Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 14:45   #2941
cziqua
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
paski do glukometra, czy te do moczu? ciekawa jestem, czy te do moczu to ciążowy standard.

do glukometra bo już miałam echo a nie chciałam kupowac we własnym zakresie bo kosztują coś 46zł za 50 pasków a na receptę całe 6,16 zł więc jest spora róznica do moczu nie dostałam żadnych pasków od żadnego lekarza tylko gin sprawdził czymś czy nie sączą mi się wody

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:47   #2942
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Przypominam sobie, że facet koleżanki to miał. Też wycinali. Wyczyścili, wycięli, ale... nie zaszyli. Miało się samo zasklepić. G***o prawda, pół roku się z tego lało i było tkliwe.
Dbaj o pupkę, bo jak jeszcze tam się spaskudzi, to jak tu siedzieć?
Wiem , wiem,że to może byc cyrk, to mi się zawsze pojawia jak mam hemoroida w ciązy, więc pewnie potem sie uspokoi , ale octanisept to zagości w mojej torebce na stałe chyba....
A z tym szycie to właśnie zalezy jaki duży fragment muszą usunąć , bo jak mały to naciągną, ale jak dużo to niestety ale musi się zabliźnic...

No pan doktor mowi, że duże poślady hihihi poprawił sie potem na ciążowe i dużo siedzenia plus ten hemoroid i gotowe

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wiesz... nie mój problem. Jak będę szła na wychowawczy to się wszystkiego dokładnie dowiem co i jak wygląda aby nic nie stracić

Też jutro jadę do firmy, ale nie dlatego, że się stęskniłam, ale dać dalsze zwolnienie
Ja też l4 zawiozę , no i pączki wezmę do kawy
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:49   #2943
gosica502
Wtajemniczenie

[QUOTE=cottonpuma;31861549]paski do glukometra, czy te do moczu? ciekawa jestem, czy te do moczu to ciążowy standard.[/QUOTE

No ja na pierwszej wizycie dostałam na te keto diastix czy coś w tym stylu receptę, pewnie to zależy od diabetologa czy ktoś dostaje czy nie
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:50   #2944
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
eee no to super że udało ci się dostać tą pracę, w tak zaawansowanej ciąży to raczej rzadkość że kogoś zatrudniają, więc
To tak bardziej z powodu "Niech się dziewczyna nie nudzi w domu". Działamy z mężem w tej organizacji-więc jak padło hasło kto ma czas i chęci to wprowadzić- to wszystkie oczy na ciężarną która i tak siedzi w domku :P Także pomagam i przy okazji kasa wpadnie
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:50   #2945
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja też l4 zawiozę , no i pączki wezmę do kawy
Ja jestem wredna baba i nic nie daję
Wystarczy, że szef zrobił mnie w konia z kasą na zwolnieniu (200 zł mniej). Ale cóż. Chociaż mam święty spokój. Poza tym od razu śmigam do ZUS a czasu będę miała bardzo mało, bo późno mam wizytę (na 13.45)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:52   #2946
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
My po wizycie u diabetologa i u gina
jak podjechałyśmy zmama do diabetologa to ta w recepcji powiedziała że nie dostanę recepty na paski jak nie przyniosę zaświadczenia o ubezpieczeniu i że teraz wszędzie do lekarza ponoc z takowym trzeba się pojawiac ( oprócz prywatnych) no to całe szczęście że mama mnie przywiozła to pojechałyś,my do urzędu pracy po to cholerne zaświadczenie i spowrotem do diabetologa po receptę potem, do gina ludzi troszkę było ale lekarz mnie uspokoił de facto nie miałam byc badana dzisiaj bo 2 tyg temu badał ale jak powiedziałam że zaobserwowałam wodniste upławy i nie wiem co to jest to kazał wskakiwac na kozła zbadał i wody płodowe to nie są zajrzał i powiedział że to po prostu taki śluz wodnisty mleczny ciążowy potem sprawdził szyjkę i też ok więc jestem uspokojona no i dostałam skierowanie na usg to będzie 7 USG od początku ciąży

a teraz biegnę ponadrabiac
dobrze ze wszystko ok
ja dzis stwierdziłam ze szkoda mi będzie sie z takim brzuszkiem rozstać mimo ze ciężko mi z nim juz
Stary 2012-01-26, 14:55   #2947
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem wredna baba i nic nie daję
Wystarczy, że szef zrobił mnie w konia z kasą na zwolnieniu (200 zł mniej). Ale cóż. Chociaż mam święty spokój. Poza tym od razu śmigam do ZUS a czasu będę miała bardzo mało, bo późno mam wizytę (na 13.45)
Hehe, moja władza ma urlop, a reszta czeka na Pączka ( czyli mnie ) to niech sobie też pączka zjedzą koleżanki mi zwolnienia zanoszą, rmua odbierają , więc drobny poczęstunek jestem im dłużna
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 14:57   #2948
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, moja władza ma urlop, a reszta czeka na Pączka ( czyli mnie ) to niech sobie też pączka zjedzą koleżanki mi zwolnienia zanoszą, rmua odbierają , więc drobny poczęstunek jestem im dłużna
u mnie władzy i tak nie ma (szef ma zawsze ważniejsze rzeczy na głowie niż siedzieć w biurze), zwolnienie zazwyczaj idzie do ZUSu ponad miesiąc... a RMUA nie dostałam od sierpnia Wszystko pewnie leży u księgowej.
Muszę się zapytać kiedy PIT będzie

Poza tym... ostatnio tak chętnie ze mną rozmawiali, że zmyłam się po 5 minutach.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-01-26 o 14:58
Stary 2012-01-26, 15:20   #2949
MoniaHan
Wtajemniczenie

Chiqua super ze po wizycie ok!!!

Zia sprawdzilam swoj kontrakt i jakze bylam niepoinformowana, przysluguje mi 29 dni urlopu (rok urlopowy od 1 stycznia do 31 grudnia), w tamtym roku dyrektor pozwolil wykorzystac urlop konca lutego, ale chyba teraz na to nie pojdzie. no nic poczekam na ich odpowiedz, jesli sie upra to nic nie wskuram bo kontrakt to kontrakt, to wtedy ok rozumiem, ale to ze nie przysluguje mi urlop w 2012roku to nie podaruje.

u mnie 10stopni i sloneczko swieci, w sypialni okno otwarte i ptaszki pieknie spiewaja.

emigra a moze biale dodatki?podusie i inne ☠☠☠☠☠☠☠ki...jak ja mam ostatnio na biel szal to brak slowmarzy mi sie taka biala piekna posciel.

dotarla do mnie paczka mothercare, wszystko ok, wanienka, mata do przewijania, jakies tam ☠☠☠☠☠☠☠ki, reczniczki kapielowe z kapturkiem i inne tego typu rzeczy (biale, ale z jednej rzeczy jestem niezadowolona a mianowicie ze stanika, kupilam 38D, i nie wiem czemu myslalam ze jest usztywniany (bo ja tylko takie nosze), tak przynajmniej wygladal na stronie, a tu nieusztywniany, te haczyki odpinaja sie same jak normalniie atomatic karmienie sutki stoja jak szalone, marszczy sie (bo jeszcze z miesiac i D dopiero bede miala, ale juz prawie mamjak bluzke zalozylam na ten stanik to wyglada to wszystko tragicznie a kosztowal £20, chyba nie bede kupowac tych stanikow w ogole, ale w sumie w szpitalu jak bede karmic, bez stanika raczej sie nie da chodzic

o i pas jeszcze przyszedl podtrzymujacy mi wszystko na dole. i powiem Wam ze jestem zadowolona, jakos tak swobodniej mi sie ruszac, bede go nosic tylko przez kilka godzin dziennie poki co, bo najpierw chce sie skonsultowac z fizjoterapeuta a ide na zajecia za tydzien w czwartek.

ivonka super ze posiew wyszedl dobrze, ja tez mam prace teraz przez 3 dni, adresowanie kopert, dobrze ze znaczki, naklejki z adresami sa samoprzylepne jest ich ponad 800, ale ostatni raz to wzielam (a byloby raz w miesiacu), bo nie daje rady w jednej pozycji dluzej niz 15-20 min, wiec zajmuje mi to strasznie dlugo, plecy bola jak probuje robic to na stojaco, jak na siedzaco to spojenie z kolei, Tz mi pomagal wczoraj wieczorem, ale daruje sobie, bo niewygodnie mi strasznie.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:24   #2950
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
jak podjechałyśmy zmama do diabetologa to ta w recepcji powiedziała że nie dostanę recepty na paski jak nie przyniosę zaświadczenia o ubezpieczeniu i że teraz wszędzie do lekarza ponoc z takowym trzeba się pojawiac ( oprócz prywatnych) no to całe szczęście że mama mnie przywiozła to pojechałyś,my do urzędu pracy po to cholerne zaświadczenie i spowrotem do diabetologa po receptę potem, do gina ludzi troszkę było ale lekarz mnie uspokoił de facto nie miałam byc badana dzisiaj bo 2 tyg temu badał ale jak powiedziałam że zaobserwowałam wodniste upławy i nie wiem co to jest to kazał wskakiwac na kozła zbadał i wody płodowe to nie są zajrzał i powiedział że to po prostu taki śluz wodnisty mleczny ciążowy potem sprawdził szyjkę i też ok więc jestem uspokojona no i dostałam skierowanie na usg to będzie 7 USG od początku ciąży

