują mnie, ze jednak mam cukrzycę tzn. wyszło im to równiez w tym ostanim badaniu z lucozade. Nie wiem, jakoś miałam nadzieję, że wyjdzie mi, że jej nei mam, zwłaszcza, że ostanio cukry miałam w normie Przesuneli mi termin wizyty w szpitalu na wcześniejszy a dodatkowo mam iść na spotkanie dla osób z cukrzycą 2h za kilka dni...Z innych spraw, wczoraj byliśmy na szkole rodzenia, tematycznie 3/4 zajęć poświęcone było karmieniu piersią, więc się trochę wynudziłam, bo już dużo umiałam, nic w sumie nowego. Za to podobała mi się częśc o łagodzeniu bólów porodowych, demonstracja urządzenia TENS, i info o masażu krocza. Nie wiem, czy będę masować, bo gin w Pl odradzał, argumentując, iż tkanki same się rozciągną w strategicznym momencie...Muszę przemyśleć...Zabrano nas także na oddział porodowy, by pokazać jak co wygląda, zaprowadzono nas do pokoju porodowego, gdzie stało łóżko regulowane, i było sterylnie czysto i śmierdziało środkami dezynfekującymi. Można sobie zabrać płytę CD i włączyć, a piłkę przyniosą na żądanie, bo na salach nic nie ma z takiego sprzętu....Na korytarzu zaś stało dwóch oczekujących i zestresowanych tatusiów, Tż się trochę wystraszył, że niedługo on też tak będzie stał i wyczekiwał i się chłopak zdenerwował, ale twardo obstaje przy tym, że chce być obecny przy porodzie ![]() Lecę na jedzonko
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Boże, czyżbyśmy wychodzili ze średniowiecza? |
|
|
|
|
#2739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziwi mnie tylko ze nie robili Ci tego badania standardowo, dopiero jak powiedzialas ze w Polsce tak Ci wyszlo! Bedziesz musiala sie troszke pomeczyc do porodu Ja ide w piatek i bardzo jestem ciekawa co mi wyjdzie
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj fatalnie się czułam cały czas odbijało mi się cholernie i dużo spałam, dzisiaj tak samo mam kiepski dzień albo śpię albo leże... ![]() mały cały czas się wypycha ![]() co do golenia to jeszcze jakoś daje rade - trochę w ciemno, ale jak już nie dam to zawsze mogę liczyć na TŻta, który zrobi to z wielką przyjemnością
|
|
|
|
#2741 | ||||
|
Zadomowienie
|
Monika83 współczuję przezyć z ciśnieniem
Ja teraz już w obwodzie 75 źle się czuję, ale wlaśnie zastanawiam się czy po ciązy mi nie spadnie...postanowiłam kupić jeden 80 i jeden 75...najwyżej przedłużkę kupię tak jak poradziła mi Koniakonia bodajże... Chcę te 2 : http://allegro.pl/elegancki-odpinany...079532083.html http://allegro.pl/wyprzedaz-biustono...043372520.html Desia gratuluję zdrowej dziewczynki Konia brawa za udana wizytę! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do szczepionek to ja po rozmowie z koleżankami po biologii i pokrewnych kierunkach odjęłam decyzję, że będziemy szczepic tymi nieskojarzonymi + pneumokoki ale to dopiero później tak jednodawkowo... A z rota to jest tak, że szczepionka jest tylko na niektóre rodzaje, wystarczy że zaatakuje inny rodzaj i psu na budę te szczepienia..ale akt że jak w przedszkolu czy szkole się pojawi to żadne dbanie o higienę nie pomoże.... Ja dziś postanowiłam coć z sobą zrobić, więc obcięłam włosy z prawie do połowy pleców na takie do brody + podrasowałm kolorek od razu lepiej ![]() No i dzis jak zwykle w środy dostawa w lumpku, wiec ludzi multum i kolejka z 10 osób przede mną...aż tu nagle kobietka na cały regulator że zaprasza bez kolejki panią w ciąży czyli mnie...tak mi się miło zrobiło ![]() A golę się na czuja
|
||||
|
|
|
#2742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- oj to musiałoby być bardzo wysokie to ciśnienie żeby powodowało zaburzenia widzenia, a przy bardzo wysokim ciśnieniu występuje ból oczu, głowy, czasem koła tęczowe wokół źródeł światła np wokół lampy.
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogole to jak sie wychyle na bok, to troszke widze...
|
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do golenia to ostatnio mąż juz mnie golił i wyszło mu całkiem niezłe i krew sie nie lala ![]() w sobotę jedziemy po łóżeczko i fotelik do samochodu
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-25 o 20:47 |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko kto to sfinansuje? No i skad nagle wezma tyle sal, aby kazda rodzaca miala swoja? Przeciez takich zmian sie nie wprowadza z dnia na dzien... cos mi sie nie chce w to wierzyc.Cytat:
Ale wazne, ze teraz bedziesz pod kontrola, dobrze ze tego przypilnowalas.Cytat:
Gosiu Masz racje pod tym wzgledem mamy super, to jest jednak komfort nie musiec sie martwic o finanse i korzystac ze wszystkiego na co mamy ochote Dziekuje wam za odp.w sprawie sliniakow
|
|||
|
|
|
#2749 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ma sprawy
już 9 lat pracuje u okulisty i trochę się nasłuchałam o chorobach oczu
|
#2750 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#2751 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie w szpitalu nawet nie ma możliwości skorzystania ze znieczulenia zzo...w celu uśmierzenia bólu można ten TENS wypożyczyć za ok 100zł, ale czy ja wiem czy to coś daje...acha i wanne mają też...Cytat:
Cytat:
ja też sobie ostatnio trochę skróciłam włosy i odświerzyłam kolorek...zgadzam się, to poprawia humor zdecydowanie
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a kiedy rozkładacie łóżeczka?? Ile przed terminem porodu?
|
|
|
|
#2753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po tantum verde mam mega zgage Cytat:
Cytat:
od samego początku ciąży
|
|||
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
nic mnie nie boli, odbijało mi się strasznie wczoraj po salami, a dziś po parówkach. potem miałam małą zgage, ale już jest ok póki co.
czasem mnie boli brzuch po lewej stronie... |
|
|
|
#2755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej jak ktoś ma bardzo dużą np.-7 (koleżanka miała i lekarz zalecił CC) ja raczej takiej nie mam ale wolę iść się zapytać okulisty...nic to nie kosztuje a będę spokojniejsza.Kiedyś czytałam że dziewczyna miała wysoką wadę wzroku i rodziła SN i siatkówka jej się odkleiła. Oczywiście nie chcę nikogo straszyć. Cytat:
możliwe że jak piszesz to bardziej o ciśnienie chodzi...Mój lekarz też powiedział że przy takiej wadzie to nie problem, ale że mogę przejść się do okulisty i zapytać ![]() Ja golę się za pomocą lusterka i bardzo dobrze mi wychodzi. Choć ciężko mi już kąpie się w wannie A co do tej porwanej dziewczynki to masakra. Idziesz na spacer z dzieckiem a tu ktoś Cię atakuje i zabiera dziecko
|
||
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lepiej mieć transport z przychodni po badaniu, ze względu na zakroplone oczy
|
|
#2758 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadomo ze nie kazdy sie na nie zalapie bo sa tez sale kilkuosobowe , wiec kto bedzie mial szczescie ze akurat bedzie jedynka wolna to ja dostanie za darmo. Wiadomo ze nie beda zaraz jakies wielkie remonty itd to juz bylby faktycznie problem ze sfinansowaniem! Wczesniej np porod rodzinny tam gdzie chce rodzic kosztowal 300 zl, a teraz nagle nic, uwazam ze to duzy krok naprzod! ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Tzn gdyby chcieli to chyba by buzie na klodke trzymali ![]() A co do znieczulenia to wiem ze jako jedyny szpital w poznaniu podaja bez problemu, wiec mysle ze w razie czego sie zalapie!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-25 o 21:16 |
||
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Specjalnie tak dograłyśmy terminy bo mój TŻ ma nasz samochód bo do pracy nim jeździ.
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zreszta alegna juz rto wyjasnila kilka postow wczesniej Ta dziewczyna oprocz zwyklej wady musiala miesc tez zle cisnienie w siatkowce i dlatego sie odkleila
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

tzn na stojąco okrakiem pod prysznicem, gole gole i sprawdzam czy cos kłuje , zazwyczaj udaje mi sie ladnie
Przesuneli mi termin wizyty w szpitalu na wcześniejszy a dodatkowo mam iść na spotkanie dla osób z cukrzycą 2h za kilka dni...

ja tez kiepsko spalam dzis, jak sie klade to mi sie powietrzem odbija w przelyku 
żartujesz?!! toś mnie teraz wystraszyła.......
ja po tantum verde mam mega zgage
bo gwarantuję,że większości z nas nie będzie się go potem chciało szukać