Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 21:24   #1621
adrji
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Bella7 ja również dziewczynką po sto latek życzę!

i oczywiście 5miesięcznej kandydatce na moją synową sto lat
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:39   #1622
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

No wiec po kolacji i Brumek.... rewelacja Tz zadowolony I najedzony , ja jestem pelna I napewno nigdy wiecej nie zjem tak duzej porcji.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:43   #1623
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Dobijcie mnie
kto mi podmienil Maryslezy i poplakuje, spac nie chce a oczy trze. teraz reklamy w tv to zahipnotyzowana. Ale zaraz od nowa Polsko ludowa. A mnie leb peka, zyly ciagna i pic sie chce -chyba mroz idzie.
Czyzbysmy przechwalily Marysie ostatnio?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:44   #1624
madziaranew
Rozeznanie

Kajool brawa za zabka
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:47   #1625
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
standard, nie ?

Tu się dzieci nie chwali
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:49   #1626
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Babonik picie szałwi i mięty powoduje zanikanie pokarmu ( i alkohol ale ile w tym prawdy to nie wiem)........ współczuję, ja jestem tak emocjonalnie związana z karmieniem UU i czuję takie wręcz spełnienie w tym że nie wyobrażam sobie powrotu do pracy , jeśli chodzi o karmienie UU byłabym skłonna do każdego poświęcenia, nawet rozważałam pójście na wychowawczy

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:58   #1627
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje za opinie. Na picolo byloby mnie stac. Wiec moze ten ekspres? Tylko te kapsulki takie drogie...
czytam że rozmawiacie o ekspresach na kapsułki...
ja jestem mega kawoszką więc chetnie sie wypowiem
nie wiem tylko może była już mowa bo nie chciałabym powtarzac,
ale ja chciałam strasznie bardzo polecić TCHIBO CAFFISSIMO!
nie wiem czy rozwazalaś może ten ekspress?
my dostaliśmy ten ekspress na ślub i nie wyobrażam sobie go nie miec w swojej kuchni!
pomijając już wygodę to kawa jest pycha aromatyczna
i można ją robić na wiele sposobow
próbowaliśmy tez kiedyś wersji oszczędnej (podczytane z neta) aby zużytą kapsułke napełnic dobrze kawą i tak przyrządzać, ale obliczając ile miarek kawy wejdzie za jaką cene wyszło ze nie opłaca się z tym zawrac głowy...
zaglebiłam się teraz troche w temat z dolcegusto i wychodzi , ze faktycznie do niego kapsułki kosztuja dużo drożej bo 16 - ok21/22, to caffissimo 22=22zł czyli jakies 5/6 kaw więcej to jest już rożnica...

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

w tchibo też bardzo często sa promocje (była ostatnie weekendy)
ze przy zakupie ekspresu dostaje się duży bon na zakup kapsułek - zawsze to coś
pare naszych znajomych po zachwalaniu tez już sobie nabyło,
my kupujemy znajomym na ślub...
podejrzewam że klasa tych ekspresów w podobnej cenie jest podobna,
fajniejsza przewaga dolcegusto w smakach kawy ale zawsze mozna sobie syropki i robic ulubioną

i przepraszam za tak obszerną wypowiedź
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:59   #1628
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Mamy zeba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Gratuluje!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 22:01   #1629
youyou
Zakorzenienie

bosszze czy ta żyrafka z biedry aż taka fajna że wszystkie się na nią rzuciłyście?

Byłam z Filipem u pediatry.. ona nic na razie nie widzi, mamy obserwować czy dalej będzie gorączkował, jeśli tak to robimy badanie moczu. Ale wieczorem już lepiej wyglądał, tż go dopiero usypia więc widać siły ma
Byłam też u fryza i w końcu udało mi się dorwać księdza, papiery załatwione więc w niedzielę sądny dzień

aa i odebrałam kolejne badanie Lilki - owsików brak

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ile sztuk jest w tej pace?
ja kupiłam rozmiar 4 i jest ich 132szt więc wychodzi 0,59zł/szt

nadrabiam dalej..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 22:06   #1630
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
standard, nie ?

