|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Marzena musisz patrzeć żeby na opakowaniu było napisane kaszka RYŻOWA (nie mleczno-ryżowa)
Np. http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...bcatid/34.aspx
|
|
#1442 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam... Wiki sie obudziła na amciu
Są kaszki same ryzowe Brumku brawa za drugiego białego potworka Natka posprzeczalismy sie (nawet nie poklocilismy) o głupotę, ale poczułam sie niedoceniona i wszystko co do tej pory zrobiłam poszło w niepamięć (Moj Tz stwierdził ze jak sie chce mieć Cos dobrze zrobione to trzeba to robic samemu, i od jutra Bedzie robił sam OOOO !!! ) najlepsze w tym wszystkim jest to ze w poniedziałek Bedzie zmuszony mnie poprosić o załatwienie jednej rzeczy, której sam nie załatwi ( Nie zdąży z pracy wrocic). Trzeba uważać na to co sie mówi. Teraz Juz Uciekam marznac naprawde. Dobrej nocy. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1443 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
2. Jak się najedzie na zdjęcie to jest informacja, że promocja dotyczy różnych rozmiarów. 3. Mówisz, że sztukę teleportacji masz już opanowaną? ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie lekko zdziwiona jestem, że tak szybko mu te zeby wyszły, ale cóż, wpychać ich z powrotem nie będę Ja też miałam 5 miesięcy jak sie pojawiły. Miło że ma coś po mnie ![]() Cytat:
Cytat:
2. Ja dobrze Was mieć ![]() 3. Wciąż się uczę, ale do lutego może zdążę ![]() A pokłócenie może do rana Wam przejdzie
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Uda sie nastepnym razem - zobaczysz
Cytat:
[QUOTE=dziubek79;31842155] super !!!!! Sygine miałam pisać , boski Natan, super stoi !!! a mój leń mnie doprowadza do rozpaczy ![]() jak mu zabawka ucieknie to zamiast do niej się podczołgać to ten rozkłada skrzydła (ręce ) , podnosi podwozie (nogi) i szykuje się do startu [/QUOTE]ha ha ah moja tez tak lezzy rece w gorze, nogi w gorze, grucha cos do siebie, slina cieknie i sie smieje, a zaraz kombinuje jakos z nozkami iraczkami i dopelznie do zabawki ![]() ---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Cytat:
Piekny ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- A wogole pstryk!!!! Dziś ja zapalam światełko ![]() Nie było mnie wczoraj bo mój szanowny mąż się wkurzył, że przed kompem siedzę i schował mi laptopa i zabrał kabel od głównego kompa ![]() A teraz wstałam bo Maryś się na jedzonko obudziła i nadrabiam te stronice ![]() Rozłożyliśmy wczoraj to nasze drewniane krzesełko i ................... ogółem niby OK, ale nie ma szelek to raz, blat nie jest "ruchomy" tylko na stałe przykręcony i mam problem włożyć mojego dziecia do niego. |
||
|
|
|
#1446 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Jaki przystojniak! ale się wstrzeliłaś w godzinę duchów z postem ![]() Cytat:
Cytat:
Czekam też na ząbka jak na zbawienie, może wreszcie trochę się uspokoi z bólem..... już go widzę wyraźnie, a dalej się gad nie przebił Ile może wychodzić skoro już tak blisko jest....?Jadę na uczelnię... dziś ostatnie zajęcia, i potem sesja
|
|
|
#1447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Halo! Jestem i jak. Tyle na teraz..... |
||
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
brumek gratulacje dla małego za ząbka
![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- lili tez tak mysle nawet wzięłam wczoraj taką pałę na niego ale nic---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Lilianki a także Wiktorii !!!! Za ich dzisiejsze miesięcznice
![]() |
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Lena, Lilka, Wiki za skończone miesiące .Od 3 praktycznie nie śpię
|
#1451 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() To przykre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No naprawdę idziecie jak burza! Ciekawe, kiedy u nas drugi pójdzie, bo też jest już bliże niż dalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaś (łatwiej mi zapamiętać imię niż Twój nick ) fantastyczny |
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry i do zobaczenia bo lecę małą kłaść na drzemkę bo marudzi że na dworze ją słychać chyba.. Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów |
||
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha wyjscia nie mialam, ja poszlam po Marys na dwor, a on za ten czas zdarzyl go "sprzatnac" - ale nic sie nie dzieje wielkiego, to tylko pol dnia
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Słuchamy z Radziem tego radio
http://www.polskastacja.pl/radiochannel/Dzieciom.htm ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() Albo nie gotuj obiadu |
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ja sie odwdziecze jeszcze - dzis na obiad szpinak - nie lubi. A ponadto nie bedzie go jedzie z kolega obejrzec auto do Warszawy bo tamten cos upatrzyl
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#1459 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Brunetka dziewczyny już dały rady co zrobić, ja się podpinam pod nie. Powodzenia! Szkoda , że tacy ludzie jeszcze funkcjonują na all. Miała same pozytywy?
Cytat:
Może Ty się minęłaś z powołaniem, zamiast pracować w .. to pisz wiersze! Cytat:
Wizaz rulezzzz Cytat:
![]() Małe sprostowanie: źle wczoraj opisałam sytuację z teściową, ona żadnego tekstu nie walnęła w stylu że sara do mnie rąk nie wyciąga. Nic (absolutnie ) nie powiedziała, tylko ja wywnioskowałam po jej minie, po uśmiechu, po zachowaniu że jej to w głowie siedziCzy ja znowu widzę coś czego nie ma? Boże ciekawe kto się szybciej wkończy... wow cóż za zawadiacki uśmiech. Mały kobieciarz Superancka muchaCytat:
![]() Cytat:
Kolina dobrez jest, Dawid pod opieka, przebadany. A że dobrze się rozwija, nie ma powodów do niepokoju Kajool cóż Cię znowu dopadło? Cieszę się, że fajna opiekunka. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, i szymeK różnież. Ze spokojem będziesz mogła z nim zostawić małego ![]() Brumek u nas ani widu ani słychu..a objawy typowo ząbkowe.Dziękuję za odpowiedzi o krzesełkach. Nadal jestem zielona i nie wiem co chce. Leżaczek też mam ten do 9 kg, czas już zmienić..Używamy go tylko w kuchni jak coś gotuję, i tak myślę aby krzesełko służyło nam tez za leżaczek... Dzisiaj na obiad żeberka. Tylko pomóżcie jak je przygotować? Przez noc 4 strony. Wariatki
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo widzisz dzięki Tobie pobrałam ![]() Cytat:
Cytat:
Natka powiedziałam mężowi o tekstach Twojego i powiedział : ooooo mógłbym z nim piątkę przybić dziewczyny czy Wy to znałyście ?? ja nie miałam pojęcia http://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta.../3/sectionid/0 bry moje dziecko zaczęło dziś dzień o 6 ![]() Lena, Lilka, Wiki STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! kto chce koda ?? Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-01-26 o 09:29 |
|||
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie - Eveewe - zrobiłabym to samo co radzi Lili - zemsta
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]()
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Tymka Brumkowego ![]() ![]() klask i:Brumek miałam pisać że są różne rozmiary kupiłam dziś 1 opakowanie NAN PRO2 bo była promocja za 10 zł 350g .... na próbę bo chcę takie mleko dawać małemu jak wrócę do pracy |
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
napiszcie mi jak mam usuąć konto z fb
Więcej info w klubie.
|
#1465 |
|
BAN stały
|
No nie nadrobię
![]() Poległam ![]() Tyle tylko Brumku witaj świecie 2 ząbków ![]() Zanko nie stresuj sie,ja też sie walłam na mieście-za drugim razem zdałąm ZDROWIA dla MAM I DZIECIACZKÓW ![]() Marzenko-no pytasz,jasne,ze odwiedz nas w szpitalu I informacja dnia: IZA nauczyła sie dziś raczkować |
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Evewee
Jacieee Karolinee Beatka Lili Słoneczko bardzo dziękujemy za pamięć... No to już 9 miesięcy ![]() Idę nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Brumku za drugiego ząbka.Nerola ale zdolniacha z Izunii
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zazdroszczę Wam takich zdolnych dzieciaczków |
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam duszone z porami
![]() ![]() ![]() ![]() surowe żeberka posolone i popieprzone obtoczone w mące przesmażam krótko na dużym ogniu żeby się zrumieniły lekko, potem zalewam niewielką ilością wody z przyprawami lub piwa - ok. 3/4 szklanki - jak kto lubi, ziele angielskie, listek, vegeta, sól pieprz i tak się podgotowują ok 15 minut a potem dodaje do nich dużego pora pokrojonego w plasterki - takie kółeczka wychodzą, ewentualnie startą marchewkę ale niedużo, cebulkę w piórkach i to się dusi pod przykryciem do miękkości - pory jak się uduszą to zagęszczą sosik
|
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzuciło mi sie w oczy w sklepach, ale nie mam pojęcia, jak działają... I ten podział na dziewczynki i chłopaków... Ciekawe ![]() Cudownie!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

kla ski:
Dziewczyny załamałam sie 
ogółem niby OK, ale nie ma szelek to raz, blat nie jest "ruchomy" tylko na stałe przykręcony i mam problem włożyć mojego dziecia do niego.
Zapytałąm, czy mogę podawać małemu kleik na swoim mleku. Ależ oczywiście! Oni lekarze są za tym, żeby korzystać z mleka matki
A ostatnio mi wmawiała, że koniecznie muszę dokarmiać MM...

Mądry chłopak z niego, szybko sie nauczył