Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 11:07   #1561
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

I na ktg mi wychodzą skurcze ponad 90 a ja ich w ogóle nie czuje

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:09   #1562
dph
Rozeznanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ty się bidulko namęczysz w tym szpitalu
Stary 2012-01-26, 11:13   #1563
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
a ja mam dziś dzień lenia, nic mi się nie chce.... w domu syf, prasowanie czeka, komody brak i co gdzie ten syndrom wicia gniazda się pytam gdzie? a tu taki leń mnie dopadł
mnie dopadl przy urodzeniu i nie chce,skubany, puscic

Cytat:
oooo
a jakie sa te porodowe?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Hm... albo mi sie wydaje, albo Natisska sie dlugo nie odzywala?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:14   #1564
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

oooo
a jakie sa te porodowe?
skala jest do 100 na tym aparacie co mi robią.
I tak zamierzam stąd dziś wyjść jeśli nie mają zamiarów wobec mnie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:31   #1565
dph
Rozeznanie

Cytat:
skala jest do 100 na tym aparacie co mi robią.
I tak zamierzam stąd dziś wyjść jeśli nie mają zamiarów wobec mnie
no to nieźle jak 90 nie czujesz
spadam coś zrobić bo za chwilę moje dzieci wrócą z pracy i szkoły jaaakkk mi się nie chce..................... ......
Stary 2012-01-26, 11:53   #1566
kamciurka
Zakorzenienie

Czubaskuja tez tak mialam ale polozna mi to wytlumaczyla ze to stawianie macicy a nieskurcze i mialam je na 70 i czulam lekkie spinanie, a potem jak juz mialam skurcze prawdziwe to zwijalam sie a mialam je na30 :yes:

czesc w ogole my dzisiaj noc z tzna zmiane od 12 do 6 rano walczylismy, cycek, butla w zaleznosci od tego co obslugiwal ja lub tz. po zjedzeniu pol godz snu i od nowa, o 6 przebralam kupe wyslalam tz do drugiego pokoju bysie wyspal bo ja podsypialam jak on sie zajmowal i o 6 ksiaze zasnal i spal do 10

Ale ale pojawil sie pokarm obudzilam sie zalana mlesiem dziekuje wam za dobre slowa

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 11:59   #1567
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mój też ostatnio się zepsuł, skonczyly sie dobre czas, że jedzenie, spanie, kupa i tak w kółko teraz trzeba usypiać, nosić zagadywac a i tak marudzi często

a w ogole jaki siłacz/mądrala z niego bo umie podnieść głowkę leżąc na brzuszku plus próbuje się przekręcić a także wodzi oczami za zabaweczką

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

mi połozne w szpitalu kazały budzić
położna z przychodni nie, także lekarz nie
nasz synuś to taki na najedzonego dobrze wygląda więc może dlatego
więc dziś 4h nie jadł śpiąc sobie smacznie ale płacz był po obudzeniu taki że ho ho
moje tylko przekręca główką na brzuszku
w szpitalu też kazali budzić a tu jak ją chcę wybudzić to nici stego, spi dalej może faktiko najadła się mm??? teściowa mówi, że pultasków dostałą i ma grubsze paluszki- ja tego nie widzę, czuję, że jest niedokarmiona dziś wypiła 100 ml ale jakoś niezdarnie ją karmiłam i na koniec wszystko zwymiotowała i to samo było z cycem jak karmiłam na leżąco (chciałam sobie ulzyć bólu pleców)i znów wszystko poszło się je...ć spłakałam się, ja nie ogarniam niczego, brakuje mi tż dziś teściową budziłam o 6 bo nie dawałam rady... nie bekło jej się, ja ją na przewijak, przewijam i znów ulało jej się

Nie mówcie mi, że sobie radzę, bo sobie nie radzę mało sypiam, nie umiem zrobić żeby małej się odbiło, a teściowa mówi, że ulewa jej się bo za wysoko jej przystawiam nóżki do brzuszka i wtedy wszystko z brzucha się cofa i mleko się idzie chlustać Boże, jakbym wiedziała, że macierzyństwo jest takie trudne, to bym się na to nie godziła teściowa umie uśpić, chodzić z nią i ją ułoży do snu, a mi się rusza, boję się o ulanie, o wagę nie wytrzymam!!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:24   #1568
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Imię wybieralismy dość długo, jeszcze drugie musimy wymyśleć, bo chcemy żeby Mała miała dwa imiona.

Dziś mnie tak zabolało miedzy odbytem, a szyjka, że myślałam,że się posram z bólu. Trwało to może 3-4 sekundy, ale ból okropny, jeśli skurcze porodowe to coś podobnego to ja rady nie dam..
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:30   #1569
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Imię wybieralismy dość długo, jeszcze drugie musimy wymyśleć, bo chcemy żeby Mała miała dwa imiona.

Dziś mnie tak zabolało miedzy odbytem, a szyjka, że myślałam,że się posram z bólu. Trwało to może 3-4 sekundy, ale ból okropny, jeśli skurcze porodowe to coś podobnego to ja rady nie dam..
dasz dasz inne daly rade to ty tez dasz

Mnie cos boli taki pasek brzucha od pepka tzn ciagnie jeszcze jak mi tam maly kopsa zada to koniec ,cala noc sie meczylam ani spac na boku bo ciaglo strasznie,moze wezme No-spe to poluzuje
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:35   #1570
bybella
Wtajemniczenie

hej hej
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Z praktycznych rad mogę powiedzieć tyle, że polecam lewatywę – ja niestety nie miałam bo akcja porodowa w pierwszym etapie szła zbyt szybko i przy skurczach partych ... no nic, powiem tylko, że mało komfortowa sytuacja… I jeszcze polecam z całego serca poród rodzinny, mąż był dla mnie ogromnym wsparciem przez ten czas a już w drugiej fazie to nie wiem co bym bez niego zrobiła.

I to by było chyba na tyle Ogólnie nie bójcie się dziewczyny, narodziny to cud nad cudy i każda z nas da radę.
następna bidula co się namęczyła, dobrze, ze masz już to za sobą, a konradek wynagradza te męki co do pogrubionego - domyślam się o czym mowa i tego się też jakoś tak boje i wstydzę jak to będzie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
dziś w nocy odpadł pępuszek po tygodniu!

ooo super, ze tak szybciutko
kochana i tak sobie nieźle musisz radzić, bo widzę, że jako tako tu nadrabiasz
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
uwielbiam polską służbę zdrowia
witaj w klubie tych którym niestarcza pieniędzy ale u mnie mają 13 płacić na koniec miesiąca bo ponoć zmieniają się jakieś składki rentowe od lutego i wszystkim opłaca się płacić 13 jeszcze w styczniu więc może też dostaniesz
to mnie pocieszyłaś może jeszcze faktycznie prześlą
Cytat:
że jak przy urodzeniu? nie kumam bazy achh przy twoim urodzeniu? a ja myślałam, że przy porodzie i se myślę, jak mnie to ominęło...
Cytat:
Nie mówcie mi, że sobie radzę, bo sobie nie radzę mało sypiam, nie umiem zrobić żeby małej się odbiło, a teściowa mówi, że ulewa jej się bo za wysoko jej przystawiam nóżki do brzuszka i wtedy wszystko z brzucha się cofa i mleko się idzie chlustać Boże, jakbym wiedziała, że macierzyństwo jest takie trudne, to bym się na to nie godziła teściowa umie uśpić, chodzić z nią i ją ułoży do snu, a mi się rusza, boję się o ulanie, o wagę nie wytrzymam!!!!!!!
oby jak najszybciej przeszły te poczatki, nie smutaj sie, przecież jakos dajesz radę, każdy mówi że początki najgorsze a jak sie wprawisz i obeznasz to już będzie luzik

a u nas jakby mało było kłopotów, to do tego tż teraz stęka i leży, bo mu zęba wyrwali, bidulek mój...
i sobie wyobraźcie, ze w tej mojej małej pipidówie wczoraj włamali się do domu mojej siostry, cała chata przetrząśnięta, szok po prostu
Stary 2012-01-26, 12:36   #1571
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cześć Mamusie i Ciezarówki

Cytat:
Napisane przez pearpearl[COLOR=Silver

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

[/COLOR]Hm... albo mi sie wydaje, albo Natisska sie dlugo nie odzywala?
Wywołana przez pear sie zgłaszam
Nie odzywalam sie ale podczytuje kibicuje i gratuluje caly czas

Jakos tak mnie depresja dopadała .... po ostatniej wizycie okazalo sie ze moj maluszek jest porzadnie owiniety pepowina i dzis sie dowiem czy bedzie cc i kiedy.... mam na 16 wizyte. Chcialabym jak najszybciej miec to cc bo malemu nawet w brzuszku grozi niebezpiezenstwo.... I nic nie robie tylko licze ruchy, w nocy spac nie moge bo sie boje ze sie udusi
W przyszlym tygodniu mam juz 39 tydz wiec mysle ze na dniach mnie rozpakuja, bede o to dzis blagac chyba bo psychicznie nie wytrzymuje.... do tego cisnienie mi skacze, okropna jest ta koncowka

Co do skurczy, we wtorek mialam ktg i wyszly dwa skurcze na 100% a ja czylam je jako twardnienie brzuszka brak oddechu i lekki ucisk... lekarz mowil ze to sa przepowiadajace

A jak czytam nasze Mamusie to sie okazuje ze po prorodzie jest o wiele trudniej, boje sie czy sobie dam rade majac meza, mame mieszkajaca obok i babcie ktora sie zaoferowala przyjechac na jak dlugo bede chciala wiec jestem pelna podziwu dla Agatka mimo ze nie wszystko wychodzi jak powinno to jestes bardzo dzielna

Narazie spadam bo sie strasznie denerwuje dzisiejsza wizyta i musze sie czyms zajac bo zwariuje..

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 12:58   #1572
bybella
Wtajemniczenie

dziewczyny napiszcie czym smarujecie pupkę dzidziusia? nie wiem co kupić... jaka zasypka, czy krem?
Stary 2012-01-26, 13:01   #1573
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
że jak przy urodzeniu? nie kumam bazy achh przy twoim urodzeniu? a ja myślałam, że przy porodzie i se myślę, jak mnie to ominęło...
przy porodzie mojej Mamy wzielo i mnie dopadlo

ja na szczescie w dwupaku i mam nadzieje tak jeszcze sobie pochodzic do terminu ciekawe, czy mi sie uda
Cytat:
Napisane przez Bybella
a u nas jakby mało było kłopotów, to do tego tż teraz stęka i leży, bo mu zęba wyrwali, bidulek mój...
i sobie wyobraźcie, ze w tej mojej małej pipidówie wczoraj włamali się do domu mojej siostry, cała chata przetrząśnięta, szok po prostu
o, cholera...przykro mi :/ okropne uczcie, jak sobie pomyslisz, ze ktos obcy, ze zlymi zamiarami ci sie po domu paleta... brrr

Stary 2012-01-26, 13:06   #1574
Misienka23
Raczkowanie

czesc dziewczyny Mijus cos sie nie odzywa... czyzby juz na porodowce byla?

ja mam dzis termin a tu NIC, ZERO ja chce juz

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:07   #1575
pearpearl
Wtajemniczenie

Natisska, no, masz szczescie, ze sie odezwalas

Trzymam w takim razie kciuki, zeby na wizycie zadecydowali o jak najszybszej cesarce, bo faktycznie zwariujesz od tych zmartwien. Chyba nie ma na co czekac w takim wypadku! Nie dziwie sie,ze deprecha Cie dopadla... Wierze jednak, ze wszystko bedzie dobrze. Podobno bardzo duzo dzieciaczkow rodzi sie owinietych w pepowine i nic sie zlego z nimi nie dzieje. No, ale wiadomo, ze chcesz miec to juz za soba

Stary 2012-01-26, 13:43   #1576
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki,ja tylko z małą nowinką

A teraz hit: Mój SYNEK może być DZIEWCZYNKĄ!!!!!
Lekarz prowadzący ostatni raz w 20 tyg. powiedział że chłopak, a potem albo nie mógł sie dopatrzyć płci, albo twierdził że jest źle obrócone.Ostatnio jak go przycisnęliśmy to najpierw powiedział że coś widzi między nogami, ale "może to być pępowina", więc sprawdzał jeszcze raz i nic nie widzi... Zgłupieliśmy do reszty!!!
A dziś na kontroli w szpitalu zapytałam przemiłej Pani Doktor czy by mi nie rozwikłała zagadki i ona twierdzi że skłania się ku Córce, ale dodała że ma stary sprzęt i nie widać jakoś super... :cra zy:
Zgłupiałam do reszty...

A i ktg mnie wkurzyło bo akcja skurczowa była płaska... Nic, zero!!! Pytałam kiedy mogę się spodziewać, a lekarka stwierdziła że szyjka się skraca, i powinnam urodzić w terminie, czyli około niedzieli.

Zbuntowałam się, wróciłam ze szpitala do domu na nogach (a z 3 km), zrobiłam po drodze zakupy, zaraz poprasuje i odkurzę, może jakieś skurczybyki sie zrobią.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:45   #1577
kropeczka1984
Rozeznanie

Ultra gratuluję

Annyone oj mam nadzieję, że mój Mąż też będzie dla mnie wsparciem w czasie porodu No i że zdążę z lewatywą...

Bebi trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Emi dla braciszka jest kochana, najbardziej mnie rozczula, jak go karmię (siedzę wtedy na podłodze) a Emi podchodzi i całuje Filipka w czółko albo się do mnie przytula i daje buziaka ona już bardzo dużo rozumie i naprawdę jest grzeczna i nie robi nic na złość.
I pomyśleć, że to tylko roczne dziecko Widać lepiej znosi nowe rodzeństwo niż niejeden starszak

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Podczytuje was na bierzaco i czuje się jakaś nienormalna? Termin niby na 12, na 8 mam wyznaczone cc
Nic mi się nie dzieje nic nie boli tak jakbym nie była w ciazy :/ nawet kondycję mam lepsza bez problemu wbiegam na 4p do teściów każdy mi każe odpoczywać i nic nie robić patrzą się na mnie jak na yeti
Ja ledwo na drugie piętro wlezę :/ Więc któraś z nas na pewno jest nienormalna

Cytat:

Wczoraj mielismy sesje ciazowa
Czekam na zdjęcia

Cytat:
Teściowa (o ile się nie mylę) urodziła 3 czy 5 dzieci i na pewno przy pierwszym też nie miała łatwo. Skoro Ci tylko nie dogaduje i się nie wymądrza, to korzystaj z jej pomocy i doświadczenia. Niedługo też dojdziesz do wprawy

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Jakos tak mnie depresja dopadała .... po ostatniej wizycie okazalo sie ze moj maluszek jest porzadnie owiniety pepowina i dzis sie dowiem czy bedzie cc i kiedy.... mam na 16 wizyte. Chcialabym jak najszybciej miec to cc bo malemu nawet w brzuszku grozi niebezpiezenstwo.... I nic nie robie tylko licze ruchy, w nocy spac nie moge bo sie boje ze sie udusi
W przyszlym tygodniu mam juz 39 tydz wiec mysle ze na dniach mnie rozpakuja, bede o to dzis blagac chyba bo psychicznie nie wytrzymuje.... do tego cisnienie mi skacze, okropna jest ta koncowka
Oj to trzymam kciuki, żeby jak najszybciej ta cesarka była i żebyś się nie zamartwiała

My dzisiaj z Mężem idziemy do Filharmonii Nie żebym jakąś fanką była, ale mama ma bilety po 10 zł, to żal nie skorzystać Poza tym pewnie przez następne... 18 lat będziemy uziemieni w domu, więc chociaż teraz się wyrwiemy Oczywiście już musiałam pospać w ciągu dnia, żebym na wieczór miała siły
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:50   #1578
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny Mijus cos sie nie odzywa... czyzby juz na porodowce byla?

ja mam dzis termin a tu NIC, ZERO ja chce juz

Jestem, jestem Nadal w dwupaku i bez zapowiedzi na to aby miałobyć inaczej Wczoraj byłam w szpitalu na ktg, wyszło wzorowo, kilka skurczy przepowiadających i tyle Pani położna bardzo miła kobitka, sama zawołała do mnie moją siostrę która czekała na korytarzu żebym miała z kim pogadać. Potem sama od siebie udzieliła kilku rad odnośnie "czy ja już rodzę?", pokazała mi sale ( 2 pokoje po 3 łóżka puste, więc chyba spokój mają chwilowo), chciała pokazać jeszcze porodówkę, ale akurat sprzątali bo dziewczyna urodziła jak leżałam pod ktg...słyszałam jąw sumie jeden krzyk, ale dreszcz mi przeszedł po plecach. Podsłuchałam, że rodziła 12 hBidulka.
No i czekam, jak do środy nie urodzę to mam wizytę i zobaczymy co tam słychać i widać

Przepraszam, że Was tylko podczytuję, ale mam siostrę na pokładzie która stara się zająć mi czas, żebym nie dostała na łeb przez te oczekiwanie...a jest blisko...boje się i tyle no....

Oczywiście jestem z Wami i wspieram Was duchowo i te rozpakowane i te jeszcze nie

No i kciuki za Bebi...
Stary 2012-01-26, 13:54   #1579
anankee
Rozeznanie

Cytat:
kamciurka ma rację, to stawianie się macicy. Skurcze porodowe z pewnoscią będą cię bolały.
Moje dochodziły do 80 i nie mogłam ustać, uleżeć w miejscu.

Co do kropelek na wzdęcia to ja polecam Bobotic. Ma taką samą dawkę symetykonu co osławiony Sab Simplex, a kosztuje 13-14zł a nie 50.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 13:58   #1580
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A teraz hit: Mój SYNEK może być DZIEWCZYNKĄ!!!!!
Lekarz prowadzący ostatni raz w 20 tyg. powiedział że chłopak, a potem albo nie mógł sie dopatrzyć płci, albo twierdził że jest źle obrócone.Ostatnio jak go przycisnęliśmy to najpierw powiedział że coś widzi między nogami, ale "może to być pępowina", więc sprawdzał jeszcze raz i nic nie widzi... Zgłupieliśmy do reszty!!!
A dziś na kontroli w szpitalu zapytałam przemiłej Pani Doktor czy by mi nie rozwikłała zagadki i ona twierdzi że skłania się ku Córce, ale dodała że ma stary sprzęt i nie widać jakoś super... :cra zy:
Zgłupiałam do reszty...
no to niezle jajca
a wyprawka cala niebieska?

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Ja ledwo na drugie piętro wlezę :/ Więc któraś z nas na pewno jest nienormalna
to ja sie wpisuje na liste nienormalnych co maja problem z wlazeniem

Cytat:
Napisane przez Kropka
Czekam na zdjęcia
ja tez

zazdroszcze tej filharmonii

Stary 2012-01-26, 14:02   #1581
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
no to niezle jajca
a wyprawka cala niebieska?

Wyprawka po pierwszym synku, więc raczej niebieska
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:11   #1582
Haniula
Zakorzenienie

Dziewczynki stawiam dzis ciacho Bo wlasnie dzis skonczyłam ćwierć wieku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort2.jpg (35,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kawa-używka.jpg (17,4 KB, 2 załadowań)
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:20   #1583
agawoo
Zakorzenienie

Moje dziecko kombinuje i zastanawia się czy usnąć czy nie (na moim łóżku oczywiście - chyba jej się dziś rano spodobało ) Wczoraj jak mi o 14 zasnęła to byłam tak padnięta, że też się położyłam, ale dzisiaj już zaczekam i wstawię obiad chociaż, żeby TZcik mógł zjeść od razu po pracy a nie jeszcze gotować
Cytat:
Eliza, co sie przejmujesz tym lozkiem? Masz potrzebe wypoczac, wylezec sie, to korzystaj, jezeli tylko mozesz. Ja nie wyobrazam sobie siebie po porodzie latajacej, majacej chate wysprzatana na tip top i ugotowany obiad z trzech dan. O nie...

[...]
no i powiedzcie mi, jaki sens mialo to cierpienie, ktore przeszla ta babka ? Polska nigdy nie przestanie mnie zaskakiwac

kolejny przyklad
banda burakow :/

oz Ty, spryciulko
a pewnie niejedna z nas probowala sie wstrzelic w ten termin
Pearl, zgadzam się. Ja naprawdę podziwiam te z Was, które przy małym dziecku, albo nawet dwójce czy trójce dzieciaczków mają czas dla siebie, męża, na gotowanie czy sprzątanie ...

Ja trochę ogarniam pokój jak mała śpi, jeszcze nie jesteśmy do końca zorganizowani w nowym pokoju, ale chodzę jeszcze w koszuli nocnej (tak położną przyjęłam dzisiaj ), łóżka nie składam .... Może i trochę mam wyrzuty sumienia, że się mną trzeba zajmować, no ale może się jakoś przyzwyczaję i zaczne to ogarniać wszystko ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:27   #1584
eliza1984
Zadomowienie

[QUOTE=mala_stopka;3184631 2]wpółczuję tego ściagniecia w kroczu...okropne uczucie....oby szybko przeszło
a żółtaczka szybko przejdzie zobaczysz, przecież kiedys nie było naświetlania, a dzieci jakoś zdrowe były, także głowa do góry
i zazdroszcze tych 200g... to własciwie zrobisz kupe i będziesz na zero
[/QUOTE]
mam nadzieję, kładziemy mała przy oknie ,zeby mała jak najwięcej światła,a co do kupy to nie wiem ile waży

Cytat:
dziś w nocy odpadł pępuszek po tygodniu!

Kwiliła i marudziła, dostawiłam ją do cyca i se 20 min śpi, ale znów zaczyna się
Nie mam dziś na siebie czasu
psychicznie lepiej się czuję, zaczęłam normalnie mówić, chociaż czasem jeszcze zawiechę łapię i się jąkam pochodziłam trochę i znów mnie szwy rwą Czy wy mamusie też tak macie idąc do łazienki siusiu nagle popuszczacie w podpaskę popuściły mi zwieracze

mam podobnie...
daję cyca- myślę, że się najadła i po godzinie wstaję do niej moje mleko jest mało treściwe/albo go za mało teraz- już na szczęście nawału nie mam przystawiam ją kilkanaście razy dziennie, dopajaliśmy butlą ze 3-4 x dziś i boję się również o wagę ale ssa z butli i z cyca, więc chyba się dogadalim z tym... teraz problem typu: mała ma czkawkę 5-7 x w ciągu dnia
z tym sikaniem tez miałam tak,ale teraz już umiem powstrzymać,ale to było okropne,a z tą czkawką też tak mam,mała zje,odbeknie albo i nie i,odłoże do łózeczka ,dobra śpi i zaraz czkawka i koniec spania,znowu cyc
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
dziewczyny napiszcie czym smarujecie pupkę dzidziusia? nie wiem co kupić... jaka zasypka, czy krem?
Ja smaruję maścia alantan i narazie jest ok

Mam temp.35,4 st C od 3 dni i położna kazala mi isć do lekarza bo ta temp moze wpłyąc na mała,o 15 ide zapytac czy mnie przyjmie,a do tego dzis stukłam term rtęciowy bo zapomniałam ,że go mam.
Hania 100 lat i oczywscie szybkiego bezbolesnego wiesz czego
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-01-26 o 14:29
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:28   #1585
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Agawoo
, a ja po Twoich zamilowaniach myslalam, ze bedziecie mieli Zyrafke, nie Pszczolke No i dla Twojego tzta za to ze staje na wysokosci zadania
Hihi, no racja Ale mała od początku, już w brzuszku była Pszczółką
I gdyby nie to, że kuzynka 3 lata temu podwędziła mi imię, to byłaby jeszcze Mają, no ale musimy wybrać coś innego Ale wszystko generalnie ma z Zyrafkami, tylko w łóżeczku pilnują jej 2 małe maskotki - pszczólki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:35   #1586
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
no to i duzo duzo zdrowka

Mijus jednak sie przeterminujemy najgorsze to wlasnie to oczekiwanie, u mnie tez zero wszystkiego tylko ze ja ostatnia kontrol mialam 11go stycznia, lekarza nie ma, dopiero w srode, a nie bede jechac 30 km na IP bo czuje sie dobrze, moje male sie rusza to nie ma co panikejszyn

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:43   #1587
magda1804
Rozeznanie

hejka

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Haniula no to gratki Wszystkiego dobrego, przede wszystkim szybkiego i lekkiego porodu

Cytat:
moje tylko przekręca główką na brzuszku
w szpitalu też kazali budzić a tu jak ją chcę wybudzić to nici stego, spi dalej może faktiko najadła się mm??? teściowa mówi, że pultasków dostałą i ma grubsze paluszki- ja tego nie widzę, czuję, że jest niedokarmiona dziś wypiła 100 ml ale jakoś niezdarnie ją karmiłam i na koniec wszystko zwymiotowała i to samo było z cycem jak karmiłam na leżąco (chciałam sobie ulzyć bólu pleców)i znów wszystko poszło się je...ć spłakałam się, ja nie ogarniam niczego, brakuje mi tż dziś teściową budziłam o 6 bo nie dawałam rady... nie bekło jej się, ja ją na przewijak, przewijam i znów ulało jej się

No nie!!! musze to napisac:
Agatek wez sie w garsc!!!

Dziwisz sie kobieto, ze pokarmu nie masz? nie wiesz, ze jesli Ty sie stresujesz i denerwujesz to blokuje sie laktacja? Po co sie niepotrzebnie zamartwiasz?
Jezeli Kindze sie ulewa to moze poczytaj dlaczego:
Statystyka mówi, że co drugie dziecko ulewa. I tak było u mnie – jedno dziecko ulewało, drugie nie. Na szczęście, nie jest to nic groźnego i na pewno nie boli.Ulewanie może być (ale nie musi) jedną z oznak nietolerancji na białko mleka krowiego.
Jeśli to alergia, dołączą się też inne objawy, jak zmiany na skórze i w wyglądzie kupki. Jeśli zaniepokoją cię takie objawy, skonsultuj się z pediatrą. Do lekarza musisz pójść koniecznie, jeśli dziecko ulewa i do tego nie przybiera na wadze.
Dziurki w smoczku w sam raz
Nikt jeszcze nie odkrył ostatecznych przyczyn ulewania. Teorii jest kilka. Ulewanie może wynikać z niedojrzałości układu pokarmowego, który osiąga dojrzałość po pół roku, a do tego czasu małe brzuszki nie potrafią jeszcze zatrzymać wszystkiego, co do nich trafiło.
Ulewanie może też być oznaką przekarmiania dziecka. Przyczyną może też być nieodpowiednia technika karmienia piersią czy butelką – podczas jedzenia może połykać zbyt wiele powietrza. Jeśli otwór w smoczku jest zbyt duży, jest duże prawdopodobieństwo, że maluch połyka mleko wraz z powietrzem. Ale i gdy otwór smoczka jest zbyt mały, niemowlę ssie zbyt mocno, połykając powietrze.
Zaradzić temu łatwo. Musisz kupić smoczki, które mają ilość dziurek dostosowaną do wieku dziecka, np. dla dziecka od urodzenia do trzeciego miesiąca są smoczki z dwiema maleńkimi dziurkami, a dla półrocznych mają już sześć dziurek.

Na boku nie na wznak
Pamiętaj, że jeśli ulane mleko zalało szyję, musisz dziecko umyć (wystarczy ciepłą wodą). Jeśli tego nie zrobisz, to niemal pewne, że w tym miejscu się odparzy. Jeśli ubranko jest przemoczone, to też je zmień, bo w przeciwnym razie, po kilku godzinach dziecko będzie brzydko pachniało. Co prawda ulewa się niewielka ilość jedzenia, ale już częściowo strawionego przez soki żołądkowe (przypomina zsiadłe mleko lub twarożek) i ma nieprzyjemny kwaśny zapach.
Jest kilka sposobów, które pomagają zmniejszyć częstotliwość ulewania albo mu zapobiec. Dobrze jest po nakarmieniu dziecka, ponosić je w pozycji pionowej, aby mu się odbiło (można na to czekać nawet 45 minut). Lepiej układać malucha na boku niż na wznak i nie przewijać go ani nie przebierać od razu po jedzeniu. Poczekaj aż mleko "ułoży się" w brzuchu.
Dziecku karmionemu mlekiem modyfikowanym lekarz może przepisać np. mleko typu AR (odpowiednie dla niemowląt ze skłonnością do ulewań).
Dlaczego niemowlakowi ulewa się z buzi po jedzeniu?
- Bierne, delikatne wypływanie pokarmu ( a nie chlustanie pod ciśnieniem) z ust niemowlaka jest fizjologicznym cofaniem się połkniętego pokarmu. Dzieciom ulewa się w pierwszych miesiącach życia z powodu niedojrzałości układu pokarmowego. Ulewanie jest bezpieczne i nie ma w nim nic niepokojącego, jeśli dziecko właściwie przybiera na wadze i nie widać po nim, że coś je boli. Przy tendencji do ulewania lepiej karmić dziecko z uniesionymi pod kątem 30 stopni główką i klatką piersiową, a po karmieniu przez godzinę unikać wykonywania manewrów ciałem dziecka , np. podczas przewijania. Przy karmieniu mlekiem modyfikowanym można stosować specjalne mieszanki przeznaczone dla dzieci z tendencją do ulewania oznaczone symbolem AR. Zawierają one mączkę z ziaren chlebowca świętojańskiego, która zagęszcza mleko utrudniając jego cofanie. Można również zastosować substancję zagęszczającą Nutriton dostępną w aptece.

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:48   #1588
kropeczka1984
Rozeznanie

Haniula wszystkiego naj!!! No i lekkiego porodu
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:55   #1589
uska000
Zadomowienie

hej mamuski nasz noc nawet dobra troszke ciezko bylo zasnac ale potem z gorki rano wstal zjadl troszke pospal to ja sie ogarnelam i na spacer teraz wrocilismy on marudzil w lozeczku a ja szybko posprztalam obiadu nie gotuje bo codziennie to robie i slysze marudzenie ze za ciezkie zde takie ze siakie ze jemu na treningu nie dobrze jak sie naje.. wiec wam w d... niech je kanapki.. czlowiek nie spi zajmuje sie dzieckiem ugotuje i jeszcze zle..

teraz kawka z mlekiem kokosowym bo na krowie ma uczulenie.. i wizaz

dziewczyny polecam wszystkim mama podawac espumisan od pierwszych dni zycia.. nie czekac na kolke.. my teraz doleczamy debridatem i potem epsumisan 2 razy dziennie.. i nie chodzi tu o nas ze nie spimy.. o dziecko ktore naprwde bardzo mocno boli brzusio..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:02   #1590
n1kotynka
Zadomowienie

widzę, że nie tylko ja mam dość

moja mała noc w noc zasypia o 23 po kąpaniu, budzi się o 2 w nocy i już nie śpi do 5
nic nie pomaga - noszenie, kołysanie, bujanie, karmienie - nic nic nic!
o 5 to zasypia już chyba ze zmęczenia lub z nudów i się budzi o 6 z powrotem i powtórka ;/

chodze jak zombie ;/ jakby tego było mało, ma kolki, przeważnie wieczorami od 19 do 22-23 potrafi się niemiłosiernie drzeć, że kilka razy bałam się, że przyjdą sąsiedzi i mi coś powiedzą, bo była tak głośna, że dzwoniło mi w uszach ;/ no i nic nie pomaga na kolki - ciepla pieluszka, masowanie brzuszka, kropelki, cieplejsza kapiel
masakra!
byliśmy wczoraj u lekarza i mam odstawić mleko - zobaczymy

dzisiaj dała znowu popis w nocy, usnęła o 5 bo ja już nie miałam siły jej nosić ( kręgosłup już mnie tak boli, że szok) no i o 5:30 znowu pobudka. Do 8 z nią walczyłam, potem puściły mi nerwy i dobrze, ze mąż był jeszcze to na chwilę ją wziął i usnęła, po czym po 10 minutach znowu wrzask..

w myślach miałam tylko słowa uski - oddam dziecko w dobre ręce, gratis wózek i łóżeczko

teraz dopiero mogę coś zjeść, chociaż mała w wózku to chwilę kwiczy i muszę ja wiąść zaraz znowu..

ma-sa-kra ;/

Haniula 100 lat! i dzidziusia bez kolek
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości