Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 19:14   #3031
monika_krk
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Byłam wczoraj w Tesco i zrobiłam małe zakupki chyba są tam przyzwoite ceny na pieluszki. Huggies New Born i Pampers Premium wyszły 0,60 gr/szt więc chyba nieźle, tak jak porównywałam ze sklepem z Allegro. Kupiłam też 2 pajace i 2 bodziaki z Disneya... widziałam też ładne wanienki Prima Baby za 19 zł, ale nie brałam, bo chcę białą z Kubusiem

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wczoraj byłam też na wizycie i albo moja córka będzie malutką dziewczynką albo coś jest nie tak :/ Nie wiem czy mnie lekarz postraszył tylko czy coś ale powiedział że troszkę mała jest. W 33 1700g waży tylko. Myślicie że bardzo dużo jej brakuje? :/ Martwię się o nią. Dostała wczoraj zakaz intensywnego kopania bo jest chyba za ruchliwa i wszystkie kalorie spala zamiast rosnąc
ja się nie wypowiem w temacie, ale moja dzidzia była w 25tc też malutka bardzo, o jakieś 10 dni, ale mam nadzieję, że teraz nadrabia, a dowiem się dopiero 15.02

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wieści od Aguśki !
Aga napisała, że ma od lekarza bezwględny nakaz leżenia - z podniesioną miednicą. Bidulka jak na razie jest zależna od męża no i jak to kobitka wolałaby wszystko sama, ale najważniejsze, że mąż się stara Mama ma pomóc pakowac Jej w najblizszym czasie torbę.
Co do szpitala to nie wie dlaczego nie została, ale i tak jest bardzo zadowolona z lekarza, bo wszystko ma pod kontrolą i od razu założył jej ten krążek.
Dzidzia wtuliła się w kanał i jest niziutko, lekarzowi nie udało się więc zmierzyc główki, a tym samym Aguśka nie wiem ile maluszek waży.
Za tydzień ma wizytę kontrolną!
Napisała też że za nami tęskni (próbowała napisac na forum z telefonu, ale coś jej nie działa wysyłanie odpowiedzi) i wszystkie mamy mocne uściski od Niej!
A ja przekazałam pozdrowienia i słowa otuchy od Was
u mnie też lekarz powiedział, że główka jest obniżona, ale pewnie nie jest aż tak nisko, bo nie panikował wcale tylko kazał się oszczędzać. Idę do niego znów w poniedziałek to zobaczę jak tam...

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
też zastanawiałam się nad tymi specjalnymi dla dziecka i chyba takie kupie a co do drugiego rożka - sama nie wiem jestem zdania pół na pół a co Wy sądzicie dwa rożki czy jeden?
Poza tym starczą mi 3 kocyki ?
ja nawet 1 rożka nie mam dalej, ale chyba kupię na sam początek a potem zamiast kołderki ja chcę używać takich śpiworków do spania (mam jeden 0-6m), jest dużo miejsca na nóżki, przynajmniej nie będę się stresować, że się dzidzia odkopie i marznie...

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja właśnie po wizycie szyjka OK , macica prawidłowo rozciągnięta czyli wszystko w jak najlepszym porządku
Za 2 tyg mam USG (może dzidzia potwierdzi czy jest synem), a za 3tyg mam przyjść z wynikami bo dostałam skierowanie na krew i mocz.
Aaaaa..... od ostatniej wizyty czyli 3 tyg temu przytyłam 2,5 kg mam już +11kg mało jem to skąd ta waga tak diametralnie idzie do góry??
też mi ostatnio waga szaleje, no normalnie rośnie w oczach. Do tej pory było w II trymestrze równo 2 kg na miesiąc, a teraz z dnia na dzień w górę, a wcale się nie objadam ale to pewnie dlatego, że mało się ruszam z domu i mniej spalam...

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej. Pisze z tel meza.juz poraz kolejny. Leze do gory kołami tzn nogi łóżka wyżej i wstaje tylko siku. Biedny mąż choć to tylko facet. Ale daje rade
dacie radę razem na pewno i tak pewnie lepiej się czujesz, że w domku, a nie w szpitalu leżysz... zawsze to inna atmosfera...
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:14   #3032
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

zawsze mialam fiola na punkcie wagi, nawet jak wazylam 53-55kg. w ciazy mi przeszlo, bo wiem ze jak mam za duzo - to albo do siebie moge piec pretensje(za duzo slodyczy np.) a jak uwazalam z jedzeniem to tak ma byc i na to wplywu nie mam. waga to nie powod do dola moim zdaniem, najwazniejsze aby bylo zdrowie. u mnie 33 tc i 13kg na plusie i co dziwne bardzo grubo sie nie czuje a piersi swoje uwielbiam teraz
na szczescie jestem z tych aktywnych (przed ciaza bylam), wiec wiem ze po jakims czasie wezme sie za siebie i cwiczeniami i odpowiednim jedzeniem uda mi sie wiekszosc zrzucic.abym nie jadla slodyczy i sie sporo ruszala to wiekszego problemu nie powinno byc.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-26 o 19:18
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:17   #3033
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
późno wstaje dlatego, że...
za nim uda mi się zasnąć jest późno bardzo późno czasami nawet nad ranem, a po 6 przychodzi Mąż i oczywiście co? - koniec spania do ok 9 siedzimy nawet jak nie siedze z Nim to mimo wszystko nie udaję mi się zasnąć...i wtedy zasypiam z Nim on zasypia od razu ja po czasie i wtedy śpię do tej 12-13 ;/
myślę, że zupełnie przestawił Ci sie cykl spania i czuwania.
Ja mam na to taki sposób jak pisałam - zero spania w dzień, kładę sie koło 23 (chyba że nie chce mi się spać zupełnie to jeszcze troszkę czytam sobie książkę na zmęczenie oczu ) i śpię góra do 9.
No i pilnuje tego "cyklu" bo inaczej mam tez problemy..
Stary 2012-01-26, 19:20   #3034
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
myślę, że zupełnie przestawił Ci sie cykl spania i czuwania.
Ja mam na to taki sposób jak pisałam - zero spania w dzień, kładę sie koło 23 (chyba że nie chce mi się spać zupełnie to jeszcze troszkę czytam sobie książkę na zmęczenie oczu ) i śpię góra do 9.
No i pilnuje tego "cyklu" bo inaczej mam tez problemy..
nie potrafie zmienić cyklu - wtedy musiałabym wstawać codziennie po 6 jak TŻ wraca a ja od tej godziny nie mam co robić

zresztą nie wyobrażam sobie iść w weekend spać wcześnie bo wtedy wykorzystujemy wolny czas z TŻtem dla siebie bo tak to wiecznie w pracy po 12h albo śpi

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:22   #3035
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Nie, no oczywiście nie przykrywamy dziecka niczym luźnym do momentu aż jest w stanie samo się przykrywać i odkrywać. Ja mam 3 otulaczki, jeden rożek a na +3msc-18msc. mam pełno śpiworków cieńszych i grubszych od siostry. Więc kołderka to długo u nas nie zagości.

Aguśka trzymaj się tam jakoś razem z twoją szyjką!
Natomiast napisz jeśli możesz czy lekarz mówił Ci coś o podaniu Daxavenu na płuca twojego synka? Bo to przecież powinien być standard. Musisz mieć nerwy ze stali, bo na twoim miejscu wolałabym być w szpitalu pod opieką 24h. i możliwością interwencji. Ehhh... Nie dawaj się!
jak bylam niania to dwie dziewczynki wlasnie spaly w spiworkach (3lata i 1,5 roczku) bylo tam jeszcze niemowle, ale nie wiem czym go mama nakrywala, bo rozka zadnego nie widzialam.
chyba kupie spiworek i rozek jednak.

Stary 2012-01-26, 19:22   #3036
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
zawsze mialam fiola na punkcie wagi, nawet jak wazylam 53-55kg. w ciazy mi przeszlo, bo wiem ze jak mam za duzo - to albo do siebie moge piec pretensje(za duzo slodyczy np.) a jak uwazalam z jedzeniem to tak ma byc i na to wplywu nie mam. waga to nie powod do dola moim zdaniem, najwazniejsze aby bylo zdrowie. u mnie 33 tc i 13kg na plusie i co dziwne bardzo grubo sie nie czuje a piersi swoje uwielbiam teraz
na szczescie jestem z tych aktywnych (przed ciaza bylam), wiec wiem ze po jakims czasie wezme sie za siebie i cwiczeniami i odpowiednim jedzeniem uda mi sie wiekszosc zrzucic.abym nie jadla slodyczy i sie sporo ruszala to wiekszego problemu nie powinno byc.
Monia my chyba podobne rozmarowo jeśli chodzi o biust i wzrost chyba zresztą też
Ale co do biustu to też mi sie mój teraz baaaardzo podoba)))
Stary 2012-01-26, 19:29   #3037
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
nie potrafie zmienić cyklu - wtedy musiałabym wstawać codziennie po 6 jak TŻ wraca a ja od tej godziny nie mam co robić

zresztą nie wyobrażam sobie iść w weekend spać wcześnie bo wtedy wykorzystujemy wolny czas z TŻtem dla siebie bo tak to wiecznie w pracy po 12h albo śpi

no to w takim razie bedziesz chodzila niewyspana,rozregulowalas sie i dlatego masz problemy ze snem.
ja teraz tez moge spac dlugo, ale wstaje razem z Tz o 6:15 i pozniej leze sobie w lozku ale nie spie caly dzien i o 22 jestem juz zmeczona i ide spac o 22:30, taki sam mam cykl jakbym pracowala, posilki o tych samych tez porach. z moja mama rozmawialam ktoregos dnia i ona mowi ze pewnie teraz sobie spie do pozna jak jestem na urlopie, a ja jej mowie ze nie wstaje tak jak wstawalam, a ona : ojej to zle!! odpoczywaj sobie. ale ja odpoczywam caly dzien, a dzieki temu moge zasnac i spac w miare w nocy i nie chce sie rozregulowac.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Monia my chyba podobne rozmarowo jeśli chodzi o biust i wzrost chyba zresztą też
Ale co do biustu to też mi sie mój teraz baaaardzo podoba)))
ja mam 158cm wzrostu.

Stary 2012-01-26, 19:30   #3038
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
z tą bezsennością, to może spróbuj któregoś dnia wstac b. wcześnie, nie spac w ciągu dnia - może wtedy uda Ci się lepiej spac w nocy?
Nie da się tak
ja dziś wstałam o 7 i co? i czuję, że przed pólnocą nie zasnę.
obudziłam się sama, idąc spąc o 2 w nocy
Ale spało mi się BOSKO. Tak szczęśliwa jeszcze nie wstawałam, że w ogóle się w nocy nie wierciłam, nie wstawałam ani nic. Boskie uczucie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:32   #3039
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A teraz tak do pośmiania. Seksiku nie mam, sprzątanko mi zabrano i sieedzenie na wizazu mi zabrano wszystkie przyjemnostkii mi zabrano.no ale odbije sobie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:41   #3040
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam 158cm wzrostu.
no to ja troszkę więcej, ale niewiele 163
Stary 2012-01-26, 19:44   #3041
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tak samo po porodzie bede sie zastanawiać nad zbędnymi kg
Stary 2012-01-26, 19:45   #3042
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nie da się tak
ja dziś wstałam o 7 i co? i czuję, że przed pólnocą nie zasnę.
obudziłam się sama, idąc spąc o 2 w nocy
Ale spało mi się BOSKO. Tak szczęśliwa jeszcze nie wstawałam, że w ogóle się w nocy nie wierciłam, nie wstawałam ani nic. Boskie uczucie
ale spało Ci się dobrze
wiem, że nie zawsze się udaje spać długo, mi też, ale ja mam tak że jak pośpię w dzień to bezsenność w nocy mam murowaną..
Stary 2012-01-26, 19:45   #3043
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz tak do pośmiania. Seksiku nie mam, sprzątanko mi zabrano i sieedzenie na wizazu mi zabrano wszystkie przyjemnostkii mi zabrano.no ale odbije sobie
jeszcze zdazysz sie nasprzątać
Stary 2012-01-26, 19:46   #3044
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a ja się przejmuję kg zawsze wszystkim się przejmowałam i nie potrafię o tym nie myśleć.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 19:47   #3045
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
odbijesz sobie, pewnie!
tylko żeby mąż dał radę jak się na niego rzucisz po połogu))
a sprzątaniem najmniej bym się przejmowała, hihi no ale wiem, że Ty Aguśka lubisz ja do pedantek nie należę raczej
Stary 2012-01-26, 19:48   #3046
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Hej. Pisze z tel meza.juz poraz kolejny. Leze do gory kołami tzn nogi łóżka wyżej i wstaje tylko siku. Biedny mąż choć to tylko facet. Ale daje rade
Cytat:
Pozdrawiam was. Pisac bede malo bede czytac. Cieszcie sie kochane z bezproblemowych ciaz i doceniajcie zdrówko
Lez kochana,wypoczywaj.Chocia z to na pewno nie latwe.
Masz racje Agulku trzeba sie cieszyc z tego,tyle ze zdrowie docenia sie najczesciej dopiero jak sie ono zepsuje

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

ja jednak rożków prac nie bede, wymyslilam ze powiesze je jak beda te zapowiadane wieksze mrozy na jakies dwie godzinki, pozniej przeprasuje i bedzie ok ,chyba
Prasowanie to wysoka temperatura,powinna zabic zarazki.Ale ja pralam dwa rozne rozki w pralce i nic im sie nie stalo.Bo chyba o to sie boisz,tak?

[QUOTE=emigra;31867011]

paczki zlozylam mojej mamie zamowienie na 4 polskie, tluste, lukrowane paczusie za tydzien zjem
/QUOTE]

A co tam nie zaluj sobie Ja mam w polskim sklepie takie prawdziwe,jak w Polsce smakuja.Czesto nie jem,ale jak mnie napadnie to 3-4 wciagne od razu.A potem mi taaak niedobrze

Cytat:
no to w takim razie bedziesz chodzila niewyspana,rozregulowalas sie i dlatego masz problemy ze snem.
ja teraz tez moge spac dlugo, ale wstaje razem z Tz o 6:15 i pozniej leze sobie w lozku ale nie spie caly dzien i o 22 jestem juz zmeczona i ide spac o 22:30, taki sam mam cykl jakbym pracowala, posilki o tych samych tez porach. z moja mama rozmawialam ktoregos dnia i ona mowi ze pewnie teraz sobie spie do pozna jak jestem na urlopie, a ja jej mowie ze nie wstaje tak jak wstawalam, a ona : ojej to zle!! odpoczywaj sobie. ale ja odpoczywam caly dzien, a dzieki temu moge zasnac i spac w miare w nocy i nie chce sie rozregulowac.

Ja ostatnio spac nie moge w nocy,jakos niewygodnie mi.Krece sie z boku na bok,budze ciagle,albo zgaga mnie budzi Mam przy lozku butle z syropem juz na stale.Ale to nie z powodu,ze sie rozregulowalam.Teraz przez te 3 tyg chorobowego wstaje codzien o 7,bo szykuje core do szkoly,w sob wstaje o 8,bo idzie dla odmiany do polskiej szkoly.Tylko w niedz mozna pospac,wiec wstajemy o...7-8,bo mloda juz ma w sobie budzik i tak wstaje.Ale do pracy jak chodze(juz od poniedzialku znow )to roznie,bo mam dwie zmiany 7-15 i 15-23.

Cytat:
Wszystko ci zabrano i jeszcze lezec nakazano!A to brzydale!
Stary 2012-01-26, 19:48   #3047
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Stary 2012-01-26, 19:50   #3048
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
odbijesz sobie, pewnie!
tylko żeby mąż dał radę jak się na niego rzucisz po połogu))
a sprzątaniem najmniej bym się przejmowała, hihi no ale wiem, że Ty Aguśka lubisz ja do pedantek nie należę raczej
ja tak samo nie lubię sprzątać i odkąd jestem w ciąży to sprzątam tylko aby było, a co tydzień Mąż sprząta idealnie

oczywiście poza łazienką - bo łazienkę to sprzątam tylko ja i tu musi być na błysk - właśnie prosi się aby ją sprzątnąć choć takiej tragedii to nie ma, ale mam nadzieję, że jutro się za nią wezmę

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 19:52   #3049
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez mimo ze nie pracuje to wstaje z mezem miedzy 5 a 6 rano i juz staram sie nie spac, a do roboty zawsze sie cos znajdzie, chocby posiedziec przy kompie, sprzatnac, poczytac, pojsc na wczesne zakupy (i nie musiec stac w kolejce, miec cieplutkie pieczywko ) Spac chodze teraz ok 22-22:30 i spie bez problemu (tfu tfu) cala noc. Rano jak sie budzimy dopiero siusiu, sniadanko i zaczynamy dzien
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:53   #3050
Martk999
Przyczajenie

Hej dziewczyny Ja też będę mamusią z końcem marca 2012 Jestem jednocześnie szczęśliwa ale też niewiarygodnie wystraszona .... Chciałabym z kimś pogadać i podnieść samą siebie na duchu ....
Martk999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:54   #3051
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
a ja się przejmuję kg zawsze wszystkim się przejmowałam i nie potrafię o tym nie myśleć.
ja też i codziennie szukam rozstępów
Stary 2012-01-26, 19:55   #3052
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ivonka nicc lekarz nie mowil o podawaniu sterydow. Ja tez nie zapytalam. Ale mam do niego pelne zaufanie i gdyby byla koniecznosc to na pewno zabralby mnie do szpitala.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:56   #3053
emigra
Zakorzenienie

Gosiu, a my wlasnie nie mamy tu takich paczkow jak w polsce... sa takie suche, posypane cukrem lub pudrem, a jak lukrem to tez jakims takim innym.... a mi sie marzy taki prawdziwy tlusty paczek z polski i w czwartek dostane to zjem wszystkie

Aguska no wszystko Ci zabrali odbijesz sobie slonko po porodzie/pologu
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:56   #3054
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Wiem , wiem,że to może byc cyrk, to mi się zawsze pojawia jak mam hemoroida w ciązy, więc pewnie potem sie uspokoi , ale octanisept to zagości w mojej torebce na stałe chyba....
A z tym szycie to właśnie zalezy jaki duży fragment muszą usunąć , bo jak mały to naciągną, ale jak dużo to niestety ale musi się zabliźnic..
:/ Ej ale z tymi naszymi dolnymi dziurkami to jednak masakra jest. Wydawałoby się, że ciąża i spokój z przeciekami na 9 miesięcy, a tu jeszcze takie historie. I nie daj Boże, skumulowane naraz.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No ja na pierwszej wizycie dostałam na te keto diastix czy coś w tym stylu receptę, pewnie to zależy od diabetologa czy ktoś dostaje czy nie
No właśnie pytałam, bo ja też je dostałam, i na UJ też wspominali, że diabetolog da. No fajne są, nie ma co Prawie jak test ciążowy każdego dnia. Ale kreski nie wychodzą. I problem jest trafić strumieniem w ten pasek, jak wzrok poza pępek nie sięga

Cytat:
a wlasnie cottonpuma ja tez ne bede miala obrazkow, ani polki nad lozeczkiem ani niczego innego oprocz naklejek.
teraz wisi obraz nad lozeczkiem i Tz chce aby tam zostal - bo to jego ulubiony - ale nic z tego.
kilka mieisecy temu przyjechala do mnie kolezanka, siedzimy sobie na kanapie, ona jak zwykle nabuzowana energia mowi do mnie zaaferowana: Monia jaki ja na youtubie ogladalam ppppooorrrroooooddddd!!!! !! a tu ☠☠☠☠ziach obraz ze sciany spadl na nas, na szczescie nie byl ciezki , ale zawsze, a wisial tam jakies pol roku.
:/ Kurcze, obrazki też pozdejmuje. Bo na granicy ze Śląskiem, nad 3 kopalniami, to strach w takim razie! Nie pomyślałam wcześniej. Dzięki za słowa przytomności

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
szyjka mi sie skróciła i zrobiło sie rozwarcie na palec i wylądowałam w szpitalu z zagrożeniem porodu przedwczesnego.

Oby się już nie powtórzyło!

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Nikii super ze wizyta sie udała, ja mam 14 kg na plusie, przez ostatnie 3 tygodnie 2 kg, najwiecej przytyłam od 4 do 6 ,bo mialam najwiekszy apetyt, mnie zostały jeszcze niecałe dwa miesiace wiec pewnie bede miala ponad 20 kg na plusie,
zakładajac ze po porodzie zejdzie mi odrazu z 7-8 nie wiem co zrobie z reszta, moze jakos cudownie znikna?
Wierzmy, że to idzie we włosy i w piersi
Ja nie narzekam, przytyłam od początku ciąży 2 kilo, ale to może dlatego, że przed ciążą tarczyca doładowała mi 30kilo, a biorę euthy, więc albo mi kontroluje wagę, albo wręcz zrzucam do swojej wersji przed tarczycą (ale wątpię, że wrócę kiedykolwiek do 48-53kilo)
A tak serio i bez kokieterii: ZWISA MI CZY SCHUDNĘ. Aguśka leży biedulka, laski łapią infekcje, cukrzyce, inne nie mogą zajść. i u mnie, i na świecie są problemy o wiele poważniejsze niż moja waga, więc póki tłuszcz nie rujnuje mi zdrowia (bmi powyżej zdrowej normy- 25, więc nawet gdybym nie ważyła 53 a 63 - OK) nie mam zamiaru zajechać się byle wyglądać jak modelka. Oczywiście rozumiem dziewczyny, które będą chciały schudnąć za wszelką cenę, podziwiam, dopinguję i biję brawo. Po prostu dla mnie priorytety się zmieniły.

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a to ja znowu schudłam 1,5 kg przez dwa tyg może przez tą "dietę" że jem regularnie i nie cukruję i tak jesteśmy na plusie 12,5kg a teraz idę sie zmobilizowac i jakies foto na maila moze wrzuce
Pani dietetyczka z UJ mówiła, że ta dieta właśnie stopuje tycie ciążowe Ale żeby lepiej nie chudnąć.

Cytat:
To lezenie jest dla mnie najgorsza kara. Bycie zaleznym . Dziekuje ze jestescie ze mna myslami
Aguska, rozumiem, wspieram Ale przynajmniej masz rodiznę i boskiego Filipka, a nie salowe i pielęgniarki! Poza tym, masz niebywałą okazję ćwiczyć książęce pozdrawianie tłumu: wyciągasz do przodu rękę, zginasz w łokciu. Dłonią wykonujesz ruchy na ósemkę (palce razem, dłoń ugięta w delikatną muszelkę) a do tego pamiętaj! Praca łokcia: nie może tkwić w miejscu, najdogodniej, jeżeli ósemki dłoni przesuwają łokieć o 10-15 cm w obie strony. Machanie to przyda się na dumny powrót ze zdrowym dziecięciem do domu, do pozdrawiania zachwyconych tłumów i wizażanek, nazwijmy je więc "miss 3 trymetru"

Co do odebranych przyjemności: nadrabiaj za cukrzycówki, zjedz w moim imieniu lody bakaliowe mniam!
Stary 2012-01-26, 19:58   #3055
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a kupujecie pokrowiec na przewijak?

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja tez mimo ze nie pracuje to wstaje z mezem miedzy 5 a 6 rano i juz staram sie nie spac, a do roboty zawsze sie cos znajdzie, chocby posiedziec przy kompie, sprzatnac, poczytac, pojsc na wczesne zakupy (i nie musiec stac w kolejce, miec cieplutkie pieczywko ) Spac chodze teraz ok 22-22:30 i spie bez problemu (tfu tfu) cala noc. Rano jak sie budzimy dopiero siusiu, sniadanko i zaczynamy dzien
jak mój mąż miał dzienną zmiane to tak samo budziłam się rano bo robiłam mu śniadanie i często już się nie kładłam więc nie spałam o 5 i szłam spać codziennie razem z Nim ok 23 a teraz od paru miesięcy pracuje na nocki i jest ciężko

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 19:59   #3056
qulunia
Przyczajenie

Witam wszystkie marcowo - kwietniowe Mamuśki Trochę późno dołączam, ale podobno lepiej późno niż wcale.
Na początek trochę o Nas - tp mamy na 10 marca, a Dzidzia podobno jest dziewczynką. I podobno waży już coś koło 2500 Więc już mało miejsca w brzuszku i ciągle się przeciąga i wpycha nóżki pod moje żebra.
Forum - rewelacja. Trochę zajęło mi przeczytanie wątku, ale za to jestem mniej więcej na bieżąco z Waszymi historiami.
Uściski dla wszystkich Maluszków
qulunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:03   #3057
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Martk999 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Ja też będę mamusią z końcem marca 2012 Jestem jednocześnie szczęśliwa ale też niewiarygodnie wystraszona .... Chciałabym z kimś pogadać i podnieść samą siebie na duchu ....
Witaj

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
ja też i codziennie szukam rozstępów
no ja patrze czy nie mam, ale tak tylko rzuce okiem żeby nie panikować za bardzo

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Gosiu, a my wlasnie nie mamy tu takich paczkow jak w polsce... sa takie suche, posypane cukrem lub pudrem, a jak lukrem to tez jakims takim innym.... a mi sie marzy taki prawdziwy tlusty paczek z polski i w czwartek dostane to zjem wszystkie
ja nie potrafię zjeść dużo pączków jak już to 1 raz na ruski rok, a w tłusty czwartek to i 2

a właśnie kiedy mamy tłusty czwartek ??

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez qulunia Pokaż wiadomość
Witam wszystkie marcowo - kwietniowe Mamuśki Trochę późno dołączam, ale podobno lepiej późno niż wcale.
Na początek trochę o Nas - tp mamy na 10 marca, a Dzidzia podobno jest dziewczynką. I podobno waży już coś koło 2500 Więc już mało miejsca w brzuszku i ciągle się przeciąga i wpycha nóżki pod moje żebra.
Forum - rewelacja. Trochę zajęło mi przeczytanie wątku, ale za to jestem mniej więcej na bieżąco z Waszymi historiami.
Uściski dla wszystkich Maluszków
No witaj

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 20:07   #3058
Martk999
Przyczajenie

mmmm pączusie mniam mniam niestety, diabetolog powiedział, że muszę ograniczać bo będę miała problem ze zrzuceniem wagi po ciąży .... dodam, że nie mam cukrzycy ale już mam 17 kg na plusia ... a poród za dwa miesiące ...

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Dziewczyny! mam do Was pytanie - jak sobie radzicie ze stresem ? Ja potrafię przepłakać cały dzień bo mam przeczucie, że coś jest nie tak .... im bliżej porodu tym jest gorzej w nocy nie dam rady spać ... a wiadomo, że wtedy zaczynam myśleć i myśleć i myśleć ... i zaczynam ryczć (( jestem już zmęczona i wyczerpana .... zamiast tryskać radością to ja się zamartwiam... Czy Wy też tak macie ?
Martk999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:09   #3059
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj zeby potem placzu nie bylo....
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:11   #3060
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Martk999 Pokaż wiadomość
mmmm pączusie mniam mniam niestety, diabetolog powiedział, że muszę ograniczać bo będę miała problem ze zrzuceniem wagi po ciąży .... dodam, że nie mam cukrzycy ale już mam 17 kg na plusia ... a poród za dwa miesiące ...

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Dziewczyny! mam do Was pytanie - jak sobie radzicie ze stresem ? Ja potrafię przepłakać cały dzień bo mam przeczucie, że coś jest nie tak .... im bliżej porodu tym jest gorzej w nocy nie dam rady spać ... a wiadomo, że wtedy zaczynam myśleć i myśleć i myśleć ... i zaczynam ryczć (( jestem już zmęczona i wyczerpana .... zamiast tryskać radością to ja się zamartwiam... Czy Wy też tak macie ?
a na kiedy dokładnie masz termin? i który to tydzień?

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

a dopiero 16lutego jest tłusty czwartek więc wtedy dopiero zjem pączka, ostatnio jadłam chyba w wakacje jednego dla smaku

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości