Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 20:17   #2311
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Małgosia da się kupić samą marchewkę.
Noż kurde przeleciałam dziś całe regały w Lidlu i Kauflandzie i nic nie było

aaa w Lidu dla maluszków są bodziaki z długim rękawem po 16,99 za 2 sztuki, kupiłam bo bardzo fajne i większe rozmiary typu 74-80 co nam potrzeba będzie nie długo
kupiłam też piżamkę niemowlęcą dziś mały ubrany już , ale czadowa jest

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:20   #2312
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

aaa w Lidu dla maluszków są bodziaki z długim rękawem po 16,99 za 2 sztuki, kupiłam bo bardzo fajne i większe rozmiary typu 74-80 co nam potrzeba będzie nie długo
pokaaaa

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:24   #2313
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
pokaaaa
zaraz wam pokaże na stronie Lidla, ale na Stasiu to jutro bo już śpi
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_23983.htm

a piżamka
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_23982.htm
a dokładnie taka jak w załączniku, na żywo 1000 raz fajniejsza

Szybkie pytanie do dziewczyn z Lublina!
Czy możecie polecić jakiegoś neurologa dla niemowląt ? (nie dla mnie dla koleżanki, pilna sprawa)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PL_69134_03_v.jpg (20,7 KB, 18 załadowań)

25.08.2011

Stary 2012-01-25, 20:25   #2314
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
To się przyznam codziennie mu coś daje, wiem że nie powinnam dawać marchewki ale dałam , a dokładniej marchewke z jabłkiem i nic a nic się nie stało, ani jednej krosteczki... także się już cieszę na zaś

Super, że obyło się bez wysypki

aaa i samą marchewkę da się kupić w słoiczku czy tylko marchewka z jabłkiem czy marchewka z ziemniakami ?
Da się z Gerbera jest

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
natka
ten proszek- w sumie granulki- to są specjalne na ząbkowanie. u Nas mamuśki bardzo sobie chwalą i żel i te granulki z tej firmy
to coś takiego : http://www.market.otwarte24.pl/2,Teetha-granulki

właśnie tam doczytałam..że to od Nas wysyłają..

małgoś my mamy samą marchewkę w słoiczku z Pl. są z różnych firm
Ciekawa rzecz, daj znać czy skuteczne jak już wypróbujesz

Cytat:

No właśnie Filip ulał kilka razy w szpitalu, później w ogóle i później na początku 3 miesiąca zaczął po troszkę. Raz na jakiś czas. Wczoraj było tego duużo i bez serka dzisiaj kilka małych serkowych + marudzenie. Może ta jagoda mu nie podeszła.
Najgorsze jest to , że 31.01 pediatra i znając życie mało co mi doradzi
Wiesz co Ci powie? Że jeśli dziecko przybiera na wadze to jest to całkowicie normalna rzecz i powinno zniknąć mniej więcej po 6 mc życia

Mam pytanie do mam, które mają zamiar odstawić cycusia jak dziecko skończy 6 mc - macie już jakiś plan?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:30   #2315
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam, które mają zamiar odstawić cycusia jak dziecko skończy 6 mc - macie już jakiś plan?
ja się teraz tak wciągnełam że nie wiem kiedy odstawie

ale chyba Szymek wytrąbi z butelki ? To spróbuj coraz więcej butelki zamiast cyca, problem tylko jak zasyipia przy cycusiu
Czasem jak mały ssie smoka, a nie moze usnąc, to przysywam mu do buzi cycka tak zeby czuł, ssie smoka i usypia ale metoda wiem ale co zrobić

to z głupich, wczoraj Cotka karmiła przewieszona przez łóżeczko a mój dziś leżał na pralce , rozebrany do kąpania i marudził, to mu wyciągnełam cycka, przewiesiłam przez pralkę i tak jadł

25.08.2011

Stary 2012-01-25, 20:41   #2316
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

a piżamka

Czy możecie polecić jakiegoś neurologa dla niemowląt ? (nie dla mnie dla koleżanki, pilna sprawa)
Świetna za ile?

Cytat:
ja się teraz tak wciągnełam że nie wiem kiedy odstawie

Ja chciałam właśnie po 6mc ale nie wiem czy nie zaczekać aż Szymon będzie przesypiać całe noce Albo chociaż kilka godzin pod rząd

ale chyba Szymek wytrąbi z butelki ? To spróbuj coraz więcej butelki zamiast cyca, problem tylko jak zasyipia przy cycusiu
Czasem jak mały ssie smoka, a nie moze usnąc, to przysywam mu do buzi cycka tak zeby czuł, ssie smoka i usypia ale metoda wiem ale co zrobić

Ostatnio pije z butli Staram się żeby nie zasypiał przy cycusiu, jak narazie się udaje. Ja też czasami go tak przytulam ale w ubraniu

to z głupich, wczoraj Cotka karmiła przewieszona przez łóżeczko a mój dziś leżał na pralce , rozebrany do kąpania i marudził, to mu wyciągnełam cycka, przewiesiłam przez pralkę i tak jadł
Udane jesteście

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-25, 20:41   #2317
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Ancia a hipp nie dodaje cukru?
Do soczku? Nie, w składzie nie mam cukru.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Ulewania – Amelka też przez ostatnie kilka dni dużo ulewa (a jest tylko na cycu, więc odpada np. reakcja na nowe pokarmy). I zdarzy się jej nawet ulać ok. 1h po jedzeniu.

Kurczaków – w sklepach fakt, że nie są zbyt zdrowe. Ja mam dostęp do takich wiejskich. Nie jest to tania sprawa, bo np. kura na rosół kosztuje 60 zł. Ale smakuje bez porównania do rosołu na kuraku sklepowym. A indyk ze sklepu będzie lepszym rozwiązaniem wg Was? Zdrowszy od sklepowego kuraka?
Oj to ulewanie to jakieś fatum na wątku. A czym ulewa? Wodą (w sensie czymś przezroczystym) czy mlekiem?
Moja sis polecała mi indyka i cielęcinę.
Cytat:
U nas są lekko zaróżowione i jakby spuchnięte - ciężko było rozpoznać, potem pojawiły się dwa zgrubienia w miejscach dolnych jedynek a potem kreseczka
E to u nas raczej nic z tego. Jeszcze jutro dokładnie obadam.
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
jak dozwolone to nie jest źle, tylko moja niuńka do tej pory po zwykłym mm wymiotowała ostro, pediatra zaproponowała kupić mleko HA i tak zrobiłam dałam hippa HA jakoś wypiła i nic jej nie było no a w kaszce to takie zwykłe więc nie chce jej męczyć na razie...chyba że źle myślę to mnie proszę oświecić
Doczytałam na opakowaniu, że to nie jest mleko następne, przynajmniej na tych nestle - chyba że coś pominęłam. Do tego jest napisane, że to na etap 1 rozszerzania diety, a na etap drugi jest to mleko 2.
No ale faktycznie to jest na jakimś mleku, więc nie wiem, co Ci poradzić.
Kleik wobec tego musialabyś rozprowadzić na swoim mleku, ale on wychodzi rzadszy i już łyżeczką trudniej się karmi. Ale da się.
I chyba od 5 mca (czyli jak skończy 4) możesz dodawać w ramach oswajania z glutenem kaszkę manną, to będzie gęstsze.
Siem namądrzyłam.
Cytat:
Aa i zapomniałam powiedzieć - Ancia w rossmanie są słoiczki z kaszką na dobranoc z Babydream - kupiłam na próbę
Natuś dzięki , jeszcze swojego słoiczka nie ruszałam, bo balam się reakcji na gluten, w sumie nie wiem, ile go tam jest.
A i jest tam promocja na deserki gerbera - po 2,29 zł.
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja chciałam sprostować to co napisałam...
Po pierwsze współczuję - i choroby Leonka, i Twojej, i diagnozy gina.
Chyba chodziło o to, że w rok po cc nie można zajść w ciążę, ale to nie oznacza skrobanki - no chyba że u Ciebie jest inna przyczyna.
Ja miałam arrtotomię i to jest masakra, a artoskopia podobno nie jest najgorsza. Dasz radę nasza dzielna mamuśko .
Cytat:
Kurde... od kilku godzin jakaś masakra. Filip marudzi, pobawiliśmy się, znudziło się, marudzenie, rzucanie się na cycka, odrywanie, gadanie, wciskanie paluchów do buzi i ulanie. I tak chyba 3 razy. Ulewa serkiem. I nie wiem, to może być po jagodach z jabłkami które mu dzisiaj podawałam? Niby drugi dzień już próbujemy, ale może dopiero dzisiaj to jakoś gorzej odczuł?

A i jakie kupsko zwalił. Zielone fest i takie gęściutkie. A od kilku dni strasznie pierdzi I nie wiem czy martwić się, czy normalne to przy wprowadzaniu tych cudności? Ciemna masa ze mnie.
A swoją drogą jagoda z jabłkiem gerbera całkiem, całkiem w smaku
O masakra z tymi ulewaniami.
A w jakiej temperaturze podajesz ten deserek?? I czy przez to masz mniej karmień piersią?
Cytat:
Mój przed wczoraj miała jakieś apogeum ulewania, wczorajj i dziś już mniej. Sama nie wiem czy to od rozszerzenia diety czy nie

To się przyznam codziennie mu coś daje, wiem że nie powinnam dawać marchewki ale dałam , a dokładniej marchewke z jabłkiem i nic a nic się nie stało, ani jednej krosteczki... także się już cieszę na zaś
Małgoś brawa za marchewkę, dzielny Staś . Ile zjada? Przeklada się to jakoś na ilość karmień piersią?
Nic nie mów o ulewaniu .
Cytat:

a piżamka
Łaaaaaaaaaał super!! O takiej myślę dla Franka. Kładłaś spać w skarpetkach czy bez?
Cytat:
Wiesz co Ci powie? Że jeśli dziecko przybiera na wadze to jest to całkowicie normalna rzecz i powinno zniknąć mniej więcej po 6 mc życia
A weź nic nie mów. Czekam na wizytę piątkową jak na zbawienie.

Franek ulał rano lekko śliną, wieczorem lekko znów śliną, a potem 2 razy r- raz mleczkiem i po chwili śliną ze słoiczkiem. Nie kumam już tego.
Jednak postanowiłam nie odstawiać jedzenia, bo do południa było wszystko ok, po obiadku też wszystko ok, dopiero po deserku gorzej. Ale u nas to karmienie wcale nie przesuwa karmienia piersią i może to jest przyczyna . On strasznie dużo je, rzuca się na pierś z okrzykiem indianina i je tak łapczywie, że szok.
Herbatkę też dzisiaj dostał, żeby nie ulewać.

Nic z tego nie rozumiem. Jutro może dam tylko owocki. Dobrze, że pojutrze już lekarz.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:49   #2318
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Świetna za ile?
coś za 22zl jak pamiętam Staśka jutro obfoce

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Małgoś brawa za marchewkę, dzielny Staś . Ile zjada? Przeklada się to jakoś na ilość karmień piersią?
Nic nie mów o ulewaniu .

Daje mu narazie tak testowo, pełnych łyżeczek wychodzi 4-5 , przesuwa mi się nastepne karmienie o godzine, czyli jak je cyca co dwie godziny to po takim jedzonku nie dość że ma humor super to wytrzyma 3 godziny bez cycusia
Ulewanie widze też w zależności jak fika, jak mu się odbije, czy wkłada sobie głęboko paluszki do buzi...
a ząbki swoją drogą, jak on kąsaaaa
Łaaaaaaaaaał super!! O takiej myślę dla Franka. Kładłaś spać w skarpetkach czy bez?
w skarpetkach, bo mi się rozkopuje w nocy, a zreszątą ma po mamusi stópki wiecznie chłodne

Nic z tego nie rozumiem. Jutro może dam tylko owocki. Dobrze, że pojutrze już lekarz.
też daje herbatke po poprostu chce
ja jutro daje marchewke z ziemniakiem narazie jadł prawie że słodkie

25.08.2011

Stary 2012-01-25, 20:51   #2319
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Ancia - Amelka ulewa wszystkim: i wodą (przezroczyste) i delikatnie białym, serkiem, mlekiem... no wszytskim Dziś ją 3 razy przebierałam. Od kilku dni tak ma.

A w temacie piżamek - bardzo fajną są w Tesco, Ancia - bez stópek, z tego co pamiętam 2-pak chyba coś ok 30 zł.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-01-25 o 20:54
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:54   #2320
BordAna
Zadomowienie

Cytat:

Po pierwsze współczuję - i choroby Leonka, i Twojej, i diagnozy gina.
Chyba chodziło o to, że w rok po cc nie można zajść w ciążę, ale to nie oznacza skrobanki - no chyba że u Ciebie jest inna przyczyna.
Ja miałam arrtotomię i to jest masakra, a artoskopia podobno nie jest najgorsza. Dasz radę nasza dzielna mamuśko .
dziękować

MalgosiaM8: super te ubranka i piżamki. Ale te piżamki to chyba mogą też za "dresik" posłużyć czy nie bałdzo?

muszę jutro mamę wysłać na zakupy

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

coś mnie wspomnienia ogarnęły
siedzę i cyztam pierwszą stronę wątku, i patrzę w jakiej kolejności się rozsypywałyśmy i ile ważyły dzieciątka

my też zaczęłiśmy ulewać, rzadszym serkiem lub gęstym mlekiem...
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:59   #2321
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Daje mu narazie tak testowo, pełnych łyżeczek wychodzi 4-5 , przesuwa mi się nastepne karmienie o godzine, czyli jak je cyca co dwie godziny to po takim jedzonku nie dość że ma humor super to wytrzyma 3 godziny bez cycusia
Ulewanie widze też w zależności jak fika, jak mu się odbije, czy wkłada sobie głęboko paluszki do buzi...
a ząbki swoją drogą, jak on kąsaaaa
Małgoś u nas humor też super po jedzeniu . A w ile po karmieniu piersią dajesz słoiczek?
U nas ulewanie po podniesieniu do pozycji siedzącej lub pionowej. Staram się robić delikatnie lub nie podnosić. Ale nie zawsze się da, bo Franek kocha siedzenie i rączki, a jak nie dostanie tego co chce, to się wydziera.
Jejku - mocno boli to kąsanie??
Cytat:
w skarpetkach, bo mi się rozkopuje w nocy, a zreszątą ma po mamusi stópki wiecznie chłodne

też daje herbatke po poprostu chce
ja jutro daje marchewke z ziemniakiem narazie jadł prawie że słodkie
Ja chciałabym bez, bo mu się pocą stópki . A herbatkę też chce, ale łyżeczką.
Marchew z ziemniakiem była dzisiaj. Też wsuwał.
Cytat:
Ancia - Amelka ulewa wszystkim: i wodą (przezroczyste) i delikatnie białym, serkiem, mlekiem... no wszytskim Dziś ją 3 razy przebierałam. Od kilku dni tak ma.
To już nie wiem, co się dzieje .

W sliwce Hippa śliwki jest 65% . Tak się przejęłam Waszym zachwytem, że nie spojrzałam na skład. W gerberze w owocowych słoiczkach 100% owoców.
Kocham gerbera .

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
A w temacie piżamek - bardzo fajną są w Tesco, Ancia - bez stópek, z tego co pamiętam 2-pak chyba coś ok 30 zł.
Na mojej wsi nie ma tesco, a jak wysłałam chłopa to kupił na 12-18mcy . Nie pytaj mnie, co nim kierowało.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:01   #2322
cotynato
Zakorzenienie

Ancia u mnie ciezko stwierdzic z karmieniami
Dziwne to masowe ulewanie

Wymianka.
Stary 2012-01-25, 21:14   #2323
aa2
Zakorzenienie

heja
ja tez dołanczam do ulewania, rano po 5 mały tak chlusnoł duzo z eb yłam cala mokra i łózko tez, w dzien tez od czasu do czasu mu wypłyni etakie gęsciejsze ale ie jest tego mega duzo-nie wiem czemu moze sie przejada, jutro dostani ebutle mniej chyba-tak wiec ni ejest to od dodatkowego jedzenia racezj bo ja na razi etylko na mleczku
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:16   #2324
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
U nas po wprowadzaniu cudności kupki wręcz brak - jedna na 4-5 dni i to z wielkim problemem
Zamierzasz coś z tym robić?

Monia po marchewce też ma mega zaparcie, dziś po trzech dniach wreszcie zrobiła małą twardą kupkę, ale ryk przy tym był taki, że ja się prawie popłakałam razem z nią
Wczytuję się w te ulotki i wygląda na to że większość warzyw zestala stolce, rozluźniające są chyba tylko "ziemniaczki ze szpinakiem". Po kleiku tez nie było kupki, więc więcej nie dałam. Moje dziecię chyba jeszcze nie toleruje większości rzeczy poza mlekiem....

Za to próbka herbatki Bobovity z jabłka i melisy okazała się strzałem w 10. Wytrąbiła 100ml bez problemu, gdzie do tej pory wmuszałam w nią czasem 20-30ml tej z koprem włoskim.

W "paczce" z Hippa dostałam tylko plastikową łyżeczkę i jakieś ulotki, no nie postarali się.... Ha ha to pewnie za karę, że im kiedyś wysmarowałam maila, że mają sobie aktualizować stronę internetową, bo mają nieaktualny skład kremu dla dzieci z parabenami (obecnie bez)
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:31   #2325
stokrotka_
Zadomowienie

Natka u Nas też wielkie stękanie i dość twarda kupa. raz dałam pół czopka glicerynowego.. a teraz daje co drugi dzień do mleka saszetkę probiotyku .. powoli się to normuje. są twardsze..ale już bez takiej męki idą

Aneczkaj u Nas ta herbatka też smakuje

a i zakupiłam dziś małej kubeczek pierwszy do picia od 4 miesiąca .tyle,że moja córcia chyba stwierdziła,że to fajna zabawka..i sobie podgryzała ten dziubek zamiast pić

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2012-01-25 o 21:32
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:39   #2326
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
dziękować

MalgosiaM8: super te ubranka i piżamki. Ale te piżamki to chyba mogą też za "dresik" posłużyć czy nie bałdzo
są takie cieńsze , dla mnie bardziej idealne do spania

Cytat:
Małgoś u nas humor też super po jedzeniu . A w ile po karmieniu piersią dajesz słoiczek?
U nas ulewanie po podniesieniu do pozycji siedzącej lub pionowej. Staram się robić delikatnie lub nie podnosić. Ale nie zawsze się da, bo Franek kocha siedzenie i rączki, a jak nie dostanie tego co chce, to się wydziera.
Jejku - mocno boli to kąsanie??
takie hm jakbyś pazokieć wbijała w skórę, teraz każda testuje na swojej dłoni
właśnie mój nalepiej beka na siedząco ale też wtedy najwięcej ulewa
A myślisz że u mnie inaczej też siedzenie i siedzenie no może jesszcze na brzuchu by leżał częściej niż na rączkach

po piersi daje tak z godzine, lub póltorej

Ja chciałabym bez, bo mu się pocą stópki . A herbatkę też chce, ale łyżeczką.
Marchew z ziemniakiem była dzisiaj. Też wsuwał.
dajesz mi nadzieje że zje ze smakiem

To już nie wiem, co się dzieje .

W sliwce Hippa śliwki jest 65% . Tak się przejęłam Waszym zachwytem, że nie spojrzałam na skład. W gerberze w owocowych słoiczkach 100% owoców.
Kocham gerbera .
.
tak luknełam na swojego hippa i rzeczywiście nie ma 100% a w Gerberze tak, a Gerber przeciesz tańszy

wogóle to dostałam dziś dopiero pierwszą paczkę chyba dlatego że ja na W dopiero jestem

25.08.2011

Stary 2012-01-25, 21:44   #2327
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

czyli się da

da się da, tylko byl mega zmęczony dlatego zasnął, ale będę się starała go tego nauczyć, żeby sam zasypiał w łózeczku. Bo na noc jeszcze śpi w koszyczku wiklinowym i tam zasypia sam, także myślę ze musi się po prostu przyzwyczaić do łóżeczka
Cytat:

my dziś po szczepieniu na 4 miesiące 6w1 i menigokoki. Sara była dzielna bardzo kochana moja. potem płakała ,nie spała dziś prawie nic..nie wiem czy to przez przeziębienie,czy po szczepionce.. dałam czopka jej. lekarka dziś sprawdziła jej dziąsełka..ale powiedziała ,że jak dla niej to może dopiero zębole gdzieś tam w środku się wykluwają..i jest ból a jeszcze nie widać..w takiej kumulacji ciężko ocenic. ale kupiłam żel i proszek teetha,by mieć w pogotowiu. teraz kima w hustawce...aż dziwne,bo nigdzie poz łóżeczkiem nie usypiała już dłuuugo.. aż się boje co w nocy będzie jak się teraz wyśpi

dla Was i dzieciaczków
Dzielna Sarunia
[Q
Cytat:

dobre ale się uśmiałam

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 22:03   #2328
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
są takie cieńsze , dla mnie bardziej idealne do spania

tak luknełam na swojego hippa i rzeczywiście nie ma 100% a w Gerberze tak, a Gerber przeciesz tańszy

wogóle to dostałam dziś dopiero pierwszą paczkę chyba dlatego że ja na W dopiero jestem
Ja R i

Wymianka.
Stary 2012-01-25, 22:07   #2329
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Mój syn przed chwilą zasnął sam w swoim łóżeczku pierwszy raz od urodzenia(w dzień)
Cytat:
Ja R i
ja na S i też ciszzzzzzzaaaaaaaaaaa, al eja mam chyba jeszcze czas
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 22:17   #2330
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
E to u nas raczej nic z tego. Jeszcze jutro dokładnie obadam.

Obadaj, a jak nie zęby to będziemy dalej kombinować

Natuś dzięki , jeszcze swojego słoiczka nie ruszałam, bo balam się reakcji na gluten, w sumie nie wiem, ile go tam jest.
A i jest tam promocja na deserki gerbera - po 2,29 zł.

A to u nas już poszły dwa słoiczki dzielone na dwa razy W tesco promocja na deserki po 2zł

A weź nic nie mów. Czekam na wizytę piątkową jak na zbawienie.

no to za zbawienie

Franek ulał rano lekko śliną, wieczorem lekko znów śliną, a potem 2 razy r- raz mleczkiem i po chwili śliną ze słoiczkiem. Nie kumam już tego.
Jednak postanowiłam nie odstawiać jedzenia, bo do południa było wszystko ok, po obiadku też wszystko ok, dopiero po deserku gorzej. Ale u nas to karmienie wcale nie przesuwa karmienia piersią i może to jest przyczyna . On strasznie dużo je, rzuca się na pierś z okrzykiem indianina i je tak łapczywie, że szok.
Herbatkę też dzisiaj dostał, żeby nie ulewać.

Tak sobie kombinuję,że pewnie mają te nasze dzieci niezłe rewolucje w brzuszkach - połączenie dużej ilości mleka i innych różnych rzeczy i stąd to ulewanie może być

Cytat:
coś za 22zl jak pamiętam Staśka jutro obfoce
No to całkiem znośna cena

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Zamierzasz coś z tym robić?
Stosujemy syrop Debridat i jak narazie obyło się bez czopków, liczę, że za jakiś czas organizm się przyzwyczai i się to wyreguluje.

Cytat:
Natka u Nas też wielkie stękanie i dość twarda kupa. raz dałam pół czopka glicerynowego.. a teraz daje co drugi dzień do mleka saszetkę probiotyku .. powoli się to normuje. są twardsze..ale już bez takiej męki idą

A jaki probiotyk dajesz?

a i zakupiłam dziś małej kubeczek pierwszy do picia od 4 miesiąca .tyle,że moja córcia chyba stwierdziła,że to fajna zabawka..i sobie podgryzała ten dziubek zamiast pić

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-25, 22:17   #2331
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
proszę
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1494

a zabawki były w biedronce na Diamentowej, skleroza że dopiero odpisuję
Dzięęęks
Cytat:
dziewczyny, ja chciałam sprostować to co napisałam...(
Współczuję tych diagnoz i przejsć
Cytat:
Przykro mi, nie pomogę
A zakupy w Lidlu też przedwczoraj zrobiłam
Stary 2012-01-25, 22:29   #2332
agus1978
Wtajemniczenie

Ja tak na szybko...bo łóżko wzywa hihi..
Bordana - ja miałam artroskopię kolana i w sumie nie było tak źle, bo tylko dwa tygodnie w domu siedziałam, no ale wiem, że czasem trzeba dłużej.
Stokrotka - brawo dla Saruni za szczepienie
Ulewanie - moje dziecię też ulewało, i ulewa mlekiem lub obiadkiem zwłaszcza jak np wyrywa się do siedzenia albo trzymam ja tak, że jest ucisk na brzuch..wtedy potrafi nieźle ulać, ale na szczęście zdążę to złapać na śliniaczek (w większości, bo zdarzało się juz tak, że i ja się musialam przebierać).
Też się jej zmienia konsystencja kupusi od czasu, kiedy zaczęła jeść słoiczki, raz jest rzadsza a ostatnio taka zbita w różnej kolorystyce.
A dziś wcięła prawie cały słoiczek zupki marchewkowej z ryżem..młoda ma spust taki, że potem niedziwota, że tyle waży
ja już mykam na dziś....życzę słodkich i kolorowych
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 22:33   #2333
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, ja chciałam sprostować to co napisałam...

ostatnio jak byłam u gina (akurat mojego prowadzącego nie było - jakiś taki starszy go zastępywał) powiedział mi żebym przez rok nie zachodziła w ciążę bo jeśli zajdę to czeka mnie skrobanka... Takie były jego słowa i tylko o to mi chodziło.
Chlip chlip było bo nie będę potrafiła się z tym pogodzić, strata dziecka jest jak dla mnie czymś najgorszym na świecie, sama jestem po dwóch poronieniach, jedno w 9 t.c drugie w 17 t.c...

mordujcie, linczujecie...

mam dzisiaj kiepski dzień...
posiew młodego jeszcze gorszy niż był bo oprócz bakterii E-coli jest jeszcze Morganella Morganii, cokolwiek by to było, nie wiem.Muszę poczytać.
Jutro idę z małym do pediatry.

A i dowiedziałam się że w tym roku konieczna będzie artroskopia mojego kolana.. jednak...
staw w opłakanym stanie... pewnie za 20 lat wogóle wstawią mi sztuczne kolano...
;(
Nikt nie bedzie linczowal i mordowal bo to Twoje zycie i Twoja sprawa. Nie chcialam komentowac i w sumie nie wiem po co to robie, moze dlatego ze tamten post mnie poruszyl do zywego. Mam nadzieje ze nie jestes w ciazy. I tylko tyle jestem w stanie Tobie napisac.

Cytat:
hello kobietki... chiałam nadrobić ale nie dałam rady.czytam co tam się wydarzyło jak mnie nie było . ale tak bez cytowania wpadam.

my dziś po szczepieniu na 4 miesiące 6w1 i menigokoki. Sara była dzielna bardzo kochana moja. potem płakała ,nie spała dziś prawie nic..nie wiem czy to przez przeziębienie,czy po szczepionce.. dałam czopka jej. lekarka dziś sprawdziła jej dziąsełka..ale powiedziała ,że jak dla niej to może dopiero zębole gdzieś tam w środku się wykluwają..i jest ból a jeszcze nie widać..w takiej kumulacji ciężko ocenic. ale kupiłam żel i proszek teetha,by mieć w pogotowiu. teraz kima w hustawce...aż dziwne,bo nigdzie poz łóżeczkiem nie usypiała już dłuuugo.. aż się boje co w nocy będzie jak się teraz wyśpi

dla Was i dzieciaczków
mnostwa buzkow dla Sarci i od Mikula:"Aguuuuuuu"

Cytat:

No właśnie Filip ulał kilka razy w szpitalu, później w ogóle i później na początku 3 miesiąca zaczął po troszkę. Raz na jakiś czas. Wczoraj było tego duużo i bez serka dzisiaj kilka małych serkowych + marudzenie. Może ta jagoda mu nie podeszła.
Najgorsze jest to , że 31.01 pediatra i znając życie mało co mi doradzi
Kurcze a ja chce jutro dac Mikulowi marchewke

Cytat:

Przelecialas kochana..? a tak powaznie to dzieki za info, oblookam te bodziaki
Stary 2012-01-25, 22:42   #2334
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
da się da, tylko byl mega zmęczony dlatego zasnął, ale będę się starała go tego nauczyć, żeby sam zasypiał w łózeczku. Bo na noc jeszcze śpi w koszyczku wiklinowym i tam zasypia sam, także myślę ze musi się po prostu przyzwyczaić do łóżeczka

Dzielna Sarunia
[Q
ooo to Bartuś jeszcze w koszyku śpi?? Sarze się koszyk odwidział na koniec października. chyba,że ten Nasz jakiś mały był

Cytat:

Stosujemy syrop Debridat i jak narazie obyło się bez czopków, liczę, że za jakiś czas organizm się przyzwyczai i się to wyreguluje.

Natka ten probiotyk to coloflor, ale mam też inny z pl dicoflor-ponoć też dobry ,narazie nie używałam,bo chce najpierw 1 skończyć.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Stokrotka - brawo dla Saruni za szczepienie

Też się jej zmienia konsystencja kupusi od czasu, kiedy zaczęła jeść słoiczki, raz jest rzadsza a ostatnio taka zbita w różnej kolorystyce.
A dziś wcięła prawie cały słoiczek zupki marchewkowej z ryżem..młoda ma spust taki, że potem niedziwota, że tyle waży
ja już mykam na dziś....życzę słodkich i kolorowych
dziękujemy

noo..to ma apetyt mojej smakują słoiczki.ale stopuja przez te kupy..

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

mnostwa buzkow dla Sarci i od Mikula:"Aguuuuuuu"

Kurcze a ja chce jutro dac Mikulowi marchewke

i
dziękujemy bardzo. Sara śpi już co prawda..ale jutro napewno przekaże Milkulkowe pozdrowienia

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2012-01-25, 22:55   #2335
cotynato
Zakorzenienie

Lulla dawaj na luzie. U nas marchewka była kilka dni temu. Później dzień przerwy i jabłko+ jagoda , dziś drugi dzień. Po marchewce była śmieszna pomarańczowa kupa i możliwe że bąki, ale to pewnie od nowych wrażeń dla jelitek Zdaj relacje koniecznie.

Wymianka.
Stary 2012-01-25, 23:00   #2336
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lulla dawaj na luzie. U nas marchewka była kilka dni temu. Później dzień przerwy i jabłko+ jagoda , dziś drugi dzień. Po marchewce była śmieszna pomarańczowa kupa i możliwe że bąki, ale to pewnie od nowych wrażeń dla jelitek Zdaj relacje koniecznie.

U nas bylo jabluszko dwa dni temu i wczoraj, dzisiaj przerwa i tak mysle zeby jutro sprobowac z marcheweczka ale koopsko po jabluszkach bylo nieziemskie a to jablko+jagoda musi byc dobre, ale to poczekam jeszcze chwilke z tym. A w ogole tak sobie myslalam bo moja mader mowila ze jak bylam brzdącem(az nie do wiary) to wcinalam wlasnie marchewke z jabluszkiem, moze taki mix sprobowac?
Stary 2012-01-25, 23:04   #2337
cotynato
Zakorzenienie

W sumie jak nie było reakcji na jabłuszko to można by chyba podać jabłko+ marchewka - w razie reakcji wiedziałabyś co zaiwniło. Chociaż może pierw spróbuj samą gotowaną marchewkę?

Wymianka.
Stary 2012-01-25, 23:06   #2338
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
U nas bylo jabluszko dwa dni temu i wczoraj, dzisiaj przerwa i tak mysle zeby jutro sprobowac z marcheweczka ale koopsko po jabluszkach bylo nieziemskie a to jablko+jagoda musi byc dobre, ale to poczekam jeszcze chwilke z tym. A w ogole tak sobie myslalam bo moja mader mowila ze jak bylam brzdącem(az nie do wiary) to wcinalam wlasnie marchewke z jabluszkiem, moze taki mix sprobowac?
Lullka mojej Saruni baaardzo posmakował taki mix najpierw samą marchewkę dałam..jadła ale średnio chętna. a z jabłuszkiem.. aż krzyczy jak się kończy

Stary 2012-01-25, 23:10   #2339
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie jak nie było reakcji na jabłuszko to można by chyba podać jabłko+ marchewka - w razie reakcji wiedziałabyś co zaiwniło. Chociaż może pierw spróbuj samą gotowaną marchewkę?
Cytat:
Lullka mojej Saruni baaardzo posmakował taki mix najpierw samą marchewkę dałam..jadła ale średnio chętna. a z jabłuszkiem.. aż krzyczy jak się kończy

Dzieks dziewczyny, w takim razie rzeczywiscie najpierw sprobuje z marcheweczka a pozniej sprobujemy mix Stokrotko nic mi nie mow o krzyku, jak sie skonczylo jabluszko to byl placz i zgrzytanie dziąsełek
Stary 2012-01-26, 00:16   #2340
stokrotka_
Zadomowienie

kochana...to zobaczysz co się będzie po mix-ie dziać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości