|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Byłam wczoraj w Tesco i zrobiłam małe zakupki
chyba są tam przyzwoite ceny na pieluszki. Huggies New Born i Pampers Premium wyszły 0,60 gr/szt więc chyba nieźle, tak jak porównywałam ze sklepem z Allegro. Kupiłam też 2 pajace i 2 bodziaki z Disneya... widziałam też ładne wanienki Prima Baby za 19 zł, ale nie brałam, bo chcę białą z Kubusiem![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a potem zamiast kołderki ja chcę używać takich śpiworków do spania (mam jeden 0-6m), jest dużo miejsca na nóżki, przynajmniej nie będę się stresować, że się dzidzia odkopie i marznie...Cytat:
Cytat:
i tak pewnie lepiej się czujesz, że w domku, a nie w szpitalu leżysz... zawsze to inna atmosfera...
|
|||||
|
|
|
#3032 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
zawsze mialam fiola na punkcie wagi, nawet jak wazylam 53-55kg. w ciazy mi przeszlo, bo wiem ze jak mam za duzo - to albo do siebie moge piec pretensje(za duzo slodyczy np.) a jak uwazalam z jedzeniem to tak ma byc i na to wplywu nie mam. waga to nie powod do dola moim zdaniem, najwazniejsze aby bylo zdrowie. u mnie 33 tc i 13kg na plusie i co dziwne bardzo grubo sie nie czuje a piersi swoje uwielbiam teraz
![]() na szczescie jestem z tych aktywnych (przed ciaza bylam), wiec wiem ze po jakims czasie wezme sie za siebie i cwiczeniami i odpowiednim jedzeniem uda mi sie wiekszosc zrzucic.abym nie jadla slodyczy i sie sporo ruszala to wiekszego problemu nie powinno byc. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-26 o 19:18 |
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na to taki sposób jak pisałam - zero spania w dzień, kładę sie koło 23 (chyba że nie chce mi się spać zupełnie to jeszcze troszkę czytam sobie książkę na zmęczenie oczu ) i śpię góra do 9.No i pilnuje tego "cyklu" bo inaczej mam tez problemy.. |
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą nie wyobrażam sobie iść w weekend spać wcześnie bo wtedy wykorzystujemy wolny czas z TŻtem dla siebie bo tak to wiecznie w pracy po 12h albo śpi
|
|
|
|
|
#3035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba kupie spiworek i rozek jednak. |
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale co do biustu to też mi sie mój teraz baaaardzo podoba )))
|
|
|
|
|
#3037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to w takim razie bedziesz chodzila niewyspana,rozregulowalas sie i dlatego masz problemy ze snem. ja teraz tez moge spac dlugo, ale wstaje razem z Tz o 6:15 i pozniej leze sobie w lozku ale nie spie caly dzien i o 22 jestem juz zmeczona i ide spac o 22:30, taki sam mam cykl jakbym pracowala, posilki o tych samych tez porach. z moja mama rozmawialam ktoregos dnia i ona mowi ze pewnie teraz sobie spie do pozna jak jestem na urlopie, a ja jej mowie ze nie wstaje tak jak wstawalam, a ona : ojej to zle!! odpoczywaj sobie. ale ja odpoczywam caly dzien, a dzieki temu moge zasnac i spac w miare w nocy i nie chce sie rozregulowac. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- ja mam 158cm wzrostu. |
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś wstałam o 7 i co? i czuję, że przed pólnocą nie zasnę. obudziłam się sama, idąc spąc o 2 w nocy Ale spało mi się BOSKO. Tak szczęśliwa jeszcze nie wstawałam, że w ogóle się w nocy nie wierciłam, nie wstawałam ani nic. Boskie uczucie
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz tak do pośmiania. Seksiku nie mam, sprzątanko mi zabrano i sieedzenie na wizazu mi zabrano
no ale odbije sobie
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po porodzie bede sie zastanawiać nad zbędnymi kg
|
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, że nie zawsze się udaje spać długo, mi też, ale ja mam tak że jak pośpię w dzień to bezsenność w nocy mam murowaną..
|
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się przejmuję kg
zawsze wszystkim się przejmowałam i nie potrafię o tym nie myśleć.
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko żeby mąż dał radę jak się na niego rzucisz po połogu ))a sprzątaniem najmniej bym się przejmowała, hihi no ale wiem, że Ty Aguśka lubisz ja do pedantek nie należę raczej
|
|
|
|
|
#3046 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Masz racje Agulku trzeba sie cieszyc z tego,tyle ze zdrowie docenia sie najczesciej dopiero jak sie ono zepsuje ![]() Cytat:
[QUOTE=emigra;31867011] paczki zlozylam mojej mamie zamowienie na 4 polskie, tluste, lukrowane paczusie za tydzien zjem /QUOTE] A co tam nie zaluj sobie Ja mam w polskim sklepie takie prawdziwe,jak w Polsce smakuja.Czesto nie jem,ale jak mnie napadnie to 3-4 wciagne od razu.A potem mi taaak niedobrze ![]() Cytat:
)to roznie,bo mam dwie zmiany 7-15 i 15-23.Cytat:
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście poza łazienką - bo łazienkę to sprzątam tylko ja i tu musi być na błysk - właśnie prosi się aby ją sprzątnąć choć takiej tragedii to nie ma, ale mam nadzieję, że jutro się za nią wezmę
|
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Spac chodze teraz ok 22-22:30 i spie bez problemu (tfu tfu) cala noc. Rano jak sie budzimy dopiero siusiu, sniadanko i zaczynamy dzien
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3050 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Ja też będę mamusią z końcem marca 2012 Jestem jednocześnie szczęśliwa ale też niewiarygodnie wystraszona .... Chciałabym z kimś pogadać i podnieść samą siebie na duchu ....
|
|
|
|
#3051 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka nicc lekarz nie mowil o podawaniu sterydow. Ja tez nie zapytalam. Ale mam do niego pelne zaufanie i gdyby byla koniecznosc to na pewno zabralby mnie do szpitala.
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, a my wlasnie nie mamy tu takich paczkow jak w polsce... sa takie suche, posypane cukrem lub pudrem, a jak lukrem to tez jakims takim innym.... a mi sie marzy taki prawdziwy tlusty paczek z polski
i w czwartek dostane to zjem wszystkie Aguska no wszystko Ci zabrali ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3054 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Prawie jak test ciążowy każdego dnia. Ale kreski nie wychodzą. I problem jest trafić strumieniem w ten pasek, jak wzrok poza pępek nie sięga ![]() Cytat:
Cytat:
Oby się już nie powtórzyło! Cytat:
![]() Ja nie narzekam, przytyłam od początku ciąży 2 kilo, ale to może dlatego, że przed ciążą tarczyca doładowała mi 30kilo, a biorę euthy, więc albo mi kontroluje wagę, albo wręcz zrzucam do swojej wersji przed tarczycą (ale wątpię, że wrócę kiedykolwiek do 48-53kilo) A tak serio i bez kokieterii: ZWISA MI CZY SCHUDNĘ. Aguśka leży biedulka, laski łapią infekcje, cukrzyce, inne nie mogą zajść. i u mnie, i na świecie są problemy o wiele poważniejsze niż moja waga, więc póki tłuszcz nie rujnuje mi zdrowia (bmi powyżej zdrowej normy- 25, więc nawet gdybym nie ważyła 53 a 63 - OK) nie mam zamiaru zajechać się byle wyglądać jak modelka. Oczywiście rozumiem dziewczyny, które będą chciały schudnąć za wszelką cenę, podziwiam, dopinguję i biję brawo. Po prostu dla mnie priorytety się zmieniły. Cytat:
Ale żeby lepiej nie chudnąć.Cytat:
Ale przynajmniej masz rodiznę i boskiego Filipka, a nie salowe i pielęgniarki! Poza tym, masz niebywałą okazję ćwiczyć książęce pozdrawianie tłumu: wyciągasz do przodu rękę, zginasz w łokciu. Dłonią wykonujesz ruchy na ósemkę (palce razem, dłoń ugięta w delikatną muszelkę) a do tego pamiętaj! Praca łokcia: nie może tkwić w miejscu, najdogodniej, jeżeli ósemki dłoni przesuwają łokieć o 10-15 cm w obie strony. Machanie to przyda się na dumny powrót ze zdrowym dziecięciem do domu, do pozdrawiania zachwyconych tłumów i wizażanek, nazwijmy je więc "miss 3 trymetru" ![]() Co do odebranych przyjemności: nadrabiaj za cukrzycówki, zjedz w moim imieniu lody bakaliowe mniam!
|
|||||||
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
a kupujecie pokrowiec na przewijak?
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie marcowo - kwietniowe Mamuśki
Trochę późno dołączam, ale podobno lepiej późno niż wcale. Na początek trochę o Nas - tp mamy na 10 marca, a Dzidzia podobno jest dziewczynką. I podobno waży już coś koło 2500 Więc już mało miejsca w brzuszku i ciągle się przeciąga i wpycha nóżki pod moje żebra.Forum - rewelacja. Trochę zajęło mi przeczytanie wątku, ale za to jestem mniej więcej na bieżąco z Waszymi historiami. Uściski dla wszystkich Maluszków
|
|
|
|
#3057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- no ja patrze czy nie mam, ale tak tylko rzuce okiem żeby nie panikować za bardzo ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() a właśnie kiedy mamy tłusty czwartek ?? ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3058 |
|
Przyczajenie
|
mmmm pączusie mniam mniam
niestety, diabetolog powiedział, że muszę ograniczać bo będę miała problem ze zrzuceniem wagi po ciąży .... dodam, że nie mam cukrzycy ale już mam 17 kg na plusia ... a poród za dwa miesiące ...---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Dziewczyny! mam do Was pytanie - jak sobie radzicie ze stresem ? Ja potrafię przepłakać cały dzień bo mam przeczucie, że coś jest nie tak .... im bliżej porodu tym jest gorzej w nocy nie dam rady spać ... a wiadomo, że wtedy zaczynam myśleć i myśleć i myśleć ... i zaczynam ryczć (( jestem już zmęczona i wyczerpana .... zamiast tryskać radością to ja się zamartwiam... Czy Wy też tak macie ?
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- a dopiero 16lutego jest tłusty czwartek więc wtedy dopiero zjem pączka, ostatnio jadłam chyba w wakacje jednego dla smaku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

chyba są tam przyzwoite ceny na pieluszki. Huggies New Born i Pampers Premium wyszły 0,60 gr/szt więc chyba nieźle, tak jak porównywałam ze sklepem z Allegro. Kupiłam też 2 pajace i 2 bodziaki z Disneya... widziałam też ładne wanienki Prima Baby za 19 zł, ale nie brałam, bo chcę białą z Kubusiem

mało jem to skąd ta waga tak diametralnie idzie do góry??

zlozylam mojej mamie zamowienie na 4 polskie, tluste, lukrowane paczusie