Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 02:42   #2341
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

ycJa się chciałam tylko przywitać i życzyć przy okazji słodkich snów Padam z nóg... już nic na oczy nie widzę... jutro nadrobię.

... napiszę tylko po cichutku, że Olo dziś jadł kaszkę bananową ze słoiczka Hippa... O rany! Ale smakowało. Aż krzyczał, żeby mu podać kolejną łyżeczkę... uciekam
Stary 2012-01-26, 07:30   #2342
agus1978
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Witam się dziś pierwsza...Misia już po pierwszej butli mleczka, teraz sobie leży koło mnie i śle mi uśmiechy
Lulla ja juz dawałam jej i jabłuszko same i jabłuszko z marchewką, albo z gruszką lub musem jabłkowym i na szczęście nic sie jej nie działo no może większa ilość pierdów hhiih i inna kupa, tak więc spróbuj podać małe ilości i zobaczysz jak to przyjmie
Życzę miłego dzionka dziś, my sie powoli już zbieramy, bo trza się przyszykować na masaż....
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:08   #2343
archinta
Zakorzenienie

Najdłuższa drzemka tej nocy to 2h i 10 min czuję się dziś do

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

A w ogóle nie mogę oglądać wiad- jak można porwać dziecko - wczo wieczorem normalnie poryczałam się
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:09   #2344
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Noż kurde przeleciałam dziś całe regały w Lidlu i Kauflandzie i nic nie było
Małgoś ja marchewkę kupowałam w Carrefourze
A wczoraj samo jabłko w Lidlu
Cytat:
aaa w Lidu dla maluszków są bodziaki z długim rękawem po 16,99 za 2 sztuki, kupiłam bo bardzo fajne i większe rozmiary typu 74-80 co nam potrzeba będzie nie długo
kupiłam też piżamkę niemowlęcą dziś mały ubrany już , ale czadowa jest
U nas niestety w pierwszy dzień promocji - poniedziałek - zaraz po południu zostały same rozmiary 50/56 i 62/68 a to zdecydowanie za małe na Tomcia

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja chciałam sprostować to co napisałam...

ostatnio jak byłam u gina (akurat mojego prowadzącego nie było - jakiś taki starszy go zastępywał) powiedział mi żebym przez rok nie zachodziła w ciążę bo jeśli zajdę to czeka mnie skrobanka... Takie były jego słowa i tylko o to mi chodziło.
Chlip chlip było bo nie będę potrafiła się z tym pogodzić, strata dziecka jest jak dla mnie czymś najgorszym na świecie, sama jestem po dwóch poronieniach, jedno w 9 t.c drugie w 17 t.c...

mordujcie, linczujecie...
BordAna weszłam tu specjalnie, żeby odpisać na Twojego posta
Dlaczego niby jak się zajdzie w ciążę wcześniej niż rok po cc to trzebą ją usunąć ?
Pierwsze słyszę, że jest takie wskazanie ?
Znam 2 dziewczyny, które zaszyły w takim czasie - jedna 7 m-cy, druga 3 m-ce. To są po prostu często ciąże zwiększonego ryzyka, ale nie zawsze, często nic złego się nie dzieje.
Może zmień lekarza, skoro tak twierdzi
Poza tym używasz brzydkich określeń - "to" o dziecku, "skrobanka" - aż ciężko się czyta, a razi w oczy tym bardziej, że piszesz w temacie młodych mamuś, sama nią jesteś zresztą....
Może warto czasem przeczytać coś się napisało i zastanowić przed kliknięciem "wyślij odpowiedź"

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2012-01-26 o 09:13
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:29   #2345
Caltea
Zadomowienie

Moje ekspresowo wysypiające się dziecko śpi a ja śniadam i nadrabiam.
Dzień doberek. Lecęna pysk, bo po wczo ciężkawym dniu jeszcze gorsza noc. Wstawałam 4 razy na karmienie, a już było tak fajnie po 2 razy. Od 5:30 to już w ogóle rępolenie się na naszym łóżku, wiec o śnie nie było mowy. Tak jak mały śpi z nami, to śpi superowo, jak go odkładam do łóżeczka, to co chwilę pobudka. Wychowuje sobie mamusię, nie ma co. A ja nawet nie mogę się podratować kawą, przez te moje cyce, które odczuły niestety wczorajszy dzień i dzisiejszą noc. Bolą wyjątkowo.... Idę czytać.

Ancia, pisałaś o ulewaniu. Leone też ulewa, ale to od nowości, sporo, więc wiem jak się czujesz. Mam nadzieję, że Franiowi szybko przejdzie.

Archi, nasi synkowie nadal spiskują wspólnie

Asia, to chyba Ty żałowałaś, że nasze maluszki będą teraz spały jeszcze mniej w ciągu dnia? U nas to jest już po prostu niemożliwe, gorzej być nie może
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 09:34   #2346
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Archi, nasi synkowie nadal spiskują wspólnie
a to szelmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ach i Tobie tak jak i Cotce- pomnik i medal za karmienie się należy
Stary 2012-01-26, 09:44   #2347
Caltea
Zadomowienie

W temacie jajek jesteście niemożliwe: ja mam jaja od baby, przyniosła mi ostatnio i dała gratis bo: "dawno juz jojeckowwiejskich u niej nie kupowałam". Chce dychę za 10 szt. to co się dziwi

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A w temacie materacy i łóżeczek. Wygrałam wczoraj bitwę i mały zasnął na kilka godzin w łóżeczku, ale żebyście widziały co ja robiłam
Normalnie jak powalona przewiesiłam się przez to łóżko i mu cyca dawałam

I Filip wstaje chyba ze 3 razy w nocy. Nie wiem ponieważ jestem tak nieprzytomna, że chyba przez sen mu podaję pierś i często to, że podałam odkrywam dopiero rano jak leżymy na innym boku. Nie wiem skąd te częstsze posiłki, ale mama mnie już dusi żebym kaszkę na noc dawała a tż marudzi że ona na mm i bądź tu człowieku mądry
Już sobie to wyobrażam
Ja się kaszki boję, jak mi przyjdzie wciskać małemu łyżeczką, to chyba zwątpię. Jeszcze na dokładkę nauczyłam go pluć (głupia), więc jak nie zapomni, to będzie ciekawie przy wprowadzaniu nowych posiłków

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

dzięki, ja już się też poddałam z wymiana smoków no i staram się jak mogę z tą cierpliwością bo nerwami tylko pogorszę sprawę, wiadomo, ale czasem muszę sobie iść rzucić jakimś garnkiem albo posłuchać ostrego brzmienia by się wziąć w garść
I nam też się możesz wyżalić, pozwalamy

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry
mój synuś dziś też gorszą nocke miał i od 2 dni marudny się zrobiłmam nadzieje, że to chwilowe

Archi Bartuś też spi w dzień tak 2 razy po 30-40 min i jedne takie dłuższe spanie 1,5-3 godz
Oby było chwilowe
Moje dziecię raczej rzadko miewa dłuższe niż 1,5 godz. jedno dłuższe spanie. Z tego z 50 min. przy cycu

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
jestem moje kochane

Nie nadrobie nie mam szans tyle stron

u nas dobrze wszystko tylko troszke problemy ze spaniem mamy co 2 godziny sie budzimy i nie wiem jak to zmienic
kurcze jak by ła noworodkiem to spała po 3 godziny a teraz nie wiem ocb

prosze trzymajcie kciuki w czwartek i w piatek bo mam 2 egzaminy a z nauka jestem w lesie
Kciuki kochana, kciuki
Stary 2012-01-26, 09:47   #2348
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Małgoś poszukaj też gdzieś obok na półkach. Ja kiedyś specjalnie pojechałam do reala i na półce ze słoiczkami po 4mc były same gruszki i inne wynalazki. Okazało się, że wszystkie inne po 4mc były ułożone na regale po drugiej stronie.
Ancia pytałaś co się dzieje z Kwilonkiem. Otóż nie wiem. Poprostu przestał dobrze w nocy spać. Budzi się średnio co 40 minut, stęka, czasem z płaczem...Nie wspomnę o tym, że za nic nie chce sam usnąć po kąpieli (a wcześniej nie bylo z tym problemu)...Kupy robi. Bąki w normie. Nie wiem. Więc nie marudze. Trzeba to przeczekać. Szukam przyczyny i kombinuje.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

...i dla Leosiów buziaki z okazji imienin
Stary 2012-01-26, 10:20   #2349
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Mój syn przed chwilą zasnął sam w swoim łóżeczku pierwszy raz od urodzenia(w dzień)
mojemu się to jeszcze nie zdażyło. Raz jeden zasnął sam na naszym łóżku, ale to w 1 lub 2 m.ż.

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

A ja mu do paszczy właśnie co chwilę patrzałam szczególnie po tym jak przeczytałam Twoje relacje A idą jeszcze czy coś się wykluło?
U nas Natko są zgrubienia, więc pewnie jeszcze potrwa

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wy jak kupowałyście żele czy inne takie na ząbki konsultowałyście to czy wg rad pań z apteki czy znajomych?
Małż poszedł do apteki i pani poleciła mu Dentinox

Pochwalę się swoją Julką. Zajęła 1 miejsce w szkolnym konkursie kolęd i pastorałek po angielsku i 2 po polsku z klas 5-6. Niezła jest bestia

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
dziewczyny, ja chciałam sprostować to co napisałam...

ostatnio jak byłam u gina (akurat mojego prowadzącego nie było - jakiś taki starszy go zastępywał) powiedział mi żebym przez rok nie zachodziła w ciążę bo jeśli zajdę to czeka mnie skrobanka... Takie były jego słowa i tylko o to mi chodziło.
Chlip chlip było bo nie będę potrafiła się z tym pogodzić, strata dziecka jest jak dla mnie czymś najgorszym na świecie, sama jestem po dwóch poronieniach, jedno w 9 t.c drugie w 17 t.c...

mordujcie, linczujecie...

mam dzisiaj kiepski dzień...
posiew młodego jeszcze gorszy niż był bo oprócz bakterii E-coli jest jeszcze Morganella Morganii, cokolwiek by to było, nie wiem.Muszę poczytać.
Jutro idę z małym do pediatry.

A i dowiedziałam się że w tym roku konieczna będzie artroskopia mojego kolana.. jednak...
staw w opłakanym stanie... pewnie za 20 lat wogóle wstawią mi sztuczne kolano...
;(
Oj bidulko, trzymaj się dzielnie.
A dlaczego robiłaś Leosiowi posiew? Miał brzydkie kupki?

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hello kobietki... chiałam nadrobić ale nie dałam rady.czytam co tam się wydarzyło jak mnie nie było . ale tak bez cytowania wpadam.

my dziś po szczepieniu na 4 miesiące 6w1 i menigokoki. Sara była dzielna bardzo kochana moja. potem płakała ,nie spała dziś prawie nic..nie wiem czy to przez przeziębienie,czy po szczepionce.. dałam czopka jej. lekarka dziś sprawdziła jej dziąsełka..ale powiedziała ,że jak dla niej to może dopiero zębole gdzieś tam w środku się wykluwają..i jest ból a jeszcze nie widać..w takiej kumulacji ciężko ocenic. ale kupiłam żel i proszek teetha,by mieć w pogotowiu. teraz kima w hustawce...aż dziwne,bo nigdzie poz łóżeczkiem nie usypiała już dłuuugo.. aż się boje co w nocy będzie jak się teraz wyśpi

dla Was i dzieciaczków
Mam nadzieję, że nocka była spokojna. I dla dzielnego dziecia. Jednak kobieta to znosi ból z gonością, a facet to szkoda gadać, tylko użalaż się nad sobą potrafi

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Qrczaki, bratowa strzeliła drzwiami i już słyszę Leona. Ależ ma to spanie, niech to licho. Nie idę tam jeszcze, może zaśnie (sama nie wierzę w to co piszę, ale co mi szkodzi)

Cytat:
ja się teraz tak wciągnełam że nie wiem kiedy odstawie

ale chyba Szymek wytrąbi z butelki ? To spróbuj coraz więcej butelki zamiast cyca, problem tylko jak zasyipia przy cycusiu
Czasem jak mały ssie smoka, a nie moze usnąc, to przysywam mu do buzi cycka tak zeby czuł, ssie smoka i usypia ale metoda wiem ale co zrobić

to z głupich, wczoraj Cotka karmiła przewieszona przez łóżeczko a mój dziś leżał na pralce , rozebrany do kąpania i marudził, to mu wyciągnełam cycka, przewiesiłam przez pralkę i tak jadł
Ja nie mogę, ależ macie pomysły
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Natka u Nas też wielkie stękanie i dość twarda kupa. raz dałam pół czopka glicerynowego.. a teraz daje co drugi dzień do mleka saszetkę probiotyku .. powoli się to normuje. są twardsze..ale już bez takiej męki idą

Aneczkaj u Nas ta herbatka też smakuje

a i zakupiłam dziś małej kubeczek pierwszy do picia od 4 miesiąca .tyle,że moja córcia chyba stwierdziła,że to fajna zabawka..i sobie podgryzała ten dziubek zamiast pić
A jaki kubeczek masz?
Mam nadzieję, że probiotyk pomoże.
Ja też podaję probiot w związku z wiecznie brzydką qupą, choć w szpitalu na nikim nie zrobiła większego wrażenia. Stosowałam Dicoflor, ale bez efektów, teraz mam Biogaię. Zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

A w ogóle nie mogę oglądać wiad- jak można porwać dziecko - wczo wieczorem normalnie poryczałam się
Boszszsz, ja nie odlądam, wolę póki co żyć w błogiej nieświadomości. Póki karmioę, udaję, że świat jest dobry i moje dzieci na pewno nie spotka żadna krzywda

Cytat:
a to szelmy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ach i Tobie tak jak i Cotce- pomnik i medal za karmienie się należy
Tja, wolałabym nowe cyce.
Łamię się z tym karmieniem, jakby młody lubił flachę, to chyba dałabym już pomalutku mm, ale ponieważ nie toleruje w buzi żadnych silikonów (dzieki Bogu nie powiększyłam piersi)ani lateksów, to mam problem.

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Małgoś poszukaj też gdzieś obok na półkach. Ja kiedyś specjalnie pojechałam do reala i na półce ze słoiczkami po 4mc były same gruszki i inne wynalazki. Okazało się, że wszystkie inne po 4mc były ułożone na regale po drugiej stronie.
Ancia pytałaś co się dzieje z Kwilonkiem. Otóż nie wiem. Poprostu przestał dobrze w nocy spać. Budzi się średnio co 40 minut, stęka, czasem z płaczem...Nie wspomnę o tym, że za nic nie chce sam usnąć po kąpieli (a wcześniej nie bylo z tym problemu)...Kupy robi. Bąki w normie. Nie wiem. Więc nie marudze. Trzeba to przeczekać. Szukam przyczyny i kombinuje.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

...i dla Leosiów buziaki z okazji imienin
Małgoś, oby Kwilonkowi szybko minęło
Dzięki ciociu, dzięki, chociaż my wybraliśmy 11 kwietnia na imieniny. Ale o pomyłkę łatwo, bo Leonów w kalendarzu od groma. Prawie w każdym miesiącu jest jeden lub dwóch.
Stary 2012-01-26, 10:22   #2350
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę się swoją Julką. Zajęła 1 miejsce w szkolnym konkursie kolęd i pastorałek po angielsku i 2 po polsku z klas 5-6. Niezła jest bestia.
eeeeeeeeeeetam takie chwalenie- filmik bys matka dała albo nagranie chociaż jakies mp3 czy cóś
Stary 2012-01-26, 10:31   #2351
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
bestia[COLOR="Silver"]

Oj bidulko, trzymaj się dzielnie.
A dlaczego robiłaś Leosiowi posiew? Miał brzydkie kupki?
chodziło mi o posiew moczu...
znów wyrażam się nieprecyzyjnie...
po pierwszym szczepieniu mały miał temp do 37.5 i lekarka nie wiedziała od czego to więc dała skierowania na usg ukł moczowego i badania moczu. Usg ok. jednak wyszła bakteria w moczu. Antybiotyk był. Teraz przy powtórnym posiewie nie dość że ta sama bakteria jeszcze siedzi to doszła jeszcze inna.
A temp bez zmian.
Dostałam też wezwanie na szczpienie, które miało odbyć się w okolicy 6.01...
no ale z bakteria w moczu to tak nie teges...Zresztą zobaczę co lekarka dzisiaj powie - na 12 mamy wizytkę

Malgosia1983: dziękujemy
chociaż my imeninki obchodzimy raczej w listopadzie, pierwsze zaraz po urodzeniu...
pomiomo to, baardzo dziękujemy
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:40   #2352
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Kwilon siedzi w leżaczku i tworzy szczęsliwego kupona

Cytat:
Małż poszedł do apteki i pani poleciła mu Dentinox

Pochwalę się swoją Julką. Zajęła 1 miejsce w szkolnym konkursie kolęd i pastorałek po angielsku i 2 po polsku z klas 5-6. Niezła jest bestiaMałgoś, oby Kwilonkowi szybko minęło
Dzięki ciociu, dzięki, chociaż my wybraliśmy 11 kwietnia na imieniny. Ale o pomyłkę łatwo, bo Leonów w kalendarzu od groma. Prawie w każdym miesiącu jest jeden lub dwóch.
Dentinox ładnie zadziałał na moją 8
Wogólę to jak to jest z tymi żelami, bo Stefek zżera wszystko co mu wloże do buzi. Jak mam tym smarować? Raz posmarowałam i fakt uspokoił się, ale miałam wrażenie, że wszystko zjadł.

Cytat:
eeeeeeeeeeetam takie chwalenie- filmik bys matka dała albo nagranie chociaż jakies mp3 czy cóś
O. O. Własnie. Takie gadu gadu. My chcemy czegoś więcej

Matko jedyna...co on tam wypycha Ide lepiej wodę szykować.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Nie chcecie party? Nie to nie. Strzelam focha i idę myć dupsko Kwilonowi
Stary 2012-01-26, 10:52   #2353
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Filmik, filmik, skąd ja Wam filmik wezmę. Maśka próbowała nagrać na kom. jak Julka śpiewa, to gwiazda tak się wkurzyła, że szok. Nie mam jej nagranej

Cytat:
chodziło mi o posiew moczu...
znów wyrażam się nieprecyzyjnie...
po pierwszym szczepieniu mały miał temp do 37.5 i lekarka nie wiedziała od czego to więc dała skierowania na usg ukł moczowego i badania moczu. Usg ok. jednak wyszła bakteria w moczu. Antybiotyk był. Teraz przy powtórnym posiewie nie dość że ta sama bakteria jeszcze siedzi to doszła jeszcze inna.
A temp bez zmian.
Dostałam też wezwanie na szczpienie, które miało odbyć się w okolicy 6.01...
no ale z bakteria w moczu to tak nie teges...Zresztą zobaczę co lekarka dzisiaj powie - na 12 mamy wizytkę

Malgosia1983: dziękujemy
chociaż my imeninki obchodzimy raczej w listopadzie, pierwsze zaraz po urodzeniu...
pomiomo to, baardzo dziękujemy
A to w moczu takie paskudy. Oby było lepiej. A na szczepienie pójdziecie po wyzdrowieniu.

Cytat:

Dentinox ładnie zadziałał na moją 8
Wogólę to jak to jest z tymi żelami, bo Stefek zżera wszystko co mu wloże do buzi. Jak mam tym smarować? Raz posmarowałam i fakt uspokoił się, ale miałam wrażenie, że wszystko zjadł.

O. O. Własnie. Takie gadu gadu. My chcemy czegoś więcej

Matko jedyna...co on tam wypycha Ide lepiej wodę szykować.
Leon zlizuje języczkiem żel,ale tam jest lidokaina o ile się nie mylę, a nie chce mi się sprawdzać, bo synu woła mnie coraz głośniej, więc to szybko działa miejscowo. Tak myślę.

My się dziś myliśmy w umywalce rano, bo kupka była nawet pod pachą. Leone leżał w łóżku, tatuś obok niego i nawet się nie zorientował, że poszła kupa. A pampek był po całej nocy nieźle już napompowany, więc nic się do niego więcej nie zmieściło. Ale wybaczcie, z tego tez nie mam nagrania

No dobra, spróbuję podpuścić dziecko, żeby zaśpiewało, a ja będę nagrywać z ukrycia

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ej Malgoś, nie bądź taka. Wytrzyj dupinę synkowi, to może Ci foch przejdzie. Postaw się w mojej sytuacji: jakbym chciała obchodzić wszystkie Marie i Leony w kalendarzu to nie robiłabym nic innego, tylko świętowała

Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w 2011 r 7 moich koleżanek rówieśnic urodziło dzieci. Ze mną 8. Dwie to pierworódki. Będziemy się z koleżankami spotykać na wywiadówkach. A w tym roku kolejna taka stara jak i ja mama będzie miała bliźniaki. Ma dwie córy a teraz urodzi dwóch facecików. Fajnie.
Łomójboże, ale ryk!!!!

Edytowane przez Caltea
Czas edycji: 2012-01-26 o 11:43
Stary 2012-01-26, 10:55   #2354
spray
KWC

Cytat:
zaraz wam pokaże na stronie Lidla, ale na Stasiu to jutro bo już śpi
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_23983.htm

a piżamka
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_23982.htm
a dokładnie taka jak w załączniku, na żywo 1000 raz fajniejsza
Fajne. Tylko się chyba spóźniłam, bo oferty nowe wchodzą zdaje się od czwartku?

Cytat:

Biedna Archi, Piotrek daje Ci straszliwy wycisk. Ale to kwestia dni, zobaczysz, niedługo będzie kimał po 10h.

A to zniknięcie dziecka... Zmysły bym postradała chyba...

BordAna - Za te twoje przejścia...

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Właśnie.

Cytat:
haha, uwielbiam Was

I chciałabym napisać, ze Eryk też zaczął ulewać chociaż od 2 mcy był zupełny spokój. Tak więc dołączam się do stroskanych mam.

I dostałam fajną radę co do ząbkowania od pewnej staruszki. Trzeba obrać dość grubą marchewkę (ale nie jakiegoś mega kloca), wyparzyć i dać dzieciakowi do łapy. Gryzak jak złoto, bo poręczny, idealnie pasuje do dzioba
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 10:58   #2355
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Filmik, filmik, skąd ja Wam filmik wezmę. Maśka próbowała nagrać na kom. jak Julka śpiewa, to gwiazda tak się wkurzyła, że szok. Nie mam jej nagranej

My się dziś myliśmy w umywalce rano, bo kupka była nawet pod pachą. Leone leżał w łóżku, tatuś obok niego i nawet się nie zorientował, że poszła kupa. A pampek był po całej nocy nieźle już napompowany, więc nic się do niego więcej nie zmieściło. Ale wybaczcie, z tego tez nie mam nagrania

No dobra, spróbuję podpuścić dziecko, żeby zaśpiewało, a ja będę nagrywać z ukrycia
a co tez śpiewał przy tym w dwój językach

Czekamy w takim razie na podpuche

Rówieśnice z mojego otoczenia jakoś nie chcą się rozmnażać
Stary 2012-01-26, 10:58   #2356
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry

Celtus dla Leosia sto latek
Sisku biedactwo, trzymam kciukasy zeby Piotrulek przesypial cale noce
Agus1978 dzieki
Sonik dzieki za odp dotyczaca żelu na dziąsełka

co to ja jeszcze mialam napisac
Stary 2012-01-26, 11:00   #2357
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Biedna Archi, Piotrek daje Ci straszliwy wycisk. Ale to kwestia dni, zobaczysz, niedługo będzie kimał po 10h.
marzę chociaż o 5h
Stary 2012-01-26, 11:06   #2358
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzisiaj jest boska pogoda, w koncu pojdziemy na spacer dobrze ze tak juz nie wieje
sisku to ja mam pomysl, przyjedz z Piotrulkiem, ja sie nim zajme a Ty pojdziesz spac
Stary 2012-01-26, 11:07   #2359
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Fajne. Tylko się chyba spóźniłam, bo oferty nowe wchodzą zdaje się od czwartku?
Owszem od czwartku, ale oni nie zabierają rzeczy, które im się nie sprzedadzą
Czasem potem nawet przeceny robią, żeby wypchnąć towar, tak jak teraz w moim Lidlu są kurtki dziecięce, takie jak kupiłam Grzesiowi na początku listopada - wtedy zapłaciłam 59zł, teraz jest za 25 zł

Stary 2012-01-26, 11:08   #2360
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzisiaj jest boska pogoda, w koncu pojdziemy na spacer dobrze ze tak juz nie wieje
sisku to ja mam pomysl, przyjedz z Piotrulkiem, ja sie nim zajme a Ty pojdziesz spac
Ty to mnie teraz powaliłaś... co chwilę chora, @ Cię rozkłada ,a Ty jeszcze byś chciała pomóc
Normalnie Matka roku
Stary 2012-01-26, 11:14   #2361
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem od czwartku, ale oni nie zabierają rzeczy, które im się nie sprzedadzą
Czasem potem nawet przeceny robią, żeby wypchnąć towar, tak jak teraz w moim Lidlu są kurtki dziecięce, takie jak kupiłam Grzesiowi na początku listopada - wtedy zapłaciłam 59zł, teraz jest za 25 zł
No zobacz, miss a dalabys fotke tej kurteczki?

Cytat:
Ty to mnie teraz powaliłaś... co chwilę chora, @ Cię rozkłada ,a Ty jeszcze byś chciała pomóc
Normalnie Matka roku
Ty mnie tu nie gloryfikuj tylko powiedz i mi obiecaj ze kiedys skorzystasz z tego
Stary 2012-01-26, 11:17   #2362
aa2
Zakorzenienie

heja melduje sie i ja
my juz po spacerku teraz dziec wystawiony na balkon dosypia-niezła ze mnei matka wystawiłam go tam i zamknełam balkon hehe no ale mam go zaraz przy wejsciu i zerkam na niego szkoda mi go było budzic i go wystawiłam i zstanawiam sie czemu wczesniej na to nie wpadłam ni emusze go rozbierac odkrywac itd czyli jednym słowem przeszkadzac hehe

ide zrobic sobie kawke i poczytam co tam popisalyscie a widze ze neiwiele
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:19   #2363
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja melduje sie i ja
my juz po spacerku teraz dziec wystawiony na balkon dosypia-niezła ze mnei matka wystawiłam go tam i zamknełam balkon hehe no ale mam go zaraz przy wejsciu i zerkam na niego szkoda mi go było budzic i go wystawiłam i zstanawiam sie czemu wczesniej na to nie wpadłam ni emusze go rozbierac odkrywac itd czyli jednym słowem przeszkadzac hehe

ide zrobic sobie kawke i poczytam co tam popisalyscie a widze ze neiwiele
Witaj maj bjitiful to ja dla odmiany mykam zaraz na spacerek i pozniej doczytam co tam napisalyscie
Stary 2012-01-26, 11:28   #2364
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

kochana kurcze ja bym ci pomogła uspac Piotrunie ale nei wiem czy dam rade, przynajmniej bym z nim posiedziała a ty poszłabys spac

co do porwanego dziecka nie pytaj ile razy si edzis na spacerze ogladałam, az jedna bab na mnei dziwnie spojrzała , bo drepcze za mna drepcze to sie odwróciłam a to na szczescie tylko moherowa pani

juz nie wspomne ze w sklepie w kolejce facet patrzy mi do wózka i mówi no i taki emaleństwo w sosnowcu porwali, jak tak mozna taki ebezbronne maleństwo-no racje miał aż wózek do siebie przygarnełam bardziej

Cytat:
Małgoś ja marchewkę kupowałam w Carrefourze
A wczoraj samo jabłko w Lidlu

U nas niestety w pierwszy dzień promocji - poniedziałek - zaraz po południu zostały same rozmiary 50/56 i 62/68 a to zdecydowanie za małe na Tomcia

BordAna weszłam tu specjalnie, żeby odpisać na Twojego posta
Dlaczego niby jak się zajdzie w ciążę wcześniej niż rok po cc to trzebą ją usunąć ?
Pierwsze słyszę, że jest takie wskazanie ?
Znam 2 dziewczyny, które zaszyły w takim czasie - jedna 7 m-cy, druga 3 m-ce. To są po prostu często ciąże zwiększonego ryzyka, ale nie zawsze, często nic złego się nie dzieje.
Poza tym używasz brzydkich określeń - "to" o dziecku, "skrobanka" - aż ciężko się czyta, a razi w oczy tym bardziej, że piszesz w temacie młodych mamuś, sama nią jesteś zresztą....
Może warto czasem przeczytać coś się napisało i zastanowić przed kliknięciem "wyślij odpowiedź"
sie podpiszę tylko , bo pisac nie moge...

Cytat:
ja juz byłam
a po rozmowie z toba wczoraj dziecie slicznie drzemie na balkonie chyba mu sie tam podoba hehe

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

dobra teraz ide po ta kawe heheh

Lu miłego spacerku-mały mrozik ale super sie spaceruje mały mA zimne poliki az miło hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:30   #2365
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzień dobry maminki
Zimno coraz zimniej... U nas teraz -4, ale idziemy na chwile na dwór. Jak Młoda uśnie to wrócimy i będziemy się werandować
A słyszałyście, że w weekend ma być nawet -15? brrr
Stary 2012-01-26, 11:30   #2366
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ty mnie tu nie gloryfikuj tylko powiedz i mi obiecaj ze kiedys skorzystasz z tego
No jak nie jak tak
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja melduje sie i ja
my juz po spacerku teraz dziec wystawiony na balkon dosypia-niezła ze mnei matka wystawiłam go tam i zamknełam balkon hehe no ale mam go zaraz przy wejsciu i zerkam na niego
Jakbym miala balkon tez bym tak robila znajoma to czasem całkiem zamiast spacerku balkonuje dziecko

Cytat:
Napisane przez 19natka88
Ostatnio przy jakimś filmie zauważyłam, że Michaś reaguje na dźwięk wiolonczeli ale bynajmniej się nie uspokaja - tylko kopie jak szalony
Takie wygrzebane dla przypomnienia
I Michaś
Stary 2012-01-26, 11:34   #2367
gerda
Zadomowienie

Natka moglabys mi podac nazwe syropu przeciwbolowego?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:37   #2368
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
No zobacz, miss a dalabys fotke tej kurteczki?
Lu zaraz poszperam i wrzucę
Ale rozmiarowo już większe - Grzesiowi kupiłam na 104 cm
Dziewczyńskie też są

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2012-01-26 o 12:35
Stary 2012-01-26, 11:44   #2369
Caltea
Zadomowienie

Cytat:

I chciałabym napisać, ze Eryk też zaczął ulewać chociaż od 2 mcy był zupełny spokój. Tak więc dołączam się do stroskanych mam.

I dostałam fajną radę co do ząbkowania od pewnej staruszki. Trzeba obrać dość grubą marchewkę (ale nie jakiegoś mega kloca), wyparzyć i dać dzieciakowi do łapy. Gryzak jak złoto, bo poręczny, idealnie pasuje do dzioba
Mój to by sobie zaraz wepchnął na całą głębokość do gardła . Swoimi palcami sie dławi, nie cgcę myśleć co by było z marchewką

Cytat:
a co tez śpiewał przy tym w dwój językach

Nie, ale uchachał się po pachy

Czekamy w takim razie na podpuche

oki

Rówieśnice z mojego otoczenia jakoś nie chcą się rozmnażać

widać za młode są
Archi jak nauczyłaś Piotrusia zasypiania w łóżeczku?
Cytat:
Dzien dobry

Celtus dla Leosia sto latek
No cóż, dziękujemy bardzo

Cytat:
A ja dziś nie idę, bo do szału doprowadza mnie czyszczenie kół. Wczoraj łeośka wzięłam w chuście i żałuję, bo parę razy tak zawiało, że aż oddech uwiązł mu w gardle

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

marzę chociaż o 5h
A kto nie marzy......
Stary 2012-01-26, 11:45   #2370
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archi jak nauczyłaś Piotrusia zasypiania w łóżeczku?
Hmmm, nie wiem w sumie. Jakos próbowaliśmy raz się udawalo raz nie. Ale sam nie zaśnie trzeba lulać - wiesz, żeby nie było, że kolorowo jest

A Leon nie zasypiał w łóżeczku?? Z ta pieluchą na głowie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości