|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
i jeszcze Aguśka ma małego synka to już w ogóle. No ale ciągle zaciskam, że będzie wszystko dobrze przez te ostatnie tygodnie. Już tak niewiele zostało.Dziewczyny dziękuję za ciepłe słówka nie brałam dziś apapu, wczoraj wzięłam, bo już nie mogłam wytrzymać, a nie chciałabym codziennie zrobiłam właśnie słabą kawę i może ona troszkę mi pomoże.Desia, niech Adaś zdrowieje szybko! Gosia, nie martw się na pewno dzidzia będzie ważyła tyle ile jej potrzeba. A te pomiary na pewno nie są dokładne już pisałam o dwóch przypadkach moich znajomych, których dzieci na USG przed porodem miały ledwo ponad 3kg, a rodziły się 4,5 ![]() Emigra, mi też się załącznik nie otwiera, a chciałam olukać MoniaHan kiedy ten wózeczek Twój "wymarzony" ma u Ciebie być? i walcz o swoje jeśli chodzi o pracę, bo i tak się wycierpiałaś pracując w ciąży, więc coś Ci się należy! ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Cytat:
super wiadomości! Wiedziałam, że musi być dobrze
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
MoniaHan u mnie to chyba coś związane z więzadłami jest, bo wczoraj lekarz mi przez telefon wziąć 2 nospy i postarać się poleżeć trochę... po godz. pomogło
Nikii89 ja z jednej strony się cieszę, że to już 35 tydz., a z drugiej panikuję z powodu porodu Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-26 o 10:49 |
|
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie skończony 30 tydzień
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
aaagga ,cottonpuma super wieści!!!!
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
to czekaj wrzuce tutuaj
![]() Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to juz rozumiem z tym usg! Fajnie ze infekcja poszla w las ![]() Zdrowia dla meza zycze, a na doksztalcanie nigdy za pozno, zrob pediatrie bedziesz miala wiele klinetek wsrod nas Co do lodow to wlasanie tez mnie dziwi ten grycan bo jadlam inne i byly pyszne! A co haagen-dazs to nawet nie mow! Najpyszniejsze pod sloncem, SERNICZEK ![]() A na obiad jeszcze nie mam pomyslu
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Cotton
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
Ja lody tylko smietankowe/waniliowe lubie ,najlepiej z jakas polewa
super dziewczyny ze lepiej u was ![]() no my do wizyty mamy jeszcze troszke, mysle ze jak pojde tego 15 lutego to maly moze wazyc z 2,5 kg ![]() pewnie Aguska obiecala lekarzowi ,ze bedzie lezec, Filipek juz duzy chlopczyk i na pewno zrozumie ,ze mama musi lezec. Emigra ładna ta zielen, lubie takie spokojne kolory
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-26 o 10:49 |
|
|
|
#2860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() AAAga fajnie ze bialko zniknelo!
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka-
któraś z dziewczyn wcześniej pytała o pościel Dziecięcy sen.ja zamawiałam ale ogólnie jestem zadowolona. pościel jest śliczna i bardzo dobra gatunkowo.nikii-trzymam kciuki za wizytę gosica- w ogóle się nie przejmuj. na tym etapie dzieciaczki różnie ważą. Malutka nadrobi pewnie jeszcze miłego dnia dziewczyny.
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za kciuki
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
ale kusicie tymi lodami!!!
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja wczoraj bylam taka zawiedziona ze musze dzisiaj sobie kupic i nie bede juz wiecej testowac tylko kupie jakiegos co wiem ze jest pyszny
|
#2865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
evcia moj ''najpiekniejszy wozek na swiecie'' przyjedzie w niedziele
wkleje zdjecia jak juz bede sie nim cieszyc mogla )agnes to super ze nospa pomaga tak naprawde. Dziewczyny w UK jeszcze doczytam o tym, ale czy wiecie cos na ten temat: mam niewykorzystanych 10dni urlopu z 2011 roku, jak sie okazalo moj dyrektor stwierdzil ze one mi nie przysluguja i jego zdaniem od razu musze byc na macierzynskim. czy to jest fair ze mi te dni przepadna, fakt ze poszlam z dnia na dzien na macierzynski, bo nie moglam chodzic, ale tyle co ja im sie naposwiecalam i pracowalam w kazde bank holiday od kwietnia do konca czerwca i tak mi sie odplacaja za to. klocic sie z nimi jak cos nie bede, bo mam tutaj bardzo wygodna sytuacje jesli chodzi o wychowywanie dziecka, ale poswiecania sie juz wiecej z mojej strony nie bedzie. a umowe mam na czas nieokreslony. |
|
|
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
, wogole ostatnio szybciej sie rozklejam ...![]() Dziewczyny po udanych wizytach ciesze się, że badania coraz lepsze ! za kolejne czekajace wizyty. My kolejna wizyta dopiero 6 luty ...U nas dziś na obiad kurczak smazony z papryką i cebulą, do tego ryz podsmazony z kiełkami i chyba sobie zafunduje surówkę z pekinskiej bo mam smaka. I może jakieś ciasto popełnię ... ![]() A wczoraj była "impreza" druga z moich weteranek skonczyła 9 lat Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-01-26 o 11:14 |
|
|
|
|
#2868 |
|
Wtajemniczenie
|
emigra mam taki sam kolor w jadalni.
Moniq jaka impreza. sliczniuchowate te Twoje psiaki sa )))) moj Ivorek jakby zobaczyl takie 4 ogromne psy to chyba troche bylby oszolomiony
|
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
mnie zostalo 5 dni urlopu z 2011 roku i pracodawca powiedzial ,ze mi zaplaci za ten urlop.
lece do sklepu ,bo mam chęć na chałwe ) a w domu nic slodkiego nie mam
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Na zdjeciu wyszedl baardzo jasny
ale normalnie jest ciut ciemniejszy, cieplejszy
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
MoniqW super imprezka, z czego zrobiny był torcik? może mojemu dużemu psisku bym podobny zrobiła, bo zbliżają się jego 5 urodziny
|
|
|
|
#2872 |
|
Rozeznanie
|
Moniq- niezłą imprezkę mieliście
boskie psiaki
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam wieści od Aguśki !
Aga napisała, że ma od lekarza bezwględny nakaz leżenia - z podniesioną miednicą. Bidulka jak na razie jest zależna od męża no i jak to kobitka wolałaby wszystko sama, ale najważniejsze, że mąż się stara Mama ma pomóc pakowac Jej w najblizszym czasie torbę.Co do szpitala to nie wie dlaczego nie została, ale i tak jest bardzo zadowolona z lekarza, bo wszystko ma pod kontrolą i od razu założył jej ten krążek. Dzidzia wtuliła się w kanał i jest niziutko, lekarzowi nie udało się więc zmierzyc główki, a tym samym Aguśka nie wiem ile maluszek waży. Za tydzień ma wizytę kontrolną! Napisała też że za nami tęskni (próbowała napisac na forum z telefonu, ale coś jej nie działa wysyłanie odpowiedzi) i wszystkie mamy mocne uściski od Niej! ![]() A ja przekazałam pozdrowienia i słowa otuchy od Was
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy zrozumiałaś bo trochę mogłam nie zrozumiale napisać
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus 26 z tego roku, a potem parę miesięcy wychowawczego pewnie..Podobno najpierw trzeba wykorzystac urlop, a dopiero potem idzie się na wychowawczy? |
|
|
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
a widzicie, a moj dyrektor nie dosc ze nie chce mi wyplacic za urlop niewykorzystany w 2011 roku, to tym bardziej mowi ze nie przysluguje mi urlop w 2012. musze sie dowiedziec. a jeszcze jedno.
czy w UK za macierzynski placi pracodawca tylko? (tak mi powiedzial dyrektor), czy to sa czesciowo rzadowe pieniaze i czesciowo od pracodawcy (tak mi powiedziala wczoraj ksiegowa). |
|
|
|
#2877 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie, nie wymaga to stalowych nerwów, ale anielskiej cierpliwości ![]() a wracając do tych lodó pomarańczowych... Niby struły mnie manhattany,ale pamiętam, że jednak były ohydne w smaku - no bo jak łączyć pomarańczę ze śmietanką? Kiedyś chyab nawet krótko były w sprzedaży mleczka do picia z sokiem pomarańczowym, ale chyba więcej osób stwierdziło, że fuj i już. Ehhh te haaageny. MNIAM! po cukrzycy, cały kubełek będzie mój! Sasasasa!A na razie myślę nad domowymi lodami Nigelli na nastepną rodzinną okazję. Na yt chyba robiła z granatów, limonek i chyba jakiegoś likieru właśnie, ale to zielone było, więc chyba nie pomarańczowe. Ogólnie, oglądanie Nigelli, ton pysznego jedzonka, tego jak ona się cieszy życiem i kuchnią, to dla mnie relaks, nawet jak mi zrobi smaka ![]() Cytat:
Nie wiem tylko, czy ten przybornik zawieszany ma sens, skoro chcę zamontować półkę nad łóżeczkiem na właśnie takie drobiazgi. A że lubię się babrać w dekupażu, to może i zrobię sama pojemniki na te przybory? No, będę myśleć, jak zacznę na nowo babrać się farbami i lakeirami (po ciąży...) lody to ciąg dalszy wczorajszej wizji z drinkami i leżakami ![]() Cytat:
![]() Biedna Aga, pewnie walczy z potrzebą trzymania juz swojego maleństwa w rękach, a zdrowym rozsądkiem, by jeszcze trochę posiedziało. sama tak mam, ale nie jestem w takiej sytuacji. Oby się rozpakowała w marcu noooo, powiedzmy, pod koniec lutego.
|
|||
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
za Aguśkę, oby jak najdłużej dzidzia posiedziała w brzuszku! Cytat:
![]() Cottonpuma dobre wieści hej. ja dzisiaj nie wyspana, w nocy coś spać nie mogłam a dzisiaj znów mam trochę pracy-papierkowej bo papierkowej ale muszę się tym zająć, a tu nie chce się okropnie
|
|
#2879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu masz ich stronę http://www.citizensadvice.org.uk/ wiem że oni też doradzają co nam się należy w ciąży więc od razu możesz zapytać. Ja mam akurat oddział tej firmy 2 domy niżej i będę się musiała przejść i podpytać o wszystko. |
|
|
|
|
#2880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w roku kiedy bede na macierzynskim (2012) przysluguje mi normalnie urlop i moge go dodac do macierzynskiego caly (co tez zrobie i bede z mala o miesiac duzej w domu przez to). Ale znow nie wiem jak sie to ma do prawa w tym kraju, bo wynika to z mojej umowy. Takze jak chcesz byc pewna to z jedej strony poczytaj o zasadach w UK (na pewno macie tam jakies przystepnie napisane strony, u mnie to socialwelfare.ie) no i przestudiuj swoj kontrakt w pracy, bo co tam pisze to chyba najbardziej sie liczy. I jak trzeba to walcz o swoje, bo z tego co piszesz to juz sie dla nich wystarczajaco poswiecalas a teraz czas na egzekwowanie swoich praw |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

i jeszcze Aguśka ma małego synka to już w ogóle. No ale ciągle
zaciskam, że będzie wszystko dobrze przez te ostatnie tygodnie. Już tak niewiele zostało.
nie brałam dziś apapu, wczoraj wzięłam, bo już nie mogłam wytrzymać, a nie chciałabym codziennie
zrobiłam właśnie słabą kawę i może ona troszkę mi pomoże.
i walcz o swoje jeśli chodzi o pracę, bo i tak się wycierpiałaś pracując w ciąży, więc coś Ci się należy!
ale to i tak długo, bo wcześniej robił co wizytę - w czasie tych 10 tygodni wysłał mnie do siebie na prywatę na połówkowe, a dziś-niespodzianka, też zrobił. Nic nie mówił, zresztą niewiele by mi to powiedziało, ale stwierdził,że jest ok.
super wiadomości! Wiedziałam, że musi być dobrze