Czyli dobrych wiesci ciag dalszy
Super ze sie uspokoilas odnosnie tych uplawow!
A co od ubezpiczenia u lekarza prywatnego to mi ostatnio u dermatologa kazali wypelnic oswiadczenie ze mam ubezpieczenie bo wtedy wiadomo znizki na receptach a ponoc jesli wypisza komus kto nie ma ubezpieczenia znizke to z wlasnej kieszeni bede to placic
Tylko kto ich z tego rozliczy tego to nie wiem

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:34   #2951
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że płeć maluchów już znamy, ale tak w dla zainteresowanych wrzucę, bo znalazłam coś takiego
http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
Hehe, slyszalam ze dziewczynki we wczesnej ciazy wygladaja jakby mialy wacki ale ze az tak Aniowy sie na szczescie ladnie 'wchlonal' bo na polowkowym widac juz bylo sliczne 3 krechy

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
dotarla do mnie paczka mothercare, wszystko ok, wanienka, mata do przewijania, jakies tam ☠☠☠☠☠☠☠ki, reczniczki kapielowe z kapturkiem i inne tego typu rzeczy (biale, ale z jednej rzeczy jestem niezadowolona a mianowicie ze stanika, kupilam 38D, i nie wiem czemu myslalam ze jest usztywniany (bo ja tylko takie nosze), tak przynajmniej wygladal na stronie, a tu nieusztywniany, te haczyki odpinaja sie same jak normalniie atomatic karmienie sutki stoja jak szalone, marszczy sie (bo jeszcze z miesiac i D dopiero bede miala, ale juz prawie mamjak bluzke zalozylam na ten stanik to wyglada to wszystko tragicznie a kosztowal £20, chyba nie bede kupowac tych stanikow w ogole, ale w sumie w szpitalu jak bede karmic, bez stanika raczej sie nie da chodzic
No zakup stanika na odleglosc to dla mnie sport ekstemalny, nie mam tyle odwagi Ja tez nie lubie zupelnie miekkich misek. I zawsze musze przymierzyc z bluzka i zobaczyc efekt koncowy. Teraz smigam juz w karmniku z triumpha, kosztowal 89zl, jest czarny, miekki ale modelujacy ksztalt. Dokupie jeszcze pewnie z 1-2 Primarku albo w H&M na wszelki wypadek, ale koniecznie z przymiarka.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:41   #2952
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hehe, slyszalam ze dziewczynki we wczesnej ciazy wygladaja jakby mialy wacki ale ze az tak Aniowy sie na szczescie ladnie 'wchlonal' bo na polowkowym widac juz bylo sliczne 3 krechy

No zakup stanika na odleglosc to dla mnie sport ekstemalny, nie mam tyle odwagi Ja tez nie lubie zupelnie miekkich misek. I zawsze musze przymierzyc z bluzka i zobaczyc efekt koncowy. Teraz smigam juz w karmniku z triumpha, kosztowal 89zl, jest czarny, miekki ale modelujacy ksztalt. Dokupie jeszcze pewnie z 1-2 Primarku albo w H&M na wszelki wypadek, ale koniecznie z przymiarka.
wlasnie wiem - ale zaryzykowalam - ale ostatni raz. w czasie ciazy kupilam w matalanie stanik usztywniany - bez mierzenia - i jest moim ulubionym, ale juz miseczka C robi sie za mala (z czego sie ciesze tak naprawde). staram sie nie wyruszac na zadne zakupy, ale chyba sie nie obejdzie, bo skonczy sie na tym ze zostane bes stanikow do karmienia

Stary 2012-01-26, 15:43   #2953
gosia261282
Gang Iren

Witajcie dziewczynki!
Ale naskrobalyscie od wczoraj
Dzis od rana rajd po sklepach.Portfel lzejszy.Chcialabym troche oszczedzic pieniedzy,a na samo jedzenie i inne rzeczy podstawowe wydajemy duze sumy.Z drugiej strony na jedzeniu nie bardzo,zeby oszczedzac,bo to tak jakby na zdrowiu sie oszczedzalo.
Z powodu mojej zgagi zakupilam dzis dwie wielkie butle (po 600 ml)syropu,moze starczy na 2-3 tyg i jeszcze jakies saszetki z lekarstwem,ktore sobie zabiore do pracy.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
to czekaj wrzuce tutuaj

Sliczny kolorek,no i zielen uspokaja

Cytat:

Dziewczyny w UK jeszcze doczytam o tym, ale czy wiecie cos na ten temat: mam niewykorzystanych 10dni urlopu z 2011 roku, jak sie okazalo moj dyrektor stwierdzil ze one mi nie przysluguja i jego zdaniem od razu musze byc na macierzynskim. czy to jest fair ze mi te dni przepadna, fakt ze poszlam z dnia na dzien na macierzynski, bo nie moglam chodzic, ale tyle co ja im sie naposwiecalam i pracowalam w kazde bank holiday od kwietnia do konca czerwca i tak mi sie odplacaja za to. klocic sie z nimi jak cos nie bede, bo mam tutaj bardzo wygodna sytuacje jesli chodzi o wychowywanie dziecka, ale poswiecania sie juz wiecej z mojej strony nie bedzie. a umowe mam na czas nieokreslony.
U nas wyplacaja ekwiwalent za niewykorzystany urlop.To nie fair,zeby urlop mial przepasc.

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

A wczoraj była "impreza" druga z moich weteranek skonczyła 9 lat i w koncu mialam czas zeby zrobic tort
O jaki ladny tort i psiaki cudowne

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Dziewczyny była już kiedyś o tym mowa, ale zapytam bo może coś się zmieniło - decydujecie się na urlop wychowawczy?
Ja tu nie mam urlopu wychowawczego,ale decyduje sie nie pracowac i byc na utrzymaniu meza (oraz panstwa).Chce byc mama na caly etat na pewno przez rok,a potem zdecyduje czy pojde gdzies pracowac na part-time czy zostane dalej w domu.

Cytat:

Bilans Niny super, trochę mało gada, ale pani doktor mówi,że z tego co słyszy to się lada moment zacznie paplanina po naszemu, bo na razie to faktycznie suahili chyba to jest , no ale ładnie powiedziała jak ma na imię itd. więc ok.Wagowo , wzrostowo, ruchowo wszystko pięknie.Nina była grzeczna, zapłakała przy próbie położenia na przewijaku, bo ma uraz po jednej wizycie u dość niedelikatnego pediatry .

A ja po wizycie u pana od tych spraw , zachodzę a wszyscy na mnie czekają, tzn. dwie położne i pan chirurg , na oko 35 lat , wszystko zbadane, hemoroid do usunięcia po odchowaniu dziecka, bo to IV stopień ( muszę doczytać ile tych stopni jest) , a sprawa na kości ogonowej do bezwzględnego obserwowania, mycie kości ogonowej po każdym kibelku, octanisept, osuszanie ,starać się wietrzyć tyłek , bo jak to się powtórzy i będzie nasilone to zabieg nacięcia nawet w ciąży będzie musiał być robiony. A po ciąży to też uważać, bo będzie ewentualnie konieczność wycięcia kawałka tyłka i 3 miesiące z raną aż się zabliźni.Tak że teraz siedzę z gołym zadem przed kompem, aaa i mam się starać ,żeby się poślady nie stykały, no ale jak ? jak ja muszę spać na boku
Super,ze bilans Niny ok
A ty masz przeboje z dupka,wspolczuje

Cytat:

Ja już raz do pracy wróciłam jak Nina miała 8 miesięcy, wszystko do przeżycia, ale ile mnie to walki w głowie kosztowało to tylko ja wiem, teraz tego nie chcę powtorzyć i maksymalnie dlugo jak pozwolą pieniądze chcę być w domu.Dużo mnie ominęło, wiem o tym i nikt mi tego nie odda, choć było to tylko ( AŻ ) rok, teraz nadrabiam to co straciłam .
Dokladnie tak jak piszesz.Ja wrocilam do pracy jak Wiki miala 9 m-cy.Strasznie zalowalam,ze nie moge byc z nia,ale nie moglam wtedy o tym nawet pomarzyc.Czasem wychodzilam do kibelka i ryczalam strasznie,ze jestem z dala od dziecka i tyle mnie omija,ze moze wlasnie stawia pierwszy krok,a mnie akurat nie ma.Drugi raz tego bledu nie popelnie.Najwyzej zrobi sie ciecia w budzecie domowym.Ale czas spedzony z dzieckiem,obserwowanie jak rosnie,rozwija sie,czego sie uczy i wspolne odkrywanie swiata-bezcenne!

Cytat:

Kiedyś nad łóżkiem brata była doniczka z kwiatem. I ta doniczka kiedyś spadła... obok jego głowy.
Od tego pory nad żadnym łóżkiem nie ma pólek. Żadnych.
Tez mielismy taka sytuacje.Nad lozkiem babci wisialy kwiaty w doniczkach i kiedys doniczka spadla,na szczescie akurat nikogo tam nie bylo.Ja mam komode obok lozeczka i na niej bede trzymac potrzebne dla maluszka rzeczy.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Ja ze względu na te moje leżenie i praktycznie brak brak laptopa... (czasami uda mi się go uruchomić ale i tak ciągle pada, więc koniec już bliski utrudnia mi to Was nadrabiać...i pisać... ale dziewczyny jestem!!!

*Trzymam kciuki za wszystkie wizyty....
*Gratuluję dobrych wieści bo czytałam i wiem, że były
* No i przykro mi z powodu złych wieści dotyczących Aguśki...mam nadzieję, że uda Im się wytrzymać chociaż do 37/38 tyg! i wierzę, że tak będzie : kciuki:

* właśnie zjadłam obiadek i mały szaleje... poukładałam dziś ciuszki w komodzie...i coś tam dokupić chyba muszę...a na 15 lecą na SR!

Miłego dnia !
Witaj!Fajnie,ze sie odezwalas!
Odpoczywaj jak najwiecej,zeby brzusio nie twardnial

Cytat:
u mnie władzy i tak nie ma (szef ma zawsze ważniejsze rzeczy na głowie niż siedzieć w biurze), zwolnienie zazwyczaj idzie do ZUSu ponad miesiąc... a RMUA nie dostałam od sierpnia Wszystko pewnie leży u księgowej.
Muszę się zapytać kiedy PIT będzie

Poza tym... ostatnio tak chętnie ze mną rozmawiali, że zmyłam się po 5 minutach.
O kurcze to nieciekawie bedzie sie wracac tobie do miejsca w ktorym jest taka atmosfera.Wspolczuje.
Ja to przewaznie mialam prace ciezkie,albo malo platne(albo jedno i drugie),ale nie wiem co to nieprzyjazna atmosfera w pracy.Pod tym wzgledem wszedzie bylo mi dobrze,bylam otoczona sympatia.Szkoda,ze u ciebie tak jest,ja bym chyba nie wytrzymala.
Stary 2012-01-26, 15:44   #2954
MoniaHan
Wtajemniczenie

Tz przyslal smsa:
Badania nad alkoholem wykazaly, ze wodka z lodem atakuje nerki, rum z lodem atakuje watrobe, gin z lodem atakuje mozg, whisky z lodem atakuje serce. wyglada na to, ze pierdo..ny lod szkodzi na wszystko

gosia no jak moj szef sie uprze - to przepadnie mi 13dni!! i jeszcze na dodatek glupek twierdzi ze nie przysluguje mi urlop w 2012 roku...chyba mu podesle link jak taki niepoinformowany. a ja myslalam ze mam takiego fajnego dyrektora, to sie przeliczylam, jak mnie wnerwia, to zajde w ciaze jeszcze na macierzynskim, bo chcialam odczekac troche aby wrocic do pracy przynajmniej na 2 lata.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-26 o 15:49
Stary 2012-01-26, 15:46   #2955
ona10101
Raczkowanie

Cytat:

a co do hemoroidow, to sa jakies stopnie? Mi wylazl jeden zylaczek spytam sie gina co z nim zrobic, bo nie powiem, zebym fajnie sie z tym czula ....
Jakie szczęście ze mnie hemoroidy ominely...Aż dziwne przy takich zaparciach co mam w ciąży

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dobrze ze wszystko ok
ja dzis stwierdziłam ze szkoda mi będzie sie z takim brzuszkiem rozstać mimo ze ciężko mi z nim juz
Ja chce żeby mój brzuszek już był przy mnie no niech sie wstrzyma jeszcze z tydzień bo za wcześnie, ale powiem Wam że mi straaaasznie ciężko już Marze żeby położyć się na brzuchu

Cytat:
Oj ja też musze sie odwdzieczyc kolezance z pracy którą ciągle męcze - a to zeby L4 zaniosła, a to zeby legitymacje podbiła itd

A tak poza tym wzięłam swoją listę zakupów wyprawki dla Adasia i tak:
MAM: wanienke, kocyki, przewijak, ręcznik, rożek, kosmetyki, koszule do karmienia, staniki itp
CZEKAM NA KURIERA Z: łóżeczkiem, pieluchami, butelkami, proszkiem do prania itd
CHYBA ZAMÓWIĘ DZISIAJ: fotelik samochodowy/nosidełko/leżaczek
NIE MAM: wózka, pampersów (to akurat nie problem), laktatora (to może po porodzie dopiero) i kilku drobnych rzeczy.
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:46   #2956
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:

super że po wizycie wszystko ok i nie powodu do zmartwień
Stary 2012-01-26, 15:48   #2957
Roksape
Zadomowienie

Witam!
Ale się porobiło u Aguśkii niech się trzyma dzielnie i jak najdłużej w dwupaku! Właśnie dziwi mnie troszkę, że jest w domu zwłaszcza jak jest małe dziecko bo jednak ile by nie zrozumiał to zawsze coś tam zrobić lub narozrabiać może. No i bardzo dobrze, że gin od razu założył jej krążek

Strasznie tu bez niej pusto

MoniaHan u Ciebie tak ładnie 10 stopni na plusie, a tu u mnie na wschodzie to już prawie -10 :p Zazdroszczę

Synek mi się trochę podziębił ma niewielką gorączkę i ciąga noskiem ,ale na szczęście nurofen daje sobie z tym radę

desia888 faktycznie julliczka i engela dawno dawały znać co u nich. Julliczka chyba miała dużo spraw do załatwiania w związku z rozkręcaniem włąsnej działalności. Ale u engeli to faktycznie nie wiadomo co tam...

Mi tak nogi puchną już, że cyclo3fort nie pomaga. Z tego wszystkiego ciągle mam uczucie jak bym chodziła parę godzin non stop i bolą mnie... A to dopiero 33 tydzień Ale dam radę !

Edytowane przez Roksape
Czas edycji: 2012-01-26 o 15:51
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:50   #2958
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Tz przyslal smsa:
Badania nad alkoholem wykazaly, ze wodka z lodem atakuje nerki, rum z lodem atakuje watrobe, gin z lodem atakuje mozg, whisky z lodem atakuje serce. wyglada na to, ze pierdo..ny lod szkodzi na wszystko

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
O kurcze to nieciekawie bedzie sie wracac tobie do miejsca w ktorym jest taka atmosfera.Wspolczuje.
Ja to przewaznie mialam prace ciezkie,albo malo platne(albo jedno i drugie),ale nie wiem co to nieprzyjazna atmosfera w pracy.Pod tym wzgledem wszedzie bylo mi dobrze,bylam otoczona sympatia.Szkoda,ze u ciebie tak jest,ja bym chyba nie wytrzymala.
Dlatego po nowym roku będziemy szukać czegoś innego...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-26, 15:52   #2959
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Tz przyslal smsa:
Stary 2012-01-26, 15:58   #2960
MoniaHan
Wtajemniczenie

a wlasnie cottonpuma ja tez ne bede miala obrazkow, ani polki nad lozeczkiem ani niczego innego oprocz naklejek.
teraz wisi obraz nad lozeczkiem i Tz chce aby tam zostal - bo to jego ulubiony - ale nic z tego.
kilka mieisecy temu przyjechala do mnie kolezanka, siedzimy sobie na kanapie, ona jak zwykle nabuzowana energia mowi do mnie zaaferowana: Monia jaki ja na youtubie ogladalam ppppooorrrroooooddddd!!!! !! a tu ☠☠☠☠ziach obraz ze sciany spadl na nas, na szczescie nie byl ciezki , ale zawsze, a wisial tam jakies pol roku.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

dosc patologiczne:
Rozmawia mama z synem:
-Synku, ostatnio dziwnie sie zachowujesz..masz jakis problem? chodzi mi o problem z narkotykami..
- nie mamo, nie mam problemu..dzwonie i mam

Stary 2012-01-26, 16:06   #2961
ania20m
Wtajemniczenie

melduje sie w nowym wątku, przepraszam że tak późno ale byłam w szpitalu.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:06   #2962
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Przybornik możesz powiesić ze szczytu łóżeczka zamiast z boku, ale półki nad łóżeczkiem nigdy bym nie zamontowała
ja też bym się bała wieszac półkę nad łóżeczkiem, nawet lampkę się boję, więc szukam takie zaczepianej na łóżeczko.

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja sie nie wybieram, bo na poprostu na to nie stać
no własnie, to chyba problem większości rodzin Tylko co z dzidzią zrobic?

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:

Pamiętaj tez Lena ,że za okres urlopu wychowawczego nie przysługuje urlop wypoczynkowy, czyli jeśli weźmiesz np. 3 miesiace urlopu wychowawczego to proporcjonalnie Ci wyliczą ile muszą ściąć

A ogólnie to dzień dobry

Nadrabiam, ale jestem śpiaca jak cholerka, wstałam o 5 nie wiedzieć czemu
Bilans Niny super, trochę mało gada, ale pani doktor mówi,że z tego co słyszy to się lada moment zacznie paplanina po naszemu, bo na razie to faktycznie suahili chyba to jest , no ale ładnie powiedziała jak ma na imię itd. więc ok.Wagowo , wzrostowo, ruchowo wszystko pięknie.Nina była grzeczna, zapłakała przy próbie położenia na przewijaku, bo ma uraz po jednej wizycie u dość niedelikatnego pediatry .

A ja po wizycie u pana od tych spraw , zachodzę a wszyscy na mnie czekają, tzn. dwie położne i pan chirurg , na oko 35 lat , wszystko zbadane, hemoroid do usunięcia po odchowaniu dziecka, bo to IV stopień ( muszę doczytać ile tych stopni jest) , a sprawa na kości ogonowej do bezwzględnego obserwowania, mycie kości ogonowej po każdym kibelku, octanisept, osuszanie ,starać się wietrzyć tyłek , bo jak to się powtórzy i będzie nasilone to zabieg nacięcia nawet w ciąży będzie musiał być robiony. A po ciąży to też uważać, bo będzie ewentualnie konieczność wycięcia kawałka tyłka i 3 miesiące z raną aż się zabliźni.Tak że teraz siedzę z gołym zadem przed kompem, aaa i mam się starać ,żeby się poślady nie stykały, no ale jak ? jak ja muszę spać na boku

Przepraszam,że tak tylko o sobie

Pamiętajcie ,że jeśli wrócicie na mniejszy niż cały etat to przez jakiś czas jesteście pod ochroną przed zwolnieniem ( nie wiem jak długo, ale chyba tak długo jak się przysługuje wychowawczy), no i nie zapomnijcie o magicznej godzinie na karmienie tzn. można to w częściach brać, ale można też godzinę wcześniej do domu iść
a tak masz rację, czyli nie będzie 26 dni za 2012 rok, jeśli się zdecyduję na wychowawczy, no ale i tak sporo nawet mi zostało z 2011- teraz się cieszę, ale jak nie chcieli mnie puścic na urlop bo tyle było roboty, to wkurzona byłam, i zmęczona masakrycznie, bo jeszcze trzeba było po godzinach siedzec..

super że z Niną wszystko ok koniakonia wrzuc jakieś foteczki małej, (np. to ja pomagała w praniu ), ona taka śliczna że napatrzec się nie można
szkoda że z Twoją pupką gorzej.. A wolałabyś to załatwic w ciąży czy po? no bo w sumie jeśli 3 miesiące na zabliźnienie..
W każdym razie trzymam kciuki, żebyś się mogła tego szybko i skutecznie pozbyc. A z pośladkami to może na noc włóż sobie coś między nie? żeby się nie stykały?
Stary 2012-01-26, 16:08   #2963
rybka13
Zakorzenienie

Hej
Gratuluje wszystkich dobrych wiesci z wizyt

Dziewczyny z uk, spotkalyscie tutaj lactacyd na jakiejs polce sklepowej? Bo nie wiem czy jest sens szukac, ja nawet w aptece nie znalazlam, wiec jak cos to zamowie na ebay'u.
Zia w Primarku sa biustonosze do karmienia? Bo nie widzialam tam nic ciazowego, wiec i tego sie nie spodziewalam...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:11   #2964
Madziara 26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
melduje sie w nowym wątku, przepraszam że tak późno ale byłam w szpitalu.

a co się stało???

Tyle napisałyście że nadrabiając spaliłam mężowi zapiekanke

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:12   #2965
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Lena ja chcę byc z Kają rok czasu, czyli coś koło pół roku wezmę wychowawczego, a potem sie zobaczy, może przedłużę, zobaczymy jak pojdzie nam oszczędne życie

Ja już raz do pracy wróciłam jak Nina miała 8 miesięcy, wszystko do przeżycia, ale ile mnie to walki w głowie kosztowało to tylko ja wiem, teraz tego nie chcę powtorzyć i maksymalnie dlugo jak pozwolą pieniądze chcę być w domu.Dużo mnie ominęło, wiem o tym i nikt mi tego nie odda, choć było to tylko ( AŻ ) rok, teraz nadrabiam to co straciłam .
no właśnie też bym chciała byc z małą do roku, tym bardziej, że z tego co słyszałam to nie da rady wcześniej żłobka załatwic, z resztą szkoda by mi było taką malutką oddawac do żłobka. No nic, zobaczymy jak to z finansami będzie, musimy to dokładnie przemyślec.
Stary 2012-01-26, 16:13   #2966
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Monia w gruncie rzeczy to wszystko zależy od zakładu w jakiim pracujesz. Na przykładzie mojego mogę Ci powiedzieć,że niewykorzystany urlop nie przechodzi na następny rok. A wytłumaczenie mają takie: jeśliby pan X pracował np 3 lata w jednej firmie i zostawiał sobie ileśtam dni urlopu co rok a potem np w 3 roku powiedział,że chce wziąć sobie zaległy urlop z 3 lat lub chce żeby mu za te zaległe dni wypłacili pieniądze to albo by było tak że caly miesiąc miałby wolne ( 3 lata x 10 dni wolnego tak jak w Twoim przypadku jest= 30dni) albo że by mu musieli wypłacić sporo kasy. i tak i tak nie jest to korzystne dla pracodawcy. dlatego też zastrzegli sobie w umowach,że albo bierzesz cały urlop w ciągu roku albo ci przepadają te niewykorzystane dni.a co do urlopu z tego roku to oczywiście że Ci się on należy! a że on nie chce Ci go wypłacić to wynika tylko i wyłaćznie z jego złośliwości. Postawiłaś go w nieciekawej sytuacji i dlatego to robi. bo powinnaś mu dać 2 tyg tzw "notice". A jeśli u Ciebie ta nagła rezygnacja wynikała ze złego samopoczucia to powinnaś przejść na chorobowe a z chorobowego dopiero na macierzyński.ale jakby nie było jeśli on Ci obiecuje,że po macierzynskim dostaniesz tego holidaya to zażądaj od niego żeby dał Ci to na kartce bo potem tego niewyegzekwujesz. Bo jeśli u Ciebie jest tak samo z tym niewykorzystanym urlopem to policz sobie że do pracy wracałabyś pod koniec roku. zanim byś sie doprosiła o należne wolne ( Twój szef widać też cwany jest więc napewno by zwlekał) byłby nowy rok i on by znów Ci wyjechał z tym samym tekstem,nieprawdaż? tak wygląda to od strony prawnej. Co do tego jak wygląda macierzyński: są 2 rodzaje Maternity Allowance i Statuory Maternity Pay. SMP to jest to od pracodawcy. MA jest od job centre. tu masz stronkę która dokładnie wyjaśnia wszystko: www.directgov.co.uk w wyszukiwarce wpisz po prostu "maternity" i Ci wszystko wyskoczy.. A! i jeśli Twoj Piotrek chce tacierzyński to niech też tam zerknie bo w tym przypadku trzeba dać 15tyg notice przed datą porodu. bo też może odmówić....
a na CAB nie liczyłabym bo już ja chciałam pomocy od nich to mnie zlali. najlepiej w takich syt wziąć prawnika i tyle. tu jak nie wygrasz to nie płacisz więc możesz iść się dopytać. nie masz problemu z angielskim to dasz napewno radę. u nas dużo osób w ten sposób dochodziło swoich praw i zawsze dostali to co chcieli.
Powodzenia!
Mam nadzieje że mnie zrozumiałaś

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:14   #2967
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

jestem zła ciągle cierpię na bezsenność... z apetytem tak dziwnie u mnie...

zjadłam na śniadanie francuskie z twarogiem a później grejpfruta. Na obiad przygotowałam gulasz z kaszą gryczaną i buraczkami. Ale mimo to nie mam ochoty tego zjeść. - sama nie wiem co chce...

w dodatku po infekcji było ok i czuję, że chyba powraca

MAM DOŚĆ

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:16   #2968
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Bylismy po farbe i wiecie co? Jestesmy niezli z mezem ja obstawialam za zielonym, on jakies oberzyny, pomarancze czy zolcie chcial mi wcisnac, w koncu kazalam wziac taki co mamy w salonie i idziemy do kasy, a on zaczal mi budzec pod nosem ze mu sie nie podoba i ze nie widzi tego zielonego i w ogole to mowie chodz, poogladamy jeszcze i cos innego wybierzemy, a on ze nie bo on mi pokazywal jakie mu sie podobaja a mi sie i ze on ma gdzies i nie idzie. To rzucilam ''wezmiemy rozowy i bedzie po klopocie'' i wzielismy rozowa farbe
Malz sie smial ze zadne z nas nie chcialo rozu ale i tak na rozu padlo
haha dobre!

ivonka gratuluję pracy, ale miałaś szczęście! no i super to świadczy o pracodawcach!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-26 o 16:18
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:19   #2969
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wieści od Aguśki !

Aga napisała, że ma od lekarza bezwględny nakaz leżenia - z podniesioną miednicą. Bidulka jak na razie jest zależna od męża no i jak to kobitka wolałaby wszystko sama, ale najważniejsze, że mąż się stara Mama ma pomóc pakowac Jej w najblizszym czasie torbę.
Co do szpitala to nie wie dlaczego nie została, ale i tak jest bardzo zadowolona z lekarza, bo wszystko ma pod kontrolą i od razu założył jej ten krążek.
Dzidzia wtuliła się w kanał i jest niziutko, lekarzowi nie udało się więc zmierzyc główki, a tym samym Aguśka nie wiem ile maluszek waży.
Za tydzień ma wizytę kontrolną!

Napisała też że za nami tęskni (próbowała napisac na forum z telefonu, ale coś jej nie działa wysyłanie odpowiedzi) i wszystkie mamy mocne uściski od Niej!
A ja przekazałam pozdrowienia i słowa otuchy od Was
Kciuki za Aguśkę, oby jak najdłużej dzidzia posiedziała w brzuszku

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:21   #2970
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Witam!
Ale się porobiło u Aguśkii niech się trzyma dzielnie i jak najdłużej w dwupaku! Właśnie dziwi mnie troszkę, że jest w domu zwłaszcza jak jest małe dziecko bo jednak ile by nie zrozumiał to zawsze coś tam zrobić lub narozrabiać może. No i bardzo dobrze, że gin od razu założył jej krążek

Strasznie tu bez niej pusto

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Zia w Primarku sa biustonosze do karmienia? Bo nie widzialam tam nic ciazowego, wiec i tego sie nie spodziewalam...
W irlandzkim Primarku (czyli Penney'sie) sa, dopiero od tego roku wlasnie. Bez szalu ale jest pare modeli i kolorow. Cos sie wybierze.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości