|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
ycJa się chciałam tylko przywitać i życzyć przy okazji słodkich snów
... napiszę tylko po cichutku, że Olo dziś jadł kaszkę bananową ze słoiczka Hippa... O rany! Ale smakowało. Aż krzyczał, żeby mu podać kolejną łyżeczkę... uciekam |
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Witam się dziś pierwsza...Misia już po pierwszej butli mleczka, teraz sobie leży koło mnie i śle mi uśmiechy
![]() Lulla ja juz dawałam jej i jabłuszko same i jabłuszko z marchewką, albo z gruszką lub musem jabłkowym i na szczęście nic sie jej nie działo no może większa ilość pierdów hhiih i inna kupa, tak więc spróbuj podać małe ilości i zobaczysz jak to przyjmie ![]() Życzę miłego dzionka dziś, my sie powoli już zbieramy, bo trza się przyszykować na masaż....
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Najdłuższa drzemka tej nocy to 2h i 10 min
czuję się dziś do ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- A w ogóle nie mogę oglądać wiad- jak można porwać dziecko - wczo wieczorem normalnie poryczałam się
|
|
|
|
#2344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj samo jabłko w Lidlu Cytat:
![]() Cytat:
Dlaczego niby jak się zajdzie w ciążę wcześniej niż rok po cc to trzebą ją usunąć ? Pierwsze słyszę, że jest takie wskazanie ? Znam 2 dziewczyny, które zaszyły w takim czasie - jedna 7 m-cy, druga 3 m-ce. To są po prostu często ciąże zwiększonego ryzyka, ale nie zawsze, często nic złego się nie dzieje. Może zmień lekarza, skoro tak twierdzi Poza tym używasz brzydkich określeń - "to" o dziecku, "skrobanka" - aż ciężko się czyta, a razi w oczy tym bardziej, że piszesz w temacie młodych mamuś, sama nią jesteś zresztą.... Może warto czasem przeczytać coś się napisało i zastanowić przed kliknięciem "wyślij odpowiedź"
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2012-01-26 o 09:13 |
|||
|
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Moje ekspresowo wysypiające się dziecko śpi a ja śniadam i nadrabiam
.Dzień doberek . Od 5:30 to już w ogóle rępolenie się na naszym łóżku, wiec o śnie nie było mowy . Wychowuje sobie mamusię, nie ma co. A ja nawet nie mogę się podratować kawą, przez te moje cyce, które odczuły niestety wczorajszy dzień i dzisiejszą noc. Bolą wyjątkowo... . Idę czytać.Ancia, pisałaś o ulewaniu. Leone też ulewa, ale to od nowości, sporo, więc wiem jak się czujesz Archi, nasi synkowie nadal spiskują wspólnie ![]() Asia, to chyba Ty żałowałaś, że nasze maluszki będą teraz spały jeszcze mniej w ciągu dnia? U nas to jest już po prostu niemożliwe, gorzej być nie może |
|
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2347 | ||||
|
Zadomowienie
|
W temacie jajek jesteście niemożliwe
, przyniosła mi ostatnio i dała gratis bo: "dawno juz jojeckowwiejskich u niej nie kupowałam". Chce dychę za 10 szt. to co się dziwi![]() Cytat:
![]() Ja się kaszki boję, jak mi przyjdzie wciskać małemu łyżeczką, to chyba zwątpię. Jeszcze na dokładkę nauczyłam go pluć (głupia Cytat:
Cytat:
Moje dziecię raczej rzadko miewa dłuższe niż 1,5 godz. jedno dłuższe spanie. Z tego z 50 min. przy cycu ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2348 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Małgoś poszukaj też gdzieś obok na półkach. Ja kiedyś specjalnie pojechałam do reala i na półce ze słoiczkami po 4mc były same gruszki i inne wynalazki. Okazało się, że wszystkie inne po 4mc były ułożone na regale po drugiej stronie. Ancia pytałaś co się dzieje z Kwilonkiem. Otóż nie wiem. Poprostu przestał dobrze w nocy spać. Budzi się średnio co 40 minut, stęka, czasem z płaczem...Nie wspomnę o tym, że za nic nie chce sam usnąć po kąpieli (a wcześniej nie bylo z tym problemu)...Kupy robi. Bąki w normie. Nie wiem. Więc nie marudze. Trzeba to przeczekać. Szukam przyczyny i kombinuje.---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- ...i dla Leosiów buziaki z okazji imienin
|
#2349 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojemu się to jeszcze nie zdażyło. Raz jeden zasnął sam na naszym łóżku, ale to w 1 lub 2 m.ż.Cytat:
![]() Cytat:
Pochwalę się swoją Julką. Zajęła 1 miejsce w szkolnym konkursie kolęd i pastorałek po angielsku i 2 po polsku z klas 5-6. Niezła jest bestia ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
A dlaczego robiłaś Leosiowi posiew? Miał brzydkie kupki? Cytat:
dla dzielnego dziecia. Jednak kobieta to znosi ból z gonością, a facet to szkoda gadać, tylko użalaż się nad sobą potrafi![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Qrczaki, bratowa strzeliła drzwiami i już słyszę Leona . Ależ ma to spanie, niech to licho. Nie idę tam jeszcze, może zaśnie (sama nie wierzę w to co piszę, ale co mi szkodzi )Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że probiotyk pomoże. Ja też podaję probiot w związku z wi Cytat:
Cytat:
.Łamię się z tym karmieniem, jakby młody lubił flachę, to chyba dałabym już pomalutku mm, ale ponieważ nie toleruje w buzi żadnych silikonów (dzieki Bogu nie powiększyłam piersi )ani lateksów, to mam problem. Cytat:
![]() Dzięki ciociu, dzięki, chociaż my wybraliśmy 11 kwietnia na imieniny . Ale o pomyłkę łatwo, bo Leonów w kalendarzu od groma. Prawie w każdym miesiącu jest jeden lub dwóch .
|
||||||||||
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znów wyrażam się nieprecyzyjnie... ![]() po pierwszym szczepieniu mały miał temp do 37.5 i lekarka nie wiedziała od czego to więc dała skierowania na usg ukł moczowego i badania moczu. Usg ok. jednak wyszła bakteria w moczu. Antybiotyk był. Teraz przy powtórnym posiewie nie dość że ta sama bakteria jeszcze siedzi to doszła jeszcze inna. A temp bez zmian. Dostałam też wezwanie na szczpienie, które miało odbyć się w okolicy 6.01... no ale z bakteria w moczu to tak nie teges...Zresztą zobaczę co lekarka dzisiaj powie - na 12 mamy wizytkę ![]() Malgosia1983: dziękujemy chociaż my imeninki obchodzimy raczej w listopadzie, pierwsze zaraz po urodzeniu... pomiomo to, baardzo dziękujemy
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#2352 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kwilon siedzi w leżaczku i tworzy szczęsliwego kupona
![]() Cytat:
Wogólę to jak to jest z tymi żelami, bo Stefek zżera wszystko co mu wloże do buzi. Jak mam tym smarować? Raz posmarowałam i fakt uspokoił się, ale miałam wrażenie, że wszystko zjadł. Cytat:
![]() Matko jedyna...co on tam wypycha Ide lepiej wodę szykować.---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Nie chcecie party? Nie to nie. Strzelam focha i idę myć dupsko Kwilonowi
|
|
#2353 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My się dziś myliśmy w umywalce rano, bo kupka była nawet pod pachą. Leone leżał w łóżku, tatuś obok niego i nawet się nie zorientował, że poszła kupa. A pampek był po całej nocy nieźle już napompowany, więc nic się do niego więcej nie zmieściło. Ale wybaczcie, z tego tez nie mam nagrania No dobra, spróbuję podpuścić dziecko, żeby zaśpiewało, a ja będę nagrywać z ukrycia ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Ej Malgoś, nie bądź taka. Wytrzyj dupinę synkowi, to może Ci foch przejdzie. Postaw się w mojej sytuacji: jakbym chciała obchodzić wszystkie Marie i Leony w kalendarzu to nie robiłabym nic innego, tylko świętowała ![]() Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w 2011 r 7 moich koleżanek rówieśnic urodziło dzieci. Ze mną 8. Dwie to pierworódki. Będziemy się z koleżankami spotykać na wywiadówkach. A w tym roku kolejna taka stara jak i ja mama będzie miała bliźniaki. Ma dwie córy a teraz urodzi dwóch facecików. Fajnie . Łomójboże, ale ryk!!!! Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2012-01-26 o 11:43 |
|||
|
|
|
#2354 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
A to zniknięcie dziecka... Zmysły bym postradała chyba... BordAna - Właśnie. haha, uwielbiam Was ![]() I chciałabym napisać, ze Eryk też zaczął ulewać chociaż od 2 mcy był zupełny spokój. Tak więc dołączam się do stroskanych mam. I dostałam fajną radę co do ząbkowania od pewnej staruszki. Trzeba obrać dość grubą marchewkę (ale nie jakiegoś mega kloca), wyparzyć i dać dzieciakowi do łapy. Gryzak jak złoto, bo poręczny, idealnie pasuje do dzioba
|
||
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy w takim razie na podpuche ![]() Rówieśnice z mojego otoczenia jakoś nie chcą się rozmnażać
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Celtus dla Leosia sto latek Sisku biedactwo, trzymam kciukasy zeby Piotrulek przesypial cale noce Agus1978 dzieki Sonik dzieki za odp dotyczaca żelu na dziąsełka co to ja jeszcze mialam napisac
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jest boska pogoda, w koncu pojdziemy na spacer
dobrze ze tak juz nie wieje![]() sisku to ja mam pomysl, przyjedz z Piotrulkiem, ja sie nim zajme a Ty pojdziesz spac ![]()
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem potem nawet przeceny robią, żeby wypchnąć towar, tak jak teraz w moim Lidlu są kurtki dziecięce, takie jak kupiłam Grzesiowi na początku listopada - wtedy zapłaciłam 59zł, teraz jest za 25 zł
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to mnie teraz powaliłaś... co chwilę chora, @ Cię rozkłada ,a Ty jeszcze byś chciała pomóc ![]() Normalnie Matka roku |
|
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
heja melduje sie i ja
![]() my juz po spacerku teraz dziec wystawiony na balkon dosypia-niezła ze mnei matka wystawiłam go tam i zamknełam balkon hehe no ale mam go zaraz przy wejsciu i zerkam na niego szkoda mi go było budzic i go wystawiłam i zstanawiam sie czemu wczesniej na to nie wpadłam ni emusze go rozbierac odkrywac itd czyli jednym słowem przeszkadzac heheide zrobic sobie kawke i poczytam co tam popisalyscie a widze ze neiwiele |
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do porwanego dziecka nie pytaj ile razy si edzis na spacerze ogladałam, az jedna bab na mnei dziwnie spojrzała , bo drepcze za mna drepcze to sie odwróciłam a to na szczescie tylko moherowa pani juz nie wspomne ze w sklepie w kolejce facet patrzy mi do wózka i mówi no i taki emaleństwo w sosnowcu porwali, jak tak mozna taki ebezbronne maleństwo-no racje miał aż wózek do siebie przygarnełam bardziej Cytat:
Cytat:
a po rozmowie z toba wczoraj dziecie slicznie drzemie na balkonie chyba mu sie tam podoba hehe ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- dobra teraz ide po ta kawe heheh Lu miłego spacerku-mały mrozik ale super sie spaceruje mały mA zimne poliki az miło hehe
|
|||
|
|
|
#2365 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry maminki
![]() Zimno coraz zimniej... U nas teraz -4, ale idziemy na chwile na dwór. Jak Młoda uśnie to wrócimy i będziemy się werandować ![]() A słyszałyście, że w weekend ma być nawet -15? brrr
|
|
|
|
#2366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
znajoma to czasem całkiem zamiast spacerku balkonuje dziecko ![]() Cytat:
![]() I Michaś
|
|||
|
|
|
#2367 |
|
Zadomowienie
|
Natka moglabys mi podac nazwe syropu przeciwbolowego?
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Lu zaraz poszperam i wrzucę
Ale rozmiarowo już większe - Grzesiowi kupiłam na 104 cm Dziewczyńskie też są
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2012-01-26 o 12:35 |
|
|
|
#2369 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Swoimi palcami sie dławi, nie cgcę myśleć co by było z marchewkąCytat:
No cóż, dziękujemy bardzo Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- A kto nie marzy...... |
|||
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

czuję się dziś do
- wczo wieczorem normalnie poryczałam się

dziś mały ubrany już , ale czadowa jest 
. Od 5:30 to już w ogóle rępolenie się na naszym łóżku, wiec o śnie nie było mowy
. Wychowuje sobie mamusię, nie ma co. A ja nawet nie mogę się podratować kawą, przez te moje cyce, które odczuły niestety wczorajszy dzień i dzisiejszą noc. Bolą wyjątkowo...
, przyniosła mi ostatnio i dała gratis bo: "dawno juz jojeckowwiejskich u niej nie kupowałam". Chce dychę za 10 szt. to co się dziwi

mojemu się to jeszcze nie zdażyło. Raz jeden zasnął sam na naszym łóżku, ale to w 1 lub 2 m.ż.

marzę chociaż o 5h
brrr