Cz. XII- Hu hu ha! Hu hu ha! Idzie sesja zła! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 13:46   #1171
tynus
Rozeznanie

Dot.: Cz. XII- Hu hu ha! Hu hu ha! Idzie sesja zła!

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
Nieoznaczone?
Trzymam
Z czego robisz? Z Krysickiego?
http://www.matematyka.pl/82336.htm
Tu masz wszystkie rozwiązania Krysickiego krok po kroku- pomaga jak nie wiesz co zrobić dalej albo jak się zabrać.
O przyda mi się to w następnym semestrze.

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
Ale po zrobieniu odpowiedniej liczby przykładów zaczynasz widzieć, wiem to po sobie. Robisz robisz, a potem już widzisz, że to określony typ i robisz. Dasz radę
Też o tym słyszałam tylko nie wiem czy lenistwo ze mną nie wygra.

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
co za wyrzeczenia, myślałam, że tylko ja takie mam...
To ja do 13 spałam

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
błagam nich mi dzisiaj "podejdzie" ten egzamin
zaraz idę do dziekanatu załatwiać komisyjny z mikro a zaraz potem lecę na makro, nie spałam od 2? 3? dni
Jak Wy to robicie? Ja ostatnio spałam po 4 maks 5 h...i wczoraj to na wykładach ja spałam

Cytat:
Napisane przez newmoongirl Pokaż wiadomość
Chciałam Wam podziękować za magię wizażowych kciuków, bo chyba tylko dzięki temu wylosowałam proste tematy i zaliczyłam. I będę mieć wolne piątki
Został mi jeszcze jeden egzamin, a tak bardzo nie chce mi się uczyć... Wolę nie myślec, co by było, gdybym przy całym swoim lenistwie miała tyle egzaminów, co niektóre z Was. Chyba mogłabym się wówczas pakować i wracać do domu...
Zazdroszczę jeszcze tylko 1 egzaminu. W ogóle u mnie ten gorący okres trwa już od dobrych 3 tygodni, a przede mną kolejne 2 (bez poprawek).

Kurcze nie wiem jaki będę miała plan w następnym semestrze. Dobrze by było gdyby był podobny czyli czwartek, piątek po 1 wykładzie, który na dodatek jest co 2 tygodnie.

Przede mną jeszcze koło zaliczeniowe z BHP (nie wiem kto to wymyślił), potem egzamin z chemii (mówiłam już, że nie cierpię chemii ?), egzamin z geologii ogólnej (tak, tak nazywany jest sprawdzianem, bo egzaminu nie mamy wpisanego jako takiego), a potem po 3 dniach z matmy, więc matmę sobie zostawiam na później...przez 3 dni nauczę się : D.

W ogóle największym moim osiągnięciem jak do tej pory jest 4 z ćw. z chemii !

Najgłupsze jest to, że np. z geologii, z której egzaminu tak naprawdę nie powinno być koleś w ogóle nie patrzy na ocenę z ćw...nic a nic.

Nie wiem jak jest z chemią, ale prawdopodobnie tak samo z matmą również.

Chyba najgorzej będzie mi się teraz nauczyć na egzamin z chemii oraz z geologii, która jest dzień później, bo stwierdzę, że chemia trudniejsza i nad nią będę musiała więcej czasu spędzić, a na geologie nie starczy mi czasu chociaż będzie przyjemniejsza... a najbardziej wkurzające jest to, że muszę teraz również poświęcić czas na uczenie się jakiegoś durnego bhp : |
tynus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 13:58   #1172
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynus Pokaż wiadomość
Jak Wy to robicie? Ja ostatnio spałam po 4 maks 5 h...i wczoraj to na wykładach ja spałam

Przede mną jeszcze koło zaliczeniowe z BHP (nie wiem kto to wymyślił), potem egzamin z chemii (mówiłam już, że nie cierpię chemii ?), egzamin z geologii ogólnej (tak, tak nazywany jest sprawdzianem, bo egzaminu nie mamy wpisanego jako takiego), a potem po 3 dniach z matmy, więc matmę sobie zostawiam na później...przez 3 dni nauczę się : D.
dobra pytanie, ja jak musiałam wstać o 6 na egzamin z matmy, a zasnęłam o 3 to potem dwa dni odsypiałam w ogóle jeszcze nigdy nie doszło do tego żebym uczyła się dłużej niż do 1, jak mam siedzieć dłużej to zawsze stwierdzam, że lepiej mniej umieć ale być wyspanym
a co do nauki matmy w 3 dni to o ile coś robiłaś podczas semestru to spokojnie wystarczy

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:07   #1173
misheall
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
gratulacje, dasz radę, mówię Ci! UE nie jest takie złe
Po dziesiejszym egzaminie jestem po prostu załamana. Ten koleś jest jakiś nie do końca normalny! Nie dość, że powiedział, że nie będzie pkt ujemnych, a były, to jeszcze dał zadania z rzeczy, o których sam mówił, że na pewno nie będzie... A sam łaskawie się nie zjawił na egzaminie, tylko przysłał swoich asystentów. A jeden był w tak dobrym humorze, że tańczył sobie na środku auli...

Cytat:
uff już się jedna sprawa udała, byłam w dziekanacie i gościu nie wpisał mi dwa razy że nie zaliczyłam tylko raz, więc komisyjnie pisać nie muszę tylko normalnie, w dodatku 9 lutego dopiero a nie "do 5 dni od wyniku" (czyli jutro albo pon), co prawda mam 1 termin na egz z mikro ale za to czasu a czasu + pytania
no musiałam się pochwalić, bądź co bądź to dobra informacja na początek dnia
No to świetnie

Cytat:
P.S. Kreska zaliczona na 4.5 [co jest dla mnie sukcesem, bo niektórych zad po prostu nie zdążyłam zrobić i ich nie ruszyłam..]

Cytat:
W ogóle największym moim osiągnięciem jak do tej pory jest 4 z ćw. z chemii !

Najgłupsze jest to, że np. z geologii, z której egzaminu tak naprawdę nie powinno być koleś w ogóle nie patrzy na ocenę z ćw...nic a nic.

U mnie w ogóle nie patrzą na oceny z ćwiczeń.

I pozostaje mi tylko modlić się, żeby zdać ten cholerny egzamin ze stat.
Lecę rozklejać zdjęcia tego maluszka, co go porwali

'It's better to feel pain, than nothing at all
So keep your head up, keep your love'

Pomagam
misheall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:17   #1174
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
No i super i z chęcią potrzymam, możesz być pewna
zaliczone na 3, ponad połowa dwóch kierunków nie zdała

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:20   #1175
Jamajka007
Zakorzenienie

Macie coś takiego jak ankiety nt prowadzących zajęcia?
Ja właśnie zastanawiam się, czy wypełniać.... niby są anonimowe, ale dostępne są dopiero po zalogowaniu na swoje konto studenckie.. i mam pewne obawy

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:23   #1176
misheall
Wtajemniczenie

Cytat:
zaliczone na 3, ponad połowa dwóch kierunków nie zdała

Cytat:
Ja właśnie zastanawiam się, czy wypełniać.... niby są anonimowe, ale dostępne są dopiero po zalogowaniu na swoje konto studenckie.. i mam pewne obawy
U mnie są takie, ale wypisuje się je na zajęciach. I są one anonimowe.

Pomagam
Stary 2012-01-26, 16:33   #1177
_Japonka_
Rozeznanie

Gratuluję wszystkim! (wybaczcie ale nie chce mi się cytować wszystkich postów ). Dzisiaj zaliczyłam obie czytanki, jedną na luzie(nie była na ocenę), za to przed drugą, przy profesorze i nativce stresowałam się o wiele bardziej Na szczęście zaliczyłam na 4 i teraz kolejny egzamin mam dopiero we wtorek (więc mam trochę czasu żeby się pouczyć )

Cytat:
Ja mam część wypełniłam, reszty mi się nie chciało. Jakoś nie bałam się że mnie "namierzą" a nawet gdyby, to pisałam samą prawdę

They make it look so easy. Connecting with another human being. It's like no one told them it's the hardest thing in the world.

Edytowane przez _Japonka_
Czas edycji: 2012-01-26 o 16:34
_Japonka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:44   #1178
Jamajka007
Zakorzenienie

No ja się boję, że pojadę po babce od fizyki i nie zdam
Wolę nie ryzykować, ocenię ją jak już zdam fizykę (OBY!) w czerwcu..

Stary 2012-01-26, 16:45   #1179
alice333
Rozeznanie

Cytat:
Mamy, część na wirtualnym dziekanacie, część pisemnie na ostatnim wykładzie.
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:49   #1180
paktofonika99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Japonka_ Pokaż wiadomość
To jest mowa krakowsko-poznańska? w sensie, że są do siebie podobne/takie same? Ciekawi mnie to, bo jestem z okolic Poznania a mieszkam w Krakowie
Co do alfabetu fonetycznego to znam ten ból(a właściwie poznam, bo zacznę się uczyć niedługo ), na gramatyce opisowej miałam przez jakieś 2 miesiące "fonetykę i fonologię", zaliczenie za tydz w czwartek a ja jeszcze nawet nie przejrzałam notatek tyle mam innych rzeczy do nauki
W każdym razie mam nadzieję, że plusssz pomoże
Wymowa krakowsko-poznańska jest udźwięczniająca, czyli np. mąż powinniśmy tu wymawiać jako mąż, a w wymowie warszawskiej, która jest nieudźwięczniająca ten wyraz wymawiać się będzie mąsz, tam wszystkie głoski dźwięczne trzeba najpierw ubezdźwięcznić.
Kupiłam plusz, do poprawy mam 2 tygodnie, od poniedziałku zaczynam brać i będę się uczyć, zobaczymy czy coś mi się rozjaśni

Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakieś książki, w których znajdę cytaty, które mogłyby posłużyć jako życzenia urodzinowe bądź motto przy zaproszeniu urodzinowym i zawiadomieniu narodzin dziecka? Siedzę nad tym od kilku godzin, a mam tylko połowę i nie mam pojęcia w jakich książkach mogę jeszcze szukać
paktofonika99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:50   #1181
_Japonka_
Rozeznanie

Cytat:
No ja się boję, że pojadę po babce od fizyki i nie zdam
Wolę nie ryzykować, ocenię ją jak już zdam fizykę (OBY!) w czerwcu..
Oj tam ja za bardzo nie miałam pola do popisu (jedynie ocenianie różnych aspektów pracy w skali od 1 do 5 chyba), niektórym dawałąm niskie noty ale co tam

They make it look so easy. Connecting with another human being. It's like no one told them it's the hardest thing in the world.
_Japonka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 16:54   #1182
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paktofonika99 Pokaż wiadomość
Wymowa krakowsko-poznańska jest udźwięczniająca, czyli np. mąż powinniśmy tu wymawiać jako mąż, a w wymowie warszawskiej, która jest nieudźwięczniająca ten wyraz wymawiać się będzie mąsz, tam wszystkie głoski dźwięczne trzeba najpierw ubezdźwięcznić.
współczuję.... (chociaż może lepsze to niż elektrostatyka?)

Stary 2012-01-26, 17:02   #1183
paktofonika99
Zadomowienie

Cytat:
współczuję.... (chociaż może lepsze to niż elektrostatyka?)
Na pewno lepsze chociaż dla mnie ten przedmiot to czarna magia, zresztą dla całej grupy o czym już niedawno wspominałam.
Ale Was podziwiam Za to, ze dajecie radę na ścisłych studiach, bo ja niestety, ale bym rady na takich w ogóle nie dała.
paktofonika99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 18:57   #1184
tynus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
dobra pytanie, ja jak musiałam wstać o 6 na egzamin z matmy, a zasnęłam o 3 to potem dwa dni odsypiałam w ogóle jeszcze nigdy nie doszło do tego żebym uczyła się dłużej niż do 1, jak mam siedzieć dłużej to zawsze stwierdzam, że lepiej mniej umieć ale być wyspanym
a co do nauki matmy w 3 dni to o ile coś robiłaś podczas semestru to spokojnie wystarczy
Robic robilam, ale zadania...teorii raczej się nie uczyłam,a tą też mam

Cytat:
Napisane przez paktofonika99 Pokaż wiadomość
Kupiłam plusz, do poprawy mam 2 tygodnie, od poniedziałku zaczynam brać i będę się uczyć, zobaczymy czy coś mi się rozjaśni
Ja do mowy krakowskiej dodałbym: czy zamiast trzy, pacz zamiast patrz, Andżej zamiast Andrzej, poczymaj zamiast trzymaj... wiem, że powinnam przywyknąć, ale drażni mnie to niesamowicie x d.
Jeszcze rodowicy Krakowiacy to nie tak bardzo, ale z mniejszych miejscowości to już tak.

Hej Dziewczyny z Katowic. Długo się idzie od dworca pkp do dworca pks? są na tej drodze jakies centra, restauracje ? Bo najprawdopodobniej będę w lutym tam przez 1,5 h, bo mam przesiadke do wiednia.
Pomożecie ? alevE ?
tynus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 20:46   #1185
misheall
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczyny z Katowic. Długo się idzie od dworca pkp do dworca pks? są na tej drodze jakies centra, restauracje ? Bo najprawdopodobniej będę w lutym tam przez 1,5 h, bo mam przesiadke do wiednia.
Pomożecie ? alevE ?
Jak dobrze myślę to około 5-10 minut. Są sklepy, restauracje, bo to samo centrum Katowic

Pomagam
Stary 2012-01-26, 20:50   #1186
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Napisane przez misheall Pokaż wiadomość
Jak dobrze myślę to około 5-10 minut. Są sklepy, restauracje, bo to samo centrum Katowic
zgadzam się z wypowiedzią koleżanki

ahh.. dopiero przyszlam z kursu. I czeka mnie ogarnianie eko na jutrzejszy egzamin
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 23:09   #1187
lilavati007
Wtajemniczenie

Gratuluje wszystkim zdanych egzaminów, nie będę każdej cytować, ale o każdej myśle, trzymam kciuki i każdej kibicuje.

Cytat:
Napisane przez Tataraczka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, można dołączyć? Jak zwykle w szale sesyjnej desperacji szukam na wizażu wątków o egzaminach żeby mieć z kim dzielić niedolę, bo moje koleżanki już mnie słuchać nie chcą Jutro mam 3 koła i się boję Tym bardziej że moja wiedza pełna nie jest a nie wiem co się na nich pojawi... Proszę o kciuki i obiecuję zaglądać i wspierać Was, ale od jutra!
Witaj.
Co studiujesz?
Cytat:
Napisane przez newmoongirl Pokaż wiadomość
Dzisiejszy egzamin z literaturoznawstwa był naprawdę do d*py. Zaczynam myśleć, że jestem za głupia, żeby studiować

Ale przynajmniej jestem już w domu I przed chwilą widziałam żenująco głupią reklamę Biedronki.
Za głupia. Hahaha. Żart ci się udał.
Zazdroszcze bycia w domu! Ja kilka godzin temu wróciłam do Wro, a w domu pobyłam tylko ze 3 dni i na dodatek większość dnia się uczyłam. Ale reklamę Biedronki widziałam! Haha. Daj się zaskoczyć jakości biedronki!!!

I poproszę jutro o cały tłum wizażowych kciuków, które swą wielką mocą powinny przynieść mi szczęście! Mam jutro poprawkę z maszyn. Uczyłam się dużo, wydaje mi się, że znasznie poszerzyłam swą wiedze z zakresu energetyki cieplnej. Czuje jednak dużą presję, jako, ze to już jest poprawa. Za dużo jest tego wszystkiego, mój mały mózg nie jest w stanie wchlonąć takich ilości informacji, więc w sumie są w stanie mnie zagiąć. Dlatego apleuję o mocny doping jutro w godzinach popołudniowych.
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 23:36   #1188
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze bycia w domu! Ja kilka godzin temu wróciłam do Wro, a w domu pobyłam tylko ze 3 dni i na dodatek większość dnia się uczyłam. Ale reklamę Biedronki widziałam! Haha. Daj się zaskoczyć jakości biedronki!!!

I poproszę jutro o cały tłum wizażowych kciuków, które swą wielką mocą powinny przynieść mi szczęście! Mam jutro poprawkę z maszyn. Uczyłam się dużo, wydaje mi się, że znasznie poszerzyłam swą wiedze z zakresu energetyki cieplnej. Czuje jednak dużą presję, jako, ze to już jest poprawa. Za dużo jest tego wszystkiego, mój mały mózg nie jest w stanie wchlonąć takich ilości informacji, więc w sumie są w stanie mnie zagiąć. Dlatego apleuję o mocny doping jutro w godzinach popołudniowych.
Ja mam tydzień wolnego ale nie jadę do domu... tam bym się nie nauczyła
Od której trzymanie kciuków?

Stary 2012-01-26, 23:42   #1189
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam tydzień wolnego ale nie jadę do domu... tam bym się nie nauczyła
Od której trzymanie kciuków?
Ja byłam teraz w domu i powiem, że sporo się uczyłam, ale w sumie potrafię sobie narzucić jakąś dyscyplinę. Choć w sumie tak naprawdę nie opłacało mi się jechać, bo i tak spędziłam większość czasu w pokoju z książkami (w sumie z laptopem. ), ale chociaż zobaczyłam rodzinę i miałam domowe obiady.
Od 15.
Stary 2012-01-26, 23:44   #1190
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam teraz w domu i powiem, że sporo się uczyłam, ale w sumie potrafię sobie narzucić jakąś dyscyplinę. Choć w sumie tak naprawdę nie opłacało mi się jechać, bo i tak spędziłam większość czasu w pokoju z książkami (w sumie z laptopem. ), ale chociaż zobaczyłam rodzinę i miałam domowe obiady.
Od 15.
ja już po wszystkim więc mogę całą swoją energię i szczęście ci przekazać

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-26, 23:51   #1191
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
ja już po wszystkim więc mogę całą swoją energię i szczęście ci przekazać
O dzięki wielkie. A starczy tego szczęścia jeszcze na poniedziałkowy egzamin z fizyki? Marzy mi się zdanie w pierwszym terminie, co wydaje się troche mało prawdopodobne zważywszy na fakt, że jeszcze praktycznie nic nie umiem (będzie sama teoria), a wykładowca jest bardzo wymagający i zdawalność u niego oscyluje około 30% (ciekawa tylko jestem, w którym terminie )
Stary 2012-01-27, 08:49   #1192
Szotta
Zakorzenienie

dziewczyny, przeczytajcie sobie
Przepraszam, ze się tak rozpisałam, ale dalej mną trzęsie

https://wizaz.pl/forum/group.php?&do=discuss&gro upid=926&discussionid=&gm id=2142549#gmessage214254 9

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 10:10   #1193
natalka2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość

https://wizaz.pl/forum/group.php?&do=discuss&gro upid=926&discussionid=&gm id=2142549#gmessage214254 9
ja pier...
dobrze, ze ja nie mam zadnych ustnych...

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 10:57   #1194
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szotta Pokaż wiadomość
przepraszam, ze się tak rozpisałam, ale dalej mną trzęsie

dupek!

Stary 2012-01-27, 10:59   #1195
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już trzymam kciuki.

O ja. On chyba ma nierówno pod sufitem.
GirlOfDeath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 11:48   #1196
regretsareuseless
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość

Dobrze, że ja nie mam takich nienormalnych wykładowców...
regretsareuseless jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 11:55   #1197
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Również będę trzymać kciuki
Jak ja mam już serdecznie dosyć tych doktryn
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 11:58   #1198
Jamajka007
Zakorzenienie

Pamiętacie, jak zabrakło mi 1,5 pkt do zwolnienia z egzaminu? Zgadnijcie, ile pkt zabrakło mi, żeby dostać 4

Stary 2012-01-27, 12:24   #1199
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętacie, jak zabrakło mi 1,5 pkt do zwolnienia z egzaminu? Zgadnijcie, ile pkt zabrakło mi, żeby dostać 4
0,5 ?
GirlOfDeath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 12:38   #1200
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GirlOfDeath Pokaż wiadomość
0,5 ?
Dokładnie......

Podziwiam los, że mu się nie znudziła przez tyle lat ta ironia... zawsze mi do czegoś niewiele brakuje.. ZAWSZE!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości