|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Cytat:
chyba kupię ten opiekacz w biedrze, może jeszcze będzie ![]() Cytat:
kuruj się ostatnio w ogóle moje choroby trwają max 2 dni ![]() U mnie dziś kiepsko z jedzeniem, bo cały dzień zaganiana byłam. No więc: ś: placki otrębowe z jogobellą light o: pierś z kurczaka pieczona w ziołach, trochę serka wiejskiego + 4 łyżki buraczków z chrzanem (sama robiłam :P) p: szklanka soku pomarańczowego k: serek wiejski light+3 plasterki wędliny+ łyżeczka ziaren słonecznika+łyżeczka ziaren dyni; 2 łyżki buraczków, kromka chlebka chrupkiego W ciągu dnia: kilka herbat zielonych, kilka kaw no i cola light ![]() Aaaa, no i byłam na bieżni dzisiaj pół godziny i trochę pojeździłam na rowerku i twisterek kilka minut
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||
|
|
|
#2912 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Cytat:
myślałam, że jadlospis ok ![]() musli, które mam to za te 3 łyżki 110kcal i jogurt 100kcal drugie śniadanie 110kcal obiad, hmm rzeczywiście bo 500g brokuł ma jakieś 110kcal pieczarki no też mało, cebula hmmm i zjadłam 1/3 z całości, która wyszła ile to mogło być kcal? 150kcal? podwieczorek pół banana to jakieś 75kcal i jogurt 150kcal duża kromka pieczywa jakies 180kcal, pasta 70kcal w sumie 945kcal no troszkę mało, nie zwróciłam uwagu, wartości tak podaję mniej więcej, jeśli mam jakieś błędne dane proszę o poprawkę ![]() a może za mało piję, wczoraj i dzisiaj wypiłam po około 1litra wody i około 750ml zielonej herbaty hmm?
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pół banana hmm to jakieś 45 kcal płynów moim zdaniem wystarczająco więc to pojęcie względne
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#2914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja teściowa ostatnio kupiła chyba z lubelli to na 30g miały 164kcal czy coś takiego czy 184kcal teraz nie chcę skłamać jakoś tak :/ hmm a z tym bananem coś mi się pochrzaniło :P hihi mam nadzieję, że w końcu waga ruszy. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- a co do ćwiczeń, to chodzę na aqua aerobik 1-2 razy w tygodniu, zależy jak mam czas bo pracuję na 2 zmiany, i dziennie w domku ćwiczę brzuszki, uda i pośladki, mam steper, kołyskę, piłkę i ciężarki na nogi i ręcezmykam spać bo jutro ciężki dzień, nie wiem czy dam radę pokazać się tu do soboty więć trzymajcie kciuki bo mam mega ciężki egzamin!!!!! buziaki pa
|
|
#2915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja chyba jutro zrobię gofry w tym opiekaczu - moje dzieci się ucieszą
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no albo chlebek Dukana ![]() ruszy ruszy, tylko musisz być cierpliwa trzymamy za egzamin! powodzenia Cytat:
dobrze, że się opamiętał ![]() jeju, ale mam ochotę na gofry buuu...
|
||
|
|
|
#2917 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż ciągle na mnie się drze (choć nie jest lekarzem) że mam chodzić w czapce bo ja od dziecka mam co chwilę chore zatoki i potem lezę i zdycham i faszeruję się tabletkami. Mąż zawsze potem jest na mnie zły i twierdzi, że to moja wina bo bez czapki chodzę. Jak juz jest bardzo zimno to kaptur od kurtki ubieram, mam taki fajny i duży więc włosów mi nie rozwala a ciepło w uszy jest Cytat:
zostały jakieś resztki których nikt nie chciał bo sa brzydkie. Jak przypadkowo zobaczę jakieś super kozaki to też kupię a tak to już daję sobie spokój z chodzeniem po sklepach i szukaniem. Cytat:
Kilka dni temu oglądałam program na temat kawy, wypowiadała się dietetyczka że kawa na czczo to straszna rzecz i przez to się tyje bo kawa na czczo wzmaga apetyt - zwłaszcza wieczorem się chce jeść później. Oprócz tego kawa wytrąca z naszego organizmu wapń i aby tego uniknąć trzeba pić kawę z mlekiem Jak znajdę ten artykuł to Wam wrzuce linka Cytat:
Cytat:
![]() hehehe a się uśmiałam już pare dziewczyn tu na forum też mi tak pisało, że zakochałoby się we mnie gdyby były facetami albo homo :P
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślę że się na umiałam na egzamin ale strasznie się stresuję
Jutro od razu po wracam do domku już za mną tęsknią :PMoje menu: ś:płatki + mleko 2ś: jogurt o: 5 pierogów p:banan k: bułka z szynką i ogórkiem i wpadł kawałezek czekolady nie jest źle ![]() tylko jestem strasznie głodna ... Trzymajcie jutro za mnie kciuki
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia zazdroszczę Ci silnej woli, u mnie z nią ostatnio krucho
przed chwilą zjadłam Tż gryza snickersa i 2 garście orzeszków ziemnych wstyd jak nie wiem, ciągle podjadam.Monia dobrze, że chociaż to Twój mąż wymyślił, może akurat uda mu się przyjechać. Dziewczyny dziękuję za życzenia zdrowia, mam nadzieję, że i mnie szybko puści. Zjadłam witaminy i zaraz do łóżka uciekam. Wiecie co, ostatnio coraz częściej zastanawiam się nad zmianą koloru włosów, oczywiście nie teraz ale może na wiosnę? Podobają mi się moje jasne pióra, ale nie chcę tak ciągle niszczyć włosów rozjaśnianiem teraz co miesiąc muszę robić odrosty. Kiedyś nie podobałam się sobie w ciemnych włosach, wszyscy mówili, że mi nie pasują, ale może teraz będzie lepiej? Niby nie mam jasnej karnacji, bo mam taką raczej opaloną, oczy też mam ciemne bo piwne, więc brąz włosy powinny mi pasować. Może do takich włosków zrobić prostą grzywkę taką do brwi? Sama już nie wiem Chciałabym zmiany na wiosnę.
|
#2920 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też wolę kaptur ![]() Cytat:
![]() naprawdę? a ja zawsze rano piję na czczo... ale ona mnie stawia na nogi i od razu czuję się lepiej i oczywiście nie słodzę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a czekoladka dobra na myślenie ![]() no i oczywiście trzymamy za jutrzejszy egzamin!Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Heroine właśnie na wiosnę chcę się wybrać. Mam fajną fryzjerkę, która zawsze robi mi włoski tak jak chcę
i nie mam problemu z tym, że jak ma mi podciąć końcówki to obcina dosłownie końce, a nie 5cm mam nadzieję, że ona też mi dobrze doradzi. A ja mam ochotę na zmianę podobają mi się takie brązowe błyszczące włoski
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Heroine teraz mam platynę
zapraszam do albumu tam będziesz mogła zobaczyć
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo mam ten filmik na temat picia kawy!! Bardzo mądrze mówi dietetyczka o skutkach picia kawy. Filmik nie jest długi i warto go obejrzeć!!! http://wirtualnaporadnia.wp.tv/i,Wir...x.html#m948072 koniecznie obejrzyjcie jeśli pijecie kawe!!!!! Od kawy na prawdę się tyję i tu wszystkiego sie dowiecie!!!! ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Dla mnie to lepiej jak on przyjedzie, choć z drugiej strony chciałabym zobaczyć Niemcy ale poczekam do wakacji ;] Co do włosów to pamietam jak wklejałas zdjęcia w ciemniejszym kolorku i będę szczera: w blondzie Ci przepięknie, wyglądasz jak anioł i na prawdę nie powinnaś zmieniać koloru. Nikomu nie jest tak pięknie w blondzie jak Tobie - na prawdę! Ale decyzja należy do Ciebie więc zrobisz jak uważasz pamietaj, ze jak farbniesz się na ciemny kolor i Ci sie nie spodoba to ciężko będzie wrócić do blondu i dopiero wtedy sobie zniszczysz włoski ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- dziękuję no jak modelka to na pewno nie :P ja mam milion rozstępów, za grube uda i flakowate pośladki :P
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Monia właśnie wiem, ale kiedyś gdy miałam ciemne włosy, to byłam też grubsza i brzydsza, więc może też dlatego. Wiem, że ciężko zejść z ciemnego koloru, bo przechodziłam kiedyś przez to. Dlatego zastanawiałam się najpierw nad baleyage, na początek trochę ciemniejszych pasemek?
sama już nie wiem Dziękuję Moniu
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bez mleka nie wypiję a gorzkiej to nawet nie tknę bo bym zwymiotowała chyba :P cukru też nie używam ale słodzik owszem do kawy 4 tableteczki słodzika wrzucam, do herbaty 3 tableteczki. Jedna tabletka ma 0,03 kcal. ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Monia szamponetka w moim wypadku, to nie dobry pomysł, bo na blond włosach nawet nie wiem czy złapie, a jak już to się zmyje po pierwszym myciu i zostanie mi nieciekawy kolor
tylko nie widziałam u mnie takiego sklepu
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
A mi z dietą nie idzie
znowu najadłam się chleba na kolację... z 4 kromki ale takie małe co prawda... i z serkiem topionym! ja nie wiem co mi jest :/ od 1 lutego biorę się za siebie! Tak jak rok temu! zaczęłam 1 lutego w tamtym roku i w tym tez tak zacznę! do wakacji będę laska :P Dzieci śpią już od godziny, popisałam trochę z Wami i idę się kąpać. Muszę głowę umyć żeby jutro już zaczesać sobie włosy do góry bo ciągle chodzę z włosami na bok, żeby farby na skórze nie było widać i wyglądam okropnie z taką fryzurą ;p Jak wyjdę z wanny to jeszcze tu zajrzę
|
#2929 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne masz te włoski ![]() Cytat:
ja tam od razu po wypiciu jem śniadanie ja nie zrezygnuję z kawy, za bardzo ją kocham Cytat:
ale Ty już ze względu na wzrost mogłabyś być modelką, a ja nie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:25 ---------- A niedługo tłusty czwartek nie jadłam chyba z 5 lat
|
||||
|
|
|
#2930 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#2931 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja już wykąpana i pachnąca
jeszcze się muszę wybalsamować ale to później :P póki co zrobiłam sobie herbatkę truskawkową z Liptona i zjadłam własnie jabłko miałam straszną ochotę na jabłuszko a tak dawno nie jadłam.... Poszłam sprawdzić wagę i wyobraźcie sobie że jak weszła z mokrą głową to wyskoczyło znowu 59,2!! Weszłam drugi raz i tym razem wyszło 59,7... ale weszłam trzeci raz i wyszło 59,4 ! Jutro muszę koniecznie kupić nowe baterie bo już waga szwankuje. W końcu zmyłam farbę ze skóry ! mam już czyściutką i jutro mogę włoski do góry zaczesać Wypiję herbatkę i zmykać do wyrka.---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- ja uwielbiam z bitą śmietaną wprost kocham także Elduś my nie możemy tego zjeść ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
a dobrze jak po jednym myciu kolor by zszedł to byś sobie wtedy farbę nałożyła gdyby Ci się spodobało no ale faktycznie nie wiadomo tak do konca jak włoski po szamponetce będą wyglądały, czy całkowicie da się ją zmyć? :/ U mnie sklepu z perukami tez nie ma. Może na allegro popatrz będziesz sobie peruke ubierała hehe a jak Ci się ciemny kolor znudzi to tylko ją zdejmiesz i będziesz znowu blond hihihi---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Cytat:
wiadomo, że nie wszyscy tak mają ale pewnie sporo ludzi tak ma. To się z pewnością tyczy ludzi którzy na noc się objadają to później rano nie są głodni i jak wypiją tylko kawę to w ogóle już mogą nic nie jeść. Ja kawkę rozpuszczalną też lubię z mlekiem i bardzo często piję ją na drugie śniadanko ale jakbym musiała to bym zrezygnowała z niej, na szczęście nie muszę , Ty tez nie musisz bo śniadanko przecież jesz normalnie Cytat:
No wzrost mam faktycznie prawidłowy jak na modelkę ale z moimi nogami nie miałabym szans. Zresztą ja już za stara jestem! Mam 26 lat i dwoje dzieci także nie nadaję się :P Cytat:
No i przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia, że używam cukier Cytat:
Jeden ma 300 kcal z tego co pamiętam więc strasznie dużo. Te z Biedronki pączki są przepyszne! Z cukrem pudrem uwielbiam Pamiętam jak w tamtym roku pisałyśmy z dziewczynami na tym wątku która ile pączków zjadła To była dopiero spowiedź haha!
|
|
#2932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no coś te baterie szwankują ja chyba też niedługo zmykam spać, bo głodna się robię obejrzałam już wszystkie seriale na dziś, mogę iść do łóżka ![]() Ale mi narobiłyście smaka na gofry język mi do ![]() Cytat:
ona jest przepyszna z mlekiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No te 300 kcal mnie przeraża mój TŻ zażyczył sobie na Tłusty Czwartek domowe pączki no chyba oszaleję, jak on będzie je jadł, a ja będę się przyglądać muszę to przemyśleć, czy opłaca mi się robić Haha to musiała być przerażająca spowiedź
|
||||
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Monia właśnie tego się najbardziej boję, że szamponetka nie zmyje się całkowicie a później będę miała włosy szaro bure chyba przy następnej wizycie u fryzjera zrobię parę ciemniejszych pasemek i zobaczymy jak to będzie wyglądało ![]() A co do dietki to mnie też ostatnio nie wychodzi ciągle podjadam. Może jak wiosna przyjdzie i będzie ładna pogoda to będę miała większą motywację.Heroine dziękuję i nie ma za co a zastanawiałam się też nad jakimś kolorkiem karmelowym może albo jakiś słoneczny blond, żeby był bardziej naturalny. No sama już nie wiem, no ale mam czas do następnej wizyty u fryzjera więc albo zrobię trochę brąz pasemek albo może jakiś ciemniejszy odcień blondu ![]() A co do pączków to ja uwielbiam te z Lidla
|
#2934 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
jak ktoś zje go sobie raz to nic się nie stanie... czasem można sobie pzowolić na mała przyjemność... tylko wiaodmo- żeby nie skończyło się na tuzinie tych gofrów |
|
|
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ruszyło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Nie dużo, ale w końcu ruszyło -0,5kg ![]() hahaha aż śmieszne co to jest pół kg ale się tak cieszę, może teraz będzie prościej
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet_chocolate super, że waga w końcu ruszyła
mam nadzieję, że teraz będzie już z górki ![]() Eldo ale robicie mi smaka tymi goframi tylko wiem, ż jak zrobię to na pewno nie skończy się na jednym
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny można do Was dołączyć??? Mam nadzieje że z taką grupą wsparcia uda mi się wkońcu zrzucić kilka kg... Odchudzam się od kiedy pamiętam i mi nie wychodzi, bo jak tylko zobacze jakieś efekty to wrzucam na luz- zero dyscypliny;p Moim ogromnym problemem jest to, że prowadzę bardzo nieregularny tryb życia. Pracuje w różne dni tygodnia w godz 9-21 więc trudno mi przygotowywać jakieś posiłki na zapas bo albo jestem zmęczona i już mi się nie chce albo poprostu nie mam czasu i pomysłu. Tak więc w pracy jem jakieś badziewie typu bułeczki, zupki chińskie itp itd a du...a rośnie;P Moim postanowieniem od dzisiaj jest przygotowywanie jakiś sałatek do pracy i jakiś dań ,żeby się nie zapychać byle czym. Najgorsze jest to, że jak wrócę do domu to poprostu rzucam się na jedzenie tak mnie ssie... POMOŻECIE??
KOCHAM MOJEGO SKARBA http://suwaczek.com/200611172438.pngPrawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę' |
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Hej chudzinki!!
Nie odzywalam sie ost nic, ale jakas wsciekla byłam. Ale na beizaco jestem co tam u Was. Poza tym nei bylo sie czym chwalic. Waga ani drgnela. Dzis znowu rano wchodze na wage a tu niespeodzianka. 54,9!!!! Nie pameitam kiegy tyle mialam. Do pazdziernika waga 55,5 z malymi wahaniami- ale tylko w gore. Ponizej 55 nie mialaalm baaardzo dawno No to teraz co u mnie... zabiegana jestem. w poneidzialek mialam dermatologa (no nie moge sobie z twarza poradzic w zimie taka mam wysuszona, czerwona podrazniona jak pancerz i ochodzi plaami) nie wiem ogrzewania i zimny chyba skora nie lubi. We wtorek dentysta. No i szlak mnie trafi. Ost bylam poltora roku temu i poszlam na kontrol a tu kolejne trzy ubytki. No szlak mnie trafi. A wczoraj bylam u kosmetyczki, henne sobie zrobilam na brwi no i umowilam sie w koncu na makijaz slubny paznokcie i fryzjera. Jeszcze w kwietniu musze pojsc na probny bo nie bylam nigdy na makijazu u kosmetyczki![]() Zobaczymy. No nic.. milego dzionka
|
|
|
|
#2939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej stopniowo dochodzić do jakiegoś koloru, więc ciemny blond na początek byłby okej moim zdaniem A wiesz, że ostatnio przyglądałam się tym pączkom z Lidla jakaś mania na diecie nie wiem co mają w środku, bo nie próbowałam :PCytat:
![]() Cytat:
![]() cześć Kasia także witaj
|
|||
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja byłam wczoraj u dentysty, a za tydzień idę po raz kolejny. Stracę majątek na dentyście no ale chcę w końcu zrobić z tym ład, bo od zepsutych zębów różne choróbska się wykluwają ![]() Dzień dobry tak w ogóle niedawno wstałam ![]() A propo wczorajszego artykułu witam się z Wami z kubkiem kawy z mlekiem zaraz jakieś śniadanko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

w sandwiczu dodatkowo zrobisz tosty a w gofrownicy nie bardzo - chyba że takie mega płaskie :P

smarkam cały dzień i kicham
kuruj się 

praktycznie zero białka... śniadanie bardzo małe, a obiad mizerny... faktycznie banana i awokado powinno się unikać na diecie, ale w takich ilościach jakie Ty zjadłaś to Ci nie zaszkodzi 
ale jak nie chce, to jego strata... będzie sam w swoje urodziny... może jeszcze ochłonie i mu się odmieni 
za egzamin!
powodzenia
buuu...
rzeczywiście ładnie wygląda 

wstyd jak nie wiem, ciągle podjadam.
a ja zawsze rano piję na czczo... ale ona mnie stawia na nogi i od razu czuję się lepiej 

także Elduś my nie możemy tego zjeść
mam nadzieję, że teraz będzie już z górki