Tu się dzieci nie chwali
juz usnela kochana moja - polozylam sie z nia, ona na brzuszku, masowalam jej plecki i usnela. Ide spac dobranoc dziewczynki
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 22:07   #1631
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Byłam z Filipem u pediatry.. ona nic na razie nie widzi, mamy obserwować czy dalej będzie gorączkował, jeśli tak to robimy badanie moczu. Ale wieczorem już lepiej wyglądał, tż go dopiero usypia więc widać siły ma
Byłam też u fryza i w końcu udało mi się dorwać księdza, papiery załatwione więc w niedzielę sądny dzień

Ty, coś Ty tam widziała zamiast owsików?!

Poka włosy. Miałaś zapuszczać , ja się trzymam, nie pytajcie kiedy ostatnio byłam u fryzjera .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-26, 22:07   #1632
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Do dzisiaj zastanawia mnie sprawa iwony wieczorek ( tej z monciaka sopockieo...)
Dla nas też to była mega sprawa, każdy zakątek, każda lodziarnia, grzweo wszystko było w info o Iwonie.
Jakiś czas temu przeczytałam w necie że sprawe umorzono bo nie nosiła znamion przestepstwa

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 22:16   #1633
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po szczepieniu.
Za 6 tyg następne.
Tyle czekania, że głowa boli

Doktorek kazał Nam iść do okulisty,
bo Emi ucieka ponoć lewe oko.
Ja tego kurczę nie widzę
Ponoć do roku dziecko może zezować, nie?
Sama już nie wiem co myśleć,
pewnie dla świętego spokoju pójdę i sprawdzę o co chodzi z tymi oczami,
choć na NFZ się nie załapię, bo terminy są już na wrzesień
co Wy macie tak późno te szczpienia? przesunęła Wam się coś, bo nie kojarzę?

zanetko Filipowi uciekało jedno oczko, zezował dośc długo i też się martwiłam ale do roczku samo przeszło. Teraz już jest zupełnie normalnie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
No własnie miałam komentować, mże w końcu Tobie też niewiele brakowało, żeby w aucie urodzić
W końcu to chyba Ty wygrałaś konkurs na najszybszy poród na forum
no właśnie wygrałam ale nagród nie byłow

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
a moje dziewczyny namiętnie dziś gaworzą:
tatatatata i dadada... i bababa a mamamama nie chcą...
suuper

Lila na razie powtarza "niee, nieeeee" - nauczyła się od starszego brata bo to ostanio jego ulubione słowo

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
A ja od wczoraj biorę bromergon i strasznie się czuję,w nocy traciłam przytomność,teraz ledwo chodzę i na wymioty mnie ciągnie.jutro powinno być lepiej.jak juz nie karmię to mogłoby to mleko od razu zaniknąć

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Paticzku to chyba nie tylko Tobie się tak wydaje.
Dziadek dziewczynki prawie płakała jak o tym mówił ale ojciec zero uczuć.... nic kompletne zero.

Mój P. jak się dziewczyny przedwcześnie urodziły to prawie beczał tak się o nie bał.
no właśnie też widziałam jak się ten ojciec wypowiadał i rzuciło mnie że mówił to bez jakichkolwiek emocji

Cytat:
Stary 2012-01-26, 22:23   #1634
brumek
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Moje dziecko pierwszy raz zjałdło dziś normalnie o 20. Twardziel z niego

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Yes! Yes! Yes! (tu wyobraźcie sobie gest Marcinkiewicza ) - mam chodzik żyrafę! jeszcze nie fizycznie, ale jednak powiedziałam mamie, że w Wawie nie mogę już znaleźć i miała mi w Olsztynie poszukać. Okazało się, że do poszukiwań zatrudniła jakąś swoją koleżankę z pracy, która mieszka koło Biedry i kupiła mi ostatnią sztukę za dwadzieścia zl - czeka już tylko na nasz odbiór
Nooo braaaaawo

Cytat:
ooo czytalam wczoraj o nim, a masz taki z pojemnikiem na mleko? Pokazesz model, ktory masz? I czy to prawda, ze kapsulki do senseo sa tansze niz do tassimo, czy dolce gusto? Kupujesz je gdzies w sklepie, czy przez internet?
Mam właśnie ten z pojemnikiem. Dokładnie taki: http://www.caffetea.pl/ekspres-do-ka...rny-p-239.html (ceną się nie sugeruj, bo w innych sklepach można taniej kupić).
Nie wiem jak cenowo wychodzą kapsułki, bo nie znam cen innych. Kupuje wyłącznie na allegro, bo nigdzie ich nie ma. Raz w Carrefourze jakieś widziałam. Ale Jacobsy i Douwe Egberts są tylko w necie. Oczywiście jest mnóstwo odmian kaw, smakowe też są. Ale to pewnie w innych rodzajach ekspresów też jest. Sam ekspres potrafi robić czarną kawę, podwójną kawę, latte, machiato i cappucino.
Jaego kapsułki, to tak naprawdę nie są żadne kapusłki, tylko torebeczki ze zmieloną kawą. Bo wiem, ze w dolce gusto na przykład w tych kapsułkach jest jakiś płyn. Tu masz normalną kawę, a mleko też jest prawdziwe, nie z kapsułki.

A, jak sama byłam na etapie wybierania ekspresu, to piłam też kawkę z Tchibo, bo pani w sklepie była tak miła, że mi pokaz urządziła. I smaczna wyszła. Zdecydowałam sie na Philipsa głównie ze względu na ten wbudowany pojemnik na mleko. I na to, że zaparza z prawdziwej mielonej kawy, a nie z kapsułek.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja już widze artykuły w gazetach za pół roku : uwaga mieszkańcy Polski, kraj został zaatakowany przez mafię żyrafkową (no i króliczkową-Lili) przeciętna średnia wieku atakujących k 12 miesięcy.
Każdy mieszkaniec , jeśli nie ma konieczności proszony jest o pozostanie w domu. Każdy członek mafii może być uzbrojony, uwaga na broń schowaną w pampersach
Dziubasie, boski jesteś

Cytat:
Jesteśmy po szczepieniu.
Za 6 tyg następne.
Tyle czekania, że głowa boli

Doktorek kazał Nam iść do okulisty,
bo Emi ucieka ponoć lewe oko.
Ja tego kurczę nie widzę
Ponoć do roku dziecko może zezować, nie?
Sama już nie wiem co myśleć,
pewnie dla świętego spokoju pójdę i sprawdzę o co chodzi z tymi oczami,
choć na NFZ się nie załapię, bo terminy są już na wrzesień
Brawo za szczepienie. A do okulisty idź, niech popatrzy Mi mówili gdzies kiedyś że zezowanie do pół roku jest normą.

Cytat:
A jak się objawiała ta nietolerancja?
Kwas foliowy i wit. b mam w tabletkach to mu skruszyłam do tego żelaza. A Ty jak robiłaś?

Wiem, że to głupie, ale zazdroszczę takiego gotowania we dwójkę
Bólem brzuszka i zaparciami. Ale to się zdarzyło ze dwa razy, właśnie jak dawkę dużą podałam. Jak zmniejszyłam - minęło Proszki tak samo mu dawałam Niby powiedziała mi żeby w swoim mleku rozpuszczać, ale jak kruszyłam na łyżeczkę, zalewałam żelazem ido buźki

A gotowanie we dwoje też zazdroszczę, bo nigdy nie było mi to dane z mężem, a wydaje mi się że to fajna, tak trochę zmysłowo-intymna rzecz może być

Cytat:
No własnie A poczułaś już ząbki na brodawkach? Bo moja Ssawka ma stary nawyk (którego musiałam go oduczać), że po zjedzeniu zaciska dziąsełka i wyciaga brodawkę Pierwszy raz miałam poranione brodawki Ale już prawie go oduczyłam
Ze dwa razy się wbił zębem i owszem zabolało, ale tylko przez pół sekundki. On nigdy nie gryzł przy jedzeniu, tylko - tak jak piszesz - czasem jak już skończył, a ja mu jeszcze chciałam podetknąć pierś, to zaciskał dziąsełka na brodawce i bolało. Ale to bardzo rzadko. Mam nadzieję, że teraz tez tak będzie
Stary 2012-01-26, 22:30   #1635
youyou
Zakorzenienie

Babonik ja też słyszałam że szałwia dobrze hamuje laktację może spróbuj

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
D

youyou bo tak nadrabiam troche do tyłu i wyczytałam właśnie, zrozumiałam że ty też mieszkasz teraz pod Wawa,
próbuje rozszyfrować ten skrot MMz... coś z Maz? może wschód ja własnie we wschodnią strone..

ooo to moje strony ja nieopodal Mińska

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Poka włosy. Miałaś zapuszczać , ja się trzymam, nie pytajcie kiedy ostatnio byłam u fryzjera .
i zapuszczam ale coś musiałam z nimi zrobić, już mi trochę urosły tylko nie miały żadnego kształtu i na codzień chodziłam spięta w kucyk i spinkami, podcięłam tylko ile było trzeba
Foty wrzuce jak ufarbuję bo kolor tez narzucić trzeba co by na chrzciny jakoś wyglądać
Stary 2012-01-26, 22:31   #1636
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
i mnie to zastanowiło. Coś tu śmierdzi, ojciec opowiadał o tym tak ...normalnie, jakby relacjonował wydarzenie u sąsiadów.
Może wina leków? jakby coś kombinowali to by udawał chociaż rozpacz?
dużo domysłów.
Leki mogą tak zrobić. Mojej znajomej w zeszłym roku mąż nagle zmarł (trzy dni po tym jak im się dziecko urodziło) i na pogrzebie ani jednej łezki nie uroniła, nawet jej powieka nie drgnęła. Stałaj jakby znudzona. Dopiero potem się okazało, jak sie do niej zagadało, że jest praktycznie nieprzytomna, tak nafaszerowana lekami Niby normalnie mówiła, ale jak jakiś automat - zero emocji. Zresztą do dziś jest na lekach i chodzi do psychologa

Cytat:

A ja od wczoraj biorę bromergon i strasznie się czuję,w nocy traciłam przytomność,teraz ledwo chodzę i na wymioty mnie ciągnie.jutro powinno być lepiej.jak juz nie karmię to mogłoby to mleko od razu zaniknąć
Biedactwo Długo potrwa taki stan? Mówili Ci?

Cytat:
Granola wyszła pysznie.
Telik
nie kombinowałam, kupiłam mieszankę z Biedronki ala studencką dorzuciłam sezamu,płatków owsianych,słoneczniku,pes tki dyni i miodu i jest pysznie teściowa chodzi tylko i mówi "Żanetaaaaaaaaaaa jakie to dobre" i podjada
A i nie miałam imbiru to też nie dałam, a myślałam że mam. Cynamonu sypnęłam na oko :P robiłaś kiedyś z tego ciasteczka?
Brawo No to i ja sie skusze chyba, bo Telikowe zapasy są już na wykończeniu

Cytat:

HURRRRRRRRAAAAAA

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
matka dziewczynki zeznala, ze szedl za nia dluzszy czas jakis facet.
I wiecie co mi sie przypomnialo? Sytuacja Brumka sprzed paru miesiecy.
Przeciez na tym swiecie az roi sie od wszelkiej masci szalencow! Normalnie strach sie bac (przy okazji przypomnialo mi sie Milczenie Owiec, przypadek Natashy Kampusch, Fritzlow...)
No właśnie Też się wystraszyłam trochę. Bo niby miasto, dużo ludzi, ale jak widać, to niczego nie gwarantuje

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

I mój brat świadkiem - śpiewałam jej dzisiaj szła dzieweczka do laseczka i po słowie laseczka zrobiłam przerwę na oddech a Hania w tym momencie "ha -ha" (tak jak to dalej leci) my obydwoje na siebie i szczęki z podłogi zbieraliśmy jak to jej się udało wstrzelić
Dobre
Idźcie do Mam Talent

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Małpa
(jakoś do Brumka nie pasuje to przezwisko )
Dlaczego? JA chcę być czasem małpą

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
iustyna1 a kto na wątku jest twoim przyszłym zięciem
bo nie wiem, czyżby Tymek?
Nie Tymek, bo Tymek jest wyswatany z Kornelcią
Ale owszem, owszem - Zuza bardzo w jego guście (a raczej w guście jego mamusi, a to przeciez najważniejsze )

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
No wiec po kolacji i Brumek.... rewelacja Tz zadowolony I najedzony , ja jestem pelna I napewno nigdy wiecej nie zjem tak duzej porcji.
Miło mi (że Twój mąż lubi moje piersi )
Stary 2012-01-26, 22:37   #1637
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
bosszze czy ta żyrafka z biedry aż taka fajna że wszystkie się na nią rzuciłyście?

ja kupiłam rozmiar 4 i jest ich 132szt więc wychodzi 0,59zł/szt
Nie ma owsików? To chyba dobrze, nie?

Pieluchy - to faktycnie fajna promocja. Ale jakoś mi kurcze nie podrodzedo carrefoura

A czy żyrafka fajna nie wiem, bo nawet jej jeszcze nie obejrzałam Ale to była dzika żądza, po prostu musiałam ją mieć!

Cytat:
Ty, coś Ty tam widziała zamiast owsików?!
O to samo miałam pytać

Cytat:
Nic mi nie mów na ten temat Mi nawet własna matka dziś powiedziała, że chyba powinnam do fryzjera pójśść
Stary 2012-01-26, 22:47   #1638
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Brumek zboczuszku

Cytat:
Nic mi nie mów na ten temat Mi nawet własna matka dziś powiedziała, że chyba powinnam do fryzjera pójśść
ja latam w kitce
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-26, 22:51   #1639
youyou
Zakorzenienie

iustyna, brumek to nie wiem co ja tam widziałam,chyba jakieś omamy miałam, albo tak się skubańce dobrze ukrywająwiedzą kiedy nie wychodzić

Fryzjer dobra rzecz, też sto lat nie byłam, za dużo nie zrobiłam ale już się inaczej czuję.
Stary 2012-01-26, 23:04   #1640
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
iustyna, brumek to nie wiem co ja tam widziałam,chyba jakieś omamy miałam, albo tak się skubańce dobrze ukrywająwiedzą kiedy nie wychodzić
głodnemu "chłop" na myśli
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-01-26, 23:22   #1641
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Też myślałam nad tymi pieluchomajtkami, ale jedna rzecz mnie zastanawia - pampersy mają w pasie rzepy do regulacji, a tam Przecież wiadomo, że jedno dziecko jest grubsze, a drugie chudsze
Kupiłam je dzisiaj
gumki faktycznie ładnie się rozciągają
i nie odcineły sie Jasiowi na brzuszku choć on raczej z tych bardziej wypasionych

Cytat:
Brumek,Telik a nie chcecie zrobić może kursu gotowania dla amatorów?Np w Krakowie, np jakiś intensywny tydzień,przyprowadzę parę osób
Ale Cie wzieło kobieto na to gotowanie
jak skoncze karmienie to możemy umówić się na gotowanie z winem
Cytat:
Mamad1
Granola wyszła pysznie.

Telik
nie kombinowałam, kupiłam mieszankę z Biedronki ala studencką dorzuciłam sezamu,płatków owsianych,słoneczniku,pes tki dyni i miodu i jest pysznie teściowa chodzi tylko i mówi "Żanetaaaaaaaaaaa jakie to dobre" i podjada
A i nie miałam imbiru to też nie dałam, a myślałam że mam. Cynamonu sypnęłam na oko :P robiłaś kiedyś z tego ciasteczka?
Yupi
no własciwie przepis nadawał by sie na ciasteczka tylko dobrze by było dać mąkę jako spoiwo

Cytat:

Cytat:

własnie ogarnełam kuchnie
byli znajomi na wspólnym gotowaniu
i wypiłam lampkę piwa (ok 20)
wyliczyłam w internecie że za godzinę już mogę karmić
mam nadzieję że nie napoje Jasia alk

a tak wogole to troszke Jasia wysypało
to chyba od zabójczych ilości granoli(tj orzechów) w ostatnim czasie

cały czas myślę o tym zaginionym maleństwie
Stary 2012-01-26, 23:26   #1642
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobry wieczór.

Na poczatek dla Lilki i Lenki.

Wiktoria dziekuje wszystkim ciociom za zyczenia, gratulacje i oklaski

Natka, Madziaranew z Mezem Juz dobrze. Ale sie cały dzien do mnie nie odzywal skubany ( nie zadzwonił z pracy). Teraz wieczorem przemówił.

Adrji Moze JAKIS kompromis wypracujemy ale najpierw pokaże Ci przyszła synowa, zeby nie było ze w ciemno

Sent from my iPhone using Tapatalk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByTapatalk1327616700.384295.jpg (87,1 KB, 30 załadowań)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 23:31   #1643
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
własnie ogarnełam kuchnie
byli znajomi na wspólnym gotowaniu
i wypiłam lampkę piwa (ok 20)
wyliczyłam w internecie że za godzinę już mogę karmić
mam nadzieję że nie napoje Jasia alk

a tak wogole to troszke Jasia wysypało
to chyba od zabójczych ilości granoli(tj orzechów) w ostatnim czasie
Biedny Jasio z tą wrażliwą skórką

Zazdroszczę wspólnego gotowania, to musi być super zabawa. Ja nigdy w czymś takim nie udczestniczyłam, bo nie ma znajomych, który=zy by sie pod to podpięli

Teliczku - opowiedziałam mężowi, o tym, że się Ciebie o catering spytałam i że się okazuje, że o tym myślałaś, tak jak ja. No i on mówi: "To otwórzcie biznes razem". Ja mu na to, że mieszkacie na drugim końcu Polski. A on: To niech się przeprowadzą do Warszawy. Ja i jej mąż będziemy informatycznie wspólpracować, a Wy we dwie... (i myślałam, że to powie "będziecie mieć firmę cateringową, ale zamiast tego padło: ) ... będziecie nam robić kanapki

Stronczek - a czemu ona mi jęzor pokazuje, hę? Nie podobały się życzenia mieisięcznicowe?

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Brumek zboczuszku
No ładnie, z matki polki, awansowałam na zboczoną małpę

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-01-26 o 23:30
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 23:35   #1644
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
He he tak dla żartu ta fote Wstawilam zyczenia sie bardzo podobały.

Przy okazji napisze, ze tak ostatniej niedzieli Wiki witała ludzi w Tesco pokazywała jezor każdemu
Stary 2012-01-26, 23:38   #1645
DaKaro
Zadomowienie

Ello Kobietki.
Chyba nie nadrobie tych 50 stron . Nie chce smecic, u mnie dola ciag dalszy...Reszta wiecie gdzie. Stesknilam sie za Wami, ale weny brak zupelnie .

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

dla Wikusi.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 23:39   #1646
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Biedny Jasio z tą wrażliwą skórką

Zazdroszczę wspólnego gotowania, to musi być super zabawa. Ja nigdy w czymś takim nie udczestniczyłam, bo nie ma znajomych, który=zy by sie pod to podpięli https://static.wizaz.pl/forum/images...nowe/prosi.gif

Teliczku - opowiedziałam mężowi, o tym, że się Ciebie o catering spytałam i że się okazuje, że o tym myślałaś, tak jak ja. No i on mówi: "To otwórzcie biznes razem". Ja mu na to, że mieszkacie na drugim końcu Polski. A on: To niech się przeprowadzą do Warszawy. Ja i jej mąż będziemy informatycznie wspólpracować, a Wy we dwie... (i myślałam, że to powie "będziecie mieć firmę cateringową, ale zamiast tego padło: ) ... będziecie nam robić kanapki

Stronczek - a czemu ona mi jęzor pokazuje, hę? Nie podobały się życzenia mieisięcznicowe?

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

No ładnie, z matki polki, awansowałam na zboczoną małpę

no to ładnie nas w szeregu ustawił
dobra Bumeczku teraz nie ma ch. we wsi- musimy sie w koncu spotkać
może jedziecie gdzieś w tym kierunku
Stary 2012-01-26, 23:41   #1647
Natka_
Zakorzenienie

Nadrobiłam! Bezlitosne bestyjki

Ja dzisiaj cały dzień pisałam pracę na zaliczenie, przed chwilką wysłałam do wykładowcy (całe szczęście pozwolił mi wysłać na maila, bo inaczej jak reszta musiałbym jechać specjalnie na uczelnie dzisiaj).

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Natko, nie tylko widzialam, ale i wyprobowywalam, bo moja przyjaciolka ma takie. To jest wylacznie moje zdanie, Tobie z pewnoscia pasuje to krzeselko skoro je kupilas
nie chodzilo mi o ilosc miejsca, bo nie jest ciasne, chodzi calosciowo o budowe ograniczajaca ruchy, glebokosc itp. moja cora nie potrafila w tym usiedziec przyzwyczajona do ikeowskiej krzeselkowej "wolnosci"
Oj to przepraszam, zwracam honor

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
chyba dziś nie jestem w formie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
my przeziebione i ja i Nati i Oliwka, tylko ja jeszcze mocnego kataru nie mam tylko troche mnie w gardle drapie , ale dziewczynki katar mają
Zdrówka dla Was dziewczyny

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
moje dziecko towarzyszyło mi przy gotowaniu obiadu
na przemian gwizdał i maltretował gryzaka
siedział prezes w krzesełku do karmienia więc wszystko widział
te jedynki a przynajmniej jedna , już tuż tuż
Kucharz z niego może będzie?
A jedynka niech wychodzi szybko

Cytat:
Natka ja mam iphone'a i mogę spokojnie polecić. CHoć ja właściwie nie używam tych wszystkich aplikacji, gadżetów, ale jest bardzo przydaty, korzystam z gpsa, fajnie robi zdjęcia, dobrze serfuje się po necie.
Dziękuję
Cytat:
Lila też już raczkuje jak szalona, jak ją zostawię na podłodze to przyjdzie za mną do kuchni i zaczyna się wspinać jak do czegoś podejdzie.
Super!
Cytat:

Karolineee Dziękuję

Youyou zastanawia mnie, co Ty w tej kooopie widziałaś?!

Cytat:
Leki mogą tak zrobić. Mojej znajomej w zeszłym roku mąż nagle zmarł (trzy dni po tym jak im się dziecko urodziło) i na pogrzebie ani jednej łezki nie uroniła, nawet jej powieka nie drgnęła. Stałaj jakby znudzona. Dopiero potem się okazało, jak sie do niej zagadało, że jest praktycznie nieprzytomna, tak nafaszerowana lekami Niby normalnie mówiła, ale jak jakiś automat - zero emocji. Zresztą do dziś jest na lekach i chodzi do psychologa )
Matko boska, co za tragedia

Ja też cały czas myślę o tej porwanej dziewczynce Patrzę na Domka i ja chybabym tego nie przeżyła jakby mi go ktoś zabrał To okropne...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 23:42   #1648
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witaj DaKaro

Dziekuje w imieniu mojej corci
Stary 2012-01-26, 23:44   #1649
marzena_S
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych "miesięczniaków"- Lenka, Lilka, Wiki!

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie kaszki. Jutro Hani zaserwuję taką bezmleczną, bo dzisiaj udało mi się kupić i tu znowu pytanie do mam karmiących piersią: Czy Wy taką kaszkę robicie na wodzie, czy swoim mleku? Bo ja to chyba nie wydoje z siebie 120ml . Moje UU są antylaktatorowe, a po wieczornym karmieniu udało mi się z nich wycisnąć UWAGA... 20 ml. Ja nie wiem, czy to moje dziecko tak doszczętnie je oczyszcza, czy one mają swój mózg i jeśli spostrzegą, że to nie Hania się do nich dobiera to zakręcają kranik.
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jak mi babcia opowiadała bajkę - jedną jedyną - o tym jak ojcu macocha kazała dzieci do lasu wywieźć i zostawić, ale one węgielki na drodze zostawiały i wracały, kiedyś nie dały rady - czy to bajka dla mełego dziecka??? Nie lubie do teraz tej babci i bajkę pamietam
Nie dziwię się...

Cytat:
Chciala tez napisac, ze robilam trzecie podejscie do szczepienia Antka, no i proba nieudana Mamy jutro zrobic morfologie, crp i jeszcze cos. I jak te badania wyjda ok, to bedzie szczepienie.
W takim razie trzymam za dobre wyniki Antosia.

Cytat:
Dziekuje za opinie. Na picolo byloby mnie stac. Wiec moze ten ekspres? Tylko te kapsulki takie drogie...
No właśnie to jego jedyny minus- drogie kapsułki. W sumie jak teraz widzę ile na nie kasy idzie to by się pewnie bardziej opłacało kupić taki ekspres do którego wsypuje się kawę.

Cytat:
nade mną takie głupie dziadki mieszkają.. babka np myje parapety tymi chusteczkami nawilżanymi i wywala je potem przez okno i one gdzie lecą? na mój parapet i na balkon! Głupia p.i.p.a
Ja bym te chusteczki szanownej babci zaniosła i powiedziała, że nie mają właściwości samorozpuszczalnych i żeby mi nie zaśmiecała balkonu/parapetu...

Cytat:
O kurczę strasznie mi przykro . Gdyby tak można było nacisnąć guzik i wyłączyć funkcję produkcji mleka w takim przypadku...

Cytat:
Zęby nam na forum wychodzą jak grzyby po deszczu. Gratulacje!

Cytat:
W moją Hanię jakiś szatan chyba wstąpił nie ogarniam fika jak szalona, nie można jej samej zostawić.. w łóżeczku to się tak kręci, że na końcu leży na brzuchu, ręka za szczebelkami i krzyk bo nie może się wykaraskać i gada.. gada.. gada

I mój brat świadkiem - śpiewałam jej dzisiaj szła dzieweczka do laseczka i po słowie laseczka zrobiłam przerwę na oddech a Hania w tym momencie "ha -ha" (tak jak to dalej leci) my obydwoje na siebie i szczęki z podłogi zbieraliśmy jak to jej się udało wstrzelić
Musiałaś często jej to śpiewać, że dziewczyna zna tekst na pamięć.
Z tym gadaniem, to Hanie chyba się umówiły, bo moja też dzisiaj od rana do wieczora gadała i gadała. Różnych można było się słów dosłuchać "Agata", "nie", a po południu to tylko tatatatatata.

Brumek, ale tragedia z tą znajomą...

Co do zaginionej Magdy, to mi się również dziwne wydały te sprzeczne informacje, które niby matka przekazywała- że szła do pracy/ matki, że zemdlała/ ktoś ją zaatakował... Ale to może dziennikarze coś przekręcili. Mam nadzieję, że dziecko znajdzie się całe i zdrowe.

Youyou, czekamy w takim razie na zdjęcia efektu końcowego po farbowaniu. Ja też na swoje włosy nie mogę patrzeć. W ogóle mi się nie układają, grzywę mam strasznie długą, a końcówki zniszczone. Nie mówiąc już o tym, że jest ich połowę mniej i nadal wypadają. Umówiłam się na sobotę do fryzjera- powinnam wyjść zadowolona, bo gorzej już być nie może.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-01-26 o 23:53
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 23:45   #1650
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ello Kobietki.
Chyba nie nadrobie tych 50 stron . Nie chce smecic, u mnie dola ciag dalszy...Reszta wiecie gdzie. Stesknilam sie za Wami, ale weny brak zupelnie .

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

dla Wikusi.
aż tak źle?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości